BULETINELE BIOMETRICE au primit AVIZ NEGATIV de la Comisia pentru Drepturile Omului

22-04-2013 2 minute Sublinieri

din-2011-vom-avea-carti-de-identitate-electronice-75607

Proiectul de Hotărâre privind noile acte de identitate a primit aviz negativ din partea Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputaţilor.

Astfel, proiectul ajuns de la Senat în Camera Deputaţilor, a fost trimis spre avizare următoarelor Comisii:

Comisia pentru buget, finanţe şi bănci
Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale
Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi
Comisia pentru politică externă
Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

Conform site-ului Camerei Deputaţilor, Comisia pentru Buget şi Comisia pentru Politică Externă au dat aviz favorabil, rămânând să se pronunţe Comisia pentru tehnologia informaţiei şi Comisia juridică.

Membrii Comisiei pentru Drepturile Omului au examinat proiectul de lege, în conformitate cu prevederile art.61 din Regulamentul Camerei Deputaţilor şi, în urma dezbaterilor, au hotărât cu majoritate de voturi să îi acorde aviz negativDe la 1 iulie ne vor fi eliberate cărţi de identitate după model european. Mai mult, cine doreşte poate opta pentru cărţi de identitate electronice. Aşa au anunţat autorităţile care susţin că noile buletine vor conţine inclusiv amprentele titularului.

Atât cartea de identitate, cât şi cartea electronică de identitate vor avea dimensiunile de 85,6×54,0 mm (format ID-1 – adică aproximativ cât un permis de conducere), informaţiile fiind tipărite atât pe faţă, cât şi pe verso. Pentru comparaţie, cărţile de identitate care sunt eliberate în prezent sunt format ID-2 (105 x 74 mm.) şi informaţiile sunt tipărite numai pe faţa documentului.

„Cartea de identitate normală va conţine date în format tipărit sau în format inscripţionat prin tehnologie laser, precum şi elemente de particularizare şi de siguranţă. Printre acestea se vor număra numele şi prenumele titularului, sexul, cetăţenia, data şi locul naşterii, semnătura olografă, fotografia titularului, C.N.P., adresa de domiciliu“, au explicat specialiştii de la Interne.

***

***

*


Categorii

1. DIVERSE, Carduri electronice/ cipuri, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE)

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “BULETINELE BIOMETRICE au primit AVIZ NEGATIV de la Comisia pentru Drepturile Omului

  1. Slava Tie, Hristoase Dumnezeul nostru, slava Tie!

  2. Inseamna ca cei de la Comisia pentru Drepturile Omului au primit Harul daca au respins actele biometrice.
    Sa luam aminte!

  3. Cei de la Drepturile Omului?!
    Ce urmaresc oare?
    Vor spune probabil ca e o cheltuiala inutila cu cardurile biometrice si ca mai de folos ar fi ciparea direct la purtator.
    Drepturile Omului!
    Daca-s bine intentionati, de ce nu ne spun si cine-i Omul pe care-l protejeaza, pt ca noi, multimile, nu facem parte din aceasta categorie.

  4. Ma bucur ca se mentine interesul pentru subiect. Comisia pentru drepturile omului, dupa ce a consultat toate propunerile trimise de cele 47 de ONG-uri, a dat aviz negativ inca din 6 martie. Celelalte comisii, dupa ce s-au consultat cu delegatia ApLR si cu alti reprezentanti ai societatii civile, au tot aminat pina acum cand au dat avizul pozitiv. dar nu acest aviz pozitiv e foarte important, ci rapoartele pe care trebuie sa le elaboreze si in care ar trebui sa tina cont de amendamentele propuse de cele 47 de ONG-uri.Sa asteptam rapoartele comisiilor. sa ne rugam!

  5. http://www.eurasianet.org/node/66859
    Did the Devil Go Down to Georgia in a Smart ID Card?

  6. http://www.juridice.ro/240002/cardurile-pentru-pensionari-vor-fi-acordate-din-1-ianuarie-2015.html

    In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 43 din data de 19 ianuarie 2013 a fost publicata Ordonanta Guvernului nr. 4/2013 pentru abrogarea art. II din Legea nr. 211/2012 privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 8/2011 pentru modificarea si completarea legislatiei cu privire la eliberarea, gestionarea si monitorizarea documentelor de calatorie acordate pensionarilor, veteranilor de razboi si vaduvelor de razboi.

    Ordonanta a fost adoptata ca urmare a dificultatilor aparute in implementarea Legii nr. 211/2012, care stabileste ca fiecarui pensionar i se va elibera o legitimatie de transport tip card, personalizata cu numele si codul numeric personal ale fiecarui beneficiar.

    Prin abrogarea articolului II din Legea nr. 211/2012, pana la data de 1 ianuarie 2015, pensionarii, veteranii si vaduvele de razboi beneficiaza in continuare de facilitatile acordate pe baza tichetelor de calatorie gratuite sau taloanelor speciale de calatorie, conform normelor legale in vigoare. Dupa 1 ianuarie 2015, conform Legii nr. 211/2012, vor intra in vigoare legitimatiile de calatorie de tip card.

  7. Saracii veterani si vaduvele lor! Abia daca mai stiu in ce an sunt si guvernul vrea sa le dea acum un obiect inutil, debusolant si controversat…

  8. http://asociatialibertatearomanilor.ro/riscurile-si-vulnerabilitatile-retelelor-informatice-stocarea-electronica-a-datelor-personale-si-tranzactiile-electronice-un-avantaj-sau-dezavantaj-major/

    Vizionati filmul!
    “Acest documentar este un indemn la meditatie asupra vulnerabilitatii retelelor informatice si a datelor stocate electronic , un indemn la meditatie asupra dezavantajelor erei informatice atunci cand aceasta ne invadeaza intimitatea cu acordul nostru.”

  9. Exact pentru aceleasi “considerente” trebuia sa primeasca pana acum TOT UN AVIZ “NEGATIV” si CARDURILE de sanatate “electronice”, precum si orice alt document “electronic” de identitate care se elibereaza cetatenilor romani!

    Oricum este vrednica de “salutat” si de “apreciat” pozitiv “acrivia” si seriozitatea cu care mebrii comisiei drepturilor omului de la Camera Deputatilor au examinat si analizat impactul si consecintele si efectele “social-juridice” pe care le poate GENERA in viata cetatenilor romani, implementarea acestor noi buletine de identitate “electronice”!

    Cred ca au realizat “membrii comisiei amintite” ca este in joc nu numai siguranta datelor de identitate ale cetatenilor simpli, ci CHIAR A LOR a “parlamentarilor”…

  10. Cati dintre cei care ati comentat mai sus si va opuneti buletinelor biometrice v-ati facut conturi de buna voie pe facebook sau alte retele sociale ,si le folositi in mod frecvent si activ?…Multi dintre voi aveti varsta,adresa locativa ,adresa de mail,numarul de telefon,poze cu locuinta si multe alte informatii personale la indemana oricui.
    Credeti-ma,aceasta expunere este mult mai periculoasa decat sa spunem prin absurd furtul datelor biometrice.

  11. Pingback: NOILE BULETINE: amendamente care prelungesc termenele de valabilitate si reintroduc numele parintilor - Recomandari
  12. Pingback: NOILE BULETINE VOR FI SI CARDURI DE SANATATE! Decizie de ultim moment incredibil de ABUZIVA a PARLAMENTULUI - Recomandari
  13. Pingback: ABUZ IN FORMA CONTINUATA: Cristian Busoi, seful CNAS, confirma CONTOPIREA BULETINULUI CU CARDUL DE SANATATE si anunta, totodata, distribuirea CARDURILOR DE SANATATE pentru cei care nu-si schimba buletinele - Recomandari
  14. Pingback: NOUL CARD DE IDENTITATE ELECTRONIC VA AVEA SI FUNCTIE DE CARD DE SANATATE
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare