Parintii copiilor imbolnaviti de VACCINUL ANTI-TBC au dat in judecata Ministerul Sanatatii. ESTE DE AJUNS?

25-11-2012 2 minute Sublinieri

Parintii care au dat in judecata Ministerul Sanatatii din cauza reactiilor adverse ale vaccinului impotriva TBC au tot dreptul la acest demers, a declarat duminica secretarul de stat Alexandru Rafila.

El a precizat ca o Comisie de experti internationali va analiza, impreuna cu specialistii romani, situatia lotului de vaccin BCG importat din Danemarca, care a produs reactii adverse grave unui numar de 115 bebelusi.

As vrea sa precizez faptul ca, din pacate s-a creat panica in ceea ce priveste vaccinarea, reactiilor parintilor sunt perfect justificate, iar Ministerul Sanatatii a hotarat ca expertii romani sa se consulte cu experti internationali in privinta reactiilor adverse grave. Fac mentiunea ca toate vaccinurile utilizate in Romania au autorizatie de punere pe piata din Uniunea Europeana“, a precizat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii (MS), Alexandru Rafila.

El a spus ca in cadrul campanie nationale de imunizare impotriva tuberculozei au fost vaccinati cu produsul adus din Danemarca peste 200.000 de copii, iar reactiile adverse grave au fost constatate la 115 bebelusi.

“Ponderea celor care au dezvoltat reactii adverse grave dupa vaccinarea cu produsul BCG din Danemarca este sub 1 la mie“, a precizat Rafila. Imunizarea contra tuberculozei a fost oprita temporar, pentru evaluarea situatiei create dupa vaccinarea cu produsul importat din Danemarca de catre experti straini de la Organizatia Mondiala a Sanatatii si Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor Transmisibile, a decis, joi, 22 noiembrie, MS. Ministerul a solicitat o expertiza din partea Centrului European de Prevenire si Control al Bolilor Transmisibile (ECDC) si Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), pentru evaluarea independenta a situatiei create in urma vaccinarii nou-nascutilor impotriva tuberculozei.

Deoarece exista puncte de vedere divergente ale specialistilor privind evolutia dupa vaccinarea cu BCC si in urma unei prime analize asupra situatiei create, am decis sa solicitam o opinie neutra si avizata. O echipa de experti ECDC si OMS va analiza toate aspectele legate de problema ivita. Aceasta va lucra cu reprezentantii comisiei de specialisti romani care au avut o prima intalnire si de la care astept un raport preliminar“, a declarat ministrul Sanatatii, Raed Arafat, dupa analiza efectuata joi de comisia MS.

Ministrul a spus ca expertii ECDC si OMS vor ajunge in Romania in maximum doua saptamani, insa, pana la finalizarea raportului acesteia si clarificarea situatiei, MS a decis sistarea temporara a vaccinarii BCC.

Vaccinul BCG este un preparat utilizat pentru profilaxia specifica a tuberculozei si se administreaza la nou-nascuti in maternitate. Vaccinul este inclus in calendarul national de imunizare al MS si este gratuit.

Deoarece producatorul roman de vaccin BCG, Institutul National de Cercetare Dezvoltare “Cantacuzino”, nu a mai primit autorizatie de productie, Executivul a aprobat, la propunerea Ministerului Sanatatii, achizitionarea de vaccin BCG cu sprijinul UNICEF. Bugetul alocat pentru achizitia dozelor de vaccin a fost de 81.732,50 de dolari.

Nota noastra:

In loc sa fie ingrijorati de efectele adverse ale acestor vaccinuri, oficialii sunt alarmati de faptul ca populatia, “panicata”, vezi-Doamne, ar incepe sa nu mai aiba incredere in campaniile de “imunizare”.

Totodata, pentru a musamaliza si detensiona situatia, s-a apelat la chemarea unor “experti” de la organisme europene si de la OMS, adica exact de la acele institutii care legalizeaza si avizeaza aparitia pe piata a acestor produse farmaceutice de proasta factura! 

In acest sens, nu este deloc de ajuns ca parintii nu panicati, ci revoltati pe buna dreptate, sa dea in judecata autoritatile. Este nevoie de o constientizare in ceea ce priveste imensa retea de interese intre industria farmaceutica, OMS si institutiile europene, adica institutiile de avizare si punere pe piata a produselor farmaceutice, si a propagatorilor acestor campanii de “imunizare” facute pe banii parintilor (contributorilor) si, mai grav, pe sanatatea copiilor lor.

Ne aducem aminte ca scandalul vaccinului anti-gripa porcina a fost unul din momentele in care s-au devoalat astfel de legaturi ilegitime intre OMS si producatorii de vaccinuri, dandu-se in vileag faptul ca “expertii” care avizasera campaniile globale de vaccinare se aflasera pe statul de plata al cate unui mare Big Pharma...

In lipsa unei astfel de constientizari a propriilor drepturi de a refuza vaccinurile si a obligatiei opiniei publice la prudenta fata de aceste campanii, autoritatile vor continua, in complicitate cu industria farmaceutica, sa supuna copii loteriei vaccinurilor.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Opinii, analize, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Parintii copiilor imbolnaviti de VACCINUL ANTI-TBC au dat in judecata Ministerul Sanatatii. ESTE DE AJUNS?

  1. http://www.youtube.com/watch?v=A37ehFbcoNg

    O conferinta foarte utila despre dezvoltarea si functionarea creierului copiilor!

  2. nu sunt bune !efectele lor apar mai devreme (imediat)sau mai tarziu!e bine ca nu mai suntem nepasatori si nestiutori!Jos OMS(organizatia Mondiata a Sanatatii)

  3. buna! sunt o mamica ingrijorata,din Sebes – Alba,copilul meu,de doua luni jumatate,prezinta reactii la vaccinul anti-tbc,are un ganglion la subratul stang. am fost trimisa de pediatru la TBC-Sebes, TBC-Sebes m-a trimis la medicul de familie,dupa insistente,medicul de familie m-a trimis la TBC-Alba-Iulia,abia acolo am gasit un medic care stia despre ce e vorba,ce cauta,ce a gasit! am trimitere pe data de 10dec la spitalul de urgente pulmonare pt copii Cluj,pana atunci sectia e in renovare. mi-e teama de febra,de schimbari comportamentale,mi-e teama si nu stiu cui sa ma adresez,se pare ca inca nu se stie ce e de facut! vreau sa iau legatura cu ceilalti parinti,cu cei ce au dat in judecata MS,vreau sa ma alatur lor! vreau sa iau legatura cu cei ce au trecut prin necazul asta! va multumesc!

  4. Pingback: Decizie controversata a ministrului sanatatii, Raed Arafat: SE REIA VACCINAREA ANTI-TBC CU VACCINUL BCG DANEZ! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: Dr. Christa Todea-Gross si ADEVARUL DESPRE VACCINUL BCG. De ce este Romania singura tara din UE care face vaccinul BCG la nastere? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: Dr. Christa Todea-Gross demonteaza MITUL VACCINARILOR. Distrugerea SISTEMULUI IMUNITAR prin proliferarea SCHEMELOR DE VACCINARE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. As vrea sa stiu cum se poate lua legatura cu cei care au dat in judecata Ministerul Sanatatii din Romania, datorita reactiilor adverse severe care au aparut la bebelusii vaccinati BCG. Mentionez ca sunt tatal unei fetite de 1an si patru luni careia acum i s-a inflamat ganglionul de la sub-bratul unde i-a fost administrat vaccinul.
    De la varsta de 3-4 luni se simtea ganglionul umflat dar doctorii la care am fost ne-au spus ca este o rectie temporara si ca va disparea, dar se pare ca nu a fost asa, deoarece de 2-3 saptamani ganglionul s-a inflamat mai rau.
    De ce toata lumea spune ca apar reactii pana la max. 5 luni?????

  8. Pingback: Oficiali din sistemul sanitar trag “SEMNALUL DE ALARMA”: tot mai multe persoane refuza sa-si VACCINEZE COPIII LA NASTERE - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare