INFECȚIONIȘTI, EPIDEMIOLOGI, ȘEFI DE INSTITUȚII MEDICALE DEMITIZÂND CORONA-ISTERIA ȘI SPERIETOAREA VALULUI DOI. Compilație cu Luc Montagnier, Didier Raoult, Christian Perronne, Jean-François Toussaint, Laurent Toubiana, Éric Caumes (VIDEO)

9-09-2020 7 minute Sublinieri

Unchii pistolari ai lui Covid-19

Profesorul Luc Montagnier – Premiul Nobel pentru medicină:

Virusul ăsta e deosebit. A primit ceea ce numim ”inserții”. Fragmente mici de ARN provenite de la alt virus, sau chiar printr-o sinteză chimică. Deci începem să știm. Adevărul își face loc cu greu pentru că autorii nu vor să spună nimic. Au ordin să nu spună nimic. Ar fi mai bine să se recunoască faptul că acest virus a fost în parte fabricat, a scăpat dintr-un laborator de înaltă securitate.

R: De ce nu se vorbește despre această creație, de ce nimeni nu vrea să audă acest mesaj?

LM: Pentru că există ceea ce se numește un cover-up general. E ceva extraordinar în sensul că înșiși oamenii de știință sunt cumpărați. Și vorbesc aproape toți într-un avânt comun că este este un virus produs de natură. Fals! E fals și ei o știu prea bine. Le e frică să nu-și pierdă cariera, dacă vreți, dacă recunosc adevărul. E ceva extraordinar de rău pentru știință.

Cum stăm cu epidemia?

Profesorul Eric Caumes, specialist în infectiologie al spitalului Pitié-Salpêtrière:

R: Este adevărat totuși că adesea bolile infecțioase sunt grave la început și mai puțin după aceea?

EC: Da, e adevărat.

R: E adevărat?

EC: Da, e adevărat!

R: Ei bine, asta ne dă mari speranțe!

EC: Da, eu nu-s din cale-afară de neliniștit.

R: Da, simt asta.

Profesorul Didier Raoult, director al IHU Méditerranée, 15 august 2020:

Constatăm că la începutul unei epidemii când lucrurile se accelerează, mortalitatea, transmiterea, contagiozitatea cresc și pe urmă scad fără să știm de ce. Sunt multe teorii: este oare imunitatea generală a populației? Ce este? Habar n-avem. Este scris încă din secolul al XIX-lea.

Profesorul Jean-François Toussaint – 18august 2020:

Avem aici bilanțul:

CORONAVIRUS

BILANȚUL ÎN FRANȚA LA 18 AUGUST 2020

221 267 CAZURI CONFIRMATE +2 238 ÎN  24H

30 451 DECESE                                   +17 ÎN 24H

4 823 INTERNĂRI                             -102 ÎN 72 H

380 REANIMĂRI                                   -4 ÎN 72H

Avem aici cifrele de la Sănătatea Publică Franța publicate astăzi: curbele de internări, curbele de reanimări sunt în descreștere continuă de la începutul lui aprilie.

Nu mai suntem deloc în starea gravă, în starea de urgență din primăvară, în cea din februarie, în cea din martie și din aprilie.

Doctorul Laurent Toubiana, epidemiolog și cercetător la INSERM:

Din punctul meu de vedere, epidemia e încheiată, vă spun că nu-i nici o problemă. Efectiv, vorbind o să șochez multă lume. Îmi pare sincer rău, dar mă gândesc și la milioanele de persoane pentru care există o sabie a lui Damocles în permanență, faimosul al doilea val care nu mai vine. 

Suntem în fața unei epidemii fără  bolnavi! Sunt un om de știință care încearcă să liniștească populația, nu am avut o epidemie infecțioasă, avem o epidemie de angoasă, dacă vreți!

Profesorul Didier Raoult, director al IHU Méditerranée:

Cinstit acuma, nu avem mai mulți morți anul acesta decât în 2017, 2018, 2019 și (avem) mai puțini decât în 2017, deci nu e cazul acum să dăm foc la Portul Vechi! (aluzie la spectacolul cu flăcări montat de compania Carabosse în apele Portului Vechi din Marsilia în 2013-n.tr.).

Clorochina – un scandal sanitar istoric?

Profesorul Luc Montagnier – Premiul Nobel de medicină:

Suntem într-o lume de nebuni. Adică știința dă adevăruri și nu mai crede nimeni în aceste adevăruri. Adevărurile sunt transformate în funcție de nevoile economice. Deci să vezi un ministru al sănătății francez că interzică un medicament care pare că are efect asupra virusului de care ați vorbit mai înainte e ceva uimitor, absurd. Și deși jurnalele științifice au retractat, el nu a retractat. Continuă! Cine ne conduce?? Vedeți că e o lume de nebuni?

Profesorul Christian Perrone, Șef Boli Infecțioase la spitalul din Garches

Eu sunt mândru de ceea ce-am făcut cu echipa mea la Garches. În Franța, alături de Marsilia, spitalul din Garches a avut cele mai puține decese la pacienții internați, sunt mândru de rezultate.

R: Pentru că le-ați dat hidroxiclorochină?

CP: Bineînțeles! Am făcut-o în cadrul decretului pentru că eram cumva încadrați legal, dar din ziua în care am început să facem asta, au fost mult mai puține treceri pe la reanimare și decese, a fost spectaculos! Personalul îngrijitor, infirmierii din serviciile noastre au văzut asta de la o zi la alta.

Profesorul Didier Raoult, director al IHU Méditerranée: 

Nimănui nu-i păsa de hidroxiclorochină, era aproape fără administrare stoc acum un an. Deci se trece de la ”fără rețetă” la ”fără drept de a o mai prescrie” și nu s-a petrecut nimic între cele două! Credeți una ca asta? Poate că dumneavoastră credeți în basme, dar eu nu mai cred demult și de altfel îmi pare rău, le povestesc nepoțeilor mei, dar eu nu mai cred în ele.

Profesorul Christian Perrone, Șef Boli Infecțioase la spitalul din Garches:

Ei vor cu orice preț să-și plaseze Redemsivirul care este o moleculă care a dovedit că nu are nici un efect asupra mortalității. Au trucat totuși în Statele Unite studiile în curs, au văzut că nu merge cu mortalitatea, au schimbat criteriile de evaluare.

R:  Noi am fost mințiți că hidroxiclorochina nu merge?

CP: Da! Pentru că hidroxiclorochina merge.

Profesorul Didier Raoult, director al IHU Méditerranée, jumătatea lui august:

Cum se poate apăra ideea că un medicament care a fost luat de 2 miliarde de persoane a devenit în 2020  toxic? Cum se poate pur și simplu apăra această idee? Cum poate fi apărată în cele mai mari jurnale medicale din lume?

Să fie oare niște interese financiare într-atât de monstruoase, să nu mai avem oare pic de bun-simț, să nu mai fim oare în stare să ne uităm la ce s-a întâmplat în trecut?  Aceasta va rămâne în istoria medicinei. Îmi cântăresc cuvintele! Se va vorbi și peste un secol de povestea care a făcut lumea să creadă că hidroxiclorochina poate ucide între 17%-30% din oameni când era prescrisă. Nimeni nu va putea crede că a avut loc o criză de asemenea natură, într-atât e de nebunească.

Aceasta dă dovadă de o problemă profundă, precum și de manipularea minților, de ignoranță, de incompetența care va rămâne, care va lăsa o urmă pentru secolele viitoare.

Un al doilea val imaginar

Profesorul Jean-François Toussain, 18 august 2020:

Deocamdată nu este nici un la doilea val. Or, ne-a fost afirmat pentru relaxarea în aprilie, pentru ieșirea din izolare  în mai, pentru Sărbătoarea Muzicii în iunie și pentru ”clusters” (aglomerări) în iulie. Nu este, precum ați văzut, nici un al doilea val în nici o țară din Europa. Dacă acest virus, la fel ca ortomixovirușii, adică virușii gripei, cunoaște mutații, se adaptează, ia o formă sezonieră, atunci o să-l vedem reapărând.  Dar nu va fi în nici un caz vorba de un al doilea val legat de relaxarea comportamentului francezilor.  Va fi pur și simplu o fază în care un virus va fi în curs de adaptare în contextul unui mediu înconjurător total diferit.

Utilitatea Măștilor (sau nu)

Profesorul Didier Raoult, director al IHU Méditerranée:

Masca nu joacă doar rolul fizic de protecție a căii respiratorii, joacă și rolul de semnal că există o boală contagioasă în circulație. Aceasta e o știință de tipul științe umane și sociale. Însă totul trece prin mâini. Dacă observăm, dacă acceptăm să ieșim din falsa știință de acum 50 de ani când se arătau niște poze mari cu oameni care strănută… Nu-i adevărat! Nu așa se petrece, se petrece prin mâini. E suficientă o jumătate de oră de observație pentru  fiecare dintre noi ca să vedem că nu se poate petrece prin altceva decât prin mâini și apoi prin obiecte.

Când conduc frica și incompetența

Profesorul Christian Perrone, Șef Boli Infecțioase la spitalul din Garches:

Am spus asta și e drept că într-un acces de mânie pentru că gestionarea asta a fost o calamitate. Nu a existat niciodată o decizie…

R: Spuneți: „o izolare la domiciliu care se învecinează cu prostia”. Reiau un titlu de capitol, de exemplu. (este vorba de cartea sa publicată recent cu titlul: Y a-t-il une bêtise qu’ILS n’ont pas faite? – ”Mai e vreo prostie pe care EI să n-o fi făcut?”)

CP: Da, aici intră totul: izolarea, măștile, testele, tratamentele… Nu s-au luat niciodată decizii. Singura acțiune pe care am văzut-o a fost ”Numărăm morții și așteptăm”. Deci în fiecare seară aveam numărătoarea morților la TV, nu se spunea niciodată ce urma să se facă, ”Da, da, așteptăm să evaluăm, o să facem, o să testăm, o să avem rezultatele tratamentelor peste câteva săptămâni, peste câteva luni” și situația cotidiană nu era gestionată. Într-o vreme erau câte 500 de morți pe zi.

Profesorul Luc Montagnier – Premiul Nobel de medicină:

O posibilă viziune? O viziune optimistă și o viziune pesimistă. Cea pesimistă e că ne îndreptăm spre o catastrofă, către sfârșitul civilizației în câteva generații. Sper că nu se va reuși.

R: Și de ce și cum o să ne îndreptăm către sfârșitul civilizației?

LM: Pentru că civilizația actuală și-a pierdut valorile, dacă vreți. Este dominată de bani, de economie…

Profesorul Didier Raoult, director al IHU Méditerranée:  

Nu avem dreptul să cenzurăm întrebările științifice pentru că ele dau naștere la reflecții științifice care merg mai departe decât interdicțiile igienice ale oamenilor care spun ”Știu eu ce e bun pentru voi”. E o altă lume. Lumea politică și lumea cunoașterii științifice sunt două lumi diferite. Dacă noile cunoștințe mă determină să-mi schimb părerea, îmi schimb părerea fără nici cea mai mică remușcare, mi-e indiferent, știu că știința e fiica timpului și dacă ea se schimbă, îmi schimb și eu părerea odată cu ea.

Conflicte de interese și Sănătate publică

Profesorul Christian Perrone, Șef Boli Infecțioase la spitalul din Garches:

Știți, sunt foarte supărat pe Ministerul Sănătății, ar fi trebuit să verifice înainte să se sprijine pe experții aceia. Fie că este vorbe de Consiliul Științific, fie de Consiliul Sănătății Publice, aceștia au multe conflicte de interese majore cu laboratoarele, printre care Laboratorul Gilead și chiar cu Avik și Abbott care sunt implicate aici,  ar fi trebuit să verifice și să-i excludă din aceste comisii. Și francezii sunt înfuriați  pentru că văd că industria farmaceutică a infiltrat lumea sănătății și găsesc foarte surprinzător că țările cele mai bogate și aflate cel mai mult sub influența industriei farmaceutice sunt cele în care mortalitatea e cea mai ridicată. E foarte șocant. Când spunem că Franța era cea mai bună medicină din lume, medicina franceză a căzut în canalul de scurgere al străzii. Din fericire medicii generaliști francezi au ținut-o pe linia de plutire împreună cu toți îngrijitorii, le aduc omagiu!

R: Spuneți că medicina franceză a căzut în canalul de scurgere al străzii. Folosesc expresia dumneavoastră.

CP: Păi da. Uitați-vă la mortalitatea de covid în Franța, este cea mai ridicată din lume, 18%-20,4% față de 5% în Statele Unite, mai puțin de 5% în Brazilia, deci este multă dezinformare aici. Franța s-a descurcat foarte rău și ca din întâmplare, e singura țară care a interzis hidroxiclorochina. Cum să fiu sancționat când am însănătoșit mai mulți oameni decât oriunde în altă parte a Franței, am respectat jurământul lui Hipocrate, unii cred că l-au uitat, adică bolnavul înainte de toate în loc să-ți umpli buzunarele. Sunt foarte mândru de ceea ce am realizat și îmi asum în totalitate.

Manipulare ideologică, politică și mediatică

Profesorul Eric Caumes, infecțiolog al spitalului Pitié-Salpêtrière:

Consider că anxietatea a fost ridicată de către oamenii care guvernează, din păcate.

R: De către cei care ne guvernează…

EC: Da. Poate puțin și media, însă…

R: De ce?

EC: Oamenii, dar cinstit acuma, n-aveți nevoie să faceți mai mult decât face guvernul.

R: Dar de ce, de ce?

EC: Nu știu. Cred că sunt două probleme. Este probabil o problemă de politică, alta [ascunsă], ceea ce le permite să…

R: Să ascundă alte realități? Să nu vorbească despre alte realități?

EC: Nu vorbesc despre asta pentru că nu este domeniul meu…

Doctorul Laurent Toubiana, epidemiolog și cercetător la INSERM:

De mai multe ori niște persoane au vrut să mă intimideze zicându-mi ”Nu, nu trebuie să vorbiți!” Și să mi se spună mie că aduc confuzie când timp de 6 luni a fost o confuzie totală, întârzieri în toate sensurile, toată lumea s-a înșelat, e insuportabil să aud așa ceva. Mă întreb de ce și va trebui să se răspundă la acestă întrebare, de ce oamenii care se înșală sistematic sunt auziți în continuare, nu sunt discreditați, în timp ce acei care au dat cifrele corecte sunt criticați. Îmi asum riscuri mari făcând aceasta pentru că nu am nimic de câștigat, iar ceea ce văd este incoerent cu tot ce este implementat. Asta-i tot.

Profesorul Jean-François Toussaint – 18august 2020:

Mai mult decât atât, Consiliul Științific, atunci când ne anunța a n-șpea oară al doilea val, săptămâna trecută, în acest timp un anumit număr dintre membri se află în vacanță. O spun pentru că ei înșiși o anunță public la radioul public. Unul dintre membri, în timp ce ne anunță o catastrofă sanitară pentru Franța, este la locul său de vilegiatură. Ne aflăm în situația de a fi în fața unor oameni care nu cred în recomandările pe care le transmit. Suntem acum în faza de utilizare a unor indicatori, o schimbare, o instrumentalizare care vor duce curând în săptămânile care urmează la schimbări de comportament, la orientări care sunt hotărâte de un Consiliu Științific care nu se mai uită la realitatea riscului dar care dorește probabil să impună alte scheme de gândire.

Un Vaccin salvator al Omenirii?

Profesorul Luc Montagnier – Premiul Nobel pentru medicină:

Problema e că uneori vaccinurile sunt rele. Trebuie spus și o spun și trebuie spus sus și tare, dacă aveți pe cineva atins de Covid-19, dacă-l vaccinați de gripă, riscați să-l omorâți în următoarele zile sau săptămâni. Dacă aveți pe cineva care face chimioterapie bine echilibrată împotriva unui cancer, dacă îl vaccinați împotriva gripei, îl veți omorî și pe el foarte repede. Trebuie spus asta. Trebuie spus că  vaccinurile care interferează sunt foarte rele.

Profesorul Didier Raoult, director al IHU Méditerranée:

Realmente, dacă boala rămâne cum este acum, nu văd cine o să vrea să se vaccineze pentru ceva care nu te omoară. Cinstit.

Dacă aveți zero beneficii, balanța risc/beneficii este insuportabilă. Dacă aveți beneficii mari, puteți suporta riscurile care sunt rezonabile. Interzic oricui să-mi spună că sunt un pro- sau anti-vaccin, numai un imbecil poate să spună așa ceva. Deci eu fac ceea ce trebuie să fac și voi putea să dorm  noaptea spunându-mi că am făcut ceea ce trebuia. Sper că și ei dorm!

Compilație de Yves Barraud

Notă: Titlul colajului e inspirat de filmul Les tontons flingueurs, o comedie cu gangsteri.

Sursă foto: https://www.freepik.com/premium-vector/stop-mass-hysteria-corona-virus-covid-19-outbreak-propaganda-signage-poster-retro-rustic-vector_8038369.htm


Categorii

1. DIVERSE, Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Studii, oameni de stiinta, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “INFECȚIONIȘTI, EPIDEMIOLOGI, ȘEFI DE INSTITUȚII MEDICALE DEMITIZÂND CORONA-ISTERIA ȘI SPERIETOAREA VALULUI DOI. Compilație cu Luc Montagnier, Didier Raoult, Christian Perronne, Jean-François Toussaint, Laurent Toubiana, Éric Caumes (VIDEO)

  1. Pingback: Geneticiana ALEXANDRA HENRION-CAUDE despre înăsprirea restricțiilor, măști și vaccin. „Văd o DISPROPORȚIE între starea lucrurilor, starea cifrelor, gradul de pericol sanitar, și ceea ce suntem puși să trăim” (Video)
  2. Pingback: GHERON EFTIMIE DIN KAPSALA (Sfântul Munte): “Sub pretextul sănătății ne este desființată libertatea. După frica virusului, a venit TERORISMUL DIN PRICINA VACCINĂRII OBLIGATORII. Situația de astăzi pregătește și prevestește epoca lui A
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare