PRESIUNILE ACTIVISTILOR ANTICRESTINI: Romeo Mosoiu de la APOR si consilier la Ministerul Educatiei, acuzat de conflicte de interese/ ABSTINENTA – o tema INCORECTA POLITIC ce tine de “FUNDAMENTALISM RELIGIOS”

13-06-2015 2 minute Sublinieri

SEX-BOX

  • Adevarul:

APADOR-CH şi alte 13 ONG-uri cer demiterea consilierului de la Educaţie, care a cerut ca abstinenţa sexuală să fie promovată în şcoli

Mai multe ONG-uri solicită demiterea consilierului Romeo-Nicu Moşoiu de la Ministrul Educaţiei, invocând conflictul de interese. Până astăzi, Moşoiu era şi liderul Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie (APOR), care a trimis de curând Ministerului Educaţiei o scrisoare deschisă în care solicită ca abstinenţa sexuală până la căsătorie să fie promovată la şcoală. În urma scandalului, Moşoiu a plecat din APOR.

UPDATE: Contactat de “Adevărul”, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus că Romeo Moşoiu a părăsit Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie şi rămâne de văzut dacă îşi va continua activitatea de consilier în cadrul Ministerului Educaţiei.

Un grup de 14 organizaţii neguvernamentale (ONG-uri), printre care Asociaţii de Elevi din Constanţa, Bacău şi Alba, Acive Wach Romania, Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR) şi grupuri pentru apărarea drepturilor omului au trimis o scrisoare deschisă Ministerului Educaţiei în care solicită ca Romeo Moşoiu, care ocupă funcţiile de consilier în cadrul Ministerului Educaţiei şi cea de lider al Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie (APOR), să fie eliberat din funcţia de consilier, fiind în conflict de interese.

“Acest conflict de interese este pus în evidenţă de recenta luare de poziţie a APOR cu privire la orele de educaţie sexuală, prin care se încearcă adoptarea de către Ministerul Educaţiei a unor politici bazate pe o ideologie fundamentalist religioasă în detrimentul evidenţei ştiinţifice. Este inacceptabil ca Ministrul Educaţiei să păstreze în calitate de consilier o persoană cu o dovedită agendă proprie şi care încearcă să impună viziunea unui ONG fundamentalist religios asupra întregului sistem de educaţie”, se arată în scrisoarea deschisă.

“Este inadmisibil ca Ministrul Educaţiei să fie sfătuit de o persoană cu o dovedită agendă proprie şi care încearcă să impună viziunea unui ONG fundamentalist religios asupra întregului sistem de educaţie. Organizaţia în care domnul Moşoiu activează ca vicepreşedinte tocmai a solicitat Ministerului să promoveze abstinenţa sexuala pe post de panaceu, în dispreţul oricărei evidenţe. Ce credeţi că îl va sfătui pe Ministrul Educaţiei în acest caz? Să introducă ore de educaţie sexuală, predate de personal calificat, care să le vorbească elevilor despre metodele moderne de contracepţie şi protecţie? Sau să aprobe solicitarea fundamentaliştilor?“a declarat Toma Pătraşcu, preşedintele ASUR.

De asemenea, reprezentanţii ONG-urilor consideră că elevii trebuie să beneficieze de o educaţie sanitară (inclusiv sexuală) bazată pe evidenţa ştiintifică, adaptată la societatea actuală şi realizată de specialişti în domeniul sanitar, nu de reprezentanţi ai cultelor. “Numărul de sarcini nedorite în rândul adolescentelor este îngrijorător. România ocupă prima poziţie în UE la numărul de fete sub 15 ani care devin mame şi locul doi privind sarcinile în rândul adolescentelor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani.[2] Iar asta se datorează în mare parte lipsei unei educaţii sexuale adecvate. Situaţia nu se va îmbunătăţi cât timp Ministrul Educaţiei este consiliat de o un reprezentant al unui ONG care militează pentru abstinenţă şi ignoră realitatea societăţii în care trăim.” a declarat Andrei-Nicolae Popa, din partea Academiei Tinerilor.

Ce lipsea din programa şcolară – abstinenţa sexuală până la căsătorie, ca lecţie de viaţă pentru liceeni

Nu mai puţin de 19 ONG-uri solictă ca în şcolile din România, să fie promovată abstinenţa sexuală până la căsătorie. Cererea a fost făcută prin intermediul unei scrisori deschise adresate Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii şi vine ca reacţie la ultimele demersuri ale ministrului Nicolae Bănicioiu, dar şi ale societăţii civile de a transforma opţionalul “Educaţie pentru sănătate” în materie obligatorie.

Concret, în solicitare se arată că “Elevii, copiii noştri, trebuie educaţi spre înfrânarea trupească şi amânarea relaţiei intime până la vremea căsătoriei”. ONG-urile, printre care se numără şi Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie (coordonată de Romeo Moşoiu, consilier al ministrului Educatie – n.r.), mai subliniază că educaţia despre alte orientări sexuale şi promovarea toleranţei faţă de persoanele LGBT nu are ce căuta în şcoli. “Discursurile despre „homofobie” nu-i ajută nici ele cu nimic, atâta timp cât caută să normalizeze un comportament care, din punct de vedere medical şi moral, prezintă riscuri multiple şi majore. A promova diminuarea riscurilor e un lucru bun, dar eliminarea lor, prin educarea şi promovarea abstinenţei până la căsătorie, este cel mai bun lucru pentru sănătatea copiilor”, se arată în scrisoarea deschisă. De asemenea, semnatarii mai spun că valorile „revoluţiei sexuale” nu sunt compatibile cu o educaţie în spiritul dragostei, responsabilităţii, grijii faţă de sine şi respectului pentru ceilalţi.


Categorii

1. DIVERSE, Educatie, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Scoala romaneasca

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “PRESIUNILE ACTIVISTILOR ANTICRESTINI: Romeo Mosoiu de la APOR si consilier la Ministerul Educatiei, acuzat de conflicte de interese/ ABSTINENTA – o tema INCORECTA POLITIC ce tine de “FUNDAMENTALISM RELIGIOS”

  1. ”Acest conflict de interese este pus în evidenţă de recenta luare de poziţie a APOR cu privire la orele de educaţie sexuală, prin care se încearcă adoptarea de către Ministerul Educaţiei a unor politici bazate pe o ideologie fundamentalist religioasă în detrimentul evidenţei ştiinţifice.” De aici și consecința logică că Biserica Ortodoxă Română este fundamentalist religioasă (aka extremistă) și că învățătura ei consacrată este în detrimentul evidenței științei. Și desigur pentru o atare viziune, fanaticii de la ASUR acționează în consecință.

    Iar presa main-stream le ține hangul, direct sau indirect: http://ortodoxiatinerilor.ro/fecioria/21180-protv-ioan-gura-aur-fecioria

  2. 1. Remus unul este. Domnul incriminat e Romeo.

    2. Opinia publica a fost pregatita pentru aceasta “luare de pozitie” cel putin din momentul in care varful de lance al gandirii politic corecte din presa main-stream – a se vedea hotnews, a preluat scrisoarea celor 19 ONG-uri care promoveaza normalitatea, mentionand inca din introducere ca “19 ONG-uri, printre care si Asociatia Parinti pentru Ora de Religie condusa de Romeo Mosoiu – consilier al Ministrului Educatiei, au trimis o scrisoare deschisa prin care le cer ministrilor Educatiei si Sanatatii sa promoveze in scoli abstinenta pana la casatorie…” lucru care la momentul respectiv nu avea mare relevanta. Desi oamenii au pregatit terenul, au lucrat coordonat si strategic pentru a lansa acest “apel catre tara”.

    3.. Pe cine reprezinta aceste pseudo-asociatii si ce legatura au cu educatia copiilor romani? Printre semnatarii “petitiei” nu figureaza nicio organizatie de parinti, nici macar una “fantoma”. Potrivit Legii Educatiei Nationale parintii sunt, dupa copii, principalii beneficiari ai actului educational. Deci ifosele acestor activisti “in civil” sunt egale cu 0, in sensul ca nici macar statutele lor de functionare nu legitimeaza acest demers, care e cel putin ipocrit.

    In afara de cateva noi achizitii – asociatiile de elevi din 3 judete ale tarii si o pompos intitulata Academie a Tinerilor (de parca ar fi reprezentative pentru o tara intreaga), sunt aceleasi vesnice asociatii care promoveaza homosexualitatea, scoaterea religiei si a icoanelor din scoli si “educatia” sexuala dupa standardele OMS.
    De ce adevarul si celelalte organe de presa nu au dovedit aceeasi “acribie” in documentarea scrisorii catre ministrul educatiei si nu au spus ca ASUR, Active Watch, SECS, AUR sunt promotorii scoaterii icoanelor si religiei din scoli, GRADO, SECS, FILIA, APADOR-CH (via Monica Macovei) promotori ai sexului liber si ai homosexualitatii, iar CPE si ECPI creatii marete ale ACCEPT, organizatie infiintata prin intermediul APADOR-CH, la mijlocul anilor ’90, prin filiera GDS?

    Aceasta noua tactica – aceea de legitimare ideologiei atee, anti-religioase,anti-normalitate, prin elevi si tineret, ar trebui sa serveasca drept sursa de inspiratie pentru initiatorii proiectului APOR, in sensul ca acestia ar trebui sa initieze demersuri similare APOR, dar in care sa ii coopteze pe tineri, pentru a putea contracara falsa “opinie publica a tinerilor romani” care vor homosexualitate si ateism pe paine. Cu siguranta, in acest moment, tinerii si elevii “virusati” de aceste ideologii sunt o minoritate in Romania.

    Dupa logica acestor “asociatii”, si potrivit legilor Romaniei, reprezentantii lor ar trebui bagati la puscarie, iar acesta “organizatii” secularo-humanisto-pseudo-stiintifice scoase in afara legii, pentru multiple atentate la siguranta nationala. Lucrul asta nu se intampla, din cel putin doua motive: 1) romanii sunt exagerat de toleranti; 2) aceia care ar trebui sa se asigure integritatea noastra nationala nu isi fac datoria.

  3. Cred ca are dreptate consilierul de la APOR sa ceara tinerilor sub 18 ani abstinenta . Sexualitatea a coborat la varste inadmisibile de fragede, 9, 10 ani. Au fost date la tv cazuri de fete care au ramas gravide la 10, 12 sau 13 ani.Pentru a da nastere unui copil trebuie sa te gandesti cum il cresti , cu ce resurse materiale.Copii dau nastere la copii?Este anormal. Apoi educatia sexuala nu cred ca-si are rostul in scoala.Aceasta e mai bine sa se faca in cadrul familiei de catre parinti, s treptat nu dintr-o data pentru ca este ceva intim ce poate destabiliza fiinta viitorului tanar.Ca parinte , nu sunt de acord cu introducerea acestei materii la scoala. Nu se mediatizeaza prea mult la tv, in reviste , in anumite carti de literatura aceasta latura umana?Daca se dezbate peste tot acesta problema, sexualitatea tinde sa devina o bagatela si nu este normal, se trece peste mister, intimitate, pudoare care cred eu ca sunt mai normale ajungandu-se la desfrau .Plus ca se extind tot felul de practici pervese anormale, nefiresti ajungandu-se si la homosexualitate atat de mult mediatizata pozitiv , ba chiar legiferata.

  4. Pingback: Prostie sau manipulare? Pentru activistii anticlericali ai educatiei sexuale, ABSTINENTA = INTERZICEREA SEXULUI. Legatura dintre enciclica ecologica a Papei Francisc si RAZBOIUL ASUPRA SEXUALITATII | Cuvântul Ortodox
  5. Pingback: CAMPANIE CU FAKE NEWS SI PROPAGANDA RECICLATA IMPOTRIVA OREI DE RELIGIE. Antena 1 invoca o asa-zisa “DIRECTIVA” a Comisiei Europene care ar impune ISTORIA RELIGIILOR, Adevarul.ro ii citeaza ca “EXPERTI” in educatie pe activistii an
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare