“Un mesaj semnat cu sange pentru poporul Crucii”. 21 DE CRESTINI COPTI, DECAPITATI DE JIHADISTII DE LA ISIS

17-02-2015 1 minut Sublinieri

isis-decaapitari

Maspero Youth Union, una din cele mai mari organizații egiptene de protecție a minorității copte, ne-a comunicat numele celor 21 de pescari egipteni creștini care au fost decapitați de Statul Islamic, în urmă cu câteva zile, pe malul libian al Mediteranei, confirmând totodată înregistrarea video difuzată duminică de SI. Iată numele acestora:

1- Samuel Ilham Wilson
2- Izzat Boshry Nassif
3- Luqa Nagati
4- Issam Badar Samir
5- Malak Farag Ibrahim
6- Sameh Salah Farouq Manqrowis
7- Gaber Munir Adli
8- Maged Slaiman Shihata
9- Abanub Ayad Attiya
10- Youssef Shokry Younan
11- Hany Abdel Massih Salib
12- Kerollos Boshry Fawzy
13- Milad Makin Zaki
14- Makram Youssef Tawadros
15- Samuel Estefanos Kamel
16- Bishoy Estefanos Kamel
17- Mina Fayez Aziz
18- Malak Ibrahim Tanyut
19- Guirguis Milad Tanyut
20- Bishoy Adel
21- (necunoscut)

Invitându-vă să ne rugăm pentru frații noștri martirizați, așteptăm cu interes o manifestație internațională de amploare contra terorismului, cu participarea celor mai importanți șefi de stat…

Statul Islamic a difuzat duminică o înregistrare video în care arată cum militanţii jihadişti din cadrul grupării decapitează 21 de creştini egipteni din Libia, relatează Reuters şi AFP. 

În înregistrarea video, militanţi ai Statului Islamic îmbrăcaţi în negru îi aduc pe ostaticii egipteni pe o plajă. Acolo, cei 21 de creştini egipteni sunt îngenuncheaţi şi decapitaţi. Înregistrarea a cărei durată e de cinci minute are şi un mesaj referitor la cei executaţi: „Oamenii crucii, adepţi ai bisericii egiptene ostile”.

Înainte de a-i decapita pe ostaticii egipteni, unul dintre călăii jihadişti, a afirmat în faţa camerei: „Siguranţa pentru cruciaţi este ceva la care doar pot spera”. Motivul acţiunii sângeroase a jihadiştilor este uciderea a două femei convertite la religia islamică în 2010, vinovaţii de trecere lor la cele veşnice fiind consideraţi o parte din creştini.

[…]Mii de egipteni au mers în Libia în căutarea unui loc de muncă, încă de la începutul destabilizării regimului în 2011, cu toate că guvernul de la Cairo le-a recomandat cetăţenilor săi să nu meargă în ţara vecină.

isis-decapitari2


Categorii

1. DIVERSE, Libia, Martiri si jertfe in zilele noastre/ Biserica rastignita

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la ““Un mesaj semnat cu sange pentru poporul Crucii”. 21 DE CRESTINI COPTI, DECAPITATI DE JIHADISTII DE LA ISIS

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare