Autoritatile reiau si extind CAMPANIA DE VACCINARE ANTI-HPV

2-11-2012 3 minute Sublinieri

Ministerul Sănătăţii analizează posibilitatea reluării vaccinării împotriva cancerului de col uterin (HPV) la elevele cu vârste între 11 şi 15 ani, dar numai la cererea expresă a părinţilor, a anunţat, vineri, dr. Alexandru Rafila, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS).

“Am putea relua vaccinarea împotriva cancerului de col la eleve în două condiţii. Una – demarând o campanie de informare corespunzătoare, până la începutul anului şcolar viitor. A doua – numai la solicitarea părinţilor. Părinţii, dacă doresc, vor putea solicita vaccinarea”, a declarat Rafila, după întâlnirea pe care a avut-o la sediul MS cu producătorii de medicamente, informează Mediafax.

Secretarul de stat a ţinut să precizeze că, în campania de imunizare din 2008, vaccinarea a fost făcută doar parţial, respectiv la elevele de 11 ani, când s-au vaccinat aproape 3% dintre ele.

“Ceea ce s-a întâmplat în 2008 a fost o vaccinare parţială, întrucât a cuprins doar elevele de 11 ani. În această nouă campanie, noi propunem să fie vaccinate toate elevele între 11 şi 15 ani. Ponderea elevelor vaccinate în 2008 a fost de 2,8% din numărul elevelor de 11 ani. În 2009, numărul acestora s-a triplat, dar nu a ajuns, în total, decât la 8% din populaţia acestei categorii de vârstă. (…) Chiar dacă acea campanie nu a fost un succes, măcar a distrus mitul că această vaccinare ar face rău”, a mai spus secretarul de stat.

În România, mortalitatea prin cancer de col uterin este printre cele mai mari din Europa. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) estimează că numărul de cazuri noi de cancer de col uterin va creşte în România cu 21% până în 2025.

Introducere la cartea: Vaccinurile: preventie sau boala? O noua patologie pediatrica

“Dedic aceasta carte tuturor copiilor care au suferit si sufera in urma vaccinurilor, parintilor care au trebuit sa traiasca pana acum cu incertitudini si intrebari fara raspuns, precum si minunatilor mei colegi din Federatia Organizatiilor Ortodoxe Pro-Vita din Romania”.
Dr. Christa Todea – Gross

Dr. Christa Todea – Gross, 14.09.2012 – extrase din Introducere:

“In urma cu cativa ani, am intervenit in presa cu cateva texte lamuritoare asupra vaccinurilor. Un ziarist-medic m-a atacat vehement. Vazand ca textul lui nu a avut nici un ecou si nici o urmare, m-a reclamat la Colegiul Medicilor (din ziarist liber a devenit un ziarist delator). Colegiul Medicilor m-a chemat la Comitetul de Disciplina si m-a judecat pentru un delict de opinie, contrar tuturor statutelor si codurilor deontologice din tarile europene. Riscam retragerea dreptului de libera practica …

“Prin intermediul acestei carti nu doresc sa aduc un prejudiciu vreunui medic, profesor, om de stiinta sau oricarei alte persoane din sistemul medical sau din vreun alt domeniu, ci nadajduiesc sa trezesc interesul oamenilor, al parintilor si mai ales al medicilor, pentru acest subiect, pentru un studiu mai aprofundat al sistemului imun si al efectului devastator al vaccinurilor asupra acestuia.

In ceea ce ii priveste pe parinti, am speranta ca vor avea mai mult curaj de acum incolo de a lupta pentru drepturile lor si ale copiilor lor, ca astfel, prin renuntarea la vaccinuri, sa-i creasca sanatosi, fara sa-i expuna la cele mai grave boli cronice. Legislatia este de partea lor (vezi Anexa). Am incercat, pentru ei, o simplificare maxima a unor probleme medicale atat de complexe. Lor ma adresez cu mare dragoste si raspundere in acelasi timp, stiind ca ei vor fi posibile victime, alaturi de copiii lor.

unul din doi copii sufera de alergie, tot al treilea copil sufera de dermatita/eczema atopica si unul din zece de astm bronsic.

Manipularea parintilor a fost necesara si usor de realizat. Bolile contagioase sau “bolile copilariei” au devenit afectiunile cele mai de temut si trebuiau prevenite cu orice pret. Nimeni nu le-a explicat  parintilor ca banalele infectii si “bolile copilariei” sunt necesare in viata unui copil, pentru a-si dezvolta o imunitate naturala si sanatoasa … In “incercarea” de a preveni bolile banale, acute si contagioase la copii (vaccinarea a esuat si in acest caz, fiindca nu sunt prevenite bolile copilariei, ci doar amanate, pana la o varsta mai mare, cand pot fi cu adevarat grave), s-a ajuns la distrugerea lenta, sistematica a sistemului lor imun, cu provocarea unei game variate de boli cronice, grave si nevindecabile: encefalite, meningite, paralizii, boli autoimune, autism, ADHD, leucemie, cancer, sindromul mortii subite la sugar, diabet zaharat, astm bronsic, artrita juvenila etc.

Se preconizeaza ca, in decurs de 30 de ani, toti copiii vor suferi de o boala alergica. Nu vor mai suferi de banalele boli eruptive, infectio-contagioase (rubeola, rujeola etc), tratabile si vindecabile in 3-7 zile, si care au menirea sa le intreasca sistemul imun, ci vor suferi o viata intreaga de boli cronice, ireversibile, de cele mai multe ori debilizante.

Este nevoie de o mare reforma in Medicina Preventiva. Ultimul lucru de care are lumea nevoie este o preventie care … imbolnaveste.

De săptămîna viitoare volumul se va găsi în librării (dar va putea fi procurat şi prin poştă: Supergraph S.R.L, Str. Ion Minulescu 36, sector 3, Bucureşti, cod 031216; tel.: 021/3206119, fax: 021/3191084, e-mail: editura@sophia.ro).

Legaturi:

[…] Studiu de caz: Sarita Kudumula, 13 ani – Părinţii au aflat că Sarita făcea parte dintr-un studiu doar după ce aceasta a decedat

Nimeni nu a spus părinţilor Saritei Kudumula, în vârstă de 13 ani, că adolescenta era implicată într-un studiu medical. Au aflat de acest fapt după ce aceasta a avut o criză şi a murit, la câteva zile după ce i s-a efectuat o injecţie. Descoperită pe podeaua unei rude, tânăra a fost dusă mai întâi la dispensarul local şi apoi la cel mai apropiat spital. Până au ajuns cu ea acolo, aceasta decedase deja.

Adolescenta făcea parte dintr-un studiu efectuat într-o regiune izolată din statul Andhra Pradesh (AP) din sudul Indiei pentru a testa fezabilitatea vaccinării a unui număr mare de tinere împotriva Virusului Papilloma Uman (HPV), care se transmite prin contact sexual şi este una dintre cauzele apariţiei cancerului de col uterin. Studiul, efectuat în colaborare cu autorităţile guvernamentale, era condus de un ONG cu sediul în SUA, Path, care a primit milioane de dolari de la Fundaţia Bill şi Melinda Gates. Mostre ale unui vaccin anti-cancer, Gardasil, produs de compania americană Merck, au fost furnizate gratuit. Oficialităţile au dorit să afle dacă vaccinul poate fi introdus ca parte a unui program naţional de imunizare. Conform rapoartelor, până la 74 000 de femei din India decedează anual din cauza acestei afecţiuni.


Categorii

1. DIVERSE, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Autoritatile reiau si extind CAMPANIA DE VACCINARE ANTI-HPV

  1. binele facut cu forta..in mod sigur ascunde ceva.

  2. Pingback: EFECTE ADVERSE SEVERE ALE VACCINULUI IMPOTRIVA TBC [video] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Pingback: CORPORATIILE VACCINURILOR nu se lasa: Ministerul Sanatatii vrea sa reia CAMPANIA HPV/ Raport oficial: vaccinurile impotriva GRIPEI PORCINE sunt asociate cu NARCOLEPSIA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: Vaccinul anti-HPV RESPINS de tot mai multi americani - Război întru Cuvânt
  5. Pingback: JAPONIA OPRESTE CAMPANIA DE VACCINARE ANTI-HPV. De ce se oculteaza in Romania GRAVELE EFECTE NEGATIVE ale vaccinului Gardasil/Cervarix (inclusiv DECESUL si SECHELE IREVERSIBILE)? - Război întru Cuvânt
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare