Era tensiunilor sociale si a pescuitorilor in ape tulburi: Papa Francisc vrea sa IMPINGA TINERII AFARA, IN STRADA/ MACEL la Cairo/ PROTESTE in Tunisia/ NEMULTUMIRE ENDEMICA in Bulgaria

28-07-2013 3 minute Sublinieri

egipt

Mihai Gâdea a prezentat în ediţia de duminică a emisiunii “Sinteza zilei”, câteva fragmente din discursul ţinut de Papa Francisc, cu ocazia Zilelor Mondiale ale Tineretului Catolic, eveniment desfăşurat săptămâna aceasta la Rio de Janeiro, în Brazilia.

Mesajul Papei a fost unul destul de clar. El le-a cerut creştinilor adunaţi la Copacabana, în special tinerilor, să iasă din grupurile ermetice în care se află şi că iasă în evidenţă, să iasă în stradă pentru a lupta pentru valorile lor, pentru credinţa lor.

Cel puțin 100 de oameni au murit în timpul protestelor de la Cairo, din noaptea de vineri spre sâmbătă. 

Ciocniri violente noaptea trecută la Cairo. Cel puţin 100 de oameni au murit şi alţi 1000 au fost răniţi în timpul protestelor de la Cairo. Ciocnirile între taberele pro şi anti-morsi. Fostul preşedinte egiptean Mohamed Morsi a fost arestat. Cel puţin 75 de susţinători ai preşedintelui egiptean destituit Mohamed Morsi au fost ucişi în confruntările cu poliţia, sâmbătă dimineaţa, pe drumul către aeroportul din Cairo, potrivit unui spital de campanie administrat de Fraţii Musulmani, relatează AFP.

Spitalul de campanie instalat de susţinătorii lui Morsi în moscheea Rabaa al-Adawiya, la periferia Nasr City, în nordul Cairo, a anunţat 75 de morţi şi 1.000 de răniţi în ciocnirile cu poliţia pe drumul către aeroport, în apropiere de moschee, a anunţat agenţia Mena, scrie Mediafax.

  • Gandul:

Poliţia dispersează o manifestaţie antiguvernamentală la Tunis

Poliţia a dispersat cu gaze lacrimogene o manifestaţie antiguvernamentală în faţa sediului Adunării Naţionale Constituante (ANC) din Tunis, a constatat un jurnalist al AFP. Poliţia a folosit o cantitate mare de gaze împotriva manifestanţilor, care invadau piaţa Bardo, unde se află sediul ANC, venind de la cimitirul El Jellaz, după înmormântarea deputatului de opoziţie Mohamed Brahmi.

“Guvernul trebuie să cadă astăzi! “, “dizolvarea Constituantei este o necesitate”, au scandat manifestanţii, sloganuri devenite strigăte de raliere în toată ţara de la moartea lui Mohamed Brahmi, împuşcat mortal joi. Rudele şi susţinătorii lui Brahmi acuză islamiştii care conduc Guvernul că se află în spatele acestei crime, în timp ce partidul tunisia.siislamist Ennahda dezminte, arătând cu degetul un salafist fugar.

Palatul care adăposteşte ANC a fost încercuit rapid de forţele de securitate mobilizate în număr mare până pe arterele Bardo, închise circulaţiei. Manifestanţii, majoritatea tineri cu vârste mai mici de 20 de ani, au aruncat cu proiectile şi pietre în scutierii care lansau gaze lacrimogene în timp ce îi urmăreau. După ce au fost dispersaţi, protestatarii s-au reunit din nou pe numeroasele străzi care duc spre piaţa Bardo.

Potrivit postului de radio Shems FM, după funeraliile lui Brahmi, au fost distribuite manifeste în jurul cimitirului pentru a cere mulţimii să se îndrepte către ANC ca să participe la o manifestaţie. Aceste texte nu poartă nicio semnătură, potrivit aceleiaşi surse.

Mai multe partide de opoziţie au anunţat în noaptea de vineri spre sâmbătă retragerea celor 42 de deputaţi din ANC şi au cerut organizarea unor proteste până la dizolvarea Constituantei şi căderea Guvernului condus de partidul islamist Ennahda.

Nemulţumire mare în Bulgaria. 72% dintre cetăţeni spun că situaţia din ţara lor este “intolerabilă”

Bulgarii, care protestează de la începutul anului faţă de sărăcie şi corupţie, califică în proporţie de 72 la sută drept “intolerabilă” situaţia din ţara lor, potrivit unui sondaj al institutului Open Society publicat sâmbătă, relatează AFP.

Acest nivel de 72 la sută constituie un record în ultimii şase ani şi o creştere cu 15 puncte în raport cu iulie 2012, potrivit acestui sondaj realizat în perioada 5-16 iulie pe un eşantion format din 1.155 de persoane. Abia 2 la sută consideră situaţia “normală” şi 22 la sută o califică drept “suportabilă”.

În ceea ce priveşte situaţia economică, 63 la sută consideră că aceasta s-a înrăutăţit într-un an şi 37 la sută se tem că aceasta va continua să se agraveze.

bulgaria-proteste-energie2Aproximativ 40 la sută dintre bulgari au mai multă încredere în instituţiile europene decât în cele bulgare, iar 70 la sută sunt mulţumiţi că ţara lor este membră UE pentru că astfel au posibilitatea să lucreze în Uniunea Europeană, să călătorească liber şi să acceseze fonduri europene. În schimb, 67 la sută se opun adoptării euro.

Regimul de austeritate pus în aplicare, în cadrul căruia moneda bulgară, leva, este dependentă de euro şi care garantează o stabilitate macroeconomică, obţine susţinerea a 56 la sută din populaţie.

Potrivit unui studiu al sindicatului KNSB publicat sâmbătă, 51,7 la sută dintre gospodării, respectiv 3,7 milioane de persoane, trăiesc cu un venit lunar de 310 leva (158 de euro) de persoană, cu mult sub 566,63 leva (290 de euro) de persoană necesari pentru o viaţă normală, venit la care au acces doar 13,4 la sută dintre gospodării. Bulgarii sunt divizaţi în ceea ce priveşte atitudinea faţă de Guvernul de tehnocraţi al lui Plamen Oreşarski, susţinut de socialişti şi a cărui demisie este cerută de manifestanţii reuniţi zilnic la Sofia, a constatat Open Society. Dintre persoanele intervievate, 37,5 la sută sunt în favoarea unei demisii imediate a Guvernul, acuzat că este o “marionetă a oligarhiei”, 37,5 la sută apreciază că Executivul care a preluat puterea la sfârşitul lui iunie trebuie să îşi continue activitate, iar 25 la sută vor alegeri anticipate în acelaşi timp cu alegerile europene din mai 2014.

Parlamentul obţine încredere a doar 10 la sută din populaţie. În cazul unor alegeri în perioada următoare, partidul conservator GERB al fostului premier Boiko Borisov şi socialiştii (PSB) ar obţine 23,4 la sută şi, respectiv, 22,1 la sută, potrivit Open Society. Totuşi, un sondaj al institutului Sova-Harris afirmă că PSB ar câştiga alegerile cu 19,3 la sută din voturi, faţă de 16,9 la sută cât ar obţine GERB.  O coaliţie de partide mici de dreapta şi verzi care se vrea reprezentanta clasei de mijloc, ce constituie nucleur dur al manifestaţiilor actuale, ar obţine doar 3,9 la sută din voturi, potrivit Sova-Harris.

 


Categorii

1. DIVERSE, Bulgaria, Egipt, Papa (Papism), Revolte populare, revolutii, Tunisia

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Era tensiunilor sociale si a pescuitorilor in ape tulburi: Papa Francisc vrea sa IMPINGA TINERII AFARA, IN STRADA/ MACEL la Cairo/ PROTESTE in Tunisia/ NEMULTUMIRE ENDEMICA in Bulgaria

  1. aceleasi naravuri ca si predecesorul sau de dinainte

  2. Pingback: Carnagiu in EGIPT. Armata a declarat STARE DE URGENTA - Recomandari
  3. Pingback: GAZELE DE SIST POT SA DECLANSEZE “REVOLUTIA” LA CARE VISEAZA UNII? FOARTE GRAV: Rugaciunea “TATAL NOSTRU” huiduita de o parte din manifestantii “ecologisti” din Bucuresti. CIOCNIRI GRATUITE CU JANDARMII, OBSCENITATI, DI
  4. Pingback: REVOLTA SOCIALA SI HAOS in Bosnia-Hertegovina [VIDEO]. Somajul si saracia au dus la MANIFESTATII VIOLENTE si la ASEDIEREA institutiei presedintelui - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare