ORTODOCSII DIN AMERICA VOR FI IN EXIL SI PERSECUTATI IN PROPRIA TARA. Rod Dreher despre implicatiile legalizarii CASATORIEI HOMOSEXUALE in SUA. “CONSERVATORII VOR FI VANATI DE ACTIVISTII LGBT”

28-06-2015 3 minute Sublinieri

white-house--rainbow-scotus-gay-marriage_1

Poate ca cerul nu se prabuseste – inca -, insa, prin decizia Curtii Supreme de constitutionalizare a casatoriilor homosexuale, pamantul de sub picioarele noastre s-a cutremurat.

Este greu sa supraestimezi semnificatia deciziei Obergefell (numele prescurtat al deciziei de legalizare a casatoriilor homosexuale – n.n.) luata de Curtea Suprema si gravitatea provocarilor pe care le ridica ortodocsilor si altor conservatori sociali. Votarea republicanilor si alte strategii de razboi cultural esuate nu ne vor salva acum.

Intelegerea sensului pe care il are acest moment pentru noi cere sobrietate, tocmai pentru ca radicalismul sau cere conservatorilor realism pentru a constientiza cat de vulnerabila este pozitia lor in America post-crestina. 

Alarma pe care cei patru judecatori dizidenti au dat-o provoaca fiori. Seful Curtii, John Roberts, si judecatorul Antonin Scalia au aratat in mod nimicitor lipsa de fundament filosofic si istoric a opiniei majoritatii. Scalia a numit decizia ca fiind chiar “o amenintare a democratiei’, denuntand-o, in mod socant, intr-un limbaj revolutionar.

Este acum clar ca, pentru aceasta Curte, exhibarea extremismului in urmarirea obiectivelor Revolutiei Sexuale nu este un viciu. Adevarat, opinia majoritara a facut trimitere la Primul Amendament (al Constitutiei SUA – n.n.), intr-o incercare de a calma fricile celor ingrijorati de starea libertatii religioase. Dar, cand o majoritate a Curtii Supreme este dispusa sa inventeze drepturi din nimic, este imposibil sa crezi ca Primul Amendament va oferi vreo protectie dizidentilor religiosi in fata dogmatismului drepturilor gay. 

Intr-adevar, Seful Curtii, Roberts, si judecatorul Samuel Amito, au avertizat in mod explicit religiosii traditionalisti ca decizia ii va lasa vulnerabili. Alito a avertizat ca Obergefell “va fi folosita pentru a defaima americanii ce nu sunt dispusi sa fie obedienti fata de noua dogma” si va fi folosita pentru a oprima credinciosii “de catre cei care sunt determinati pentru a elimina orice urma de dizidenta”. 

Avertismentul adresat conservatorilor de catre cei patru judecatori dizidenti nu ar putea fi mai clar sau mai puternic. Asadar, ce inseamna asta pentru noi?

In primul rand, trebuie sa acceptam ca traim, intr-adevar, intr-o natiune cultural post-crestina. Normele fundamentale de care crestinii au depins pana acum nu mai exista. Vorbind deschis, majoritatea curtii poate ca a impus asupra restului natiunii o viziune impartasita de elite, insa, de asemenea, este o vizizune impartasita de o majoritate a americanilor. Nu va exista o rezistenta populara larga fata de Obergefell. Este vorba de noua “normalitate”. 

In al doilea rand, activistii LGBT si tovarasii lor de drum ii vor vana realmente pe conservatorii sociali. Curtea Suprema a afirmat, acum, o doctrina constitutionala conform careia homosexualitatea este echivalenta cu rasa. Urmatorul obiectiv al activistilor va fi o campanie pe termen lung de eliminare a scutirii de taxe a institutiilor religioase dizidente. Obiectivul pe termen scurt va fi indepartarea si persecutarea dizidentilor din societatea civila. Incepand de azi, toti conservatorii religiosi vor fi ca Brendan Eich, fostul CEO al Mozilla care a fost alungat din companie pentru ca a sprijinit Propunerea 8 din statul California (prevedere legislativa ce instituia casatoria doar pentru cuplurile heterosexuale – n.n.)

In al treilea rand, majoritatea Curtii a scris ca homosexualii si lesbienele nu vor sa schimbe institutia casatoriei, ci mai degraba sa beneficieze de ea. Insa acest lucru e greu de crezut, dat fiind recentele scrieri ale activistilor gay ca Dan Savage, ce exprima dorinta de a slabi monogamia tuturor casatoriilor. Apoi, daca se poate redefini casatoria conform unor dorinte – adica, daca decidem ca nu exista o natura esentiala a casatoriei sau a genului – atunci nu mai exista nicio granita pusa casatoriei. Casatoria isi pierde, inevitabil, puterea. 

In acest sens, conservatorii sociali si religiosi trebuie sa recunoasca faptul ca decizia Obergefell nu a venit de nicaieri. Este rezultatul logic al Revolutiei Sexuale, care a valorificat libertatea erotica. S-a observat in mod corect ca heterosexualii au inceput sa devalorizeze casatoria mult inainte ca casatoria homosexuala sa devina o problema. Individualismul din inima culturii contemporane americane este si in inima Obergefell – si in inima vietii moderne americane. 

Acest lucru este incompatibil in mod profund cu crestinatatea ortodoxa. Insa este lumea in care traim astazi. 

Ne putem da seama de bucuria pe care o au americanii homosexuali si suporterii lor. Insa noi, crestinii ortodocsi, trebuie sa intelegem ca lucrurile vor deveni din ce in ce mai dificile pentru noi. Trebuie sa invatam sa traim ca exilati in propria tara. Va trebui sa invatam cum sa traim in conditiile unei persecutii (in cel mai bun caz) soft. Si va trebui sa schimbam modul in care ne practicam credinta si o transmitem copiilor, pentru a construi comunitati rezistente. 

Este timpul pentru ceea ce eu numesc Optiunea Benedict. In cartea sa influenta din 1982, After Virtue, filosoful Alasdair MacIntyre a facut o comparatie intre vremurile de azi si caderea vechii Rome. A aratat cum Benedict din Nursia, un tanar evlavios crestin care a parasit haosul Romei pentru a merge in paduri pentru a se ruga, este un exemplu pentru noi. Noi, cei care vrem sa traim conform virtutilor traditionale, spunea MacIntyre, trebuie sa gasim noi cai de a face acelasi lucru in comunitate. Asteptam, spunea el, “un nou – si fara indoiala foarte diferit – Sfant Benedict”.

De-a lungul Evului Mediu timpuriu, comunitatile benedictine au format manastiri si au tinut lumina credintei aprinsa in intunericul cultural inconjurator. Pana la urma, calugarii benedictini au ajutat la refondarea civilizatiei.

Vara trecuta, am vorbit cu staretul manastirii benedictine din Nursia, spunandu-i despre optiunea Benedict. El mi-a aratat, insa, ca sunt atatia crestini care nu au nicio idee despre cat de departe au ajuns lucrurile si cat de decazuta e lumea noastra ce se secularizeaza in mod atat de agresiv. Viitorul crestinilor va fi optiunea Benedict sau nu va fi deloc, a spus el. 

Obergefell este un semn al vremurilor pentru cei care au ochi sa vada. Aceasta nu este viziunea unor profeti ce poarta haine de animale si striga in desert. Este viziunea celor patru judecatori minoritari ai Curtii Supreme, ce declara de la tribuna, in mod oficial, declinul si caderea ordinii traditionale, sociale, politice si legale americane. 

Traim in vremuri interesante.

Rod Dreher este un publicist american conservator ce s-a convertit la catolicism si, ulterior, la ortodoxie. 

Traducere si adaptare Cuvantul Ortodox

orthodoxy-cross

*


Categorii

America, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Rod Dreher, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

33 Commentarii la “ORTODOCSII DIN AMERICA VOR FI IN EXIL SI PERSECUTATI IN PROPRIA TARA. Rod Dreher despre implicatiile legalizarii CASATORIEI HOMOSEXUALE in SUA. “CONSERVATORII VOR FI VANATI DE ACTIVISTII LGBT”

  1. Atunci cand politrucii nostri tradatori vor incerca sa legifereze o astfel de hotarare in Romania , trebuie sa iesim cu milioanele in strada si sa protestam , spunandu-le un “NU” raspicat. In cazul in care acestia ignora populatia, protestele trebuie transformate in revolutie, altfel din popor crestin-ortodox de 2000 de ani, vom ajunge Sodoma și Gomora si vom disparea ca neam de la Fata lui Dumnezeu. Este vremea LUPTEI si a MUCENICIEI!

  2. @Bibi
    Cel mai trist este faptul ca nimeni nu va voi sa iasa in strada, fiecare va ramane in cotlonul sau existential indreptatindu-se ca oricum “nu poate schimba nimic”. Din ’90 incoace se intampla la fel.
    Micile exceptii au fost doar niste proteste anemice care uneori au fost deturnate de elemente obscure intr-o cu totul alta directie. S-a terminat, Dumnezeu a luat de la noi curajul si puterea pentru viclenia si nesinceritatea inimii noastre care a umplut paharul pacatelor.
    Prin structura eu sunt un “warrior”, insa acum cred ca S-A TERMINAT.
    “S-a observat in mod corect ca heterosexualii au inceput sa devalorizeze casatoria mult inainte ca casatoria homosexuala sa devina o problema”.
    Lumea crestina demult Il minte sau L-a parasit pe Hristos, fortele raului vin acum sa umple golul nesimtirii sale…

  3. @Bibi, GeluS:

    Rezolva iesirea in strada ceva daca sistemul de putere decide intr-o anume directie? Cu ce a schimbat deznodamantul iesirea a milioane de francezi pe strazi?

  4. “Cu ce a schimbat deznodamantul iesirea a milioane de francezi pe strazi?”

    Acolo, in Vestul Europei se iese in strada din simt civic, la noi trebuie iesit pt pazirea si respectarea Cuvantului lui Dumnezeu, care nu ne va ierta in veci daca vom sta pasivi cu minile in san, in timp ce o minoritate( e adevarat, sprijinita puternic extern) isi permite orice in aceasta tara.

  5. Draga admin, iesirea in strada arata faptul ca existam ca NEAM CRESTIN, ca madulare ale Bisericii Lui Dumnezeu si ca ne pasa cum vrem sa traim noi si urmasii nostri.
    Chiar daca nu rezolva nimic AICI, la Dumnezeu aceasta atitudine este CONSEMNATA si are MULT FOLOS. Aceasta este FORMA VAZUTA a Razboiului Nevazut pe care-l ducem atat personal, cat si ca neam. Ma indoiesc tare ca la nivelul Razboiului Nevazut stam mai bine…

  6. De acord cu GeluS, ar fi o marturisire impotriva legiferarii acestui pacat. Macar sa se mai indure Dumnezeu de noi pentru cei care se vor opune unei astfel de decizii, sa mai imblanzeasca din stihiile naturii care se vor dezlantui asupra oricarei tari unde se legifereaza asa ceva.

  7. Deocamdata, politrucii nu vor incerca nimic in acest sens. Infringerea zdrobitoare a ateistilor la ceea ce pe buna dpreptate a fost numit “referendum pentru ora de religie” e inca proaspata. Astia nu-s prosti, vezi genul de discurs “Romania nu e INCA pregatita sa…” Vor astepta sa se coaca generatia de la licee gen G. Cosbuc, si atunci sa te tii!

  8. @Daciana

    Oculta Mondiala nu mai are rabdare deloc, toate dracoveniile trebuie sa se faca in mod accelerat.
    Nu o sa mai astepte “sa se coaca” nimic, peste maxim cateva luni o sa primim ordin de la “stapanii coloniei” sa facem asemenea lor in SUA.

  9. @Daciana

    Corect. Si daca e o lupta de dus, atunci ASTA e lupta pe care ar trebui sa o ducem din plin in timpul ramas. Lucrurile astea trebuie spuse permanent si dezbaterea trebuie sa fie vie, iar noile generatii trebuie pregatite, atat cat se mai poate. Nu cu predici abstracte si moralizatoare, ci cu argumente pragmatice, exemple concrete, informare si atentionari recurente. Iar preotii ar trebui sa priceapa ca daca nu devin rapidissim EXEMPLARI, MODELE UMANE iradiante in parohia lor, nu e bine deloc. Misiunea lor e f grea in astfel de vremuri si se cuvine sa o ia cat se poate de in serios, pt ca minima rezistenta nu mai merge.

    Cat despre strada, probabil va veni si vremea ei. Pana atunci insa tr pregatit terenul.

    E absurd sa iesi la atac cand nimeni nu te ataca. Dar sa te pregatesti pt atacul care o sa vina, asta e altceva.Ideal ar fi sa fii atat de bine pregatit, incat orice tentativa de atac sa devina o fasaiala, sa esueze din fasa.

  10. Nici nu s-a racit bine trupul sfant al Parintelui Roman Braga, ca iata ce grozavie s-a abataut si asternut pesta SUA.
    Eu vad ceva TAINIC legat de viata si Persoana Parintelui nostru drag Roman Braga si respectiv legalizarea casatoriilor homosexuale pe tot teritoriul SUA, si anume ATATA VREME cat a trait Parintele Roman Braga, legalizarea aceasta nu a fost posibila. Oare de ce?
    Pentru ca a fost cu adevarat UN SFANT AL AMERICII din zilele noastre!
    Cand el a adormit, imediat a si venit raul acesta peste crestinii din Continentul Nord American!
    Or, asta ne da de gandit si de inteles despre CAT DE MARE a fost inaintea Domnului ca RUGATOR si MIJLOCITOR, Parintele Roman Braga!
    A fost UN STALP pentru crestinii din America, chiar daca nu a fost singurul!
    Acum, in urma sa, a mai ramas Parintele EFREM din Arizona, Monahii de la PLATINA si cei de la Schiturile din ALASKA…!
    Precipitarea asa de rapida a lucrurilor acestea rele in America in priviinta homosexualitatii, in ritm alert si galopant cum s-a spus de catre fratii admini, si mai ales petrecerea acestui eveniment NEFAST al legalizarii pentru TOATE statele americane a casatoriilor gay, si care eveniment s-a petrecut IMEDIAT dupa moartea Parintelui Roman Braga, ne face pe noi romanii din Romania, SA TRAGEM niste concluzii importante si SA INTELEGEM CEVA pe care neaparat TREBUIE sa-l intelegem si anume:
    DACA nu ne vom stradui SA CRESTEM in viata noastra de crestinii ortodocsi practicanti, cat mai repede, pana la o statura duhovniceasca si o coacere a mintii destul de serioasa\, prin care SA DOBANDIM CURAJULUI de a Marturisi ADEVARUL Lucrurilor cum spunea CONSTANTIN mai devreme, si pe ADEVARUL-HRISTOS care este asa de batjocorit de catre hulitorii atei si de catre activistii LGTB, atunci cred ca VA FI VAI DE NOI crestinii ortodocsi care ne consideram practicanti in tara aceasta si in Biserica noastra.
    Si aceasta PENTRU CA nici noi romanii ortodocsi din Romanii NU MAI AVEM MULTI BATRANI SFINTI printre noi, asa cum nu mai au nici crestinii ortodocsi din SUA, fiindca Domnul i-a cam chemat si pe Batranii nostri din Romania, la EL!
    Si cata vreme mai avem astefl de batrani, ei sunt cu adevarat niste STALPI si STAVILE si SCUTURI in fata RAULUI care vrea sa inghita tara noastra scumpa! Dar atunci cand ei vor fi LUATI de Domnul la El, atunci in SPARTURA ramasa in urma lor, noi cei care vom ramane (ca niste ORFANI duhovnicesti) nu vom fi capabili sa punem altceva si pe ALTICINEVA in locul LASAT de Batranii nostri, caci chiar si unii dintre Arhierei nostri de acum, sunt slabiti in credinta si sunt furati si “vrajiti” de duhul lumii si de splendorile lumii si de setea de marire lumeasca.

    Si ca o concluzie, daca vre\m sa II AJUTAM cu ceva pe fratii si Parintii nostri din America, SA NE RUGAM PENTRU EI, asa cum si ei au facut-o pe cand in Romania comunista, ATEII comunisti ii DECIMAU si TORTURAU si persecutau pe crestinii ortodocsi si pe Pastorii pe care tara noastra ii avea atunci VII si LUCRATORI in sanul ei.

    Dumnezeu sa aiba mila de noi toti si de Fratii si Parintii nostri crestini din America! Amin!

  11. Cei care nu sunt de acord cu aceste casatorii sigur vor avea de suferit , vor fi vanati asa cum s-a spus mai sus, de catre LGTB-isti.Spre exemplu un parinte care are un baiat si se casatoreste tot cu un barbat si nu este de acord cu ce ace fiul sau, poate avea de suferit in mod lega pentru ca progenitura are acum la indemana masuri legale pentru a-si pedepsi parintele , poate sa-l duca la sectia de politie, sa-l amendeze, sa-l bata sa-l duca la inchisoare pentru ca s-a opus la ceva dat de lege.Deci protestul impotriva casatoriilor homosexuale devine ilegal , devine infractiune.Iti sta mintea in loc gandindu-te ca se poate intampla asa ceva.

  12. Probabil ca asta este cea mai grava decizie pentru lumea crestina si deci pentru lume in general din ultimile decenii. Este mai grava decit criza econmoica, este mai grava decit ISIS, este mai grava decit vaccinurile, este mai grava decit criza din Ucraina, etc.

    Este cea mai grava din cauza implicatiile spirituale f. adinci care vor reverbera si la noi si care vor determina o reactie in plan spiritual cu rzulate in plan concret, material la care mai bine nu ma mai gindesc… ca oricum n-am ce sa fac.

    Dar tonul f. grav al articolului este 100% meritat.

  13. Pingback: Revolutia homosexualista din SUA e abia la inceput. ACTIVISTII LGBT ISI STABILESC URMATOARELE TINTE: BISERICILE, FAMILIA SI COMUNITATILE CONSERVATOARE | Cuvântul Ortodox
  14. Pingback: Revolutia homosexualista din SUA e abia la inceput. ACTIVISTII LGBT ISI STABILESC URMATOARELE TINTE: BISERICILE, FAMILIA, SCOALA SI COMUNITATILE CONSERVATOARE | Cuvântul Ortodox
  15. Mai sunt si alti marturisitori… o predica parca providentiala, cu 2 saptamani inainte
    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=CH5UyEonMRc]

    https://www.youtube.com/watch?v=CH5UyEonMRc
    Domnul sa-l tina pe acest episcop.

  16. @ ellaina:

    Multumim! Daca ne poate ajuta cineva si cu o traducere, ar fi binevenit.

  17. Pingback: De ce monitorizeaza FACEBOOK utilizatorii care folosesc CURCUBEUL LGBT in PROFIL pentru a “celebra” decizia Curtii Supreme din SUA? | Cuvântul Ortodox
  18. Pingback: Urmatoarea etapa, Europa? VICEPRESEDINTELE COMISIEI EUROPENE: TOATE STATELE UE AR TREVUIE SA ACCEPTE CASATORIA HOMOSEXUALA/ Reprezentantii statului TEXAS afirma LIBERTATEA RELIGIOASA si nesupunerea civica fata de decizia CURTII SUPREME a SUA/ Lectiile Can
  19. Una facuta in graba
    Astazi praznium Duminica tututor sfintilor, sau Duminica dupa pogorarea Duhului Sfant cand revenim la succesiunea liturgica normala, iar maine incepe un post lung … de 5 saptamani (pe vechi) pana la praznicul Sf Apostoli Petru si Pavel. Si cred ca este f imp pt noi in acesta zii, sa ne amintim ca intradevar suntem inconjurati de acest extraordinar nor al sfintilor, acest nor al tuturor parintilor, maicilor si fratilor nostri: totii sfintii care s-au petrecut inainte de noi, cei stiuti canonizati de sf biserica si cei nestiuti si necanonizati, cei uitati, toti aceeia care de lungul veacurilor si-au lucrat matuirea prin martiraj, prin viata monahala, sau prin simpla traire in Duh Crestin, crescandu-si copii, si silindu-se da triasca in frica de Dumezeu si iubirea de aproapele.
    Acest praznic a inceput initial ca unul dedicat martirilor primelor veacuri, deoarece in biserica primara, praznuirea martrilor avea o impotanta centrala in viata liturgica iar martirajul era ceva cu care crestinii se intanleau zilnic; erau crestini care nu erau siguri ca vor ajunge sa-si plece capul in noaptea zilei ce urma sau daca se mai puteau trezii dimineata si ce vor intampina… In adevar acesta este si soarta a multe mii si milioane de credinciosi raspanditi in zilele noastre prin Africa sau prin Orientul Mijlociu, pana in Indonezia. Si in special in Siria, Irac, in Egypt si in Sudan. Acestea sunt teritorii pe care crestinii l-au detinut din vechime, va aduceti aminte din faptele apostolilor ca Siria era centrul de resedinta al sf apostoli, Damascul si Antiohia, unde credinciosii s-au numit intaina oara crestini. Iar acum aceste teriorii este sub ocupatia brutala a extramistilor Islamici care-l urasc pe Dumnezeu, pe crestini si pe Iisus Hristos, fara nici o explicatie.
    Secolul trecut a fost marcat de brutala persecutie a crestinilor in Rusia, Ucraina si tot Estul Europei unde miloane de crestini si-au dat viata pt Hristos, marturisindul-l pe Iisus Hristis cu un pret mare – acela al vietii lor, aceptand sa fie persecutati, a fie dati afara din servicii, sa fie exilati, sa fie aruncati in inchisori pt marturisirea de credinta.
    Se intampla din nou in zilele noastre, nu aici (in America) sau cel putin “nu inca”. Si cat de important este pt noi sa ne aducem aminte si sa-i venerem pe sfinti, sa le dedicam respectul nostru profund pt sacrificiul pe care cei de astazi inca il fac pt al marturisi pe Hristos. Copii mici sunt decapitati… este f greu chiar sa refectam la asemenea orori. Copii sunt decapitati, crestini sunt crucificati, impuscati, si multe alte orori, numai pt ca marturisesc ca Iisus este Hristosul.
    Noi crestini din aceasta tara nu intampinam “inca” o astfel de persecutie directa, pt marturisirea noastra in Iisus Hrsistos. Dar, ceea ce trebuie noi se facem este sa acceptam sa fim catalogati ca incorect politici (politically incorrect), stad neclititi in a ne marturisii credinta. Sa fii un crestin ortodox sau crestin in general in America zilelor nostre, ceea ce parea de negandit cu numai 40 de ani in urma… deci ca sa fi crestin in zilele nostre trebuie sa fii politic incorect! Si cat de importanta sau cat de subtila este aceata marturisire pe care noi astazi suntem chemati sa o facem atunci cand lumea ne ofera atractiile ei, bogatiile ei, oportunitati profesionale, pozitie sociala pt toti aceeia ce acepta “spiritul vremii”, pt cei ce acepta si sustin tot ce societatea nostra alearga dupa (promoveaza), imoralitatea, promiscuitatea, cea mai josnica degradare morala; ca-i vorba de mariajul homosexualilor, sau de profunda plaga a avortului… carora trebuie sa ne impotrivim cu fermitate.
    Asta nu inseamna nicidecum condamnarea aproapelui sau judecata altora… ce insemana este ca trebuie sa stam neclintiti in al marturii pe Iisus Hrostos si credinta ortodoxa, in a marturisi ceea ce sf biserica, sf scriptura si sf parinti ne invata cu privire la moralitate, invatatura universal acceptata de mii de ani si de sute de culturi/ traditii laice, de milioane de oameni. Sa ramanem fermi in aceasra marturisire a lor, martirisire ce nu tolereaza injunghierea copiilor nenascuti, catre nu accepta/tolereaza imoralitatea sexuala de orice natura ar fi ea, martirisire care nu tine pasul cu lumea si secularismul pt a castigul personal…
    O cat de des aceste atractii ne sunt oferite astazi…,
    Marturisirea nostra poate nu cere sa scrificam Cezarului, sau sa ne dam capul spre taire, sau pe o nota mai contemporana: marturideste-l pe Mahomed daca nu vrei sa-ti pierzi capul, ci este mult mai delicata.
    DE ACEEA ESTE ATAT DE IMPORTaAnT PT NOI FRATI SI SURORI CRESTINE, sa-l marturisim pe Hristos, iar a-L marturisi pe Hristos inseamna ca daca-i suntem credinciosi Domnului nostru, nu putem acceapta ceea ce lumea de astazi ne pune inainte si este cu mult mai bine sa renuntam la tot ceea ce acesta lume ne ofera, pt ca insusi Domnul ne intreaba “ce poate omul sa dea in schimb pt sufletul lui?”
    Ce dai tu in schimb pt sufeletul tau? o promovare/avansare in servici? ceva mai multi bani in buzunar? poate o slujba aleasa cu un birou luxos la etaj cu geamuri mari…?
    Ce vom da noi in schimb pt sufletele noastre? Vom putea sta neclititi si integrii?
    Aceste cuvinte ale Domnului Hrostos au un inteles profund, “Cel ce iubeste pe tata sau pe mama mai mut decat pe Mine, nu este vrednic de Mine,” sau “cel ce iubeste mai mult pe fiu sau pe fica”… sau cel ce iubeste slujbe si pozitii sociale, sau bogatie, sau respect in ochii lumii… nu este vrednic de Mine.
    Asa ne cheama Domnul nostru iisus Hristos astazi.
    Toti acesti martiri incepand cu Sf si intaiul mucenic Stefan pana la ultimul crestin decapitat in Irak, sau Siria sau Egypt azi dimineata, l-au ales pe Iisus Hristos mai presus decat orice in aceasta lumel; toti acesti monahi de la Antonie al pustiei Egyptului pana astazi, au ales sa renunte ceea ce lumea le oferea.
    Ne vom numara si noi printre ei? caci ei sunt acest nor de marturisitori care ne vor justifica sau in fata carira ne vom rusina la judecata.
    Asa ca fratii si surori sa punem la inima aceste cuvinte si sa stim ca Harul care ne vine de Sus este infinit mai important decat banii, pozitia sociala, sau respectul pe care lumea ni-l ofere, si indiferent pretul platit trebuie sa stam darzi in a-L marturisi pe Hristos ca sa putem si noi sta nerusinati in fata Domnului si numarandu-ne cu acest nor de marturisitori sa putem intra in Imparatie slavindu-l pe Domnul nostru care El insusi il slaveste pe Tatal si pe Sfantul Duh, Amin.

  20. Pingback: LA NOI SE POATE IMPUNE DICTATURA GAY? NU, PENTRU CA DEJA EXISTA: TVR, amendata de CNA pentru emisiunea dedicata cartii “FATA NEVAZUTA A HOMOSEXUALITATII”. Membru al CNA: “CUM ISI PERMIT ASA CEVA?”/ Marea Britanie: copiii care vor c
  21. cind conducatorii nostrii din parlament si camera vor hotari asa ceva,asa legalizare noi trebuie sa fim pregatiti pt. o noua REVOLUTIE…cu Dumnezeu inainte..orice s-ar intompla…dar tre organizat de pe acuma cum vom proceda!..e f.f.important…nu mai avem ce pierde ca si crestini ,aceea e ultima carte pentru noi .Domnul sa fie cu noi si sa ne lumineze.

  22. Pingback: Adunarea Episcopilor Ortodocsi din America reactioneaza fata de decizia CURTII SUPREME a SUA: “O DECIZIE IMORALA SI NEDREAPTA. FACEM APEL LA ORTODOCSI SA RAMANA NECLINTITI IN CREDINTA”/ Predica MITROPOLITULUI american IONA: “A FI CRESTIN
  23. Pingback: PAPA FRANCISC vorbeste despre “ATMOSFERA CELUI DE-AL TREILEA RAZBOI MONDIAL”. Vizita sefului Vaticanului in AMERICA. Discurs slab in CONGRES: Papa nu atinge niciuna din temele reale ale catolicilor americani: CASATORIILE GAY, LIBERTATEA RELIGI
  24. Pingback: PAPA FRANCISC vorbeste despre “ATMOSFERA CELUI DE-AL TREILEA RAZBOI MONDIAL”. Vizita sefului Vaticanului in AMERICA. Discurs inodor, politic corect, in CONGRES: Papa nu atinge niciuna din temele reale ale crestinilor americani, dar se preocupa
  25. Pingback: IPS IOSIF (video): "Nimeni nu mai suportă numele de creştin... Să îndrăznim să ne mărturisim credința, chiar dacă vom suferi!"/ "DEMONIZAREA" SOCIALĂ, ABOLIREA DREPTURILOR ȘI A LIBERTĂȚII DE CONȘTIINȚĂ A CREȘTINILOR di
  26. Pingback: William Barr, procurorul general al SUA: seculariștii și progresiștii au declanșat un ASALT NEÎNTRERUPT asupra religiei și valorilor tradiționale! Șeful Departamentului de Justiție avertizează asupra unei MONSTRUOASE INVADĂRI A LIBERTĂȚII REL
  27. Pingback: Adevarata amenintare la adresa crestinilor: CAPITALISMUL REVOLUTIEI CULTURALE LGBT+. Unde gresesc conservatorii „preamaririi lipsite de spirit critic a Occidentului”? / Raspunsul Poloniei dat imperialismului cultural al CORPORATIILOR VIGILENTEI PRIDE.
  28. Pingback: Rod Dreher despre PREGĂTIREA CREDINȚEI NOASTRE PENTRU ZILELE DE PUNERE LA ÎNCERCARE ȘI MĂRTURISIRE | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare