Germania a legalizat AL TREILEA SEX

2-11-2013 2 minute Sublinieri

SPIEGEL

De la 1 octombrie, Germania a devenit prima țară care emite certificate de naştere cu un al treilea sex. Concret, copiii născuți fără o identitate sexuală clară pot fi acum înregistrați fără o specificare a genului, iar părinții pot să lase necompletată rubrica referitoare la identitatea sexuală a copilului în certificatul de naștere.

Noua lege germană a intrat în vigoare la 1 noiembrie, pentru prima oară într-o ţară europeană, în baza unei decizii a Curţii Constituţionale. Aceasta stabilește că, atâta timp cât o persoană ”simte profund” că aparţine unui anumit sex, are dreptul de a alege modul în care se identifică legal.

Măsura este menită să atenueze presiunea exercitată asupra părinților, puși în situația de a decide de urgență intervenții chirurgicale controversate, pentru a atribui un sex nou-născutului, atunci când acesta prezintă o ambiguitate sexuală constitutivă.

”Este pentru prima dată când legea recunoaște că există oameni care nu sunt nici bărbat, nici femeie, sau de ambele sexe – oameni care nu se încadrează în categoriile legale tradiționale”, explică un profesor de drept de la Universitatea din Bremen.

Părinţilor li se va permite să lase necompletat certificatul de naştere acolo unde ar trebui să precizeze sexul copilului, dacă acesta se naşte cu caracteristici fizice neobişnuite, care fac imposibilă determinarea sexului. Ajunşi la vârsta maturităţii, copiii respectivi vor putea decide cu ce sex se identifică. Astfel că în registrele stării civile din Germania și-a făcut apariția un nou termen – ”sex nedeterminat”.

În plus, pașapoartele germane în care se aplică ”M” pentru masculin sau ”F” pentru feminin vor conține în curând și ”X” în rubrica rezervată determinării sexuale a individului, a anunțat un purtător de cuvânt al ministerului de interne de la Berlin.

Legea lasă în urmă multe neclarități

Noua lege stârnește deja multe dezbateri și chiar controverse în mediile religioase conservatoare. Unii consideră că ea se va aplica mai degrabă hermafrodiţilor, care posedă organe specifice ambelor sexe, decât transsexualilor.

Însă odată intrată în vigoare legea, cei care vor opta să nu aleagă un sex se vor confrunta cu o mulţime de probleme birocratice în timpul călătoriilor în străinătate, întrucât paşapoartele adulţilor specifică sexul posesorului, tocmai pentru a evita eventalele încurcături.

Cel de-al ”treilea sex” va avea, de asemenea, un efect asupra legilor căsătoriei, întrucât în prezent, doar bărbaţii şi femeile au voie să se căsătorească legal în Germania, în timp ce cuplurile homosexuale pot intra într-un parteneriat civil.

Așa că în ciuda aplicării de la 1 noiembrie a acestor reglementări, noua lege lasă fără răspuns încă o mulțime de întrebări. În primul rând, mulți se întreabă ce va însemna pentru o persoană să trăiască fără o identitate sexuală stabilită din punct de vedere juridic într-o lume construită în cea mai mare parte pe logica binară bărbat – femeie.

Germania este prima ţară europeană care pune în aplicare o astfel de legislaţie. Australienii le-au permis cetăţenilor să marcheze cu un ”X” rubrica de pe paşaport în care trebuie precizat sexul, iar Noua Zeelandă a urmat exemplul anul trecut. Activiştii pentru drepturile omului din ambele ţări spun că legislaţia a contribuit la combaterea discriminării transsexualilor şi a celor cu sex nedeterminat.

La începutul acestui an, şi Nepal-ul a început să emită certificate de naştere cu ”al treilea sex”, iar Suedia are o metodă mai specială de a lupta împotriva discriminării: inventarea pronumelui neutru ”hen”, care înlocuieşte ”el” şi ”ea”.


Categorii

1. DIVERSE, Germania, Homosexualitate, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Germania a legalizat AL TREILEA SEX

  1. Cata monstruozitate, siluiesc biologia, siluiesc gramatica, ca sa faca demonului pe plac !
    Adevarat este ca diavolul nu creaza nimic, numai schimonoseste, caricaturizeaza ceea ce a creat Dumnezeu, din ura fata de acesta.
    In mod normal, toate aceste manifestari de “corectitudine politica” ar tine de domeniul psihopatologiei.
    Cine mai avea dubii ca ne apropiem de sfarsit si de venirea antihriostului, dovezile sunt evidente.
    Ciudat, parca acum cativa ani nu imi sareau asa in ochi ca acum, sau poate nu eram eu atent. Parca nebunia s-a accelerat in intreaga lume.

  2. nu vad care e mirarea/nouatea. Se stie de ceva vreme ca exista genul masculin, genul feminin si genul german ( superior ).

  3. există oameni care nu sunt nici (macar)..oameni. Sunt un “X” bifat pe un formular. IN fapt aici e (dupa capul meu) adancul pervers. Ca M=F=X=in fapt un concept matematic fara nicio legatura nici cu persoana, dar nici macar (si aici e noutatea) cu biologia.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare