LA NOI SE POATE IMPUNE DICTATURA GAY? NU, PENTRU CA DEJA EXISTA: TVR, amendata de CNA pentru emisiunea dedicata cartii “FATA NEVAZUTA A HOMOSEXUALITATII”. Membru al CNA: “CUM ISI PERMIT ASA CEVA?”/ Marea Britanie: copiii care vor considera HOMOSEXUALITATEA drept GRESITA vor fi considerati AMENINTARE EXTREMIST-TERORISTA

1-07-2015 4 minute Sublinieri

dictatorship1

Consiliul Naţional al Audiovizualului a amendat postul public de televiyiune cu 10.000 de lei după ce în emisiunea Universul credinţei de la TVR 1 s-a spus că homosexualitatea ar fi „un comportament deviant” şi „atrage după sine legalizarea pedofiliei”. 

Decizia a fost luată la propunerea Monicăi Gubernat, membru CNA, cu şapte voturi „pentru” (Florin Gabrea, Lorand Turos, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) şi unul „împotrivă” (Gabriel Tufeanu). Amenda a vizat ediţia din 22 februarie a emisiunii „Universul credinţei”, în urma căreia CNA a primit 11 reclamaţii, potrivit cărora au fost aduse acuzaţii cu caracter xenofob şi s-ar fi incitat la ură împotriva comunităţii gay. După ce au urmărit emisiunea, membrii CNA au decis că aceasta a încălcat articolul 70 din Codul audiovizual, potrivit căruia „În cadrul programelor de ştiri şi dezbateri care abordează probleme de interes public privind minorităţile etnice, religioase sau sexuale se va prezenta şi un punct de vedere al acestora.”

Printre cei care au făcut reclamaţii s-a aflat şi ActiveWatch, un ONG cunoscut pentru lobby-ul pe care îl face homosexualităţii.

În emisiunea „Universul credinţei” s-a discutat despre lansarea cărţii „Faţa nevăzută a homosexualităţii”, moderatorul Andrei Victor Dochia avându-i invitaţi pe autorii acesteia, Virgiliu Gheorghe şi Andrei Dîrlău.

CNA a constatat că în această emisiune Andrei Dîrlău a spus, printre altele: „Nu există nicidecum un consens în acest demers pe care-l promovează ideologia homosexualistă, care invocă un aşa-zis consens ştiinţific care ar demonstra caracterul înnăscut al acestui comportament. Studiile ştiinţifice arată că nu este vorba de un comportament înnăscut, în cel mai bun caz putem vorbi despre o controversă la nivel ştiinţific între cei care susţin că este un comportament deviant, care ţine de sfera unor tulburări de identitate şi de comportament în sfera sexuală şi care poate fi remediat printr-o terapie de conversie, psihoterapie (…).”   La rândul său, în timpul emisiunii, Virgiliu Gheorghe a spus, printre altele, că „legalizarea căsătoriilor (între persoanele de acelaşi sex – n.red.) atrage după sine legalizarea pedofiliei”, precizând că „în Cogresul SUA şi în Senatul Canadei au apărut cercetători ce promovează ideea că pedofilii, de fapt, nu sunt agresori şi este o orientare sexuală obişnuită datorată unei formaţiuni din creier pe care ar avea-o. Lucru care se spunea în urmă cu câteva decenii despre homosexuali şi s-a dovedit că nu este aşa (…).” De asemenea, acesta a spus că legalizarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex va duce la creşterea ratei de divorţ.

Membrul CNA Lorand Turos a spus că moderatorul avea obligaţia să vină cu contraargumente: „Nu se poate să vorbeşti despre un subiect despre care nu există un consens în societate, să dezbaţi fără audiatur et altera pars. Dacă genul emisiunii nu permite aşa ceva, atunci moderatorul ar fi avut obligaţia să vină cu contraargumente. Eu mă uit şi aflu că homosexualitatea înseamnă dezincriminarea pedofiliei şi că pedofilia ar urma să fie legalizată, la televiziunea publică. Cum îşi permit aşa ceva?, a spus Lorand Turos.

Pe de altă parte, prezent la şedinţa CNA, reprezentantul TVR Ion Stavre a spus că subiectul emisiunii a fost lansarea cărţii respective. „Colegii mei au fost invitaţi la o conferinţă de presă, care nu a mai avut loc, întrucât organizaţiile respective (care susţin comunitatea gay – n.red. n.r.) au făcut presiuni asupa celor care deţineau clădirea (în care avea loc conferinţa – n.red.) şi a fost anulată în ultima clipă”, a spus Ion Stavre. Acesta a precizat că nu se poate vorbi despre caracterul ofensator al emisiunii, întrucât „permanent s-a avut în vedere latura ştiinţifică şi faptul că a fost o dispută în lumea ştiinţifică actuală” în privinţa subiectului discutat.

Membrii CNA au spus, însă, că lipsa unui opozant cu privire la subiectul dezbătut ar fi trebuit să fie suplinită de moderator. „Este în final o lipsă de abilitate de a aborda subiectul. Eu am discutat cu producătorul, au fost puţin depăşiţi de situaţie, de conflictul de la faţa locului (…) probabil că marcaţi de disputa locală, nu au găsit soluţia editorială”, a mai spus Stavre.   Membrul CNA Florin Gabrea a spus că efectul „e foarte nociv”, întrucât această temă este „extraordinar de sensibilă”.

„Eu cred că, din păcate, subiectul emisiunii nu a fost incidentul de la lansarea de carte, nici măcar prezentarea cărţii. Subiectul principal a fost presupusa patologie a homosexualităţii, subiect care trebuie tratat cu atenţie deosebită, în mod imparţial şi cu prezentarea celorlalte puncte de vedere, ceea ce nu s-a întâmplat”, a spus, la rândul său, Lorand Turos. „Să spui despre o minoritate sexuală că este caz patologic, să spui că sunt nişte oameni bolnavi este discriminare”, a mai spus Lorand Turos.

Comentariile anti-gay ar putea sa atraga atentia profesorilor asupra unei posibile radicalizari, considera secretarul pe educatie Nicky Morgan, detaliind planurile anti-teroare. 

Copiii care vorbesc in clasa impotriva homosexualitatii ar putea fi vazuti ca potentiali extremisti conform noilor ghiduri ale guvernului ce intentioneaza sa previna terorismul islamic, a sugerat secretarul pe educatie Nicky Morgan. 

Doamna Morgan a spus ca aceste comentarii, prin care copiii ar considera homosexualitatea drept “gresita” sau “rea” ar trebui sa provoace grija profesorilor si sa ajute scoala sa detecteze o posibila radicalizare. 

Crestinii traditionalisti spun ca remarcile doamnei Morgan implica faptul ca oricine si-a crescut copilul conform valorilor conservatoare religioase va fi privit cu suspiciune. 

Aceasta declaratie urmeaza deciziei de a inchide doua scoli crestine dupa ce s-a considerat ca nu au reusit sa se conformeze noilor “valori britanice” introduse ca teste de catre guvern dupa scandalul “calului troian”, scandal ce a atras atentia asupra unor grupuri musulmane radicale ce au incercat sa se inflitreze in scolile din Birmingham.

David Cameron a scris, recent, in The Daily Telegraph, ca Marea Britanie trebuie sa fie “intoleranta cu intoleranta”. 

Departamentul de Educatie a emis noi reguli si ghiduri pentru a servi la identificarea copiiilor ce se afla in risc de a se radicaliza. Doamna Morgan spune ca aceste ghiduri se refera atat la “schimbari in comportament” cat si in “lucruri pe care le spun”.

Intrebata, in timpul unui interviu la BBC Radio 4 daca asta inseamna ca, atunci cand un copil isi pune intrebari cu privire la democratie, profesorul ar trebui sa reactioneze, ea a raspuns: “Nu, cred ca scolile trebuie sa fie locuri sigure in care tinerii sa poata explora tot felul de idei. Insa am vazut de anul trecut ca scolile trebuie sa invete valorile britanice – acele lucruri pe care le indragim”.

Cerandu-i-se sa dea un exemplu, ea a zis: “Pai, de exemplu, dupa cum am vazut, din pacate Statul Islamic este extrem de intolerant cu homosexualitatea.” Presata sa spuna daca un copil care crede ca homosexualitatea este “rea” sau “gresita” ar trebui sa fie considerat un “pericol” de catre profesori, Morgan a raspuns: “Ar putea fi un semnal de alarma, ar depinde mult de contextul in care a avut loc discutia.” 

Andrea Williams, seful  Christian Legal Centre, a afirmat, legat de acest lucru:

“Multe familii considera ca mariajul ar trebui sa fie doar intre femeie si barbat. Vor fi aceste familii considerate, in mod oficial, suspecte sau chiar asociate cu extremismul? Li se va cere profesorilor sa le spioneze sau chiar sa le raporteze la politie? Ne aflam pe cale sa intram intr-o era sinistra a politiei gandirii in scolile noastre”.

Morgan, care e crestina practicanta, a votat impotriva legalizarii casatoriilor homosexuale, insa, ulterior, s-a razgandit. 

Un purtator de cuvant al Departamentului Educatiei a spus: “Profesorii lucreaza cu tinerii tot timpul si avem incredere ca ei pot face diferenta intre un tanar ce exprima convingeri personale de constiinta si unul ce exprima viziuni intolerante, de ura sau extremiste. Acest lucru nu ar trebui sa impiedice scolile in a discuta o paleta larga de problematici, dand tinerilor un spatiu sigur in care sa se dezvolte si sa exploreze credinte si ideologii si in care dobandeasca o pregatire adecvata pentru a vietui in Marea Britanie moderna.” 

Traducere si adaptare de Cuvantul Ortodox

*

*


Categorii

Andrei Dîrlău, Homosexualitate, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Traduceri, Video, Virgiliu Gheorghe

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “LA NOI SE POATE IMPUNE DICTATURA GAY? NU, PENTRU CA DEJA EXISTA: TVR, amendata de CNA pentru emisiunea dedicata cartii “FATA NEVAZUTA A HOMOSEXUALITATII”. Membru al CNA: “CUM ISI PERMIT ASA CEVA?”/ Marea Britanie: copiii care vor considera HOMOSEXUALITATEA drept GRESITA vor fi considerati AMENINTARE EXTREMIST-TERORISTA

  1. Nevertebrate.

  2. Sunt unii oameni care au intelegerea bolnava. Deocamdata nu intra in categoria minoritatilor, poate si pentru ca din ce in ce mai mult formeaza majoritatea.

    Cine mai poate crede in libertatea de exprimare? Aceasta e valabil astazi doar pentru tagma LGBT-istilor. Ce conteaza acuma ca pe mine, ca si crestin, ma ofenseaza? Ii amendeaza cineva? Nu, bineinteles! Ii promoveaza – asta e altceva…

    Statul Islamic se dovedeste a fi folositor, dupa cum afirma si unii analisti, pentru ca ajuta – prin extremismul sau- la implementarea unor masuri in favoarea anormalitatii. Astfel lumea se va inarma impotriva teroristilor care, printre altele, spanzura homosexualii si toti cei care nu agreaza aceasta practica vor fi luati la lopata cu teroristi cu tot.

  3. Mda. Deja nu prea mai e de gluma.

    Nu e clara motivarea: pe de-o parte, articolul invocat din Codul audiovizualului reclama prezenta in astfel de dezbateri a unui reprezentant al minoritatii respective. Bun. Hai sa zicem ca din partea asta e ok si tvr nu s-a incadrat in text.

    Pe de alta parte, insa, motivarea propriu-zisa – cuprinsa in hotararea de sanctionare sau neoficiala? – a unora din membrii CNA este ea insasi nelegala. Citez: „Să spui despre o minoritate sexuală că este caz patologic, să spui că sunt nişte oameni bolnavi este discriminare”, a mai spus Lorand Turos.’ POFTIM??? Cum asa?? Sexualitatea este un aspect BIOLOGIC, asadar legat de sanatatea fizica! Una e sa spun maghiarii sunt un caz patologic, alta e sa spun ‘homosexualii sunt bolnavi’. Pai ce spune dl. Turos este NELEGAL, pt ca inseamna incalcarea libertatii de constiinta! Adica daca sa zicem am hepatita si vine unul si imi spune ‘esti bolnava cu ficatul’ asta e discriminare??? @_@

    Cred ca dl. Lorand Turos este cel care are o PROBLEMA SERIOASA daca afirma astfel de lucruri, pt ca inseamna ca domnia sa nu prea intelege nuantele drepturilor si libertatilor fundamentale pe care este chemat sa le protejeze (in speta, libertatea de constiinta, libertatea religiei si dreptul la libera exprimare). O ASTFEL de afirmatie este de fapt foarte grava si creeaza un precedent extrem de periculos: nu mai ai voie sa spui despre oameni ca sunt bolnavi, ca gata!, i-ai discriminat! Pai sa o luam altfel: daca am fi toti homosexuali (deci, sanatosi, fara probleme), specia asta s-ar mai putea perpetua pe cale naturala?

    Propunea cineva pe un blog sa ne mobilizam sa strangem banii de amenda. Nu e o idee rea deloc, intr-o singura Duminica suma s-ar strange lesne de la cateva Biserici.

    Dar aici alta masura se impune: si anume somarea dl. Turos de a-si explicita un pic afirmatiile foarte agresive la adresa libertatii de constiinta pe care le-a facut. Ok, amenda ca amenda, am inteles ca trebuia sa cheme si un reprezentant al minoritatii acolo. Dar sa spui ca de indata ce ai afirmat despre un om ca e bolnav, facand referire la un aspect biologic sau psihologic al comportamentului sau, il discriminezi este COLOSAL de grav. SI membrii CNA sunt chemati sa fie prudenti cu ce scot pe gura, nu doar restul lumii!

  4. In Europa occidentala si in SUA, scoala a abandonat (sau i-a fost retrasa treptat?) misiunea de transmitere a cunostintelor. Si se mai mira si se ingrozesc cind vad rezutate slabe la BAC! La fel si la noi. In “Jurnalul fericirii”, Nicolae Steinhardt chiar remarca devierea de la aceasta misiune prin insasi denominatiunea ministerului de resort, adica nu cel al Instruirii, ci al Educatiei. A se citi al Reeducarii, in contextul regimului concentrationar comunist, care revine la noi si care s-a configurat cu putere la “ei”. Educatia ideologizanta strimba mintile a generatii de copii, deja deformati de toate mizeriile pe care le vad pe ecranele diverselor aparate cu care ii daruiesc, generos, parintii demisionari din rolul lor de educatori initiali.
    Cit despre adjectivul “nationale”, nu stiu ce mai are national sistemul de invatamint “in contextul globalizarii” (ca sa reproduc sintagma limbii de lemn actuale). Mai nimic.
    Ce le raminede facut celor putini ramasi sa trasmita cu curaj invataceilor lor ca 2+2=4? Sa se tina strins de Crucea Mintuitorului, iar Dumnezeu o sa-i lumineze si o sa-i intareasca in lucrarea lor. Amin!

    P.S. Mai cred ca Dumnezeu nu va ingadui pina la sfirsit o Sodoma la scara planetara!

  5. Legalizarea căsătoriilor homosexuale reprezintă o redefinire a legii, o răsturnare a ei. Până acum ele au fost sancționate prin recunoașterea doar a căsătoriilor dintre un bărbat și o femeie. Oare de acum s-a schimbat firea? S-a produs un eveniment remarcabil și nu știm și noi? A apărut vreo nouă religie care să schimbe fundamental obiceiurile oamenilor? Sau poate e pe cale să apară, să se strecoare pe neobservate în sufletele noastre. Nu văd altă explicație rezonabilă pentru a schimba radical o lege care ține de când e lumea.

  6. O intrebare pt dl. Turos: dar de pedofili am voie sa spun ca sunt bolnavi? ca tot minoritate sexuala e si aia.

    (reiau afirmatia dl. Turos: „Să spui despre o minoritate sexuală că este caz patologic, să spui că sunt nişte oameni bolnavi este discriminare”)

    Dl. Turos se pare ca nu e la prima perla emisa pe gura in urma unui insuficient proces de reflectie:

    https://ro-ro.facebook.com/Nasul.tv/posts/603351299763273

  7. mai exact:

    http://meritocratia.ro/2014/10/scrisoare-deschisa-catre-lorand-turos-membru-cna/

    deci se pare (din aceasta scrisoare deschisa, pt ca decizia nu o cunosc) ca acest Turos a amendat nasul Tv pt ca un realizator ar fi propus intr-o emisiune un referendum de modificare a Constitutiei.

  8. CNA-ul nu poate fi amendat? amenzile CNA nu pot fi contestate? nu pot fi dati in judecata? ar trebui facute reclamatii si impotriva CNA.

  9. Cred ca poporul roaman nu va accepta casatoriile homosexuale si dictatura gay cu toate opresiunile din partea occidentului.Nadajduiesc in asta.

  10. Daciana, și eu cred ca Dumnezeu nu va ingadiui/rabda o Sodoma planetara. Babilonul/SUA va cadea, căci din vinul curviei lui se îmbată popoarele. Vezi capitolul 18 din Apocalipsa.
    Partea proasta pt mine e ca sant înca în Babilon.
    Atentie pt cei care mai visează la America: după statistici, majoritatea căsătoriilor se termină în divorț și marea majoritatea a copiilor de liceu se droghează. Asta ca sa știți ce va așteaptă dacă veniți în Babilon.
    Toți Sfinții Părinți au fost împotriva plecării din tara. Sper ca înțelegeți de ce….
    Doamne ajută

  11. Dacă problema celor de la CNA era într-adevăr acel articol invocat din Codul audiovizualului care reclama prezenţa unui reprezentant al homosexualilor, atunci ar fi dat un drept la replică, nu o amendă. Pe de altă parte, au realizat şi ei, sper, că nu are ce căuta un gay la o emisiune religioasă. Ar fi venit cei doi invitaţi cu argumente din Scriptură. Şi aşa vedea o naţie întreagă la ce stupizenii s-a ajuns. O amendă trece mai neobservată pentru opinia publică.

  12. Pingback: VIRGILIU GHEORGHE despre AMENDAREA emisiunii TV “Universul Credintei”: “NE INDREPTAM CU PASI REPEZI SPRE UN NOU TOTALITARISM”. Un alt pericol al deciziei CNA: PRECEDENT PENTRU CENZURAREA OPINIILOR NU DOAR IN SPATIUL PUBLIC, CI SI I
  13. Dupa parerea mea, babilonul cel mare” este societatea de consum de astazi!

  14. Pingback: LAGARE DE CONCENTRARE PENTRU AMERICANII “NELOIALI”. Wesley Clark propune izolarea americanilor “radicalizati” (Video) | Cuvântul Ortodox
  15. Pingback: IPS IOSIF (video): "Nimeni nu mai suportă numele de creştin... Să îndrăznim să ne mărturisim credința, chiar dacă vom suferi!"/ "DEMONIZAREA" SOCIALĂ, ABOLIREA DREPTURILOR ȘI A LIBERTĂȚII DE CONȘTIINȚĂ A CREȘTINILOR di
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare