ARAFAT PUNE BISERICILE ÎN TOPUL LISTEI ROȘII A LOCURILOR PERICULOASE DE TRANSMITERE A COVID-19. Oficialul citează fără a fi verificat o listă ATRIBUITĂ Organizației Mondiale a Sănătății. Dar care sunt datele empirice din România?/ ARHIEPISCOPUL TEODOSIE este din nou înfierat pentru îndrăzneala de a împărtăși și de a sluji cu oameni fără mască/ HĂRȚUIRILE PENALE pentru împărtășirea oamenilor au fost CLASATE

10-07-2020 5 minute Sublinieri

Digi24:

„Lista roșie” a activităților care ne pot îmbolnăvi de COVID-19, făcută de OMS

Lăcașurile de cult sunt, alături de restaurante, teatre, cinematografe și transportul în comun, cele mai periculoase locuri pentru transmiterea coronavirusului, spune la Digi24, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

El a citat o listă făcută de Organizația Mondială a Sănătății.

În roșu avem cinematografele, teatrele în spațiu închis, lăcașurile de cult, transportul în comun, transportul cu avionul, sporturile de contact, petrecerile în interior, barurile, cluburile de noapte. Acestea sunt considerate cele mai periculoase. După care, la nivel portocaliu, avem sălile de fitness, avem frizeria, stomatologiaavem lucrul în birou – este periculos dacă ești cu mai multe persoane în birou și din cauza asta trebuie să porți mască – restaurantele în spațiu închis, a spus Raed Arafat.

El spune că președintele Klaus Iohannis „are dreptate” când spune că în situația actuală a cazurilor de coronavirus în România nu se pune problema unei noi relaxări.

Nu ai cum să vezi 555 de cazuri și să vii să spui că relaxăîn plusteptăm să vedem ce se întâmplă cu aceste cazuri”, a spus Arafat.

Nota noastră

Nu punem la îndoială că OMS ar fi făcut o astfel de clasificare, dar constatăm că singura sursă a acesteia este Arafat. Presa nu s-a obosit să ceară sursa și să o verifice pe cont propriu. Oricât am căutat să o găsim pe cont propriu, nu am reușit. Dacă ne semnalează cineva că a găsit-o vom actualiza postarea și vom integra lista aici.

E important pentru că întotdeauna o informație are contextul său. E important să vedem pe ce bază face OMS aceste clasificări și cum le prezintă. Singura listă din presa românească ce seamănă întrucâtva cu ce a spus Arafat a fost prezentată de Libertatea, dar ea nu aparține OMS, ci unei Asociații Medicale din Texas și a unui Comitet pentru Boli Infecțioase din cadrul AMT (?):

Sursa: Libertatea

Și pe această listă, diferită, cel mai probabil, de cea citată de Arafat, bisericile figurează la loc de „cinste”, fiind, după baruri, al doilea cel mai „riscant” loc pentru răspândirea infecției. Dar lista citată de Libertatea arată clar de ce e nevoie de informația primară, nu de cea redată doar verbal de oficiali. Pentru că în lista făcută de medicii texani, sunt listate bisericile unde vin peste 500 de enoriași – un număr considerabil, rar atins de marea majoritate a parohiilor din România. Oare lista de la OMS nu o avea și ea niște astfel de nuanțări? Întrebăm și noi, căci știm că răspunsuri nu vor fi. Ideea e să faci propagandă, nu comunicare rațională…

Altfel, dacă s-ar fi mers pe comunicare rațională, nu s-ar veni cu astfel de liste, ci cu DATE EMPIRICE concrete, culese de pe teren, verificate, și prezentate publicului. Așa cum remarcă și B.A.D. în comentariul de mai jos, în România NU a fost identificat NICIUN FOCAR considerabil în biserici. Au fost cazuri, dar nu focare de amploare. Și, atunci, cum e posibil ca Arafat să vină cu o asemenea listă în care bisericile sunt în fruntea locurilor de risc? Când, după puținele date disponibile, chiar SPITALELE sunt în topul românesc?

LATER EDIT: Și Hotnews prezintă o listă, cu alți autori decât cei citați de Libertatea (dar nu de la OMS) care pune mersul la slujbe religioase printre activitățile cu gradul cel mai ridicat de risc:

 

VIDEO. Aglomerație la o slujbă ținută de Arhiepiscopul Tomisului la Suceava. Nimeni nu purta mască

Sute de persoane au participat aseară, la slujba oficiată într-o mănăstire din județul Suceava, fără a respecta măsurile de protecție – portul măștii și distanțarea fizică. participat aseară, la slujba oficiată într-o mănăstire din județul Suceava, fără a respecta măsurile de protecție – portul măștii și distanțarea fizică.

În imagini se vede cum oamenii se înghesuie să ajungă în față, lângă altar, ca să poată să sărute icoanele și unii dintre ei, chiar și mâna preotului. Mână pe care apoi, preotul o pune pe capul altor credincioși pentru a le da binecuvântarea.

Niciunul dintre participanții la slujba de aseară nu a purtat mască de protecție, deși slujba a avut loc în interiorul bisericii, iar masca era obligatorie, potrivit normelor valabile pe perioada stării de alertă. Liturghia a avut loc la o mănăstire din Suceava, dar a fost oficiată de Părintele Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului nu au vrut să comenteze subiectul.

Hotnews:

Arhiepiscopia Tomisului anunță clasarea unei plângeri împotriva lui Teodosie: „Hărțuirea penală a ritualului de împărtășire a mai încasat o clasare de dosar”​

Arhiepiscopia Tomisului anunță că o plângere penală pe numele IPS Teodosie legată de legată de împărtăşirea cu aceeaşi linguriţă a fost clasată de parchet. „Hărțuirea penală a ritualului de împărtășire a mai încasat o clasare de dosar”, transmite Arhiepiscopia Tomisului.

„Pe 14 mai 2020, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța dispunea o primă clasare a unei plângeri penale formulate de către „Asociația pentru Libertatea de Conștiință”, prin reprezentant legal Emil Moise. Acesta îl acuza pe IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și alți doi preoți de infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

În replică, pe 20 mai 2020, Emil Moise a făcut o nouă plângere penală, de data aceasta către DIICOT – Constanța, cu trei acuze la adresa IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și a preoților slujitori din arhiepiscopie: zădărnicirea combaterii bolilor, instigare publică și comunicare de informații false. Totodată, a doua zi, pe 21 mai 2020, trei cetățeni formulau o altă plângere penală către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în care IPS Teodosie și alți preoți din arhiepiscopie erau acuzați tot de infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor”, transmite Arhiepiscopia Tomisului.

Potrivit comunicatului publicat de Arhiepiscopie, plângerile penale acuzau faptul că ritualul de împărtășire cu o linguriță comună a mai multor credincioși a pus viața acestora în pericol, în contextul pandemiei de coronavirus, iar mesajele publice emise de către IPS Teodosie și Arhiepiscopia Tomisului, în legătură cu continuarea săvârșirii acestui ritual, ar constitui instigare publică a credincioșilor și comunicare de informații false.

„Formulate într-un ton de hărțuire a ritualului, plângerile penale mai susțineau că folosirea unui prosop la împărtășire, a unor bucăți de anafură pe care credincioșii le luau după împărtășire sau consumul vinului rămas în potir, de către preoți, sunt tot infracțiuni și chiar sfidare a autorităților publice și a Patriarhiei”, transmite Asrhiepiscopia.

DIICOT – Constanța a dispus clasarea cauzei cu privire la comunicarea de informații false și a trimis către Parchet celelalte două cauze.

Parchetul a reunit aceste plângeri într-un nou dosar penal, față de care a dispus clasarea cauzelor, în 2 iulie 2020, după cum urmează:

– față de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a dispus clasarea cauzei privind infracțiunile de zădărnicirea combaterii bolilor și instigare publică, întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală;

– față de preoții Arhiepiscopiei Tomisului a dispus clasarea cauzei privind infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală.

„Ne exprimăm nădejdea că această nouă clasare va înceta ostilitățile penale la adresa clericilor sau a ritualului canonic de împărtășire dintr-un cult recunoscut oficial de către statul român. Totodată, ne vom ruga pentru pacea sufletească și liniștea duhovnicească a celor ce li se pare că sfințirea vieții, prin împărtășirea cu Trupul și Sângele lui Hristos, ar constitui o infracțiune”, mai transmite Arhiepiscopia Tomisului.

Bogdan Alexandru Duca:

E aproape o constantă a acestor luni să dai vina pe biserici pentru îmbolnăvirea cu această viroză.

Cum numărul îmbolnăvirilor este foarte mic în România: 30 de mii în 6 luni de zile, sunt chiar mirat că autoritățile dictaturii sanitare nu au făcut niște anchete epidemiologice, analize și statistici.

Ar fi interesant de văzut câtă lume s-a îmbolnăvit pentru că a fost la biserică, câtă lume s-a îmbolnăvit că a fost la party-uri, câtă lume a făcut ”flagelul” ăsta predominant asimptomatic, din cauză de autobuze sau trenuri….

Și, bineînțeles, ar fi interesant să știm câți s-au infectat în spitale. Știm că vreo 11 % din cei infectați sunt personal medical. Ceea ce arată, pe lângă incompetență, deschiderea unui semn serios de întrebare: câți pacienți, și, mai grav, pacienți cu boli cronice grave, care au plecat deja la Domnul, au fost infectați de fapt în spitalele din România?

Câți au fost infectați în cămine de bătrâni?

Ar fi foarte important să aflăm asta: câte din infecții le datorăm sistemului medical? Repet, personalul medical infectat reprezintă cam 11 procente din numărul total de cazuri. Dar câți pacienți? Eu cred că putem merge lejer la o cifră de peste 20 la sută de cazuri de infectați datorită spitalelor românești. Dacă nu chiar peste 30 la sută.

Câți din oamenii care au murit, de boli grave, au contactat coronavirusul în spital? Având în vedere comorbiditățile multora, cauzele adevărate ale decesului, de fapt, să nu ne mire dacă cel puțin 50 la sută dintre ei nu au dobândit infecția în spitale….

Dar deocamdată aflăm că spațiile comerciale sunt focare de infecție, deși vânzătorii de îi cunoaștem fiecare dintre noi, #rezistă fără infecție din februarie încoace.

Aflăm că transportul în comun ar fi focar de infecție, deși vorbești cu șoferi de taxi care au transportat (în primele luni fără nicio mască) mii de clienți într-un spațiu mic, mașina, fără posibilitatea respectării ”distanței sociale”, pentru perioade mai lungi decât perioada minimă de contact necesară pentru infecție, și care nu au avut nimic.

Și, desigur, aflăm că bisericile sunt foarte periculoase, deși nu a fost identificat niciun focar de infecție în biserici. Iar încercarea de a inventa câteva focare de infecție mânăstirești, s-a dovedit simplă propagandă (vedeți cazul Putna)….

SFÂNTA EUHARISTIE INTERZISĂ de către guvernul orașului TORONTO, Canada. Părintele Fanourios Pappas: “PERSECUȚIA BISERICII CONTINUĂ” (Video). Statul american CALIFORNIA a INTERZIS CÂNTATUL în biserici

IPS TEODOSIE despre VANAREA SFINTEI IMPARTASANII PUBLICE si apropierea momentului implinirii proorociei lui Daniel despre “URACIUNEA PUSTIIRII IN LOCUL CEL SFANT”. “Iata, au venit cei de la presa sa ma vada ca impartasesc. Ati venit degeaba. Tot vom impartasi! Cel mai sfant lucru este socotit acum ca o osanda, ca cel mai rau” (VIDEO, TEXT)

LINȘARE mediatică a ÎPS TEODOSIE și INCITARE LA URĂ pe rețelele de socializare împotriva PĂRINȚILOR ce și-au împărtășit copiii/ REACȚIE NEINSPIRATĂ a purtătorului de cuvânt al Patriarhiei/ Cum s-a transformat CONSULTAREA ierarhilor privind chestiunea împărtășaniei în DECIZIE a Sfântului Sinod?/ “Dacă cedăm acum, VOR CERE ȘI MAI MULT, ca setea lor sa fie satisfacută”

RECOMANDARILE INJOSITOARE ALE I.N.S.P. PENTRU BISERICA si reactii MARTURISITOARE ale corpului eclezial. IPS TEODOSIE: “E o imixtiune in cultul bisericii. Nu facem compromisuri”. PREOTI SI MIRENI INDIGNATI pentru tentativele de modificare brutala a RANDUIELII SFINTEI IMPARTASANIEI si a raportarii la sfintele icoane, dar si fata de DECLARATIILE ECHIVOCE ALE LUI VASILE BĂNESCU: “Nu idolatrizam lingurita de la Impartasanie, dar nici nu renuntam la ea”

REDESCHIDEȚI BISERICILE! Arhiepiscopul Teodosie: “BISERICA A FOST ȘI ESTE MARGINALIZATĂ! Relaxarea trebuie să înceapă cu bisericile, pentru că destul au stat închise” (VIDEO)/ CÂND ȘI ÎN CE CONDIȚII se poate intra în biserici și participa la slujbe în CIPRU și GRECIA? ÎPS IEROTHEOS: “Biserica este tratată mai rău decât supermarketul și decât salonul de coafură”/ GERMANIA: Ramadanul musulmanilor determină ceea ce Paștile creștinilor nu a putut…


Categorii

1. DIVERSE, Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, IPS Teodosie Petrescu, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “ARAFAT PUNE BISERICILE ÎN TOPUL LISTEI ROȘII A LOCURILOR PERICULOASE DE TRANSMITERE A COVID-19. Oficialul citează fără a fi verificat o listă ATRIBUITĂ Organizației Mondiale a Sănătății. Dar care sunt datele empirice din România?/ ARHIEPISCOPUL TEODOSIE este din nou înfierat pentru îndrăzneala de a împărtăși și de a sluji cu oameni fără mască/ HĂRȚUIRILE PENALE pentru împărtășirea oamenilor au fost CLASATE

 1. ”Și, atunci, cum e posibil ca Arafat să vină cu o asemenea listă în care bisericile sunt în fruntea locurilor de risc?” F simplu: el este mahomedan.

 2. @Cristian

  In termenul generic “slujbe religioase” sau locasuri de rugaciune sunt incluse si moscheile, si sinagogile, si orice altceva.

 3. Pt admin: Așa-i! Dar de ele nu se va împiedica antichristul. În schimb, de cele ortodoxe, cu Sf Împărtășanie- oho!!!

 4. Domnul si Mantuitorul IIsus Hristos sa binecuvanteze pe IPS Teodosie pentru curajul cu care isi implineste menirea episcopala!

 5. Arafat este cel mai probabil indiferent religios. Omu’ nu practica nimic, inclusiv propria religie. Aici este vorba de faptul ca si el a fost inrolat la carul pro-COVID prin care se incearca distrugerea status-quo-ului de orice fel: social, economic, educational si religios.

  Off topic: mi se pare cu adevarat extraordinar ce se intimpla acum in SUA. Extraordinar mai ales din punct de vedere psihologic – americanii, albii, sint supusi unei campanii atit de distructive incit este cu adevarat extraordinar ca nu s-au scos armele si nu au reactionat in stilul wilde west. Ba chiar unii dintre acesti albi par sa fi trecut cu arme si bagaje in tabara distopiei Blac lives matter si se supun la auto-flagerari in public (online) pentru…privilegiul de a fi nascuti albi! Este atit de ciudat….

 6. Sunt tare curioasa. Acest guru al medicinei pe nume Arafat este epidemiolog?
  Oricum, ce se întâmpla acum la noi pare ca e finalul unui plan de depopulare a României. A început Basescu, gonind pur si simplu afara foarte multi tineri pregatiti care simțeau ca aici nu mai au nici o- sansa. Exodul continua si acum prin politica statului de a furniza occidentului mana de lucru ieftina in condiții de sclavie.

  Cei rămași, daca au boli cronice sunt lăsați sa moara pur și simplu. Un act criminal, pentru care vor da socoteala.

  Cei care scapa , trebuie îndobitociți si ținuți in lesa. Si credință este pentru acesti criminali principalul obstacol in in calea planului lor diabolic.

 7. Pingback: PROPAGANDA ”CULTULUI” COVID "IN LOCUL CEL SFANT"? Ucenicii lui Arafat, Rafila si Tataru si folosirea "amvonului" ca tribuna de promovare agresiva a OBEDIENTEI OARBE fata de masurile de "protectie" ale STATULUI. "Mul
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare