VACCINUL PNEUMOCOCIC – inca un vaccin obligatoriu cu care Ministerul Sanatatii si Media vor sa BULVERSEZE SI MAI TARE IMUNITATEA COPIILOR. Eugen Nicolaescu vrea sa introduca in LEGE “preventia” prin vaccinare (VIDEO)

10-07-2013 2 minute Sublinieri

Vaccinul pnenumocic va intra, din această toamnă, în programul naţional de imunizare gratuită, a anunţat, luni, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

“Trebuie să facem o rectificare bugetară şi apoi o licitaţie. Cred că este posibil să îl introducem în a doua parte a anului. Sunt circa 200.000 de copii care trebuie vaccinaţi“, a spus, luni, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Astfel, în trimestrul IV, în octombrie sau noiembrie, în funcţie de realizarea tuturor acestor proceduri, va începe efectiv, pentru prima oară în România, această vaccinare, a precizat demnitarul.

Ministerul Sănătăţii pregăteşte în aceste zile caietul de sarcini al licitaţiei pentru vaccinul cu cea mai mare acoperire.

“Se lucrează la caietul de sarcini pentru licitaţia care ar trebui să înceapă undeva la sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

La fiecare 30 de secunde un copil moare în lume, din cauza bolilor pneumococice. În România, un sfert dintre copiii infectaţi cu pneumococ decedează în primul an de viaţă.

Cifrele care ne plasează pe unul dintre ultimele locuri în lume în prevenţia bolilor infecţioase respiratorii s-ar putea schimba anul acesta, după ce vaccinul pneumococic va intra în programul naţional de imunizare gratuită.

Vaccinul pneumococic va fi administrat copiilor cu vârste de până la doi ani, începând cu ultimele luni ale anului.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a luat parte joi la dezbaterea “Introducerea vaccinarii pneumococice pentru intreaga cohorta de nou-nascuti in T4 2013″, organizata de Coalitia pentru o Noua Preventie 2013.

Ministrul Eugen Nicolaescu a punctat faptul ca preventia reprezinta obiectivul principal al MS, de aceea a cerut inca o data sprijinul partenerilor pentru a informa populatia cu privire la importanta vaccinarii copiilor.

“Ministerul Sanatatii pregateste procedura de licitatie pentru achizitionarea vaccinului pneumococic. Ne aflam in faza de elaborare a caietelor de sarcini si intentionam demararea procedurii la inceputul lunii august, astfel incat in lunile noiembrie-decembrie sa avem vaccinul necesar inceperii vaccinarii gratuite a copiilor in varsta de pana la 2 ani in cadrul programului national de imunizare.”, a spus Eugen Nicolaescu.

In timpul discutiilor ministrul Sanatatii a declarat ca MS lucreaza la elaborarea unei legi speciale privind preventia, astfel incat toate guvernele care vor urma sa fie obligate sa respecte si sa adopte masuri de preventie.

Preventia, mai buna decat toate

„Ne dorim sa asezam preventia la loc de cinste. Vreau sa transmitem parintilor ca avem grija de sanatatea copiilor lor. Pentru copil, imunizarea, cat si formarea unui stil de viata sanatos, trebuie incurajate atat in familie, cat si in scoala si comunitate”.
De asemenea, ministrul Sanatatii a adaugat ca, o importanta deosebita o reprezinta campania de informare cu privire la necesitatea si riscurile lipsei vaccinarii.

“Trebuie sa transmitem un mesaj corect parintilor cu privire la bolile care pot fi prevenite prin vaccinare, un mesaj medicilor de familie care trebuie sa explice importanta preventiei si a vaccinarii si un mesaj colegilor din Parlament de sustinere a demersurilor legislative ale ministerului”, a mai spus ministrul Eugen NICOLAESCU.

Ministrul Sanatatii a multumit Coalitiei pentru o Noua Preventie 2013 si lui Andreea Marin pentru implicarea si sustinerea actiunilor de preventie initiate de Ministerul Sanatatii si societatea civila.

shutterstock-26170492

VEDETI CE NU VREA MINISTERUL SA STITI DESPRE VACCINURI, POATE CHIAR PRIN LEGE:

***


Categorii

1. DIVERSE, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “VACCINUL PNEUMOCOCIC – inca un vaccin obligatoriu cu care Ministerul Sanatatii si Media vor sa BULVERSEZE SI MAI TARE IMUNITATEA COPIILOR. Eugen Nicolaescu vrea sa introduca in LEGE “preventia” prin vaccinare (VIDEO)

  1. Doi dintre copii mei au fost vaccinati si impotriva “varicelei” si amandoi AU FACUT anul acesta “varicela”, unul inainte de Pasti, in Saptamana Mare, si unul dupa, respectiv saptamanile trecute!
    Amandoi au luat “varicela” de la scoala si de la gradinita…
    Si m-am intrebat impreuna cu sotia, la ce bun a fost aceasta “vaccinare”, ca de “imbolnavit” tot s-au imbolnavit…! Daca ar fi avut vreun efect real, atunci DE CE NU I-AU PROTEJAT de virusul varicelei?

    Se face multa “gargara” si “propagnda” pentru vaccinuri si de multe ori acestea NU OFERA NICI O imunitate reala, din contra…creaza copiilor probleme, unele chiar foarte grave…!

    Recomand Parintilor sa fie foarte circumpspecti, cel putin cu aceeasi ravna cu care vor “oficialii” guvernamentali sa ne bage copiilor nostri aceste “substante” in corpurile lor…

    Am zis ca o sa le strig in nas doctorilor ca i-au vaccinat in mod inutil…

  2. @ Vela Gheorghe
    Nu o fac ei “in mod inutil”. Industria vaccinurilor merge pe profit. Pe langa conservantul pe baza de mercur, thimerosal, cine stie ce “surprize” au mai adaogat. Vezi cata boli si alergi noi au aparut. ..

  3. Daca toate vaccinurile s-ar anula, adica toti copiii sa nu mai fie vaccinati, atunci 80% din cabinetele medicale cu tot cu medicii de familie s-ar desfiinta caci nu ar mai avea pe cine trata, caci 90% din boli si alergii ar disparea.

  4. http://www.impfschaden.info/pneumokokken/impfung.html

    vaccinul duce la scaderea afect cu tulpinile injectate, dar creste nr de afect cu serotipurile care nu sunt continute in vaccin, per total creste nr de imbolnaviri…plus incarcarea cu aluminiul continutin preparate !

  5. http://www.impfschaden.info/pneumokokken/impfschadensmeldungen.html

    banca de date cu cazuri de persoane afectate de acest vaccin

  6. Pingback: Dr. Christa Todea-Gross despre INUTILITATEA VACCINULUI ANTIPNEUMOCOCIC SI REACTIILE SALE ADVERSE - Recomandari
  7. Dom’ ministru, da un exemplu natiunii si vaccineaza-ti copii si nepotii, sa vedem, ai curaj? Dar chiar numai slugi conduc biata tara?

  8. Pingback: Oficiali din sistemul sanitar trag “SEMNALUL DE ALARMA”: tot mai multe persoane refuza sa-si VACCINEZE COPIII LA NASTERE - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare