Medic italian de terapie intensivă: VIRUSUL NU MAI E ÎN STARE SĂ PRODUCĂ O BOALĂ GRAVĂ/ Studiu Oxford: numărul decedaților de coronavirus, SUPRAEVALUAT. „Orice persoană care a fost testată pozitiv și care moare ulterior, INDIFERENT DE CAUZĂ, este inclusă în cifrele deceselor Covid”/ Comentarii și poziții care DEMONTEAZĂ PANICA indusă prin manipularea statisticilor. Cât de adevărat este că Bucureștiul e FOCAR COVID și că nu mai are paturi ATI disponibile?

19-07-2020 8 minute Sublinieri

Antena3:

Medic ATI, adevărul despre ”morții de coronavirus”. „Virusul nu mai este în stare, din fericire, să producă o boală gravă”

Alberto Zangrillo, medic primar în anestezie şi terapie intensivă la Ospedale San Raffaele din Milano şi Pro Rector al Universităţii VITA e SALUTE San Raffaele din Milano, spune, într-un interviu acordat cristoiublog.ro, că noul coronavirus există, dar nu mai este în stare să producă o boală gravă.

Profesorul a precizat că nu se poate exprima în termeni preciși cu privire la rata de virulență a coronavirusului, însă ceea ce este clar este faptul că ”este un virus extrem de contagios”.

”În afară de această caracteristică de contagiozitate trebuie să o vedem şi pe cea de letalitate, capacitatea acestui virus mai ales cînd e în „forţe” de a provoca moartea populaţiei infectate şi este de 10 ori mai mare decît forţa unui virus normal gripal, dar inferior altor viruşi SARS Covid din trecut şi care au fost mai puţin contagioşi. Deci, este un virus insidios despre care cunoaştem încă puţine caracteristici şi pînă acum, nimeni nu a reuşit să îi facă secvenţierea din punct de vedere al genomei mutaţiilor în care se prezumă că ar fi alteraţii ale caracteristicilor aşa ziselor spy de suprafaţă”, spune medicul.

”Nu am spus niciodată că virusul nu mai există, ci că noi trebuie să convieţuim cu virusul!”
De asemenea, acesta susține că virusul există, însă oamenii trebuie să învețe să conviețuiască cu el.

”Eu nu am spus niciodată că virusul nu mai există, ci că noi trebuie să convieţuim cu virusul! Eu nu am spus niciodată că virusul s-a modificat! Eu am spus că virusul nu mai este în stare-din fericire- să producă o boală gravă.

Eu dacă spun: de 2 luni în Lombardia s-a redus excesul de mortalitate datorită virusului SARS COV-2, nu o spun pentru că inventez, ci o spun pentru că cunosc curbele statistice. În Lombardia, de 2 luni, din 20 aprilie, excesul de mortalitate din cauza SARS COV-2 a revenit cel de acum 5 ani. Adică nu este exces de mortalitate datorită lui SARS COV-2!

Dacă şi în faţa clarităţii se menţine polemica, nu este problema mea
Dacă de cealaltă parte eu găsesc un virolog care spune: Zangrillo, uite că virusul nu e modificat! Eu îi răspund: Ştiu!

Zangrillo, uite că virusul încă mai există! Eu îi răspund: Ştiu! Dar dacă tu îmi spui: uite că virusul este letal! Eu îi răspund: Da, este potenţial letal, doar că în acest moment, azi 14 iulie, virusul nu este în măsură să producă boli. Dacă tu zilnic îmi spui în ziarul Repubblica online, în Corriere della Sera online că sînt alte 13 cazuri de moarte de Covid-19, atunci eu sun la regiunile respective şi întreb de unde vin aceşti bolnavi şi mi se răspunde că nu au murit de Covid, ci de infarct de miocard, de cancer, de boli neuro degenerative. Dar au murit în spital Covid şi tu pui pe listă mort de Covid deşi nu a murit de Covid! Deci, trebuie vorbit clar! Dacă şi în faţa clarităţii se menţine polemica, nu este problema mea!”, a declarat acesta pentru cristoiublog.ro.

Cine este Alberto Zangrillo
Alberto Zangrillo a terminat Fac. de Medicina şi Chirurgie la Univ. Din Milano în 1983 şi specializarea în Anestezie şi Reanimare în 1986 urmîn apoi alte specializări în Londra, Barcellona, Montecarlo, Berlin şi IRCCS Ospedale San Raffaele din Milano.

Este Director al Unităţii Operative de Anestezie şi Reanimare Generală la IRCCS Ospedale San Raffaele
Director al Unităţii Operative de Anestezie şi Reanimare Cardio Toraco Vasculară la IRCCS Osp. San Raffaele Milano
Director al Unităţii Operative de Anestezie şi Reanimare la IRCCS San Raffaele Turro
Profesor Ordinar de Anestezie şi Reanimare
Pro Rector pentru activităţile clinice la Univ. Vita-Salute San Raffaele
Referent Direcţional Aree Cliniche la IRCCS Ospedale San Raffaele
Este autor a peste 800 de publicaţii dintre care 400 în reviste internaționale (citate de peste 10.000 ori, Hindex 50) printre care studii randomizate în NEJM, JAMA, Circulation şi British Medical Journal şi 40 de cărţi sau capitole de cărţi. Visiting Professor la Universidad CES, Medellin, Columbia, 2016-2017 şi multe altele.

Hotnews:

Covid: Un studiu Oxford ridică problema unei posibile supraestimări a numărului de morți în Marea Britanie

Și dacă bilanțul Covid-19 din Anglia ar fi mai puțin ridicat decât cifrele oficiale? Un studiu al universității Oxford a pus în evidență o posibilă supraevaluare a numărului victimelor noului coronavirus în afara spitalelor, scrie AFP.

Cu 45.000 de morți, Regatul unit este țara cea mai afectată din Europa de noul coronavirus iar modul în care guvernul conservator al lui Boris Johnson a gestionat criza este criticat la scenă deschisă.

Chestiunea a fost ridicată de universitatea Oxford în studiul intitulat , “De ce nimeni nu se poate vindeca vreodată de Covid-19 în Anglia – anomalie statistică”.

Potrivit metodologiei folosite de autoritățile sanitare engleze (Public Health England), “un pacient care a fost testat pozitiv dar a fost tratat cu succes și a părăsit spitalul va fi numărat drept mort de Covid chiar dacă are un atac de cord sau este lovit de o mașină trei luni mai târziu”.

Când un pacient moare, registrul central al NHS, serviciul public de sănătate britanic, este avertizat. Lista tuturor cazurilor confirmate este trecută în revistă în fiecare zi pentru a verifica dacă au murit pacienți.

Așadar, se pare că Public Health England (PHE) verifică regulat lista persoanelor care au fost testate pozitiv pentru a vedea dacă sunt în continuare în viață.

“PHE nu pare să țină cont de data rezultatului testului Covid, nici de faptul că persoana a fost tratată cu succes și a părăsit spitalul. Orice persoană care a fost testată pozitiv la Covid dar care moare ulterior, indiferent de cauză, este inclusă în cifrele deceselor Covid de către PHE”, arată studiul.

Autorii subliniază că este timpul să “reparăm această eroare statistică care conduce la exagerare a deceselor asociate Covid” și propune reținerea deceselor din afara mediului spitalicesc care survin în 21 de zile de la testarea pozitivă.

Studiul nu a fost supus revizuirii, precizează autorii.

Rusu Florin:

Grafice pe care n-o să le vedeți în presă, preocupată să prezinte narațiunea guvernelor

1. Evoluția mortalitatii și natalității în România pe timpul pandemiei (n-am avut excess deaths (morți excesive-n.n.), dimpotrivă. Explicabil prin faptul că în România speranța de viață e sub vârsta targhetată de virus și că n-avem azile de bătrâni atât de multe ca în restul Europei. Interesant cum justifică președintele și guvernul proporționalitatea măsurilor adoptate în acest context)

2. Evoluția excess deaths în Europa (de 2 luni e la niveluri normale, chiar mai scăzută decât cea din anii trecuți)

Interesant este că peak-ul excess deaths în Europa a survenit după impunerea lockdown-urilor (“Mortality increased steeply in the next 3 weeks and peaked in all countries during week 14 (30 March–5 April)/2020, when a total of 88,581 deaths (all ages) was reached, translating into a z-score of 58. By week 15 (6–12 April)/2020 the mortality started a rapid decline”).

E ca în faza cu oul sau găina. Lockdown-ul (și măsurile administrativ-medicale care l-au însoțit) a fost impus ca urmare a accelerării “excess deaths” și a fost un lucru pozitiv sau dimpotrivă a avut un efect negativ (prin tratamente incorecte, criminale chiar, impunerea de arest la domiciliu, aglomerare în spații închise, internarea excesivă și mai ales la comun, pacienti Covid cu non-Covid, internarea pacienților Covid în azile de bătrâni, blocarea acesului pacienților cu alte boli la tratament)? Probabil că ambele, însă este important care față a monedei a cântărit mai mult.

Oricum e evident că la nivel global, comparativ cu numărul de cazuri, mortalitatea a scăzut mult mai accelerat. Ceea ce sugerează că fie virusul a suferit mutații care să-i permită supraviețuirea și, implicit, cea a organismului gazdă, fie că răspunsul inițial al guvernelor și autorităților medicale (în principal prin tratamentele alese și internări excesive care au hrănit cu victime forme mai agresive ale virusului) a fost unul total greșit(răspuns care, cel puțin din pct v al tratamentelor, dar și al restricțiilor, a fost, la rândul său, parțial, adaptat în timp).

Acesta este și motivul pentru care deja nu se mai vb de morți excesive, CFR, IFR (în perioada martie-mai era plină presa internațională de art pe aceste teme), ci de numărul de cazuri.Deja OMS și-a redus semnificativ estimarea de IFR la 0,6% (ea va fi probabil în final și mai mică)

PS: Asta nu înseamnă că nu tb să dăm de dovadă de responsabilitate individuală și prudență. Dacă nu din respect pt ceilalți, măcar pentru simplul motiv că guvernele atât așteaptă pentru a putea justifica reintroducerea de măsuri restrictive.

Mirel Palada:

Crește, crește. Nu zice nimeni că nu crește. Doar că parte din creștere este datorată strădaniei administrative de a aplica din ce în ce mai multe teste, pentru a demonstra gravitatea situației.

Numărul de teste? În creștere clară. De la vîrfuri pe săptămînă de 12,000 de testări la vîrfuri zilele astea de 18,000 de testări. Doar o dată și jumătate, cum ar veni (GRAFICUL 1)

Drept pentru care crește inevitabil și numărul de cazuri. De la 6 mii spre 13 mii. Dublare, cum ar veni. (GRAFICUL 2)

Ponderea cazurilor noi identificate, raportate la total teste, a crescut și ea, dinspre 2%-3% spre 5%. Aici se vede că de fapt crește cu adevărat intensitatea pandemiei. (GRAFICUL 3)

Însă nu și neapărat și gravitatea ei în aceeași măsură.

Testăm mai mulți (teste, graficul 1),

găsim mai mulți (cazuri și cazuri / teste, graficele 2 și 3),

crește ușor și numărul celor internați la ATI (GRAFICUL 4),

dar nu crește și numărul morților (GRAFICUL 5). Acesta stă constant în jur de 15-25 pe zi.

Mai mult de-atît, scade numărul de morți raportat la cazuri active. (GRAFICUL 6)

Iar indicatorul cel mai pertinent pentru a ne spune despre gravitatea situației, morți per cazuri grave ATI, rămâne constant, în jur de 5%-6%. (GRAFICUL 7)

Drept concluzie, e foarte posibil ca această creștere nouă să se datoreze strădaniei administrative de a ne demonstra ceva.

Ce? Ei, să fim serioși. Să nu intrăm în teoria conspirației mai mult decît ne dau voie dragele de instituții de forță.

Dragele de ele, ce le mai place lor ordinea și disciplina și abuzul în serviciu în vremuri de panică…

Grafic 1

Grafic 2

Grafic 3

Grafic 4

Grafic 5

Grafic 6

Grafic 7

Știripesurse:

New York Times CONTRAZICE anunțurile ALARMISTE din România: Epidemia de coronavirus, ușoară creștere

Noile recorduri de infectări cu coronavirus prezentate zilnic de presa din România nu există. Au sesizat-o mulți cețățeni, care știu să facă calcule simple și înțeleg că odată cu numărul testelor crește și numărul celor depistați ca fiind pozitivi. Adevărata situație e prezentată și de New York Times, care a făcut o hartă interactivă a cazurilor din întreaga lume.

România nu se află nici pe departe pe pantă ascendentă așa cum susțin presa și reprezentanții guvernului, cazurile de coronavirus fiind în ușoară creștere. Harta poate fi vizualizată aici.

NY Times arată că rata totală de infectări e în creștere, însă  numărul infectărilor pe cap de locuitori rămâne la același nivel, ceea ce înseamnă că România a atins un platou.

NYT: https://www.nytimes.com/interactive/2020/world/coronavirus-maps.html

Sursa: https://www.nytimes.com/interactive/2020/world/coronavirus-maps.html

Cazuri. În tabel sunt: cazuri totale | per 100.000 | Cazuri în ultimele 7 zile | Per 100.000 | Intensitate/creștere pe ultima săptămână
Sursa: https://www.nytimes.com/interactive/2020/world/coronavirus-maps.html

Decese. Tabelul conține: total decese | per 100.000 | Decese în ultimele 7 zile | Per 100.000 | Intensitate/creștere per capita ultimele 7 zile
Sursa: https://www.nytimes.com/interactive/2020/world/coronavirus-maps.html

Sursa: https://www.nytimes.com/interactive/2020/world/coronavirus-maps.html

Gabriela Firea:

Revin cu informatii corecte, verificabile, pentru a mai atenua campania de dezinformare a Ministerului Sanatatii. Azi s-a anuntat “record de imbolnaviri Covid 19 in Capitala” : 4260!!
Titluri mari : S-a depasit Suceava! Focar!! Nenorocire!!

Cata minciuna si aberatie!!

Concret :

1. 4260 este numarul total de pacienti internati in spitalele din Bucuresti in 5 luni, din martie si pana azi!! Acum sunt aproximativ 600 de pacienti in 6 spitale covid si suport.

2. Pacientii spitalelor din Capitala sunt din toata tara. Se transfera in Bucuresti la cerere sau vin direct cu masina proprie ori Ambulanta.

3. 60% din pacientii spitalelor din Bucuresti sunt din alte judete ale tarii, nu sunt bucuresteni.

4. Avem suficiente paturi normale si de ATI in Capitala, precum si ventilatoare mecanice, de asemenea cadre medicale foarte bine pregatite. Ministerul sanatatii trebuie doar sa-si faca datoria si sa reorganizeze resursele in interior.

5. Spitalul Colentina trebuie redeschis pentru pacientii cronici din intreaga tara! Exista resurse suficiente in spitalele de boli infectioase pentru pacientii covid 19.

6. Cui folosesc aceste dezinformari?

7. Mai multa actiune, mai putin fake news!!

8. Daca ministrul sanatatii este depasit de situatie, de ce nu demisioneaza?

9. Ce buna era testarea in masa!! Eram si noi acum, ca toata Europa, spre o viata aproape normala!

10. Cel mai important : Bucurestiul nu este focar Covid 19. In Capitala s-au tratat cei mai multi pacienti Covid 19 din intreaga tara!

20 din cele 25 de ventilatoare mecanice mobile recent achizitionate de Primaria Capitalei, prin Assmb, le punem la dispozitie, pe perioada pandemiei, Ministerului Sanatatii, care zilnic transmite ca nu mai sunt paturi de ATI in spitalele din Bucuresti si nici ventilatoare mecanice.

Subliniez inca o data faptul ca raportarile Ministerului Sanatatii se refera DOAR la numarul de paturi normale si de ATI alocate in martie pentru tratarea infectiei Covid 19 in spitalele de linia 1, 2 si suport, adica 6 la numar (Victior Babes, Matei Bals, Colentina, Marius Nasta, Carol Davila, Maternitatea Bucur) si nu la TOATE paturile normale si de ATI din spitalele bucurestene, in numar de 45!!

Este de neacceptat dezinformarea pe care o face guvernul prin ministerul de resort!

Si azi, sunt spitale de linia 1 si 2 care detin 600-700 de paturi normale si 50-60 de paturi de ATI care au alocat pt tratarea Covid 19 DOAR 200-300 de paturi normale si cate 20 de paturi de ATI, pe motiv ca nu au personal. Dar acestea exista fizic. De ce nu se extind aceste sectii cu resursele existente?

Si de ce nu se preocupa IMEDIAT (insemnand acum) Ministerul sanatatii sa transfere medici de ATI de la alte spitale din Bucuresti, pentru a putea raspunde prompt nevoilor pacientilor?

Sau le convine sa anunte la televizor ca au trimis un pacient la Ploiesti, pentru ca nu mai erau paturi ATI libere in Bucuresti?!

Mai mare rusinea!

Sunt si suficiente paturi de spital, de toate categoriile, exista si personal medical foarte bine pregatit!

Nu exista, in schimb, interes pentru pacienti, corectitudine in informarea romanilor si , mai ales, organizarea judicioasa a resurselor umane si medicale existente!

Se doreste intentionat sa fie stare de panica in randul populatiei!

Sa fie haos generalizat!

Sa-i speriem pe romani cu declaratiile false la televizor dar sa ne facem si de ras in intreaga Europa!

Autoritatile noastre se prezinta in vazul lumii ca fiind neputiinioase sa lupte cu virusul, avand toate instrumentele necesare la dispozitie, pe banii romanilor!

Sunt strigatoare la cer incompetenta si lipsa de respect fata de romani!

Ocupati-va de pacienti, aveti cu ce, si lasati manipularile si dezinformarile!

Bogdan Alexandru Duca:

Ministerul de Interne ne prezintă un clip cu mărturia de pe pat de spital a lui Cristi, plutonier major ce a trecut prin covid.
Ni se spune că filmul este real, că domnul Cristi nu e un actor.

De altfel domnul Cristi e într-un pat de spital, cu masca pe față (aia chirurgicală, nu de oxigen) și ne spune că a văzut moartea cu ochii: cineva care tușea teribil și a murit în salonul vecin.

Și că lumea i-a evitat familia după ce a aflat că are el covid (păi nu cer chiar autoritățile păstrarea distanței sociale?).
Apoi, pentru, că nu e așa? filmul e real, nu o regie, îl vedem pe Cristi, filmat ca intr-un film european de artă, când se plimbă singur și meditativ pe la Cazinoul din Mamaia.

Dar printre rânduri aflăm și detalii: Cristi nu s-a îmbolnăvit nici la biserică, nici la magazin, nici pe plajă, nici pentru că a vizitat vreun cimitir de Paști. Cristi s-a îmbolnăvit de la un coleg de-al său.

Știm deja că 11% cazuri de covid sunt personal medical. S-ar putea ca, după ce tragem linia cu cei îmbolnăviți in spitale sau prin focare din astea instituționale, să descoperim că pandemia asta de covid în România este o realizare comună a Ministerului Sănătății și Ministerului de Interne.

Prostănacul care se ocupă de pagina Ministerului de Interne a scris că acest clip este un mesaj “de dincolo de moarte”. Cum domnul Cristi bănuiesc că are vreo 45 de ani, vârsta la care polițiștii se retrag in glorie, cred că e un mesaj de dincolo de pensie. O pensie mare, desigur.

Eu aștept să văd cum au fost sancționați cei 5 colegi ai lui Cristi care au căpăcit un puștan că avea masca sub nas.


Categorii

Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Studii, oameni de stiinta, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Medic italian de terapie intensivă: VIRUSUL NU MAI E ÎN STARE SĂ PRODUCĂ O BOALĂ GRAVĂ/ Studiu Oxford: numărul decedaților de coronavirus, SUPRAEVALUAT. „Orice persoană care a fost testată pozitiv și care moare ulterior, INDIFERENT DE CAUZĂ, este inclusă în cifrele deceselor Covid”/ Comentarii și poziții care DEMONTEAZĂ PANICA indusă prin manipularea statisticilor. Cât de adevărat este că Bucureștiul e FOCAR COVID și că nu mai are paturi ATI disponibile?

  1. Pingback: Studiu THE LANCET: carantina, închiderea granițelor și restricțiile NU SUNT ASOCIATE cu reducerea MORTALITĂȚII sau a cazurilor grave de Covid-19/ Epidemiologi Oxford: STRATEGIA 0 CAZURI NU ESTE VIABILĂ; Nu sunt dovezi că MĂȘTILE ar împiedica ci
  2. In postarea Adrianei Vitan Balint procentele sunt foarte gresite – este vorba de 2,6% si 4,2%, nu de 0,026 si 0,04.

  3. @Bogdan:

    Multumesc, am scos textul

  4. Pingback: MEDIC SPANIOL "din prima linie" DA DE PAMANT CU DEZINFORMARILE autoritatilor si ale mass-media: "E mereu profitabil sa vorbesti despre un VACCIN dupa ce AI BAGAT SPAIMA in oameni. Poate ar fi mai bine sa se gaseasca un VACCIN IMPOTRIVA FRIC
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare