LEGISLATIA VACCINURILOR IN EUROPA SI SUA (dr. Christa Todea-Gross). Vaccinarea la nastere, obligativitatea si inscrierea la scoala

3-12-2012 2 minute Sublinieri

 

Legislaţia în materie de vaccinuri din alte ţări ale Uniunii Europene

În Germania nu este obligatoriu niciun vaccin, din 1982 conform IFSG (Infektionsschutzgesetz: Legea pentru prevenirea Bolilor Infecţioase). Sunt recomandate sugarilor şi copiilor vaccinurile: DTP, Hib, antipolio, hepatitic B, antivaricelic, antipneumococic şi antimeningococic. Sugarii nu sunt vaccinaţi la naştere. Doar în cazuri de risc înalt se recomandă vaccinul hepatitic B la naştere.

În Olanda nu este obligatoriu niciun vaccin, iar vaccinurile recomandatesugarilor şi copiilor mici sunt: antipolio, Hib, DTP, hepatitic B şi MMR (ROR). Nu intră în schemă vaccinul BCG, iar la naştere nu este obligatoriu/recomandat niciun vaccin.

În Luxemburg nu este obligatoriu niciun vaccin. Sunt recomandate copiilor vaccinurile DTP, antipolio, ROR, Hib şi hepatitic B, la copii. Vaccinul BCG nu intră în schemă, iar la naştere nu este obligatoriu/ recomandat niciunvaccin.

În Spania nu este obligatoriu niciun vaccin, iar cele recomandate copiilor sunt: DTP, antipolio (VPI), Hib, hepatitic B, MMR (ROR) şi antimeningococic. Nu intră în schemă vaccinul BCG, iar la naştere nu este obligatoriu/ recomandat niciun vaccin.

În Anglia nu este obligatoriu niciun vaccin, iar cele recomandate copiilor sunt vaccinurile DTP, antipolio, Hib, ROR şi antimeningococic C. Vaccinul BCG este recomandat la vârsta de 10‑14 ani şi doar în cazuri de risc înalt, la naştere.

În Franţa vaccinurile DT, antipolio (VPI) şi BCG (la vârsta de 6 ani) sunt obligatorii la copii pentru a putea frecventa şcoala. Sunt recomandate copiilor vaccinurile Hib, hepatitic B, MMR (ROR), antipneumococic20. Nu este obligatoriu/ recomandat niciun vaccin la naştere.

În Belgia este obligatoriu vaccinul antipolio (VPI) la copii, pentru a frecventa şcoala. Vaccinurile recomandate copiilor sunt: DTP, Hib, antipolio (VPI), hepatitic B, MMR (ROR), antipneumococic şi antimeningococic. Vaccinul BCG nu intră în schemă şi nu este obligatoriu/ recomandat niciun vaccin la naştere.

În Italia, sunt obligatorii vaccinurile antipolio (VPI), tetanic, difteric şi hepatitic B, la copii, începând cu vârsta de 3 luni, dar, conform unei Circulare Ministeriale din 24.09.1998, este permisă înscrierea în şcoli şi a copiilor nevaccinaţi. Cu alte cuvinte, nu sunt obligatorii. La naştere nu se efectuează niciun vaccin.

În Austria: nu este obligatoriu niciun vaccin.

În Elveţia: nu este obligatoriu niciun vaccin.

Legislaţia în materie de vaccinuri din Statele Unite ale Americii

O vaccinare obligatorie la copii nu mai există în SUA din timpul primului război mondial.

Alta este situaţia când copiii trebuie să fie înscrişi la grădiniţele şi şcolile de stat. Conform legii “No vaccination, no school”, ei trebuie să prezinte dovada tuturor vaccinurilor “recomandate”. Astăzi, 48 din cele 50 de state din SUA au legi care permit părinţilor scutirea copiilor de la vaccinurile recomandate, pe motive religioase sau convingeri personale, excepţie făcând Mississippi şi Virginia de Vest.

Toate statele permit, de asemenea, scutiri din motive medicale: copii cu un sistem imun slăbit sau alergie la una din componentele vaccinului etc. Pentru copiii educaţi la domiciliu (home‑school) nu se impune această lege, excepţie făcând doar Carolina de Nord, din 2010.

Bibliografie:

  1. http://www.impfkritik.de/efvv/bericht/Deutsch.pdf
  2. Dr. Hubertus Glaser, http://www.navigator‑medizin.de/eltern_kind/die‑wichtigsten‑fragen‑und‑antworten/impfungen/ impfen‑ja‑oder‑nein/467‑gibt‑es‑in‑deutschland‑eine‑impfpflicht.html)
  3. Vaccine Exemptions. Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health – Institute forVaccine Safety, 2008. Accessed June 14, 2010, at http://www.vaccinesafety.edu/cc‑ecem.htm
  4. The 21 states that allow exemptions for philosophical reasons in school and daycareare: Arkansas, Arizona, California, Colorado, Idaho, Louisiana, Maine, Michigan, Minnesota,New Mexico, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Texas, Utah,Vermont, Washington, and Wisconsin.
  5. National Network for Immunization Information: http://www.immunizationinfo.org
  6. The 21 states that allow exemptions for philosophical reasons in school and daycareare: Arkansas, Arizona, California, Colorado, Idaho, Louisiana, Maine, Michigan, Minnesota,New Mexico, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Texas, Utah,Vermont, Washington, and Wisconsin

(extras din cartea autoarei Dr.Christa-Todea-Gross, cu acordul ei:Vaccinurile: Preventie sau Boala? O noua patologie pediatrica”. Editura Christiana , Bucuresti 2012, p. 410-412, disponibila pe site-ul: www.pentruviatacluj.ro)

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Transcrieri-Redactari, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “LEGISLATIA VACCINURILOR IN EUROPA SI SUA (dr. Christa Todea-Gross). Vaccinarea la nastere, obligativitatea si inscrierea la scoala

  1. si totusi in articol , nimic despre Romania!!!

  2. @Mircea:

    Pai pentru ca subiectul e legislatia din tarile europene si SUA… In carte fireste ca sunt discutate si aspectele legislative nationale.

  3. Ultimul capitol al cartii are solutii reale pentru parintii din Romania care nu vor sa-si vaccineze copilul. Solutii legale si medicale. Cumparati-o de la Sophia sau descarcati-o si cititi-o! Dna dr a pus-o gratuit la dispozitia tuturor doritorilor:

    http://www.pentruviatacluj.ro/vaccinurile-preventie-sau-boala-o-noua-patologie-pediatrica-dr-christa-todea-gross-editura-christiana-2012

    http://www.scribd.com/doc/113411130/VACCINURILE-PREVENTIE-SAU-BOALA-O-noua-patologie-pediatrica-Dr-Christa-Todea-Gross-Editura-Christiana-2012

  4. Pingback: Dr. Christa Todea-Gross demonteaza MITUL VACCINARILOR. Distrugerea SISTEMULUI IMUNITAR prin proliferarea SCHEMELOR DE VACCINARE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: Romanii au RATA CEA MAI SCAZUTA de VACCINARE a copiilor din Europa [VIDEO]. Raspunsul autoritatilor: INTEGRAREA VACCINULUI ANTI-HPV IN SCHEMA DE IMUNIZARE! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: Dr. Christa Todea-Gross despre INUTILITATEA VACCINULUI ANTIPNEUMOCOCIC SI REACTIILE SALE ADVERSE - Recomandari
  7. As vrea sa fac o mentiune.Asa cum a precizat si d na doctor,in Belgia doar vaccinul anti poliomelitic este obligatoriu.Perfect adevarat,numai ca acest vaccin se administreaza de nu mai putin de 4 pana la varsta de un an si jumatate.Cand i-a fost eliberat certificatul de nastere fetitei mele,am primit de la primarie o hartie prin care ni se aducea la cunostinta ca trebuie sa ne conformam legislatiei referitoare la obligativitatea vaccinarii anti polio.Deci,esti fortat sa-ti vaccinezi copilul de la nastere cu toate ca de-abia mai tarziu va frecventa scoala.Intre 5 si 6 ani iarasi esti obligat sa-l revaccinezi,tot anti polio.
    In maternitate i s-a facut un vaccin,desi nimeni nu mi-a cerut acordul in privinta asta,ba mai mult am fost constransa sa ma vaccinez si eu anti hepatic si chiar si sotului i-a fost recomandat sa se vaccineze urgent.
    In Belgia exista o institutie a guvernului care monitorizeaza orice copil de la nastere pana la 2 ani jumatate si esti obligat sa mergi periodic si acolo il si vaccineaza gratuit co doar industria farmaceutica are nevoie de materie prima pt experimente.Sistemul manipularii si al spalarii creierelor functioneaza perfect.Nimeni nu stie ce contine un vaccin,nici macar multi dintre medici.Vaccinul este considerat ceva miraculos,cand este chiar contrariul.Nimeni nu se informeaza,ce rost mai are sa citesti cand te informeaza institutiile sanatatii publice,care sunt mai curand ale imbolnavirii in masa.
    Si ina cateva aspecte.Eu sunt contra vaccinarii,dar din 2 motive nu am putut sa-mi feresc copilul de ele.Anti poliomeliticul este obligatoriul,dar nimeni nu m-a informat ca se poate administra separat si sarmanul copil a fost vaccinat cu 2 vaccinuri simultan dar impotriva a 7 boli, ceea ce inseamna ca a primit 7 vaccinuri odata.Treptat m-am informat si am aflat ca se poate si separat,dar deja facuse 3 din ele.La varsta de un an dupa un conflict mare cu sotul care considera ca eu sunt cea inconstienta,am reusit sa o scap de vaccinul ROR.Cand am fost la pediatru mi s-a facut morala,cum e posibil un vaccin in minus,copilul este contagios si ii contamineaza si pe ceilalti.Si acum urmeaza partea extrem de grava a situatiei.Am vazut intamplator la stiri cazul unei familii din orasul belgian Hasselt care a refuzat vaccinarea copilului.Verdictul justitiei : 6 luni inchisoare si plata unei amenzi,ceea ce mi se pare monstruos.Unde este democratia si dreptatea?Iar eu ca mama nu-mi pot exercita drepturile de a hotari pentru copilul meu pentru ca sunt amenintata cu pierderea copilului in instanta,pe motiv ca fiecare la el in tara e favorizat de justitie,cel putin asa sustine sotul.La cine se poate face recurs,la rugaciune si la Dumnezeu.

  8. Pingback: SCADE INCREDEREA PUBLICA IN VACCINARI. Medicii recunosc ca trendul e international si ca parintii care refuza vaccinarile sunt “in special intelectuali” - Recomandari
  9. Numai vitele sunt vaccinate…
    Doctori Atei spălați pe creier.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare