Articolele saptamanii: O PALMA SI UN SCUIPAT PE OBRAZUL ROMANIEI DIN PARTEA AMBASADEI SUA PRIN “ÎNTINAREA MUZEULUI ŢĂRANULUI ROMÂN”

26-02-2013 5 minute Sublinieri

vulturul-american-sursa-foto-prieteni.ro_

“Specialiştii americani ştiu bine ce fac şi nimic nu este întâmplător chiar şi cu alegerea unui loc considerat sacru, în care să promovezi desfrâul”

Sunt momente, nu puţine în ultima vreme, în care demnitatea şi dreptul de a respecta tradiţiile locale sunt puse greu la încercare în spaţiul românesc. Acestea sunt călcate în picioare de trimişii oficiali la Bucureşti ai statelor europene sau de peste ocean, când “Dumnezeul” lor lipsit de trăire şi clemenţă, contruit pe oportunism şi oase de ţară zdrobite, caută să provoace cu orice chip. Tăcerea complice şi vinovată a autorităţilor centrale de la Bucureşti, parcă tot mai străine de România şi cutumele locale, vorbeşte despre o subjugare instituţională dominată de obsesia unică de a fi în funcţie, nicidecum în slujba poporului din care s-au ridicat. Când o ambasadă, fie ea şi cea americană, îşi permite să adopte comportamentul unui ONG, lansând comunicate cu iz ameninţător la adresa dreptului local de a fi şi de exprimare liberă, este un semn că însărcinaţii diplomatici uită că nu se află acasă la ei şi că dacă pretind respect trebuie să îl şi merite.

În ultima sa carte, “On China”, Henry Kinssinger vorbeşte despre faptul că excepţionalismul american este unul misionar, dar şi despre idea americană de universalism, prin care îşi răspândeşte propriile valori în jurul lumii. Aceasta, în contextul relaţiilor internaţionale ale secolului XX, în care SUA deveneau principalul jucător planetar, poziţie pe care încă o deţin. Trebuie văzut, însă, cum misionarismul american, promotor al libertăţii şi democraţiei, a ajuns să fie exprimat insidios şi în tonuri agresive. Cum şi ce anume dă dreptul americanilor să creadă că singura bucată de adevăr şi regulă este decupată exclusiv din sursa oportunismului răspândit cu tenacitate de la Washington?

Îndrăzneala Ambasadei SUA la Bucureşti de a participa la întinarea Muzeului Ţăranului muzeul-taranului-romanRomân, un loc născut din istoria şi suferinţa rădăcinilor neamului nostru, este o nouă palmă dată pe obrazul prea ascultător şi supus al României. O palmă confirmată chiar şi în comunicatul emis de ambasadă după ce evenimentul cultural a fost boicotat, tot în numele libertăţii de exprimare, de un grup cu convingeri diferite de cele ale comunităţii LGBT. Nu surprinde cu nimic labilitatea cu care Ambasada SUA se poziţionează în faţa libertăţii de exprimare, după ce, în evenimentele recente interne ale României, a demonstrat că dincolo de propriile interese nu există nimic ce nu poate fi călcat în picioare. Fireşte, totul în numele democraţiei, libertăţii şi excepţionalismului american.

Ridicolul Ambasadei SUA este atins în chiar cuprinsul comunicatului care ameninţă şi avertizează: “Raportul anual al Departamentului de Stat cu privire la respectarea drepturilor omului include o secţiune referitoare la modul în care sunt trataţi membrii comunităţii LGBT în fiecare ţară, iar Ambasada susţine membrii comunităţii LGBT din SUA şi de peste hotare”. Aşa, şi? Departamentul de Stat al SUA a devenit guvernul mondial al ţărilor lumii şi cumva noi nu am fost înştiinţaţi? Oare oficialii americani trimişi în lume chiar consideră că ne pot trata pe toţi ca pe o turmă lipsită de valori, raţionament şi luciditate, nesesizând intenţiile şantajiste, oportuniste şi insidioase a documentelor oficiale pe care le emit?

Puţine mai sunt lucrurile bune şi valoroase, rămase după tragedia comunistă, pe care democraţia nu le-a pervertit chiar mai urât şi mai grav în cei 23 de ani de prost înţeleasă libertate. Specialiştii americani ştiu bine ce fac şi nimic nu este întâmplător chiar şi cu alegerea unui loc considerat sacru, în care să promovezi desfrâul. Măcar în filonul tradiţional, ţăranul român a fost şi va rămâne un descendent al credinţei şi bunei cuviinţe, cu frică de Dumnezeu, un model pe care tradiţia americană nu are resursele necesare pentru a le înţelege la nivel de trăire. De aceea, valul de reacţii dure, critice, chiar şi protestul care a boicotat o proiecţie de film trebuie înţelese în limitele unei imagini simple: de unele lucruri nu au voie să se atingă nici măcar americanii. Asta, dacă nu cumva sunt mai lipsiţi de respect şi credinţă decât au demonstrate că pot fi ateii armatei roşii. Argumentul că filmul apărat de Ambasada SUA a fost premiat la nivel internaţional este la fel de serios ca şi paradele de protest ale comunităţilor gay, împotriva cărora nimeni nu are nimic, dar care au un evident rol provocator.

România nu este un spaţiu în care sunt urmăriţi pe stradă sau în case adepţii minorităţilor religioase şi sexuale. Toleranţa în faţa opţiunilor personale a fost şi este respectată, fapt care nu mai trebuie demonstrată. Cum de altfel, nu văd pentru ce a fi membru al comunităţii lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor şi transsexualilor devine o chestiune superioară majorităţii pe care, iată, Ambasada SUA o condamnă ca şi cum spaţiul românesc trebuie să fie unul în care regula americană trebuie să primeze.

Discriminarea la care apelează oficialii americani de la Bucureşti nu are un suport real. Măcar pentru că România nu este SUA şi pentru că românii au o religie cu rădăcini genetice. Asta pot avea înţelegere că este greu să fie asimilat de politicienii şi dimplomaţii non-europeni. Mai pot accepta că discriminarea pozitivă la care apelează oficialii americani de la Bucureşti este deconectată de amplele dezbateri de peste Atlantic, unde “cotele” rasiale care nu încalcă Constituţia SUA sunt viu disputate şi care aşteaptă în lunile următoare o reevaluare legislativă. Însă, oricum priveşti lucrurile, susţinând agresiv drepturile unui minoritar, ce explicaţii ai în faţa unei majorităţi pe care o discriminezi sfidător, căutând să schimbi în mod deloc natural ordinea şi credinţa locale?

bombardamente-anglo-americane-1944-bucuresti4 aprilie 1944. Bombardamentele din Bucuresti. 2942 de romani ucisi si alti 2126 raniti de bombele americanilor aruncate in zona civila a Capitalei. O pagina de istorie care ne vorbeste suficient despre prietenii de incredere de peste Ocean. In zilele noastre, desi facem parte din aceeasi alianta, NATO, americanii ne dau, constant, cate un scuipat pe obraz. De la asa zisele documente Wikileaks, care vorbesc despre josnicia clasei politice din Romania, care pîrau sau, mai grav, turnau la americani, pana astazi cand Ambasada SUA la Bucuresti organizeaza luna homosexualilor si lesbienelor la Muzeul Taranului Roman, manifestare care a trezit proteste. Este mai mult decat evidenta provocarea realizata de unii oficiali americani, care au vrut sa scoata in evidenta faptul ca romanii ar fi intoleranti. Poate ca ne sunt datori cu un raspuns. De ce la Muzeul Taranului Roman, fata de care, poporul bastinas, numit si popor roman, inca mai are o sensibilitate? Acest spatiu cultural/spiritual are pentru noi un caracter sacru! Este acelasi lucru ca si cum ati incerca sa faceti acest eveniment dedicat homosexualilor, lesbienelor, bisexualilor si transsexualilor intr-o biserica!

Pe principiul apararii minoritatilor sexuale, pe principiul apararii drepturilor omului, Ambasada SUA a lezat sensibilitatile si spiritualitatea majoritatii. A romanilor care nu au o alta vina decat acea ca sunt romani. Luna LGTB putea fi organizata oriunde altundeva. In cluburi, in cinematografe sau chiar la sediul ambasadei. Acolo puteau face tot ce le trecea prin minte, indiferent de orificii sau de numarul persoanelor participante la orgii. Si nimeni nu ar fi protestat!

La fel de grav este faptul ca Ambasada SUA si-a permis sa transmita un comunicat in care sa-si arate supararea fata de protestul pasnic al unor ortodocsi, nepedepsit exemplar de autoritati. Un protest al majoritatii care isi apara valorile spirituale milenare!

Intreaga situatie ridica cateva intrebari:

Daca acest eveniment LGTB ar fi fost organizat de un alt stat, la Muzeul Taranului Roman, spre exemplu Federatia Rusa, ce s-ar fi intamplat? S-ar fi cerut expulzarea macar a atasatului cultural, pe motiv de incalcare a uzantelor diplomatice, prin aducerea unor prejudicii grave la adresa imaginii si demnitatii poporului roman?

De ce in acest caz autoritatile romane sunt mute?

In ce masura Romania si-a pierdut suveranitatea prin intrarea in alianta NATO?

America calca, constant, stramb in relatia cu partenerii romani. De la misiunile sectelor crestine, care au schimbat componenta religioasa a comunitatilor din nordul tarii si nu numai, pana la actiuni care vin sa aduca o umbra imaginii si demnitatii acestor popor.

Romania pare incapabila sa reactioneze. Este aproape un cadavru, la marginea Europei, orbit de o clasa politica compromisa. Actiunile din aceste zile, violente sub aspect spiritual, religios dar si prin obraznicie, ne aduc aminte ca 4 aprilie 1944 nu este departe. Doar capata alte forme!

270905police_state

Legaturi:


*


Categorii

1. DIVERSE, America, Articolele saptamanii, Homosexualitate, Muzeul Taranului Roman, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “Articolele saptamanii: O PALMA SI UN SCUIPAT PE OBRAZUL ROMANIEI DIN PARTEA AMBASADEI SUA PRIN “ÎNTINAREA MUZEULUI ŢĂRANULUI ROMÂN”

 1. Încă unul pe aceeaşi temă, al prof. Baltasiu. Poate îl integraţi.

  http://radubaltasiu.blogspot.ro/2013/02/geopolitica-luxului.html

  Geopolitica luxului…. de a pierde un popor aliat.
  Luxul de a călca pe greblă. Pusă de tine, din interes.

  “[Pentru SUA] nu mai există o altă ţară în Balcani, or, poate chiar mai mult, la Marea Neagră, cu mai mult potenţial [higher marginal value] pentru activitatea [proaspătului] secretar de stat [John] Kerry.”* – afirmă Mark H. Gitenstein, fostul ambasador în România până în 2012 în Ambassador Perspectives (15 feb. 2013). Ambasadorul are dreptate: am mai spus şi în altă parte că în 2012 “rata copiilor cei mai dotaţi este de două mai mare [în România] decât în altă parte.” (The Economist, 7 aug. 2012) Au trecut, însă, trei luni, şi SUA nu au încă un ambasador în România, “partener strategic”. Ca să fiu cinic, în tonul de tip Wall-street dat de expresia “valoare marginală” din textul ambasadorului, aş spune că mă minunez că Gitenstein foloseşte cuvântul “ţară” (country), când ar putea să-i spună “zonă”: “zona zis românească”. Dar nu aceasta este problema.

  Aproape 99% dintre români sunt credincioşi – conform unui studiu Soros din 2011 (citat de Antena 3, pe 11 oct. 2011). Se ştie că Fundaţia pentru o Societate Deschisă nu e filocreştină. Dintre aceşti 99%, arată studiul Soros, 82% sunt ortodocşi. Românii sunt, de altfel, cel mai mare popor european conservator (Eurobarometrul 2005, p.9). Tocmai această trăsătură este şi obiectul de lucru al unor astfel de fundaţii, ong-uri etc., “civile”.

  Unde este sursa credinţei? La ţară. Oraşul, întemeiat pe diviziunea funcţională a muncii, este prin excelenţă abstract. Relaţiile sociale dominante sunt de tipul “weak ties”, legături slabe. Orăşeanul este confuz. Chiar şi relaţiile pe care le are sunt adeseori “condamnabile” (termenul de relaţii este util, dar oarecum imoral).

  La ţară, ordinea derivă direct din creştinismul cosmic şi se pare că încă vascularizează salvator viaţa satului, chiar şi pentru cei care s-au întors de la muncă din Occident şi şi-au făcut case-colivii din beton şi sticlă. Pentru că la ţară esenţa relaţiei omeneşti nu este ce ştii să faci şi să te descurci ci, al cui ești, adică neamul. Neamul, în esența lui, trimite la un alt tip de existență, numit ființare, și care are trimiteri până la Geneză. Pentru că singurul om care trăieşte aproximând timpul primordial, prin calendar creştin, orientare spaţială, norme cotidiene, este ţăranul. Chiar în cavourile acestea moderne numite vile, răsărite în ultimii ani la ţară, mai degrabă obiecte de poziţionare în ierarhia locală decât de cadre de locuire propriu-zisă.

  Ambasadorul Gitenstein remarcă încă un fapt, românii sunt în continuare printre cei mai pro-americani. Mai mult “în opinia mea, în lume nu este un popor mai prietenos, inteligent, plin de compasiune şi creativ. … de la care avem multe de învăţat – acesta este motivul pentru care limba română este a treia vorbită în [sediul] Microsft din Seattle.”

  Ce nu a înţeles însă ambasadorul Gitenstein este că românii nu prea mai au motive să fie pro-americani. Roosevelt, Truman şi Eisenhower au jucat la ruleta istoriei folosind destinele românilor, polonezilor, ungurilor, bulgarilor, sârbilor, balticilor, cehilor, slovacilor etc. Au fost aşteptaţi vreme de 45 de ani (1944-1989). Rareori o mare putere s-a bucurat de un capital moral atât de mare. Când americanii poposiră aici, după 1990, primul lucru de care s-au interesat au fost minorităţile, nu poporul român (vezi uriaşa manipulare făcută de congresmanul democrat Tom Lantos). Ca şi când comunismul ar fi digerat omul selectiv. Nici o altă țară nu a irosit un asemenea uriaş capital moral – mult mai mult decât simpatie. Simpatic este pudelul doamnei de vis-a-vis. Aşteptându-i pe americani, câteva mii de români au luptat în munţi vreme de peste 10 ani, iar ungurii au ieşit în stradă în 1956 (Historia, 2010).

  Cum a irosit America acest capital? Fiind prinsă în jocurile KGB-ului şi practicând la nivelul Departamentului de stat confuzia dintre slăbirea statului român şi regimul comunist. Desigur, confuzia a fost, în bună măsură, indusă. Divizia anti-kgb a CIA a fost controlată de ruşi prin Aldrich Ames vreme de 10 ani, între 1985 şi 1994. Urmările nu putea fi decât unele: de pildă, şeful rezidenţei CIA din România, Harold Nicholson, a lucrat pentru KGB între 1994 şi 1997 (AP, 5 iunie 1997). Ambii au pe conştiinţă lichidarea fizică a câtorva zeci de colegi precum şi penetrarea sistemului de securitate american pe toate dimensiunile sale: politic, militar, cultural, economic. Nu este de mirare că în România, pe vector american, a poposit o echipă de destructurare a normalului social, în numele “democraţiei”, “Europei”, “integrării euro-atlantice”, majoritatea fiii sau reprezentanţii uni agenturi sovietice veche de aproape jumătate de secol: Tismăneanu (tatăl, Leonte, agent NKVD), Brucan (agent NKVD, unul din întemeietorii grupării GDS), Patapievici (fiul unui cuplu informativ Gestapo preluat de NKVD). Câţiva dintre aceştia fuseseră frumos reciclaţi ca “profesori americani”. În jocul acesta a fost implicat şi SRI la vremea sa, prin scandaluri aranjate de “urmărire politică” a unor “dizidenţi faţă de regimul Iliescu” – creat tot de agentura străină. Şi iată, o bună parte din reţeta “societăţii civile”. Pentru detalii privind “modul de preparare” a unei societăţi civile în acord cu “standardele europene” în serviciul KGB-ului şi pe banii contribuabililor români şi americani vezi cartea generalului Aurel Rogojan, “Fereastra serviciilor secrete”. Faptul că Moscova s-a arătat iritată de Rogojan nu poate fi decât o geană de lumină în toată această dramă geopolitică la scară continentală (Vocea Rusiei, 7 feb. 2013)

  Revenind la discursul lui Gitenstein. Fostul ambasador recomandă noului secretar de stat al SUA să viziteze România, să se convingă de oamenii şi de frumuseţile ei. Ceea ce surprinde în textul ambasadorului este absenţa României ca entitate cu care SUA, de fapt, are un parteneriat. Fostul ambasador pune accent pe legalitate, pe legi. E adevărat, o ţară prosperă se ţine cu respectarea legii. Dar ce te faci când legea a ajuns în mâna lui Animal, care este mult mai puţin simpatic decât vestitul personaj din Muppet Show? Din păcate, cei care au reprezentat interesele SUA în România nu au reuşit să cultive o elită organică. Or, tocmai aici este cheia chestiunii, poporul român era filo-american pentru că crede în democraţie şi în libertate. 99% dintre români cred. Nu ai nici o şasă să susţii America aici cu elite inepte, trădătoare sau străine. Decât dacă trădezi America. Şi, din nefericire, America a fost trădată de câteva ori în România, chiar şi după arestarea cârtiţelor CIA – este îndeajuns să amintim afacerea Bechtel. Nu putem să nu remarcăm satisfacţia cu care Gândul din 22 februarie a.c., ziar care nu are apetenţă şi nici capacităţi de analiză strategică, publică “Scandalul unui jaf geostrategic[: Bechtel]”. Asta după ce cu o zi înainte pun o fătuţă să scrie în cel mai reprezentativ stil de mânie proletară în favoarea homosexualilor, folosindu-se de un aşa-numit sprijin din partea Ambasadei SUA. În condiţiile în care doar 1% dintre români n-au treabă cu credinţa, deci cu familia alcătuită din soţ-soţie (Gândul, 21 feb. 2013), mesajul nu poate fi decât anti-american. Mesaj ranforsat printr-o curioasă implicare publică a Ambasadei SUA – superputerea cere explicit înlocuirea directorului adjunct al unui muzeu dintr-o ţară prietenă, Mediafax, 22 feb. 2013, întocmai cum pe vremea lui Ames susţinea “manifestările democratice” prin GDS, care, după cum am văzut, aveau o agendă în bună măsură dictată de interese ostile NATO.

  De fapt acesta este esenţa problemei. America îşi permite luxul de a practica o geopolitică a indiferenţei în raport cu două resurse masive de putere: ţara şi poporul, în cazul de faţă, românii şi România. România este interpretată legalist, ca şi când nu s-ar şti că legea încape uşor pe mâna oligarhiilor. Poporul, românii, nu există în acest cadru de interpretare. Dacă ar exista, atunci America nu ne-ar băga pe gât filme cu “familii gay”, ca în programele de îndoctrinare de pe vremea comunistă când trebuia să vedem “realizărilii” regimului şi să le recităm mai departe. Citatul, din preşedintele Obama, pe care Ambasada îl dă pentru a-şi susţine imixtiunea în viaţa civică românească, aminteşte de practici lozincarde de tristă amintire pentru români**. Ce fel de aliat strategic este România dacă tu îi ataci sanctuarul moral, ţăranul român şi formula sacră de viaţă, familia? Şi atunci, ca şi acum, victimele au rămas aceleaşi, familia şi credinţa, adică românii şi România. Poate că România este încă odată prea mică pentru interesele americane. Dar o geopolitică întemeiată doar pe interese este lipsită de legitimitate. Singura sursă de legitimitate a puterii este dată de popoare. Care se ţin cu credinţă, nu cu îndoctrinare. Nu am auzit nici un ambasador american vorbind de necesitatea unei industrii, sănătăţi, educaţii puternice în România – coordonate de bază ale dezvoltării unei naţiuni. Cum nu am auzit nici un eurocrat. Toţi cer ceva de la poporul român. L-ar vrea schimbat. Asta nu ştiu dacă se poate, oricât de mult s-ar strădui să-l cloneze pe Funeriu. Dacă America vrea, cu adevărat, un aliat la Nistru, în condiţiile în care configuraţia de putere europeană se apropie tot mai mult de cea din 1939, e cazul să se uite mai bine cum îşi susţine … interesele. Dar mai poate să o facă?

  Note: (…)

 2. Cinste ZIARISTILOR care au scris aceste ARTICOLE de presa, si care au luat pozitie fata de IMIXTIUNEA impardonabila si contrara uzantelor diplomatice internationale a Ambasadei USA in “treburile” noastre interne, si in viata culturala a societatii civile romanesti!

  Romania a aratat pana acum prea multa slugarnicie fata de un “aliat” care NU ARE NICI UN RESPECT fata de ea, si care NU DA DOI BANI pe demnitatea noastra.
  Soldatii Romaniei AU MURIT in lume in Agganistan, in Somalia, in Bosnia si in alte parti de lume, pentru razboaile SUA si pentru interesele sale.
  Tinerii informaticieni si intelectuali ai Romaniei i-au dat Americii si marilor corporatii americane toata INTELEIGENTA si PREGATIREA LOR, pe care au acumulat-o in Romania, pentru ca America sa ramana o “superputere” a lumii si pentru ca sa nu fie ingenunchiata infromatic de catre China si ale tari ale Orientului.
  Politicienii romani, le-au dat oamenilor de afaceri americani CELE MAI VALOROASE RESURSE ale subsolului Romaniei.
  Din cauza USA si a intereselor sale geo-politice si militare, Romania si poporul roman a ajuns SA SE EXPUNA din punct de vedere strategic fata de Rusia si Iran si alte tari islamice, cu construirea scutului antiracheta de la Deveselu.
  Practic Romania de la Revolutia din dec.1989 incoace DOAR A SERVIT USA si a slujit-o si…CE RASPLATA avem si am primit de la USA noi romanii??

  Nici macar VIZA de intrare in spatiul sau teritorial NU A ACCORDAT-O raomanilor pana acum, spre deosebire de Japonia sau alte tari civilizate care RESPECTA ROMANIA si pe cetatenii ei.

  “RISC”, “PRIMEJDIE” si “invrajbire” cu Rusia, si SECATUIRE DE RESURSE acesta este RODUL colaborarii cu ‘prietana’ si “aliatul” nostru USA.

  La care se adauga: UMILIRE si SFIDARE a DEMNITATII NOASTRE NATIONALE in propria noastra tara, si pana in locurile noastre SACRE!

  In trecut romanii i-au infruntat pe turci, pe tatari, pe austrieci, pe unguri, pe nemti, pe rusi, si AU DOBANDIT in acest timp, de veacuri, suficienta experienta CA SA MAI POATA INFRUNTA inca un adversar, pe americani, care la prima vedere nu par a fi un “adversar”, ci un “aliat” dar care isi ascund atat de ipocrit si dibaci adevaratele lor interese si scopuri si mai ales atitudini fata de romani!

  Cat de mult au trait romanii in comunism cu o SPERANTA (desarta) ca vor veni americanii, si ca ii vor ELIBERA de tirania comunismului, cu toate ca in timpul celui de-al doilea razboi mondial NE-AU BOMBARDAT si ucis multe VIETI DE ROMANI!, totusi romanii CREDEAU NAIV in ajutorul Americii…

  (in copilarie ascultam impreuna cu bunicul meu aproape in fiecare seara incepand de la 12 ani postul de radio “VOCEA AMERICII”, si credeam tot ceea ce imi spunea bunicul despre cat de “valorosi” sunt americanii…si am ajuns acum sa inteleg ca SPERANTA in America a romanilor a fost o MARE MINCIUNA)

  Pur si simplu romanii au ajuns sa inteleaga ca “machiajul” csometizat al Americii si fatada sa de “TARA A LIBERTATII” nu mai tine si nu mai are priza la oameni, si nu mai impresioneaza pe nimeni, fiindca romanii si alti oameni de pe Terra au ajus sa priceapa ca sub MASCA sa de simbol al unei lumi civilizate se ascunde altceva, se ascunde un CHIP HAD si HATRU, chipul unui “imperiu” care vrea numai sa acapareze si deposedeze pe cei care ii cucereste de tot ceea ce ei au valoros, inclusiv de demnitate…

  Din simbol al PROTECTORULUI LIBERTATII oamenilor si a valorilor de BINE, ADEVAR SI FRUMOS, “USA’ a ajuns simbolul protectorului mondial al apararii homosexualilor si lesbienelor…Of, cum s-a mai schimbat roata istoriei si cum si-a pierdut IMAGINEA sa de alta data…!

  PACAT…!

  Si pacat de toti cei care au crezut in VALOAREA ei si in “visul” ei, “american”, pacat ca s-au lasat AMAGITI de acest vis…
  Insa bine de ei ca incep SA SE TREZEASCA la realitate si sa vada CINE SI CE ESTE IN REALITATE …AMERICA ?!
  Numai de ar incepe sa se trezeasca si americanii care DORM si VISEAZA de atata timp…!

  Dumnezeu sa aiba mila de noi toti romanii, si daca EL vrea sa “binecuvinteze si America”, insa asta este TREABA LUI…!

 3. După cele scrise mai sus, se vede treaba, că SUA au devenit cam molâie. Dar aceasta f probabil este bine pt noi. Adică primind un scuipat pe faţă de la unul devenit molâu, ai şanse bune ca să acţionezi în sensul, ca gestul să nu se mai repete; sau să se repete cu consecinţe nefaste pt scuipăreţ. Pe de altă parte, parcă conducătorii actuali ai României sunt şi ei mai molâi decât oricând. Şi nu îl exceptez aici nici pe păr. Daniel, patriarhul. Parcă acum ar tb să apese acceleraţia (în direcţia cea bună, desigur) toţi cei care au un cuvânt greu de spus în România.
  Mi se pare mie, că aceasta este o ocazie, care nu se va mai repeta prea curând, când românii le pot da peste bot, prinzându-i în ofsaid, şi celor din Vest, şi celor din Est, dar şi trădătorilor din Ţară. Cam toţi au pecit, şi d p d v moral, şi din p d v legal şi diplomatic. Aşa că …

 4. Incredibil! Se rascoleste totul in suflet cand citesti asemenea grozavii!
  A propos de doamna Macovei, se lauda recent ca a castigat la CEDO un proces intentat Statului Roman de jurnalistul Mircea Toma. (Probabil ca de aici i se trage si virulenta cu care condamna statul pentru lipsa de reactie de la MTR.)

  http://www.ghimpele.ro/2013/01/o-asociatie-sustinuta-de-monica-macovei-impreuna-cu-muzeul-taranului-roman-organizeaza-luna-homosexualior-si-transsexualilor-invitat-special-un-promotor-al-pedofiliei/

 5. Pingback: "PERVERSII". Reactii editoriale fata de AGRESIUNEA LOBBY-ului HOMOSEXUAL/ "Parteneriatul strategic" cu SUA&UE = AGENDA GAY si JAFUL NATIONAL - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 6. Pingback: Reteaua Nationala a Muzeelor IL SUSTINE PE DIRECTORUL MTR PRO-GAY NITULESCU. Angajatii Muzeului Taranului Roman, obligati LA DELATIUNI! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 7. Pingback: TERORISMUL INTELECTUAL, batalia cuvintelor si STRATEGIA STIGMATIZARII oponentilor PROZELITISMULUI HOMOSEXUAL: ”Homofobul este fascistul de azi” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 8. Pingback: Reactie a oamenilor de cultura fata de "TOTALITARISMUL IDEOLOGIC" AL PROPAGANDEI HOMOSEXUALE DE LA MUZEUL TARANULUI ROMAN - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 9. Pingback: Costion Nicolescu: PROPAGANDA LGBT DE LA MUZEUL TARANULUI ROMAN, UN ACT DE PROVOCARE SI DE SFIDARE/ Dictatura confuziei: casatoria si adoptiile homosexuale vor duce la INTERZICEREA NORMALITATII - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 10. Pingback: Iulian Capsali in Familia Ortodoxa si Costion Nicolescu in Ziarul Lumina despre AGRESIUNEA LGBT de la Muzeul Taranului Roman. "ASTAZI ASISTAM LA APOSTAZIA DE BUNAVOIE A OAMENILOR" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 11. Pingback: Sociologul ILIE BADESCU la "Cuvinte din taceri" (video) si in "Familia ortodoxa": OMUL POSTMODERN INTRE AGRESIUNEA IDEOLOGIILOR, LUCIFERISM, CULTURA PLACERII SI "CULTURA MANGAIERII" LUI DUMNEZEU - Razboi întru Cuvânt - Reco
 12. Pingback: ANTIPA - INCA UN MUZEU ROMANESC EXPONENTIAL GRAV PERVERTIT DINAUNTRUL SAU: "The human body" - expozitie macabra cu trupuri umane. Asociatia PROVITA protesteaza... in zadar - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 13. Pingback: CONFERINTA LA MTR: “Muzeu, naţiune, istorie. Muzeul Ţăranului Român, loc al memoriei disputate” - Anunturi
 14. Pingback: Derapaj grav al ministrului culturii Daniel Barbu. "ETICA RESPONSABILITATII", invocata pentru a SUSTINE DIFUZAREA FILMULUI GAY de la Muzeul Taranului Roman! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 15. Pingback: GayFest 2013. FAMILIA CRESTINA – sub asediu orchestrat si inversunat, amenintata cu disparitia. “CE URMEAZA? URMEAZA COPIII NOSTRI!” -
 16. Pingback: De ce Biserica se opune sodomiei?/ EXISTA VINDECARE PENTRU INCLINATIILE NEFIRESTI?/ Puterea propagandei gay, corectarea realitatii si crima de a gandi normal/ CUI II PASA CU ADEVARAT DE HOMOSEXUALI?/ Noua revolutie totalitara - Război întru Cuvânt
 17. Pingback: ALERTA: Curtea Suprema a SUA a decis pe tema casatoriilor homosexuale: CONSIDERA NECONSTITUTIONALA o lege care definea casatoria ca UNIUNE INTRE FEMEIE SI BARBAT. Autonomia statelor federate in pericol - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare