UPDATE/ Proteste sindicale fata de scumpirea ucigasa a energiei: INDUSTRIA ROMANEASCA DISTRUSA DE FMI SI UE/ MASONUL REMUS BORZA a dat afara de la Hidroelectrica pana si femeile aflate in concedii de maternitate! TUPEUL HALUCINANT AL MASONULUI LUI PONTA: “Fatuci care fac copii pe banda rulanta, plimba aerul” si “sunt amante de smecheri”!

18-06-2013 6 minute Sublinieri

prot-sind

Vedeti si:

Mii de sindicalişti ies în stradă

Miercuri, 19 iunie, începând cu ora 10.00, va avea loc în faţa Guvernului un pichet de protest organizat de Federaţia Sindicatelor din Chimie şi Petrochimie, Federaţia Siderurgistilor METAROM, Federaţia SOLIDARITATEA-METAL şi Federaţia Generală a Sindicatelor FAMILIA. Liderii sindicali arată că preţurile la energie vor creşte dincolo de limita suportabilităţii industriei.

La manifestaţie vor participa aproximativ 2.000 de membri ai celor patru federaţii din industrie, care protestează faţă de perspectiva pierderii locurilor de muncă din cauza majorării preţului la gaze şi energie electrică.

Industria din Est, „distrusă sistematic de FMI şi UE“

„Aceste măsuri de o duritate fără precedent au fost angajate şi asumate de guvernanţi la presiunea Troicii (Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană, Banca Mondială), fără să fie analizate cu discernământ consecinţele pe termen mediu şi lung asupra economiei naţionale. Dacă până în anul 2000, Fondul Monetar Internaţional era singura instituţie financiară care lua decizii aberante şi antisociale, azi, organismele financiare ale Uniunii Europene merg mână în mână, protejând marile companii – care, în parte, aparţin unor state din Europa de Vest – şi distrugând sistematic şi calculat industria statelor din Europa de Est“, se arată într-un comunicat comun al federaţiilor sindicale.

Efectele majorării tarifelor Potrivit sindicatelor, prin liberalizarea preţului la gaze şi prin creşterea preţului energiei electrice se vor produce o serie de efecte dramatice pentru societatea românească: – creşterea preţului de cost al produselor finite din industrie – alunecarea spre faliment a întreprinderilor din “€œeconomia reala” – pierderea a zeci de mii de locuri de muncă – reducerea încasărilor bugetare – creşterea şomajului şi izbucnirea unor convulsii sociale majore – dezindustrializarea României – creşterea sărăciei, a excluziunii şi a polarizării sociale.

De acord cu patronatele

„Suntem de acord cu analizele impactului economic făcute de patronate şi credem că amânarea cu un an a creşterii acestor preţuri este măsură cea mai înţeleaptă pentru salvarea industriei româneşti urmând că în această perioadă să se găsească împreună cu partenerii sociali soluţii viabile la aceste probleme“, arată liderii sindicali. La data de 22 ianuarie 2013 a fost adoptată de Guvemul României Hotărârea nr. 22 privind stabilirea preţului de achiziţie a gazelor naturale din producţia internă pentru piaţă reglementată de gaze naturale. Acest act normativ a stabilit de fapt Calendarul de eliminare treptată a preţurilor reglementate la gazele naturale din producţia intema.

Ritmul de creştere: 12% pe trimestru

„Prin aplicarea acestui act normativ preţul gazelor naturale a crescut în primele trei luni ale acestui an cu circa 21% pentru consumatorii industriali. Preţul va continua să crească într-un ritm mediu trimestrial de peste 12%, până la 1 octombrie 2014. Acest ritm de creştere al preţului se aplică şi pentru consumatorii din piaţa liberă”, avertizează reprezentanţii lucrătorilor.

industria romaneasca

Cum vor evolua preţurile

După cum se poate observa în tabelul de mai sus, consumatorii industriali vor ajunge să plătească în luna octombrie 2014 un preţ la gazele naturale din producţia internă cu 160% mai mare faţă de luna ianuarie 2013. Este un ritm de creştere de neconceput într-o perioadă atât de scurtă pentru orice producător industrial din orice ţară. Din calculele efectuate prin aplicarea noilor preţuri la gazele din producţia internă a rezultat că în unităţile de producţie din domeniile metalurgiei, siderurgiei, construcţiilor de maşini, chimiei, sticlei, în care ponderea cheltuielilor cu gazele naturale reprezintă între 30-75%, cheltuielile de producţie vor depăşi cu mult preţurile de vânzare ale mărfurilor pe piaţă concurenţială.

Marjele de profit, topite de scumpiri

În industria construcţiilor de maşini şi în cea metalurgica în care profitul mediu este cca. 5% din cifră de afaceri, creşterile preţului gazelor naturale vor conduce la eliminarea de pe piaţă a producătorilor români, ieşind din competiţie pe motive de preţ. În industria chimică, încă din lunile aprilie-mai 2013, cheltuielile de producţie la îngrăşăminte sunt deja mai mari decât preţul de piaţă al mărfii. Pe măsura creşterii preţului la gazele naturale costurile de producţie se vor amplifică şi mai mult, astfel că niciun producător din chimie nu va mai putea rezista pe piaţa respectivă.

„Subliniem că în industriile metalurgică (oţel şi aluminiu) precum şi în cea chimică, preţurile sunt stabilite de piaţă la nivel mondial, cu alte cuvinte producătorii nu pot stabili preţul de vânzare în corelaţie cu evoluţia costurilor de fabricaţie“. De asemenea, „menţionăm că aproape simultan cu creşterea preţului la gazele naturale, începând cu 1 ianuarie 2013 au crescut preţurile şi la energia electrică cu circa 8% – prin creşterea tarifelor de transport şi distribuţie – iar de la 1 aprilie 2013 au crescut şi tarifele de transport la gazele naturale cu circa 5-6%. Evident că toate aceste creşteri de preţ se vor regăsi în preţurile finale ale mărfurilor şi în nici o conjunctură, oricât de favorabilă ar fi, piaţă nu poate absorbi aceste creşteri de preţ“, mai arată sindicaliştii.

Concluzia: stop calendarului de liberalizare! „Se face abstracţie de faptul că industria în general dar şi cea chimică în special, reprezintă singura modalitate de valorificare superioară a gazelor naturale şi contribuie substanţial la realizarea de noi investiţii, la menţinerea şi crearea de noi locuri de muncă, la amplificarea exporturilor ţării, la bugetul consolidat al statului“.

În concluzie, federaţiile semnarare solicită Guvernului României să stopeze “calendarul aberant” de creştere a preţurilor la gazele naturale, “pentru salvarea industriei româneşti şi a mii de locuri de muncă”.

Un grup de 10 femei, salariate ale companiei Hidroelectrica, au trimis o scrisoare deschisa catre Maria Basescu, sotia presedintelui, si Dacianei Sarbu, sotia premierului, prin care acuza faptul ca au fost concediate de administratorul judiciar desi se afla in concedii prenatale sau in concedii de crestere a copilului.Toate demersurile initiate de sindicat catre presedintele Romaniei, primul ministru si Comitetului Creditor pentru a arata modul in care este administrata Hidroelectrica au ramas fara raspuns“, se arata in scrisoare deschisa semnate de cele 10 salariate care au fost concediate. Intrebat de HotNews despre aceasta situatie, Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a raspuns sec: Legea 85 privind insolventa nu le poate proteja!

Aceste salariate se numara printre cei 300 de angajati care au primit in luna mai preavize in cadrul procesului de disponibilizare. Pana in februarie erau peste 5.200 de salariati, ajungand in luna aprilie la 4.900. Alte 300 de persoane urmeaza sa plece in urma preavizelor primite in luna mai. Practic, Borza a considerat ca printre cei care trebuie sa plece trebuie sa se numere si salariatele aflate in concedii prenatale sau de crestere a copilului. Cele 10 femei au primit pe 12 iunie si decizia de desfacere a contractului de munca.

Hidroelectrica urmeaza sa iasa din insolventa pe 26 iunie, ocazie cu care Remus Borza va primi un onorariu de peste 2,2 milioane de euro, bani care se adauga la cei 50.000 euro pe care ii primeste lunar.

Scrisoarea deschisa adresata Mariei Basescu si Dacianei Sarbu (Vezi si documentul atasat)

“Ne permitem sa va adresam aceste randuri pentru a va semnala un abuz si o nedreptate. Facem apel in primul rand la calitatea umana a domniilor voastre, la atributele de femei si mama.

Suntem un grup de femei recent devenite mame sau pe cale de a deveni, salariate ale SC Hidroelectrica SA, diferite filiale, care am primit preaviz de concediere, desi contractele noastre individuale de munca sunt suspendate pentru concediul de crestere si ingrijire a copilului sau in timpul concediului prenatal, preaviz emis de administratorul judiciar al SC Hidroelectrica SA. Toate demersurile initiate de sindicat catre Presedintele Romaniei, Primul Ministru si Comitetul Creditorilor pentru a arata modul in care este administrata SC Hidroelectrica SA au ramas fara raspuns.

Va rugam sa constatati ca in Romania, cel putin la SC Hidroelectrica SA, statul nu ocroteste familia, asa cum generos se formuleaza in Constitutie, ba dimpotriva, se indreapta cu indiferente si dispret impotriva mamelor si a copiilor lor. Cum altfel sa explicam faptul ca au fost disponibilizati si colegi unici intretinatori de familie, ca si unele dintre noi, in afara oricaror criterii de competenta profesionala?

Statul roman este condus si reprezentat de sotii dumneavoastra care, prin ingaduinta lor fata de deciziile administratorului judiciar al SC Hidroelectrica SA, se fac vinovati pentru complicitate in urma careia, prin derogare de la lege si dreptate, am fost lasate fara mijloace de existenta, noi si copiii nostri, unii nenascuti inca.

In numele carei legi sau ratiuni poti concedia o femeie insarcinata sau o mama care isi creste pruncul?

Noi nu vrem sa repetam gesturile unor colegi care si-au pus capat zilelor si au devenit subiect la rubrica de fapt diverse. Noi trebuie sa nastem si trebuie sa ne crestem copiii. De ce acest stat ii condamna la umilinta saraciei, de ce in Romania nu mai este loc pentru ei? De ce trebuie sa ne cautam dreptatea la CEDO, cand simpla lege a bunului-simt ar fi de ajuns?

In calitatea domniilor voastre de femei, de mame si de oameni, va rugam sa va alaturati cauzei noastre, atat pe plan national, cat si pe plan european, pentru a lua atutudine publica impotriva acestui abuz fara precedent“.

Scandal între angajatele disponibilizate de la Hidroelectrica şi conducerea companiei. Zece femei au trimis Mariei Băsescu şi Dacianei Sârbu o scrisoare în care le cer ajutor, după ce au fost concediate în timp ce erau în concediu de maternitate. Cel care le-a dat afară a reacţionat foarte dur după ce a aflat de gestul femeilor. “Sunt nişte fătuci care fac copii pe bandă rulantă şi plimbă aerul prin curtea Hidroelectrica”, a spus Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Cele zece foste angajate de la Hidroelectrica, care spun că sunt în concendiu de maternitate, au primit pe data de 10 iunie decizia de desfacere a contractului de muncă, potrivit România TV. Disperate, aceastea au făcut un apel la soţia preşedintelui Traian Băsescu şi la cea a premierului Victor Ponta şi le-au cerut un ajutor.Suntem un grup de femei recent devenite mame sau pe cale de a deveni, salariate ale SC Hidroelectrica SA, care am primit preaviz de concediere, deşi contractele noastre individuale de muncă sunt suspendate pentru concediul de creştere şi îngrijire a copilului“, au scris aceastea.Femeile se plâng că, odată concediate, nu vor mai putea să-şi crească copiii. “Statul român este condus şi reprezentat de soţii dumneavoastră care, prin îngăduinţa lor faţă de deciziile administratorului judiciar al SC Hidroelectrica SA, se fac vinovaţi pentru complicitate în urma căreia, prin derogare de la lege şi dreptate, am fost lăsate fără mijloace de existenţă, noi şi copiii noştri, unii nenăscuţi încă. În numele cărei legi sau raţiuni poţi concedia o femeie însărcinată sau o mamă care îşi creşte pruncul?”, au mai scris fostele angajate ale Hidroelectrica.

Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, nu este deloc impresionat de situaţia femeilor, ba mai mult, nu se sfieşte să le jignească şi să le acuze că “plimbă aerul prin curtea instituţiei, pentru că sunt neveste şi amante de şmecheri”.

Aceste femei sunt nişte fătuci care şi-au făcut un obicei din a face copii pe bandă rulantă. Stau acasă, în concedii de maternitate, pe banii Hidroelectrica. Eu ce să fac? Să dau afară inginerii care sunt în producţie sau să le dau pe fetele astea care nu au mai dat de 4-6 ani pe la Hidroelectrica şi care sunt oricum personal TESA. Plimbă hârtiile pe la resurse umane şi pe la contabilitate, a spus Remus Borza.

Să nu le plângem de milă celor zece femei, pentru că ele au soţi, fraţi sau părinţi angajaţi la Hidroelectrica. Sunt şi câte 17 membri ai aceleiaşi familii care lucrează la Hidroelectrica. Sunt clanuri întregi care lucrează la Hidroelectrica. Femeile astea plimbă aerul prin curte, pentru că sunt nevestele unor şmecheri, sunt amantele unor şmecheri. femeile astea pleacă de la Hidroelectrica cu salarii compensatorii. Nu pleacă cu mâna goală. Teoretic, ar trebui să plece cu 48 de salarii compensatorii, dar mititelele de ele nu pleacă cu toate, pentru că nu au făcut vechime la întreprindere. O să plece cu salarii compensatorii, între 12 şi 24 de salarii, a conchis Remus Borza.

remus-borza-hidroelectrica

VEZI SI:


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

21 Commentarii la “UPDATE/ Proteste sindicale fata de scumpirea ucigasa a energiei: INDUSTRIA ROMANEASCA DISTRUSA DE FMI SI UE/ MASONUL REMUS BORZA a dat afara de la Hidroelectrica pana si femeile aflate in concedii de maternitate! TUPEUL HALUCINANT AL MASONULUI LUI PONTA: “Fatuci care fac copii pe banda rulanta, plimba aerul” si “sunt amante de smecheri”!

  1. Capitalismul = sărăcie pentru majoritate și belșug pentru o minoritate. O trăsătură definitorie a capitalismului este sclavia

  2. După tămbălăul din 89, a fost făcut un referendum pe tema reîntoarcerii la capitalism? Nu-mi amintesc! Aaaa… o fi strigat vre-un găimăcit că vrea capitalism.

  3. Efectul de avalansa a inceput o data cu primele scumpiri la gaz si electricitate – Indiferent daca se va scumpi in 2 sau 4 ani, “economia” tarii va fi spulberata – Totul se va bloca , toate preturile vor exploda, apoi urmeaza falimente ,dupa falimente si disponibilizari – Orasele vor deveni lagare de concentare – vor apare iarasi cosurile de fum scoase pe fereastra de la baie……

  4. Pingback: BULGARIA FIERBE: Mii de oameni in strada cerand demisia guvernului abia instalat. Premierul Oresarski CHEMAT LA ORDINE LA "INALTA POARTA" DE LA BRUXELLES - Război întru Cuvânt
  5. Ar trebui deschisa o carte in care toti acesti criminali si dusmani ai umanitatii sa fie inscrisi, dar nu doar de amorul artei, ci pentru a fi trasi ulterior la raspundere cu maxima severitate – sau ce vorbesc ?! – fara mila!
    In felul acesta vaznadu-se pe vreo lista – nu se stie cand devii din vanator, prada – si ei iubindu-si vietile si avand o cumplita frica de neplaceri si dureri, poate vor deveni ceva mai “timizi”. S-ar putea face un site pe internet, numele sa fie publicate si votate de romani, pe categorii de crime, pe gravitate. Situl ar trebui tradus bineinteles in toate limbile de circulatie internationala inclusiv maghiara 🙂
    In felul acesta vor primi si o lovitura mediatica si una de imagine. Un facebook al criminalilor! cu poze, cu date despre averi, despre activitate.

  6. @ Calinfile…

    S-au mai facut liste cu masonii ”celebri” din Romania dar degeaba.
    Cartea de care vorbesti inca se mai scrie… va fi jale mare la factura finala pentru cativa bulgari de pamant adunati prin nedreptate, furt si vanzare de neam.

  7. Pingback: PONTA ATINGE NOI CULMI ALE TUPEULUI: Trebuie liberalizat pretul gazului pentru ca am plati cel mai ieftin gaz din Europa! [VIDEO] - Război întru Cuvânt
  8. Oameni buni, romanii sunt atat de prosti sa taca? Ia sa nu taca?

    Borzelule, baiete, da ce treaba ai tu cine cati copii face? Care-i problema ta cati copii face altul? Ce, tu-i tii? Ia stai tu jos si hraneste porcu. Oamenii pe pamantul asta ce scop au, sa fie angajati sterpi la Hidroelectrica? Uite, scopul unora in viata e altul decat al matale, adica altii nu au ca scop in viata sa poarte ciocate si cravata de lux si prefera sa faca, sa creasca si sa educe copii.

    Traim intr-o tara in care cate unul crede ca le stie pe toate, face si pe Dumnezeu daca trebuie…

  9. borza….ajuns la hidroelectrica sa mai jupoaie si cei noi veniti la putere bani..de data asta sub pretextul salvarii hidroelectrica din bratele baietilor destepti..daca e asa de bun manager cum se lauda.. sa vedem din ce a facut profitul de care zice.. energia nu a fost in stare sa o vanda..si dupa ce a scazut pretul pe piata o da sub costuri,,sicc!.. si da vina pe reducerea consumului national de energie..pai ba baiete..de erai cum te crezi treaba asta o vedeai de la inceput..ca la nivel national scade consumul..idiot cu acte ce esti !..ai facut profit pe seama disponibilizarilor..profit pe hartie !doar..sa vezi cum vei arata dupa ce le vei plati salariile compensatorii si alte cheltuieli ce vin din urma sutelor sau miilor de procese in care ai bagat tu Hidroelectica intr-un an !!

  10. http://adevarul.ro/locale/resita/scrisoarea-celor-zece-mame-concediate-maria-basescu-1_51c1419dc7b855ff56a6aca5/index.html
    “Suntem mai multe în situaţia aceasta. Nu toate au avut curajul să semneze scrisoarea. Iulia Mircea disponibilizată de la Hidroelectrica”

    Iulia Mircea nu este amanta nimanui si nici nu plimba aerul prin curtea S.C.Hidroelectrica. Ca sef de Compartiment si coleg nu i se poate reprosa absolut nimic. Un om de omenie, un caracter ireprosabil. Este mama unui baietel absolut minunat. O felicit pentru curajul de care a dat dovada!
    Bravo Iulia! Dumnezeu sa te ajute sa-ti recapeti locul de munca pe care il meriti!


  11. Masonul REMUS BORZA insulta cu tupeu mamele pe… de medialert

    MERITA VAZUTE SI COMENTARIILE LUI RADU TUDOR SI ALTE DATE RELEVANTE DESPRE PERSONAJ

  12. Pingback: CATRE O TARA “DE PRODUCTIE, NU DE LAUZE”? Batjocorirea “fatucilor” cu “copii pe banda rulanta” sau CUM ESTE PERSECUTATA MATERNITATEA in tara Basestilor si Borzilor/ Politica eliminarii din sistem a celor care “nu
  13. Pingback: Coabitarea intru masonerie: REMUS BORZA, oficiantul revirimentului MASONERIEI romanesti si insolventul Hidroelectrica – “SPONSOR GENEROS” al activistului antiortodox si pro-gay REMUS CERNEA si al notarului IOANA BASESCU, fiica presedinte
  14. Pingback: Remus Borza numit in Consiliul de Supraveghere al HIDROELECTRICA/ Avocatul mason vrea sa extinda “PURGATORIUL INSOLVENTEI” si la Complexele Energetice din Oltenia si Hunedoara, Posta Romana si CFR Marfa. Obiectivul: CONCEDIEREA OAMENILOR SI TR
  15. Pingback: VAL DE CONCEDIERI IN ADMINISTRATIE SI COMPANIILE CFR ANUNTAT DE PREMIERUL PONTA [video]/ Seful FMI, Ch. Lagarde, ne cere “disciplina” si VINDEREA ultimelor COMPANII DE STAT - Recomandari
  16. Pingback: FMI: ASASINII ECONOMICI AI ROMANIEI. De ce ni s-a impus privatizarea CFR MARFA si CE JAF se pregateste la CUPRUMIN? [extrase video din Secvential si Jocuri de putere] - Recomandari
  17. Pingback: Ilie Serbanescu despre JECMANIREA ROMANIEI de catre COLONIA EUROPEANA. Liberalizarea preturilor la energie si contributiile pentru energia regenerabila – FINANTAREA VESTULUI PE SEAMA PERIFERIEI ESTICE - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare