TULBURARI IN UCRAINA. Asa-zisul patriarh Filaret vede “riscul unui RAZBOI CIVIL” daca nu se va semna asocierea cu UE

11-12-2013 1 minut Sublinieri

filaret-2008-08-19

Ucraina riscã să ajungă la război civil dacă violenţele vor continua, avertizează Patriarhul Filaret al Bisericii Ortodoxe ucrainene, pledând pentru semnarea acordului de asociere cu Uniunea Europeană.

“Acţiunile violente nu pot duce decât la radicalizarea protestelor şi la un conflict civil major”, avertizează Patriarhul Filaret, citat de AFP.

Pentru depăşirea crizei, este indispensabilă deschiderea imediată a dialogului la nivel înalt între reprezentanţii puterii, ai opoziţiei şi societăţii civile”, a recomandat şeful Bisericii Ortodoxe ucrainene, pledând pentru încetarea violenţelor.

“Ţinând cont că principala cauză a protestelor a fost amânarea semnării acordului de asociere cu UE, modalitatea cea mai bună de ieşire din criză poate fi o finalizare rapidă a negocierilor şi semnarea acestui acord”, a spus Patriarhul.

Decizia preşedintelui Viktor Ianukovici de a abandona negocierile cu UE, care durau de trei ani, a generat un val de proteste violente şi o criză politică fără precedent de la fosta Revoluţie portocalie.

Nota noastra: Presa noastra cea de toate zilele nu are habar ca nu exista un patriarh al Ucrainei, de fapt, si ca auto-intitulatul Patriarh Filaret nu are legitimitate, asa cum nu are nici organizatia pe care o conduce, care nu se afla in comuniune cu nicio biserica ortodoxa, deci… nu e parte a Bisericii Ortodoxe Universale.

Confruntări au izbucnit, miercuri dimineaţă, între scutieri şi manifestanţi în faţa primăriei din Kiev, ocupate de duminică de opoziţie, potrivit unui jurnalist al AFP aflat la faţa locului.

Câteva sute de membri ai forţelor de ordine se aflau în faţa clădirii şi îşi foloseau bastoanele din dotare împotriva manifestanţilor. Ocupanţii clădirii îi stropeau cu un furtun antiincediu de la etaj, pe o temperatură de aproximativ minus 10 grade Celsius.

Forţele de ordine s-au retras din Piaţa Independenţei din Kiev

Forţele de ordine ucrainene s-au retras, miercuri, din Piaţa Independenţei din Kiev, unde au încercat, în cursul dimineţii, să înlăture manifestanţii.

Membrii forţelor antirevoltă au urcat în maşini şi au părăsit piaţa, pe care o ocupaseră în proporţie de aproximativ o treime înainte de a fi blocaţi de miile de manifestanţi, potrivit unui jurnalist al AFP aflat la faţa locului.


Categorii

1. DIVERSE, Ucraina, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

28 Commentarii la “TULBURARI IN UCRAINA. Asa-zisul patriarh Filaret vede “riscul unui RAZBOI CIVIL” daca nu se va semna asocierea cu UE

  1. apropo de patriarh, nu vrea ca sai judec pe acestia caci mam saturat si din cate stiu cica nu este bine sa judecam fete bisericesti, ca si la noi la fel ca si la ei, cand a fost scandalul actelor biometrice stim ft. bine care a fost pozitia b.o.r, in timp ce BISERCA ORTODOXA DIN GRECIA A AVUT CU TOTUL ALTA POZITIE

  2. @mihai:

    Credeam ca ne-am facut intelesi… Ideea e ca nu e o fata bisericeasca.

  3. Admin, nu te supara, dar las-o mai moale cu dipticele si prostiile astea… Este dreptul ucrainienilor, dar si al romanilor si al bulgarilor si al grecilor etc de a se organiza in biserici autocefale. Daca ucrainienii sunt inca subjugati canonic de catre Patriarhul Moscovei, nu mi se pare corect sa evidentiezi atat de puternic faptul ca nu fac parte din Biserica Ortodoxa Universala. Ei sunt la fel de ortodocsi ca si noi, iar recunoasterile acestea se fac pe baza de bani, nu de canoane sau randuieli bisericesti… Patriarhia Moscovei nu ii recunoaste pe ucrainienii pentru ca banii nu ar mai merge la Moscova, ci raman in Ucraina. Nu mai interpreta chestiunile acestea atat de superficial si prostesc… Atunci cand noi nu eram recunoscuti de catre Patriarhia Constantinopolului, inseamna ca in perioada aceea noi nu am facut parte din Biserica Ortodoxa Universala?

  4. @Radu:

    Dipticele nu sunt deloc prostii, ca si canonicitatea. Cine spune astfel nu prea are stiinta despre ce este Biserica.

    Patriarhia Kievului nu este canonica, e o realitate. In Biserica nu ne jucam cu astfel de lucruri.

  5. Si Arie,fiindca nu i s-a dat functia bisericeasca pe care si-o dorea, a facut o noua biserica”crestina”,eretica,care la dus la pierzare.Din mandrie.DOAMNE AJUTA.

  6. Prietene Admin, ba sa stii ca sunt foarte apropiat de Biserica si am prea multa stiinta despre ce este Biserica… Totusi, ai evitat sa-mi raspunzi la ultima intrebare… Am fost schismatici si am ajuns in iad datorita anatemei patriarhului de Constantinopol? Sau a fost mai mult un interes politic la mijloc? Nu mai confuda canonicitatea cu interesele politico-financiare ale ierarhilor!!!!!

  7. @Radu:

    Se zice ca ucrainienii raspund la intrebari cu alte intrebari. Sa le luam exemplul, dara.

    Am fi fost oare Biserica Ortodoxa daca am fi ramas in schisma fata de Patriarhia Constantinopolului si fata de toate celelalte Biserici surori?

  8. In Ucraina exista 3 biserici ortodoxe! Ne-am saturat de schisme si lupte intre episcopi. Oare nu vedem cata dezbinare exista in Biserica? Toate astea sunt provocate numai din orgoliu si rautate. Nu este vorba de o schisma pe temeiuri dogmatice. Invataturile de credinta sunt identice, la fel si cultul lor. Singura problema este lacomia!

  9. @Radu:

    Nu lacomia e (singura) problema, sa fim seriosi. Iar cu aceste lucruri chiar nu e de glumit. Nu pot exista trei biserici, ci e una singura, cea canonica.

    Chestiunea cu dogma nu se sustine – termenul de schismatic tocmai asa e folosit in canoane, desemnand acele organizatii care se rup de Biserica si din alte motive. Exista si termenul de “parasinagogi” sau “parabiserici” pentru a defini rupturile de ordin canonic si falsele biserici.

    In caz de diferenta de dogma am fi avut de-a face cu schisma si erezie, cum e cazul cu catolicii.

  10. @ Radu

    ” Daca ucrainienii sunt inca subjugati canonic de catre Patriarhul Moscovei,…”

    Inainte,pe vremea internationalei socialiste si URSS,se scanda:

    “Proletari din toate tarile,uniti-va!”

    Astazi,cred ca una din scandarile specifice Babilonului UE si transatlanticilor aferenti este:

    ” Rusofobi din toate tarile,uniti-va! ”

    Aceeasi Marie,dar cu alta palarie.

    Parca spunea un sfint rus,sa nu recunoastem si sa nu ne incredem in “patriarhia de la Kiev ” in zilele de pe urma,pe care le traim.

    Iar dupa ce prostii spune si indeamna acest Pacala patriarh,nici nu e de mirare.Miine o sa celebreze ” casatorii homosexuale”,ca aceasta este o componenta de baza a Babilonului UE si transatlanticilor aferenti,un must,mandatoriu adica in curind.

    Iar dupa ingerintele comitetelor evreiesti si al politiei gindirii si al CIA (NSA…) in viata tuturor,cred ca dictonul de miine al UE va fi:

    Hristofobi din toate tarile,uniti-va!….ai mila de tine si cauta sa fugi de duhul lumesc al acestei lumi,care vine,vine,calca totul in picioare.Valabil pentru noi toti.

  11. Pingback: PARTENERIATUL ESTIC: analiza proiectului de asociere a fostelor republici sovietice la UE. EURO-SODOMIA SI SACRIFICIILE ECONOMICE: “tentanta” oferta europeana - Recomandari
  12. http://klichko.org/en/about/partners

    http://www.ndi.org/

    partenerii lobby-ului greco-catolic pro-europpean din Ucraina

    http://www.ndi.org/kosovo-new-media-school

    si

    Aceasta Galitie vestul Ucrainei va fi Croatia Rusiei si Ucraina de Est Krajina Rusilor.

    http://www.ndi.org/board-of-directors aici Albright

    http://www.ndi.org/albrightm

    Dr. Albright is a professor in the practice of diplomacy at the Georgetown University School of Foreign Service. She chairs both NDI and the Pew Global Attitudes Project, and serves as president of the Truman Scholarship Foundation. Dr. Albright serves on the board of directors of the Council on Foreign Relations and the board of trustees for the Aspen Institute. In 2009, Dr. Albright was asked by NATO Secretary General Anders Fogh Rasmussen to chair a group of experts on NATO’s New Strategic Concept.

  13. http://www.timpul.md/articol/constantin-tanase-ce-icoana-a-pupat-timofti-la-kiev-sau-mai-multa-asie-pentru-moldova-46376.html

    bun(desigur condamnat in presa ca asa e ordin

    vrs.

    http://protv.md/stiri/politic/presedintele-nicolae-timofti-va-promulga-legea-antidiscriminare—90474.html

    rau

    a fost si la Kiev alaturi de Filat cu protestatarii(guvernul Timosenko a luat drepturile rusilor si romanilor din Transcarpatia-Maramures si Bucovina singurii credinciosi ramasi ai bisericii canonice de acolo

  14. During her tenure, Albright considerably influenced American policy in Bosnia and Herzegovina and the Middle East. She incurred the wrath of a number of Serbs in the former Yugoslavia for her role in participating in the formulation of US policy during the Kosovo War and Bosnian war as well as the rest of the Balkans. But, together with President Bill Clinton, she remains a largely popular figure in the rest of the region,especially Bosnia and Herzegovina, Kosovo, and Croatia. According to Albright’s memoirs, she once argued with Colin Powell for the use of military force by asking, “What’s the point of you saving this superb military for, Colin, if we can’t use it?”[60]

    Cand vedem asemenea acte realizate sistematic de aceeasi oameni, din 1990 pana azi, intelegem scepticismul ortodocsilor moldoveni sau transistrieni fata de romanismul proeuropeana ce a mai fost discutat pe site-ul dumneavoastra.

    Sau reactia Abkhazilor.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Abkhazia

    Islamicii lor fiind sprijiniti acolo de americani si georgieni

    http://rt.com/news/berlusconi-gay-rights-putin-123/

    Vrsss asta(cu radacini sarb-oltenesti prbl

    http://www.novinite.com/view_news.php?id=137889

    http://en.wikipedia.org/wiki/Chiprovtsi (mai mult sarb decat bulgar)

    Cu cine sa tii???

  15. Admin,Patriarhia autocefala a Ucrainei are peste 4000 de parohii, adica aproape jumatate din numarul celor ce apartin de Patriarhia Moscovei. Ucrainienii sunt divizati din motive politice, aici existand crestini care isi doresc o Biserica ortodoxa autocefala ucraineana (Filaret) si crestini care vor sa ramana in continuare sub obladuirea canonica a rusilor (patriarhul Kiril). Imi explici si mie oare de ce patriarhul Moscovei nu doreste sa ii recunoasca si astfel sa ii faca si pe acestia membrii ai Bisericii Ortodoxe Universale? Nu exista absolut nicio deosebire din punct de vedere dogmatic sau liturgic, doar ca unii se roaga la liturghie pentru Filaret, iar altii pentru Kiril. Daca asa-zisul patriarh Filaret nu face parte din Biserica Ortodoxa Universala, asta inseamna ca el si toti credinciosii din cele 4000 de parohii vor arde in focul vesnic al iadului? Nu fac o apologie a ucrainienilor, doar ca sunt satul de invectivele astea nocive pentru intreaga ortodoxie. Nu vedeti cat suntem de dezbinati?? Aproape toti ierarhii arunca unii in altii cu anateme si tampenii, cel mai recent caz fiind schisma dintre noi si Patriarhia Ierusalimului. Oare si schisma aceasta ne-a scos pe noi din lumea ortodoxa? Sau amenintarile Patriarhiei Sarbe de rupere a comuniunii euharistice adresate fratilor lor ortodocsi, romanii, pe temeiul ca am indraznit sa ne ajutam conationalii din Valea Timocului sunt la fel de valabile? Nu vedeti ca Biserica devine o unealta in mana politicului si prin ea se savarsesc atatea nedreptati? Nu va mai agatati de intelesurile rigide ale unui canon dat acum multe sute de ani si vedeti realitatea in ansamblul ei!!!

  16. @Radu:

    Bineinteles ca substratul e (si) politic, nu am negat asta. Substrat politic este peste tot si a fost mereu in astfel de chestiuni. Politic in sens de jocuri de putere intre diferite centre de influenta. Dar asta constituie doar CONTEXTUL unei probleme CANONICE si ATAT. Contextul nu ANULEAZA chestiunea canonicitatii, iar pentru Biserica de prima importanta este integritatea si deplinatatea eclesiala.

    Daca asa-zisul patriarh Filaret nu face parte din Biserica Ortodoxa Universala, asta inseamna ca el si toti credinciosii din cele 4000 de parohii vor arde in focul vesnic al iadului?

    Asta o decide Mantuitorul, caci El e Judecatorul, nu noi. Dar noi suntem tintuti si obligati sa stim unde se afla Biserica Sa. Unde e Filaret nu e Biserica. Punct. O spunem nu spre osandire, ci spre mantuire.

    Nu vedeti cat suntem de dezbinati??

    Interesant ca vezi dezbinarea de o singura parte. O fi Kiril kaghebist, insa asta nu-l absolva pe Filaret de banuiala ca e, eventual, CIA-ist. Si o putem tine tot asa. Ce este Filaret si ce este Kirill conteaza prea putin. Conteaza unde e Biserica.

    Aproape toti ierarhii arunca unii in altii cu anateme si tampenii, cel mai recent caz fiind schisma dintre noi si Patriarhia Ierusalimului.

    Si ti s-a parut o problema minora, chiar daca motivatiile ei au fost meschine? Nici macar Patriarhia Romana nu a tratat usuratic aceasta chestiune. Si, apropo, e impropriu spus schisma, a fost o incetare a comuniunii declarata unilateral, ceea ce face din cazul acesta o speta diferita canonic (diferita total) de cazul ucrainean.

    Nu vedeti ca Biserica devine o unealta in mana politicului si prin ea se savarsesc atatea nedreptati? Nu va mai agatati de intelesurile rigide ale unui canon dat acum multe sute de ani si vedeti realitatea in ansamblul ei!!!

    Si daca e, ce? Asta nu ii stirbeste integritatea si nu ii anuleaza canonicitatea.

    Nu e vorba de un canon, ci e vorba de o realitate. Daca anulam aceasta chestiune, atunci anulam Biserica, pentru ca ii negam realitatea sa canonica.

    Si nu noi ne agitam aici.

  17. Pingback: update – PROTESTE MASIVE SI VIOLENTE LA KIEV [video] - Recomandari
  18. Pingback: Ucraina – catapultata spre razboiul civil? CONFRUNTARILE DIN KIEV DEVIN TOT MAI VIOLENTE [video] Calugarii de la LAVRA PECERSKA s-au pus intre PROTESTATARI si FORTELE DE ORDINE - Recomandari
  19. Pingback: UCRAINA SFASIATA: protestele violente s-au extins in mai multe orase printre care si CERNAUTI [video]/ “NEGOCIERILE” DINTRE PUTERE SI OPOZITIE AU ESUAT - Recomandari
  20. Pingback: CE SE INTAMPLA, DE FAPT, IN UCRAINA? Dezinformari si perspective geopolitice: LA MIJLOC E “DEMOCRATIA” SAU HEGEMONIA REGIONALA? Si un altfel de “cocktail Molotov”: greco-catolici vs cazaci, kieveni vs moscoviti, occidentali vs ruso
  21. Pingback: UCRAINA – O ALTA IUGOSLAVIE?/ Emisarul american Victoria Neuland injura UE pe tema implicarii din Ucraina. AMERICANII COORDONEAZA PE FATA STRATEGIA OPOZITIEI PRO-UE - Recomandari
  22. Pingback: UCRAINA – O ALTA IUGOSLAVIE?/ Emisarul american Victoria Neuland injura UE pe tema implicarii din Ucraina. AMERICANII COORDONEAZA PE FATA STRATEGIA OPOZITIEI PRO-UE/ Rusia sugereaza ca ar putea interveni pentru “APARAREA SUVERANITATII” U
  23. Pingback: UCRAINA – O ALTA IUGOSLAVIE?/ Emisarul american Victoria Neuland injura UE pe tema implicarii din Ucraina. AMERICANII COORDONEAZA PE FATA STRATEGIA OPOZITIEI PRO-UE/ Rusia sugereaza ca ar putea interveni pentru “APARAREA SUVERANITATII” U
  24. Ca o fi sau nu patriarh, tot ce a spus si a facut Filaret in aceasta perioada a fost foarte sincer, autentic si util. Despre ce e articolul de fapt? Despre cum Filaret nu este un adevarat patriarh al Bisericii Ortodoxe? Ca atunci e scris cam prost!

  25. @marusca:

    Ca o fi sau nu patriarh,

    Pai… cum adica? E ca si cum am spune despre un oarecare ca ”de o fi sau nu presedinte”, desi se pretinde ca e, baiatul e sincer. Ori e presedinte, ori nu e, iar daca se pretinde, atunci chestiunea sinceritatii capata cu totul alte aspecte. Un uzurpator sau un pseudo-presedinte e sincer doar in dorinta de a ocupa un loc ce nu e al lui. Asta intr-o logica omeneasca.

    Insa canonic, pseudo-patriarhul Filaret este schismatic si cu asta orice discutie despre relevanta sau sinceritatea asta se incheie.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare