NSA are un SERVER pentru MONITORIZAREA INTERNETULUI si in Romania/ Alerta globala de terorism si-a atins scopul: “PROGRAMUL NSA SI-A DOVEDIT IMPORTANTA”

6-08-2013 3 minute Sublinieri

monitorizare-mondiala

Site-ul Cryptome.org a publicat o listă de ţări şi un planiglob pe care sunt marcate puncte roşii despre care afirmă că ar putea fi locuri simbolice sau ar putea indica (existenţa) unor servere X-Keyscore aparţinând NSA la ambasade ale Statelor Unite”, inclusiv în România.

Potrivit site-ului, care nu precizează vreo sursă, deşi unele locuri în care se află servere sunt cunoscute ca “staţii de spionaj NSA-Echeleon în cadrul Five-Eyes – Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Australia şi Noua Zeelandă -, multe dintre locurile serverelor sunt marcate în capitalele acestor state sau în apropiere de capitale”.

Site-ul consideră o “surpriză” punctul de la Moscova şi notează că alt punct apare în partea centrală din sudul Chinei, departe de Beijing, apreciind că ar fi un “server clandestin”. De asemenea, site-ul remarcă că staţia NSA din Hawaii, unde a lucrat Edward Snowden, nu apare pe hartă.

Pe planiglob sunt marcate aproximativ 85 de puncte în care s-ar afla “aproximativ 150 de situri”, 25 de puncte aflându-se pe coastele Antarcticii.

Puncte roşii apar, de asemenea, în 51 de ţări. Cea mai densă concentrare este în Europa, Orientul Mijlociu, Asia de Sud şi America Centrală, observă site-ul, care subliniază că “niciunul nu apare în zone ca Norvegia, Suedia, Islanda, Canada, în cea mai parte din America de Sud, Pacific şi insulele din Atlantic.

Cryptome.org consideră că “ar fi logic ca Agenţia Naţională americană pentru Securitate (NSA) să utilizeze ambasadele americane ca pe avanposturi pentru colectarea (datelor) comunicaţiilor locale cu ajutorul X-Keyscore”, notând că ambasadele au fost folosite pentru “întregul spectru al spionajului în toate formele şi deghizările sale, militar, politic, economic, social” şi conchizând că “adăugarea aspectului cibernetic era inevitabilă”. Site-ul argumentează că ambasadele deţin reţele multiple de comunicare de la cele mai de jos nivele de securitate, până la cele mai înalte.

Aceeaşi sursă adaugă că alte noi dezvăluiri de documente provenind de la Edward Snowden ar putea să descrie cum este realizat acest lucru de către personal, reţele şi arhitectura serverelor de date, nu doar prin programele PRISM şi X-Keyscore.

Cryptome.org este o bibliotecă digitală pentru găzduire, creată în 1996 de către cercetători americani independenţi şi arhitecţii John Young şi Deborah Natsios. Biblioteca funcţionează ca loc de stocare a unor informaţii despre libertatea de exprimare, criptografie, spionaj şi supraveghere. Cryptome îşi asumă ca misiune, pe site, “să primească spre publicare documente care sunt interzise de guverne în întreaga lume, în particular materiale despre libertatea de exprimare, confidenţialitate, criptologie, tehnologii cu dublă utilizare, securitatea naţională, informaţii (secrete) şi guvernanţă secretă – documente declasificate, secrete şi clasificate – dar nu se limitează doar la acestea”.

[…]

PROGRAME DE SUPRAVEGHERE IMPORTANTE

[…] Numerosi oameni politici americani au vazut in aceste decizii (inchiderea ambasaelor in urma alertelor de risc terorist – n.n.) dovada eficacitatii si necesitatii supravegherii realizata de SUA si, mai ales, prin NSA. Senatorul republican Saxby Chambliss, vicepresedinte al comisiei de educatie, a explicat pentru NBC ca aceste alerte sunt “un bun indicator al motivului pentru care acestea [programele de supravegehere] sunt atat de importante”. “Daca SUA nu ar dispune de aceste programe, nu am mai fi capabili, pur si simplu, sa ne ascultam dusmanii”, a spus el. 

Intrebata de CNN, o alta senatoare republicana, Linsdey Graham, a fost pe aceeasi linie: “Programul NSA isi dovedeste inca odata valoarea. Membrilor Congresului care vor sa reformeze NSA, daca voi vreti sa o demantelati, veti pune in pericol natiunea. Avem nevoie de politici in masura sa faca fata amenintarilor care exista, ele sunt reale, si ele sunt din ce in ce mai mari”.  […]

Nota noastra:

Mai multi observatori au remarcat ca alertele recente declarate de SUA sunt in deplina contradictie cu declaratiile emfatice ale administratiei americane despre distrugerea Al Qaeda. In mod normal, pe timpuri normale, cu o societate de oameni normali, o asemenea bataie de joc ar fi avut consecinte imediate: demisii in lant si sistarea programului NSA. Aceste incongruente, precum si faptul ca alerta a dus la inchiderea ambasadelor din numeroase tari, nefiind ceva specific, sunt, in realitate, un esec major al politicii de supraveghere. Nu se poate sa ai sisteme atat de sofisticate si sa nu fii in stare sa detectezi unde anume concret exista o amenintare – daca exista. Nu se poate sa iti inchizi toate ambasadele dintr-o regiune si sa alertezi si un oras american fara sa ai habar despre ce vorba si unde se pregateste actiunea – daca aceasta exista. Insa nu mai traim intr-o societate normala si pare ca cei care sunt la butoane se comporta parca tot mai sfidator, pe principiul prostirii in fata. O asemenea gigantica prostire in fata exista si in cazul de mai sus. Analizati numai, din punct de vedere logic, declaratiile republicanilor citat de Le Monde. Cum sa fie necesar un program care spioneaza pe toata lumea de oriunde, cand in cazul alertelor chiar si varianta oficiala zice ca e vorba despre interceptarea conversatiilor LIDERILOR Al-Qaeda? Cum sa tragi de aici concluzia ca daca pui niste limite rezonabile spionajului total pui natiunea in pericol? Ca sa nu mai spunem de argumentele aduse pana acum, referitor la faptul ca teroristii adevarati NU folosesc retele de telefonie aflate in supravegherea NSA si nici Google sau Facebook pentru comunicare

*


Categorii

1. DIVERSE, Era Big Brother, Opinii, analize, Panopticon, Stat politienesc, Teroarea "terorismului"

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “NSA are un SERVER pentru MONITORIZAREA INTERNETULUI si in Romania/ Alerta globala de terorism si-a atins scopul: “PROGRAMUL NSA SI-A DOVEDIT IMPORTANTA”

  1. Ce manipulare … Ca sa arate ei ca fac lucruri bune cu ascultarile de emailuri si telefoane. Insa ce mare lucru e de fapt ca isi inchid ambasadele pana pe 10 august ? Ca si cum teroristii nu ar afla aceasta, si nu ar putea actiona si dupa 10 august, te pomenesti !!! O bataie de joc.
    In realitate, de fapt ei isi arata neputinta si ineficienta ascultarii telefoanelor si emailurilor, caci iata ca teroristii nu sunt prosti si nu spun date concrete prin aceste mijloace de comunicare. Nu au spus nici data atentatelor, nici locatii, nici nimic. O cacialma de fapt, poate teroristii respectivi vor doar sa isi bata joc de americani si de aia au lasat ei insisi sa fie interceptati. Sau mai probabil americanii ne flutura din nou in fata ochilor chestia cu atentatele ca sa mai impuna noi restrictii de libertate oamenilor. In orice caz, teroristii nu vor spune veci la telefon unde vor sa faca atentate, sau cand. Stiind ca le sunt ascultate telefoanele si emailurile, a furniza informatii concrete despre atentate prin telefoane este ca si cum ar suna la politie direct si ar spune ” vreau sa pun o bomba in cutare loc in cutare zi, mergeti si o dezamorsati “. Pai daca ei au ca scop sa ucida oameni si sa detoneze bombele respective, atunci cu siguranta nu vor da nici o informatie concreta pe telefon sau email.

  2. http://www.slate.com/articles/news_and_politics/politics/2013/08/middle_east_embassy_closings_and_al_qaida_since_9_11_no_terror_warning_has.html

    Despre povestea alertelor de acest gen, de la administratia Bush (2004) pana azi.

    Si conexiunea Benghazi (atacul asupra ambasadei SUA, 11 septembrie 2011, soldat cu uciderea ambasadorului, intre altii), ceea ce ma face sa cred ca alertele au fost lansate, cel putin in parte, pentru a genera suficient zgomot astfel incat sa acopere sau sa minimalizeze implicarea CIA in evenimentele din Benghazi (se pare ca era in desfasurare o operatiune ce viza extragerea rachetelor sol-aer din arsenalul libian pentru a fi duse in Siria, via Turcia).

    And those raising the alarm have a decided advantage: They can never be proved wrong. As Dan Gardner points out in his superb book, Future Babble, if there is an attack, they can claim prescience. If there isn’t, they can insist that their warnings and preparations prevented or deterred it while deftly classifying information that might determine whether that is true or not.
    The suspicion this time, obviously, is that the warning, with what seems to be its outsize focus on embassies spread in a wide arc across over a dozen countries, has been primarily, and irrationally, impelled by the Benghazi experience—a tragedy that exacted exceptional political costs to those in charge.

    The Attack in Benghazi: Worth Investigating After All
    CNN reports that dozens of CIA agents were on the ground there — and that they’re being pressured to keep quiet. Why?

    http://www.theatlantic.com/politics/archive/2013/08/the-attack-in-benghazi-worth-investigating-after-all/278299/

    Si un posibil raspuns, la fine de articol:

    Speculation on Capitol Hill has included the possibility the U.S. agencies operating in Benghazi were secretly helping to move surface-to-air missiles out of Libya, through Turkey, and into the hands of Syrian rebels.

  3. Pingback: Administratia OBAMA recunoaste ca o mare parte a interceptarilor NSA au fost ILEGALE - Recomandari
  4. Pingback: CUM A DEVENIT SUA NOUA URSS - Recomandari
  5. Pingback: Reactia komisaresei REDING la scandalul NSA: CREAREA UNUI SERVICIU SECRET EUROPEAN! SUPRAVEGHEREA EUROPEANA exista deja: serviciile secrete din vest copereaza pentru monitorizarea telefoanelor si a internetului/ SNOWDEN: “SPIONAJUL AMENINTA LIBERTAT
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare