PRESIUNI PENTRU MARIREA SCHEMEI VACCINARILOR? Slaba rata a vaccinarilor este din nou in atentia mass-media

6-04-2014 2 minute Sublinieri

În România, doi copii din zece rămân nevaccinaţi. Mii de părinti refuză anual să-şi imunizeze copiii. Suntem sub nivelul recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în priviţa ratei de vaccinare. Medicii atrag atenţia asupra pericolului care îi pândeşte pe copiii nevaccinaţi şi fac presiuni pentru introducerea unor seruri noi în schema naţională de vaccinări.

Părinţii spun că eşecurile răsunătoare în privinţa campaniilor de vaccinare din ultimii trei ani i-au făcut să-şi piardă încrederea în eficientă serurilor. Asta cu atât mai mult cu cât au existat în trecut probleme legate de retragerea şi distrugerea mai multor vaccinuri.

În plus, internetul este plin de sfaturi împotriva imunizării şi de teorii ale consipiratiei [prin urmare, studiile stiintifice si opiniile medicilor pe tema sunt “sfaturi” si “teorii ale conspiratiei”… – n.n.].

În România rată de vaccinare antirujeola, rubeolă şi oreion a ajuns la 75 la sută, în condiţiile în care nivelul recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este de 95 la sută.

Şi rata de vaccinare împotriva poliomielitei, difteriei, tetanosului sau hepatitei B a scăzut cu 6%.

Împotriva difteriei, tetanosului şi tusei convulsive au fost imunizaţi mai mulţi copii, în jur de 90 la sută, dar tot sub nivelul considerat de siguranţă.

De altfel, anul acesta şi anul trecut am avut cea mai mare epidemie de rubeolă şi rujeolă din Europa.

După introducerea, în anul 1960, a vaccinării antidifterice s-a înregistrat o scădere dramatică a incidenţei bolii, iar din anul 1990 până în prezent nu a mai fost confirmat niciun caz de difterie în ţară noastră.

Deşi mulţi părinţi refuză să-şi vaccineze copiilor, în România, imunizarea minorilor este obligatorie [in realitate, legea nu contine o asemenea obligativitate – n.n.]. Schema vaccinare este următoarea:

Vaccinul împotriva hepatitei B

Prima doză – în 24 de ore de la naştere

A doua doză – la 2 luni

A treia doză – la 6 luni

Vaccinare împotriva tuberculozei

Administrare la 1-7 zile de la naştere

Vaccinurile împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomelitei și Hib

Administrare la 2 luni, 4 luni, 6 luni, 1 an

Vaccinuri administrate între 4 şi 14 ani

4 ani – anti diftero-tetanos-pertusis

7 ani – antirujeolic, antirubeolic, antitenanic

9 ani – antipoliomelitic

14 ani – antituberculoză, antidifterică

Sursa: Ministerul Sănătăţii

Programul de vaccinare gratuită împotriva virsului HPV , un eşec

România este pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte numărul cazurilor de cancer de col uterin: anual sunt diagnosticate aproximativ 3.500 de femei, iar peste 2.000 mor din cauza acestei boli. Programul de vaccinare gratuită a fetelor de clasa a patra împotriva virusului HPV a eşuat.

Esecul campaniei naţionale, începută în 2008, a fost pus pe seama slabei informări a populaţiei.

Multi medici nu s-au pronunţat în privinţa vaccinului sau au recomandat evitarea acestuia, din cauza efectelor adverse.

Astfel, în prima săptămână a campaniei, peste 70% dintre părinţii ale căror fiice erau programate să fie vaccinate împotriva cancerului de col uterin, nu au fost de acord cu acest vaccin.

Campania urmărea vaccinarea a 110.000 de fete de clasa a IV-a, costul total fiind 23 milioane euro.

Suma era de 3 ori mai mică decât cea cheltuită pentru tratarea femeilor care suferă de cancer de col uterin.

Rezultatele auditului realizat de Ministerul Sănătăţii în 2012 au fost INSA subevaluate – puţin peste 2.600 de fete au fost vaccinate împotriva HPV, adică doar 2,57 %.

În 2008, Ministerul Sănătății a cumpărat peste 270.000 de doze de vaccin, iar până anul trecut, au fost imunizate aproape 114.000 de persoane.

*


Categorii

1. DIVERSE, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii, Video

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “PRESIUNI PENTRU MARIREA SCHEMEI VACCINARILOR? Slaba rata a vaccinarilor este din nou in atentia mass-media

  1. Am prins stirile pe tema asta si mi-a “placut” cum insistau pe rubeola si rujeola! De parca ar fi ciuma si holera.Adica, bolile altadata “ale copilariei” sunt acum fatale? Atata de nevolnici au devenit copiii actuali incat sa nu mai faca fata, natural, nici rubeolei, rujeolei ( pojarului) si oreionului? Daca vom continua sa-i vaccinam pt. orice riscam sa-i facem “casanti”, se vor “sparge” la primul vant de toamna daca nu au deasupra lor o cupola de plexiglas…

  2. Astia vor sa ne bage in bezna mintii…

    Cum poti crede ca o injectie iti asigura imunitate, daca de ex. tu traiesti la groapa de gunoi?

    Imunitatea, desi, nici acest cuvant nu este prea corect, caci nu ne ataca nimeni, o ai prin hrana sanatoasa, apa curata, aer curat, viata normala. Adica imunitatea trebuie inteleasa ca o stare generala buna a organismului. Micorobii incep sa actioneze cand organismul sufera leziuni grave datorita otravirii cronice cu poluanti chimici toxici, cum ar fi compusii neurotoxici si alegrenici din vaccinuri, mercur, aluminiu, plumb, cadmiu, arseniu, adica metale grele, din urma vin chimicalele industriei chimiei organice-petro-chimice.
    Un organism slabit de la atatia poluanti din medicamente, alimente, aer, etc; intra in umbra mortii, iar microorganismele fac ce trebuie sa faca, adica consuma celulele si tesuturile moarte, din cauza leziunilor produse de otravuri.

    Sa fii sanatos, inseamna sa te feresti de otravurile industriei petrochimice, mai ales de vaccinuri si medicamente, cosmetice, apoi de hrana contrafacuta cu chimicale.
    De exemplu, boli precum poliomielita sau boala vacii nebune sunt cauzate tocmai de chimicalele neurotoxice folosite in agricultura si zootehnie.
    Poliomielita era cauzata in trecut de DDT, iar boala vacii nebune de o substanta chimica neurotoxica ce se dadea pe spatele vacilor impotriva parazitilor.
    E mai usor sa dai vina pe virusi care nu exista decat sa lovesti in petrochimie.

    Popiomielita-DDT:Acapararea puterii de către „vânătorii de microbi” http://www.quibono.net/60.html

    Teoria infectiei se prabuseste ca un castel de carti : http://piersicuta.blogspot.ro/2014/03/teoria-infectiei-se-prabuseste-ca-un.html

    Imposibila schimbare a medicinei alopat-pasteurizate; De fapt miza este ENORMĂ!!! Dacă teoria infecţiei se dovedeşte a fi falsă, se pierd contracte de miliarde. Cercetătorii rămân pe drumuri, şi doar nimeni nu este nebun să se facă singur şomer. Poate doar unul ca Stefan Lanka. Şi în fapt nu este vorba decât despre o TEORIE. Teoria infecţiei, învăţătură adoptată prin consens, nu prin dovezi. Teorie care nu a fost încă confirmată!
    http://quibono.net/imposibile_schimbare.html

  3. Pingback: SCADE INCREDEREA PUBLICA IN VACCINARI. Medicii recunosc ca trendul e international si ca parintii care refuza vaccinarile sunt “in special intelectuali” - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare