Putinisme. Presedintele Rusiei despre EMBARGOUL pentru PRODUSELE MOLDOVENESTI, eventualitatea unei NOI CANDIDATURI in 2018, Berlusconi si homosexualismul si ARSENALUL CHIMIC al Siriei

20-09-2013 1 minut Sublinieri

Kremlinul ar putea introduce restricţii la importul produselor moldoveneşti, după semnarea acordului de asociere cu UE. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin a subliniat că este vorba despre o măsură strict economică, de protecţie a pieţei interne, şi nu are nicio legătură cu politicul.

La 10 septembrie, Federaţia Rusă a interzis importul de vinuri moldoveneşti, pe motiv că acestea ar conţine o concentraţie sporită de substanţe toxice. Mai mulţi politicieni locali, dar şi din Uniunea Europeană, au calificat aceste acţiuni drept presiuni pentru a determina Moldova să renunţe la parafarea, în noiembrie, a Acordului de Asociere la UE.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că nu exclude o candidatură pentru al patrulea mandat în fruntea ţării în alegerile programate pentru 2018, relatează Reuters. În vârstă de 60 de ani, Vladimir Putin a făcut această afirmaţie ca răspuns la o întrebare în cadrul unei întâlniri cu experţi şi jurnalişti din Rusia.Întrebat dacă ar putea încerca să obţină un nou mandat de preşedinte la expirarea actualului mandat de şase ani, el a afirmat: “Nu exclud acest lucru”, informează Agerpres.

Fostul premier italian Silvio Berlusconi nu ar fi avut probleme cu justiţia dacă ar fi fost homosexual şi nu i-ar fi plăcut femeile, a spus preşedintele rus, Vladimir Putin, într-o intervenţie la Forumul de la Valdai, relatează Mediafax, citând AFP. Berlusconi este judecat pentru că îi plac femeile. Dacă ar fi fost homosexual, nimeni nu s-ar fi luat de el”, a afirmat Putin, în faţa unui panel de foşti lideri, printre care fostul preşedinte al Comisiei Europene (CE) Romano Prodi sau fostul premier francez François Fillon.

Afirmaţia lui Putin a provocat hohote de râs în rândul audienţei. Forumul de la Valdai, organizat de agenţia oficială rusă RIA Novosti, reuneşte în fiecare an foşti lideri politici, jurnalişti şi experţi străini şi ruşi în problematica Rusiei. Vladimir Putin a promulgat la sfârşitul lunii iunie o lege care pedepseşte “propaganda” homosexuală în faţa minorilor.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, consideră că arsenalul chimic sirian este o “alternativă” la armamentul nuclear deţinut de Israel, subliniind că statul evreu nu are nevoie de capacităţi nucleare“Vreau să reamintesc cum a apărut arsenalul chimic sirian: ca o alternativă la armamentul nuclear israelian”, a declarat Putin.

“Datorită superiorităţii tehnologice, Israelul nu are nevoie de armă nucleară”, a spus Putin într-un discurs rostit la Forumul de la Valdai (nordul Rusiei). “Problema proliferării armelor de distrugere în masă rămâne de actualitate; trebuie să obţinem o situaţie fără arme nucleare în anumite regiuni ale lumii, în special în Orientul Mijlociu”, a insistat liderul rus.


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Israel, Rusia, Siria, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Putinisme. Presedintele Rusiei despre EMBARGOUL pentru PRODUSELE MOLDOVENESTI, eventualitatea unei NOI CANDIDATURI in 2018, Berlusconi si homosexualismul si ARSENALUL CHIMIC al Siriei

  1. Pentru Moldova nu cred ca se poate cu fundul in doua luntrii. Este decizia lor de a intra in UE, precum si decizia Rusiei de a-si proteja piata interna. De altfel, Moldova ar trebui sa ia exemplu de la noi si sa vada “binefacerile” intrarii in UE. Piata OSCE s-a desfiintat acum mult timp, odata cu caderea cortinei de fier.

  2. Da, am mai auzit de substante toxice si in bomboanele si produsele de patiserie pe care Rusia le importa din Ucraina. Si asta dupa refuzul Ucrainei de a se alatura Uniunii Vamale alaturi de Rusia.

  3. Erata: Imi cer scuze, in loc de OSCE am vrut sa spun CAER.

  4. Se pare ca site-ul timpul.md a cazut. Putem citi articolul din primul link aici:
    http://www.europalibera.org/content/article/25111746.html

  5. Pingback: RESURECTIA IMPERIULUI RUS? Dan Dungaciu despre temele discursului lui Putin asupra STARII NATIUNII: conservatorismul liderului rus, presiunile ce vor fi exercitate asupra Rep. Moldova si parteneriatul cu Germania - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare