CRIMINALIZAREA SARACIEI: “Vom vedea curând câteva milioane de săraci în cătuşe”. Cazurile pensionarilor care s-au SINUCIS din cauza ANCHETELOR DNA (video)

4-08-2014 7 minute Sublinieri

CUM A RASPUNS “BABA LUI TUTEA” LA INTEROGATORIUL DNA

batrana-anchetata-de-procurori
***




[…] Zece milioane euro mită în dosarul ALRO şi două milioane în cazul Bercea Mondial – Mircea Băsescu. În ciuda unor dovezi zdrobitoare, dosarele sunt închise şi magistraţii eliminaţi din sistem. Cine sunt însă anchetaţi de DNA? Nişte bătrâni pensionari neputincioşi. O bătrână chemată la DNA pentru că a dat cu borcan de miere. Un pensionar pentru că a dat 100 de lei mită. Cinci astfel de pensionari speriaţi de hărţuirea la care au fost supuşi de procurori s-au sinucis. […]

O altă bătrână s-a sinucis după ce a fost anchetată de DNA în cazul medicilor care au luat bani în schimbul pensionărilor. Frica de arestare a împins-o la sinucidere.

Incă o victimă a scandalului „Mită pentru Pensii”. Bătrâna s-a sinucis pentru că ar fi dat şpagă un borcan de miere pentru a ieşi mai repede la pensie.

Un pensionar de 60 de ani din Arges s-a sinucis după ce a fost anchetat de DNA pentru o presupusă şpagă de 100 de lei. […]/integral pe antena3.ro

Maria Cociorvan, 72 de ani. Este bătrâna acuzată de procurorii DNA că a dat 35 de “ouă negre” judecătorilor. Răspunsurile bătrânei au determinat procurorii să spună: “ce drac de babă e” și s-o lase fără bani, în mijlocul Bucureștiului, la peste 400 de kilometri de casă. Dezvăluirea dialogului cu procurorii i-a determinat pe jurnaliștii din platoul “Sinteza Zilei” să râdă în hohote și pe Dana Grecu să-i facă bătrânei o propunere la care a răspuns: “Râdeți de mine, doamnă?”.

Maria-CociorvanPensionara Maria Cociorvan, comuna Iaslovăț, județul Suceava: “M-am sculat de dimineață, toată noaptea n-am dormit, eu îs femeie bolnavă, sufăr cu inima și m-am dus să-mi beau pastilele. Aud câinii, aud bătând la poartă, ies la poartă – jandarmeria. Oare cum mi-a fost mie, la vârsta mea, cu jandarmii la poartă?”.

Iată ce-și amintește bătrâna despre momentul în care jandarmii au ridicat-o:

Jandarmi: Te-mbraci, mamaie, te-mbraci și vii cu noi. 

Maria Cociorvan: Eu am crezut că mă duce în Rădăuți. Cât e până la Rădăuți?

Jandarmi: Îți iei banii…

Maria Cociorvan: Eu, la trei milioane și ceva, de unde să iau bani? Pensie n-am luat, n-am niciun leu. Cine mă ia, mă aduce înapoi acasă. 

Jandarmi: Ia-ți telefonul, ochelarii, tot ce ai. 

Maria Cociorvan: Eu n-am nimic. Mă pune în mașină. Eu fără grijă. Trec de Rădăuți, trec de Suceava și întreb: unde mă duceți?

Bătrâna pensionară Maria Cociorvan avea să ajungă la DNA, la București. Pensionara a dezvăluit dialogul cu procurorii DNA:

DNA: Mamaie, te rog frumos să-mi spui. 

Maria Cociorvan: Ce să spun?

DNA: Că ai dat la judecători 35 de ouă…

Maria Cociorvan: Domnule procuror, eu am auzit că aici, la DNA, sunteți oameni cuminți, cu școală, nu o proastă de babă de adus exemplu aici. 

DNA: Nu, că ai dat ouă negre. 

Maria Cociorvan: Da’ ce, găinile în București fac ouă negre?

DNA: Nu fac ouă negre. Dar dumneata știi ce înseamnă ouă negre?

Maria Cociorvan: Nu știu ce înseamnă. 

DNA: Ou negru înseamnă 100 de euro. 

Maria Cociorvan: Da’ cât înseamnă 100 de euro?

DNA: Ați dat o mie de euro…

Maria Cociorvan: Doamne ferește, dacă aveam 1000 de euro făceam o nuntă cu un moșneag.

DNA: Mamaie, spui adevărul?

Maria Cociorvan: Da, adevărul. Ce să spun, ce știu eu sau ce vreți dumneavoastră?

DNA: Ești filmată. 

Maria Cociorvan: Eu zic, n-am bani, nu m-am filmat niciodată. Chiar, dați drumul să mă văd. Cum arăt filmată?

DNA: Mamaie, semnezi precum că refuzi declarația. 

Maria Cociorvan: Eu nu pun mâna pe pix, nu pun, nu cunosc și nimica. 

DNA: Da’ spune că refuzi, dacă nu, te condamnăm. 

Maria Cociorvan: Ce bine-mi pare, copiii m-au abandonat, pensia mi-e mică, rămân aici la dumneavoastră, vine iarna,  n-am bani, n-am lemne. 

“Erau procurori mai mulți acolo, era o doamnă și unu spune: ‘lu’ mamaie i s-a făcut rău’ și celălalt: ‘nu vezi ce drac de babă e, nu scoți nimic de la ea'”, își amintește pensionara Maria. După acest moment a fost aruncată în stradă, în București.

“Cine-mi plătește mie rușinea?”, se întreabă bătrâna și-și amintește de un avocat căruia i s-a făcut milă de lacrimile ei: “Era un procuror, judecător, înalt, de la noi de la Rădăuți, îmi zice: ‘mamaie, nu mai plânge, ia un milion cât costă biletul de tren până la Rădăuți’ și-mi dă un milion”. […]/ integral pe dcnews.ro

mariacociorvan-465x390Tanti Maria a devenit „vedetă” în comuna ei, Iaslovăţ -judeţul Suceava, după ce toată suflarea din sat a văzut-o la televizor, cum o aduceau mascaţii la sediul DNA Bucureşti, femeia fiind acuzată de dare de mită.

Concret, anchetatorii susţin că bătrâna, pe numele ei Maria Cociorvan, în vârstă de 72 de ani, i-ar fi dat ouă şi bani judecătorului Bogdan Bărbuţă de la Judecătoria Rădăuţi, arestat preventiv luni seară de Curtea de Apel Bucureşti, pentru fapte de corupţie. „M-o luat aşa, cum ia uliul găina”, povestea marţi după-amiază bătrâna reporterului Evz care a vizitat-o la domiciliul ei din Iaslovăţ.

Fără bani la ea, după ce a fost audiată, tanti Maria s-a trezit singură, într-o Capitală pe care nu o mai văzuse până atunci. Până şi mascaţii care au luat-o de acasă, dispăruseră. „Nu mi-au spus că mă duc la Bucureşti. Te îmbraci şi vii cu noi, să dai o declaraţie! Eu am crezut că mă duc la Rădăuţi. Am apucat geanta goală, fără un leu, fără nimica, şi m-am dus fără grijă, că mă duc la Rădăuţi”, povesteşte Maria Cociorvan.

La audieri, continuă septuagenara, i s-a făcut rău, mai ales după ce a aflat de ce e acuzată: „Uite, mata – i-ar fi spus procurorul – ai dat găini, ouă, nu mai ştiu ce a spus acolo. Domnule, vă rog frumos să mă credeţi, eu spun atunci că mata ai fost aseară la mine şi mi-ai furat 10.000 de euro. Pot să spun aşa ceva? Nu. Dar cum pot spun eu de omul acela (n.r.- Bogdan Bărbuţă), dacă nu i-am văzut ochii şi faţa. Nici nu îl cunosc. „Nu se poate doamnă – zice procurorul – spui adevărul că dacă nu te condamnăm. Foarte bine, condamnaţi-mă! Copiii m-au abandonat, lemne n-am, bani n-am… din 3 milioane pensie (300 de lei), eu cu ce să trăiesc? Opriți-mă aici la dumneavoastră!”, încearcă să-şi aducă aminte cât mai exact dialogul cu procurorul.

După ce i s-a făcut rău şi a fost lăsată pe hol să se liniştească puţin, procurorul a întrebat-o dacă îi este foame: „Mi-e foame, dar ce m-a îmbiat careva cu o coajă de 341555maximpâine? Şi el (n.r. -procurorul) era cu o pizza în mână. Şi zice: „poftim, mănâncă pizza asta, n-ai merita, că mi-ai spus numai minciuni”. Am spus adevărul. Cum vreţi, să spun ce spuneți dumneavoastră, să completez eu?!”. Bătrâna din Iaslovăţ nu a vrut nici în ruptul capului să dea sau să semneze vreo declaraţie: „Nu pun mâna pe pix”, i-a spus ferm anchetatorului. Şi când a venit vorba de avocat, tanti Maria a pus problema tranşant: „Dacă pun avocat, zice el. Pun, dar n-am bani cu ce plăti. O plătiţi dumneavoastră?”

După audieri, când să plece, a realizat că nu are cu ce să se întoarcă acasă, şi i-a spus procurorului: „Eu mă duc în stradă şi cerşesc!”. Din fericire, un avocat, care avea un alt client tot de la Rădăuţi, i-a dat 100 de lei să aibă pentru biletul de tren. „Vă spun adevărul că l-am pupat de bucurie”, continuă femeia. A ajuns acasă a doua zi dimineaţă, la aproape 24 de ore, după ce a plecat din faţa porţii, cu duba jandarmeriei. Bătrâna şi rudele ei susţin că vor face demersurile pentru a-i da în judecată pe cei responsabili de “excursia” forţată până la Bucureşti: „Vorbea tot satul, vai, face închisoare, face puşcărie…”, e revoltată femeia.

Doi pensionari, soţ şi soţie, din Harghita au fost găsiţi spânzuraţi în magazia locuinţei lor, ei lăsând un bilet de adio, iar poliţiştii spun că s-a stabilit că bărbatul a încasat sume necuvenite la pensie, în valoare de peste 41.000 de lei, iar zilele trecute primise decizia de returnare a banilor, informează Mediafax.

Cei doi pensionari din localitatea harghiteană Bălan au fost găsiţi spânzuraţi luni seară, în magazia locuinţei lor. În biletul de adio cei doi cereau scuze copiilor pentru gestul făcut. Şefa Casei de Pensii Harghita, Ban Katalin, a declarat pentru Mediafax că la data stabilirii pensiei bărbatului, acesta a prezentat o adeverinţă de angajat care era falsă.

batrana-DNACâţiva pensionari s-au sinucis, unii dintre ei cercetaţi pentru fraudă, altora fiindu-le imputată pensia de invaliditate de care au beneficiat ilegal. Prin gestionarea unui fenomen social, şomajul ascuns, cu mijloace penale represive, DNA a intrat periculos pe tărâmul ideologiei şi al populismului. Iar prin propunerea de amnistiere, premierul Victor Ponta acoperă, la fel de populist, o gravă problemă socială din portofoliul guvernului.

Franţa şi Olanda sunt două ţări în care fenomenul pensiei sau ajutorului de invaliditate a fost cercetat, dar nu de către poliţie sau procurorii anticorupţie, ci de serviciile sociale şi sociologi, fiind numit handicapologie iar beneficiarii desemnaţi ca invalizi social (Rosanvallon, Noua problemă socială).

În 1994 în Olanda 1,2 milioane de persoane primeau alocaţii de invaliditate, adică 17% din populaţia activă! Din 1986, anul în care a fost introdusă această prestaţie până în zilele noastre , în tranşa de vârstă cuprinsă între 55 şi 64 de ani, există mai mulţi beneficiari ai pensiei de invaliditate decât persoane active (Rosanvallon,). În realitate, pensia de invaliditate reprezintă şomaj ascuns, iar problemele, atât în cazul României cât al celorlalte state unde acest fenomen a fost studiat, sunt lipsa locurilor de muncă, incapacitatea de reinserţie socială a statului şi discriminarea pe piaţa muncii pe criteriul vârstei.

În numele curăţeniei generale, DNA şi-a asumat rolul de a interveni penal într-o chestiune în care este abilitat doar guvernul, respectiv aceea de a elabora politici publice pentru combaterea şomajului ascuns.

Campania este desfăşurată acum, deşi a fost iniţiată de guvernele Boc, la îndemnul preşedintelui Traian Băsescu de a lupta împotriva asistaţilor social, şi poartă însemnele ideologice ale populismului penal.

Aplaudată de comentatorii de dreapta, acţiunea DNA este expresia criminalizării sărăciei în România, iar dacă instituţia va continua pe acest drum, anti-corupţia se va transforma într-o adevărată industrie.

Persoanele care beneficiază de prestaţii sociale fără să aibă dreptul la ele, sunt, în mare parte şomeri care, din cauza vârstei sau a deficitului de locuri de muncă, au apelat la corupţie pentru a avea din ce sa trăiască.

Ceea ce înseamnă că vom vedea curând câteva milioane de săraci în cătuşe. […]/ integral pe adevarul.ro

batrana

[…]

Deocamdata se face ”curatenie” in lumea politica, in lumea marilor granguri. Curand, insa – asa cum deja s-a “pre-testat” si “semnalizat” in cateva cazuri (vezi anchetarea taranilor care au votat la referendum sau nebunia de anul trecut de la Liceul Bolintineanu) – secerisul va trece la nivelele intermediare si la cele micro ale societatii, pentru ca, pana la urma, controlul cel mai draconic nu trebuie sa fie cu cei mari si puternici (car vor atinsi selectiv si tintit), ci cu “plevusca”, ce o sa fie, pe de o parte, terorizata pentru orice miscare, iar pe de alta parte cocosata de taxe si haituita pentru ”evaziune” la cea mai mica abatere (deja guvernul a stabilit, in acord cu FMI, o “cruciada” impotriva evaziunii. E cazul sa fie alergati bastinasii pentru biruri, nu sa plateasca multinationalele pe masura profiturilor scoase aici…).

Scopul, pana la urma, nu credem ca e (doar) punerea cu botul pe labe a celor puternici ridicati in anii postcomunismului pentru a face loc noilor potentati, ci, mai ales, exercitarea unui control social difuz, o presiune permanenta pusa pe omul rand si o atmosfera sufocanta, intimidanta, politieneasca.

Scopul nu este nici unul de eradicare a unui fenomen cum ar fi evaziunea sau, in general, economia la negru (toate sistemele economice din lume, de la SUA la Germania, au economie informala si guess what – aceasta exista pentru ca rezida un interes in asa ceva, nu pentru ca lumea e “penala” de la natura). Scopul fundamental este ca autoritatile sa-si restabileasca intr-o maniera incontestabila puterea de a INFRICOSA, PEDEPSI, SUPRAVEGHEA.

[…]

*


Categorii

1. DIVERSE, Articolele saptamanii, Justitie, Razboiul impotriva Romaniei, Suferinta de langa noi, Tradatori si lichele, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

27 Commentarii la “CRIMINALIZAREA SARACIEI: “Vom vedea curând câteva milioane de săraci în cătuşe”. Cazurile pensionarilor care s-au SINUCIS din cauza ANCHETELOR DNA (video)

  1. Batrina aia tare mult mi-a placut! In rest–f. f. Trist!

  2. Nu se poate ca toate aceste dureri si nedreptati de care este plina Romania sa nu cantareasca la Dumnezeu.
    Stiu ce le-au facut bietilor mei parinti care au muncit de “le-au scartait oasele” in tinerete la colectiv(CAP),apoi la batranete i-au lasat si fara pensia aia amarata pe motiv ca nu i-au gasit cu “suficiente” zile lucrate la CAP.
    Cei care n-au trecut pe la CAP au luat pensie dupa ce au cotizat la “sistemul
    post-decembrist”,cu curcani sau cate-un porc.
    Intelegeti ce inseamna ca doi oameni sa moara la 77 respectiv 78 de ani fara nici un ajutor de la statul roman ? Nici macar ajutor social nu li s-a oferit pe motiv ca aveau 3 ha de pamant, in cea mai mare parte pamant sarac de deal care inainte era pasune de vite pe care mai in urma, cand tata nu a mai putut sa-l ingrijeasca din cauza bolii ,l-au napadit maracinii.

  3. Gandul babei lui Tutea mi-a venit si mie cand am dat de inregistrarea cu ea. Ce precizie metafizica, sa zica babuta ca trebuie schimbata si matura. Mie un parinte mi-a dat si alta cadelnita cand m-a gasit cum eram, zicandu-mi “Mai bine una noua”. Domnul sa-i rasplateasca!

    Criminalizarea saraciei. Slava Domnului pentru toate, chiar nu ma asteptam din partea Ioanei Lupea. Nu am urmarit-o in ultimii ani, sa-i dea Dumnezeu trezire si trezvie.

    Cata consonanta intre criminalizarea saraciei si “eradicarea” saraciei prin oportunitatea eutanasierii. Oameni buni, asta e. Post cu folos tuturor, sa ne gasim mai blanzi si mai limpeziti la capatul lui! Doamne, ajuta!

  4. @ GeluS
    Cata durere sa te petreci din viata asta asa, dar si sa traiesti mai departe dupa ce parintii ti s-au stins in asa otrava de lume.

    Dumnezeu sa-i ierte pe parintii fratiei voastre si sa-i odihneasca cu sfintii Sai!

  5. Am vrut sa semnalez aceasta nedreptate,chiar daca Dumnezeu le-a dat ajutor parintilor mei si nu i-a lasat sa moara de foame,insa Romania a ajuns de pomina prin aceste mizerii si nedreptati de care sunt loviti atat cetatenii in varsta,cat si tinerii.Nu ca la alte capitole ar sta mai bine,aici totul se rezolva “pe ochi”,nici vorba de lege…
    Astora de la DNA care iau peste 10000 de ron/luna nu le este rusine sa se incurce cu astfel de mizerii de 2 bani ?

  6. Nu cadelnita, catuie. Iertati-ma.

  7. @nadejdea la Dumnezeu
    Sa-i ierte si sa-i odihneasca, frate, ca au fost amarati si au trudit greu in lumea asta,sa-ti dea Domnul dupa gandul cel bun…

  8. Intr-o inregistrare de la spital, povestea aceasta batranica ca Dumnezeu o ajuta in tot ce are nevoie, si spunea lui Gadea (care ii lua interviul) ca se roaga la El asa cum “te rog eu pe tine acum” (daca imi amintesc eu bine cuvintele), deci avem in ea si un exemplu de om simplu (nu doar prin lipsa bogatiei, culturii etc., ci avand smeritul duh al simplitatii) si cu credinta puternica in Dumnezeu, chiar ca este “baba lui Tutea”…

    Din pacate, acest sistem a inceput sa devina represiv si pt. cetateanul de rand (nu doar pt politicieni) si va continua, cred, pe aceeasi linie, ceea ce inseamna ca lucrurile se vor agrava. Nu inteleg de ce DNA-ul se ocupa de cei care dau mita (din banii/averea lor), si nu pe cei care cer mita, sau pe cei care prejudiciaza bugetul de stat. Se stie ca in Romania, fara mita nu poti face mai nimic, pe sistemul asta poti sa arestezi tot poporul roman (ca orice da spaga la doctor si la functionarii de stat, care altfel nu te baga in seama). Dar sa te duci mascatii la o batrana simpla de la tara, sa o aduci ca si cum ar fi cel mai mare mafiot sau criminal este de-a dreptul aberant (s-a depasit cu mult ridicolul). Adica, totusi, pana cand?! Unde se vor opri ticalosiile astora (care controleaza DNA-ul)? Nici in timpul vechii Securitati nu cred ca se intampla asa ceva, dadeai spaga la doctor linistit, fara teama ca te vor salta mascatii.

    Am mai vazut o stire cu o batrana care a dat spaga niste oua si o gaina la un doctor sau functionar, si judecatorii i-au dat 4 ani de puscarie!!! Fara sa se tina cont ca nu avea cazier, fara sa-i dea ceva cu suspendare. Va dati seama “ce avem noi aici”? Ce fel de oameni pot lua aceste decizii abjecte, nu pot sa-i vad pe acesti judecatori si procurori decat ca fiind pur si simplu niste BESTII cu chip de om. Oricat ai fi de santajabil sau de carierist, nu poti face asa ceva (din initiativa proprie sau din comanda politica), nu poti sa te suporti pe tine insuti daca ai o minima constiinta. Eu cred ca acestia sunt persoane cu inclinatii sadice, probabil ca, inainte sa isi aleaga o cariera, se intreaba, ‘cum pot face eu mai mult rau semenilor’? Pai sa ma fac judecator sau procuror, ca sa sperii pe oameni si sa ii chinuiesc. Cu masura cu care judeca, cu aceia vor fi judecati. Vai de ei, ca nu stiu ce-i asteapta, caci nedreptatea este o crima inaintea lui Dumnezeu, iar pedeapsa pe care si-o atrag asupra lor se va abate neintarziat, nu doar dupa moarte, ci si in viata aceasta.

  9. *scuze pt greseli, modific in timp ce scriu, si nu mai verific

  10. “…Şi, începând să se socotească cu ele, i s-a adus un datornic cu zece mii de talanți. Dar neavând el cu ce să plătească, stăpânul său a poruncit să fie vândut el şi femeia şi copiii şi toate câte are, ca să se plătească. Deci, căzându-i în genunchi, sluga aceea i se închina, zicând: Doamne, îngăduieşte-mă şi-ți voi plăti ție tot. Iar stăpânul slugii aceleia, milostivindu-se de el, i-a dat drumul şi i-a iertat datoria. Dar, ieşind, sluga aceea a găsit pe unul dintre cei ce slujeau cu el şi care-i datora o sută de dinari. Şi punând mâna pe el, îl sugruma zicând: Plăteşte-mi ce eşti dator. Deci, căzând cel ce era slugăca şi el,îl ruga zicând: Îngăduieşte-mă şi-ți voi plăti. Iar el nu voia, ci mergând, la aruncat în închisoare pânâ ce va plăti datoria….”

    Stăpânirea aceasta fățarnică (care jură cu mâna pe scriptură, şi cere ca aşa să-i ajute Dumnezeu), “strecoară țânțarul şi înghite cămila” după cum spune Domnul.
    DNA-ul nu este biciul dreptății (celei drepte), ci al slugii netrebnice (care uită că-i slugă şi are datorii de multe zeci de mii de talanți), ce sugrumă şi închide pe cei ce au doar o sută de dinari datorie şi nu mai au cu ce, (ŞI NU MAI AU CUM), plăti.
    Vai vouă judecători nedrepți, ai acestei țări ortodoxe, că durerea acesor datornici cere dreptate de la Dumnezeu.
    DNA-ul ? Acelaşi cu miliția comunistă, care bătea pe sărmanul colectivist până-l făcea ne-om şi-l închidea pe ani grei, pentru trei patru ştiuleți de porumb găsiți asupra lui.
    Acelaşi dispreț, aceleaşi metode de intimidare.
    Ce să facă aceşti sărmani a căror şanse de supravețuire s-au vândut străinilor pe nimic, a cărui glie e jefuită de păduri, de bogății, de sănatate spre a fi stoarsă definitiv şi otrăvită ?
    A cui dreptate o impun instituțiile României ?

  11. Auziți judecătorilor nedrepți, ce zice Duhul Sfânt :

    Zis-a cel nebun întru inima sa:”Nu este Dumnezeu!”.

    Stricatu-s-au şi urâți s-au făcut întru fărădelegi. Nu este cel ce face bine. (Ps.52,v1,2).

    Nebunii spun (şi lumii nu numai în ei înşişi) ca nu este Dumnezeu, nu numai prin ce spun, ci prin ce fac şi impun, legitimați de “dreptatea” judecății lor.

  12. Daaaa,dar stiti ca exista in Paraclisul Icoanei Maicii Domnului de la Minastirea Mihai-voda,ctitorie a lui Mihai Viteazul urmatoarea:”Bucura-te ,ca nebunii s-au aratat intrebatorii cei cumpliti ,asa ca au si ei vremea pocaintei la indemina.Cit o mai permite Dumnezeu….”Bucura-te Mireasa,pururea Fecioara!!!””

  13. Pacat ca cei care fac reclama cazului este Latrina 3 .Altfel,poate m-as fi uitat.

  14. @Barnaba:

    Cazurile au existat inainte ca Antena 3 sa se ocupe de ele, iar interpretarea lor e facuta prin intermediul unui comentariu semnat de Ioana Lupea de la Adevarul, nu de la postul tv.

    Daca nu vrei sa te uiti doar pentru ca la mijloc e Antena3, atunci mai bine nu mai citi nici acest site. Chiar nu ne adresam unor astfel de cititori, care nu vor sa stie de nedreptatile din jurul lor doar pentru ca sunt abordate de “latrina3” sau de alta sursa. Era altfel daca se ocupa B1TV de cazuri?! Se schimba cu ceva faptul ca o baba a fost adusa la Bucuresti cu mascati si niste batrani s-au sinucis?!

  15. @admin

    Adevarul e ca se uita parintii mei in prostie(votanti Ponta).L-am remarcat dezgustat pe Gadea si polologhiile sale legate ,evident,de faptul ca justitia basesciana e de vina,iar cei care vor veni vor “aera” “justitia”.Patetic.

    Ce treaba are B1? Aia sunt basisti cu diploma dinaintea Latrinei 3 .

    P.s: pot afla citind online despre aceste cazuri.Chiar acum aflam de asta de pe site-ul dvs. Nu uitati ca unii oameni nu se uita la tembelizor…

    As fi voit sa se scandalizeze atunci cand o femeie batrana era rasturnata si oamenii erau batuti la Pungesti .

  16. @barnaba:

    Da, bine ar fi fost sa faca reportaje si cu batranii batuti de la Pungesti. A facut TVR unul foarte bun, televiziune a puterii, si am dat. Sa intelegem ca nu te-ai uitat la documentarul respectiv doar pentru ca e vorba de televiziunea puterii? In schimb, aici, dincolo de Gadea, e vorba de marturiile oamenilor, si mai ales ale batranei care a fost “eroina” fara de voie a DNA-ului.

  17. Pingback: PROFESORUL MENCINICOPSCHI: CONDAMNAT LA 8 ANI DE INCHISOARE in procesul ICA – Voiculescu. VICTIMA COLATERALA in razboiul dintre securistii mafioti. Ultimul sau cuvant [video], plin de smerenie si demnitate: “Sunt impacat pentru ca sunt nevinov
  18. Pingback: PUSCARIA SALVEAZA ROMANIA? Cazul Voiculescu – semnificatie, implicatii - Recomandari
  19. Pingback: RASISMUL SOCIAL PROLIFEREAZA MALIGN. Pensionarii/ batranii tarii – inamicii publici? PENTRU CE ARE BANI CONSILIUL LOCAL IASI? - Recomandari
  20. Pingback: MIHAI RAZVAN UNGUREANU – consilierul personal al lui Iohannis/ Sefa DNA spune ca e inspirata de CREDINTA ORTODOXA in “cautarea dreptatii”/ Vicepremierul Ungariei are un “OPTIMISM MODERAT” cu privire la relatia cu IOHANNIS - R
  21. DNA artrebui sa se ocupe de EVAZIUNILE FISCALE ale marilor corporatii si ar trebui o lege dupa care ei sa se conduca ,altfel numai abuzuri vor face!

  22. pare evident ca DNA voia sa infunde un judecator care nu emite mandate de arestare “la ordin”, de aceea au incercat sa foloseasca batrana ca martor mincinos; cinste ei ca n-a acceptat pactul cu diavolii.

  23. Pingback: IACOBINISMUL TICALOS SI BUCURIA JOSNICA IN FATA SUFERINTEI UMANE. Scopul mascaradei arestarilor pe modelul CIA-italian “Mani pulite” si SEMNIFICATIA REFUZULUI GRATIERII UNOR OAMENI BOLNAVI. ”Sîntem mai răi decît romanii necreștini de acu
  24. Pingback: ”Sîntem mai răi decît romanii necreștini de acum două mii de ani care aveau obiceiul de a grația la sărbători”. IACOBINISMUL TICALOS SI BUCURIA JOSNICA IN FATA SUFERINTEI UMANE. Scopul mascaradei arestarilor pe modelul CIA-italian “M
  25. Pingback: INCHISORI SAU LAGARE DE DISTRUGERE SI EXTERMINARE? Monstruozitatea criminala a sistemului penitenciar si DEZUMANIZAREA NOILOR CRESTINI FANATICI AI "JUSTITIEI": "Cred ca retraim anii 50, ai mortii sufletesti, doar ca de data asta nu ne mai o
  26. Pingback: INCHISORI SAU LAGARE DE DISTRUGERE SI EXTERMINARE? Monstruozitatea sistemului penitenciar si cazul detinutului Ion Bujor
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare