TURCIA VA LANSA O OFENSIVA DE ANVERGURA IN SIRIA/ Rusia il face MINCINOS pe OBAMA pentru SCUTUL ANTIRACHETA dupa Acordul cu Iran/ UNGARIA SPIONEAZA SPATIUL CARPATIN. Prin clerici?/ Inca o tragedie in MEDITERANA. Marea Britanie: INCHISOARE pentru cei care gazduiesc IMIGRANTI (Video)

6-08-2015 3 minute Sublinieri

Syria_Turkey-300x231

  • Hotnews: 

Turcia anunta ca in curand se va lansa o batalie de anvergura impotriva Statului Islamic. Avioanele si dronele americane se aduna in bazele turcesti 

Aeronave si drone SUA sosesc in Turcia si o batalie de anvergura impotriva Statului Islamic va fi lansata curand, a declarat ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu, informeaza Reuters.

Turcia a aprobat formal ca aeronavele SUA si ale coalitiei sa poate folosi bazele sale aeriene la sfarsitul lunii iulie.

“Vedem cum aeronavele americane, cu si fara pilot, sosesc si curand vom lansa impreuna o batalie de anvergura impotriva Statului Islamic”,a declarat Cavusoglu in timpul unei vizite in Malaezia.

Turcia a confirmat pe 24 iulie ca si-a deschis baza aeriana de la Incirlik (sud) pentru avioanele americane care bombardeaza pozitii ale gruparii jihadiste Statul Islamic (SI) in Siria si Irak, fara a oferi totusi detalii in legatura cu conditiile utilizarii bazei.

Ministrul rus de externe il face mincinos pe Obama si ii aminteste ca a declarat ca scutul anti-racheta depinde de un acord cu Iranul 

Ministrul rus de externe a declarat miercuri ca presedintele american Barack Obama nu a spus in 2009 adevarul cand a facut declaratii despre nevoia pentru un scutu anti-racheta din Europa in cazul in care se ajunge la un acord in domeniul nuclear cu Iranul, transmite Reuters.

“Presedintele Obama a spus public in 2009 ca daca problema nucleara iraniana este rezolvata nu va mai fi nevoie de aparare anti-racheta in Europa. Se pare ca nu a spus adevarul”, a declarat Serghei Lavrov in engleza intr-un interviu pentru Channel News Asia, transcriptul declaratiei fiind pus pe site-ul ministerului de externe rus.

Romania si Polonia “devin automat tinte potentiale” pentru Rusia prin gazduirea elementelor scutului anti-racheta, a sustinut, la sfarsitul lunii iunie, Consiliul de Securitate al Rusiei (echivalentul CSAT).

Romania va gazdui elemente ale scutului american anti-racheta la Deveselu (sudul Romaniei).

In baza militara de aici, care urmeaza sa intre in functiune pina la finalul acestui an, vor fi pozitionati interceptori balistici care sa intercepteze rachete lansate din Orientul Mijlociu.

Veniturile clerului din bisericile maghiare din Transilvania vor fi dublate de anul viitor, a anunțat secretarul de stat Miklos Soltesz la inaugurarea Mănăstirii Radna din Lipova, scrie Mediafax.

Anvelopa va creşte de la 210 milioane forinţi (680.000 de euro) la 420 de milioane de forinţi, a declarat Soltesz. De majorare vor beneficia bisericile maghiare din Transilvania, Transcarpatia, Voievodina şi Slovacia.

Decizia urmează după ce șeful comunității de informații maghiare, Janos Lazar, a anunțat planul serviciilor secrete maghiare în regiune.  Lazar a mai punctat o prioritate a spionajului ungar – bazinul carpatic și soarta comunității maghiare de aici, care va deveni, în opinia lui, un subiect fierbinte în următorii zece ani. Prin urmare, spionajul de la Budapesta va desfășura operațiuni pentru apărarea intereselor comunității maghiare din regiune, scriu jurnaliștii de la flux24.ro.

Pe lângă veniturile suplimentare, statul ungar a contribuit cu peste 620 de milioane de forinţi (peste două milioane de euro) la conservarea şi renovarea bisericilor din Transilvania.

  • Digi24:

Tragedie în Marea Mediterană: cel puţin 25 de oameni au murit. Sute de persoane sunt date dispărute

O nouă tragedie în Marea Mediterană. O ambarcațiune în care se aflau aproximativ 600 de imigranți la bord a naufragiat în largul coastelor Libiei. 

Actualizare 21:00.  Cel puţin 25 oameni au murit şi aproape două sute sunt daţi dispăruţi. O operațiune majoră de salvare este în curs de desfășurare. Echipajele de intervenţie au reuşit deocamdată să scoată la mal aproximativ 400 de persoane.

Garda de coastă italiană a anunţat că ambarcațiunea a lansat un apel SOS în cursul dimineții și apoi a naufragiat tocmai la momentul sosirii primelor nave de salvare.

Cel puţin 2000 de imigranţi africani şi-au găsit sfârşitul în Marea Mediterană de la începutul acestui an. Cel mai grav incident de acest gen a avut loc în aprilie când 800 de oameni au murit înecaţi în apropiere de insula Lampedusa tot în urma unui naufragiu.

Victimele sunt în general refugiaţi din state situate in nordul Africii si in Orientul Mijlociu, alungaţi de acasă de război şi de foamete.

În jur de 100 de imigranți au fost salvați, dar mulți sunt încă în apă. Potrivit Gărzii de coastă italiene, ambarcațiunea a lansat un apel SOS în cursul dimineții și apoi a naufragiat tocmai la momentul sosirii primelor nave de salvare.

Ambarcațiunea de salvare Dignity a asociației Medici fără Frontiere (MSF) se află în zona naufragiului pentru a oferi asistență, împreună cu alte trei vase, relatează Times of Malta.

Potrivit postului SkyNews24, în operațiunea de salvare sunt implicate nave irlandeze și italiene.

Este probabil cel mai mare incident în care este implicată o singură ambarcațiune de la cel în care în jur de 800 de imigranți s-au înecat în largul Lampedusa în aprilie.

Incidentul în cauză a declanșat un efort major al UE pentru intensificarea operațiunilor de salvare din apropierea Libiei, notează DPA.

Londra trece la represalii împotriva imigranţilor

Asaltul imigranţilor asupra Eurotunelului pare fără sfârşit. Numai noaptea trecută, peste 1.700 de oameni au încercat să treacă peste gardurile de protecţie şi au fost cu greu opriţi de către poliţiştii francezi. De cealaltă parte a Canalului Mânecii, oficialii de la Londra pregătesc un proiect de lege care să-i pedepsească, chiar şi cu închisoare, pe proprietarii de locuinţe care oferă găzduire imigranţilor ilegal.

Poliţia franceză a dus, din nou, lupte grele cu imigranţii, pe graniţa de la intrarea în Eurotunel. O frontieră fragilă, reprezentată de un gard de sârmă, care desparte Franţa de Marea Britanie.

Potrivit unui acord încheiat între Londra şi Paris în 2003, autorităţile franceze sunt responsabile de securitatea frontierelor terestre spre Marea Britanie. De aici şi presiunea imensă la care sunt supuşi oficialii din Hexagon şi din partea britanicilor, şi din cea a imigranţilor.

„Este ultima noastră şansă. Dacă ei (francezii – n.r.) deschid drumul, plecăm pe acest drum fără regrete”, spune un imigrant.

Alţii fac apel la istorie şi le cer oficialilor de la Londra să îi primească pe cei din fostele colonii.

„Le spun celor din guvernul britanic că trebuie să îi primească pe aceşti oameni şi, în mod special, pe sudanezi. Să-i accepte sau să găsească o soluţie sau o cale spre viitor. Pentru că sudanezii au fost colonizaţi de Marea Britanie”, spune un altul.

Unii politicieni francezi, aflaţi în campanie electorală pentru alegerile regionale, au găsit o explicaţie pentru faptul că imigranţii nu vor să rămână în Franţa şi fac tot posibilul să treacă în Marea Britanie.

Ei nu vor să stea în Calais. Ei vor să meargă în Anglia. De ce? Ca să-şi găsească o slujbă. Pentru că, se ştie, este posibil să munceşti fără carte de identitate. Anglia trebuie să-şi schimbe politica”, a declarat Xavier Bertrand, fost ministru al Muncii.

Potrivit statisticilor, în tabăra din Calais sunt aproximativ 4.000 de imigranţi, iar acolo sosesc, în fiecare zi, alţi 150 de oameni. Anul trecut, autorităţile franceze au acordat azil doar pentru 700 de imigranţi din Calais, în timp ce 1.200 de oameni au fost deportaţi.

Iar de la 1 mai anul acesta, aproape 19.000 de oameni au încercat să intre ilegal în Marea Britanie, cei mai mulţi prin Eurotunel.


Categorii

1. DIVERSE, Scutul antiracheta (Deveselu), Siria, Turcia, Ungaria, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “TURCIA VA LANSA O OFENSIVA DE ANVERGURA IN SIRIA/ Rusia il face MINCINOS pe OBAMA pentru SCUTUL ANTIRACHETA dupa Acordul cu Iran/ UNGARIA SPIONEAZA SPATIUL CARPATIN. Prin clerici?/ Inca o tragedie in MEDITERANA. Marea Britanie: INCHISOARE pentru cei care gazduiesc IMIGRANTI (Video)

  1. In contextul profetiilor cunoscute, intreb pe cunoscatorii in ale chestiunilor externe : este posibil sa vedem o “suparare” a Rusiei fata de implicarea Turciei in Siria? Ar putea fi Rusia deranjata de actualele sau potentialele actiuni ale Turciei in Siria?

  2. Este pentru ca ei sustin guvernul Siriei, dar Turcia nu, ci pe rebeli. Mai prost e ca nu se stie daca v-a fi atacat isis, ci poate trupele siriene, se pare ca s-a mai facut asta.
    Sa nu plece de aici o conflagratie, caci s-a spus din Siria va incepe.. Isis sunt suniti turcia la fel ca si arabia saudita de unde au cele mai multe fonduri. Unde ii vor ataca? pe camp, sau in orasele cucerite unde au loc executii publice? Turcia oricum are ura pe Siria si i-a mai atacat ei nesustinand guvernul actual. Rusia nu mai zice nimic. Poate ca isis nu v-a pati nimic, pentru ca nu a deranjat pe nimeni omorarea acelor 30 si a altor crestini. Nu s-a comentat asta pe “plan international” . Se pare ca peste ocean crestinismul nu mai este acceptat oficial, ci altceva care sustine degradarea morala, iar cine comenteaza este aratat cu degetul, un fost sovietic a zis, noi v-am destabilizat pe voi, iar ce e acum este un neocomunism politica oficiala, ca si cum ar fi castigat ideologii comunisti, de la ei din timpul razboiului rece. Asta e tragic pentru toti, zilele crestinismului acceptat au trecut, cum zicea un profesor, deja sunt propagate multe idei impotrivitoare.

  3. Pingback: CRIZA IMIGRANTILOR DIN EUROPA: cea mai grava de dupa al doilea razboi mondial/ CATASTROFA IN CHINA: explozii devastatoare in orasul industrial TIANJIN (Video) | Cuvântul Ortodox
  4. Pingback: Situatie de criza in MACEDONIA. Mii de imigranti disperati se confrunta cu fortele de ordine (VIDEO) | Cuvântul Ortodox
  5. Pingback: SEMNE RELE PE FRONTUL DIN SIRIA. Rusia trimite arme si trupe, SUA cere Bulgariei si Greciei sa interiza zborurile militare rusesti (Video) | Cuvântul Ortodox
  6. Pingback: STRATFOR: Rusia construieste o BAZA MILITARA in SIRIA (Video)/ Netanyahu se va intalni cu Putin/ STATUL ISLAMIC se extinde tot mai mult in SIRIA | Cuvântul Ortodox
  7. Pingback: CONFLICT DIPLOMATIC INTRE ROMANIA SI UNGARIA/ TURCIA lupta impotriva ISIS… razboindu-se cu ORGANIZATIILE KURDE/ RUSIA considera AGRESIVA strategia de aparare a UCRAINEI/ Lovitura de stat in TRANSNISTRIA. Scenariul vehiculat de rusi/ STARE DE URGENTA
  8. Pingback: RAZBOIUL PENTRU SIRIA. Rusia a inceput loviturile aeriene impotriva GRUPARILOR JIHADISTE. Oficial al Bisericii Rusiei despre “RAZBOIUL SFANT” impotriva TERORISMULUI/ Confruntarea de la ONU dintre PUTIN si OBAMA/ Regele Iordaniei despre AL TREI
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare