CORPORATISM NELIMITAT PE BAZA DE “ANTIRUSISM”. Ponta arata “directia cea buna”: SUSTINEREA EXPLOATARILOR GAZELOR DE SIST/ Rusia denunta “CRIME” in Estul Ucrainei si cere ONU “CORIDOARE UMANITARE”/ Putin – intalniri cu Hollande si Cameron

3-06-2014 11 minute Sublinieri

image-2013-10-18-15833971-41-victor-ponta

  • Mediafax:

Ponta spune că vrea independenţă energetică în perspectiva “războiului rece” şi insistă pentru acordul de liber schimb UE – SUA

Guvernul este gata să susţină, prin legislaţie şi stabilitatea redevenţelor, proiectele marilor companii şi să îşi asigure independenţa energetică, în perspectiva “războiului rece care va veni cu iarna”, a declarat premierul Ponta, pledând din nou pentru încheierea acordului de liber schimb UE-SUA.

“Guvernul va lua toate deciziile necesare pentru ca România să fie independentă energetic. Când vorbesc despre independenţa noastră naţională, includ, de asemenea, şi importantul nostru vecin care este Republica Moldova, care acum este aproape dependentă de importurile energetice din Rusia. Scopul nostru este să asigurăm necesarul de energie pentru consumul intern al ambelor ţări”, a spus Ponta la o conferinţă pe tema securităţii în regiunea Mării Negre.

El a arătat că, în prezent, în Marea Neagră, cele mai importante companii americane şi europene fac cercetări legate de noi resurse, iar primele rezultate sunt foarte încurajatoare, Guvernul fiind gata să susţină, prin legislaţie internă şi prin stabilitatea redevenţelor, proiectele dezvoltate de aceste mari companii, precum Exxon, OMV- Petrom, Repsol.

“Când vorbim de resursele neconvenţionale, toată Europa, noi, în primul rând ne referim direct la gazele de şist. De aceea, a fost o decizie dificilă pentru că, pe de-o parte, există temeri legitime şi rezonabile în ceea ce priveşte mediul, şi noi trebuie să ne asigurăm că am luat toate măsurile că explorările şi apoi exploatările se vor face cu respectarea celor mai înalte măsuri de protecţie a mediului, dar totodată, cred că unele interesele economice nu lasă României şi alte ţări din zonă să aibă o resursă alternativă de gaze. Vreau să spun că nu este uşor, nu este fără provocări, dar noi suntem pe direcţia cea bună şi Guvernul şi majoritatea parlamentară susţin ideea de avea resurse convenţionale şi neconvenţionale, pentru a fi capabili, în scurt timp, 3-4 ani, să fim capabili să acoperim consumul nostru intern, dar şi să asigurăm necesarul Republicii Moldova”, a spus Ponta.

El a amintit că au început lucrările la gazoductul către Republica Moldova şi a amintit de un alt proiect pe care îl are în vedere, respectiv construirea unui cablul electric submarin către Turcia, unul dintre partenerii strategici ai României din zona Mării Negre.

“Am înţeles pe deplin că, după un război cald care a avut loc la începutul anului acesta, cu anexarea Crimeei, cu referendumul ilegal care a avut loc în estul Ucrainei, este rezonabil să gîndeşti că va veni războiul rece odată cu vremea rece, cu iarna. Şi, atunci, avem nevoie de mai multe resurse, de alternative sigure la importurile din Rusia. Asta va face Guvernul, să rămână orientat pro-vest, cu ideea unei dezvoltări democratice, în Moldova, Ucraina şi alte state din est”, a adăugat Ponta.

El a precizat din nou, ca şi în urmă cu o lună, că România susţine încheierea acordului de liber schimb între Europa şi SUA (TTIP), arătând că este nevoie de mai mult decît o uniune economică europeană şi un spaţiu de securitate comun Europa-SUA, şi anume de o uniune economică transatlantică şi de un spaţiu de cooperare economică.

Ponta: Am fost leneşi, crezând că pericolul ca Rusia să devină vechea Uniune Sovietică este închis

Autorităţile au fost leneşe în atingerea unor ţinte de securitate şi cooperare economică UE-SUA, iar acum, în faţa unui pericol crezut închis de 25 ani, şi anume aspiraţiile Rusiei de a deveni vechea Uniune Sovietică, poate că s-a înţeles că trebuie decizii rapide, afirmă premierul Victor Ponta.

Încheierea unui acord de liber schimb între Europa şi SUA este necesar în faţa unui pericol despre care s-a crezut că a fost închis complet în urmă cu 25 de ani, şi anume aspiraţiile Rusiei de a deveni din nou vechea Uniune Sovietică, a declarat premierul Victor Ponta.

“Guvernul român este un suporter al Transatlantic Trade and Investment Partenership (TTIP). Cred că noi avem nevoie de un spaţiu comun Europa-SUA sigur din punct de vedere militar, dar şi de cooperare economică. Noi n-am fost foarte rapizi, am fost leneşi în progres în atingerea acestor ţeluri fundamentale, şi acum, în faţa a ceva ce crezusem că în urmă cu 25 de ani a fost închis complet, pericolul legat de aspiraţiile Rusiei de a deveni din nou vechea Uniune Sovietică, acum poate că am realizat că trebuie să mutăm mai rapid în direcţia creării unui spaţiu comun de securitate şi prosperitate europeano-american”, a spus Ponta la o conferinţă pe tema securităţii în regiunea Mării Negre.

În urmă cu o lună, premierul Ponta a afirmat că, după încheierea alegerilor europarlamentare, la nivelul Uniunii Europene trebuie să fie decisă foarte repede înfiinţarea pieţei unice a energiei, pentru negociarea cu Rusia a unor preţuri unice la importurile energetice, precum şi încheierea acordului comercial UE-SUA.

El şi-a exprimat speranţa că această criză din Ucraina va impulsiona o decizie mai rapidă şi pozitivă pentru încheierea Parteneriatului Transatlantic pentru Comerţ si Investiţii (TTIP), având ca rezultat o piaţă comună între UE şi SUA, arătând că un astfel de acord va creşte nivelul de competitivitate şi transparenţă şi va oferi oportunităţi economiei româneşti.

“Împreună putem fi mai puternici în faţa noi mişcării de tip Uniunea Sovietică”, spunea Ponta.

Rusia doreste sa creeze dificultati intre Romania si Ungaria, crede ziaristul Robert Kaplan, desemnat unul dintre “primii 100 ganditori ai lumii” de catre cei de la Foreign Policy. Intr-un interviu acordat site-ului inliniedreapta.ro, Kaplan se asteapta la o “strategie mediatica de sustinere a partidelor nationaliste de dreapta care creeaza conflicte intre Romania si Ungaria, Slovacia si Ungaria etc”.

In opinia sa, Rusia doreste o “zona de influenta traditionala in statele-tampon, intre Europa Centrala si Rusia, la Vest, si intre Rusia si zona Transcaucaz, la Sud”.

Ziaristul crede ca Rusia isi doreste un succes al partidelor nationaliste de dreapta in Europa, care il sustin pe presedintele rus, “pentru ca (Vladimir) Putin este un revansard nationalist, ca ei“.

“Este in interesul rusilor sa sustina astfel de conflicte, cu alte cuvinte sa rupa orice retea de relatii bilaterale intre aceste tari. Pentru a divide si conduce. De fapt nu pentru ‘divide et impera’, ci pentru a divide si a crea o zona de influenta intre Europa Centrala si Moscova”, declara Kaplan, in interviul acordat site-ului inliniedreapta.ro.

Acesta avertizeaza ca principala vulnerabilitate a Romaniei in fata Rusiei o reprezinta institutiile slabe ale statului, in conditiile in care “rusilor nu le place statul de drept. Lor le plac chestiile tulburi, vagi, in care pot mitui politicieni”.

Nota noastra:

1) Ponta cauta disperat sa se faca util americanilor in vederea alegerilor, asadar reia agresiv tema gazelor de sist si a parteneriatului transatlantic. Seful social-democrat al guvernului a dat un semnal mai mult decat evident ca afacerile marilor corporatii vor fi protejate de stat, accentul principal cazand pe companiile cu interese in “energie” – adica cele care exploateaza hidrocarburile din Marea Neagra si cele care exploateaza gaze de sist. Sustinerea inseamna orice – de la avize date pe banda rulanta, pana la redevente cat mai mici si alte forme de suport statal al “marilor companii”. Premierul mentioneaza, de asemenea, si “independenta energetica”, desi presedintele sau ne invatase recent ca suntem, de fapt, independenti deja.

In ceea ce priveste parteneriatul transaltantic, sa ne gandim la faptul ca, in caz de litigii, marile corporatii vor fi avantaje fata de statele nationale, in cazul in care acesta intra in vigoare in actuala forma. Adica, in cazul in care RMGC da in judecata statul roman, prin parteneriatul transatlantic va avea un ascendent poate decisiv. Dar, nu-i asa, Ponta nu e foarte combativ oricum pe tema eventualului proces intentat de RMGC…

2) Kaplan ne mai face cinstea unui interviu, acordat unui site de tortura intelectuala, in care reia, de fapt, aceleasi teme, fiind insa mai explicit cu privire la activitatea de lobby pro-Chevron. Dincolo de acest aspect, Kaplan mentioneaza ceva despre faptul ca rusii baga zazanie intre Ungaria si Romania si sustin partidele nationaliste de dreapta din Europa. Din nou, e un mister ce cauta acesti domni americani la Bucuresti cu asemenea idei pe care le stiam deja si nu se bulucesc la Budapesta, sa-i atraga atentia lui Orban ca face jocul lui Putin si ca asta nu-i frumos. In privinta partidelor de dreapta, nationaliste, ele sunt rezultatul “genialelor” politici eurocrate, iar promovarea susnumitului parteneriat transatlantic, prin accelerarea globalizarii euroatlantice, nu va face decat sa amplifice discrepantele, polaritatile si, prin urmare, clivajele identitare din Europa. Sa nu fie, insa, cumva, zicerea lui Kaplan, pretext pentru gardienii euroatlantici de a eticheta orice atitudine nationalista sau patriota drept manevra ruseasca, asa cum Ponta (ca si MRU) asimileaza orice opozitie la gazele de sist cu “provocarile” rusesti.

Ministerul pentru Societatea Informationala a invitat presa, marti 3 iunie, la ceremonia de semnare a grantului privind finantarea infiintarii unui Centru de inovare in domeniul securitatii cibernetice acordat de Agentia pentru Comert si Dezvoltare din SUA (USTDA) catre Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT – RO), al carui sediu este in Bucuresti.

“Documentul oficial va fi semnat de domnul ministru Alexandru – Razvan Cotovelea, domnul Augustin Jianu, director general CERT – RO, domnul Jim Cunningham, consilier comercial Ambasada SUA si domnul Scott Greenip, Country Manager Europe and Eurasia USTDA”, se arata in invitatia de presa.

Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica – CERT-RO este o structura independenta de expertiza si cercetare-dezvoltare in domeniul protectiei infrastructurilor cibernetice, care dispune de capacitatea necesara pentru prevenirea, analiza, identificarea si reactia la incidentele de securitate cibernetica ale sistemelor informatice ce asigura functionalitati de utilitate publica ori asigura servicii ale societatii informationale. CERT-RO se afla in coordonarea Ministerului pentru Societatea Informationala si este finantat integral de la bugetul de stat.

Secretarul Apărării al SUA, Chuck Hagel, va face o vizită în România, la invitaţia ministrului Apărării naţionale, Mircea Duşa, cei doi oficiali având programată o întâlnire, joi, la Constanţa.

“Întâlnirile dintre cei doi demnitari sunt programate joi, 5 iunie, la Constanţa, prilej cu care vor fi abordate teme precum dimensiunea militară a Parteneriatului Strategic între cele două state, cu accent asupra sprijinului SUA pentru România în actualul context din vecinătatea estică, importanţa măsurilor de reasigurare la nivel aliat, stadiul operaţionalizării proiectelor SUA din România, ca şi teme referitoare la agenda aliată în perspectiva Summit-ului NATO din Ţara Galilor”, se arată într-un comunicat transmis luni de MApN.

La finalul convorbirilor, ministrul Duşa şi secretarul Apărării Hagel vor vizita nava USS Vella Gulf, ce va acosta în Portul Constanţa, menţionează sursa citată. Cu acest prilej, ministrul apărării naţionale, Mircea Duşă, şi secretarul Apărării al SUA, Chuck Hagel, vor face declaraţii de presă comune.

Populaţia civilă din Lugansk a început să-şi părăsească locuinţele pe fondul creşterii în intensitate a confruntărilor armate din cartierele mărginaşe ale oraşului, anunţă RIA Novosti.

Focuri de artilerie s-au auzit în această dimineaţă timp de câteva ore, susţin surse din rândul separatiştilor pro-ruşi, care încearcă să preia controlul asupra unui centru al Serviciului de Frontieră ucrainean.

De asemenea, în luptă s-au folosit arme de calibru mic şi grenade ofensive. Potrivit sursei citate, unul dintre mebrii forţelor de auto-apărare a pierit în timpul confruntărilor şi alţi câţiva separatişti au fost răniţi.

Serviciul de Frontieră ucrainean a comunicat că patru grăniceri au fost şi ei răniţi în acelaşi schimb de focuri.

Ucraina a început să plătească pentru gazul rusesc. 786 de milioane de dolari au intrat în conturile Gazprom

Compania Gazprom a amânat până la data de 9 iunie introducerea măsurii de plată în avans pentru gazele naturale furnizate Ucrainei, informează ITAR-TASS, citându-l pe directorul general al gigantului energetic rus, Aleksey Miller.

“Ucraina a plătit prima tranşă pentru gazele primite. 786 de milioane de dolari au intrat astăzi (n.r. luni) în conturile Gazprom”, a spus Miller.

“Salutăm decizia Ucrainei de a începe să-şi plătească datoria faţă de noi şi vom amâna până pe 9 iunie plata în avans”, se arată într-un comunicat oficial al Ministerului Energetic rus, care a precizat că suma virată de Ucraina reprezintă o parte din plata gazului livrat în perioada februarie-martie 2014.

Politia de frontiera ucraineana a ucis luni cinci rebeli in cursul unui atac cu aruncatoare de rachete declansat de insurgentii pro-rusi impotriva unitatii lor din Lugansk, a anuntat politia de frontiera, in randul careia s-au inregistrat sapte persoane ranite, dintre care patru grav, transmite AFP.

Atacul a fost lansat in timpul noptii si continua la inceputul dupa-amiezii, dupa un scurt armistitiu pentru evacuarea ranitilor, a precizat serviciul de presa al politiei de frontiera, intr-un comunicat.

“Luptele au reinceput la 13,30 (10,30 GMT) dupa un armistitiu de 30 de minute obtinut gratie sustinerii reprezentantilor ONG-urilor, deputatilor si cetatenilor”, potrivit sursei citate.

Surse din serviciul de securitate sustin ca un grup de separatisti care a ocupat etajele superioare ale unui bloc din apropiere a deschis focul asupra unui post de frontiera de la marginea sudica a Luganskului, un oras apropiat de granita cu Rusia.

“Se trage incontinuu. Nu a existat nicio pauza in schimbul de focuri care continua de 7 ore”, a declarat un purtator de cuvant al postului de control Oleh Slobodin.

Intr-o alta declaratie din partea Serviciului de Frontiera ucrainean, separatistii de la postul de granita din Lugansk trag de la geamurile unor apartamente private si au impiedicat oamenii din cladirea respectiva sa paraseasca zona. In aceste conditii, este dificil pentru graniceri sa raspunda focului.

Ora 17:50 Ambasadorii celor 28 de tari ale NATO s-au reunit luni cu omologul lor rus, pentru prima oara de la anexarea Crimeei de catre Rusia, scrie AFP.

Consiliul NATO-Rusia s-a reunit luni dupa-amiaza timp de doua ore la sediul Aliantei din Bruxelles, la cererea ambasadorului Rusiei Alexandr Grushko, a precizat Oana Lungescu, purtator de cuvant al NATO.

“Schimbul de opinii a fost foarte franc”, a subliniat ea, adaugand ca fiecare parte si prezentat opiniile.

“Trebuie sa avem toti ca obiectiv promovarea unei solutii care sa respecte legile internationale, inclusiv integritatea teritoriala a Ucrainei, si sa contribuim la pacea si securitatea euro-atlantica”, a declarat secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, in inchiderea reuniunii, potrivit purtatorului de cuvant.

Aceasta reuniune, “pur formala”, nu a condus la “adoptarea de decizii”, a precizat un diplomat.

Ora 14:05 Rusia va cere “coridoare umanitare” in estul Ucrainei intr-un proiect de rezolutie pe care il va propune Consiliului de Securitate al ONU, transmite AFP.

“Acest proiect de rezolutie cva solicita crearea imediata a unor culoare umanitare pentru ca civilii sa poata parasi zonele de lupta”, a explicat ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov.

  •  Mediafax:

CRIZA DIN UCRAINA: Administraţia de la Kiev comite “crime împotriva propriului popor”, acuză Moscova

Autorităţile ucrainene comit “crime împotriva propriului popor” la Lugansk, acuză Ministerul rus al Afacerilor Externe.

“Astăzi, 2 iunie, autorităţile de la Kiev au comis noi crime împotriva propriului popor”, denunţă diplomaţia rusă, îndemnând încă o dată Occidentul să utilizeze influenţa pentru a evita ca Ucraina să ajungă într-o situaţie de “catastrofă naţională”.

Cinci insurgenţi proruşi au fost ucişi într-un atac pe care l-au lansat asupra unei unităţi a Poliţiei de frontieră ucrainene din oraşul Lugansk, anunţă autorităţile ucrainene.

Atacul a fost lansat în cursul nopţii de duminică spre luni, iar schimburile de focuri continuau luni după-amiază.

Berlinul cere Moscovei să împiedice infiltrarea de combatanţi şi armament pe la frontiera cu Ucraina

Guvernul german a cerut miercuri Moscovei să-şi controleze mai bine frontiera cu Ucraina, pentru a împiedica infiltrarea unor combatanţi separatişti proruşi şi transporturi de armament, relatează AFP.

Guvernul german “aşteaptă de la Guvernul rus să împiedice, de-a lungul frontierei cu Ucraina, combatanţi separatişti să se infilteze sau ca importante cantităţi de armament să poată fi transportate”, a declarat Steffen Seibert, un purtător de cuvânt al Executivului, într-o conferinţă de presă obişnuită.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului german de Externe Martin Schäfer a evocat “îngrijorarea tot mai mare” a Berlinului faţă de confruntări “a căror gravitate şi intensitate cresc” în zona Donbas, în estul ţării.

“Acest lucru ţine de faptul că ajung pe mâna separatiştilor şi sunt utilizate tot mai multe arme de altă categorie” de putere, a apreciat el.

“Am putut să constatăm acest lucru la aeroportul din Doneţk şi sperăm că noua putere ucraineană (…) va reuşi să preia controlul asupra situaţiei în această regiune”, a continuat Schäfer.

El a subliniat că restabilirea ordinii de către forţele ucrainene este necesar să aibă loc “cu discernământ şi potrivit principiului proporţionalităţii” răspunsului.

La Doneţk, capitala regiunii rebele, un oraş cu aproximativ un milion de locuitori, confruntări violente între armata ucraineană şi separatişti proruşi, pentru preluarea controlului asupra aeroportului din localitate, s-au soldat luni cu 40 de morţi.

Liderii europeni, reuniţi marţi la Bruxelles, au îndemnat Rusia să coopereze cu noul preşedinte al Ucrainei, Petro Poroşenko, ales duminică, să continue “retragerea forţelor armate de la frontiera ucraineană şi (să-şi folosească) influenţa asupra grupărilor înarmate pentru diminuarea tensiunii”.

David Cameron şi Vladimir Putin se întâlnesc vineri în Normandia

Premierul britanic David Cameron va avea vineri o întrevedere cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru discuţii referitoare la criza ucraineană, cu prilejul ceremoniilor de comemorare a debarcării aliaţilor în Normandia, a anunţat luni Downing Street.

“Este o ocazie importantă pentru a insista în privinţa importanţei dialogului între Guvernul rus şi noul Guvern ucrainean”, a declarat purtătorul de cuvânt al premierului David Cameron, în condiţiile în care Vladimir Putin va fi primit joi la Paris de preşedintele francez Francois Hollande.

Casa Albă a anunţat anterior că nu are în vedere o întrevedere între preşedintele american şi Vladimir Putin la ceremoniile din Normandia.

Întrevederea dintre premierul David Cameron şi Vladimir Putin va avea loc după summitul G7 de la Bruxelles, convocat în urma deciziei occidentalilor de a anula reuniunea G8 de la Soci, din sudul Rusiei, şi de a suspenda Rusia din grupul ţărilor industrializate după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea.

Marea Britanie participă deplin la sancţiunile impuse Rusiei şi a condamnat în mai multe rânduri acţiunile în Ucraina.

Întrevederea are loc la mai puţin de două săptămâni după ce preşedintele Vladimir Putin a apreciat drept “inacceptabile” declaraţii atribuite prinţului Charles, care ar fi comparat politica liderului rus în Ucraina, într-o discuţie privată, cu aceea a lui Hitler.

O întâlnire între Putin şi Poroşenko nu este “prevăzută” în Normandia, anunţă Kremlinul

O întrevedere între preşedintele rus Vladimir Putin şi noul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko, cu ocazia ceremoniilor de vineri pentru comemorarea a 70 de ani de la debarcarea aliaţilor în Normandia nu este prevăzută, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Această problemă nu este examinată“, a declarat Peskov, întrebat în legătură cu o posibilă întâlnire între cei doi lideri.

Ales la 25 mai cu peste 54% din voturi, miliardarul prooccidental ucrainean Petro Poroşenko va fi prezent la ceremoniile de comemorare a debarcării aliaţilor, unde a fost invitat de preşedintele francez Francois Hollande.

Înainte de vizita în Franţa, Poroşenko se va întâlni, miercuri, în Polonia cu preşedintele american Barack Obama.

La ceremoniile de vineri din Franţa va fi prezent şi preşedintele Vladimir Putin. Cu această ocazie, el va avea o întrevedere cu premierul britanic David Cameron, potrivit unui anunţ făcut luni de Downing Street. Liderul de la Kremlin se va întâlni, joi, la Paris cu omologul său francez, Francois Hollande.

  • Jurnalul:

Angela Merkel exclude admiterea Georgiei în NATO la summitul Alianţei din septembrie

Cancelarul german Angela Merkel a exclus luni posibilitatea ca Georgia să fie admisă în NATO cu ocazia summitului Alianţei, care se va desfăşura în luna septembrie în Ţara Galilor, relatează agenţia DPA.

Aderarea Georgiei la Alianţa Nord-Atlantică nu se va afla pe agenda summitului, a indicat Angela Merkel la Berlin în timpul unei conferinţe de presă comune cu premierul georgian Irakli Garibaşvili.

Ea a vorbit în continuare despre progresele făcute de Georgia, referindu-se la numeroasele misiuni ale Uniunii Europene şi NATO la care această ţară a participat. În acest context, cancelarul german a menţionat că la summitul Alianţei va fi recunoscut faptul că Georgia a fost un bun partener în misiuni dificile.

Georgia continuă să aspire la statutul de membru al Alianţei Nord-Atlantice, care i-a fost refuzat după războiul cu Rusia în vara anului 2008. Moscova se opune cu înverşunare admiterii Georgiei în NATO şi menţine trupe în provinciile georgiene separatiste Abhazia şi Osetia de Sud, cărora le-a recunoscut independenţa după acel război declanşat de fostul preşedinte georgian, pro-occidentalul Mihail Saakaşvili.

Acesta din urmă a pierdut puterea, anul trecut, după victoria în alegerile parlamentare şi prezidenţiale a coaliţiei Visul Georgian, iar noii lideri de la Tbilisi şi-au manifestat dorinţa unei normalizări a relaţiilor bilaterale cu Rusia. Ei au susţinut în acelaşi timp că nu vor renunţa la orientarea pro-occidentală şi nici la obiectivul de la aderare la NATO şi UE.

Nicloas Sarkozy susţine că s-a întâlnit luni, în Rusia, cu Vladimir Putin

Fostul preşedinte al Franţei Nocolas Sarkozy a declarat luni pentru AFP că s-a întâlnit în cursul zilei cu preşedintele rus, Vladimir Putin, în Rusia, unde a însoţit-o pe soţia sa, cântăreaţa Carla Bruni, care seara a susţinut un concert la Moscova. “Ne-am întâlnit. Chiar am luat prânzul împreună”, a spus Nicolas Sarkozy, fără să precizeze locul.

Întrebat în legătură cu conţinutul discuţiilor sale cu Vladimir Putin, fostul şef al statului francez nu a răspuns, făcând un gest vag cu mâna.

Vladimir Putin s-a aflat luni la Soci, în sudul Rusiei.

Mai multe mass-media din Franţa au informat în ultimele zile că Nicolas Sarkozy, confruntat în ţară cu un scandal financiar în rândul partidului său, UMP, urma să aibă luni o întâlnire cu Vladimir Putin în Rusia, cu trei zile înainte de o întrevedere la Paris între liderul de la Kremlin şi şeful statului francez, François Hollande.


Categorii

1. DIVERSE, Corporatism, Gazele de sist, George Friedman/ Stratfor, Ucraina

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “CORPORATISM NELIMITAT PE BAZA DE “ANTIRUSISM”. Ponta arata “directia cea buna”: SUSTINEREA EXPLOATARILOR GAZELOR DE SIST/ Rusia denunta “CRIME” in Estul Ucrainei si cere ONU “CORIDOARE UMANITARE”/ Putin – intalniri cu Hollande si Cameron

  1. “Vocea rusiei” vorbeste de un al doilea mare front in Ucraina, front caruia guvernul de la Kiev nu i-ar putea face fata-in conditiile in care Donetk si Lugansk sunt defenitiv in mana rusilor.
    O data cu asta s-ar finaliza Novorusia, ca o forma de stat federal:

    Autorităţile de la Kiev nu dispun de forţele şi resursele necesare pentru a duce până la capăt operaţiunea punitivă împotriva Novorusiei. Dacă armata, Garda Naţională şi mercenarii occidentali, prin eforturi comune, nu pot prelua controlul asupra Slavianskului sau Kramatorskului, oraşe cu o populaţie de circa 100.000 de locuitori, posibilitatea reuşitei unui asalt asupra unor asemenea oraşe, ca Doneţk sau Lugansk, este, practic, egală cu zero. Bineînţeles că există varianta ca aceste oraşe să fie şterse de pe faţa Pământului cu ajutorul lansatoarelor de rachete şi bombardamentelor aeriene, însă în acest caz există riscul unei intervenţii străine. Preluarea şi menţinerea controlului oraşelor Lugansk şi Doneţk sunt obiective absolut ireale pentru armata ucraineană, în starea sa actuală. În acelaşi timp, subunităţile susţinătorilor Novorusiei capătă experienţă, îşi îmbunătăţesc organizarea şi îşi procură arme tot mai puternice. Mai devreme sau mai târziu, noul preşedinte al Ucrainei va trebui să negocieze cu aripa politică a rebelilor.
    http://romanian.ruvr.ru/2014_06_02/Cum-va-fi-Ucraina-in-urma-razboiului-civil-9546/

    Resursele juntei de la Kiev sunt pe sfârşite şi un al doilea centru de tensiune ar lovi foarte puternic în capacitatea de luptă a armatei ucrainene. În anumite condiţii, Novorusia şi Transcarpatia s-ar putea înţelege cu Kievul şi să obţină o autonomie foarte largă în cadrul unei noi structuri federale a statului sau chiar să pună în aplicare modelul unei confederaţii, după exemplul confederaţiei Bosnia-Herţegovina.
    http://romanian.ruvr.ru/2014_06_02/Cum-va-fi-Ucraina-in-urma-razboiului-civil-9546/

  2. PONTA ,vrea sa ne faca sa avem teama de RUSIA ,sa ne prosteasca si sa ne lasam cu totul in mainile americanilor si EU. Adica in CERCUL DIAVOLESC , sa creasca masiv datoriile tarii ,la mana altora ,milogiii ,lingaiii . Si sa introduca dictatura electronica ,dupa scaparea de DICTATURA COMUNISTA .Vai noua si viitorul copiii ,copiilor nostrii si sufletelor noastre. In ce hal ne aflam si in ce directie preiculoasa ne indreptam ,nestiind INCOTRO ….. Singurul care stie totul ,este bunul DUMNEZEU si proorocii nostrii …. TREZIREA ,care mai toti vorbim ,pe aceste aparate ,sa ne trezim si sa ne unim .Pai ,oameni buni , nu se face decat prin SFANTA SPOVEDANIE ,care noi barbatii cu muschii mari tari si incapatanati ,plini si de mandrie ,nu avem curajul si barbatia sa o facem ,sa punem hotar si inceput bun catre DUMNEZEU .Daca DOMNUL a spus, ca . Fara de mine nimic nu puteti face!!!?. Ce mai amani tu omule muritor ,caci in pamant va merge trupul tau puternic si frumos .Daca de doare ,de tara ,de copii tai si de sufletul tau ,fii hotarat catre UNIREA CU HRISTOS , CATRE ADEVAR SI VIATA VESNICA .Doamne ajuta !

  3. Pingback: ULTIMATUM LA LUGANSK/ Miscari de trupe la granita cu Rusia si Transnistria/ Obama: POLONIA, CEL MAI BUN ALIAT AL SUA - Recomandari
  4. Imaginea lui Obama adresandu-se aliatilor sai strategici, prietenilor poporului american, dintr-o cusca blindata la Varsovia,este halucinanta.
    Interesanta enumerarea tarilor care nu vor mai fi niciodata singure, in sensul ca vor fi ocupate protector de americani..
    Posibil ca ungurii, cehii si bulgarii s-au simtit foarte prost.
    Presedintele Basescu nu a aplaudat si nu a fost singurul.Statea asa, intr-o rana, gandindu-se la dansul stie ce. Avea un aer preocupat, ceea ce nu ii sta in fire.Poate medita (cred ca cuvantul este prea mare) la chirghizii care tocmai acum si-au gasit sa inchida bazele militare americane.
    Maine, adica astazi, este o zi importanta. Daca trece TTIPul,caci acesta este subiectul principal al discutiilor G7,Europa se poate considera colonie.

  5. Pingback: Biolog si activist american: FRACTURAREA HIDRAULICA UCIDE [video]/ REFERENDUMUL privitor la gazele de sist din BAILE FELIX – legal, dar formal - Recomandari
  6. Pingback: Gest incalificabil al sefului NATO: acuza organizatiile ECOLOGISTE anti-gaze de sist ca sunt MANIPULATE de RUSIA/ Studiu al INSTITULUI de GEOLOGIE: fracturarea hidraulica poate antrena CONSECINTE CATASTROFALE - Recomandari
  7. Pingback: Vestul Timisului – un nou Pungesti? ARSEN IN APA UNUI SAT DIN TIMIS. Posibila cauza: gaze de sist exploatate in Serbia/ SE VA DA “LIBER” LA ORGANISME MODIFICATE GENETIC IN EUROPA? - Recomandari
  8. Pingback: Parlamentul TURCIEI a votat pentru INTERVENTII MILITARE in SIRIA si IRAK/ George Friedman la CHISINAU. Raspunsuri ambigue despre REVIZIONISMUL MAGHIAR ale sefului Stratfor/ Arsenalul NUCLEAR al RUSIEI l-a depasit pe cel al SUA - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare