Cand premierul Victor Ponta spune adevarul: LASZLO TOKES SI MONICA MACOVEI SUNT FINANTATI DE DUSMANII ROMANIEI SI REPREZINTA INTERESELE STRAINE ANTI-ROMANESTI (video)

26-02-2013 4 minute Sublinieri

macovei-tokes-ghimpele

Premierul şi preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că atacurile lui Laszlo Tokes şi ale Monicăi Macovei reprezintă de fapt “interesele străine îndreptate împotriva României”.

“Ei sunt finanţaţi de cei care doresc ca România să fie instabilă, cei care doresc ca România să fie atacată din toate părţile. M-ar speria dacă m-ar vorbi de bine”, a spus primul-ministru.

Ponta a adăugat că limbajul lui Laszlo Tokes este „horthyst de-a dreptul”, iar singurii care probabil au votat partidului acestuia sunt cei de la Budapesta.

„De ani de zile domnul Tokes şi  doamna Macovei sunt reprezentanţii intereselor antiromâneşti”, a afirmat premierul.

În schimb, preşedintele PSD a subliniat faptul că minoritatea maghiară din România este extrem de importantă şi are „exact aceleaşi drepturi ca şi românii”, iar singurii reprezentanţi legimitimi ai acestei minorităţi sunt cei de la UDMR.

Preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania, Laszlo Tokes, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că “regimul Ponta este continuatorul unei moşteniri retrograde comuniste” şi că “este înspăimântator că după 23 de ani de la Revoluţie mai există manifestările unui regim postcomunist cu faţă umană”.

Tokes a prezentat “şapte norme care arată partea antimaghiară a regimului Ponta”: “atitudinea antimaghiară şi antiminoritară sub aspectul agresiunii antimaghiare în televiziuni, restructurarea administrativ-teritorială a ţării fără a ţine cont de orice sugestie a maghiarilor, refuzul din start al dialogului asupra autonomiei maghiarilor, o agresiune a simbolurilor naţionale, a steagurilor secuieşti, repetarea doctrinei lui Ceauşescu de a nu se interveni în treburile interne ale României, continuarea restricţiei privind dezvoltarea educaţiei universitare în limba maghiară la Facultatea de Medicină din Târgu-Mureş şi la Universitatea Bolyai din Cluj, atacurile către memoria oamenilor de cultură maghiari din Transilvania, Wass Albert şi Nyiro Jozsef”.

Tokes a afirmat, vorbind despre “intenţia premierului Victor Ponta şi a USL de a nu permite constituirea unei regiuni care să corespundă cu Ţinutul Secuiesc”, că Ceauşescu a fost mai “generos” decât actualul premier, deoarece, spre deosebire de acesta, fostul dictator comunist a permis “o oarecare autonomie a maghiarilor”.

Laszlo-Tokes-Angajatul-Securitatii-MaghiarePreşedintele CNMT, Laszlo Tokes, susţine că Nicolae Ceauşescu a fost “mai generos” decât Victor Ponta, deoarece a permis “o oarecare autonomie a maghiarilor”, în timp ce premierul nu permite constituirea unei regiuni care să corespundă cu Ţinutul Secuiesc.

Preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania, Laszlo Tokes, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că regimul Ponta este continuatorul unei moşteniri retrograde comuniste” şi că “este înspăimântator că după 23 de ani de la Revoluţie mai există manifestările unui regim postcomunist cu faţă umană”. “Atitudinea antimaghiară şi antiminoritară sub aspectul agresiunii antimaghiare în televiziuni, restructurarea administrativ-teritorială a ţării fără a ţine cont de orice sugestie a maghiarilor, refuzul din start al dialogului asupra autonomiei maghiarilor, o agresiune a simbolurilor naţionale, a steagurilor secuieşti, repetarea doctrinei lui Ceauşescu de a nu se interveni în treburile interne ale României, continuarea restricţiei privind dezvoltarea educaţiei universitare în limba maghiară la Facultatea de Medicină din Târgu-Mureş şi la Universitatea Bolyai din Cluj, atacurile către memoria oamenilor de cultură maghiari din Transilvania, Wass Albert şi Nyiro Jozsef”.

Cei doi “oameni de cultura” maghiari sunt cunoscuti pentru inclinatiilor lor naziste si antisemite, pe toata perioada vietii lor.

Victor Ponta, prim ministru, a declarat : “Laszlo Tokes are un limbaj horthyst. Este un cunoscut reprezentant al intereselor anti-romanesti”.

Care e cea mai potrivita masura pentru acest individ lipsit de bun simt Laszlo Tokes, prietenul lui Traian Basescu?

PS : Un steag secuiesc, având dimensiunea de 4,8 m x 3 m, a fost ridicat pe un catarg, luni seara, în centrul municipiului Miercurea Ciuc, în cadrul unui eveniment la care au participat aproximativ 400 de persoane.

Chiar dacă acţiunea a fost organizată de Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), condus de radulyLaszlo Tokes, unul dintre cei care s-au adresat asistenţei a fost primarul UDMR din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, care a spus că limba maghiară trebuie să fie obligatorie pentru toţi cei care trăiesc în aşa zisul Ţinut Secuiesc, inclusiv pentru corespondenţii de ştiri. Raduly a criticat şi faptul că a fost amendat pentru discriminare, întrucât a impus cunoaşterea limbii maghiare ca şi condiţie pentru ocuparea unui post la primărie.

‘ Ziua de azi este importantă pentru noi (…) este ziua în care trebuie să spunem clar că cunoaşterea limbii maghiare este obligatorie, nu discriminativă, ci obligatorie. Începând de la prefect, corespondenţii televiziunilor şi ai radiourilor româneşti, toată lumea care trăieşte din impozite, din impozitele secuilor, trebuie să ne cunoască limba, limba noastră maternă’, a declarat Raduly Robert.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că PDL şi preşedintele Traian Băsescu sunt prieteni cu FIDESZ şi Viktor Orban, el arătând că acest lucru nu trebuie uitat şi adăugând: “Să nu uităm cine e prieten cu duşmanii României”.

61268060 “Când vorbeşti de FIDESZ şi de Viktor Orban nu ai cum să nu vorbeşti de PDL, de Traian Băsescu. Domna Boagiu e colegă în conducerea PPE cu Viktor Orban. Deci, ei l-au propus pe domnul Tokes vicepreşedinte al Parlamentului European, deci ei sunt prieteni, să nu uităm lucrul ăsta, totuşi, cine e prieten cu duşmanii României“, a spus premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax.

El a precizat că nu doreşte să se exprime în numele Parlamentului român pe scandalul diplomatic al steagurilor, arătând că, din punctul său de vedere, în continuare, nu există niciun fel de problemă între România şi Ungaria, cu atât mai puţin nu există o problemă între autorităţile române şi minoritatea maghiară din România.

Există un interes politic de campanie al celor aflaţi acum la guvernare în Ungaria, al celor de la FIDESZ, colegi şi prieteni cu PDL în PPE. Noi trebuie să fim foarte deştepţi, fermi dar deştepţi, să nu ne lăsăm provocaţi. De fapt pe ei nu îi interesează nici ce se întâmplă în România, nici ce face sau nu face comunitatea maghiară în România, pe ei îi interesează să câştige voturi în alegerile din Ungaria”, a spus Ponta.

Premierul a adăugat că PDL, ca prieten al FIDESZ, trebuie să spună liderilor acestuia că scandalul diplomatic al steagurilor nu are legătură cu Europa şi cu secolul XXI.

În mod clar, aici PDL ar trebui să le spună prietenilor lor pe care i-au sprijint de la FIDESZ, doamna Macovei lui domnul Tokes şi toate celelalte perechi binecunoscute, că acest gen de provocări nu au legătură cu ideea europeană şi cu secolul XXI. Asta e poziţia mea ca premier, în rest Parlamentul are propriile proceduri”, a spus Ponta. […]

MONICA MACOVEI IMPOTRIVA ROMANIEI – cum comenteaza Petre Roman, Sergiu Andon, Mugur Ciuvica si Ilie Serbanescu declaratia lui Victor Ponta

(25 februarie 2013 – “100 de minute”, cu Alessandra Stoicescu)

***

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, ILIE SERBANESCU, Radu Tudor, Razboiul impotriva Romaniei, Sergiu Andon, Servicii secrete, Tradatori si lichele, Ungaria, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “Cand premierul Victor Ponta spune adevarul: LASZLO TOKES SI MONICA MACOVEI SUNT FINANTATI DE DUSMANII ROMANIEI SI REPREZINTA INTERESELE STRAINE ANTI-ROMANESTI (video)

  1. Cum se poate ca inițiatorul revoluției să fie finanțat de „agenturilii străine”? Păi, Ceaușescu asta spunea! Nuuu? În loc să-l „cinstească”, pe popa Tokeș, îl suspectează. Hîm!

  2. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14312796-kelemen-hunor-declara-solidar-primarul-din-miercurea-ciuc-consider-introducerea-conditiei-cunoasterii-limbii-maghiare-este-justificata-legala.htm

    Kelemen Hunor, presedintele UDMR, se declara solidar cu Raduly Robert, primarul municipiului Miercurea Ciuc, dupa ce acesta a fost amendat pentru ca a impus cunoasterea limbii maghiare pentru ocuparea functiei de arhitect-sef al orasului. “Utilizarea limbii maghiare in administratia locala este un drept garantat de lege”, a declarat Kelemen Hunor, precizand: “consider ca introducerea conditiei cunoasterii limbii maghiare este justificata si legala”. Reactia presedintelui UDMR publicata pe site-ul formatiunii vine dupa ca primarul din Miercurea Ciuc a afirmat ca “toata lumea care traieste din impozite, din impozitele secuilor, trebuie sa ne cunoasca limba, limba noastra materna”.
    ———————————–

    Practic, nu există grilă pentru evaluarea acestor declaraţii, că românii sunt obligaţi să înveţe limba maghiară în propria lor ţară. Recomand ardelenilor să se apuce serios de învăţat maghiara. Pare-se că le va fi indispensabilă pe viitor! Nu cred că le va fi prea greu de însuşit, ei fiind super europeni şi civilizaţi şi altele..

    http://www.cotidianul.ro/raduly-kalmannimeni-nu-ne-poate-inchide-gura-207699/

  3. ma bucur ca Ponta a avut taria sa spuna vorbele astea.
    m-as bucura si mai mult daca ar lua si masuri concrete de pedepsire a tradatorilor de neam si tara, asa doar o condamnare verbala nu are nici un efect…este insa interesant sa auzim din gura unui premier ca Romania este “atacată din toate părţile” , primul oficial roman care recunoaste asta, suntem atacati din toate partile !!!!adica suntem sub asediu, cum ne aparam ?

  4. Pingback: Kelemen Hunor sustine DECLARATIILE RADICALE ale primarului din Miercurea Ciuc legate de OBLIGATIVITATEA cunoasterii LIMBII MAGHIARE. ATENTIE LA EXTREMISTII UNGURI" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: Sociologul RADU BALTASIU despre STIGMATIZAREA DISCURSULUI PRO-ROMANESC in lumea academica si despre "SOCIETATEA CIVILA" a "dilematicilor", controlata de interese antinationale - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: PROPAGANDA RUSEASCA intoarce CUTITUL UNGURESC in inima ROMANIEI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: De-acum si oficial: LASZLO TOKES, Partidul Popular Maghiar din Transilvania si diverse asociatii ale radicalilor SUNT FINANTATE DE LA BUGETUL UNGARIEI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: MARELE MARS AL SECUILOR: finantat de Guvernul Ungariei. “Singurul lucru clar este ca ei doresc sa-si traiasca viata lor fara romani” - Recomandari
  9. Pingback: MONICA MACOVEI, acerba militanta pro-gay si candidat la alegerile prezidentiale – sustinuta de toti fanii DNA, inclusiv de unii agenti “ortodocsi”: “RELIGIA NU ARE CE CAUTA IN SCOLI, ci ISTORIA RELIGIILOR ar trebui introdusa”
  10. Pingback: DELIRUL LUI MACOVEI sau… acei MITOMANI PATOLOGICI care ne-au condus si care inca ne mai conduc, din umbra… | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare