IPS Laurentiu Streza ataca dur Constitutia revizuita pe tema familiei. “ESTE O PEDEAPSA A LUI DUMNEZEU CARE VINE ASUPRA NOASTRA. ESTE CEL MAI MARE ATENTAT LA FIINTA NEAMULUI NOSTRU” (video)

16-07-2013 2 minute Sublinieri


ÎPS Streza impotriva Constitutiei revizuite…

ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a atacat dur noul proiect de revizuire a Constituţiei României potrivit căruia familia este “relaţia dintre soţi” pe motiv că această formulare ar putea include şi cuplurile de homosexuali şi lesbiene.

Prezent duminică la sfinţirea bisericii din Şmig, judeţul Sibiu, IPS Laurenţiu Streza le-a vorbit credincioşilor despre marele blestem care se va abate asupra României dacă se va accepta trecerea în Constituţie a definiţiei prin care familia este relaţia “dintre soţi“. Mitropolitul este de părere că relaţia dintre doi soţi ar putea fi interpretată şi ca  “doi soţi sau două soaţe”.

“Familia este compusă din barbat, femeie si copii, nu dintre soţi pentru că soţii pot să fie şi doi soţi şi două soaţe. Să ştiţi că este o pedeapsă a lui Dumnezeu care vine asupra noastră. Dacă noi vom pierde lucrul acesta, am pierdut totul. Ne ajunge că trebuie să le spunem tinerilor că nu-i o joacă dacă ne dă voie statul şi legea să stea împreună să convieţuim. Nu convieţuim, curvim! Nu-i convieţuire! Convieţuire este când în faţa lui Dumnezeu  îţi asumi toate răspunderile şi prima răspundere este naştere de prunci“, i-a  avertizat ÎPS Streza  pe credincioşii prezenţi la slujbă.

Acceptarea definirii familiei drept relaţia dintre doi soţi este condamnată de biserică pe motiv că asta ar pemite cuplurilor de lesbiene şi homosexuali să adopte copii.

“Ei, aceştia care vor să intre ei, câte doi sau câte două, au după aceea preţenţia că au alcătuit o familie şi, orice familie are drept de înfiere de copii. Deci, copiii îi facem noi şi îi dăm lor. Este cel mai mare atentat la fiinţa neamului nostru şi la spiritualitatea noastră. Sprerăm, nădăjduim, ne luptăm şi nu cedăm până în ultima clipă când întelepţii votează, când hotărăsc, si spunem NU pentru că vrem să rămână aşa cum trebuie dacă suntem popor român drept credincios”, a avertizat Mitropolitul Ardealului.

IPS a specificat faptul că biserica nu este împotriva “celorlalţi care au minunile lor în cap” pentru care se roagă ca “Dumnezeu să-i ferească de tot răul pentru că pedeapsa Dumnezeu a dat-o”.

În încheierea intervenţiei, IPS Streza a precizat că va solicita o întâlnire cu toţi parlamentarii de Sibiu pentru a dezbate această problemă. La sfinţirea bisericii din nordul judeţului au participat şi deputatul USL Gheorghe Roma, senatorul USL Viorel Arcaş, prefectul de Sibiu Ovidiu Sitterli şi preşedintele CJ Sibiu Ioan Cindrea.

Legaturi:

*


Categorii

Homosexualitate, IPS Laurentiu Streza, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Revizuirea constitutiei, Video

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

23 Commentarii la “IPS Laurentiu Streza ataca dur Constitutia revizuita pe tema familiei. “ESTE O PEDEAPSA A LUI DUMNEZEU CARE VINE ASUPRA NOASTRA. ESTE CEL MAI MARE ATENTAT LA FIINTA NEAMULUI NOSTRU” (video)

 1. Pe stapanii si arhiereii nostri, Doamne ii pazeste!

 2. Așa DA! Adevărul mărturisit scurt și apăsat. Mai mult decât atât, din articol aflăm că vlădica ”va solicita o întâlnire cu toţi parlamentarii de Sibiu pentru a dezbate această problemă”, ceea ce este absolut necesar și firesc, atâta timp cât parlamentarii sunt și ei botezați ortodox, deci fiii Bisericii.
  Mă bucură mult că din ce în ce mai mulți vlădici ridică glasul împotriva cizmei eurocrate, care deocamdată apasă doar instituțional.

 3. Trăiască! Iată că opinia poporului român este exprimată încă o dată tranşant la nivel de mitropolit. După mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, iată că şi cel al Ardealului predică deschis împotriva unei constituţii sodomizate. Acum nu mai lipseşte decât predica hotărâtă a mitropolitului Munteniei şi Dobrogei. Nu prea cred să treacă mult timp până atunci.
  Şi aşa tb procedat cu constituţia, dacă nu ne convine din acest pdv, atunci NU, şi mai vorbim, modificăm, până ce va fi aşa după cum este familia în România. Atunci cu dragă inimă mulţi vor zice DA. Însă dacă nu se va ajunge în acel punct (destul de probabil dealtfel), va trebui ca să ne opunem până la capăt, vorba mitropolitului Ardealului. Căci altfel vom fi într-adevăr terminaţi.

 4. Tarziu,foarte tarziu, poate prea tarziu. Numai Dumnezeu daca va binevoi spre noi..(precum n’am prea nadajduit intru El)

 5. Nu trebuie sa votam noua contitutie.Aduce multe capcane poporului roman.In primul rand va disparea familia , casatoria dintre barbatul si femeia placuta lui, asa cum a lasat Domnul , apoi tara va fi impartita in bucati mai mici si noi vom disparea ca natie.Primul rege al nostru a fost Burebista si apoi Decebal.De ce se zice in imnul nostru ca mai curge un sange de romana?Sange de dac nu a curs niciodata?Tracii foarte temuti.Dacii erau monoteisti.De vreme ce nu este specificat clar in noua constitutie ce este fiecare sot e clar ca se lasa libertate homoxexualitatii.
  Sunt suflet in sufletul neamului meu /Si-i cant bucuria si amarul/In ranele tale durutul sunt eu /Cand soarta-ti intinse paharul”-asa spunea Cosbuc.Dar asta-i mai rau decat sorta cruda, e iadul care vine.Si vai tie pamantule.

 6. Mai bine morti pentru numele lui Hristos decat sclavii lui Lucifer, capul tuturor rautatilor.

 7. “Familia este compusă din barbat, femeie si copii, nu dintre soţi pentru că soţii pot să fie şi doi soţi şi două soaţe. Să ştiţi că este o pedeapsă a lui Dumnezeu care vine asupra noastră. Dacă noi vom pierde lucrul acesta, am pierdut totul.” — Si cu cata usurinta il pierdem, sau de fapt il oferim pe tava celor de alte pareri.

 8. Eu ma ”leg” de sfarsit:

  “În încheierea intervenţiei, IPS Streza a precizat că va solicita o întâlnire cu toţi parlamentarii de Sibiu pentru a dezbate această problemă.”

  Toti ierarhii din toate judetele ar trebui sa preia o astfel de initiativa;

  -sa vorbeasca cu tartorii de parlatmentari in particular, apoi in Sinod, apoi….afurisanie sau chiar mai rau!

  Nu spune cu cel care o i-a razna, sa-l iei sa-l dojenesti in ascuns, apoi mai iei un martor, doi…daca NU se indreapta, sa-ti fie tie ca un pagan si ca un vames! Dar pentru ASTA, trebuie sa vorbesti cu el mai intai!

  Este foarte buna initiativa IPS Streza!
  Ii óbligi sa i-a pozitie in fata ta, uitandu-se in ochii tai, sa afirme/confirme ca-s de acord cu asa-ceva….

  Nu este vorba numai de noi, care avem o varsta ci, de generatiile tinere care nu trebuie sa creasca intr-un asemenea climat, destul este stricat, viciat cu ”altele”!

 9. Bine marturisit !
  Poate cam tarziu, dar mai bine decat niciodata….Despre avorturi si prostitutia fiicelor neamului prin toate strainataturile, inca nimic asemanator…
  Nu se face usor invierea neamului romanesc, pe care Parintele Boca o vedea!!!
  E tot mai mult vremea marturisirii !

 10. @ C2

  Nu e tarziu!

  E bine si-acum, decat DELOC sau NICIODATA!

  Vom raspunde amarnic pentru tacere, neimplicare…care, tot CEDARE inseamna!

  Si nu neaparat de ”frica” raspunderii in fata Dumnezeului Celui Viu ci, ca principiu – in general – imi repugna anomalia asta!

  Chiar daca toti oamenii s-ar revolta/supara pe viata, dorind numai placere si distractie, nemaivrand sa aiba copii, TOT nu justifica NIMENI, cu NIMIC legatura scarboasa, odioasa dintre doua persoane de acelasi sex…

 11. Mie mi-a placut ultima parte a acestui cuvant al IPS Laurentiu unde spune ca “AM INVESTIT MULTA DRAGOSTE si multa APRECIERE…” in parlamentarii nostri…

  DA! Foarte Adevarat, numai ca aceasta “DRAGOSTE” se pare ca a fost UNILATERALA, sau “intr-un singur sens” exprimata si oferita, respectiv IERARHII Bisericii Ortodoxe, AU ARATAT si arata INCA multa “dragoste” si “apreciere” si “pretuire” parlamentarilor nostri, si guvernantilor nostri, dar IN SCHIMB cei care conduca Romania NU ARATA DELOC dragoste nici fata de ierarhi, nici fata de Biserica, nici fata de Ortodoxie, nici fata de traditiie crestine ortodoxe, nici fata de valorile specifice poporului nostru, ci numai SE FOLOSESC in mod fatarnic si IPOCRIT de “imaginea” Bisericii si de NUMELE Bisericii si chiar de SPRIJINUL Bisericii, in campaniile electorale, pana isi reinnoiesc “mandatele”, dupa care UITA DE BISERICA… si mai si afrima cu nonsalanta ca sunt “pro Crestinismul Ortodox”…

  Daca ne gandim ca TOT LA SIBIU, in trecutul apropiat, Presedintele Basescu “POZA” in mijlocul ierahilor prezenti la slujba de canonizare a Mitropolitului Andrei Saguna…
  Cine a vazut acele fotografii nu se poate sa nu fi ramas “impresionat”, nu de fata “razanda” si comica a actualului Presedinte in mijlocul celorlalte fete SOBRE si SERIOASE ale Arhiereilor care erau prezenti la acel eveniment, ci poate ca a ramas impresionat de RELATIA de PARTASIE care PAREA CA EXISTA intre actualul Presedinte, ca si conducator laic al poporului roman si Episcopii Bisericii, ca conducatori spirituali ai poporului roman…

  INSA cat de INSELATOR DE SUBREDA si de “NEFUNCTIONALA” se dovedeste pana la urma ca este aceasta “relatie” de “partasie” si de “colaborare” si de “impreuna lucrare” dintre conducatorii laici si politici ai tarii si respectiv cei spirituali…

  PACAT INSA ca “PRETUIREA” pe care PASTORII Bisericii Ortodoxe au aratat-o mereu conducatorilor politici si RUGACIUNILE pe care Biserica le face pentru “mai marii tarii, ai oraselor si satelor”, nu este deloc INTOARSA si REVANSATA de catre acestia…

  Ma intreb insa daca Biserica AR INTOARCE FOAIA si in loc de binecuvantari si rugaciuni, ar incepe sa ANATEMIZEZE si BLESTEME pe cai care incep sa arate pe fata ca S-AU LEPADAT DE EA, oare ar avea mai mare efect “blestemul” Bisericii decat “Binecuvantarea” ei, in viata acestor NErecunsocatori de conducatori “vremelnici”…?
  Cine stie…?!

  Dumnezeu sa aiba MILA de noi toti si de toti PASTORII nostri Ortodocsi, caci oricat de intelginte si credincioase ar fi “oile cuvantatoare” si oricata “greutate” ar avea parerea si cuvantul crestinilor ortodocsi simpli, in chestiunea aceasta a modificarii Constitutiei NU SE COMPARA totusi greutatea cuvantuluilor, cu “greutatea” si “pertinenta” ARHIEREILOR BOR!

 12. prin acesti ierarhi marturisitori ne vorbeste Insusi Dumnezeu. In aceasta predica este insasi chemarea plina de durere a Tatalui pentru fii Sai ratacitori. Si tare mi-e teama si mie ca e prea tarziu, ca nu vom auzi, ca nu vom tine seama de aceasta chemare asa cum se cuvine. Oricum, cuvant de indreptatire nu vom avea, cum ca nu am stiut, ca nu am auzit nimic in Biserica !

 13. Doamne ce greu se aduce un copil pe lume.Prin cate trece o femeie insarcinata si sotul ei, si astia, homosexualii vor copii de-a gata?

 14. NU ma asteptam sa fie IPS Laurentiu Streza cel care va spune asta pe fata!!!
  Ma asteptam ca IPS Andrei sa aiba totusi un cuvant mai puternic,cel putin sa i se auda si dansului vocea impotriva acestor mari pacate,insa,din pacate,nu se aude nimic,pe aici,pe la Cluj.
  Acum incepe sa prinda contur ceea ce zicea Parintele Arsenie Boca,anume ca Sibiul va fi ultima reduta,si,desi imi venea greu a crede ca IPS Laurentiu va avea un asemenea cuvant impotriva acestor asupritori,uite ca tocmai el are curajul marturisirii.
  Sa-l ajute Dumnezeu si la mai mult!!

 15. Pt Ana: păr Andreicuţ de mult timp propovăduieşte familia creştină, eu l-am auzit de pe când era la Alba, a scris pentru familie şi pt viaţa în curăţie a tinerilor, a activat împreună cu mişcarea pro-vita din România, cot la cot cu păr Vasile Someşanul, deci în mod personal şi angajat este mai implicat decât păr Laurenţiu pt familia creştină. Mă mir, că tu la Cluj nu ai observat până acum!!!
  În ceea ce-l priveşte pe păr Laurenţiu, este într-adevăr mai înfipt atunci când hotăreşte să facă ceva. Până la hotărâre mai are ezitări, să zicem, da’ odată ce s-a pornit, nu cred că se opreşte. În plus, păr Laurenţiu, ca şi păr Antonie de la Sibiu, de vrednică pomenire, l-a cunoscut pe păr Arsenie Boca. Tot în plus, păr Laurenţiu a avut nevastă şi are copii, deci ştie parcă şi mai bine, de pe ce poziţie vorbeşte de familia creştină.
  Da’ hai să nu facem clasamente şi comparaţii cu ierarhii noştri, ci să ne bucurăm că au această atitudine mai mult sau mai puţin publică, şi mai ales hai să le urmăm, căci bătălia care se dă este mare şi crâncenă! Aşa să ne ajute Dumnezeu!

 16. Pingback: Parintele Arsenie Papacioc: PACATUL SODOMIEI (HOMOSEXUALITATEA) ADUCE MAI GRABNIC JUDECATA DE APOI!/ Despre catolicism si ecumenism: “Nu ne putem juca cu Adevarul. Nu-i totuna ortodox sa mori sau ecumenist vandut!” -
 17. Pingback: IPS IRINEU, Mitropolitul Olteniei, despre casatoriile homosexuale si Constitutie: DE UNDE ACEASTA RAPACITATE SPIRITUALA SI SOCIALA? - Recomandari
 18. Felicitari IPS Streza pentru atitudine. Asa trebuie procedat. Familia este sacra si nu trebuie distrusa… Iar domnii parlamentari sa se mai gandeasca inainte de a aproba o lege.

 19. Pingback: (UPDATE VIDEO): Mitropolitul Andrei la Man. Nicula: BISERICA NOASTRA MILITEAZA PENTRU PROTEJAREA FAMILIEI IN CONSTITUTIE - Recomandari
 20. Pingback: PS LONGHIN de Banceni, PS MELETIE al Hotinului, IPS PIMEN si ARHIM. MELCHISEDEC – predici la MANASTIREA PUTNA despre IUBIREA MAICII DOMNULUI si PROVOCARILE HOMOSEXUALITATII (audio, foto) - Recomandari
 21. Pingback: Parintele Ioan Buliga despre PRETUL TRADARII si PERVERSELE STRATEGII ALE NOII FIARE -
 22. Pingback: MARTURISIREA CREDINTEI si INCEPUTUL EPURARII RELIGIOASE. Ce facem “daca ni se cere sa optam intre apartenenta la unele structuri politice, economice sau militare” si HRISTOS? DATORIA DE A NU TACEA - Recomandari
 23. Pingback: La inceputul noului an bisericesc, CUVINTE VII SI TARI DE LA UN SFANT IN VIATA, PARINTELE EFREM DIN ARIZONA (mai 2014) : Cum sunt Raiul si Iadul? Ce sa facem ca sa ne mantuim astazi? Despre SODOMIE si RAZBOIUL NUCLEAR: “Razboiul va incepe din cauza
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare