O GURA DE RAI (Video). Reportaj cutremurator “In Premiera” despre PARINTELE LONGHIN JAR de la BANCENI, tatal copiiilor parasiti. VLADICA AMENINTAT PENTRU CA SE OPUNE RAZBOIULUI: “Mi-au deschis dosar penal, mi-au cerut sa plec”

12-04-2015 3 minute Sublinieri

“Suntem in pragul celui de-al treilea razboi mondial!”

Atâta vă rog: să fiţi uniţi şi să nu daţi copiii la moarte!

La câţiva kilometri de graniţa de nord a României există un loc care parcă nu ţine de această lume. Populat de oameni ce par atinşi de rai, pentru că acolo poţi vedea Divinitatea la lucru în fiecare clipă.

La mănăstirea Bănceni, miracolele se ţin lanţ. Unele, se spune, înfăptuie de o icoană făcătoare de minuni. Cele mai multe, însă, de un preot cum nu mai este altul. 

Menirea lui este să reînvine oameni pierduţi, atinşi de suferinţă, orfani, bolnavi incurabil. Îi reuşeşte pentru că îi înţelege, dar şi pentru că are har. Calea aceasta, spune el, i-a fost arătată de Dumnezeu de când era copil. 

longhin-jar

Episcopul român din Ucraina, PS Longhin (Mihail Jar), a fost unul dintre cei mai critici clerici cu privire la acțiunile statului ucrainean și ale partenerilor săi occidentali.

Într-o predică ajunsă virală pe internet, cel supranumit „Tatăl a 400 de copii”, PS Longhin îi sfătuiește pe credincioși să nu-și trimită copiii la războiul care se desfășura în Estul Ucrainei.

Reamintim că în timpul vizitei sale la Kiev, președintele României, Klaus Iohannis, nu a avut timp să se vadă cu reprezentanții românilor din Ucraina.

„Atâta vă rog: să fiţi uniţi şi să nu daţi copiii la moarte. Credinţa noastră ortodoxă nu ne dă voie să ne omorâm unii pe alţii. Pentru interesele politice, pentru cei care-şi apără bussines-ul lor, care-şi apără scaunele lor de conducere, vor să omoare lumea noastră, care trăieşte în pace şi-n Dumnezeu“, spunea el atunci.

Aceste declarații nu au trecut neobservate la Kiev, care i-a deschis episopului român un dosar penal.

Şi asta este problema, părinte dragă, mi-au deschis dosar penal, m-au dat pe la Parchet, dar eu nu mă duc nicăieri… La cercetări nu mă duc. Am spus ca avem un stat antihristic, conducerea e antihristică şi slujitorii – lui satan. Am greşit cu ceva?! Mata ca o mamă bună, un copil ti-e bun – rău, îi iubeşti pe toţi, nu? Ca mamă. Şi pe cel mai rău mai mult il strângi, pentru că ţi-e mai milă de dânsul. Dar cu ţara noastră ce-au făcut? Şaizeci de mii ne-au omorât?! Ce fel de conducător de ţară poţi să fii când tu-ţi omori poporul tău propriu?!“, afirmă blogul Pelerin Ortodox.

Mai mult, acesta a primit și un ultimatum pentru a părăsi Bucovina de Nord și a pleca în Rusia împreună cu cei 400 de copii pe care-i are în îngrijire.

„Eu n-am nimic nici cu America, nici cu Rusia. Eu am ce am cu poporul meu… Si la mine au venit ca să mă duc de aicea. S-au ridicat impotriva mea si mi-au dat o noapte ca să liberez Ucraina.

Dar eu sunt pe pământ român. Aici au fost moşii şi strămoşii şi părinţii mei, aici au fost toţi, aici au trăit! Si nici nu poţi să-mi spui să mă duc de la mine acasă altundeva…

Să plece ei unde vor. Eu aici stau. Acum mi-au spus să mă duc in Rusia cu tot cu copii. Cu toţi. Toată familia mea să mi-o iau – patru sute de copii, sa trec dincolo, îmi dau casă, îmi dau tot, la cele mai inalte niveluri… să mă duc”.

Episcopul afirmă că în soldații răniți pe frontul din Ucraina erau lăsați să moară pentru a li se preleva organele pentru trasplant.

„O adus câteva oase în sicriu, o pus câteva oase, nu se ştie ale cui erau, asa au pus în toate sicriele oase şi le-au adus şi le-au îngropat, dar nu le-au dat voie să le deschidă. Doar care au fost mai aşa (mai curajosi –n.n.) au luat toporul în mână, au descoperit şi-au văzut. Mai puteau să trăiască, erau soldaţi răniţi. Îi lua şi îi tăia, le scoteau inima şi rinichii şi îi duceau acolo…, că aveau comandă mare. Şi nu dovedeau să care avioanele organele pe care le luau de la soldati, soldati care puteau să mai trăiască, dar nu le dadea nimeni ajutor. Ei se rugau: „Luaţi-mă! Nu mă lăsaţi!”; nu-i lua nimeni”, sună declarația episcopului ortodox.

10937

*

*


Categorii

Al treilea razboi mondial, Episcopul Longhin (Parintele Mihail Jar), Eroism, omenie, Ucraina, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “O GURA DE RAI (Video). Reportaj cutremurator “In Premiera” despre PARINTELE LONGHIN JAR de la BANCENI, tatal copiiilor parasiti. VLADICA AMENINTAT PENTRU CA SE OPUNE RAZBOIULUI: “Mi-au deschis dosar penal, mi-au cerut sa plec”

  1. Parintele a fost considerat pe buna dreptate un sfant in viata.Minunile din jurul Preasfintiei Sale vor duce inevitabil la eliminarea sa,asa cum da sa se inteleaga si din predici…

  2. Un om minunat cu o inima mare. Dumnezeu sa va binecuvanteze in lucrarea pe care o faceti cu acesti copii minunati! Va recomand aceasta inregistrare pentru toti copiii dumneavoastra https://m.youtube.com/watch?v=mDRcioeCjk0. Si multe alte inregistari pe YouTube. Dumnezeu sa atinga inimile acestor copii prin harul si iubirea Sa. El are un plan minunat cu fiecare in parte.
    Fiti binecuvantat pentru samanta de credinta pe care o plantati in inimile lor. Sunteti un exemplu pentru mine. Multumesc!

  3. Extrem de bine documentat, mi-a placut. Daca zice episcopul Jar, nu mai incape indoiala, guvernul antihristic ucrainean si-a ucis 60.000 de cetateni. Eu as zice ca a facut mai mult decat atat, a mai ucis si cetateni rusi, niste simpli turisti aflati in vizita la Donetk, Luhansk, Mariupol, pentru a le lua organele. Criminalii!

  4. @Gabriel:

    Bine facut reportajul si documentat pe tema principala: lucrarea vladicai Longhin si situatia sa actuala. Obiectivul credem ca nu a fost verificarea acuratetii unor spuse ale episcopului, ci prezentarea situatiei sale. Stim ca nu conteaza pentru multi soarta copiiilor bolnavi de SIDA si cu handicap grav care sunt ingrijiti acolo, dar ea depinde direct de raportul episcopului cu Kievul. Si da, tocmai pentru ca e cine e, spusele sale sunt grave, chiar daca neconfirmate, asa cum sunt foarte multe altele din regiune, fie ca vin de la Kiev, fie ca vin de la separatisti, fie de la Moscova sau, de ce nu, chiar de la NATO headquarters.

  5. Eu cred cu tarie ca PS Longhin nu va fi eliminat. A trecut prin multe si mereu Dumnezeu si Maica Domnului l-au tinut in brate. Daca este asa cum zice PreaSfintia Sa, politicienii actuali isi cer osanda si vor pleca primii: ori pe orizontala, ori pe verticala.

  6. „ Pentru ca Dumnezeu cand vrea sa pedepseasca un popor El ia mintea conducatorilor, si ei nu stiu ce fac.”

  7. Parintele a facut multe lucruri bune, dar are o problema, prea mult si-a legat relatiile cu fostul presedinte Ianucovici, de asta el considera guvernarea prezenta antihristi. Si mai una, el se supune Patriarhatului de la Moscova si tot din aceasta cauza nu gaseste limba comuna cu guvernul. N-ar trebui biserica sa se implice in politica, treb sa-si aiba calea ei, ca la biserica vin oameni de diferite orientari politice. Succes, parinte!!!!!

  8. Nenea, va rugam, lasati jobenul in pace si nu mai scoateti din el asemenea serpi incercand sa ne convingeti ca sunt iepuri! Mai incet cu denigrarea! Chiar asa!? Acum ati inceput sa va legati si de PS Longhin? Nu va mai saturati sa murdariti totul ca gaina care-si face gainatul din mers!

  9. vin si eu cu n comment sper ca sa fie pe întelesul tuturor….nu m-a dau cu părerea dar, la conducere trebuie sa avem preoți episcopi etc…..plus poliție călugărească cu frica de Dumnezeu ,căci Dumnezeu exista si vede ca in loc sa ne ajutam ne ascundem sau spunem ca ,, sa nu sa bage preoți in politica ,, ești programat ma, toți suntem egali, chiar preoții ne apăra de tot raul iar tu zici sa nu sa bage?? cred ca dacă ai vedea cum vine leul sa te pape si ar fi amicul tău aproape sa te ajute i-ai spune nu veni lasă ca sa m-a pape leul așa? din Cité știu si am văzut îmblat in lumea larga ,am cunoscut cine face rău si cine face bine , preferam sa mincam ceva cald si nu rece.asta ar însemna ca ești conștient ca vrei ceva bun-gustos, așa e ca dacă cineva îți apăra fratele spune-i mulțumesc ….

  10. Pingback: Reportaj cutremurator despre PARINTELE LONGHIN JAR de la BANCENI, tatal a 400 de copii parasiti. “Mi-au deschis dosar penal, mi-au cerut sa plec” | 7 Life
  11. E cam adevărat că nu spune cine ucide românii și ucrainenii în estul Ucrainei în acest reportaj dar asta nu înseamnă că este neapărat prorus. Fără să mai caut nod în papură cred că acolo există cu adevărat creștini și că oricât de păcătoși ar fi cei din zonă nu pot să nu se căiască pentru greșelile lor când au în față un om și o așa minunată obște monahală. Este un exemplu minunat că ei pot și o mare rușine că instituții sociale plătite din bugetul statului nu reușesc nici măcar ceva asemănător. Toți cei de la Bancieni merită toată admirația noastră.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare