REFUGIAȚII CA O ARMĂ. TURCIA santajeaza fatis Europa cu cresterea FLUXULUI de REFUGIATI din cauza INTERVENTIEI RUSIEI/ FIDESZ, partidul lui ORBAN, il acuza pe GEORGE SOROS de finantare a IMIGRATIEI ILEGALE/ Merkel critica tarile europene care NU vor COTE OBLIGATORII

12-10-2015 4 minute Sublinieri

  • Digi24: 

TurciaValul de fugari se va intensifica odată cu intervenţia militară a ruşilor în Siria

Criza refugiaţilor se adânceşte. Numărul celor care ajung în Europa a crescut cu aproape jumătate în doar o săptămână. 7.000 de fugari sosesc zilnic în insulele din Grecia, faţă de 4.500, la sfârşitul lunii trecute, conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie. Turcia avertizase de mult că valul de fugari se va intensifica odată cu intervenţia militară a ruşilor în Siria.

Turcia avertizează că vor fugi din zonele de conflict până la trei milioane de oameni în perioada următoare. Uniunea Europeană a reuşit să elaboreze un plan care să redistribuie, deocamdată parţial, povara migraţiei între toate statele membre. Planul este implementat însă cu paşi mici, în timp ce fluxul de refugiaţi creşte exponenţial.

Prezentat ca o mare victorie a spaţiului comunitar şi o dovadă a solidarităţii europene, primul grup de azilanţi a fost transferat din Italia în Suedia.

„Este o zi importantă pentru Europa şi pentru Uniunea Europeană. Este o zi victorioasă”, a spus Angelino Alfano, ministrul de Interne al Italiei.

Doar 19 refugiaţi africani, toţi originari din Eritreea, au beneficiat de transferul spre Suedia în condiţiile în care Uniunea Europeană a convenit să repartizeze 160.000 de oameni aflaţi în prezent în Italia şi Grecia.

„Sunt doar 19 persoane, dar ele sunt o dovadă că Europa poate să facă faţă acestei probleme”, a spus Jean Asselborn, ministrul Afacerilor Externe din Luxemburg.

Cele mai recente date ale Organizaţiei Mondiale pentru Migraţie arată că numărul celor care au traversat Mediterana pentru a ajunge în Europa se apropie de 600.000. 

Donald Tusk atrage atenția asupra unui nou tip de război hibrid, în care refugiații devin o armă împotriva UE

Unele state din vecinătatea UE folosesc refugiații ca pe o armă în ceea ce unele voci numesc „un război hibrid” împotriva blocului comunitar, cu scopul de a obține favoruri din partea acestuia, a declarat, marți, președintele Consiliului European, Donald Tusk. Acesta a criticat, totodată, decizia cancelarului Angela Merkel de a deschide granițele Germaniei pentru solicitanții de azil sirieni.

Potrivit The Telegraph, Donald Tusk a afirmat în fața europarlamentarilor că „mulți dintre vecinii noștri privesc cu satisfacție la problemele noastre” și vor să obțină favoruri în schimbul opririi valului de refugiați.

„Treptat devenim martorii nașterii unei noi forme de presiune politică, iar unii vorbesc chiar despre un nou tip de război hibrid, în care valurile migratorii devin un instrument, o armă împotriva vecinilor. Acest lucru necesită din partea noastră o deosebită sensibilitate și responsabilitate”, a avertizat președintele Consiliului European. 

Aceste comentarii neașteptate au fost făcute de Tusk după anunțarea unui acord între Uniunea Europeană și Turcia, ce prevede sporirea asistenței financiare acordate Ankarei și preluarea de către UE a unor refugiați din Turcia, guvernul turc angajându-se în schimb să deschidă șase noi tabere de refugiați, informează Agerpres.

Acordul nu indică numărul refugiaților care ar urma să fie preluați din Turcia, menționând doar că statele UE vor susține „programele și schemele de reinstalare” pentru acești noi refugiați, dar surse citate de The Telegraph vorbesc despre circa o jumătate de milion de persoane. 

Totuși, unele surse afirmă că remarcile lui Tusk nu au fost o aluzie la Turcia, ci o referire la actuali sau foști lideri din regiune, cum a fost cazul fostului președinte libian Muammar Gaddafi, care a amenințat UE că, dacă nu îi acordă ajutoare financiare, va lăsa imigranții ilegali din Africa să pătrundă în Europa.

Pe de altă parte, Donald Tusk a criticat-o și pe Angela Merkel pentru decizia acesteia de a permite sirienilor să ceară azil în Germania, deși în drumul lor către această țară au mai traversat și alte state ale blocului comunitar. Politica de bun venit promovată de Germania este un magnet pentru milioane de afgani și pakistanezi, a fost un „frumos gest moral”, dar Angela Merkel se află acum în fața unui „examen al responsabilității pentru protejarea comunității politice a Europei și a frontierelor sale externe”, a indicat Donald Tusk.

Formaţiunea premierului ungar Viktor Orban, Fidesz, l-a acuzat, azi, pe miliardarul american de origine maghiară, George Soros, că oferă sprijin financiar pentru „imigraţia ilegală necontrolată” în Ungaria.

Declaraţia a venit din partea parlamentarului Fidesz, Istvan Hollik, care a reproşat în plus şi stângii maghiare că sprijină imigraţia, în pofida faptului că „o consultare naţională a arătat clar că poporul ungar doreşte ca ţara să fie protejată”.

George Soros şi organizaţiile sale asociate, precum Comitetul Ungar Helsinki (Hungarian Helsinki Committee), Uniunea Libertăţilor Civile (Civil Liberties Union – TASZ) sau Fondul pentru Migraţie (Migration Aid) „vor face tot posibilul pentru a permite unui număr nelimitat de imigranţi să intre în ţară”, a insistat deputatul citat.

Acesta din urmă a sugerat, în plus, că Soros este în spatele unui manual editat de organizaţia Bun Venit în Europa (Welcome to Europe), care „încurajează imigranţii să nu coopereze cu autorităţile ungare şi să refuze amprentarea”.

Istvan Hollik a criticat şi propunerea lui Soros ca statele europene să aloce în primii doi ani an câte 15.000 de euro anual pentru fiecare imigrant, iar dacă nu se găsesc fonduri să se apeleze la împrumuturi pentru un asemenea demers.

Această sugestie a lui Soros face parte dintr-un plan pe care l-a prezentat la începutul lunii octombrie, el solicitând în plus Uniunii Europene să primească în fiecare an cel puţin un milion de imigranţi extracomunitari, care să fie împărţiţi între statele membre prin mecanismul cotelor obligatorii impus deja de Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI).

Guvernul de la Budapesta a reacţionat şi atunci, şeful de cabinet al premierului Orban, Janos Lazar, acuzându-l pe Soros că „bombardează opinia publică internaţională cu planurile lui de reînnoire globală”.

Afluxul de imigranți care traversează Europa Centrală, provenind din Balcani și având ca principală destinație Germania, s-a reluat în forță în weekend, în contextul apropierii iernii, conform unor cifre oficiale făcute publice luni, relatează AFP.

Peste 8.500 de persoane au intrat în Austria duminică și alte 3.680 între miezul nopții și dimineața zilei de luni, la ora locală 07:00 (05:00 GMT), a indicat poliția austriacă.

Fără a egala recordurile înregistrate în septembrie, când erau înregistrați până la 14.000 de imigranți în 24 de ore, aceste cifre marchează o creștere sensibilă comparativ cu săptămâna trecută, când media a fost de 5.500 de nou-veniți pe zi.

În Ungaria, 7.879 de imigranți au fost înregistrați duminică și 7.907 sâmbătă, o creștere în comparație cu zilele precedente.

Aproximativ 250.000 de imigranți au intrat în Austria de la sfârșitul lunii august, înainte ca marea majoritate dintre ei să-și continue drumul spre Germania.

Creșterea numărului de imigranți, deja observată în Macedonia, coincide cu apropierea iernii, care va face ca traversarea mării dinspre Turcia spre insulele grecești să devină mai periculoasă.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a criticat miercuri atitudinea ţărilor central şi est-europene care se opun cotelor fixate de UE pentru distribuirea refugiaţilor, explicând că respingerea extracomunitarilor este “un pericol pentru Europa”.

Angela Merkel critică dur ţările est-europene care se opun cotelor obligatorii pentru refugiaţi. Între cei criticaţi se află şi România.

România, Cehia, Slovacia şi Ungaria au votat, în Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne, împotriva sistemului de relocare a imigranţilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobată.

Cancelarul Germaniei a explicat că respingerea extracomunitarilor este “un pericol pentru Europa”. “Est-europenii – şi eu mă consider est-europeană – au aflat din experienţă că izolarea nu ajută”, a declarat Merkel, care a trăit în Berlinul de Est, în perioada Războiului Rece, având experienţa acelor vremuri, încadrul unei reuniuni a Partidului Popular European (PPE).

Mă întristează puţin faptul că exact cei care se consideră norocoşi că au putut vedea sfârşitul Războiului Rece acum se gândesc că pot sta total în afara unor evoluţii ale globalizării, a mai spus cancelarul german, referindu-se la ţările central şi est-europene, inclusiv România. “Mi se pare că este o atitudine foarte ciudată. De aceea, trebuie să continuăm discuţiile pe această temă, ca prieteni (…) a spus Merkel răspunzând unei întrebări adresate de un eurodepuat ceh pe tema crizei imigranţilor extracomunitari. Refuzul de a primi refugiaţi, în principiu, este – scuzaţi-mă că o spun atât de franc – un pericol pentru Europa, a subliniat cancelarul Germaniei. Merkel a pledat, de asemenea, pentru modificarea Acordului Dublin, prin care un extracomunitar poate solicita azil în primul stat membru UE în care intră. […]/ integral pe romaniatv.net


Categorii

1. DIVERSE, Criza refugiatilor/ imigrantilor, Germania, Turcia, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “REFUGIAȚII CA O ARMĂ. TURCIA santajeaza fatis Europa cu cresterea FLUXULUI de REFUGIATI din cauza INTERVENTIEI RUSIEI/ FIDESZ, partidul lui ORBAN, il acuza pe GEORGE SOROS de finantare a IMIGRATIEI ILEGALE/ Merkel critica tarile europene care NU vor COTE OBLIGATORII

  1. Retragerea sistemelor de rachete Aegis din Turcia si, mai recent, a singurului portavion american din zona Golfului Persic poate fi interpretata ca o abandonare a jihadului sunit coalitiei ruso-shiite?

    Se da la o parte jandarmul mondial din orientul mijlociu cedand Rusiei prerogativele arogate pana acum?

    Se prefigureaza acelasi scenariu si in Europa?

    Ce parere aveti?

    Cat va rezista mapamondul fara implicarea jandarului?

  2. Asta este tactica democratilor din usa. Se retrag mizand pe epuizarea rusilor dupa cateva luni de conflict. Riscant dar nu lipsit de strategie. Problema e ca deocamdata rusii marcheaza puncte si usa ar cam fi tentata sa inarmeze opozitia din siria de frica unui succes rusesc rasunator. Nasoala treaba!

  3. @Ioan Rusu
    Principalul pericol pt suprematia militara a SUA o reprezinta China si nu Rusia. China devine inct-incet cea mai mare putere economica mondiala si nimeni nu i se poate opune. O putere economica dar un pitic militar din punct de vedere al tehnologiei.
    China trebuie distrusa militatr, printr-un nou Pearl Harbour. Or din aceasta perspectiva, eforturile politice au acest obiectiv.
    In momentul in care China va fi atrasa intr-un conflict militar, razboiul mondial care sa distruga total Rusia si China va incepe. Atata timp cat China este neutra, exista riscu ca in urma unui conflict pustiitor cu Rusia, castigatorul sa fie cel ce a satat in expectativa si si-a pastrat intacta forta militara.

  4. “Organizația anti-islam Pegida a organizat un nou miting la Dresda. 10.000 de nemți vor demisia cancelarului german Angela Merkel și stoparea imigrației refugiaților musulmani în Germania.”
    […]

    Sursa: http://www.napocanews.ro/2015/10/vor-demisia-lui-merkel-germanii-au-iesit-in-strada-la-dresda-impotriva-imigrantilor-musulmani-video.html

  5. @k
    cauta articolul de acum cateva zile di Financial Times al lui Brzezinski despre “strategic boldness”.
    S-ar putea sa ceara abonament pentru a-l citi dar il poti reconstitui din bucati de pe alte siteuri (politco interpreteaza declaratiile lui Zbig distorsionat in functie de punctul de vedere al adminstratorului siteului – yuk).
    Cateva extrase:
    “”In these rapidly unfolding circumstances the U.S. has only one real option if it is to protect its wider stakes in the region: to convey to Moscow the demand that it cease and desist from military actions that directly affect American assets,” he said.
    “The Russian naval and air presences in Syria are vulnerable, isolated geographically from their homeland,” Brzezinski noted. “They could be ‘disarmed’ if they persist in provoking the US.”

    Si de fapt ce ar trebui sa se intample:
    “The problem in the Middle East is bigger than Syria, Brzezinski wrote, and it would behoove Russia to cooperate with the U.S., who cannot as it did in the past, rely upon the United Kingdom and France to play a “decisive role” in the region.

    “But, better still, Russia might be persuaded to act with the U.S. in seeking a wider accommodation to a regional problem that transcends the interests of a single state,” he added.
    Instead of what he calls a “new form of neocolonial domination,” the United States, along with China and Russia, must act in concert to protect their mutual interests, he warned.
    “China would doubtless prefer to stay on the sidelines. It might calculate that it will then be in a better position to pick up the pieces. But the regional chaos could easily spread northeastward, eventually engulfing central and northeastern Asia. Both Russia and then China could be adversely affected. But American interests and America’s friends — not to mention regional stability — would also suffer. It is time, therefore, for strategic boldness,” he concluded.”

    Sau altfel spus si rog maxima atentie:
    “But Brzezinski was not talking about bold retaliation. The predicate for his “strategic boldness” statement is found several paragraphs earlier in his article.

    There he says if America and Russia were to cooperate in remediating the “Middle East explosion,” it might even promote the “constructive engagement” of China in “preventing the further spread of chaos.” Brzezinski points out that “Beijing has a significant economic stake in the prevention of a larger Middle East conflict.”

    “This leads us to a critical subtlety, which is that Standard Power is defined as the skill of using standards to build fresh geopolitical leverage, not as the ability to use heavy-headed tactics to push through otherwise-ineffectual technicalities.”

    Se lucreaza la greu sa absoarba Rusia pe orbita euro-atlanticilor. Se aplica un fel de power standard in aplanarea conflictelor, standard in legislatia internationala care nu mai e impus de ONU ci de SUA. Se incearca definirea unor modele de actiune pentru viitor. “Angajamente constructive pentru prevenirea unor viitoare raspandiri ala haosului”. SUA, China si colateral Rusia.
    P.S.
    s-a semnat TTP de vreo doua saptamani dar e liniste in presa. Ce e TTP-ul? versiunea din Pacific a TTIP-ului.
    http://www.politico.com/story/2015/10/zbigniew-brzezinski-financial-times-op-ed-obama-retaliate-russia-214438
    si raspunsul la politico:
    http://russia-insider.com/en/media-criticism/zbigniew-brzezinski-are-you-nuts/ri10287
    http://nationalinterest.org/feature/standard-power-the-new-geopolitical-battle-14017

    Si ar mai fi o declaratie interesanta a lui Stoltenberg, foooooarte interesanta:

    instability “from Afghanistan, through the Middle East and across North Africa” is “a challenge that demands a comprehensive response, from the countries in the region and the entire International Community,” the Secretary General pointed out. “NATO has a role to play,” Mr. Stoltenberg added. “NATO must be ready and able to deploy forces when needed,” he said. “But we also have to get better at projecting stability without necessarily deploying large combat forces; call it Resolute Support, Defence Capacity Building or Partnership what matters is that from Afghanistan to Morocco, and many places in between, NATO is helping other countries to defend themselves; and to stabilise their own neighbourhoods; for if they are more stable, we are more secure; by building up the capacity of countries like Tunisia, Jordan or Mauritania; helping others, like Iraq and – at some point – Libya to strengthen their security,” he highlighted.

    http://www.nato.int/cps/en/natohq/news_123764.htm
    NATO are un rol de jucat.
    Si inca ceva, daca imi dati voie:
    http://nationalinterest.org/feature/the-american-century-rip-13924
    I trust i make myself obscure

  6. “În cartea sa „Praktischer Idealismus”, Kalergi declară că locuitorii viitoarelor State Unite ale Europei nu vor fi popoare originale ale Bătrânului Continent, ci o subumanitate bestializată de amestecul rasial. El afirmă fără jumătăţi de măsură că e necesar ca popoarele europene să se amestece cu rase asiatice şi de culoare pentru a crea o turmă multietnică fără calitate şi uşor de dominat de către elita la putere.”
    […]
    “Deşi nici-o carte de istorie nu vorbeşte despre Kalergi, ideile sale au rămas principalele surse de inspiraţie ale actualei Uniuni Europene. Convingerea că popoarele Europei trebuiesc amestecate cu negrii şi asiatici pentru a distruge identitatea şi pentru a crea o singură rasă metisă, se află la baza tuturor politicilor comunitare adresate integrării şi apărării minorităţilor. Nu este vorba de principii umanitare, ci doar de directive emise cu o determinare nemiloasă pentru realizarea celui mai mare genocid din istorie.
    În onoarea sa a fost constituit premiul european Coudenhove-Kalergi care la fiecare doi ani premiază europeiştii care au ieşit în evidenţă prin punerea în practică a planului criminal Kalergi. Printre aceştia găsim şi nume de calibrul Angelei Merkel sau lui Herman Van Rompuy.”
    […]

    Sursa: https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2015/10/15/migratia-araba-calculata-planul-kalergi-genocidul-popoarelor-europene/#more-6086

  7. Ia vedeti ce zice acest sef jihadist, in argumentele sale ceva adevar este amestecat abil cu multa minciuna…

    https://www.facebook.com/datcu.a.constantin/videos/10205453122547572/

  8. Pingback: TURCIA NU VREA SA FIE “LAGARUL DE CONCENTRARE” AL REFUGIATILOR. Vizita lui Merkel in Turcia/ COMISIA EUROPEANA INTENTIONEAZA SA REDISTRIBUIE INCA 200 000 DE REFUGIATI/ Posibil acord tehnic intre Rusia si SUA legat de operatiile militare din Si
  9. Pingback: “GRUPUL DE LA CRAIOVA”. Romania, Bulgaria si Serbia ameninta ca vor INCHIDE GRANITELE pentru REFUGIATI daca vor fi folosite drept ZONE TAMPON. Actiunea Romaniei NU este asumata si de presedintele IOHANNIS/ Summit cu statele din Europa Centrala
  10. Pingback: Avertismentul Arhiepiscopului Ieronim al Greciei: BALCANII SE VPR TRANSFORMA INTR-UN “BUTOI CU PULBERE” DACA IMIGRANTII VOR FI BLOCATI IN REGIUNE | Cuvântul Ortodox
  11. Pingback: GERMANIA SI AUSTRIA AMENINTA CU SANCTIUNI TARILE CARE NU VOR IMIGRANTI. Un pas inainte in limitarea suveranitatii nationale: INSTITUIREA UNEI FORTE POLITIENESTI TRANSFRONTALIERE | Cuvântul Ortodox
  12. Pingback: O INGINERIE SOCIALA PERVERSA. In timp ce mii de oameni mor, in continuare, in Orientul Apropiat, REFUGIATII triati de GERMANIA au provocat VALURI de AGRESIUNI SEXUALE si TALHARII. Scandal de amploare ce ar putea duce la SFARSITUL EREI MERKEL: presa si con
  13. Pingback: MAREA INVAZIE A MIGRANTILOR ARABI. Reportaj “In premiera” (VIDEO): “ROMÂNIA și BULGARIA trebuie să facă eforturi serioase ca să nu ajungă să fie transformate în REZERVAȚII PENTRU REFUGIAȚI”. Cum a fost DISTRUSA viata norm
  14. Pingback: Primii refugiati adusi la Galati (VIDEO)/ Discursul “strategic” al AMBASADORULUI SUA despre “o NOUĂ Românie” EXPERIMENTALĂ in contextul CRIZEI MIGRANTILOR: “Lăsați-i pe acești imigranți să devină parte a acestei noi
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare