Părintele SAVATIE BAȘTOVOI: “În lumea cifrelor și a bazelor de date nu sîntem decît statistică. RUGAȚI-VĂ CUM NU V-AȚI RUGAT NICIODATĂ!” – Despre INTOXICĂRILE MEDIA și MANIPULAREA CIFRELOR din Republica Moldova, aidoma celor de la noi, dar și despre ORBIREA celor care “nu văd războiul cînd vine asupra lor, iar pe cei care le fură copiii și le ucid părinții îi numesc SALVATORI”

27-06-2020 8 minute Sublinieri

Savatie Baștovoi:

În lumea cifrelor și a bazelor de date nu sîntem decît statistică. Ați lucrat vreodată cu programe de editare? Știți cum se corectează notele false sau cum se înlocuiesc zonele nedorite în Photoshop? Marchezi, tragi, întinzi sau strîngi, poți să pulverizezi pe oricine. Exact așa fac cei în ale căror programe de editare sînteți voi cu țara voastră, familiile voastre, visele și planurile voastre. V-a agățat cumva cursorul? Vă simțiți tras spre nicăieri? Simțiți un blur peste afacere? Simțiți bine. Doar că ei nu simt, pentru ei sînteți doar o zonă nedorită pe grafic.

După primul discurs către națiune a lui Merkel am înțeles că totul este hotărît și că circul nu se va opri pînă nu vor omorî 75 milioane de oameni pe plan global. Am spus asta prietenilor mei cu toată seninătatea. Nu contează cum vor muri – in special prin neacordare de îngrijire medicală bolnavilor cu boli grave sau cronice. Țările care și-au îndeplinit planul au voie la plimbare și joacă în curte. Planul de morți pentru fiecare țară nu este dictat de numărul populației, ci de locul pe care îl ocupă ca importanță pe harta viitorului. Cifra e cu estimarea morților pînă în martie-aprilie anul viitor.

Rugați-vă cu psalmi. Aveți grijă de sănătate. Medicină nu mai există. Mai există medici, dar medicina a abdicat. Bucurați-vă de orice om bun pe care îl cunoașteți. Păziți-vă de deznădejde. Nu lăsați focul să se stingă. Nimic din ce nu trebuie să se întîmple nu se va întîmpla. Multe poate rugăciunea dreptului. Rugați-vă cum nu v-ați rugat niciodată, știind că doar rugăciunea poate schimba mersul Universului, așa cum l-a schimbat în vremea lui Noe. Harul Domnului nostru Iisus Hristos și dragostea lui Dumnezeu și Tată, și împărtășirea Sfîntului Duh să fie cu voi cu toți.

***

18 iunie:

Întotdeauna am crezut că atunci cînd Hristos a zis: “Ochi au și nu vor vedea, urechi au și nu vor auzi se referă la înțelesurile de taină ale credinței. Astăzi constat că orbirea și nepriceperea oamenilor răi se manifestă în toate aspectele vieții. Cei care nu cred în Hristos nu văd războiul cînd vine asupra lor, iar pe cei care le fură copiii și le ucid părinții îi numesc salvatori.

Trebuie să știți că aceste cuvinte spuse de Hristos sînt de fapt un citat din Psalmii lui David, rostite cu mai bine de o mie de ani înainte de Hristos. Dacă le vom citi în contextul zis de marele proroc, vom înțelege că orbirea aceasta este boala celor care au căzut în idolatria aurului și a prosperității și că ea este un blestem prorocesc de care acest soi de orbi nu pot scăpa:

12. Idolii neamurilor sunt argint şi aur, lucruri de mâini omeneşti:
13. Gură au şi nu vor grăi; ochi au şi nu vor vedea;
14. Urechi au şi nu vor auzi; nări au şi nu vor mirosi;
15. Mâini au şi nu vor pipăi; picioare au şi nu vor umbla, nu vor glăsui cu gâtlejul lor.
16. Asemenea lor să fie cei ce-i fac pe ei şi toţi cei ce se încred în ei. (Ps. 113)

Înțelegeți acum și vă cutremurați de ce vedeți în jur atîția care, deși au gură, nu glăsuiesc cu gîtlejurile lor, nu văd și nu aud, scoțînd doar duhul hulii din burțile lor, asemenea unui fum care iese din idoli.

Hristos nu încalcă acest blestem prorocesc și încheie cu cuvintele “ca nu cumva, văzînd și crezînd, să se întoarcă și Eu să-i mîntuiesc” (Ioan 12, 40).

***

15 iunie

Panica moldovenească întreținută în jurul virusului ridică mai multe probleme de deontologie, atît în media, cît și la medici.

1. Spaima – ca singurul instrument salvator

Unii jurnaliști, acompaniați de doamne absolvente de medicină, strigă disperați că iaca iaca toți vom muri de virus. Cel mai mare triumf al lor a fost ziua cu 406 infectați, atunci cînd toată această flotă feisbucistă bombarda de după profilurile lor, de altfel lipsite de audiență, cu graficul în care Moldova a fost prima în Europa la numărul de infectați. Nimeni nu a răspuns la întrebarea cîți din acești 406 sînt în stare gravă și cîți stau acasă cu ceai și lămîie. În schimb s-a făcut un reportaj în sala de intubați (mă mir că nu de la morgă), așa încît populația să asocieze cifrele cu intubarea. Impresia transmisă din percutarea concomitentă cu cifre mari ilustrate cu poze de la terapia intensivă a fost aceea că toți cei peste 1000 de oameni constatați pozitiv în trei zile sînt internați și intubați, iar moartea lor depinde de discuțiile pe Facebook. Doar că lucrurile nu stau așa. Un alt grafic, cel al mortalității, publicat de cineva a doua zi, arată că Moldova are o mortalitate cu mai mult de jumătate mai mică decît media pe Europa, adică 5,8 pe lîngă 13,6. Asta în condițiile în care Belgia are 36,8, iar Franța 28, 8 din numărul de infectați. România are 8,2 și este țara care deschide zborurile libere cu Franța, dar nu le deschide cu Moldova (și acesta este unul din efectele isteriei din ultimile zile). Așadar, primul act de manipulare constatat: insistența pe numărul mare de infectați ilustrat cu imagini de la terapia intensivă, fără a oferi tabloul real al momentului prin alăturarea informațiilor cinstite despre starea subiecților și numărul mic de morți. Manipularea se face cu scopul declarat de a “trezi” populația, adică de a-i speria, în speranța că spaima îi va face pe oameni să poarte măști și să respecte tot pachetul de restricții.

2. Doctorii sînt disperați, fac caca în pamperși pentru că stau toată ziua în scafandre, în timp ce noi nu vrem să purtăm o nenorocită de mască

Sîntem chemați insistent să salvăm doctorii care, din cauza neglijenței noastre, stau zi și noapte în scafandre, transpiră și nu-și văd familia. Situația doctorilor este într-adevăr gravă, dar e gravă nu din cauza bolnavilor (de cînd e lumea doctorii au treabă cu bolnavii), ci din cauza aceluiași teatru absurd al normelor care nu au legătură cu medicina. Cine a impus aceste scafandre? Dacă virusul se transmite doar pe nas și gură, de ce trebuie să ai și pampers? Dacă doctorii au nevoie de scafandre, la ce ne mai folosește nouă masca? Și de ce nu se duc la copii? Ca să nu-i infecteze? Dar apa cu săpun, miile de tone de dezinfectant, nu dau nici o gatanție? Atunci de ce le mai folosim? De ce noi, dacă purtăm mască și ne spălăm pe mîini biruim virusul și salvăm doctorii din infern, iar scafandrele și spirtul nu garantează doctorilor că sînt păziți de virus astfel ca să poată merge după tură acasă? Ceva nu e în ordine cu aceste ordine și pare că și scafandrele, și regimul oprimant la care sînt supuși doctorii fac parte din același scenariu de amplificare a panicii.

3. Panica nu știe să aleagă între sănătoși și bolnavi. Frica este irațională și nu poate duce la nimic bun

De ce se crede că speriind populația cu cele mai sinistre scenarii se va obține disciplinarea lor? Este total fals, chiar și pentru faptul că frica nu e medic și nu își alege cu grijă subiecții: s-ar putea să se sperie unul sănătos, iar altul bolnav să umble nestingherit fără mască. Dar ce facem cu cardiacii, care pot muri de frică? Cunosc cazuri cînd oamenii au picat în ipohondrie, au închis poarta, strigau la oricine încerca să îi viziteze, de frică să nu aducă virusul, ca pînă la urmă să moară de infarct. Toți doctorii ne recomandă să păstrăm calmul și să ne păzim de orice informație care ne poate tulbura, știut fiind că psihicul declanșează reacții în tot sistemul nostru digestiv, sangvinic etc. Oamenii cu afecțiuni grave mor de panică mai des decît de virus. Aceasta o știe orice doctor, de aceea nici un doctor responsabil nu va face declarații alarmiste. Și e adevărat, nici un doctor respectabil din Chișinău nu a ieșit să semene panică. Panica este opera doctoreselor de facebook și a colegilor oengiști și jurnaliști care se numesc așa singuri.

3. Numărul infectaților a scăzut în trei zile de la 406 la 250, chiar dacă corul isteroid anunța moartea națiunii pe care o vor aduce discuțiile libere despre coțcăriile Covid. După cum se vede, virusul nu se amplifică de la libertate, ci scade. Dacă este vreo legătură directă între discuțiile fără frică și scăderea virusului, va arătă timpul.

Toată dragostea și prietenia pentru oamenii care fac din adevăr un scut, nu o sperietoare.

Bună dimineața!

***

26 iunie:

De multe ori am fost întrebat pe ce mă bazez cînd fac anumite afirmații care contrazic evidențele propagate de media. Vă răspund.

Lumea a fost educată să facă ipoteze reieșind din informații, de aceea atunci cînd informația e ascunsă, oamenii nu mai pot gîndi. Eu prefer să-mi construiesc ipoteze în baza cărora alții să caute informațiile – urăsc detectivismul și tot ce gîndesc gîndesc la modul abstract și detașat.

Deoarece este practic cu neputință ca cineva să dețină toată informația despre un fenomen, ipotezele pe care se construiește interpretarea sînt, de multe ori, năucitoare și false. O interpretare logică operată pe informații nu înseamnă o interpretare adevărată – toate minciunile media sînt logice și operează cu informații de regulă adevărate, dar incomplete și ascund adevăratul scop al campaniilor. Toate campaniile media ascund adevăratul scop.

Am adresat 10 întrebări despre campania Covid din Chisinău și, în loc de răspunsuri, am fost năvălit de o invazie de domnițe care se pozează cu bonete albe și măști și mă acuză că eu lovesc în doctori. Purtătorul de cuvînt al Ministerului Sănătății, care pînă atunci comenta în ritm de chat la postările din zona infectată a facebookului moldovenesc (acolo cînd am intrat m-am învrednicit de un răspuns imediat mai mult decît aberant) acum a dispărut. Mulți cititori, descurajați, comentau că răspunsurile nu vor urma. Eu, mai optimist, am zis că vor urma cu certitudine. Doar că nu de la purtătorul de cuvînt, ci de la experți. Așadar:

Șapte din cele 10 clinici care au efectuat teste Covid nu sînt acreditate să le facă. Declarația aparține Doamnei Ala Halacu, șefa Direcției diagnostic de laborator în sănătate publică al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică pentru sanatateinfo.md – Acest fapt anulează validitatea a zeci de mii de teste care nu aveau cum să fie incluse în cifrele oficiale raportate în Moldova.

Din cei peste 10.000 de infectați covid, doar 27 erau conectați la aparate în zilele cînd presa anunța că Moldova a devenit țara cu cea mai mare rată de infectare din Europa. Nu există nici o știre cum că măcar un bolnav covid nu a putut fi internat la Urgență pe motiv că Urgența ar fi suprasolicitată.

Toți morții de pe site ul Ministerului Sănătății au comorbidități și vîrste înaintate.

Știu că răspunsurile la celelalte întrebări se formulează de către cei care știu să caute informații și că în scurt timp vor lămuri mai multe. Mulțumesc prietenilor mei din presă care au investigat situația, mulțumesc medicilor neaserviți mafiei de oengeuri care se joacă de-a “țara-n bumbi” în Moldova.

***

19 iunie:

Un nou fenomen media se remarcă la Chișinău. Pentru prima dată de la căderea presei sovietice și apariția presei libere asistăm la o campanie media menită să demonstreze că în medicină nu există mită, că medicii nu pot și nu au scheme de spălare de bani și deturnare de fonduri. Foarte interesant fenomen orchestrat de cei care ne-au obișnuit să credem că Moldova este cea mai coruptă țară din Europa.

Campania pică pe alte campanii cu titlu social făcute de organizații orientate unilateral. Este interesant să constați că între publicațiile implicate în campania de combatere a gîndului cum că medicii ar putea face bani pe Covid și organizațiile citate au existat colaborări anterioare cu plăți făcute în schimbul plasării mesajelor lor ideologice. Aceste plăți au fost făcute publice (nu și suma lor) și se fac cu titlu de campanii sociale sau de sensibilizate a populație cu privire la un subiect. În România Guvernul a “sensibilizat” presa cu 40 milioane de euro oferiți tot așa, cu scop de educare a populației. Unele puncte media de la Chișinău au aripi românești, dar în ce măsură firimituri de la masa Fratelui mai mare au putut cădea și aici, urmează a se afla.

Deci, ce este această campanie? De cînd presa a devenit un bun prieten al schemelor din medicină și cum se explică schizofrenia de a demonstra nevinovăția absolută a unui sistem unde se învîrt în această perioadă bani cum nu s-a mai pomenit? Chiar de ar fi toți doctorii îngeri, așa cum era cerul la facerea lumii, tot se găsea unul care să se facă drac și să bage mîna în bani.

Știu, demonstrația era nu că au luat, ci că nu au dat bani pentru a trece morții la Covid. “De unde să dea doctorii bani și ce rost ar avea?”, se întreabă jurnaliștii lovindu-se peste frunte. Răspuns: din testele vîndute care în ultimile zece zile depășesc suma de un milion de euro. La ce le trebuie să scrie morți falși? Răspuns: pentru că numărul mare de infectați a produs un număr foarte mic de morți, iar morții în creștere contribuie la isteria populației care va alerga să facă teste, deci va crește vînzarea de teste și banii. Mulți bani.

Orice efort de a camufla ceea ce s-a întîmplat deja este inutil. Cele întîmplate vor fi cercetate mai devreme sau mai tîrziu. Nu pașii procurorilor mă preocupă acum, ci starea presei ce își zice liberă. Liberă la comandă.

***

16 iunie:

Testele pentru detectarea Covid sînt niște simple jucării care indică prezența sau lipsa virusului cu precizia cu care termometrele de la intrarea în supermarketuri arată temperaturi precum 31 sau 62 grade.

Pentru a salva evidența minciunii, au fost inventați asimptomaticii – asimptomatic e orice om perfect sănătos care, dus la test de către patron sau din motive personale, arată pozitiv. Numărul majoritar al “asimptomaticilor” arată clar marja de eroare a acestor teste.

De aceea se impune întrebarea: cine răspunde moral și științific pentru precizia testelor? Ce alte probe de laborator se fac care să confirme rezultatele testului?

Dacă se fac studii de laborator, de ce mai e nevoie de sute de milioane de euro aruncate pe teste și nu se folosesc laboratoarele existente? Dar dacă nu se fac analize de laborator, oare se cuvine să credem pe cuvînt chinezăriile inventate peste noapte să identifice un virus despre care tot ei ne spun că nu se știe nimic?

 

Nota noastră

Este util de reamintit că aceste lucruri se petrec într-o Republică Moldovă controlată de forțele politice pro-ruse conduse de președintele Igor Dodon, socialist „pravoslavnic” pro-Putin. Autoritățile din R.M. au mers până acolo încât au cerut explicit Bisericii să nu împărtășească credincioșii, lucru care a atras această reacție din partea Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove. Totodată, Patriarhia Moscovei a decis să schimbe rânduiala liturgică a împărtășirii, impunând dezinfectarea linguriței după fiecare distribuire.

Legaturi:

“ACUM ESTE VREMEA PREGATIRII! Fiti rabdatori, in asteptarea lui Hristos!” – MITROPOLITUL NEOFIT de Morfou indeamna la POCAINTA, RABDARE si la… adunarea de PROVIZII PE UN AN DE ZILE, in vederea incercarilor ce vor veni. “Pentru ca NE-AU GASIT SLABI, NE-AU SERVIT ACEST VIRUS si, acum, in aceasta PANICA, vor sa creeze un GUVERN MONDIAL si sa faca o lume a ne-libertatii si a urmaririi electronice”

MITROPOLITUL NEOFIT DE MORFOU: “Ceea ce traim acum este INCEPUTUL RAZBOIULUI MONDIAL, este un razboi biologic. Si mai ales este un RAZBOI AL FRICII. Daca reusesti sa infricosezi poporul, poti sa ii faci ce vrei. NU DOAR VACCINURI, CI TE SUI PE EL SI ITI SPUNE SI MULTUMESC! Acum este epoca marturisirii si a martiriului. Acum au venit ANII RABDARII”

“OCHI AU ȘI NU VĂD, URECHI AU ȘI NU AUD. Cei care nu văd și nu aud cuvintele limpezi ale Domnului suferă de o LEGARE A MINȚII demonică”. MÂNDRIA, ÎNTUNECAREA MINȚII și ÎMPOTRIVIREA FAȚĂ DE DUMNEZEU

“Prinde orbul, scoate-i ochii!”– PS SEBASTIAN despre CAMPANIA DE ORBIRE GENERALĂ a prigonitorilor credinței creștine: “Trăim, așadar, vremuri similare celor din evanghelie, în care oamenii nu doar că se cred dumnezei, dar se și comportă ca atare”

PS SEBASTIAN: “Ce am învățat în izolare?” – ADEVĂRURI INCOMODE DESPRE PANDEMIE și cu ce rămânem din ea. “Prea pare profitabil coronavirusul pentru păpușarii lumii, ca să-l mai declare vreodată mort! Cred că au prins gustul conducerii lumii cu noi în case… Și atunci: Pa, libertate și democrație”

PS SEBASTIAN, Episcopul Slatinei – CUVÂNT CURAJOS ÎN PASTORALA DE PAȘTI 2020: “Dumnezeu a murit de tot?! VA MAI ÎNVIA HRISTOS ȘI ANUL ACESTA? Păi ce, oamenii chiar au crezut că pot face orice, oricând și oricum? Sunt prea imprevizibili! Și prea mulți! Sunt prea liberi! Sunt prea… OAMENI! Așa nu se mai poate…”

***

 

Șeful OMS: Cel mai mare pericol NU este virusul, ci ABSENȚA UNEI CONDUCERI GLOBALE/ George Soros declarase anterior că pandemia este un MOMENT REVOLUȚIONAR, „în care ceea ce era imposibil sau chiar de neconceput în vremuri normale a devenit absolut necesar”/ BILL GATES și giganți ai internetului, printre cei mai mari CÂȘTIGĂTORI în urma pandemiei

Epidemia de coronavirus intre EXPERIMENTELE DARPA in domeniul armelor biologice si omniprezenta “vizionara” a magnatului BILL GATES – de la SIMULAREA RECENTA A UNEI PANDEMII DE… CORONAVIRUS, la PREVIZIUNILE CATASTROFICE a milioane de morti si pana la FINANTAREA DEZVOLTARII UNUI VACCIN. Nicio legatura cu preocuparile mai vechi privind… REDUCEREA POPULATIEI MONDIALE, inclusiv prin VACCINURI (si VIDEO)

MARII INCHIZITORI AI PANDEM(ON)IEI. “Filantropul” salvator BILL GATES și scenariile de ieșire provizorie din carantină – FĂRĂ ADUNĂRI PUBLICE ÎN LUME, PÂNĂ NE ÎNȚEAPĂ PE TOȚI CU VACCINUL LUI, PESTE 18 LUNI? Ce este adevărat și ce este fals din agenda multimiliardarului, privind MONITORIZAREA CELOR VACCINATI? Către un nou apartheid: IMUNIZAȚI cu certificat digital vs. CARANTINAȚI?

CORONA-VI(ru)SUL TOTALITAR al “filantropilor” plutocrației. BILL GATES și “NOUL NORMAL”. De la EVENT 201 la ID2020

CORONAVIRUSUL ȘI AGENDA GLOBALISTĂ sau de ce „leacul” poate fi mai rău decât boala. Prin legea marțială medicală, spre reprimarea dizidenței și controlul populației?

Un expert al OMS vrea ÎNDEPĂRTAREA DIN FAMILII a celor infectați cu coronavirus și IZOLAREA lor SOCIALĂ. Jurnalistul TUCKER CARLSON critică măsurile NERAȚIONALE de ÎNCHIDERE a activităților profesionale din SUA (Video): “Este timpul să începeți să aveți grijă de întreaga populație. Și oamenii sănătoși suferă rău”

CE URMEAZA SI CUM SE SCHIMBA VIATA DUPA CORONAVIRUS? Declaratii sincronizate de tip PROGRAMATIC ale unor “profeti” apartinand ELITELOR NOII ORDINI (Noul Star ANDREW CUOMO si „batranii” Gordon Brown, Kissinger, Roubini): “Nu o sa mai fim niciodata la fel! Nu ne vom mai intoarce la normalitate!”. GUVERN MONDIAL, CONTROL ELECTRONIC TOTAL, continuarea masurilor de DISTANTARE SOCIALA si de SUPRIMARE A LIBERTATILOR, mare depresiune economica (si VIDEO)

MARELE CONSPIRATOR si DISCIPLINAREA LA SCARA PLANETARA/ “Injecteaza FRICA si STAPANESTE!” sau drumul inapoi de la Huxley la ORWELL/ Apocalipsa LIVE, omul complet VIRTUALIZAT si auto-decapitarea lumii/ COVID-19: BOMBA care distruge civilizatia. VIRUSUL TOTALITARISMULUI si MIZA REALA A ”RAZBOIULUI LINGURITEI” “Zilele cand Cipul va deveni obligatoriu nu sunt departe. Mai aproape este insa vacccinarea obligatorie”

„UNELE PERSOANE CARE NE SPRIJINĂ CU ANALIZE”. Incredibilul răspuns pe care-l dă ARAFAT atunci când e chestionat asupra BAZEI ȘTIINȚIFICE a declarării stării de alertă și epidemiei. PSEUDO-EXPERTIZA și FALSA ȘTIINȚĂ folosită de autorități pentru a impune și prelungi stările de excepție medicală

RAȚIUNE, NU ISTERIE. Dr. Vasile Astărăstoae despre “CALARETII APOCALIPSEI” epidemiologice si DEZVRAJIREA NUMERELOR GENERATOARE DE PSIHOZA si de reactii distructive. CU MASCA SAU FARA MASCA? “Utilizarea corectă a măștii în public corelat cu o igienă strictă sunt mult mai eficiente decât carantina sau izolarea personală”


Categorii

Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Parintele Savatie, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Razboiul impotriva populatiei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Părintele SAVATIE BAȘTOVOI: “În lumea cifrelor și a bazelor de date nu sîntem decît statistică. RUGAȚI-VĂ CUM NU V-AȚI RUGAT NICIODATĂ!” – Despre INTOXICĂRILE MEDIA și MANIPULAREA CIFRELOR din Republica Moldova, aidoma celor de la noi, dar și despre ORBIREA celor care “nu văd războiul cînd vine asupra lor, iar pe cei care le fură copiii și le ucid părinții îi numesc SALVATORI”

  1. Pingback: MAREA MINCIUNĂ. O propagandă primitivă caută să mențină vie SPAIMA DE COVID-19/ Arafat citează trunchiat un studiu despre ASIMPTOMATICI, care ar fi responsabili pentru jumătate din INFECTĂRI/ Mircea Badea: „De fiecare dată când autoritățil
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare