De ce sunt GRAV MANIPULATOARE numerele prin care se realimenteaza PSIHOZA INTRARII IN CEL DE-AL DOILEA VAL al “catastrofei” sanitare si CE SE ASCUNDE IN SPATELE “CRESTERII ALARMANTE A IMBOLNAVIRILOR” DE CORONAVIRUS? Ce se testeaza si ce se raporteaza, de fapt? “Dincolo de elaboratul efort civil de prostit poporul si de tinut românii in sclavia situatiilor exceptionale…”. Si despre ASIMPTOMATICI, PRE-SIMPTOMATICI si alte categorii medicale in curs de inventare
Mircea Voiculescu:
Încă o dată, prof.dr. Vasile Astărăstoae
*****************************************Răzvan Dumitrescu este printre puținii rămași la Antena 3 care mai face jurnalism adevărat. Iată-l acum, la numai o zi de la încercarea eșuată a lui Mihai Gâdea de a-l „executa” mediatic pe doctorul Răzvan Constantinescu, luându-i un interviu telefonic profesor doctorului Vasile Astărăstoae.
Ca și în cazul doctorului Răzvan Constantinescu, pentru a diminua interesul publicului și a păstra neștirbită varianta oficială privind COVID-19, media plătită de Orban împrăștie acuzația că, de fapt, prof.dr. Astărăstoae e adeptul unei teorii conspiraționiste și că ar contesta existența „virusului ucigaș”.
De bună seama, avem de-a face cu o tehnică grosieră de manipulare. Pentru că, ce reacție poți să ai când, văzând câți mor în jur, ai pe cineva în față care îți spune că virusul nu există? Îți vine să-i dai palme.
De atâtea ori cei doi medici au afirmat clar, răspicat, că nu contestă existența și pericolul contagiunii virusului, ci modul isteric în care autoritățile au atras populația în vârtejul fricii.
Am ajuns să trăim vremurile când a spune adevărul înseamnă un act de curaj… într-o Românie nor-ma-lă.
[…]
***
Gheorghe Piperea
În emisiunea de aseară a lui Răzvan Dumitrescu am prezentat niște cifre și grafice care falsul curbei de infectare și, mai ales, caracterul iresponsabil, chiar criminal, al măsurilor de închidere a 90% din capacitățile spitalelor pentru a se “trata” persoanele asimptomatice, în dauna tuturor pacienților. Veți vedea pe grafic că internările la ATI nu au depășit niciodată 300 de persoane – de fapt, din ultima decadă a lunii aprilie, cazurile grave, de ATI, a scăzut sub 200. Cazurile active (cu simptome ușoare, tratabile) au scăzut constant și scad în continuare. Doar cazurile de “infectare” au crescut, ceea ce înseamnă că doar numărul de asimptomatici este în creștere. Având în vedere modul “științific” în care sunt depistați asimptomaticii – la întâmplare, cum cu nonșalanță spunea Rafila la tv – precum și erorile în testare, care pot da rezultate fals pozitive (se poate ajunge la 30% marjă de eroare), este clar că luptăm cu covrigu’ în mod eroic.
Ironic, deși am deschis granițele pentru mai toate țările europene, nouă începe să ni se restricționeze accesul în țările membre UE și să fim băgați în carantină forțată pentru că, cică, în România ar fi reizbucnit epidemia.
Sarcastic, deși suntem încă ținuți la porțile spitalelor sau suntem reorientați către medicina privată, plătim în continuare CASS. Pentru enoriașii așa zisei drepte din România: băieți, când ai un contract care nu este executat de co-contractant, poți refuza să achiți contraprestația proprie – se numește, în teoria generală a obligațiilor, “excepție de neexecutare”. V-ați gândit vreodată că plătiți CASS ca nătăfleții în toate aceste luni de p(l)andemie în care voi și copiii sau bătrânii voștri nu ați avut acces la sistemul sanitar public? Nu sesizați că sunteți furați? Nu vă dați seama că acești bani se duc pe echipamente medicale de trei ori mai scumpe decât în Franța și că achizițiile se fac exclusiv în profitul bețivilor, agramaților și incoerenților care vă (ne) conduc?
Nota:
Cifrele si graficele sunt rezultatul muncii unui corespondent al meu, care mi-a permis expres sa le fac publice. Datele sunt culese din surse publice, deci sunt incontestabile.
Domnul Catalin Cojocaru mi-a permis sa fac public și mesajul pe care mi l-a trimis alaltăieri. Iată-l:
“Buna seara Domnule Profesor,
Va trimit atasat o mini baza de date alcatuita din date culese din comunicarile oficiale zilnice, pe care nu le gasim agregate niciunde, in caz ca va foloseste in vreunul din demersurile pe care le intreprindeti in aceasta perioada.
Contine informatii legate de:
– numarul de teste zilnice efectuate;
– numarul de pacienti pozitivi COVID internati zilnic la ATI.Se raporteaza zilnic aceste cifre, dar nu se pastreaza grupat pentru a-ti permite niste analize pe baza evolutiei lor, si nici nu am gasit nicaieri o astfel de analiza.
In primul grafic, se regaseste evolutia procentului de rezultate pozitive raportat la numarul de teste: in ultimele 2 luni (cam dupa Pasti) cu vreo 2-3 exceptii, acest procent s-a mentinut foarte aproape sau chiar sub marja de eroare a aparatului de testare folosit (2% e cea generic declarata de orice prestator de servicii medicale care foloseste RT-PCR, 1,4%-2,2% e cea masurata in studiul german din linkul de sub grafic pe probele a 463 de laboratoare din 36 de tari; marja de eroare de 20-30% de care se tot vorbeste pentru aceste teste nu e de ignorat, dar nu e foarte stiintifica, vine mai degraba din deficientele procedeului de recoltare si ia in calcul calitatea recoltarii si implicit a probei de analizat, care sunt variabile destul de greu de masurat obiectiv).
Ceea ce inseamna ca exista o foarte mare probabilitate ca parte covarsitoare (de la mai mult de jumatate pana la totalitatea cifrelor ultimelor 2 luni) a acestor rezultate asa-zis pozitive sa fie fals-pozitive (sa nu uitam ca in Romania declamata, dar neclarata, epidemie a pornit cu un caz fals-pozitiv: pacientul 0 de la Gorj, care a vazut de la geam un Italian infectat, a fost testat pozitiv la Gorj si negativ cateva zile mai tarziu la Bucuresti fara simptome si fara tratament, iar in ultima perioada auzim din ce in ce mai des povestiri despre cazuri de acest gen).
Deci statistic, daca faci 10.000 de teste pe zi, foarte probabil rezultatele a 200 dintre ele vor fi fals-pozitive, mai ales daca testeazi consistent a/pre/anti-simptomatici, ceea ce inseamna ca pe evolutia rezultatelor testarii din Romania nu poti (si zic eu nici nu ar fi etic) sa iti intemeiezi politici de sanatate publica. Concluzia pe care o ofera statistica, ar fi ca testele de acest tip ar trebui folosite ca triaj epidemiologic si nu pentru diagnosticare, dupa cum recomanda public si profesorul Astarastoae de multa vreme.
In al doilea grafic e distributia procentului de cazuri grave (internati la ATI) vs cazuri active. Tot cam dupa Pasti acest procent se mentine constant in intervalul 3-4%, iar numarul maxim de internati la ATI cu COVID nu a depasit niciodata 300 de persoane.
Deci iarasi, e cel putin bizar sa inchizi un sistem de sanatate, care trateaza in mod uzual aproximativ 350 de mii de pacienti pe luna, cu putin peste 2600 de paturi de ATI pre-“pandemie”, numar declarat crescut la 4000 in “pandemie”, pentru mai putin de 8000 de cazuri active in cel mai agresiv moment al “pandemiei”, din care niciodata mai mult de 300 de pacienti internati simultan la ATI.
Ca sa poti atinge capacitatea maxima de 2600 de paturi de ATI ar trebui sa existe cel putin 65 de mii de cazuri active simultan, asumand limita superioara de 4% critici/activi a range-ului oferit de statistici.
Daca tot am pierdut ceva timp sa culeg aceste date, mi-am zis sa le sharuiesc cu cine ar putea sa le mai foloseasca. Daca va ajuta, folositi-le cu incredere, nu va ajuta, ignorati-le.
Sa auzim numai de bine. Doamne ajuta!
Catalin Cojocaru”
***
Mirel Palada:
Zilele astea plutește din nou o emulație de catastrofă în aer. Toată lumea e cu valul doi în gură. O seamă deasă, dar bine conturată de civili, actori, artiști, ziariști, tot soiul de muncitori cu gura încearcă să convingă masele largi de oameni ai muncii că e groasă și că o să murim. Again din nou.
Drept pentru care e imperios necesar să ascultăm de cei de la putere, să nu le contestăm deloc, dar absolut deloc înțelepciunea lor cea mai foarte superioară. Că doar ei sînt în stare să ne scoată din dezastru, ca să nu zic din necunoaștere și întuneric.
Dar mai ales și mai ales trebuie să acceptăm cu supunere și cu entuziasm starea de alertă. Doar starea de alertă ne scapă de diavol, în feluritele sale întruchipări: covid, pesediști, ruși, chineji, alți dujmani micro sau macroscopici. Dacă înghițim stare de alertă, totul e bine, va fi o Românie perfectă, ca soarele sus de pe cer.
Însă ale naibii cifre nu vor să decoleze. Să se transforme și ele într-o catastrofă groasă, consistentă, numa bună de penetrat frica și reticența poporului momîrlan. Nu vor dom’le românii să creadă. Pentru că de ce? Pentru că de de-aia. Uite aici de ce (vezi grafice).
Pentru că dincolo de elaboratul efort civil de prostit poporul și de ținut românii în sclavia situațiilor excepționale, de fapt lucrurile nu sînt chiar atît de nasoale.
Da, au crescut o perioadă, după ce s-a relaxat societatea. Preponderent din cauza celui de-al doilea val de diasporezi deontologi și civici care au dat năvală înapoi în țara asta numa bună de înjurat cînd lucrurile merg bine, dar numai bună de refugiat cînd lucrurile se împut și-și aduc aminte că sînt români, de fapt.
Și pe urmă, după ce a crescut din cauza diasporezilor, acum dă semne din ce în ce mai clare că bagă capul la loc, la cutie. În ciuda eforturilor disperate ale civililor care se străduiesc să ne convingă prin mijloace specific artistico-cinem
atografice că e o catastrofă absolut oribilă. Oricît s-ar strădui civilul de Radu Tudor să facă spume la gură. Oricît ar face contracte cu artiștii civili să se îmbolnăvească subit de covideală și să înalțe ode bruște de mulțumire la adresa spitalelor de carton, covidul bagă înapoi capul la loc.
Tare mă întreb ce-or mai scorni să ne sperie în episodul următor?
Hai, beți încet, că-i rece. Și n-o beți pe toată, să rămînă și pentru la toamnă. Cînd, știm cu toții, de-abia atunci va fi catastrofa adevărată. Și doar vajnicii liberali și perfectul de Iohannis vor fi în stare să ne scoată din ea. It is known, khaalesi.
Sursa graficului R: graphs.ro
Mirel Palada
***
România socială:
Apel la utilizarea responsabilă a datelor publice
autor: Cătălin Zamfir – 26 June 2020
Indicatorii Covid-19 nu reprezintă o simplă statistică medicală, ci au devenit unii dintre indicatorii sociali critici ai României, generând măsuri politice care ne afectează pe toți.
Citesc/ aud/ văd la TV mesaje înspăimântătoare: „creștere alarmantă a numărului de îmbolnăviri”. Astăzi s-a înregistrat o cifră enormă: 460 noi îmbolnăviri. Mesajul: suntem într-o situație disperată. Un lider PNL a declarat chiar: „PSD este vinovatul creșterii îmbolnăvirilor”. Nu cred că oamenii politici pot fi scutiți de a fi responsabili.
Dacă analizăm cu atenție datele, acestea nu indică o situație catastrofală. Să utilizăm indicatorul cel mai relevant: numărul de bolnavi activi. Aceștia sunt foarte importanți pentru că ei îmbolnăvesc pe alții.
În ultimul timp am urmărit cu interes statistica Covid-19. Am formulat, în 30 aprilie, și o ipoteză: vârful îmbolnăvirii în România a fost deja atins în 29 aprilie: 7 730 bolnavi activi și apoi a început să scadă, ajungând la 4 530 în 11 iunie.
Numărul de boli active COVID-19: numărul de îmbolnăviri active, în mii, în fiecare zi. 1 iunie.
Din 1 iunie, cât prezintă Graficul, tendința de scădere a continuat până în 11 iunie. Apoi se înregistrează o creșteri lente, ajungând în 24 iunie, la 5 880.
29 aprilie: 7 730 bolnavi activi
11 iunie 4 530
24 iunie 5 880
25 iunie 5 815
Ce s-a întâmplat? Să ne uităm cu atenție la aceste date. Unde este situația catastrofală azi? Nivelul îmbolnăvirii de azi, 5 815, este mult mai mic decât vârful din 29 aprilie, 7 730. Chiar azi e o scădere față de ieri, deși ciudat azi s-a înregistrat o nouă îmbolnăvire șocantă de 460. Nu e o contradicție. Azi au fost multe îmbolnăviri și mai multe însănătoșiri, 515. Deci un număr de bolnavi activi mai mic.
Orice serie de indicatori presupune cu strictețe menținerea acelorași criterii și proceduri de măsurare. Dar numărul de îmbolnăviri a fost măsurat cu metode diferite. La început îmbolnăvirea era înregistrată la spitale: persoane care se simțeau bolnave se prezentau la spital și erau înregistrate ca bolnavi. Deci o statistică a persoanelor care aveau simptome de boală: simptomatici.
Testarea a introdus o perspectivă nouă. Testarea dă mai mulți bolnavi decât cei înregistrați la spitale. Și ei, dacă înțeleg eu bine, nu se simțeau bolnavi și boala lor se pare că era puțin transmisibilă: asimptomatici. Cu ajutorul testării s-au înregistrat noi bolnavi, care sunt de un alt tip, încă insuficient de clarificat. Dar apare o problemă gravă pentru conștiința publică: cei 460 de noi bolnavi de azi (25 iunie) sunt simptomatici, deci mult mai mulți decât în zilele dinainte, sau cei mai mulți dintre ei sunt asimptomatici? E posibil deci ca azi să nu fie chiar mai mulți bolnavi simptomatici decât ieri.
De ce nu se face cu claritate statistică distincția între aceste două categorii? Am văzut date referitoare la mai multe zile: în zilele în care se făceau mai puține teste, se înregistrau mai puțini bolnavi. În zilele care testările erau mult mai multe, acestea înregistrau mult mai mulți bolnavi. Deci cine măsoară: spitalele sau testele? Cele două sisteme de înregistrare măsoară același lucru sau lucruri diferite?
Dacă am măsura, cum putem presupune că se făcea mai înainte, doar îmbolnăvirile simptomatice, am avea aceeași creștere sau dimpotrivă, o scădere?
Datele încep să fie ciudate. Azi, 25 iunie se înregistrează cea mai mare creștere de 460 noi bolnavi înregistrați. Găsesc o nouă informație interesantă: azi s-au făcut un număr mare de testări: 12 500. În alte zile se făcea mult mai puține, două trei mii. Cei 460 de noi bolnavi sunt mai mulți simptomatici, sau asimptomatici ?
O concluzie. Să fim foarte atenți la semnificația datelor. Semnificația confuză generează posibile interpretări diferite.
Și eu recomand prudență, măști, distanță fizică. Dar numai persoanele informate corect pot fi responsabile.
Notă. Datele utilizate aici sunt prezentate de instituția publică românească responsabilă de administrarea acestei crize. Ele, într-un forma mai complet și comparativ cu celelalte țări, pot fi găsite în https://www.worldometers.info/
***
EvZ:
Iată de ce au crescut cazurile de coronavirus în România! Explicația e de necontestat
Jurnalistul Mirel Curea a remarcat motivul pentru care în ultimele zile s-au înmulțit cazurile.
În ultimele zile, oficiali din Ministerul Sănătății, dar și politicienii aflați la Guvernare au vorbit despre înmulțirea cazurilor de coronavirus și pericolul care îi poate paște pe români. Adică extinderea îmbolnăvirilor și revenirea la starea de urgență.
Mirel Curea, jurnalist al „Evenimentului zilei”, a postat sâmbătă seara, pe contul de Facebook, un mesaj în care explică modul în care au apărut cifrele care îi îngrijorează pe oficiali. El remarcă faptul că testările se fac pe grupele de risc, nu comunitar. Astfel, creșterea există, chiar dacă la nivel global se poate vorbi despre o scădere.
„Am explicația!
Postarea de mai jos a generat câteva telefoane de la persoane foarte bine informate, care mi-au răspuns la o întrebare majoră: Ce este cu creșterile astea în dinamica infectărilor cu Coronavirus în rândul populației din România?
Răspunsul este că Ministerul Sănătății, prin direcțiile de sănătate publică din toată țara, nu testează comunitar, ci doar țintit în grupele de risc, mai precis în unitățile care aparțin de Direcțiile de Asistență Socială. Și mai exact, în căminele de bătrâni
Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile
Actualizare 19.06.2020
Recomandări de prioritizare a testării pentru COVID-19:
[…]
9. Persoane instituționalizate asimptomatice – de 2 ori pe lună;
10.Personalul de îngrijire din centre rezidențiale – de 2 ori pe”, a scris Mirel Curea în postarea de pe Facebook.În ultimele zile, mesajele ce vizează riscul extinderii cazurilor de coronavirus s-au intensificat.
„Ne aflăm în a patra zi cu peste 300 de cazuri noi, în a treia perioadă de relaxare. Sunt creșteri asumate de noi, dar nu putem gestiona fără ajutorul populației. Menținem în continuare precauțiile, normele și regulile și considerăm că, dacă normele sunt respectate, putem gestiona și această creștere”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.
„O biată gripă, între ghilimele, nu ucide atâta personal medical când ei îşi fac datoria lor. Dacă personalul medical e atât de expus, gândiţi-vă că şi populaţia este expusă şi trebuie să înţeleagă că nu este vorba despre o glumă sau despre o exagerare”, a afirmat și șeful Departamentului Pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.
***
Alexandru Racu
Eu când plec cu mașina la drum risc să intru în rândul celor 650000 de morți în accidente de mașină de anul acesta, cu aproape 200000 mai mulți decât morții de coronavirus. De asemenea, există și riscul de a face o greșeală și de a omorî sau nenoroci, Doamne ferește, pe cineva. Drept urmare, dacă nu m-aș mai sui la volan, șansele de a deceda sau de a rămâne cu mustrări de conștiință pe viață ar fi mai mici. Dacă aș înceta să mai circul și în calitate de pieton, dacă n-aș mai trece strada, șansa de a muri ar fi și mai mică și tot așa.
În consecință, atâta timp cât a) nu avem o estimare realistă a riscurilor și beneficiilor și b) nu ne asumăm în mod clar și coerent concepția asupra vieții și premisele morale care stau la baza argumentului nostru, orice discuție despre ce a pățit X sau Y pentru că n-a ascultat de experți e o simplă manipulare a emoțiilor, în speță frica și culpabilitatea, nu o discuție onestă și rațională.
Unii nu sunt conștienți de risc. Dar alții pur și simplu și-l asumă. Motiv pentru care nici n-au ce să regrete când o pățesc. Din contră, pot să spună: I did it my way. Deși pentru unii e tare greu de crezut, mulți oameni pur și simplu nu sunt dispuși să renunțe la credință, la iubire, la pasiune și vocație sau la normalitate de frica acestui virus. Chiar și în ipoteza în care se bazează pe o estimare realistă a pericolului reprezentat de Covid-19, ideea că totul trebuie sacrificat pentru a reduce riscul de îmbolnăvire cu Covid-19 e doar în capul unora. Ceilalți gândesc altfel. Dar propaganda oficială îi prezintă întotdeauna ca pe niște inconștienți care “nu își dau seama”.
***
Adriana Vitan Balint
Concurs de proști la guvern. 😄😄
In România știm ca sunt 112 centre de recoltare pentru testari Sars-Cov2.
La ora 13, azi, comunicatul oficial ne spune că în ultimele 24 de ore s-au facut 1877 teste si sunt 325 de infectati noi. Procentul de infectati in numarul de teste este enorm, 17,31%, oamenii au inceput să dea telefoane, să ceară explicații.
După vreo doua ore, așa, nemairezistând presiunii, vine GCS și ne comunică faptul ca a fost o eroare si că alea 1877 de teste au efectuate doar de 100 de centre, nu de toate 112. Si ca, după ce le-au centralizat și pe cele din celelalte 12 centre, au descoperit că, de fapt, s-au efectuat 12.236 de teste, cu 10.359 mai multe decât cele comunicate la ora 13, dar că numarul infectatilor tot ăla e, 325.
Cu alte cuvinte, cele 12 de centre au recoltat pe 24 de ore o medie de 863,25 teste, in timp ce alea 100 au recoltat o medie de 18,77 teste. Si alea 12, dupa ce au muncit ca proastele fiecare câte 863 de teste, nu au gasit niciun pozitiv, dar cele 10, cu câte 18 teste, i-au găsit pe toți 325.
Dar nu, GCS nu comunică tâmpenii, să avem incredere numai în sursele oficiale. Mai nou chiar si CNA a transmis că va fi cu ochii pe televiziunile care vor încerca să pună la indoială ce ne spune Gașca Cretinilor Siniștri. Pentru că acronimul GCS nu e de la Grupul de Comunicare Strategica, ci de la Gașca Cretinilor Siniștri.
Scoateti, ba, vindecații din statistici. Tot mai aveți atârnate 1560 de persoane de acum 14 zile, care nu se regasesc nici la morti, nici la vindecați, nici la ATI. Îi țineti în geam ca Bulă pe bunică-sa pentru pensie? Cine naiba să vă mai creadă minciunile penibile?
***
Bogdan Duca:
Mai țineți minte cum era la începutul isteriei? Povești cu oameni care picau morți pe străzi, săli de sport pline cu cadavre, camioane militare care nu mai pridideau să care morții de covid.
Mai erau și scenele chipurile din ATI, cu oameni care își dădeau duhul în aparate, iar unii, pe ultima sută de metri, mai dădeau și câte o predică pentru cei care nu cred în isterie.
Apoi când mizeriile alea nu au mai fost credibile (dar își făcuseră treaba), au început rapoartele cu oameni morți de coronavirus având la comorbidități canceruri terminale, atacuri de cord, leucemii în ultim stadiu….
Apoi oamenii după ce s-au speriat inițial, au început să gândească: cum e cancerul la comorbidități? Dar de ce nu se fac autopsii? Dar de ce se grăbesc să distrugă cadavrele ca niște criminali care vor să ascundă probele?
Apoi a venit valul al treilea cu numărul de ”bolnavi”. Dacă nu ascultăm de dictatura sanitară, uite, sunt noi cazuri în fiecare zi. Nu vă lăsați păcăliți de asimptomatici. Poartă virsul tusei și, dacă ai vreo boală terminală, te-a omorât covidul.
Însă oamenii încep să se întrebe și să ceară lămuriri. Cine sunt ”bolnavii”? Cum s-au îmbolnăvit? Oare nu cumva spitalele sunt focare și nu bisericile sau terasele? De ce internăm asimptomatici? Care e corelația între testare și numărul de cazuri? Cum de ”explodează” (vorba vine, 350 de cazuri pe zi, la nivelul României- majoritatea zdrobitoare asimptomatici sau cu simptome ușoare, nu e nicio explozie) cazurile când are nevoie comunicarea dictaturii sanitare să justifice prelungirea regimului său?
Am senzația că vine valul al patrulea: presimptomaticii.
Însă niciunul din aceste valuri nu ar fi fost posibil fără complicitatea criminală, ticăloasă și idioată a mass-mediei….
***
Anca Radu
Cand de la nivel de autoritati se intrebuinteaza notiuni absurde si se opereaza cu categorii de cetateni definite aberant, a caror coexistenta este interzisa, sa fiti convinsi ca in spatele aparentelor incoerente planul este gandit pana la ultimul detaliu, pe termen lung si cu consecinte sinistre.
Asimptomatici, presimptomatici, 37.3, pacienti Covid vs. pacienti non-Covid, internari cu forta, internari interzise, proceduri medicale cu mortalitate de peste 80%, arest la domiciliu vs. exporturi de carne vie, contagiozitati selective (Covid vs. TBC, HIV, hepatite virale etc.), morti aruncati in saci cu formol etc.
In alte vremuri se vehiculau concepte si viziuni la fel de aberante: “we shall regain our health only by eliminating the Jews”, ceea ce se indeplinea cel mai bine “by shooting everyone who even looks odd”, selectii din deget, cei apti de munca la dreapta, ceilalti la stanga (cu trimiterea mai departe la “dusuri” fara apa), trierea continua la apelul de dimineata, experimente medicale cu rezultate infioratoare, morti aprinsi in gropi comune sau dati la cuptor pe banda rulanta.
Adunati si scadeti singuri — si atunci era civilizatia prea avansata ca lumea sa mai creada posibil ceva sinistru, dupa care oamenii s-au obisnuit cu realitatea.
***
Albert Toma:
EPOCA CAP-VID-ULUI CIOPLIT
Iacă, am avut norocul să prindem în viața asta păcătoasă trecerea de la epoca dictaturii democratice a corectitudinii politice, la epoca corectitudinii dictaturii democratice medicale, sau a guvidului cioplit, la care se închină toți idioții pre-cauți din lume, în frunte cu idioții din lumea medicală, din clasa politică, din presă și din rândurile persoanelor publice, adică toți idioții care au puterea să îndobitocească și mai rău pe idioții de rând.
În “lumina” acestei noi epoci a guvidului cioplit la care trebuie să ne închinăm cu smerenie, toată societatea trebuie reformată din temelii. Toate disciplinele științifice trebuie reconsiderate și rescrise de la alfa la omega. Spre exemplu, medicina clasică nu mai e bună de nimic. Medicina clasică se preocupa cu precădere de bolnavii simptomatici și neglija aproape total pe asimptomatici. Această cumplită nedreptate este pe cale să înceteze. Medicina nouă se preocupă cu precădere de asimptomatici. De bolnavii simptomatici s-au cam plictisit eroii în halate albe. S-au plictisit ca de mere acre. Dacă și ăia sunt așa de obositori și de enervanți, mereu se plâng de diverse dureri și suferințe, eroii au ajuns la capătul răbdării, și era previzibil că se va ajunge aici… Pentru eroii de azi este mult mai cool și mai rentabil să trateze asimptomatici. Ehei, dar știința este complexă și ascunde multe chichițe. În afară de asimptomatici mai există și presimptomatici, contrasimptomatici, metasimptomatici, parasimptomatici și multe alte categorii ce sunt în curs de descoperire.
Este o perioadă febrilă, perioada marilor descoperiri și marilor efuziuni. Entuziasmul eroilor în halate albe este de nedescris. Muncesc cu abnegație și devotament să trateze asimptomatici. Din păcate, cu durere vedem aceste triste realități, mulți asimptomatici protestează și se revoltă împotriva eroilor. Doamne, câtă nerecunoștință ne-a fost dat să vedem! Dar eroii îi privesc cu condescendență pe acești rătăciți și își văd mai departe de nobila lor misiune. Dar sufletele lor se încarcă de amărăciune în fața atâtor ingratitudini. Și ca și cum aceste lovituri n-ar fi fost de ajuns, eroii sunt nevoiți să mai suporte și vaietele de durere și acuzațiile obraznice ale pacienților simptomatici. Acești oameni nu pricep că medicina s-a schimbat și nu se mai ocupă de ei. În nemernicia și mercantilismul lor, ei cred că dacă au cotizat toată viața la sănătate, acum ar avea dreptul la îngrijire medicală. Bă, da’ vouă chiar nu vă e rușine să tulburați confortul și armonia eroilor în halate albe? Sunteți voi deștepți, știți voi ce trebuie făcut? Aveți tupeul să faceți reproșuri și să dați lecții bravilor eroi? Medicina e prea complexă, nu puteți voi s-o înțelegeți!
Bravii și înțelepții eroi suportă cu stoicism și cu răbdare îngerească toate acuzele și vaietele acestor bolnavi sâcâitori. Ei știu că timpul le rezolvă pe toate. Cu răbdarea treci marea! – este proverbul lor preferat. În câțiva ani, pacienții ăștia simptomatici vor “ieși pe cale naturală din sistem”, ca să cităm un clasic încă în viață. Astfel, vor ar avea liniștea și confortul atât de mult visate. Se vor putea dărui cu toată abnegația de care sunt capabili, doar pacienților asimptomatici. Unii naivi ar putea spune că poate nu vor mai avea nici pacienți asimptomatici. La asemenea gogomănie, eroii în halate albe zâmbesc cu îngăduință. Ei nu se tem de așa ceva. Ei știu că vor putea să pescuiască pacienți asimptomatici după pofta inimii, așa cum își ia omul pește din heleșteu cu năvodul. Urmează să primească noi teste, din ce în ce mai performante, care vor depista chiar și cea mai vagă formă de asimptomatism. Chiar așa sună motto-ul lor, inspirat dintr-o zicere a unui erou al secolului trecut: “Nu există om care să nu fie bolnav asimptomatic! Există doar persoane netestate încă!”
Legaturi:
4 Commentarii la “De ce sunt GRAV MANIPULATOARE numerele prin care se realimenteaza PSIHOZA INTRARII IN CEL DE-AL DOILEA VAL al “catastrofei” sanitare si CE SE ASCUNDE IN SPATELE “CRESTERII ALARMANTE A IMBOLNAVIRILOR” DE CORONAVIRUS? Ce se testeaza si ce se raporteaza, de fapt? “Dincolo de elaboratul efort civil de prostit poporul si de tinut românii in sclavia situatiilor exceptionale…”. Si despre ASIMPTOMATICI, PRE-SIMPTOMATICI si alte categorii medicale in curs de inventare”