PATRIARHUL DANIEL l-a primit in vizita pe IPS ILARION ALFEYEV, seful Departamentului de Externe al Patriarhiei Ruse

6-09-2014 55 secunde Sublinieri

pf-daniel-ilarion

În ziua de vineri, 5 septembrie 2014, la Reşedinţa Patriarhală din Bucureşti, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit vizita unei delegaţii din Biserica Ortodoxă Rusă, condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Ilarion, Mitropolit de Volokolamsk, Preşedintele Departamentului pentru relaţii externe bisericeşti al Patriarhiei Moscovei.

Patriarhul României le-a urat bun venit oaspeţilor şi a transmis salutul frăţesc Preafericitului Părinte Kiril, Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre participarea delegaţiilor celor două Biserici Ortodoxe surori la lucrările Comisiei mixte internaţionale pentru dialogul teologic ortodox-catolic, care se vor desfăşura la Aman, Iordania, în perioada 15-23 septembrie 2014.

Înaltpreasfinţitul Părinte Ilarion a mulţumit pentru primirea călduroasă şi şi-a exprimat bucuria de a revedea România, subliniind importanţa unităţii duhovniceşti între Bisericile Ortodoxe Autocefale surori, mai ales în ceea ce priveşte răspunsul la provocările societăţii contemporane.

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ilarion a venit în România cu scopul de a participa, în municipiul Iaşi, la lansarea a două dintre cărţile sale, traduse în limba română şi publicate la Editura „Doxologia”: Lumea duhovnicească a Sfântului Isaac Sirul şi Taina credinţei. Introducere în Teologia dogmatică ortodoxă.


Categorii

1. DIVERSE, Mitropolitul Ilarion, Patriarhul Daniel

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “PATRIARHUL DANIEL l-a primit in vizita pe IPS ILARION ALFEYEV, seful Departamentului de Externe al Patriarhiei Ruse

  1. E foarte bine ca se intalnesc. Doar Biserica drept maritoare ne mai poate tine impreuna ca neam. Avem mare nevoie ca ierarhii romani si cei rusi sa se inteleaga intre ei.
    De asemenea, si in calitatea noastra de crestini avem mare nevoie ca ierarhii romani si cei rusi sa se sprijine reciproc in pozitia lor fata de papalitate, mai ales acum cand iata ca se prefigureaza si inscaunarea papei la Ierusalim, iar cei alesi de biserici sa participe la sinodul pan-ortodox care se pregateste sa nu cada in inselare, recunoscand antihristul drept cap al Bisericii.

  2. @Titus L

    Asa este.Mai ales ca recentele ispravi ale ierarhilor BOR nu ne fac cinste in lumea ortodoxa…

    IPS Alfeyev are o carte foarte interesanta despre Sfantul Isaaz Sirul si contxtul complicat al vremii.

    Tocmai am ascultat la o televiziune o idee care ar trebuie sa fie normala: nu trebuie sa ne izolam de spiritualitatea rusa si de cultura acesteia doar pentru ca suntem “pro-vest” si “anti-rusi” sau daca suntem doar niste romani foarte suparati pe rusi(pe bolsevici mai exact).

  3. @Fara ecumenism:

    Patriarhul Kirill si IPS Ilarion au fost foarte filo-catolici la vremea lor. Acum au devenit pravoslavnici, insa din motive politice.

  4. @admin: Thomas Becket…

  5. Hm, frumos, și pe când discuția despre canonicitate în Basarabia, Bucovina de Nord și Hotin? Parcă încet-încet ar tb să-i dăm drumul și acestui subiect…

  6. Pingback: Mitropolitii SERAFIM DE PIREU si ILARION (ALFEEV) de Volokolamsk IN ROMANIA – Cuvinte AUDIO la Duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci/ Parintele Nichifor Horia despre IUBIREA CELUILALT IN CONDITIILE VRAJMASE ALE LUMII IN CARE TRAIM: “Judec
  7. Pingback: Inca o intalnire ORTODOX-CATOLICA s-a incheiat NECONCLUDENT. Din fericire… La AMMAN, delegatii ortodocsi si catolici nu s-au pus de acord asupra SINODALITATII si PRIMATULUI - Recomandari
  8. Pingback: S-a confirmat si oficial: PF KIRILL VINE ÎN ROMÂNIA, la praznicul Sfântului Dimitrie, aducand si Sfintele Moaste ale Sfantului Serafim de Sarov/ EUROPA LIBERA SPECULEAZA: posibila deschidere politica spre RUSIA
  9. Pingback: PATRIARHUL RUSIEI LA BUCUREȘTI. Vizită istorică a PF Kirill, cu semnificații diplomatice și duhovnicești, sub semnul CINSTIRII SFINȚILOR și MĂRTURISITORILOR CREDINȚEI SUB COMUNISM: "Valorile Ortodoxiei sunt COMUNE pentru români și ruși.
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare