MASONERIA MONDIALA E LA BUCURESTI. Gala premiilor masonice, demonstratie de forta organizata de sinistrul “mare orator” REMUS BORZA et co. impreuna cu Academia Română, transmisa live la TVR 2! MASONERIA STAPANESTE ROMÂNIA…

22-06-2013 5 minute Sublinieri

Printre invitati: PONTA, OPRESCU, GEOANA… Printre sponsori: castigatorul CFR MARFA!

gala-masonerie-maea-loja-nationala-ponta-tvr-2

Lume, lume…Lume buna vreau sa zic, nu voi mocofanilor. Deci luati de clatiti-va ochiul peizanesc cu : coabitantul Ponta, prostanacul Geoana & Mihaela, primarii Oprescu sau Negoita, Abramburica cu sindicalistul din dotare, Predoiu, […]

Unde se afla prea-cinstita asta adunatura? La Gala Premiilor Marii Loji Naţionale din România la Ateneu

Cine a transmis live ? Elwis – TVR2

Printre premiati, alaturi de multe valori, s-au aflat si : Mihnea Motoc [ambasadorul Romaniei la UE si sotul Iuliei Motoc de la Curtea Constitutionala – n.n.] (la min 16:25 ) sau [Lucian] Croitoru, ex-prim-ministru wannabe al Basescului.

Va sfatuiesc sa ascultati cu mare atentie sponsorii Galei MLNR (la  1:02:10), printre ei, ca sa aveti de ce va amuza, Grup Feroviar Roman, proaspatul posesor  al CFR Marfa fix din aceeasi zi. (…)

Si inchei cu o intrebare naiva : liberali nu se gasesc in MLNR sau evenimentul a fost doar o reclama pentru PSD ? Vedeti vreun ministru liberal langa Ponta sau sunt eu chior si e prezent doar Manescu, primarul de la sectorul 6?

Masonii din Marea Lojă Națională Română „1880” se reunesc, mâine, pentru a înfiinţa Uniunea Mondială Masonică Tradiţională, care va avea sediul la Bucureşti. La Bucureşti vor fi prezenţi conducători ai masonilor din Franţa, Italia, Serbia şi Macedonia, precum şi cei ai altor loje din România.

gala-masoneriei-3Mâine, la Palatul Parlamentului, va avea loc, începând de la ora 10.00, Conventul prilejuit de Solstiţiul de Vară – Sărbătoarea Sfântului Ioan, protectorul tradiţional al masonilor de pe tot globul. Cu această ocazie, se va crea Uniunea Mondială Masonică Tradiţională, care va avea sediul la Bucureşti şi va fi deschisă tuturor Obedienţelor.

La nivel mondial, există aproximativ 10 milioane de masoni, grupaţi în trei mari curente:

Curentul anglo-saxon, în jurul Marii Loji Unite a Angliei (U.G.L.E.), care nu admite prezenţa femeilor în Masonerie (o raritate greu de ascuns, ştiind că primele Loji feminine apar în 1730 în Ţările de Jos, Olanda de azi, pentru a se răspândi în toată Europa). Trei secole după apariţia primei Loji speculative, la Londra, acest curent pretinde încă a fi singurul “regular” în faţa celorlalte milioane de Masoni, cu care nu are de altfel legături.

Curentul liberal, având ca lider Marele Orient al Franţei, care în 1877 a îndepărtat din Constituţia sa obligaţia credinţei în Dumnezeu. Devenit laic, dacă nu chiar ateu, adesea luând poziţii politice pronunţate, în general de stânga, acest curent reprezintă un număr important de Obedienţe de pe cele 5 continente.

Între aceste două curente, există numeroase Obedienţe, Mari Loji, care au rămas fidele vechilor principii masonice, cu obligaţia ca toţi membrii să fie credincioşi unei puteri divine, fiecare în religia sa. În acelaşi timp, aceste Obedienţe, în loc de a deveni cluburi închise, rupte de realitatea contemporană, sunt deschise societăţii în care trăim şi sunt fie masculine, fie mixte, fie feminine, în respectul opiniilor şi credinţei fiecăruia din membrii lor.

Aceste Obedienţe au legături de prietenie şi tratate de recunoaştere reciprocă cu Obedienţele din curentul liberal, fapt pentru care curentul “regular”! (sic) nu le recunoaşte. Aceste două curente, cel liberal şi cel tradiţional, depăşesc ca număr curentul aşa-zis “regular”. Crearea Uniunii Mondiale Masonice Tradiţionale are ca scop tocmai reorganizarea acestui curent masonic tradiţional. 

Cea de-a treia ediţie a Galei Premiilor Marii Loji Naţionale din România, unde se vor acorda premii de excelenţă în valoare de 70.000 de euro pentru oamenii de ştiinţă, diplomaţii şi artiştii români, va beneficia de prezenţa a 200 de muzicieni din Filarmonica “George Enescu” care vor interpreta bucăţi din Mozart, Vivaldi sau Șostacovici sub bagheta maestrului Ilarion Ionescu Galaţi.

“Va fi o ceremonie unde vom îmbina sobrietatea Premiilor Nobel cu grandoarea Premiilor Oscar”, a declarat Marele Orator al Marii Loje Naţionale din România (MLNR), Remus Borza.

Gala, care are loc vineri, 21 iunie, la Atheneul Român, începând cu ora 18:30, oferă premii de câte 10.000 de euro la şapte categorii precum ştiinţa, medicina, economia, arta gala-masoneriei-1sau IT-ul. Fiecare categorie are trei nominalizaţi, câştigătorii urmând să fie desemnaţi de membrii Academiei Române, partenerul acestei gale.

“Marea Lojă premiază excelenţa, valoarea, acele personalităţi care în anul care a trecut au realizat ceva excepţional cu impact social. Orice cetăţean român, rezident sau non-rezident poate fi premiat. Chiar dacă este o gală a masoneriei, nu este o condiţie sine qua non ca premiantul să fie mason. Avem printre nominalizaţi şi o doamnă, profesoară la Politehnică, dar şi un tânăr de 18 ani din Vâlcea. A venit momentul să repunem în drepturi valoarea”, a declarat Marele Maestru MLNR, Radu Bălănescu.

Candidaţii la premiile MLNR sunt propuşi de lojele din toată ţara către comisiile care se ocupă de nominalizări. Pentru ediţia de anul acesta au existat 430 de propuneri, fiind selectaţi 21 de nominalizaţi. Câştigătorii vor fi desemnaţi de un comitet format din 33 de academicieni şi profesori universitari.

“Academia Română s-a asociat acestui eveniment care, păstrând proporţiile, dorim să fie similar cu Premiile Nobel acordate de Academia Suedeză. Recunoaşterea şi premierea excelenţei este fundamentală, mai ales de când România a intrat în Uniunea Europeană. Miza acum este să fim competitivi la nivelul marilor universităţi europene”, a declarat preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc.

Nominalizaţii sunt:

I.Premiul Grigore Moisil – pentru ştiinţe exacte:

1. Ștefan Papadima, Institutul de Matematică al Academiei Române, pentru grupul de 5 lucrări de topologie și geometrie algebrică publicate în țară și străinătate în anul 2012;

2. Vicențiu Rădulescu și Marius Ghergu cu lucrarea: “Ecuații diferențiale parțial neliniare în studiul unor modele în biologie, chimie și genetică” – Editura Springer 2012;

3. Dorin Poenaru, Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară, Măgurele, pentru lucrările privind dezintegrarea alfa.

II.Premiul Henri Coandă – pentru ştiinţe aplicate şi cercetare:

1. Maria Petrescu, Universitatea Politehnică București, pentru lucrarea “Tratat de știință și ingineria materialelor metalice”, 5 volume 2006-2012;

2. Ionuț Alexandru Budișteanu, pentru “Brain Computer Interface”;

3. Sergiu Nedevschi, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, pentru lucrarea “Tehnici de viziune artificial aplicate în conducerea automată a autovehicolelor” – UTPRESS Cluj Napoca, 2012.

III.PREMIUL CAROL DAVILA – pentru medicină:

1. Prof. dr. Daniel David, Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca, cu lucrarea: “Contribuții în domeniul psihologiei clinice și al sănătății mentale”.

2. Conf. dr. Cătălin Vasilescu, Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București, șeful secției de chirurgie III, clinica de Chirurgie și Transplant Hepatic, Institutul Clinic Fundeni. Conf. Vasilescu a introdus pentru prima dată în România chirurgia robotică și a dezvoltat metodele minim invazive. În anul de referință contribuția esențială știintifică a fost: “Splenectomia laparoscopică subtotală în microsferocitoza ereditară”, după o tehnică personală, reprezentând o premieră la nivel mondial;

3. Conf. dr. Jianu Dragoș-Cătălin, Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș”, Timișoara. Este autorul unei monografii în domeniul neuro-oftalmologiei, având titlul: “Ecografia Doppler color. Interferențe oftalmo-neurologice”. Este cunoscut pentru contribuția sa în definirea neuropatiilor optice ischemice anterioare, reușind să caracterizeze formele arteritice de cele non-arteritice. Este autor și colaborator la “American Journal of Neuroprotection and Neuroregeneration”.

IV.PREMIUL NICOLAE TITULESCU – pentru diplomaţie şi politologie:

1. Ambasador Mihail Stuparu, Șeful delegației Uniunii Europene în Emiratele Arabe Unite;

2. Mihnea Motoc, Ambasador al României la Uniunea Europeană;

3.  Sergiu Miscociu, pentru volumul “Au pouvoir par le Peuple” publicat la Paris – Editura Harmattan 2012.

V. PREMIUL EUGENIU CARADA – pentru economie: 

1. Lucian Croitoru, pentru lucrarea “Politica monetară; ipostaze neconvenționale – Atacul speculativ; Criza din zona euro; Șomajul; Inflația” – Editura Curtea Veche, Bucureşti 2012, 166 pagini;

2. Victor Axenciuc, pentru lucrarea “Produsul intern brut al României: 1862-2000. Serii statistice seculare și argumente metodologice” – Editura Economică, Bucureşti, 2012, vol I, 574 pagini și vol II 875 pagini;

3. Cosmin Marinescu, Bogdan Glăvan, Gabriel Staicu, Marius-Cristian Pană și Octavian-Dragomir Jora pentru lucrarea “Capitalismul. Logica Libertății” – Editura Humanitas, Bucureşti, 2012, 403 pagini.

VI.PREMIUL SPIRU HARET – pentru educaţie, mediu, IT:

1. Horia Pop, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca pentru grupul de lucrări referioare la inteligența artificială;

2. Prof. Univ. Dr. Cătălin Bordeianu, Universitatea A.I. Cuza Iași pentru lucrarea “Scrieri sociologice”, 2 volume, 1420 pagini, Editura Vasiliana 98, 2012;

3. Prof. Corina Tarnita, Princeton University pentru lucrarea publicată în 2012 în prestigioasa revista Nature, prin care a invalidat teoria “kin selection”, elaborată de William D. Hamilton și Edward O. Wilson.

VII.PREMIUL CONSTANTIN BRÂNCUȘI – pentru artă şi cultură:

1. George Virgil Stoenescu, pentru volumul de poezii “Roata Norocului”, Editura Univers Enciclopedic Gold, 2012;

2. Ion Deaconescu, pentru “Integrala Cantemir”, 25 de volume, ultimele 5 văzând lumina tiparului în 2012;

3. Gabriel Croitoru, pentru Turneul din 2012, “Vioara lui George Enescu la sate”.

gala-4

foto: politicata

 

*

*

*


Categorii

1. DIVERSE, Masonerie, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

20 Commentarii la “MASONERIA MONDIALA E LA BUCURESTI. Gala premiilor masonice, demonstratie de forta organizata de sinistrul “mare orator” REMUS BORZA et co. impreuna cu Academia Română, transmisa live la TVR 2! MASONERIA STAPANESTE ROMÂNIA…

  1. Este foarte grav ca un prim ministru si Academia Romana isi asociaza imaginea cu o gala a premiilor acordate de masonerie.

    Daca masonii (deja extreme de puternici in Romania) vor sa acorde premii,sa acorde,insa in conditiile cand demnitari inalti si Academia Romana dau girul unei astfel de manifestari,nu mai e nimic de zis.

    Este uimitoare si halucinanta ascensiunea masoneriei in Romania,dupa 89.

    Iar faptul ca inalte fete bisericesti din Romania,sunt in masonerie sau au simpatii deosebite pentru aceasta,este si mai grav.

    Din punctul meu de vedere,masoneria (mai ales in Romania) nu este decat o organizatie ascunsa,care urmareste permanent scopuri politice,de business,de influentare si manipulare a opiniei publice.

    Nu este deloc intamplator ca majoritatea masonilor din Romania sunt afaceristi,politicieni,artisti arivisti,diverse alte personalitati care prin intrarea in masonerie,urmaresc ascensiunea sociala,prosperitatea financiara,etc.

    Din pacate si cu mare parere de rau,se pare ca masoneria a avut un cuvant foarte greu de spus si la alegerea Patriarhului Daniel.

  2. D’apoi Alexandru Paleologu nu era mason? Ctin.Balaceanu Stolnici nu e mason?
    Nume sonore de academicieni!
    Asa ca nu ne mai mira “asocierea de imagine”.

    Cum suna, fratilor, “BUCURESTI – Capitala mondiala a masoneriei” cand noi agonizam din pricina saraciei?

    “Indragi-i-ar ciorile
    Si spanzuratorile!”

  3. @ Elena Grancea:

    Alexandru Paleologu, cel mai bun prieten al lui Steinhardt si crestin ortodox practicant, nu merita pus in aceeasi oala, dincolo de faptul ca nu era nici academician. El a fost mason, intr-adevar, dar inscris inca din tinerete, cand si-a dorit o cariera diplomatica, dar dupa 90 s-a cait macar pe jumatate pentru asta si e consemnat undeva ca a spus cam asa: “De când m-am apropiat mai mult de Dumnezeu nu mă mai consider francmason.” Sigur, poate nu a fost suficient, nu si-a putut asuma o dezicere totala, pana la capat, dar e cert ca nu a mai activat si nu a mai crezut in masonerie. De altfel, interviul acesta exploziv al sau numai idei masonice nu vehiculeaza, dimpotriva:
    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/06/03/iesiti-din-ue-euroiobagi-uniunea-europeana-anti-europa/

  4. Liberalii fac parte din “alta loja” asta doar asa, pentru adormit copiii.
    Sunt si prin PNl un Frunzaverde sau un Stanisoara care sau mutat de curand, poate ca mai sunt si altii dar nu la fel de vizibili.

    Oricum toate gruparile si lojele masonice, indiferent de rit, sunt subordonate B’nai B’rith (Fiilor Legamantului). Asa zisele rivalitati intre gruparile masonice sunt doar pentru “neinitiatii” aia mici in grad sau fara nici un grad…

    Tot aici pe site am citit un articol despre masonerie foarte bine scris, al Mitropolitului Serafim al Pireului.

  5. Ceea ce ma mira pe mine nu este influenta francmasoneriei in politica, ci faptul ca inalti functionari ai statului roman se afiseaza alaturi de francmasoni la aceste intalniri !

  6. Trebuie sa fim constienti ca lumea s-a paganizat din nou ca inainte de nasterea lui Hristos. De asta nu se mai rusineaza, se simt in elementul lor. Ce au facut apostolii si urmasii lor, acelasi lucru trebuie sa facem si noi, adica sa ne vedem de suflet si sa iesim din lume, din preocuparile strict lumesti. Mai bine zis, din lumea formata cu migala de papusari. Si sa tinem la asezarea firii, romaneasca, aparata de inaintasi, formata in legea lui Dumnezeu.

    Asta nu inseamna ca sunt legitimi, ci calca in picioare o istorie, un trecut, o omenire, pe Dumnezeu si propriile suflete. Dar biruinta finala este a celor ce-si vad de suflet, nu a celor profitori si nedrepti. Acum este clipa lor. A celor rabdatori este vesnicia. Dar inca si vremea de fata este potrivnica masonilor si milostiva sufletelor autentice.

  7. Pai, DA!

    Sunt la putere, sunt pe cai ori, pe val…cum vreti!

    Si-atunci, DE CE sa nu se arate?!

    Prin asta, vor sa aduca o tusa de negru (in plus) pe tabloul Romaniei, alaturi de Marsul Funebru…cred ca majoritatea ”politicienilor” sunt afiliati la masonerie, daca NU – macar simpatizanti.

    P.S. Daca pana si Vanghelie ”care este” …face parte din masonerie (poate din pricina asta o sa SI moara primar, ducandu-se in nefiinta, cu masoneria lui cu tot)

  8. E simplu se afiseaza pentru ca asta li se ordona. Daca nu executa sunt arsi intre coloane. La fel este si in masoneria feminina, ale carei reprezentante erau prezente in numar mare la acest eveniment!

  9. “R.B.:Ceea ce s-a uitat şi nici noi nu ne-am ostenit să reamintim este că România este un stat eminamente masonic. Unirea Principatelor de la 1859, ca de altminteri şi Marea Unire de la 1918 sunt opere esenţialmente masonice. Masoneria Română, de la înfiinţarea primei Loji în 1734 la Galaţi şi până în 1937, când s-a autosuspendat, s-a manifestat plenar ca un modelator şi moderator social. Aceasta este menirea masoneriei, cu atât mai mult în zilele noastre, când România se confruntă cu o criză economică, socială, politică şi în primul rând morală. România este într-o dramatică criză de identitate. Şi-a pierdut reperele şi valorile. Această lipsă de implicare a masoneriei, de activism public este condamnabilă. Masoneria reprezintă cărămida de temelie a României moderne. Masoneria nu s-a născut în 1993, atunci doar s-au reaprins luminile după 56 de ani de dictatură: Carol al II-lea, Antonescu, Ghe. Gheorghiu-Dej, Ceauşescu”. (…)
    Q: Masoneria românească actuală mai are forţa, autoritatea şi credibilitatea masoneriei din trecut, pentru a-şi asuma rolul istoric de care vorbiţi?
    R.B.: Acum nu. Şi asta deoarece este prea puţin cunoscută şi înţeleasă. Ne-am autoexilat în interiorul societăţii în care trăim. Pentru a sparge aceste bariere va trebui să promovăm o politică de transparenţă, deschidere şi comunicare cu societatea civilă. Altminteri înseamnă să fim percepuţi în continuare paradigmatic ca o organizaţie ocultă, atee şi antinaţională. Paradoxal, nu? Peste tot în lume masoneria tinde să devină publică. În schimb, noi cultivăm o secretomanie sinucigaşă. În era internetului şi a tehnologiilor de vârf, e inutil să te iluzionezi că poţi ţine secrete chiar ritualurile sau landmark-urile masonice. Evident, trebuie să protejăm ezoterismul iniţierilor, al ritualurilor în general, dar dezideratele şi acţiunile noastre trebuie să fie publice. Masoneria trebuie să stea cu faţa la popor, nu cu spatele.”
    “Indiferent de prozelitismul mai mult decât agresiv al Bisericii Ortodoxe (vezi cazul României) dar şi catolice, de fundamentalismul şi radicalismul islamist, religiile tradiţionale îşi cântă prohodul. (…) Masoneria nu şi-a propus nici în trecut şi cu atât mai puţin nu îşi va propune nici în viitor să facă sau să desfacă guverne. Dar ea trebuie să îşi asume un anume activism social, în contextul în care România este lipsită de perspective, de orizonturi. Şi atunci, după modelul Clubului de la Roma, va trebui să constituim grupuri de lucru interdisciplinare pe o anumită tematică sau domeniu, care să elaboreze studii de impact, analize exhaustive, proiecte, să propună spre dezbatere publică politici de dezvoltare sectorială, direcţii, priorităţi şi programe naţionale.”
    Sursa: Război întru Cuvânt ( http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/06/20/remus-borza-masonerie-hidroelectrica-insolventa/ )

  10. Pingback: STIM AL CARUI DUH SUNTEM?/ LEGIFERAREA PRIGOANEI IMPOTRIVA CRESTINILOR | NUMAIORTODOX-Cred in Dumnezeu si icoana in fata careia ma inchin este neamul romanesc! Ma misc intre traditie si credinta!
  11. In cartea cu Sfintii de la Muntele Olimpului (din Asia Mica), sfinti care au luptat impotriva iconoclasmului, se povesteste despre un mare nevoitor (mi se pare chiar facator de minuni) de la o manastire om de mare autoritate (gen Par Cleopa), care a fost amagit si adus in Biserica Sf Sofia din Constantinopol, unde s-a imbratisat in fata multimii cu patriarhul iconoclast din acea vreme.

    Constientizand sminteala produsa pentru multi credinciosi, cuviosul a petrecut in lacrimi pana la sfarsitul vietii regretand gresala comisa.

    E bine de stiut de toti care-si ofera imaginea in diverse situatii: incepand cu reclamele publicitare.

  12. Pingback: Coabitarea intru masonerie: REMUS BORZA, oficiantul revirimentului MASONERIEI romanesti si insolventul Hidroelectrica, este “sponsor generos” al activistului pro-homosexualitate REMUS CERNEA si al IOANEI BASESCU, fiica presedintelui - Recomand
  13. Pingback: Remus Borza – sef si peste Consiliul de Supraveghere al HIDROELECTRICA. Avocatul MASON vrea, cu cinism maxim, sa extinda “PURGATORIUL INSOLVENTEI” si la Posta, CFR, Complexele Energetice Oltenia si Hunedoara. Obiectiv: CONCEDIEREA OAMENI
  14. numai unu la mie stie ce inseamna masoneria, restul niste oportunisti…….

  15. Pingback: CSM e de acord ca JUDECATORII SI PROCURORII SA FACA PARTE DIN MASONERIE [VIDEO]. Un principiu al masoneriei spune ca “fratii se sprijina neconditionat intre ei”… - Recomandari
  16. Pingback: Masoneria romaneasca “isi arata muschii”: RADU BALANESCU, LIDERUL MLNR (Marea Loja Nationala) PRIMESTE O FUNCTIE INALTA IN IERARHIA MASONICA MONDIALA. Ce anunta asta pentru Romania si cum de a ajuns Bucurestiul “centrul masonilor din int
  17. DILEMĂ…

    “Dacă n-ar fi proști,
    deștepții ar muri de foame”
    Camil Petrescu

    Dacă avem vitej bărbați
    De ce ne lăsăm furați?…
    Să grăiască, să ne spună
    De ce biruri se adună
    Şi din veac prin veacuri,
    Ducem ruginite lanțuri,
    Stăm cu fruntea în țarână
    Şi pupăm mână străină
    Care ne-a furat avutul,
    Teritorii şi trecutul?…
    Ca pe boi la jug ne-înjugă
    Să le fim supusă slugă,
    Să-întoarcem brazda,ca să fie
    Boierie la Domnie,
    Dans şi multă veselie…
    De ce le facem temenele
    Sclifositelor lichele
    De parveniți şi hăhăiţi
    Şi-i salutăm cu ” să trăiți!”
    Deși le simțim prostia,
    Ne ridicăm şi pălăria,
    Cum o cere omenia,
    Sperând că, poate, într-o zi
    ALESUL țării s-o trezi
    Şi-o vedea că nu e bine
    Să furi trenul de pe șine…
    Că Românul vrea să știe
    Cum a strâns, El, bogăție
    Să trăiască fără grijă
    Într-o tară pusă-n cârjă?..
    Şi cine, oare, azi mai crede
    Că belșugul stă în vorbe,
    În discursuri,în citate
    Sau în fraze cizelate
    Spuse-n taină la amante
    Ori ţipate-n Parlament
    Ca să faci prostul atent
    Câtă minte porți cu tine
    Ca să faci la oameni bine…
    Că din mintea ta coboară
    Mântuirea pentru Ţată,
    Iar sub poale de Carpați
    Nu-s ca tine alți titrați…
    Dacă ești cum crezi, atunci,
    De ce ȚARA-I pe BUTUCI?

  18. LINIȘTE PIERDUTĂ

    Sunt poetul care-și duce crucea
    Şi-i sângerează laurii de spini…
    Liniștea mi-o reveni atuncea
    Când vor cădea şi cruzii asasini.

    E sun ocnașul care vă acuză
    Că prin crimă ați ajuns bogați,
    Că furați cu zâmbetul pe buză
    Şi sub teroare o tară guvernați.

    Iar zborul vostru-i fâlfăire oarbă
    În destinul unui neam martir,
    Cât românul încă vă mai rabdă
    Ca pe-un ogor înțelenit cu pir.

    N-am să-mi iert cumplita luptă
    Ce-am dus-o ieri,încrâncenat,
    Încrezător în lumea voastră cultă…
    Dar voi perfid,şi Țara ați trădat.

    Biciuit îmi duc pe umeri crucea,
    Gorgota urcând în demnitate….
    Iar lupta mea va înceta atuncea
    Când Dreptatea intră în Cetate.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare