SINCRETISM RELIGIOS PRE-ANTIHRISTIC la intalnirea “pentru pace” de la Sarajevo (FOTO, VIDEO), cu participarea “iluminatilor” Van Rompuy, Mario Monti, Dalai Lama si a 3 IERARHI ROMANI: PS SILUAN MANAILA (Ungaria), IPS IOAN SELEJAN (Covasna) si IPS SERAFIM JOANTA (Germania)

14-09-2012 5 minute Sublinieri

Intrebam cu durere fiiasca:

CE REPREZINTA “FLACARA” (PAGANA SAU ANTIHRISTICA?) APRINSA INCLUSIV DE EPISCOPII NOSTRI, IMPREUNA CU PAGANII SI ERETICII?

Le pasa intai-statatorilor nostri de MESAJUL simbolic grav de APOSTAZIE care se transmite prin sminteala pe care o fac participand la astfel de ceremonii oculte care propovaduiesc “egalitatea” si unitatea (infratirea) antihristica a religiilor si de faptul ca astfel se fac responsabili si pentru miscarile zelotiste si schismatice?


Între 9 şi 11 septembrie, la Sarajevo, în Bosnia-Herţegovina, sub genericul „A trăi împreună este viitorul. Religii şi culturi în dialog (Live togheter is the future. Religions and Cultures in dialogue)”, se desfăşoară „Întâlnirea internaţională pentru pace” organizată de Comunitatea Sant’Egidio (aparţinând Bisericii Romano-Catolice), cu sprijinul Bisericii Ortodoxe Sârbe, al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Vrhbosna-Sarajevo, al Comunităţii Islamice şi al celei Evreieşti din Bosnia-Herţegovina.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi reprezentând Biserica Ortodoxă Română, la această manifestare a participat Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria. Tot din cadrul Patriarhiei Române, au mai participat Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Arhiepiscopul Ortodox Român al Germaniei, Austriei şi Luxemburgului şi Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord şi Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Onorific Ioan, Episcopul Covasnei şi Harghitei.

Având o existenţă de mai bine de patru decenii şi fiind fondată în 1968 de către Domnul Andreea Riccardi, profesor de Istorie contemporană la Universitatea din Roma III, iar actualmente şi Ministru pentru Cooperare Internaţională şi Integrare, în cadrul Guvernului italian, Comunitatea Sant’Egidio organizează anual astfel de întâlniri internaţionale pe tema păcii, la care participă mii de oameni de diferite religii şi culturi de pe toate meridianele globului, iar ediţia din acest an, cea de a XXVI-a, se desfăşoară la Sarajevo, într-un oraş simbol pentru Peninsula Balcanică, dar şi pentru Europa: aici convieţuiesc la un loc cel puţin patru dintre marile religii ale lumii (musulmani, ortodocşi, romano-catolici şi evrei), în urmă cu 99 de ani de aici izbucnea Primul Război Mondial, iar la sfârşitul secolului al XX-lea un alt mare conflict local a tulburat din nou liniştea acestor locuri şi oameni, care şi-au regăsit apoi cu greu pacea. Tocmai pentru a afirma valoarea simbol a acestui oraş, dar şi pentru a transmite lumii întregi un mesaj de pace, Comunitatea Sant’Egidio a hotărât ca pentru ediţia din anul 2012 să aleagă oraşul Sarajevo.

În cadrul acestei manifestări, sâmbătă seara, 8 septembrie 2012, a avut loc o rugăciune făcută de către romano-catolici în Catedrala lor din Sarajevo, la care au asistat ortdocşii, în frunte cu Preafericitul Părinte Irineu, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe, dar şi alţi invitaţi.

În Duminica dinaintea Înălţării Sfintei Cruci (9 septembrie 2012), în Catedrala Ortodoxă cu hramul „Naşterea Maicii Domnului” din Sarajevo, sub protia Preafericitului Părinte Patriarh Irineu a fost săvârşită Sfânta Liturghie Arhierească de un sobor de 9 Ierarhi Ortodocşi, între care s-au numărat Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord şi Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria. Din partea celorlalte Biserici Ortodoxe Autocefale au coliturghisit: ÎPS Policarp de Spania şi Portugalia şi ÎPS Serafim de Zimbabwe şi Angola, reprezentând Patriarhia Ecumenică; ÎPS Kiril de Ekaterinburg şi Verhotursk şi PS Episcop Serafim de Bobruj şi Bihovsk, reprezentând Patriarhia Moscovei şi patru Ierarhi din Patriarhia Sârbă (PS Vasile de Zvornik şi Tuzla; PS Pahomie de Vranie, PS Sava al Slavoniei şi PS Grigorie al Zahumiului şi Herţegovinei). Din partea Patriarhiei Sârbe au mai asistat şi alţi Ierarhi, între care s-a numărat şi ÎPS Nicolae al Dabro-Bosniei, iar cuvântul de învăţătură al zile a fost rostit de către PF Patriarh Irineu.

La această slujire au asistat mai mulţi cardinali şi episcopi romano-catolici, între care şi Cardinalul Vinko Puljić, de Vrhbosna-Sarajevo, dar şi alţi invitaţi ai Comunităţii Sant’Egidio.

În după amiaza aceleiaşi zi (9 septembrie 2012), la centrul cultural şi sportiv Skenderija din Sarajevo, în prezenţa a aproximativ 5.000 de invitaţi, a avut loc deschiderea oficială a acestei reuniuni pentru pace, la care au participat atât fondatorul comunităţii Sant’Egidio, Domnul Profesor Andreea Ricardi, conducătorii celor patru mari religii reprezentate la Sarajevo: PF Irineu, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe, Mustafa Cerić, Marele Muftiu al Bosniei-Herţegovina, Cardinalul Vinko Puljić, Arhiepiscop de Vrhbosna-Sarajevo şi Jacob Finci, Preşedintele Comunităţii Evreieşti din Bosnia-Herţegovina, Preşedinţi de State şi Primi Miniştri (Bakir Izetbegović, Preşedintele Bosniei-Herţegovina, Herman Van Rompuy, Preşedintele Consiliului European, Ivo Josipović, Preşedintele Republicii Croaţia, Filip Vujanović, Preşedintele Republicii Muntenegru, Mario Monti, Primul Ministru al Guvernului Italian, Jeannot Ahoussou-Kouadio, Primul Ministru al Republicii Coasta de Fildeş, care au rostit şi alocuţiuni), cât şi numeroase alte personalităţi ale lumii religioase, politice şi culturale din întreaga lume.

După citirea mesajului Papei Benedict al XVI-lea adresat participanţilor la reuniune, a avut loc un gest simbolic pentru reconcilierea petrecută între diferitele confesiuni din Sarajevo: înmânarea către Oded Wiener, Şef-Rabinul Israelului, a unei cărţi, numită „Haggadah”, cuprinzând reproducerea unui text evreiesc din secolul al XIV-lea care a fost păstrat cu multă grijă de-a lungul veacurilor în acest oraş, fiind ferit de la distrugere. În cuvântul său, Domnul Herman Van Rompuy, Preşedintele Consiliului European, a subliniat importanţa acestui gest care are la bază o carte reprezentând cultura şi spiritualitatea, precizând că Uniunea Europeană va fi susţinătorul acestor valori religioase care contribuie la menţinerea păcii în lume şi la dezvoltarea ţărilor membre ale Uniunii.

În cele două zile care vor urma, dimineaţa şi după amiaza, vor avea loc mai multe întâlniri de lucru ale participanţilor, împărţiţi în 27 de grupuri de dialog, pe diferite teme de actualitate religioasă, dar şi cu alte perspective. Cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Siluan va avea o intervenţie în cadrul secţiunii „Rugăciune şi Pace” (Prayer and Peace), Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim va vorbi la secţiunile „În căutarea lui Dumnezeu a-l găsi pe om” (In search of God to Fiind Man) şi „50 de ani mai târziu: Puncte de vedere despre Conciliul II Vatican” (Fifty Years Later: Visions of the 2nd Vatican Council), iar Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Episcopul Covasnei şi Harghitei, va rosti o cuvânt în cadrul secţiunii „Valoarea vieţii” (The value of life).

Întâlnirea organizată de Comunitatea Sant’Egidio la Sarajevo se va încheia marţi după-amiază, printr-o rugăciune pentru pace care va avea loc în locaţii diferite, potrivit religiilor participanţilor, o procesiune pentru pace şi ceremonia finală, în cadrul căreia, la fel ca şi la întâlnirile anterioare, va fi semnat şi un apel pentru pace, pentru anul 2012.

Astfel, prin această reuniune, oraşul Sarajevo va deveni vreme de mai multe zile un centru de interes pentru mai multe religii şi State ale lumii şi doreşte să îşi afirme şi pentru viitor vocaţia sa de oraş paşnic, în care trăiesc la un loc mai multe neamuri şi confesiuni religioase.

cardinalul Roger Etchegaray (90 ani) cheama participantii sa-si stranga mainilecatolici ortodocsi la adunatura ecumenista intre religii din Bosnia

Nota noastra:

Evenimentul de la Sarajevo este un fel de Assisi mai mic, organizat de sincretistii catolici de la Sant’Egidio care acum, iata, participa in mod concret la guvernare, prin seful lor, Andrea Riccardi, ministru in guvernul tehnocratului “bilderberg” Mario Monti. Nu este deloc lipsita de semnificatie participarea premierului Italiei, de altfel, precum si a presedintelui la fel de “bilderberg” al Uniunii Europene, Van Rompuy. Acesta din urma, de altfel, este cunoscut, chipurile, drept un catolic “practicant” (ceea ce nu il impiedica sa fie in cluburi masonice si sa promoveze legi anti-crestine), provenind din astfel de medii si avand conexiuni cu “biserica” catolica.

Fata de astfel de “intruniri pentru pace” a marturisit IPS Serafim de Pireu, anul trecut, cand un eveniment similar a avut loc la Munchen:

IPS Serafim de Pireu: CUVANT MUSTRATOR CATRE PARTICIPANTII ORTODOCSI (printre care si Patriarhul Daniel) de la intrunirea sincretista “PENTRU PACE” de la Munchen

Vezi, de la acelasi eveniment, si:

Patriarhul Daniel promoveaza “NOUL ECUMENISM AL CARITATII” drept cale pentru realizarea “COMUNIUNII FRATERNE” cu CATOLICISMUL

Una din cugetarile sincretiste ale lui Riccardi a fost citata aici:

(…) Un important teolog romano-catolic, Andrea Riccardi, citat de presa vremii, descria astfel noua direcţie trasată de Catolicism în volumul „Poporul evreu şi Scripturile”:

„Pe vremuri se vorbea despre moştenirea comună a trecutului. Dar acum, pentru întâia dată, se vorbeşte despre aşteptarea noastră împreună, pe viitor, a lui Mesia şi a sfârşitului de veac”.

La întrebarea dacă înţelege această aşteptare ca o posibilă unire a religiilor, Ricardo a răspuns: „Nu, ci ca o aşteptare unul lângă altul”, potrivit principiului „unităţii în diversitate”. Viclenia abordării este următoarea: pentru a nu da naştere la şocuri şi împotriviri din partea oamenilor, nu se declară şi nici nu se caută contopirea marilor religii. Se doreşte în schimb ca acestea să fie golite de substanţă, de partea lor de autenticitate, oricât de mică ar fi, şi să meargă în aceeaşi direcţie. Astfel, toate religiile devin legitime una faţă de alta, deoarece toate îl aşteaptă pe acelaşi Mesia al fariseilor – nimeni altul decât „înlocuitorul lui Hristos”, adică Antihrist. (…)

Nu putea, desigur, sa lipseasca nici marioneta politica “budista” Dalai Lama, care a devenit un fel de mascota oficiala a evenimentelor sincretiste de acest gen, desi sustine ca religia nu mai poate fundamenta etica – deci nu ar trebui sa mai gireze astfel de intruniri.

Ce cauta, oare, ierarhii nostri ortodocsi la astfel de balciuri masonice sub acoperire catolica? Chiar nu se pot sustrage sau nu isi pot ocupa agenda cu problemele reale ale eparhiilor lor pentru a evita astfel de intruniri cu substrat politic si pregatitor-antihristic mai ales cand e vorba si de arhierei tineri care nu au dat semne, pana acum, ca s-ar da in vant dupa ecumenisme? Ce castiga Biserica Ortodoxa Romana din faptul ca legitimeaza astfel de cercuri, si cu ce PREȚ? La aceste intrebari, fireste, nu are cine sa raspunda, caci acolo sus nu se discuta, ci se executa…

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Ecumenism, IPS Ioan Selejan, IPS Serafim, Opinii, analize, Papa (Papism), PS Siluan al Ungariei, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “SINCRETISM RELIGIOS PRE-ANTIHRISTIC la intalnirea “pentru pace” de la Sarajevo (FOTO, VIDEO), cu participarea “iluminatilor” Van Rompuy, Mario Monti, Dalai Lama si a 3 IERARHI ROMANI: PS SILUAN MANAILA (Ungaria), IPS IOAN SELEJAN (Covasna) si IPS SERAFIM JOANTA (Germania)

  1. ” în Catedrala Ortodoxă cu hramul „Naşterea Maicii Domnului” din Sarajevo, sub protia Preafericitului Părinte Patriarh Irineu a fost săvârşită Sfânta Liturghie Arhierească […] La această slujire au asistat mai mulţi cardinali şi episcopi romano-catolici, între care şi Cardinalul Vinko Puljić, de Vrhbosna-Sarajevo, dar şi alţi invitaţi ai Comunităţii Sant’Egidio. ”

    Banuiesc ca cei care au asistat , au facut-o pana la ” Cei chemati , iesiti … ” si apoi acestia , cuviincios au iesit , pentru ca nu lor se adreseaza restul slujbei Sfintei Liturghii . Ooooo , ce eroare fac ! Pai astia nici macar ” chemati ” nu sunt ! Ce fac ei acolo ? Asista la un spectacol , nu ? Cam asta a ajuns Jertfa Blandului Miel . O , Doamne , iarta-le lor , si unora si celorlalti , ca chiar nu stiu ce fac .

    Mare mi-a fost mirarea sa citesc ca aici a participat si IPS Ioan al Covasnei si Harghitei , despre care , pana acum , auzisem doar cuvinte de lauda . La fel m-am mirat si cand am vazut cat de apropiat discutau IPS Ioan cu Basescu , in urma cu cateva saptamani si in acel moment m-am gandit ( oarecum incantat de cele vazute ) ca cineva ca IPS Ioan nu-l poate influenta decat in bine , condititia necesara si suficienta fiind ca si Basescu sa accepte sfaturile bune ale IPS-ei sale .

    Ceva este putred la mijloc . Nu te poti face cu dracul de fiecare data cand ai o punte de trecut , fara ca relatia cordiala sa devina permanenta . Cu atat mai mult cu cat … nu se vede puntea . Si-atunci , unde-i misterul pentru care se accepta tot teatrul asta de doi bani ?
    Santaj ? La atat de multi ierarhi !?
    Ascultare ? Pana-n panzele albe !?
    Inselare ? La un asemenea nivel !?
    Peste puterile mele de intelegere .
    Stiu foarte bine si am mai discutat si aici de foarte multe ori : si preotii , si calugarii , si ierarhii sunt oameni si pot sa greseasca , apoi se pot pocai si li se iarta , nu sunt acestia nici primii , nici ultimii ( sau poate de aceasta se tot intampla si din ce in ce la mai multi , pentru ca iau de exemplu pe precedentii ? ) Ceea ce este insa cert , este ceea ce au subliniat fratii admini :

    ” … MESAJUL simbolic grav de APOSTAZIE care se transmite prin sminteala pe care o fac participand la astfel de ceremonii oculte care propovaduiesc “egalitatea” religiilor si de faptul ca astfel se fac responsabili si pentru miscarile zelotiste si schismatice . ”

    si asta , indeosebi in zone cu populatie de diferite culte , pentru ca astfel le torni ortodocsilor ( carora pana acum le-ai spus ca doar Ortodocsia este mantuitoare ) plumb in opinci . Si asa in zonele respective exista influente tolerate de preotime si distinctia dintre Ortodocsie si restul lumii este vaga , d-apai in aceste conditii ? Nu stiu daca o asemenea selectie naturala se poate aplica . Poate sa faca bine celui care ” sta ” dar devii respunzator pentru cel care ” cade ” .

    Doamne , ajuta necredintei noastre !

  2. sarajevo, pax americana si satana

  3. “12. Cum ai căzut tu din ceruri, stea strălucitoare, fecior al dimineţii! Cum ai fost aruncat la pământ, tu, biruitor de neamuri!
    13. Tu care ziceai în cugetul tău: “Ridica-mă-voi în ceruri şi mai presus de stelele Dumnezeului celui puternic voi aşeza jilţul meu! În muntele cel sfânt voi pune sălaşul meu, în fundurile laturei celei de miazănoapte.
    14. Sui-mă-voi deasupra norilor şi asemenea cu Cel Preaînalt voi fi”.
    15. Şi acum, tu te pogori în iad, în cele mai de jos ale adâncului!
    16. Cei ce te văd îşi întorc privirea în spre tine şi se uită cu luare aminte zicând: “Oare acesta este omul de care tremura pământul şi împărăţiile se cutremurau?”
    17. Oare acesta este cel ce prefăcea lumea în pustiu şi cetăţile le dobora şi nu da drumul robilor săi?”
    18. Toţi împăraţii popoarelor se odihnesc cu cinste, fiecare în locaşul său.
    19. Şi numai tu eşti azvârlit departe de mormântul tău, ca o ramură fără de preţ, ca rămăşiţele celor care au fost ucişi cu lovituri de sabie, zvârliţi pe pietre de mormânt, ca un hoit călcat în picioare.
    20. Tu nu te vei pogorî în mormânt, căci tu ai pustiit pământul tău şi pe poporul tău l-ai ucis! Niciodată nu se va mai vorbi despre neamul celor răi!”

    http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=14&id=43

  4. “6. Iar cine va sminti pe unul dintr-aceştia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară şi să fie afundat în adâncul mării.
    7. Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala.”

    http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=18

  5. PSALMUL 52
    Al lui David.

    1. Zis-a cel nebun întru inima sa: “Nu este Dumnezeu!”
    2. Stricatu-s-au şi urâţi s-au făcut întru fărădelegi. Nu este cel ce face bine.
    3. Domnul din cer a privit peste fiii oamenilor, să vadă de este cel ce înţelege, sau cel ce caută pe Dumnezeu.
    4. Toţi s-au abătut, împreună netrebnici s-au făcut; nu este cel ce face bine, nu este până la unul.
    5. Oare, nu vor cunoaşte, toţi cei ce lucrează fărădelegea? Cei ce mănâncă pe poporul Meu cum mănâncă pâinea,
    6. Pe Domnul nu L-au chemat. Acolo s-au temut de frică unde nu era frică,
    7. Că Dumnezeu a risipit oasele celor ce plac oamenilor; ruşinatu-s-au, că Dumnezeu i-a urgisit pe ei.
    8. Cine va da din Sion mântuirea lui Israel? Când va întoarce Domnul pe cei robiţi ai poporului Său, bucurase-va Iacob şi se va veseli Israel.

    http://www.biserica.org/Biblia/VT/Psalmii/52_index.html

  6. E trist și dureros… după ce unii ierarhi din BOR au dovedit că susțin tacit și obedient flacăra băsismului antiromânesc, iată că acum au aderat și la flacăra păcii masonice supra-religioase…

  7. Daca Marele Alb nu i-ar avea pe toti sinodalii cu ceva la mana, nu ar putea sa impuna astfel de lucruri unor oameni precum PS Ioan. Nu pot sa cred ca toti invoca scuza penibila “am facut ascultare” cand e vorba de relativizarea credintei ortodoxe-apostolice.

  8. Uneori imaginea publica este tare, tare inselatoare. In 2007, la alegerile pentru Patriarh mai stie cineva pentru cine a jucat IPS Ioan? Dar la alegerea Mitr. Moldovei? Si sunt mult mai multe indicii.

  9. fratilor aceste personaje care zice ca prezinta biserica ortodocsa , acestia nau nici in clin nici in maneca cu atributia de preot , iar toate astea vor trebui sa se intample iar noi tot ce putem face este ca sa ne refugiem din calea la ce are sa urmeze, si zic asta deoarece multi dintre noi asi doresc cu ardoare venirea lui antihrist. Pe cat de trist pe atit de adevarat

  10. Din pacate, si pentru mine, participarea IPS Ioan este o mare dezamagire. Pacat…

  11. Pingback: Mai putem sa primim binecuvantare de la Ierarhii romani care au participat la curvia spirituala numita “intalnirea pentru pace” de la Sarajevo? | ortodoxiacatholica
  12. Pentru cei care doresc sa inteleaga non-sensul ecumenismului, am facut o analogie cu brandingul in articolul “Nike vă invită să cumpăraţi de la Adidas (Să înţelegem ecumenismul cu ajutorul brandingului)”, disponibil aici http://is.gd/D9ScjY

  13. Nu au nici o scuza sa faca asa ceva!
    la ziua Judecatii, Iisus le va spune acestor mari arhierei si episcopi:
    “Plecati de aici, niciodata nu v-am cunoscut, fii ai nelegiuirii!”

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare