CRIZA IMIGRANTILOR DIN EUROPA: cea mai grava de dupa al doilea razboi mondial/ CATASTROFA IN CHINA: explozii devastatoare in orasul industrial TIANJIN (Video)

15-08-2015 4 minute Sublinieri

Numărul imigranților ilegali care au sosit pe continentul european de la începutul anului în curs a ajuns la 237.000, a confirmat vineri Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), în timp ce comisarul european pentru imigrație, Dimitris Avramopoulos, a declarat că Europa se confruntă cu cea mai gravă criză a refugiaților după al Doilea Război Mondial, transmite Agerpres.

Pe tot parcursul anului trecut, numărul imigranților clandestini ajunși în Europa a fost de circa 219.000. Aceștia provin din zone de conflict, precum Siria sau Afganistan, dar majoritatea vin din țări africane motivați de dorința de a găsi un trai mai bun în Europa.

În Grecia au sosit anul acesta 135.000 de imigranți clandestini, iar în Italia aproape 94.000. Pe ansamblu, cei mai mulți imigranți ilegali vin din Eritreea (circa 25.000 anul acesta), Nigeria (12.000), Somalia, Siria, Gambia și Bangladesh.

Mai mult de 2.500 de persoane au fost închise pentru mai bine de 24 de ore de autorităţile greceşti pe un stadion din oraşul Kos, din sud-estul insulei cu acelaşi nume, după ce marţi au avut loc proteste violente din cauza unor proceduri de înregistrare.

După ce iniţial, potrivit publicaţiei Daily Mail, 1.500 de persoane au participat marţi la o procedură de înregistrare pentru a primi alimente şi apă, ulterior, numărul acestora a crescut la 2.500. Cei mai mulţi imigranţi sunt cetăţeni sirieni şi afgani care au venit dinspre coasta Turciei spre insula Kos, traversând Marea Mediterană. Potrivit autorităţilor greceşti, mai mult de 7.000 de imigranţi au sosit în insula Kos pe parcursul lunii iulie.

Mai mult de 2.500 de imigranţi care au sosit în Insula Kos, din Grecia, au fost închişi 24 de ore într-un stadion de autorităţile greceşti, după ce au protestat violent din cauză că procedura de înregistrare dura prea mult, relatează Mediafax

După ce iniţial, potrivit publicaţiei Daily Mail, 1.500 de persoane au participat marţi la o procedură de înregistrare pentru a primi alimente şi apă, ulterior, numărul acestora a crescut la 2.500. Cei mai mulţi imigranţi sunt cetăţeni sirieni şi afgani care au venit dinspre coasta Turciei spre insula Kos, traversând Marea Mediterană. Potrivit autorităţilor greceşti, mai mult de 7.000 de imigranţi au sosit în insula Kos pe parcursul lunii iulie.

Cei peste 2.500 de imigranţi au fost izolaţi de autorităţi pe stadion de marţi seară până joi dimineaţă când au fost eliberate ultimele persoane. Potrivit corespondenţilor The Guardian, în cele peste 24 de ore în care au fost reţinuţi, imigranţii nu au primit alimente sau apă şi nu au avut acces la toalete sau protecţie solară împotriva temperaturilor de peste 35 de grade.

Constance Theisen, un coordonator al unei echipe trimise de Organizaţia Medici fără Frontiere (MSF) care a acordat îngrijiri medicale celor ţinuţi împotriva voinţei lor pe stadion, a declarat pentru The Guardian: “La fiecare 15 minute, avem oameni inconştienţi, care sunt căraţi de familia şi prietenii lor. E o situaţie scăpată total de sub control. Nimeni nu întelege ce se întâmplă sau dacă există vreun sens în toate acestea”. Potrivit grupurilor medicale de acordare a primului ajutor, în timpul busculadei, o persoană a suferit o criză de epilepsie.

Miercuri seară, numărul celor închişi pe stadion scăzuse la 500-600 de persoane, care au fost eliberate în cele din urmă în cursul dimineţii de joi, după ce au fost înregistrate. Potrivit autorităţilor greceşti, peste 1.500 dintre aceştia s-a îmbarcat deja spre Atena.

Potrivit reprezentanţilor organizaţiei MSF, doar trei poliţişti se aflau pe stadion, fiind responsabili de supravegherea procedurilor de înregistrare şi de păstrarea ordinii, ceea ce a făcut ca procedura de înregistrare să decurgă atât de încet, motiv pentru care imigranţii au început să protesteze pentru a primi mai repede actele necesare pentru a pleca spre alte regiuni ale Greciei, alimente şi apă.

Un purtător de cuvânt al MSF, Julia Kourafa, a denunţat condiţiile în care au fost ţinuţi cei peste 2.500 de imigranţi în interiorul stadionului, criticând autorităţile greceşti.

“Este prima dată când vedem aşa ceva în Grecia – oameni închişi într-un stadion şi controlaţi de forţele de ordine. Vorbim despre mame, copii şi oameni în vârstă. Au fost închişi acolo, în soare, timp de multe ore”, a declarat acesta, citată de The Guardian, adăugând că problema migraţiei nu poate fi rezolvată în acest mod.

Să pui oamenii pe un stadion sau să-i laşi înăuntru nu este o soluţie a acestei probleme. Aceşti oameni sunt refugiaţi şi trebuie trataţi ca nişte oameni”, a mai atras atenţia Kourafa, citată de CNN News.

În urma situaţiei tensionate din Kos, joi, a avut loc o întâlnire de urgenţă la Atena cu miniştrii greci pentru a găsi o soluţie în cazul insulei Kos.

După ce într-o primă fază a fost suplimentat numărul forţelor de ordine, un vas cu o capacitate de 2.500 de persoane a fost trimis joi de Guvernul grec către insula Kos pentru a facilita procesul de înregistrate al celor peste 5.000 de imigranţi care încă aşteaptă la rând, în condiţiile în care alte câteva sute de persoane au sosit în cursul zilei de joi.

De la începutul anului 2015, mai mult de 120.000 de refugiaţi au sosit în insulele greceşti, spre deosebire de 30.000 cât se înregistraseră în 2014.

Peste 40 de imigranţi au murit sufocaţi în cala unei nave supraaglomerate, pe Marea Mediterană, în timp ce mulţi alţii au fost salvaţi, după interceptarea ambarcaţiunii în largul Libiei, au anunţat Forţele navale italiene, citate de BBC News Online.

Decesele au fost cauzate de sufocare, în condiţiile în care imigranţii se aflau într-un spaţiu închis, sub puntea navei.

Potrivit agenţiei ANSA, nava se afla în dificultate la aproximativ 21 de mile marine (39 de kilometri) în largul coastelor Libiei şi transporta aproximativ 400 de imigranţi.

Forţele navale italiene au precizat că misiunea de salvare este condusă de nava Cigala Fulgosi, numeroase persoane fiind deja recuperate.

Uniunea Europeană se confruntă cu o gravă criză a imigraţiei, în condiţiile în care 250.000 de oameni au venit pe continent la bordul unor ambarcaţiuni, anul acesta.

Forţele navale italiene au coordonat salvarea a 1.700 de persoane numai în cursul zilei de marţi.

În zona în care două explozii masive au avut loc, în oraşul Tianjin din China, încă se mai poate vedea focul arzând, la aproximativ 36 de ore distanţă după ce exploziile au izbucnit. Autorităţile au descoperit compania care deţinea materialele distruse în explozii, dar încă nu se ştie cauza acestora.

Aproximativ 55 de persoane au murit şi alte sute au fost rănite, 71 de oameni fiind în stare critică, în urma exploziilor care au izbucnit miercuri, în oraşul Tianjin din China.

Echipele de salvare au anunţat că au găsit un supravieţuitor de 19 ani, numit Yhou Ti, conform bbc.com. Autorităţile susţin că 17 pompieri au fost printre cei care au murit şi alţi 18 sunt daţi dispăruţi.

În jur de 1 020 de pompieri şi 140 de maşini special echipate s-au luptat cu focul.

Bunurile distruse în explozii aparţin compaiei Ruihai Logistics, despre care se ştia că depozitează materiale chimice. Cei care deţin compania nu ştiu exact ce materiale erau acolo şi nici ce ar fi putut provoca exploziile. Din cauza distrugerilor produse asupra companiei, nu au putut fi identificate materialele chimice depozitate acolo.

Focul încă arde în zonă, cladiri şi maşini au fost distruse şi mai mult de 3 500 de oameni au rămas fără casă. Aceştia şi-au petrecut noaptea în adăposturi temporare.

Echipele de salvare au încercat să elimine cele 700 de tone de cianură de sodiu din zonă, iar nivelul de poluare a fost în permanenţă monitorizat.


Categorii

1. DIVERSE, China, Criza refugiatilor/ imigrantilor, Dezastre, calamitati, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “CRIZA IMIGRANTILOR DIN EUROPA: cea mai grava de dupa al doilea razboi mondial/ CATASTROFA IN CHINA: explozii devastatoare in orasul industrial TIANJIN (Video)

  1. Doamne Fereste !…

  2. O alta stire(de data asta a trecut neobservata prin ROmania) face referire la un nou dezastru minier.De data asta nu a mai avut loc in Canada,ci in SUA.

  3. Islamisti refugiati in Europa refuza pachetele cu ajutoare deoarece sunt inscriptionate cu crucea (rosie) http://wwww.youtube.com/watch?v=M8xkYZNsKUY

  4. Pingback: Situatie de criza in MACEDONIA. Mii de imigranti disperati se confrunta cu fortele de ordine (VIDEO) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare