CUVIOSUL PAISIE AGHIORITUL – canonizat in curand?

17-12-2013 58 secunde Sublinieri

10292515_830391613701389_2463988566693753427_n

În viitorul apropiat vor fi proslăviţi în rândul sfinţilor Părintele Paisie Aghioritul  şi alţi stareţi de la Muntele Athos, relatează situl Sfântul Munte  cu referire la un portal grec de încredere hellas-orthodoxy.

Același portal în urmă cu câteva luni, citând sursele Athosului, a publicat primul informația cu privire la canonizarea care urma să aibă loc a lui Porfirie Kavsokalivitul.

Conform noilor informații de la Muntele Athos, în timpul apropiat va fi proslăviţi în rândul sfinților Părintele Paisie Aghioritul (Arsenie Eznepidis). Iar după o perioadă scurtă de timp vor fi canonizaţi Parintele Amfilohie Makris, arhimandritul Sofronie Saharov și staretul Efrem Katunakiotul.

Nu e un lucru îndepărat și canonizarea isihastului Iosif, cinstit în lumea ortodoxă. traducere pentru ortodox.md sursa pravoslavie.ru

gherondas

*

 


Categorii

1. DIVERSE, Sarbatori, comemorari, sfinti, Sfanta Chinotita (Muntele Athos), Sfantul Paisie Aghioritul

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “CUVIOSUL PAISIE AGHIORITUL – canonizat in curand?

  1. “Mai tarziu oamenii vor pretui faptul ca as
    tazi crestinii tin cinstea,credinta si toata maretia Bisericii.
    Si veti vedea ca se vor intoarce iar la cele vechi.
    Tot astfel cum s-a intamplat si cu pictura.Intr-o vreme nu intelegeau pictura bizantina si loveau picturile de pe pereti cu tesla ca sa dea jos tencuiala veche si s-o refaca pictand alte icoane,ale Renasterii.
    Acum,dupa atatia ani,recunosc valoarea artei bizantine.
    Este trebuinta de multa luare aminte.Nimeni sa nu schimbe cele vechi.
    Va veni o vreme cand,de nu vei face rugaciune,intr-o zi te vor inchide in inchisoare!Vei da socoteala celui mai mare daca te-ai rugat sau nu!…Si astfel lucrurile vor veni la locul lor.
    Si fiindca suntem crestini,avem marea datorie si nu avem dreptul sa lasam o traditie rea!”
    Cuv.Paisie Aghioritul-“Cu durere si dragoste pentru omul contemporan”

  2. Doamne ajută !
    O veste bună. Deloc surprinzătoare, ținând seama că, pentru atâția dintre noi, chipurile Cuvioșilor Porfirie și Paisie par inseparabile. Dar , mai cu seamă, o încurajare în aste vremuri bicisnice. Și nădejdea că, nu peste chiar mulți ani, ne va dărui Dumnezeu șansa să fim martori proslăvirii și Cuvioșilor Părinți români.

  3. Este vorba de Gheron Iosif Isihastul? Pai, oare, nu ar trebui canonizat inaintea sau deodata cu Efrem Katuniakiotul, avand in vedere filiatia?

  4. @ Sanziana:

    Da, asa ar fi logic.

  5. Pingback: IPS Ierotheos Vlachos despre CUVIOSUL SOFRONIE SAHAROV (†11 iulie 1993), cel care ITI TRANSMITEA VIATA SI DUH DE POCAINTA prin simpla sa prezenta si prin binecuvantare: “Era un om care efectiv L-a vazut pe Dumnezeu. A fost un urmas al Sfintilor Pa
  6. Pingback: PARINTELE PAISIE AGHIORITUL – 20 de ani la adormire. CRAMPEIE DIN VIATA MINUNATA a unuia dintre cei mai iubiti SFINTI ATHONITI ai vremurilor noastre -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare