Pozitia Patriarhiei Romane pe tema REFUGIATILOR. “TOTI ROMANII ORTODOCSI TREBUIE SA ACTIONEZE CU DRAGOSTE DE SEMENI.” Mitropolitul Andrei: “Trebuie să fim buni, dar şi atenţi la ceea ce se întâmplă”

3-09-2015 3 minute Sublinieri
Copil sirian mort inecat, Turcia, 2015

Copil sirian mort inecat, Turcia, 2015

Patriarhia Romana se va implica in ajutorarea refugiatilor care vor ajunge in tara si, totodata, va sprijini autoritatile romane in cazul in care Romania va gazdui refugiati, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al institutiei, Constantin Stoica.

“Chiar daca refugiatii sunt de alt neam, cultura si credinta, pentru noi, crestinii, sunt semenii nosti aflati in dificultate ca urmare a unui conflict sangeros din tara lor. Asa ca toti romanii ortodocsi trebuie sa actioneze cu dragoste de semeni, in baza credintei crestine. De asemenea, Patriarhia are in vedere si sprijinirea autoritatilor in eventualitatea in care Romania va gazdui refugiati. De altfel, in Bucuresti exista o comunitate de crestini arabi, sprijinita de BOR”, a spus parintele Stoica.

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei a vorbit, totodata, despre colecta din 2014 organizata in toate bisericile si manastririle din tara si din strainatate pentru ajutoarea victimelor conflictului din Siria.

“Patriarhia Romana a organizat, in 2014, o colecta in toate bisericile si manastirile din tara si strainatate si a fost colectata suma de 500.000 de euro, care a fost oferita Patriarhiei Antiohiei si Intregului Orient pentru sprijinirea victimelor conflictului sangeros din Siria. In mod firesc, oricine are nevoie de spijin, de ajutor, trebuie ajutat“, a mai spus parintele Constantin Stoica.

El a precizat ca autoritatile trebuie sprijinite in demersul lor de ajutoare a acestor semeni.

“Am vazut ca autoritatile statului roman deja se pregatesc. In mod firesc, autoritatile trebuie sprijinite in demersul lor de ajutorare a acestor semeni ai nostri care realmente sunt intr-o situatie dramatica. Ceea ce am declarat are legatura cu credinta noastra. Credinta se manifesta prin fapte. Intre credinta si dragostea fata de semeni exista o legatura”, a adaugat purtatorul de cuvant al Patriarhiei.

In plus, el a tinut sa precizeze ca, recent, Patriarhul Daniel, vorbind unui grup de tineri iordanieni aflati in vizita in Romania, a spus ca tinerii trebuie educati in spriritul pacii si respectului reciproc.

“Lumea de astazi este confruntata cu fenomenul secularizarii, adica o construire a societatii fara referinta la Dumnezeu si la religie. Societatea este confruntata cu criza economica si financiara, dar si cu multe conflicte armate, cu razboaie si cu violenta, ceea ce cauzeaza un numar mare de refugiati. Vedem in aceste zile cum in Europa refugiatii din Siria si din alte tari ale Orientului vin in tarile europene pentru a scapa de violenta si pentru a supravietui. De aceea, noi trebuie sa educam tineretul in spiritul pacii, al convietuirii pasnice, al respectului reciproc intre diferite religii si diferite culturi¬, a adaugat Constantin Stoica.

Conform AP, peste 332.000 de refugiati din Orientul Mijlociu si Asia au sosit pana in prezent in Europa, in timp ce intre statele membre UE exista dezacorduri puternice cu privire la gestionarea acestui val fara precedent.

Germania a acceptat mult mai multi imigranti decat restul celor 27 de state membre UE, iar in state de frontiera aflate in prima linie – Grecia, Italia, Macedonia, Serbia si Ungaria – au avut loc confruntari intre politie si imigranti, ciocniri intre imigranti, iar unele persoane au murit pe mare, in conditiile in care mii de oameni traverseaza zilnic Mediterana in ambarcatiuni periculoase, in schimbul unor sume de bani platite traficantilor.

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, consideră că imigranţii din Africa sau Asia, care se îndreaptă spre statele europene, “trebuie primiţi cu bunătate”, pentru că nu au plecat de bine din ţările lor, ci în urma terorii instalate şi a sărăciei. Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, la Cluj-Napoca, dacă actuala criză a imigranţilor care provin din state islamice ar putea constitui un pericol pentru creştinismul din statele europene, IPS Andrei Andreicuţ a spus că europenii nu trebuie să uite că civilizaţia pe care au moştenit-o s-a întemeiat pe temelie creştină, transmite corespondentul Mediafax.

“Aceste valuri de emigranţi care pleacă de acolo nu pleacă de bine, ci de rău. Această teroare instalată în zonă îi determină să îşi părăsească ţara şi casa, sunt terorizaţi de Statul Islamic. Oamenii aceştia trebuie primiţi cu bunătate, şi cine să îi primească întâi? Tinerii să îi primească cu bunătate, pentru că mulţi care vin sunt tineri de vârsta lor. Tinerii creştini trebuie să aibă în suflet şi dragostea faţă de semeni. Trebuie să fim buni, dar şi atenţi la ceea ce se întâmplă”, a spus mitropolitul Clujului.

„Francezii şi englezii ar trebui să ţină mai mult la spiritualitatea lor”.

IPS Andrei Andreicuţ consideră că “francezii şi englezii şi alţii din alte state civilizate ar trebui să ţină mai mult la spiritualitatea lor”. “Uneori vedem că francezii şi englezii şi alţii din alte state civilizate nu au preocupări spirituale foarte profunde. Sunt creştini şi nu trebuie să uite că civilizaţia pe care au moştenit-o s-a întemeiat pe temelie creştină. Asta nu înseamnă că nu trebuie să fie buni şi să îi primească pe imigranţii care vin pentru că e sărăcie la ei, în Asia sau Africa. Cred că nu ar trebui să se schimbe configuraţia spirituală a Europei”, a afirmat IPS Andrei Andreicuţ.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit, astăzi, 31 august 2015, la Paraclisul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” al Reședinței Patriarhale, un grup de tineri iordanieni însoțiți de Preasfințitul Qais Sadiq, Episcop de Erzurum.

Patriarhul României le-a vorbit despre rolul pe care îl au tinerii creștini în lumea de astăzi:

„Copiii și tinerii considerăm că sunt un mare dar de la Dumnezeu pentru Biserică și pentru societate. De aceea, atât Biserica, cât și societatea trebuie să aibă o deosebită preocupare pentru educația tinerilor și pentru susținerea în formarea lor profesională. Lumea de astăzi este confruntată cu fenomenul secularizării, adică o construire a societății fără referință la Dumnezeu și la Religie. Societatea este confruntată cu criza economică și financiară, dar și cu multe conflicte armate, cu războaie și cu violență ceea ce cauzează un număr mare de refugiați. Vedem în aceste zile cum în Europa refugiații din Siria și din alte țări ale Orientului vin în țările europene pentru a scăpa de violență și pentru a supraviețui. De ceea, noi trebuie să educăm tineretul în spiritul păcii, al conviețuirii pașnice, al respectului reciproc între diferite religii și diferite culturi”.  

Tinerii iordanieni vor participa în țara noastră și la un pelerinaj la ctitoriile Sfântului Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu, potrivit Preasfințitului Episcop Qais Sadiq: „Întrucât ei sunt deja în țară au organizat o excursie de studii pe urmele Sfinților Martiri Brâncoveni. Astfel, vom vizita toate așezămintele brâncovenești din țară și încheiem acest pelerinaj la Biserica Sfântul Gheorghe – Nou unde se află moaștele Sfântului Constantin Brâncoveanu. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel mâine începem excursia care va dura paisprezece zile”.   Grupul de tineri din Iordania va participa, vineri, 4 septembrie 2015, la „Întrunirea Tinerilor Ortodocși din Europa” de la Cluj.


Categorii

1. DIVERSE, Criza refugiatilor/ imigrantilor, Ierarhi romani, IPS Andrei Andreicut, Patriarhul Daniel, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

25 Commentarii la “Pozitia Patriarhiei Romane pe tema REFUGIATILOR. “TOTI ROMANII ORTODOCSI TREBUIE SA ACTIONEZE CU DRAGOSTE DE SEMENI.” Mitropolitul Andrei: “Trebuie să fim buni, dar şi atenţi la ceea ce se întâmplă”

  1. E drept că în Siria (și nu numai) se petrec multe drame, tragedii personale și sociale. Totuși, pietismul iubirist nu trebuie să ne orbească discernământul, iar noi trebuie să vedem mai mult decât vârful aisbergului…

    Cauza: Prigoana criminală (susținută de politica externă americană care susține „demo(no)cracy” în toată lumea) a părutei „opoziții” islamiste din Siria a început cu dorința de răsturnare a regimului și a ajuns la regimul de exterminare a poporului, ca și comunismul…

    Efectul: Multă lume, îngrozită de atrocitățile statului islamist, a fugit din țară, în special tineri (15-40 ani) și mai ales bărbați. Dar aceștia nu au fugit spre țările musulmane bogate (Emiratele Arabe, Arabia Saudită), unde s-ar fi integrat cultural imediat, ci au fost orientați spre Europa, unde vor bulversa în mod sigur valorile și rânduielile sociale (care or mai fi ele pe scara moralei și a spiritualității). Presupunând că nu toți dintre ei sunt extremiști islamiști deghizați, totuși, acești invadatori (nu atât imigranți sau refugiați) vor cere drepturi pentru minorități, ca și homosexualii, și vor primi privilegii sociale și culturale. Urmarea? Relativismul și haosul socio-cultural, instabilitatea și infracționalitatea crescânde. Și așa omul european tinde să se dezrădăcineze total de la Hristos, darămite acum, cu presiunea unor invadatori-cerșetori-hărțuitori-dominatori care circulă liber fără nici o opreliște?! De ce spun asta? Pentru că acum cinci am am observat în Detroit cum străzile unde au venit să locuiască musulmani s-au pustiit treptat, vechii locatari au plecat de frica lor și-n casele lor au venit alți arabi sau negri care s-au instalat abuziv… Cine a avut ocazia să vadă downtownul îmi va da dreptate. Așa va urma să se întâmple și în Europa (proces început deja, dar care va fi continuat și dezvoltat): destabilizare și destructurare morală, socială și culturală…

    Deci, ca să aterizăm în România, sub presiunea valului propagandistic musulman și iubirist-relativizant al mass-mediei se va dilua tot mai mult credința creștină, conștiința eclezială și națională. Și așa acribia dogmatică s-a subțiat treptat odată cu școlirea ierarhilor și a profesorilor de teologie în occident sau în structurile securității și cu promovarea agenților diversioniști gen K.K. și alți scălâmbaci, darămite când statul va oferi privilegii tuturor minorităților în detrimentul majorității creștin-ortodoxe care nu mai are nici măcar dreptul de a se apăra de discriminările minorităților… Iar când vezi că păstorii turmei duhovnicești a lui Hristos încep să cânte după partiturile cezarului, încolonând turma în euforia iubirist-ecumenist-interreligioasă a amestecului total (de sânge, de credințe, de valori), ce mai rămâne să faci împotriva valului uriaș de manipulare?… Sigur, rugăciunea și viața Bisericii în Duhul Sfânt întru răbdarea necazurilor, ele ne țin uniți cu Mântuitorul Hristos și ne scot din deznădejde.

    De ce statele unite ale Europa (și Americii) nu cheltuie aceiași bani pe care-i promit guvernelor pentru ajutorarea imigranților ca să-i oprească definitiv pe cei din statul islamic și să aducă pace și stabilitate în Siria, Irak, Iran, așa încât oamenii să nu mai plece în pribegie și să trăiască pașnic în țările lor de baștină? Sau trebuie creat cât mai mult haos ca mai marii lumii să jefuiască averile tuturor popoarelor, îndatorându-i pe toți de pretutindeni (și țările bogate și cele dezbinate și sărăcite), și apoi, spre „securizarea” lor, încolonându-i în lagăre (electronice prin carduri și cipuri) și închisori (mentale prin reeducare informațională, terorism cultural și poliție a gândirii), restrângându-le libertățile naturale și constituționale la câteva primitive (devenite obligații): a trăi, a respira, a munci, a consuma, a fi manipulat/otrăvit, a se supune (închina) cezarului și a nu contesta autoritățile, toate semne ale unui sclav controlat și ținut în cușca aceste lumi…

  2. Istoricul Neagu Djuvara considera aceasta provocare pentru Europa drept “e un val care nu se poate opri și avem de-a face cu o populație care nu mai are nicio legătură istorică, sufletească sau intelectuală cu noi, deci trăim o invazie a barbarilor. Eu n-o să mai văd vreo mare catastrofă, că la 99 de ani nu mai am multă vreme, dar voi, tinerii, să știți că o să vedeți o schimbare absolut dramatică în Europa, valuri de nații străine care vin aici… Se schimbă profilul Europei şi sunt foarte pesimist din punctul ăsta de vedere pentru viitorii cincizeci de ani.”

    Provocare subtila, mascata de falsa dragoste de aproapele, de toleranta, mila si disociere inconstienta a ortodoxiei traite la mod superficial in oceanul unei noi credinte linistitoare si impaciuitoare cu toata lumea.

  3. http://www.gandul.info/puterea-gandului/felatorul-marelui-licurici-nu-este-jocul-nostru-14698166

    Principiul fundamental al politicii externe a fostului preşedinte Băsescu e binecunoscut şi a fost exprimat, la o agapă, fără echivoc: “Decât să sug p…a la mai mulţi licurici mai mici, mai bine sug p…a la un licurici mai mare”.

    Între lungile concedii ale lui Klaus Iohannis, Băse joacă, de când a plecat de la Cotroceni, rolul preşedintelui emerit. Dă lecţii, împarte soluţii. Ultima intervenţie energică – în criza refugiaţilor: “România ar trebui să refuze să primească migranţi pe teritoriul ei. Nu este jocul nostru, nu este problema noastră (…) România nu trebuie să-şi asume parte din drama acestor amărâţi. Sunt alţii care au responsabilitate în Europa, care trebuie să-şi asume, pentru că sunt printre cei care au contribuit la crearea haosului în statele acestea”.

    “Jocul”, “alţii care au responsabilitate”, apropourile astea de chibiţ edificat sunt rizbile, dacă n-ar fi de-a dreptul periculoase. Chiar şi un fost preşedinte – dacă cel în exerciţiu are seninătatea candidă a unuia care nu s-a dumirit încă ce l-a lovit – trebuie să înţeleagă faptul că, membri ai Uniunii Europene, vom îndeplini deciziile şi ne vom asuma cota repartizată. La Bruxelles nu ţine caterinca atât de apreciată la Bucureşti.

    Am scris ‘j de texte despre erorile Occidentului euroatlantic în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. Forumul fremăta: “De ce n-ar păsa nouă de chestiile astea?”. Iată de ce! Citând un politolog britanic, “America prepară masa, restul lumii spală vasele”. Cam în situaţia asta se află întreaga Europă, după eşecul din Afganistan, după eşecul din Libia, după marele eşec din Irak, după eşecul din Siria şi alte eşece.

    Băsescu strigă “închideţi porţile!”, Viktor Orban ridică ziduri, ca israelienii în Palestina, premierul insignifiantei Serbii (ţară care nu e nici membră UE, nici membră NATO) defineşte corect situaţia: “Noi nu vom ridica niciodată garduri sau ziduri (…). Vorbim despre oameni disperaţi, nu vorbim despre criminali şi terorişti. Ei se află doar pe drumul lor, în încercarea de a găsi o viaţă mai bună pentru ei şi copiii lor: au nevoie de ajutor, nu au nevoie de condamnare şi pedeapsă (…) nu poţi opri afluxul de viaţă cu garduri”.

    Gogomănie cu galoane: un general de armată, fost consilier de stat pe Securitate Naţională la curtea preşedintelui Băsescu, fost şef de Stat Major, dezgheţatul Degeratu, declară presei că în spatele refugiaţilor e foarte posibil să fie Rusia şi… Statul Islamic, mână în mână!

    Refugiaţii – termenul care li se atribuie, conform canoanelor internaţionale, “acestor amărâţi” – vor schimba o Europă care abia a scos capul din recesiune. Ne confruntăm nu doar cu o problemă economică, ci în primul rând cu una morală şi, finalmente, cu una de securitate.

    Ne putem întreba ce a păzit până astăzi Consiliul European, când exodul din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord fusese anunţat de miile de oameni, vii sau morţi, care eşuau zilnic la porţile Europei.

    De ce nu s-a refugiat în ţările din vecinătate? La început au fugit acolo, într-un Liban care sângerează încă, într-o Iordanie a generaţiilor de refugiaţi palestinieni, în pauperul Egipt şi aproape două milioane în Turcia.

    Îngrijorarea e firească, lipsa de compasiune e împotriva firii.

    Autointitulatul Stat Islamic – ale cărui orori îi alungă acum pe civili peste câteva graniţe, până în Europa, care dintr-un grupuscul terorist s-a lăbărţat peste un teritoriu imens – a avut la dispoziţie, în lupta contra dictatorului Bashar al-Assad, sprijinul logistic şi taberele de antrenament ale americanilor, britanicilor, saudiţilor, qatarezilor. Timp în care mai marii Europei au întors, cu discreţie, capul. Iată, foarte pe scurt, ”jocul” la care, probabil, fostul preşedinte Băsescu face acum feciorelnice aluzii.

  4. Si la “Gandul sunt oameni… “Probabil, înainte de a se urca pe barca ce i-a dus spre moarte pe ea şi pe cei doi copii ai săi, mama lui Aylan şi a lui Galip Kurdi le-a spus o poveste. Le-a spus poate că de acum nu mai trebuie să le fie frică, că nu vor mai trebui să se ascundă de bombe şi de oameni mascaţi, purtând puşti şi cuţite pentru a-şi descăpăţâna vecinii că nu sunt ca ei, că vor putea să râdă sau să plângă fără teama că vor fi descoperiţi în adăpost, că nu le va mai fi foame sau sete, iar când or să fie mari vor să fi liberi şi vor putea să se facă ce vor ei.

    Înainte de a te grăbi să mai faci o postare, gândeşte-te ce poveste vrei tu să-i spui copilului tău diseară. Pentru că nu există lucruri care nu ţi se pot întâmpla şi ţie”.

    http://www.gandul.info/…/tu-ce-poveste-ii-vei-spune-copilul…

  5. “Pentru că nu există lucruri care nu ţi se pot întâmpla şi ţie”….adevarat grait!

    In spatele tuturor planurilor diabolice ale marilor puteri, se ascunde totusi suferinta umana. S-a intamplat cu multi romanii in vremea comunismului… da unii au murit la granite, ca si acesti refugiati pe Mediterana…
    Stiu de la colegii mei libanezi si iordanieni ca Libanul, Iordania… au primit deja pe multi si sunt la saturatie, iarna trecuta i-a prins pe mai mult de 50% din refugiatii crestini din Syria catre in Liban si Iordan in corturi la -30C si multora le-a ramas oasele acolo…
    Europa s-a demonizat/ decrestinat singura, asa precum Bizantul odiniora pentru ca i-a placut mai mult cele ale trupului

  6. Ziua buna sa aveti.

    Exista un real pericol in aceasta migratie motivata de un conflict fabricat si intretinut de globalisti. Aceeasi dialectica infernala: problema-reactie-solutie. Situatia este reala si foarte grava pentru o uriasa bucata din populatiile siriace si adiacence. In fapt, intregul Orient se afla in fierberea asta, dintr-un motiv precis. Si oamenii care incearca sincer sa-si puna familiile la adapost din calea distrugerii si mortii sunt cei de luat in grija, intr-adevar. Cei insa, care se supun, constient sau nu, unei manipulari fine intr-o schema strategica sunt un pericol tot atat de real pentru popoarele ortodoxe (si ne-ortodoxe din Europa) pe fondul foarte subrezit al credintei si culturii din prezent, cat si pentru ei insisi.
    In predicile duhovnicilor de ieri si de azi am auzit un lucru spus clar: noi nu ne ingrijim de aproapele nostru din vecini, de pe strada, din satul vecin, din spitalul sau din ghetoul din oras… Dar pentru ca ne mustra constiinta ne intindem cu cugetul la gandul ca vom fi ascultatori de Domnul daca primim, de exemplu, un numar mare de refugiati dintr-o tara islamica. Cred ca nu e bine sa facem asa, in acest caz. Firesc, folosul refugierii acelor oameni ar fi sa-si puna la adapost familiile, copiii. Dar in valul unei migratii in masa este foarte dificil sa se discearna daca nu cumva celule intregi de activisti in diferite grupuri cu alte scopuri decat refugierea sincera vin si se cuibaresc in zona. La urma urmei, tara noastra si alte tari din Europa (si Orient) sunt evident pregatite pentru a fi teatru de razboi in razboiul cel mare. Si atunci, cei ajunsi aici pot foarte usor sa ajunga (spre dauna lor) amestecati intr-un alt conflict in curand, poate mai groaznic decat cel din fata caruia s-au refugiat. Acesti refugiati sunt impinsi pare-se spre fronturile de razboi care se pregatesc vizibil si accelerat in jurul Rusiei si Chinei. Cand stai cu o harta simpla in fata si urmaresti miscarile devine vizibil ca asa se intampla. Iar in ce priveste primirea lor de catre noi, aceasta s-ar putea sa fie o reiterare a situatiei calului troian…
    O atenta cercetare a evenimentelor arata ca lucruri usor de trecut cu vederea ca necorelate sunt in realitate sunt pasi precisi intr-o vasta avansare strategica graduala: cateva noi valuri de emigranti musulmani spre Occident in ultimii zeci de ani; islamizarea semnificativa a catorva tari din nordul si vestul europei; o moschee in Bucuresti (la fix pentru uzanta refugiatilor musulmani, ca sa se simta ca acasa); o miscare ecumenista in care frati papistasi, cu unii “ortodocsi”, cu unii musulmani, cu cei sionisti si cu diverse religii si culte zidesc religia oficiala si aprobata a viitorului; o frabricata ofensiva globala impotriva unui fabricat terorism; puteri si superputeri statale deturnate de puteri suprastatale si globaliste si transformate in bestii neoprite ale terorii si opresiunii; o noua ordine mondiala secularista; mecanisme geopolitice gata pregatite pentru a procesa dupa planul prestabilit fiecare eveniment care apare in scena si a introduce nestavilit aceasta noua ordine; un aparat propagandistic cum n-a mai fost, sub forma mass-mediei aservite minciunii… Si altele…
    M-am gandit mult in ultima vreme la aceste aspecte. Pornind de la amintirea faptelor pe care le stiu din zona satelor ancestrale de unde ma trag. Acolo, pe vremuri, cand era o napasta (razboi, molima sau orice) un sat, o comunitate primea crestineste si natural pe cei napastuiti. Si cu ajutorul lui Dumnezeu (cerut in Biserica si cu viata traita cum se cuvine unor romani crestini simpli) treceau prin incercari. Acest fel de a face lucrurile au razbatut prin viu grai si prin puterea exemplului pana la mine, pe cand cresteam, in copilarie. Si aplecarea sufletului mi-e de fiecare data spre asa o fapta, in cazuri de napasta. Insa, in cazul de fata trebuie cercetat mult inainte de a face ceva pripit.
    Sa nu ajungem la situatia din proorocia Sfantului Nil Athonitul: “Se va face mare tulburare în lume; şi auzind oamenii că într-alte părţi este pace, se vor muta acolo şi vor găsi, dimpotrivă, mai multă lipsă. Şi vor auzi de la locuitorii locului aceluia: ‘O, cum aţi venit în acest loc blestemat, unde n-a mai rămas între noi înţelegere omenească?’”
    Nu exista vreun eveniment sau fapt pe care prin pocainta oamenilor si mila Domnului, Dumnezeu sa nu il intoarca spre bine, pana la urma. Dar decaderea noastra, a crestinilor imputineaza tot mai tare aceasta lucrare. Incepand cu mine…

  7. Pingback: “America prepara masa, restul lumii spala vasele”. CAUZELE SI EFECTELE TRAGEDIEI REFUGIATIILOR SI MEGA-INGINERIILE DEMOGRAFICE. Fabricarea unei “NOI EUROPE” din valurile de imigranti orientali? VA FI REPARTIZATA ROMANIEI COTA OBLIGATORIE D
  8. DE fapt Patriarhia are o pozitie foarte echilibrata. Inima de piatra sa ai si tot ar trebui sa se inmoaie cind vezi suferinta reala, crunta si mai ales indusa de altii in oamenii care preseaza la granitele Europei.

    Deci din moment ce tot au aujns morti de foame la portile Europei si ale Romaniei sigur ca trebuie ajutati, cu mincare, cum imbracaminte, cu un adapost.

    DAR……Romania ar trebui pur si simplu sa fie doar o tara de tranzit, un coridor de trecere si atit pentru acesti refugiati.

    Din mai multe motive:
    Cine sint cei care au decis sa forteze granitele si sa tinteasca tari ca Germania, Olanda, Franta sau UK? Statisticile arata ca majoritatea acestora au rude si prieteni in aceste tari plecati de multi ani. Ceea ce mi se pare foarte relevant. Cutia pandorei emigrantilor musulmani din Orientul Mijlociu si Asia a fost deschisa de tarile occidentale de citeva decade. Deci, este cazul sa accepte consencintele deciziilor lor ….multi-culturale.

    In al doilea rind, ceea ce stie toata lumea, mizeria din Orientul Mijlociu a fost declansata de membrii NATO cei mai de frunte. Deci ei trebuie sa se confrunte cu dilemele unui nou influx masiv de imigranti mulsmani.

    In al treilea rind, pe noi ne depaseste cu mult problema asta mai ales din punct de vedere material dar si spiritual. Pentru ca oamenii acestia sint in mare suferinta dar ei aduc cu ei si o mare doza de revolta, de sentimente negative care nu sint indreptate numai impotriva SI. M-am izbit de sute de ori de modul de gindire musulman, indiferent de tara de provenienta. Si toti par sa gindeasca la fel: SI este o productie a americanilor plus occidentali.plus evrei …si atit! Adica nu se duc cu gindul mai departe cum ca ar putea sa fie si o mare problema cu Islamul insusi, cu mentalitatea lumii musulmane, cu oamenii din sinul lor….nu, firul rosu al gindirii acestora este unul: noi sintem doar victime, principalii criminali sint americanii si evreei sprijiniti de occidentali.Punct.

    Ori asta este un mod de gindire foarte periculos. Stiti ce spune crestinismul. Inainte de a da vina pe dusmanul tau intii uita-te ce probleme ai tum pentru ca nu mai asa dusmanul din exterior poate sa produca probleme interioare….pentru ca i se permite, gaseste terenul propice. Din pacate ideea asta, tipic crestina, nu se gaseste la musulmani! In corpore gindesc la fel: vina e a occidentalilor in timp ce Islamul e o religie a pacii, etc (ma refer la cei care au fost suficienti de intelepti sa nu cada in extermismul jihadist). Si cam toti cred asta. Ori exact asta paveaza drumul catre resentimente indeptate impotriva gazdelor, catre razbunare, catre incercarea de a domina cu agresivitate teritoriul in care au fost acceptati.

    Este adevarat ca musulmanii din Dobrogea ar putea sa fie un model de convietuire. DAR acelea erau alte vremuri si ei, musulmanii dobrogeni nu au fost mari practicanti ai religiei islamice. Penrtu ca practicarea islamului la litera conduce in majoriatea cazuriilor (nu in toate) la radicalizare si in final al extremism.

    Ori noua exact asta ne mai lipsea: o cantitate foarte mare de resentimente si ura…care nu au fost produse de noi, care ne sint complet straine de mentalitatea noastra si de istoria noastra si care se suprapun ca colacul pe pupaza peste problemele deja mari pe care noi le avem. Asa ca….Patriarhia si mitropolitii au dreptate: sa-i ajutam DAR…..cu atentie. Ei nu ar trebui sa stationeze pe teritoriul tarii asteia. Sa-i lasam pe occidentali sa rezolve problema (ca sa nu zic altceva) produsa de ei.

  9. Pingback: IPS Teofan despre primirea refugiatilor vs. pustiirea tarii prin ne-nasterea copiilor: “Tu, popor român, să nu te temi dacă vor veni străinii peste tine! Să te temi atunci când mamele nu vor mai face copii!” | Cuvântul Ortodox
  10. Pingback: EXODUL REFUGIATILOR ESTE ABIA LA INCEPUT. Romania nu poate primi mai mult de 1800 refugiati/ COMISIA EUROPEANA NU A RENUNTAT LA PLANUL DE COTE OBLIGATORII DE IMIGRANTI/ Cipru vrea doar refugiati crestini/ CONFLICTUL DIN SIRIA: CEL MAI CINIC RAZBOI DIN LUM
  11. Pingback: IPS TEOFAN (video) – predica la Nasterea Maicii Domnului, citandu-l pe Simion Mehedinti, cu referire la PRIMIREA REFUGIATILOR vs. PUSTIIREA TARII prin NE-NASTEREA COPIILOR: “Tu, popor român, să nu te temi dacă vor veni străinii peste tine!
  12. De fapt, cei care pleaca din Siria vor sa ajunga in Occident, mai ales in Germania, nu in Romania, nici macar in Ungaria ori Austria. De aceea ma tem ca cei trimisi aici de occidentali vor vedea in Romania o inchisoare si vor face orice ca sa fuga din ea. Si pe cine vor trimite la noi? Cum vor fi alesi aceia care vor fi “condamnati” sa stea in Romania? Dupa ce criterii?

  13. Pingback: COMISIA EUROPEANA VREA SA OBLIGE ROMANIA SA PRIMEASCA PESTE 6000 REFUGIATI (Video)/ Razboiul din Siria si pozitionarile marilor puteri/ EFECTUL ASA-ZISEI INVAZII A “IMIGRANTILOR”: Nu va avea loc nicio islamizare a continentului, ci doar o BEST
  14. Pingback: Avertismentul Arhiepiscopului Ieronim al Greciei: BALCANII SE VR TRANSFORMA INTR-UN “BUTOI CU PULBERE” DACA IMIGRANTII VOR FI BLOCATI IN REGIUNE | Cuvântul Ortodox
  15. Pingback: Primii refugiati adusi la Galati (VIDEO)/ Discursul “strategic” al AMBASADORULUI SUA despre “o NOUĂ Românie” EXPERIMENTALĂ in contextul CRIZEI MIGRANTILOR: “Lăsați-i pe acești imigranți să devină parte a acestei noi
  16. Pingback: IPS Andreicut la Nicula: „PLÂNGE MAICA DOMNULUI PENTRU CĂ AȘA DE MULȚI DINTRE ROMÂNII NOȘTRI AU EMIGRAT"... / In aceeasi zi, România este enumerata printre putinele state europene dispuse sa preia IMIGRANTII de pe o nava care are interzis in
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare