Remus Borza – sef si peste Consiliul de Supraveghere al HIDROELECTRICA. Avocatul MASON vrea, cu cinism maxim, sa extinda “PURGATORIUL INSOLVENTEI” si la Posta, CFR, Complexele Energetice Oltenia si Hunedoara. Obiectiv: CONCEDIEREA OAMENILOR SI TRIMITEREA LOR “LA SAPA”

15-07-2013 2 minute Sublinieri

remus-borza-hidroelectrica

Avocatul Remus Borza a fost numit presedintele Consiliului de Supraveghere al Hidrolectrica, structura care supervizeaza activitatea companiei, numeste Directoratul si aproba bugetul de venituri si cheltuieli al producatorului de energie, transmite Mediafax.

Borza detine firma Euro Insol, administratorul judiciar al Hidrolectrica pana in luna iunie, cand compania a iesit din insolventa.

Hidroelectrica a incheiat primul semestru cu un profit de 481 milioane lei (109,5 milioane euro), de la pierderi de 202 milioane lei in perioada corespunzatoare a anului trecut, castigul fiind mai mare cu 47 milioane de lei fata de nivelul bugetat pentru intregul an. Compania, controlata de stat, a raportat pentru anii 2011 si 2012 pierderi cumulate de 693 milioane de lei.

In primul semestru, afacerile Hidroelectrica au totalizat 1,68 miliarde de lei (382,6 milioane euro), in crestere cu 33,4% de la nivelul de 1,26 miliarde de lei inregistrat in primele sase luni din 2012. De asemenea, productia de electricitate a cresut cu 17,1%, de la 7 milioane de MWh la 8,2 milioane MWh. Hidroelectrica s-a aflat in insolventa timp de un an, in perioada iunie 2012 – iunie 2013.

Borza a încasat 2,2 milioane de euro pentru că scos Hidroelectica din insolvență după un an. 

Avocatul Remus Borza, unul din cei mai cunoscuți în ceea ce privește insolvența, a declarat pentru Agenția r/News că foarte multe companii de stat cu probleme ar trebui să intre în procedura insolvenței, pentru a se putea salva.

”Sunt o grămadă de firme care ar putea să intre în insolvență. Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia, nu văd absolut nicio tragedie. Minerii din Valea Jiului? Să-i facem agricultori, că pot să dea și la sapă. Probleme are și Poșta Română, cu scheme supradimensionate, 33.000 salariați, probleme are și CFR Marfă, indiferent de soarta privatizării”, a declarat avocatul Remus Borza.

În opinia avocatului orice companie de stat ar trebui să treacă ”prin purgatoriul insolvenței”.

“Aceste companii ar trebui să intre azi în insolvență, pentru că mâine ar fi prea târziu. De exemplu, complexurile energetice Oltenia și Hunedoara au produs prea puțin în ultmul an”, a specificat Borza.

De altfel, anul trecut, avocatul a fost primul care a anticipat că și Oltchim va intra în insolvență. La Adunarea Creditorilor Hidroelectrica, din septembrie 2012, acesta spunea că ”privatizat sau nu, combinatul chimic Oltchim va intra in insolvență”.Ceea ce s-a și întâmplat, în luna ianuarie a acestui an.

Între companiile cunoscute pe care avocatul le-a administrat judiciar sunt: Rafo Onești, Vulcan SA, Plafar, World Trade Center, Uztel Ploiești, UCM Reșița și Hidroelectrica. Pentru faptul că a reușit să aducă pe profit compania de stat și să o scoată după numai un an din insolvență, avocatul a încasat 2,2 milioane euro. Acest onorariu a fost aprobat în cadrul Adunării Creditorilor pe 17 septembrie 2012. În plus, Euro Insol, în timpul în care a administrat judiciar Hidroelectrica, a primit și un onoraiu fix lunar de 50.000 euro.

După ieşirea din insolvenţă a companiei Hidroelectrica, peste şase luni, ar putea apărea un alt subiect, respectiv Complexul Energetic Oltenia, a afirmat Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, la “ZF Power Summit 13”, conferinţă organizată de Ziarul Financiar.

“Hidroelectrica va vinde energie în continuare, deci trebuie să le dau o veste proastă celorlalţi producători de energie. Luna februarie 2013 a reprezentat un consum de energie cu 10% mai mic faţă de perioada similară din anul trecut. Hidroelectrica, chiar şi în insolvenţă, rămâne unul dintre principalii producători de energie, cu o cotă de 22% din piaţă. Să nu ne facem griji pentru Hidroelectrica, ci mai degrabă pentru Oltenia. S-ar putea ca, după ieşirea din insolvenţă a Hidroelectrica, să trecem la Complexul Energetic Oltenia. Vreau să-i spun domnului Săndulescu (n.r. – Alexandru Săndulescu, directorul Direcţiei de Energie din Ministerul Economiei) că nu preţul producătorului dictează preţul în piaţă, ci invers. Dacă eşti peste preţul pieţei produci pe stoc, după care îţi dai obştescul sfârşit. Hidroelectrica îşi permite să se adapteze, capacitate pe care ceilalţi producători nu o au”, a explicat Borza.

Potrivit administratorului judiciar al Hidroelectrica, compania a raportat, în luna ianuarie 2013, un profit de 49 milioane lei, iar după primele şase luni din acest an valoarea profitului ar putea creşte la 50 milioane de euro.

“Din analiza indicatorilor financiar-contabili, se poate constata cu ochiul liber o evoluţie pozitivă pentru Hidroelectrica. În ianuarie s-a înregistrat un profit de 49 milioane lei, aproximativ 11 milioane euro. În decembrie şi noiembrie 2012, profitul Hidroelectrica a fost de 10 milioane euro pe fiecare lună. Profitul estimat pentru Hidroelectrica în 2013 este de 434 milioane lei, practic ar fi cel mai mare profit înregistrat de către companie. Numai după primele şase luni, profitul va fi de 50 milioane euro”, a afirmat Remus Borza.

Reamintim, Hidroelectrica şi-a solicitat insolvenţa în data de 15 iunie 2012, ulterior denunţând mai multe contracte cu traderi de energie, contracte considerate a produce pierderi pentru statul român, dar şi păguboase pentru companie. Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a arătat, recent, că termenul de ieşire din insolvenţă a Hidroelectrica este 26 iunie 2013, iar procedura poate fi aprobată, dar numai în condiţiile rezolvării celor 74 de contestaţii existente.

termo-CEO


Categorii

1. DIVERSE, Masonerie, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Remus Borza – sef si peste Consiliul de Supraveghere al HIDROELECTRICA. Avocatul MASON vrea, cu cinism maxim, sa extinda “PURGATORIUL INSOLVENTEI” si la Posta, CFR, Complexele Energetice Oltenia si Hunedoara. Obiectiv: CONCEDIEREA OAMENILOR SI TRIMITEREA LOR “LA SAPA”

  1. Deloc intamplator,toate regiile de utilitati publice,toate companiile care administreaza resursele nationale,au fost vandute,falimentate,sau vor fi.

    Aceasta strategie(aplicata de 20ani in Romania)cu complicitatea liderilor politici,la ordinele europene,nu are ca scop final decat disolutia statului.

    Un stat unitar,suveran,care-si vinde (de cele mai multe ori si pe nimic)companiile strategice nu mai este stat.

    Un stat care doreste sa ramana un stat puternic,trebuie sa-si pastreze controlul asupra anumitor domenii,asupra anumitor resurse,asupra anumitor companii publice,pentru a le exploata in folosul si binele cetatenilor statului.

    Cedand tot,vanzand si lichidand tot,lasi oamenii la dispozitia companiilor,bancilor,investitorilor,tuturor celor pentru care banul inseamna totul.

    Resursele minerale,bogatiile naturale,ale unei tari,sunt ale acelei tari si trebuie folosite in beneficiul cetatenilor tarii,cu protejarea oamenilor,mediului inconjurator si a fiintelor care ne inconjoara.

    Un stat care a cedat toate resursele si companiile strategice,nu-si mai protejeaza semenii si ii lasa la cheremul sacalilor interni si internationali.

    Iar acela nu e stat.

  2. Cu bogatii acestei lumi, nu am ce discuta nici un cuvant, toti sunt niste mafioti …

  3. Cetățenii acestei țări, pentru jigodiile care vremelnic se numesc guvernanți, sînt un fel de balast de care se debarasează la lada de gunoi. Politica și politicienii de după tămbălău, o să ajungă la lada de gunoi a istoriei!

  4. Pingback: VAL DE CONCEDIERI IN ADMINISTRATIE SI COMPANIILE CFR ANUNTAT DE PREMIERUL PONTA [video]/ Noul acord cu FMI ne forteaza sa VINDEM ultimele COMPANII DE STAT - Recomandari
  5. Pingback: FMI: ASASINII ECONOMICI AI ROMANIEI. De ce ni s-a impus privatizarea CFR MARFA si CE JAF se pregateste la CUPRUMIN? [extrase video din Secvential si Jocuri de putere] - Recomandari
  6. Pingback: FMI: ASASINII ECONOMICI AI ROMANIEI. De ce ni s-a impus privatizarea CFR MARFA si ce nou JAF se pregateste la CUPRUMIN? [video] - Recomandari
  7. Pingback: CSM e de acord ca JUDECATORII SI PROCURORII SA FACA PARTE DIN MASONERIE [VIDEO]. Un principiu al masoneriei spune ca “fratii se sprijina neconditionat intre ei”… - Recomandari
  8. Pingback: Bucurestiul, “CENTRUL VIETII MASONICE MONDIALE”. “Masoneria romana a reusit sa devina cea mai puternica din Estul European” - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare