SECURISM 2.0: teiadna.ro. ULTIMUL EXPERIMENT SOCIAL al SERVICIILOR sau VIRALIZAREA DELATIUNII/ “Cruciada” ANAF-ului: terorizarea micilor intreprinzatori, ocolirea MARILOR EVAZIONISTI – inclusiv a marilor companii straine/ Spre o “dictatura a coloneilor”?

29-03-2015 16 minute Sublinieri

teiadna

Un portal dedicat exclusiv denunţătorilor unor fapte de corupţie a apărut în plină campanie dusă împotriva furtului de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Site-ul, intitulat în mod sugestiv „Te ia DNA”, nu este asumat de nimeni, dar poate să fie un instrument util investigatorilor, având în vedere numărul mare al aşa ziselor fapte penale semnalate aici. „Ai asistat la vreo faptă de corupţie? Cunoşti un funcţionar public care a comis o infracţiune? Denunţă-l şi salvează-ţi ţara!”, este mesajul principal transmis celor care intră pe pagina www.teiadna.ro.

Practic, portalul conţine o hartă a României, iar printr-un simplu click se pot face denunţuri în fiecare judeţ în parte, utilizatorii putând folosi atât adrese reale, dar îşi pot ascunde identitatea şi sub un nume fictiv. Interesant este că doar în câteva zile au fost postate deja peste 280 de denunţuri formulate în special împotriva politicienilor sau a unor funcţionari ai statului român, multe dintre acestea fiind chiar şi simple link-uri ale unor articole apărute în presă. Spre exemplu, la Iaşi, cele mai multe persoane denunţate sunt primarul Gheorghe Nichita, inspectorul general şcolar Camelia Gavrilă sau medicul Vasile Astărăstoaie.

„14 ani de abuzuri, corupţie şi retrocedări ilegale, tarlaua 162 Iaşi, protejat de poliţişti şi magistraţi corupţi”, este formulat denunţul împotriva primarului municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita. „Camelia Gavrilă de-a lungul anilor a fost aplaudată şi ajutată să demareze N proiecte de reabilitare, modernizare a şcolilor ieşene, însă nimeni nu a vorbit până acum prin ce metodă, pe ce criterii şi cum au fost direcţionaţi aceşti bani şi din câte se vede, de reabilitări si alte treburi de genul asta, din grădina investiţiilor au beneficiat doar şcolile, grădiniţele, liceele şi colegiile alese pe criteriul ”îţi dau că te cunosc”, ”îţi dau ca sa îmi dai”, îţi dau ca să îmi faci diverse servicii” şi aşa mai departe”, sună denunţul împotriva şefei ISJ Iaşi.

Alte denunţuri vin din judeţul Constanţa, unde un domn care se semnează Dumitru semnalează posibile fapte de corupţie. „Poate nu ştiaţi că în judeţul Constanţa avem pârtie de schi cu teleferic şi pistă de aterizare pentru elicoptere. Proprietar, domnul senator Moga, proprietar la mai multe blocuri din Mamaia. Pârtia de schi se află în satul Băbeni. Se pare că aici s-au folosit bani de la Consiliul Judeţean Constanţa. Este interesant de văzut cum se cumpără un sat întreg”, scrie Dumitru pe site-ul www.teiadna.

Până la ora actuală aproape toate judeţele sunt reprezentate de exemple oferite de persoane au dorit să semnaleze posibile cazuri de corupţie în localităţile unde trăiesc. Este foarte posibil ca persoanele care au creat acest site să se fi gândit şi la încrederea pe care românii o au în instituţia numită DNA (63% încredere), dar şi în procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, creditată la capitolul încredere cu 43%.

Nota noastra:

Traim intr-o societate a spectacolului justitiar, insa, cand am folosit acest termen, eram departe de continutul pe care il capata sub ochii nostri. Nu, spectacolul justitiar nu inseamna faptul ca ploua cu arestari preventive, ca sunt plimbati in vazul intermediat mediatic al poporului diversi si diverse in catuse, ca se fac si decid lucruri in justitie pe baza de imperative de modelare sociala… Inseamna ca acest mecanism al fricii trebuie reprodus in cat mai multe forme si inserat in cutele cele mai ascunse ale societatii. Dar, nu doar al fricii, ci si al delatiunii.

In aceasta cheie se interpreteaza sensul publicitarii unui site care incalca, cel mai probabil, nu doar regulile bunului simt, ci si ale legii: teiadna.ro. Scornit din viscerele securiste, siteul a fost facut cunoscut de – cine altcineva – decat de trompeta online a SRI – adevarul.ro. Este un experiment social care are in mod clar ca obiectiv incurajarea delatiunii si a linsajului in era retelelor sociale. De altfel, experimentul e gandit cu grija pentru a valorifica toate valentele web-ului 2.0: interactivitate, expunere, integrare. Adica: oricine poate sa denunte un “corupt” de oriune, participand ca user al siteului. Continutul siteului nu e generat ca in stilul siteurilor “armaghedon”, adica dezvaluiri cu acte, probe, partiale sau nu, despre X sau Y, de catre un detinator/proprietar public sau secret al siteului, ci e generat strict pe baza de utilizator anonim de internet, de cititor obisnuit. Sunt incurajate si delatiunile picante, legate de obiceiurile sexuale ale celor turnati, precum si expunerea lor cu date de identitate si fotografii. La final, avem un site integrat, care contine elemente de interactivitate specifice retelelor sociale, cu veleitati de a publica informatii diverse, text + imagine. Cat despre adevarul celor sustinute, nu exista niciun filtru. Important nu este sa fie acuzatii probate, ci sa fie incurajat spiritul delationist, chit ca asta va insemna calomnierea unor oameni nevinovati…

Delatiunea ca virala internautica, iata ultima ticalosie generata de serviciile noastre foarte pricepute la rau, altfel absente din pericolele reale care ameninta societatea romaneasca. Delatiunea ca fenomen contagios prin internet, prin care se speculeaza individia, rautatea, ura oamenilor. 

O Gazeta de perete actualizata la rigorile si posibilitatile de modelare sociala oferite de web 2.0.

Altfel, pe continut, a se observa si faptul ca pe teiadna.ro, citat si evidentiat de Adevarul, se afla fixat la aceasta gazeta a calomnierii dusa in completul dispret al legii, medicul Vasile Astarastoae. Acelasi Adevarul ii dedicase un material de linsaj: Prăbuşirea profesorului Astărăstoae. Cel mai influent medic ai ultimilor ani părăseşte scena pe uşa din dos, măcinat de scandaluri şi de dosare penaleBucuria meschina provocata de procesul pierdut de Astarastoae arata cat de mult a incomodat fostul sel al Colegiului Medicilor pe diversi puternici ai zonei ascunse din Romania. Si arata si o ordine a prioritatilor: in timp ce Comisia Europeana confirma semnalele de alarma trase necontenit de dr. Vasile Astarastoae, unii se grabesc sa-l improaste cu noroi ca sa fie siguri ca nu mai poate avea vreun rol public. Ei, iata, de acum Colegiul Medicilor poate sa fie ocupat de persoane mult mai “discrete”, iar romanii pot muri cu zile in spitalele romanesti, ca nu va mai fi cineva care sa tulbure linistea, ordinea si disciplina, pe cand putinii medici care o sa mai ramana pe aici o sa fie expusi pe siteul teiadna.ro.

Aferim!

PS: intre timp, ANAF-ul face ce trebuie: da de pamant cu micii intreprinzatori romani, pentru pacatul de a supravietui economic in Romania. Prosti acesti mici patroni – ar trebui sa declare faliment, sa concedieze oamenii si sa se declare, in corpore, someri. Si sa ceara dreptul de somaj de la statul care face atatea pentru ei, nu? Asa s-ar revolva si problema evaziunii, prin eliminarea completa a sursei si, poate-poate, ANAF-ul se va gandi sa viziteze si marile supermarketuri, nu doar babele cu urzici de la colt sau cofetariile care au 1 leu in plus la gestiune. 

Un magazin de carne din Suceava a fost închis pentru 50 de lei în minus în casierie, un restaurant din Bucureşti pentru 3,28 de lei plus. De asemenea, un alt local a fost amendat pentru o sticlă de palincă nedeclarată. Desfăşurată timp de 7 zile operaţiunea Fiscului de depistare a evaziunii fiscale în lipsa bonului s-a soldat, în total, cu 778 de amenzi în valoare de 3,8 milioane de lei, confiscări de 550.000 de lei şi suspendarea temporară a activităţii în 174 de puncte de lucru ale agenţilor economici. Aceştia din urmă spun că deciziile Fiscului sunt abuzive, iar unii dintre ei, hotelierii de pe litoral ameninţă cu boicotarea deschiderii sezonului chair de 1 mai, când în staţiunile de la Marea Neagră sunt aşteptaţi peste 30.000 de turişti. Fiscul susţine că operaţiunile de control fac parte din campania de combatere a evaziunii fiscale, însă „victoriile” sale sunt departe de a rezolva problema. Din estimările Consiliului Fiscal, de anul trecut, evaziunea fiscală a ajuns la un nivel de 16% din PIB, ceea ce reprezintă în jur de 100 de miliarde de lei.

La două săptămâni de la intrarea în vigoare a noii legislaţii privind bonul fiscal, Direcţia Generală Antifraudă a declanşat o amplă operaţiune de control la nivel naţional. „Majoritatea firmelor verificate la nivel naţional, în perioada 15-23 martie 2015, de către inspectorii antifraudă, respectă prevederile legale privind dotarea şi utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, fiind însă constatate şi sancţionate corespunzător şi încălcări ale legislaţiei în vigoare”, a anunţat Fiscul, precizând că au fost dispuse 778 amenzi contravenţionale totale de 3,8 milioane lei, confiscări în valoare de 550.000 lei şi suspendarea activităţii a 174 puncte de lucru.

Magazin cu lacătul pe uşă după ce casiera a dat restul greşit

Mulţi agenţi economici s-au plâns de acţiunile Fiscului, susţinând că acestea sunt abuzive. La Suceava, unul dintre magazinele unui producător de carne a fost închis pentru 50 de lei în minus în casă. „Au constatat că toate actele sunt în regulă, dar au găsit 56 de lei şi 46 de bani în minus la o casă. Una dintre fetele de acolo a greşit la rest. În loc să dea de la 50 de lei a dat de la 100.  Mi-au spus că îmi dau cea mai blândă sancţiune, suspendarea activităţii pe o lună şi amendă de 5.000 de lei. După lege aşa este”, a povestit pentru gândul patronul magazinului sancţionat.

Reprezentanţii unui restaurant din Bucureşti, PUB 18, susţin că li s-a suspendat activitatea pentru 3,28 de lei nedeclarţi, şi au protestat într-un mod inedit faţă de măsură. ”ANAF a depistat nedeclaraţi 3,28 lei! Inspectorii au dispus suspendarea activităţii. Este corect. Mulţumim ANAF pentru vigilenţă”, este mesajul pe care l-au publicat pe site-ul oficial.

10.000 de lei amendă pentru o sticlă de palincă neînregistrată

Un alt local a fost amendat cu 10.000 de lei pentru o sticlă de palincă neînregistrată, găsită în bucătărie. ”Ni s-a dat şi o suspendare de trei luni pe băuturi spirtoase. Ni s-a părut un pic greşit. Pentru o singură sticlă…”, a explicat şeful de sală al respectivului local.

Un restaurant din Bucureşti a fost închis de inspectorii fiscali care au găsit suma de 185 de lei, care nu era acoperită de bonurile emise în ziua controlului. Potrivit reprezentanţilor restaurantului, banii reprezentau bacşişul ospătarilor. ”La ora 11:30 seara, la cei cinci ospătari s-a găsit 185 de lei în plus”, au mai susţinut ei.

”Legea trebuie aplicată, dar nu face nicio diferenţiere dacă ai 60 de bani în plus sau 200 de milioane de lei în plus. Pe noi ce ne deranjează este că am fost prezentanţi ca făcând evaziune fiscală. Considerăm că este o acţiune de PR, de imagine, pentru această instituţie nouă”, au precizat reprezentanţii White Horse.

În Capitală, inspectorii fiscali au decis suspendarea activităţii mai multor restaurante şi localuri cunoscute, pentru perioade cuprinse între o lună şi trei luni, întrucât nu emiteau bonuri fiscale.  Acestea se aflau în zone precum Dorobanţi, Herăstrău, dar şi Bulevardul Decebal şi în Mall Vitan. Printre restaurantele sau localurile a căror activitate a fost suspendată se numără Dristor Kebap Mall Vitan,  La Belle Epoque, La Fattoria, PHII 16 Lounge, La Farinne, Restaurant Complex Herăstrău, Restaurant Argentine, Mossano Caffe, Pepper Lounge Cafe, Gatto Lounge, Ruby Tuesday (Mall Vitan) şi Restaurant Casa Dragonului, potrivit unor surse Mediafax.

Hotelierii cer modificarea legii: „Cum e posibil ca pentru un bacşiş să îţi pună lacătul pe uşă?“

Hotelierii de pe litoral sunt şi ei nemulţumiţi de efectele măsurile inspectorilor fiscali şi ameninţă cu boicotarea deschiderii sezonului estival. Ei cer modificarea ordonanţei în baza căruia fiscul acţionează.

„Pe baza O.U.G. 91/2014, inspectorii Antifraudă închid afaceri fără motive temeinice, pentru acte fără pic de gravitate. Aşa că Executivul trebuie să o suspende, dacă nu trebuie să găsim căile de o ataca la Curtea Constituţională. Mediul de afaceri constănţean nu cere suspendarea controalelor, ci controale corecte, pentru că noi nu suntem infractori, noi angajăm mii de oameni. Dacă un restaurant sau un hotel va fi închis în plin sezon pentru o lună, apoi sigur apoi intră în faliment. Cum e posibil, pentru o abatere minoră, cum ar fi un bacşiş, să îţi pună lacătul pe uşă?“,  a declarat Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, citat de observator.ro.

„Vrem să fim trataţi cu respect, cum noi tratăm statul român. Solicităm desfiinţarea acestei ordonanţe, pentru că produce efecte dezastruoase asupra activităţii noastre. Deja, unde apare maşina Antifraudă, toţi îşi închid prăvăliile. Nu pentru că nu şi-au plătit taxele, ci pentru că le e teamă să nu găsească inspectorii 20 de lei în plus în casă şi să îi închidă pentru o lună“,  a susţinut şi Iulian Gropoşilă, preşedintele Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Constanţa.

Ponta: Inspectorii Antifraudă să combată evaziunea cu duritate, dar în limita bunului-simţ

Apariţia tot mai multor cazuri în care s-a reclamat excesul de zel al agenţilor Fiscului, l-au făcut pe premierul Victor Ponta să îi ceară şefului ANAF, Gelu Diaconu, să aplice politica de combatere a evaziunii fiscale cu duritate, dar în limita legii şi a bunului-simţ, fără excese.

“ANAF îşi pune în practică politica pe care eu am tot cerut-o, de combatere a evaziunii fiscale, şi sper să o facă în continuare, dar fără excese, domnule preşedinte. În limita legii şi a bunului-simţ, că, totuşi, când mergem şi facem excese, cădem în partea cealaltă. Eu cer tuturor angajaţilor ANAF să-şi facă datoria cu duritate, dar nu cu excese şi sunt convins că veţi găsi această limită”, i-a spus Ponta şefului Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Ştefan-Diaconu, în faţa presei, cu ocazia prezentării datelor privind încasările bugetare în primele luni ale acestui an.

Consiliul Fiscal estimează evaziunea la 16% din PIB

„Victoriile” fiscului anunţate la finalul unei săptămâni de controale în toată ţara sunt nesemnificative în raport cu nivelul real al evaziunii din România. Potrivit unui raport de anul trecut al Consiliului Fiscal nivelul evaziunii fiscale a atins un nivel record în 2013, 16% din PIB, ceea ce înseamnă aproximativ 102 de miliarde de lei.

O mare parte din aceasta, 76,7 miliarde de lei, provine din evaziunea fiscală la TVA. În jur de 20 de miliarde vin din evaziunea fiscală  din munca la negru şi de la populaţie (sector informal), reprezentând 4,74 miliarde la capitolul impozit pe venit şi 15,28 miliarde la CAS.  Evaziunea la impozitul pe profit este estimată de Consiliul Fiscal la 2,79 de miliarde de lei, iar cea la ccize şi taxa de viciu la 2,43 de miliarde de lei.

Potrivit preşedintelui Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru, peste aproape 10 miliarde de lei din evaziunea estimată la TVA se regăsesc la alimente, iar la carne evaziunea este chiar mai mare decât la pâine, depăşind 80%.  […]/ integral pe gandul.info

Fără îndoială aţi auzit despre acţiunile în forţă ale ANAF. Despre excesele de zel ale unor tineri robotizaţi, setaţi să execute la comandă nişte ordine şi să respecte „ad literam” nişte legi! Cu siguranţă, respectarea legilor trebuie să fie un „must do” scris cu litere de aur în agendă şi cu Constituţia României în poşetă, aşa cum „am prins” eu o idee din zbor şi am respectat-o pentru că mi-a plăcut! Caută-mă în poşetă! Vei găsi Constituţia!

Fiecare dintre noi a fost confruntat, la un moment dat, cu excesul de zel al cuiva! Ba pe şosea, atunci când te oprea vreun tânăr plutonier sau „l`ent major” de la circulaţie, cu cascheta sucită, timorat de „pata pe conştiinţă că exagerează”, dar mult mai afectat de ipotetica mustrare ce şi-ar fi primit-o că nu şi-a făcut planul zilnic. Ba de ştirile matinale prin care constatai că vecina ta de 80 de ani a fript cu ceai o coada de pisică şi a reclamat-o vecinul de 84 de ani, invidios, şi cerea daune morale în valoare de cel puţin 2 ore prestaţie pe zi de petrecut împreună, în caz contrar, i se confisca raţa din congelator, spre a fi gătită pe „pat” de portocale pentru un gardian ANAF! ANAF?

Cine e ANAF? ANAF e Dumnezeul din revista URZICA

Dragă ANAF! Mă bucur că exişti! Mă bucur că există o Autoritate Antifraudă Fiscală şi, mai mult de atât, un adevărat comandament care are grijă de „bunăstarea ţării” pentru a nu se lărgi „găurile” în buget mai mult decât sunt. Mi-ar părea chiar rău, aş fi chiar invidioasă pe toţi evazioniştii care şi-au însuşit milioanele de euro şi nu le găsiţi ascunse pe niciunde să le confiscaţi pentru a acoperi acele găuri bugetare;  mi-ar părea rău că în timp ce eu v-am numărat plicurile trimise lunar, am numărat în gând copacii tăiaţi de alţii şi neplantaţi la loc, iar pe de altă parte, un amărât de negustor nu ştia cât comision să pună la cele două „ţoale” şi trei poşete pentru a acoperi valoarea tuturor taxelor impuse prin Codul Fiscal, taxe care depăşeşc cu mult valoarea profitului unui mic afacerist, fără pile şi relaţii. Vorba cuiva, prin anul 2011: „valoarea taxelor depăşeşte procentul de 100% din valoarea tranzacţiilor, iar legile sunt astfel concepute încât orice agent economic să primească amendă ”. „Unde nu-i cap, vai de picioare”! Zice un proverb românesc.

Recent, o razie ANAF prin judeţele Buzău şi Vrancea a închis mai multe firme sau puncte de lucru pe o perioada de la 1 la 3 luni, plus amenda, pe motiv că nu emiteau bonuri fiscale. Toate bune şi frumoase. Aşa e legea, aşa trebuie. NU contează că la unele firme patronul munceşte cot la cot cu angajatul, deseori chiar atehnic în emiterea bonurilor fiscale şi nu pentru că ar fi fost rea intenţie, dar în momentul în care a venit inspectorul ANAF chiar avea mâinile ocupate. Un fast food a trebuit să fie închis o lună pentru un singur bon fiscal lipsă, iar alţi mici întreprinzători pentru nişte sume derizorii în plus, ori în minus. Excesul de zel şi executarea comenzilor ne conduce cumva pe panta abuzului? NU! În Statul de drept, legea trebuie respectată de toată lumea! Nu contează că unul a mâncat un ou, şi nu un bou, toată lumea plăteşte amenda şi se închide activitatea pe durata determinată.

Dar ce te faci când măsura ta, ANAF-ule, afectează statul mai mult decât pe însuşi agentul economic? Acea ruptură în “lanţul economic” ce nu poate fi acoperită sau reparată din amenda ce va fi să fie plătită, când se va putea? Dar cu ce să fie plătită dacă tu i-ai închis activitatea? Doar un teoretician aplică legea economică, fără cap şi fără coadă! Vai de picioarele tale, că din cap au dispărut “reţelele”! Tinere de la ANAF! Ai fost vreodată în piaţă? Ai făcut vreodată diferenţa dintre un sărman şi un negustor? Dintre cei care îşi duc zilele şi traiul subzistent doar dacă îşi vând legătura de ceapă verde, lobodă ori plantele culese din pădure, cu cei care cumpără marfa unui ţăran cu 2 hectare de pământ, pe doi lei, profitând de “preţul pieţei” şi graba ţăranului de a nu i se usca vreo mică cultură pe câmp? Ei bine, dragă agent ANAF, tu ăla teoretician, care nu faci diferenţa asta, află că ar trebui să fii trimis mai des la piaţă să te uiţi în ochii bătrânilor cu ochii în lacrimi şi care au suma de 400 de lei pe cuponul de pensie!

Acelor bătrâni trebuie să le cumperi toată marfa de pe tarabă, nu să le-o confişti! Acelor bătrâni trebuie să le dai TU 2% din suma amenzilor aplicate adevăraţilor evazionişti şi, eventual, cu care să cumperi plicuri prin care să înştiinţezi confiscarea averilor “prădătorilor de ţară”. Să te uiţi bine în ochii lor! Să înveţi să faci diferenţa dintre urzică şi mătrăgună.

ANAF a dat lovitura în Vrancea! A lăsat o bătrână fără urzici! A confiscat toate urzicile unei bătrâne cu motivul că nu avea certificat de producător! Tocmai mi-a spus o prietenă. A fost martoră la eveniment, o cred, pentru că şi ea supravieţuieşte mediului incert, la fel cum am încercat şi eu şi mulţi alţii! Culmea e că nu pentru milioane de euro, ci pentru “doi lei” amărâţi, nici măcar pentru zile negre.

Urzici? Certificat de producător pentru urzici? Sper că te-au urticat urzicile atunci când le-ai confiscat şi ai căutat mult în catalogul de legi care e articolul potrivit pentru urzici! Ai mâncat vreodată borş de fasole cu lobodă? Nu ai nevoie de milioane din amenzi pentru asta! Ar fi mâncarea vieţii tale în cazul în care eşti obişnuit doar cu ceafa de porc la grătar! Eşti tare dragă ANAF şi TU, agentule cu idei! Ai reuşit LOVITURA vieţii tale! Ai acoperit gaura din buget cu o grămadă de urzici! Urticaria, oare, deşteaptă românul?

Un jurnalist din Constanța, Valentin Coman, a scris un mesaj către ANAF după ce agenția guvernamentală a intrat în atenția în opiniei publice prin amendarea unor societăți comerciale pentru sume derizorii.

Iată textul:

Dragul meu ANAF,

Lupta împotriva evaziunii fiscale este o treabă foarte frumoasă și observ că te-ai apucat de ea cu o râvnă deosebită. E drept, m-aș fi așteptat să văd cum îi controlezi pe bașkanii cu petrolul, pe șmecherii cu cerealele plimbate pe apele TVA-ului, pe tăticii vodcii de pufoaică și vinului din Podgoriile Chimiei, nu chiar pe alde nea șaorma și madam kebap. […]

Totuși, dragă ANAF, aș avea câteva amendamente, dacă nu te superi.

Înainte de toate, ar fi bine să te mai relaxezi. Nu trebuie să dai buzna în cârciumi ca nemții în Polonia. Serios. Nu uita că ești un bugetar, adică plătit din taxele și impozitele pe care privații le plătesc statului. Respectă-l puțin pe întreprinzătorul căruia i-ai deschis ușa. Nu da cu piciorul în ea, fiindcă n-ai cumpărat-o tu și nici nu o să o repari. Vorbește-i frumos, normal, nici ca o slugă, dar nici ca un raket trimis la recuperat. Verifică-i starea încasărilor fără să sperii clienții.

Dacă îl găsești cu belele, zâmbește-i larg în timp ce îi comunici că îi confiști tot bănetul care nu poate fi justificat cu acte, cu bonuri fiscale adică. Ce naiba, ai trăit degeaba, nu te-ai uitat la filme cu Bond? Ăla zâmbește și te arde. Sigur, nu e nevoie să te faci de râs și să-i confiști ăluia 2 lei și 25 de bani, ca să râdă toate vecinele de nevastă-ta când te vor da porcii de reporteri la televizor cu așa faptă eroică. Aia nu e evaziune fiscală, e un c… irelevant.

Dacă nu ai ce confisca, nu te răzbuna închizând cârciuma. Fiindcă te răzbuni pe bieții angajați și pe ceilalți bugetari. Închiderea înseamnă 10-15-20 de oameni rămași fără salariu cel puțin o lună, dacă nu trei luni, iar dacă nu te impresionează că ar putea fi singurele venituri dintr-o familie și-i lași pe ăia să moară de foame, gândește-te că statul nu mai încasează nici o taxă de pe spinarea lor. Închiderea înseamnă că nu se mai plătesc furnizori de materii prime și servicii, din care statul percepe taxe și impozite, acum o să perceapă canci, vorba salvamarului. Închiderea înseamnă că întreprinzătorul nu mai lucrează, deci nu mai încasează, așadar întreabă-te și tu din ce o să-ți plătească ăla amenda babană pe care i-o dai. Închiderea înseamnă, deci, mai puțini bani la bugetul de stat, deci statul se va mai împrumuta de bani ca să te plătească pe tine și, poate, niște profesori, niște medici, niște polițiști. Te simți un tâmpit?

Dacă ai ce confisca, adună tot. Nu va fi prea mult, cât naiba poate să producă o cârciumă, cafeanea, șaormerie, în câteva ore?… Și tot nu-l închide. Eu îți propun altceva. Să-l cauți la avere. Fiindcă ăsta prins cu evaziunea, la fel a făcut și ieri, și alaltăieri și cam de când întreprinde el ce întreprinde. Deci e foarte foarte posibil să nu aibă cu ce venituri declarate oficial să își justifice vaporul pe patru roți cu tracțiune integrală pe care îl plimbă pe străzile orașului, ca să moară de ciudă proștii care dau bon și plătesc taxe. La fel cum e foarte posibil să nu poată justifica nici căsoiul în care își ține nevasta aia cu 5 șifoniere îmblănite. Confiscă-le. Arde-l pe el, nu pe angajați. Ia-i tot: mașină, casă, barcă, țoale, televizor, laptop, pantofi, blănuri, aurul de pe degetele nevesti-sii. Tot. Lasă-l în curul gol și cu afacerea deschisă, ca să aibă din ce trăi și plăti.

Dacă găsești câteva sute de lei, ai șansa de a-ți demonstra inteligența. Dă-i boului un avertisment și explică-i că treaba e fix ca la hoții de găini condamnați cu suspendare: dacă mai calcă pe bec, se cumulează pedepsele. Iar tu vei mai trece pe acolo într-o zi cu soare, când dracul să dea să-i mai găsești ceva, fiindcă a lui e amenda cât poporul chinez. Amuzant este că tu, tu chiar vei trece, iar cârciumarul știe și el asta, sigur se gândește să-ți dea o megașpagă.

Dragă ANAF, acestea am dorit să-ți spun. În rest, sper că ești bine. Domnu Blejnar e bine și el? Transmite-i multă sănătate din partea mea și a tuturor prietenilor mei.

Mediafax, 20 mai 2012:

„Ambasadorul Gitenstein „are tot dreptul” să facă aprecieri la adresa procurorului-şef al DNA, pentru că Departamentul de Stat al SUA a „finanţat” atât DIICOT, cât şi DNA şi este interesat de ce se întâmplă cu această ‘investiţie’, a declarat, duminică, vicepreşedintele PDL Monica Macovei […] : „Da, are tot dreptul ambasadorul american sau alţi ambasadori să facă astfel de comentarii, pentru că SUA, Departamentul de Stat, a finanţat atât DIICOT, cât şi DNA, adică parchetele specializate pe crimă organizată şi corupţie. Sigur că-i interesează ce se întâmplă cu investiţia lor, în sens de eficienţă. Doi: au investitori străini. Investorii străini sunt interesaţi să nu fie corupţie în România. Cine luptă cu corupţia din România, la nivel de investigaţii? DNA. Deci e firesc şi normal să fie îngrijorat şi să-şi spună părerea cu privire la cum e condus DNA, dacă e condus eficient împotriva corupţiei sau nu”, a explicat vicepreşedintele PDL.”

„Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat joi că Monica Macovei este mentorul său şi prima persoană pe care o sună atunci când vrea să afle pentru ce trebuie să pledeze legat de reforma justiţiei din România.” – Mediafax.ro 22 martie 2012

„Câteva piese cu care putem reconstitui un modus operandi. După căderea comunismului – nu uitaţi, Mani Pulite începe la doar câteva luni de la desfiinţarea Uniunii Sovietice! -, SUA îşi reevaluează aliaţii europeni şi purcede la intervenţii acolo unde interesele strategice îi sunt puse sub semnul întrebării.

Cu câţiva ani înainte, Bettino Craxi se ciocnise frontal cu preşedintele Ronald Reagan în afacerea Sigonella, refuzând să-i extrădeze pe teroriştii palestinieni care sechestraseră vasul Achille Lauro. Atât Craxi, cât şi celălalt “dinozaur” al politicii italiene, Andreotti, erau consideraţi prea apropiaţi – sau prea îngăduitori – faţă de interesele arabe din Orientul Mijlociu şi din Africa de Nord. Amândoi aveau să fie condamnaţi, iar partidele lor – sortite imploziei.

A fost Mani Pulite o operaţiune susţinută de CIA pentru a rade întreaga clasă politică din Peninsulă? Nu ştim. Dar, din cele de mai sus, puse cap la cap, reiese că americanii au contribuit decisiv la startul anchetei şi, ulterior – cel puţin până la instalarea, în 1993, a ambasadorului Bartholomew -, au fost în contact direct cu echipa de coordonare a magistraţilor italieni (…) ambasadorul Bartholomew îşi aroga meritul de a fi “identificat” în Berlusconi şi D’Alema pe viitorii conducători italieni care s-au dovedit importanţi în protejarea intereselor americane din Mediterană. Comentatorii din Peninsulă spun despre D’Alema şi despre Gianfranco Fini, fost lider naţionalist, că au fost susţinuţi de SUA după dispariţia Primei Republici pentru că erau nişte “zoppi” (şchiopi), adică manevrabili din cauza trecutului lor.”Mihnea Măruță în articolul: Mâini curate: CIA, precedentul italian şi România de după”.

Cine sunt și vor fi „șchiopii” noștri nu este greu de observat: un profesor de fizica Iohannis ca președinte slab și manipulabil prin servicii, o Monica Macovei fosta procuroare comunista care tocmai a votat raportul Panzeri pentru implementarea politica a „familiei” homosexuale si care nu știe cum sa „lingă clanța” stăpânilor cât mai eficient. Avem și o masa de manevra de microcefali care „își vor țara înapoi” si vor sa fie „eroi în turul doi”, deja „antrenați” din alegerile precedente.

Cocteilul este în curs de flambare totala, pentru ca în Ucraina va fi război iar SUA este parte, deci nevoia de un partener apoplectic cu arma în mână este stringentă.

S-a schimbat ceva in Italia acum, in 2014, la peste 20 de ani de la declansarea operatiunii Mani pulite? Absolut nimic. Spre deosebire de Italia, unde clasa politica a putut sa reziste, Romania este mai aproape decât oricând de o dictatura în genul „Dictaturii coloneilor” realizata de CIA in Grecia.

*

*


Categorii

1. DIVERSE, Iulian Capsali, Justitie, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “SECURISM 2.0: teiadna.ro. ULTIMUL EXPERIMENT SOCIAL al SERVICIILOR sau VIRALIZAREA DELATIUNII/ “Cruciada” ANAF-ului: terorizarea micilor intreprinzatori, ocolirea MARILOR EVAZIONISTI – inclusiv a marilor companii straine/ Spre o “dictatura a coloneilor”?

  1. Nu stiu daca e bine sa ne pronuntam atat de usor si de repede.

    1) Hotelurile de pe litoral, construite de comunisti au ajuns in stare de ruina aproape si nici bani la buget nu s-au incadat. Cazurile pe care le stiu (cei care le-au administrat/cumparat pe nimic l-au adus la stare de ruina) inclusiv in statiunea Neptun. Sunt perioade vara (iulie -august) cand sunt barhipline, dar darile la stat anemice… Industria de pe litoral aduce mult mai putin la bugetul statului, decat la bulgari. Furt+incompetenta+profit rapid prin jefuirea turistilor…

    2) Cu 10 ani in urma, prin sep-oct am fost la un botez in centrul capitalei. Desi era sambata seara, am vazut ca multe localuri erau aproape goale… Am intrebat pe cineva cum se explica, cum rezista…
    Mi s-a raspuns ca unele restaurane sunt un fel de acoperire pt evaziune fiscala, trafic de carne vie si altele asemenea… Activitatea de bar/restaorant nu acopera cheltuielile.

    Ceea ce semnalati, indica faptul ca in numele luptei impotriva evaziunii, se urmaresc alte scopuri… Trebuie totusi semnalata problema.

  2. @MirceaB:

    Da, nimeni nu zice ca nu sunt probleme, insa campania ANAF are accente grotesti si nu stiu cum, insa pare tintita exact catre cei mai putin vinovati.

  3. Versiunea subiectiva oarecum de pe Antena 3:
    Darius Valcov, cel cu tablourile (frauda de dimensiuni inimaginabile) a fost condamnat de SRI si DNA pt ca a dus cu competenta negocierile cu FMI dupa care a inchis biroul FMI de la Bucuresti. Se subintelege ca in cazul in care ar fi facut noi imprumuturi de miliarde dupa model basescu, si-ar fi contiuat fara probleme ‘afacerile’, ca pe vremea cand era primar PDL de Slatina dupa model Oltean, Cocos…

    Si daca e totusi adevarat ?

    Blaga, Berceanu, Oltean, clanul Basescu + FMI si Banca Mondiala astepata ‘schimbarea’…
    Catre Banca Mondiala ar mai fi de achitat o ultima rata de mai putin de 170 milioane de euro…

    FMI e foarte suparat pe guvernul Ponta si foarte ingrijorat de finantelor Romaniei…

  4. De fapt , aceasta anticoruptie din ultima vreme (bazata pe mult spectacol tv cu catuse si mascati,dar si cu arest la domiciliu–bine ca nu-i tin la hotel cu all inclusive) nu vine dintr-o initiativa romaneasca(caci hotii astia de bani publici, numiti politicieni, nu au ajuns atat de idioti ,incat sa-si dea singuri la gioale), ci dintr-o strategie americano-israeliana ,ca un raspuns la ceea ce se intampla in Ucraina , unde coruptia masiva a implicat disolutia statului si implicit situatia in care se gaseste acum aceasta tara. Practic, SUA doreste sa inlature amenintarea puternicelor servicii de informatii rusesti asupra Romaniei ,printr-o conducere ferma care sa tina in frau finantele ,populatia si tot ce misca in tara(vezi introducerea legii Big Brother) , si sa-i distruga definitiv pe baroni, mai general PSD-ul(acesta fiind un partid mare cu orgolii puternice si interese centrifuge,deci incontrolabil), tinant cont ca, tari din regiunea noastra, ca Grecia,Cipru,Bulgaria ,Ungaria ,Serbia intra usor dar sigur ,sub sfera de influenta ruseasca(ceea ce nu-i deloc rau).
    Ceea ce e amuzant in toata aceasta situatie este perplexitatea acestor hoti de bani publici( neobisnuiti pana acum cu asa ceva), care au inceput sa se banuiasca si sa se tradeze intre ei sau sa acuze justitia de implicare politica , ei nestiind ,in realitate ce i-a lovit.
    Cand se va incheia criza din Ucraina(si depinde si de cum se va incheia) , vom reveni imediat la haosul si coruptia generalizata din anii ’90, care conform politicilor si ideilor ocultei mondiale trebuie implementate in orice stat de pe Glob.

  5. Site-ul asta pare ceva inspirat atat de vechea Securitate comunista (dintre care destui de atunci sunt in pozitii cheie azi) cu denunturile din romanul “1984”, unde si copiii erau incurajati sa-si denunte parintii ce gandeau “traditional”, si sotii intre ei etc. Iar denumirea site-ului e si sinistra si mizerabila – unde “DNA”-ul este substituent pentru diavol, in propozitie.

  6. „Ambasadorul Gitenstein „are tot dreptul” să facă aprecieri la adresa procurorului-şef al DNA, pentru că Departamentul de Stat al SUA a „finanţat” atât DIICOT, cât şi DNA şi este interesat de ce se întâmplă cu această ‘investiţie’, a declarat, duminică, vicepreşedintele PDL Monica Macovei […] : „Da, are tot dreptul ambasadorul american sau alţi ambasadori să facă astfel de comentarii, pentru că SUA, Departamentul de Stat, a finanţat atât DIICOT, cât şi DNA, adică parchetele specializate pe crimă organizată şi corupţie. Sigur că-i interesează ce se întâmplă cu investiţia lor”

    O asemenea obraznicie este o premiera chiar si pentru Monica Macovei.
    Acum insa se schimba seful DIICOT si iese la rampa alta haimana, Haineala.

    Klaus Iohannis, suspans in ce priveste sefia DIICOT: presedintele cere stenograma interviului dat de Daniel Horodniceanu in fata CSM

    In interviul de saptamana trecuta, Oana Haineala l-a acuzat pe Horodniceanu de autoplagiat, aratand ca acesta a folosit in prezentarea din fata CSM argumente din lucrari mai vechi ale sale fara sa le atribuie. Replica lui Horodniceanu a fost “Pe mine insumi?”.

    CSM a dat aviz pozitiv lui Daniel Constantin Horodniceanu pentru sefia DIICOT.
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20113291-klaus-iohannis-cere-stenograma-interviului-dat-daniel-horodniceanu-fata-csm.htm

    Oana Schimdt Hăineală are tupeul sa acuze de autoplagiat(?) dupa ce a fost scapata de acuzatia de fapte de coruptie.

    VICTIMIZAREA S-A FASAIT – Ex-presedinta CSM Oana Haineala a pierdut procesul “Gasca berlineza” intentat Lumeajustitiei.ro. Judecatoarea Cristina Ghita de la JS1 a stabilit ca dezvaluirile privind interceptarile DNA dintre Haineala si infractoarea Rita Branga sunt adevarate. Haineala ceruse 40.000 euro daune morale si, initial, incercase la Judecatoria Cornetu sa blocheze publicarea articolelor despre ispravile ei: “Esti isteata ca oaia! Esti desteapta ca gasca berlineza!”

    DNA a cerut in 2006 interceptarea Oanei Haineala, intrucat existau suspiciuni ca aceasta ar savarsi fapte de coruptie impreuna cu Rita Branga: “Desi este vorba de o ancheta penala in curs de desfasurare, imprejurare cunoscuta si de Schmidt Haineala Oana, prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau, aceasta a discutat in cadrul unor convorbiri telefonice avute cu Branga Rita detalii ale cercetarilor, relatandu-i totodata acesteia din urma si discutia avuta cu procurorul din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie cu ocazia ridicarii unor documente de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau. Acest fapt ridica suspiciuni cu privire la posibilitatea ca Schmidt Haineala Oana sa fie implicata in posibile fapte de coruptie savarsite in participatie cu Branga Rita si Bogonos Branga Ioan”.

    OANA: Hai, calmeaza-te, linisteste-te, ca se rezolva! O sa fie bine!

    BR: Ihi! Ihi!

    OANA: Da?

    BR: Da! Vedem noi, vedem noi!

    OANA: Hai, linisteste-te!

    BR: Te sun maine! Ma suni maine si …

    OANA: Ne auzim maine, da?

    BR: Da, da, da, da!

    In cele din urma, Rita Branga a fost trimisa in judecata si condamnata in 2007 la 3 ani de inchisoare, cu suspendare, pentru cinci infractiuni de luare de mita si una de favorizare a infractorului, sentinta ramasa definitiva. Pentru sefa CSM, prin ordonanta DNA din 7 decembrie 2006 emisa de procurorul Eugen Stoina in dosarul DNA 111/P/2006 s-a emis NUP pe motiv ca „in urma cercetarilor efectuate in cauza nu s-a dovedit cu certitudine ca Schmidt Haineala Oana ar fi favorizat pe inculpata Branga Rita, cercetata pentru fapte de coruptie”.
    http://www.luju.ro/magistrati/instante/victimizarea-s-a-fasait-ex-presedinta-csm-oana-haineala-a-pierdut-procesul-gasca-berlineza-intentat-lumeajustitiei-ro-judecatoarea-cristina-ghita-de-la-js1-a-stabilit-ca-dezvaluirile-privind-interceptarile-dna-dintre-haineala-si-infractoarea-rita-branga-s

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare