Romania falselor prioritati. SCLAVIE MODERNA LA IASI: MUNCITOARE CARE NU AU VOIE SA MEARGA LA TOALETA/ Statistici alarmante: RATA SINUCIDERILOR TINERILOR, CU 50% MAI MARE DECAT MEDIA EUROPEANA

1-07-2015 1 minut Sublinieri

marsul sclavilor

 • B1TV:

Sclavie modernă la Iași: Muncitoarele dintr-o fabrică, nevoite să poarte scutece pentru a nu merge la toaletă

Sclavia modernă, scoasă la iveală la o fabrică din Iași. Horia Niţă, reprezentant Cartel Alfa, spune că a primit o reclamaţie de la o membră de sindicat care susține că muncitoarele nu aveau voie să meargă la toaletă în timpul programului, fiind nevoite să poarte scutece, potrivit Adevărul.

Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe organizate de Asociaţia Naţională a Specialiştilor în Resurse Umane, în parteneriat cu Equipo de Investigation Laboral din Salvador, fundație ce luptă pentru drepturile muncitorilor din fabrici.

Sclavia modernă este des întâlnită în țările din lumea a treia precum Salvador, Honduras sau în unele state din Asia. Aici, muncitorii sunt nevoiți să lucreze pe salarii mici și nu beneficiază de condiții de muncă decente. De asemenea, ei sunt constrânși să lucreze inclusiv ore suplimentare și nu au acces la servicii medicale. 

Deși fabricile produc haine de marcă, acestea nu aduc salarii decente sau condițiii de muncă mai bune. Spre exemplu, o croitoreasă din Salvador primește 18 cenți pentru un tricou ce se vinde cu peste 30 de dolari. Iar multinaționalele profită de acest lucru,pentru că au numai de câștigat de pe urma forței de muncă uriașe din aceste țări.

Singura metodă prin care pot fi scoase la iveală aceste probleme este infiltrarea unor muncitoare sub acoperire. Cel mai cunoscut caz este al muncitorilor de la Foxconn, principalul furnizor de produse al companiei Apple, din China. În anul 2010, 14 angajaţi s-au sinucis aici din cauza condițiilor de muncă.

Asociația Română de Psihiatrie: În România se sinucid cu 50% mai mulți tineri decât media europeană

În România se sinucid cu 50% mai mulți tineri față de media europeană, iar procentajul în rândul adulților ajunge la 21%.

“În România, frecvența cazurilor de suicid la tinerii de 15-19 ani este cu circa 50% peste media europeană și cu 21% mai mare la adulții români în vârstă de 50-54 de ani. Conform Institute for Health Metrics and Evaluation (2013), tulbirarea depresivă majoră ocupă locul al doilea (după durerile de spate) în privința afecțiunilor ce determină dizabilitate în România”, potrivit unui comunicat al Asociației Române de Psihologie și Psihoterapie și Alianței Române de Prevenție a Suicidului.

Deși nu există  studii legate de incidența depresiei în România, specialiștii estimează că circa 10% dintre români suferă de tulburări depresive, potrivit ziare.com.

Însă, în strategia Ministerului Sănătății pentru intervalul 2014-2020, autoritățile recunosc că tulburările mintale reprezintă o sferă neglijată în țară. Bugetul destinat programelor naționale de sănătate mintală este de 0,002% în 2015.

Astfel, ARPP va prezenta un proiect de lege prin care să fie îmbunătățită abordarea terapeutică în privința pacienților cu risc de sinucidere.


Categorii

1. DIVERSE, Corporatism, Razboiul impotriva populatiei

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Romania falselor prioritati. SCLAVIE MODERNA LA IASI: MUNCITOARE CARE NU AU VOIE SA MEARGA LA TOALETA/ Statistici alarmante: RATA SINUCIDERILOR TINERILOR, CU 50% MAI MARE DECAT MEDIA EUROPEANA

 1. Pingback: CUM SA DEVII O COLONIE – PAS CU PAS/ Militarizarea Romaniei: SECURIZAREA VENITURILOR PENTRU ELITE, SALARII DE MIZERIE PENTRU “PLEBE”/ | Cuvântul Ortodox
 2. Ca tot am vorbit de francezi… Dar asta nu e un francez, asta e un monstru:

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16603947-tocatorul-uman-hartii.htm?nomobile=

  speta e mai veche. Recomand urmarirea atenta a manierei perverse in care mistifica lucrurile, cu un suras subtire de ‘civilizat’ pe fata.

 3. Pingback: BALENA ALBASTRA - un joc SUICIDAR declanseaza un val de victime in randul adolescentilor/ Parintele Savatie: DE CE SE SINUCID COPIII? - Cuvântul Ortodox
 4. Aproximativ 60.000 de decese înregistrate în 2014 în Uniunea Europeană au fost sinucideri
  Cu 32 de sinucideri la 100.000 de locuitori, Lituania a înregistrat cea mai mare rată de suicid din UE. Ţara este urmată de Letonia, Ungaria şi Slovenia (fiecare cu 19 sinucideri la 100.000 de locuitori), Estonia (18), Belgia şi Croaţia (câte 17).
  Sinuciderea este a doua cauză a deceselor în cazul adulţilor din Uniunea Europeană, după accidentele rutiere.
  https://vocea.biz/social/2017/may/25/aproape-60-000-de-europeni-se-sinucid-anual-care-sunt-tarile-cu-cea-mai-mare-rata-de-suicid/

  Din cele aproximativ 56 de milioane de decese înregistrate în 2015 la nivel global 27 de milioane, adică aproape jumătate, au fost cauzate de sinucideri. Comparativ, în 2005 numai o treime din numărul total de decese au fost sinucideri.
  Rata sinuciderilor înregistrează un maxim în Europa (14,1 sinucideri la 100.000 de persoane).
  http://radioresita.ro/245477/europa-se-inregistreaza-cea-mai-mare-rata-sinuciderilor-din-lume

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare