UN NOU INCIDENT: Un distrugator rus a tras focuri de avertizare spre o nava turceasca/ PUTIN CERE ARMATEI RUSE SA RASPUNA CU “EXTREMA FERMITATE” LA ORICE PROVOCARE/ Rusia a instalat RACHETE DE INTERCEPTARE langa MOSCOVA/ SUA a testat capacitatile SCUTULUI din Polonia si Romania

13-12-2015 3 minute Sublinieri

flota rusia

  • Hotnews:

UPDATE Rusia anunta ca unul dintre distrugatoarele sale a tras lovituri de avertizare spre o nava turceasca in Egee. Atasatul militar turc de la Moscova, convocat de Kremlin

Ministerul rus al apararii a anuntat ca una dintre navele sale de razboi a fost nevoita sa traga lovituri de avertizare catre o ambarcatiune turceasca in Marea Egee pentru a evita o coliziune, transmite Interfax, citata de Reuters.

Potrivit AFP, Moscova anunta ca l-a convocat pe atasatul militar turc dupa ce un distrugator a evitat la limita coliziunea  cu o nava turceasca in Egee.

“Pe 13 decembrie, echipajul navei rusesti Smetlivy, care se gasea la 22 de km de insula greceasca Lemnos, in nordul Marii Egee a evitat coliziunea cu o ambarcatiune de pescuit turceasca”, a anuntat ministerul apararii care a afirmat ca a folosit arme usoare pentru a avertiza ambarcatiunea.

Kremlinul: Rusia furnizeaza arme “autoritatilor legitime” din Siria

Rusia furnizeaza arme “autoritatilor legitime” din Siria, a afirmat vineri purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, cu privire la comentariile facute anterior de presedintele rus Vladimir Putin despre furnizarea de arme si munitie pentruArmata Siriana Libera, ce se opune lui Bashar al-Assad, scrie Reuters.

“Rusia furnizeaza armament autoritatilor legitime ale republicii arabe Siria”, a declarat Peskov jurnalistilor.

Anterior in cursul zilei, Vladimir Putin a declarat ca Rusia sprijina Armata Siriana Libera, ce se opune regimului lui Bashar al-Assad, ajutand-o cu suport aerian, arme si munitie in operatiuni comune cu fortele siriene regulate impotriva Statului Islamic.

Declaratia este ciudata in conditiile in care fortele Moscovei sunt acuzate ca bombardeaza opozitia siriana in numeroase operatiuni desfasurate in zonele controlate de aceasta si unde nu sunt militanti ai Statului Islamic, tinta declarata a Rusiei in Siria.

“Activitatea aviatiei noastre ajuta la unirea eforturilor trupelor guvernamentale si ale Armatei Siriene Libere”, a declarat Putin la intalnirea anuala de la Ministerul rus al Apararii.

“Acum o parte a unitatilor sale, peste 5.000 de soldati, sunt angajati in actiuni ofensive impotriva teroristilor, alaturi de forte regulate, in provinciile Homs, Hama, Alep si Raqqa”, a spus liderul de la Kremlin, facand referire la Armata Siriana Libera.

“Ii sprijinim din aer, pe ei si pe armata siriana, ii ajutam cu arme, munitie si furnizam suport material”, a adaugat Putin.

UPDATE Vladimir Putin ordona armatei ruse sa raspunda cu extrema fermitate la orice amenintare in Siria

Presedintele Vladimir Putin a ordonat vineri armatei ruse sa raspunda cu o “extrema fermitate” oricarei forte care o ameninta in Siria, la trei saptamani dupa distrugerea de catre aviatia turca a unui bombardier rus, in apropiere de granita siriana, scrie AFP.

“Ordon sa se actioneze cu o extrema fermitate”, a declarat Putin, intr-o reuniune cu responsabili din ministerul Apararii.

“Orice tinta care ameninta unitatile rusesti sau infrastructurile noastre la sol va fi distrusa imediat”, a adaugat el.

“Este foarte important sa cooperam cu toate guvernele care sunt interesate intr-adevar de eliminarea teroristilor”, a continuat acesta, citand ca exemplu acordul privind evitarea incidentelor in spatiul aerian sirian incheiat cu coalitia internationala condusa de SUA.

Rusia a luat deja masuri suplimentare pentru a-si proteja avioanele din Siria, dupa prabusirea in 24 noiembrie a unui avion Su-24, doborat de aviatia turca, o actiune care a provocat o grava criza intre relatiile dintre Moscova si Ankara.

Bombardierele rusesti efectueaza in prezent misiuni in Siria sub protectia avioanelor de vanatoare. Sisteme DCA S-400 au fost amplasate in baza aeriana din Hmeimim, in nord-vestul Siriei.

Crucisatorul lansator de rachete Moskva, nava-amiral a flotei din marea Neagra, se afla in prezent in largul provinciei Latakia.

  • B1TV:

Armata rusă a instalat rachete intercontinentale în apropiere de Moscova: Acest tip de armament poate distruge sisteme antibalistice inamice

Ministerul rus al Apărării a anunțat că armata rusă a instalat sisteme de rachete intercontinentale la sud-vest de Moscova, informează agenţia Itar-Tass.

Acest tip de armament, care poate distruge elementele antibalistice inamice, a fost instalat în localitatea Kozelsk, aflată la circa 200 de kilometri de capitala rusă.

“Regimentul de rachete de la Kozelsk a fost plasat în stare deplină de luptă. Principala caracteristică a acestui sistem este capacitatea de a distruge orice sistem de apărare antirachetă şi producerea de daune ample inamicului”, a declarat generalul Serghei Siver.

Rachetele termonucleare intercontinentale RS-24 Iars au o rază de acţiune de circa 11.000 de kilometri.

SUA a testat interceptori de tip SM-3 pentru scutul antirachetă din România şi Polonia

Agenţia americană pentru Apărare antirachetă (MDA) şi Sistemele de Apărare antirachetă balistică (BMDS) au testat interceptori de tip Standard Missile-3 (SM-3), care ar urma să fie staționați până la sfârșitul acestui an în România, a anunțat viceamiralul James Syring, directorul MDA, scrie Mediafax.

Statele Unite intenționează ca până la sfârșitul lui 2015 să instaleze în România un complex Aegis Ashore BMD, dar și un alt sistem identic în Polonia până în 2018.

“Testul de astăzi a demonstrat că aceeaşi capabilitate Aegis Ballistic Missile Defense, folosită pe mare şi operaţională de ani de zile, va fi în curând operaţională pe uscat în cadrul Fazei a 2-a a Abordării europene adaptabile în faze (EPAA) în România”, a declarat joi Syring, citat de portalul rus Sputnik.

Modulul IB SM-3 este un vehicul care distruge rachete balistice prin impact, la o viteză extrem de mare.

“Indiferent cum îl lansezi, SM-3 poate detecta ameninţări în spaţiu şi le distruge”, a declarat preşedintele Raytheon Taylor Lawrence, citat de site-ul contractorului.

“Flexibilitatea în mobilizarea (interceptorilor de tip) SM-3 pe uscat sau mare le extinde comandanţilor noştri şi aliaţilor noştri din întreaga lume opţiunile în ceea ce priveşte protecţia”, a subliniat Lawrence.


Categorii

1. DIVERSE, Rusia, Scutul antiracheta (Deveselu), Siria, Turcia

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “UN NOU INCIDENT: Un distrugator rus a tras focuri de avertizare spre o nava turceasca/ PUTIN CERE ARMATEI RUSE SA RASPUNA CU “EXTREMA FERMITATE” LA ORICE PROVOCARE/ Rusia a instalat RACHETE DE INTERCEPTARE langa MOSCOVA/ SUA a testat capacitatile SCUTULUI din Polonia si Romania

  1. Pingback: NATO trimite SISTEME ANTIAERIENE in TURCIA/ RUSIA: rachetele rusesti pot PENETRA SCUTUL ANTIRACHETA din Polonia si Romania/ REPLICI INTRE POLONIA SI GERMANIA. Martin Schulz acuza o “LOVITURA DE STAT” din cauza schimbarii sefilor SERVICIILOR SE
  2. Pingback: NATO trimite SISTEME ANTIAERIENE in TURCIA/ RUSIA: rachetele rusesti pot PENETRA SCUTUL ANTIRACHETA din Polonia si Romania/ REPLICI INTRE POLONIA SI GERMANIA./ Viktor Orban despre anticoruptie: “Refuz să transform Ungaria în România”/ COMIS
  3. de la sud la nord, din aval in amonte sau pe Eufrat in sus:
    https://www.rt.com/news/326607-iraq-war-terrorism-isis-ramadi/
    celalalt brat al clestelui:
    http://www.strategic-culture.org/news/2015/12/21/syria-army-regains-control-of-more-strategic-areas-in-aleppo.html
    opinia unui domn:

    But successful U.S.-Russia cooperation could substantially alter the dynamics of the fight against the Islamic State and, hopefully, accelerate its defeat. This cooperation could include some form of coordination of international air strikes with ground operations as well as joint U.S.-Russia efforts to persuade other regional states to participate in the fight and to facilitate talks between the Syrian government and non-Islamic State opposition forces.

    The UN resolution provides a solid ground for launching the process

    http://www.strategic-culture.org/news/2015/12/21/unsc-approves-resolution-syria-russia-us-make-strides-boosting-cooperation-middle-east-ii.html
    Cum a iesit,Rusia momentan,, din izolare (a nu se da skip):
    “On December 2, Council of Europe Secretary-General Thorbjorn Jagland discussed with Russian Duma chairman Sergei Naryshkin by telephone possible ways for Russia’s delegation to return to the Council of Europe’s Parliamentary Assembly (PACE). The delegation’s voting rights had been suspended in 2014, following Russia’s military intervention in Ukraine. Conditions for the return include restoration of those voting rights, for PACE to contribute to a political solution in Ukraine’s east (possibly, by joining the Organization for Security and Cooperation in Europe to bless “elections” in the Russian-occupied territory), and for PACE to be allowed to review Russia’s draft law on the Constitutional Court. Meanwhile, a resumption of Russia’s annual contribution of €32 million ($35 million) to the Council of Europe was not discussed (Interfax, December 3).

    On December 1–2 in Brussels, the North Atlantic Council meeting at the foreign affairs ministers’ level agreed to reactivate the NATO-Russia Council and some other NATO-Russia forums and programs, which had been suspended since the spring 2014, following Russia’s aggression in Ukraine. Germany’s foreign affairs minister, Frank-Walter Steinmeier, proposed the reactivation, and NATO’s Secretary-General Jens Stoltenberg announced it, signifying consensus and US clearance.”
    http://www.jamestown.org/single/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=44888&tx_ttnews%5BbackPid%5D=381&cHash=c463afebd2f594b5f7f619bde8923ba4#.Vnekyl5WK8A
    asta ar pune Rusia in genunchi (si de mult tot se incearca momirea lui Lukașenco si reorientarea Belarusului):
    http://www.jamestown.org/single/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=44879&tx_ttnews%5BbackPid%5D=381&cHash=7e482f13bdb4fe46e304c7b229a90529#.VneoKE9WK8B

  4. Raspunsurile Rusiei la adresa Turciei.
    rusii inca nu au confirmat vizita:
    http://www.strategic-culture.org/news/2015/12/21/turkey-pro-kurdish-party-leader-plans-to-meet-russian-fm-in-moscow.html
    si o miscare semnificativa (sunt elicoptere de asalt si transport..ma intreb ce raza de zbor au):
    “The information about Shoigu’s visit was not officially confirmed. However, a week later, seven Mi-24P attack helicopters and some Mi-8 transport helicopters were delivered to the Russian base in Armenia. The press service of Russia’s Southern Military District also stated that before the end of the year, more helicopters would be deployed (RIA Novosti, December 8). Seemingly, Moscow also has finally managed to persuade the army chiefs of staff of the Collective Security Treaty Organization (CSTO) members to support Russia’s Syrian operation and to denounce Turkey’s “aggression” (TASS, December 9). Earlier, some Russian observers had bitterly remarked that Russia’s CSTO allies (primarily Belarus and Kazakhstan) had not showed eagerness to contribute to “the struggle against Islamist terrorism in the Middle East” (RIA Novosti, December 2). ”
    http://www.jamestown.org/single/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=44891&tx_ttnews%5BbackPid%5D=381&cHash=f77c2a1e03de13b83764c61548251334#.VneoKU9WK8B
    Si din nou gazul, precursorul sau frana razboaielor, depinde de regiune, de la caz la caz, nu-i asa? Pentru Europa muma….pentru Asia ciuma:

    At the same time, the complex maneuverings over the TAPI pipeline are part of the great power rivalries over Central and South Asia: On one hand, Moscow, Washington and Beijing are competing vigorously for positions and influence over India, Pakistan and Afghanistan, while on the other hand, the Indo-Pakistani rivalry on the subcontinent and in Afghanistan also continues unabated. Clearly, a great deal—in addition to the provision of desperately needed energy—is riding on the TAPI pipeline for all concerned. But as long as doubt remains regarding whether this project can actually materialize, Moscow will have an incentive to either circumvent it or seek to gain leverage within it. Russia’s position as a major gas exporter to Asia and its overall influence in South and, to some degree, Central Asia are affected by this pipeline, which is as much a geopolitical as it is an energy project.

    Therefore, Russia ultimately cannot afford to stand on the sidelines of the various energy and other geopolitical developments in Central and South Asia. But bearing this context in mind, the question then becomes: Exactly what can and will Moscow do in order to safeguard what appears to be an eroding position in both those regions? For now at least, the answer to this question remains elusive.

    http://www.jamestown.org/single/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=44919&tx_ttnews%5BbackPid%5D=7&cHash=95ab8b1a1a0c7a64f6b3e70c6ae12389#.VneoLE9WK8B

  5. acush, acush

    The Baghdad government has long said it intended to recapture Ramadi before launching an offensive against Mosul, the largest city in Iraq’s north and Islamic State’s main stronghold in the country.[…]”The liberation of dear Mosul will be achieved with the cooperation and unity of all Iraqis after the victory in Ramadi,” Prime Minister Haider al-Abadi said in a statement on the state media website on Friday.In a Friday sermon to rally the nation, read by an aide, Iraq’s top Shi’ite Muslim cleric Grand Ayatollah Ali al-Sistani called on the government to make the fight against Islamic State its top priority.

    http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-iraq-ramadi-idUSKBN0U80R320151226
    mare summit, mare:
    http://www.agerpres.ro/externe/2015/12/26/summit-sua-asean-la-inceputul-anului-viitor-04-11-15
    ASEAN-ul este de o bucata de vreme tinta FTA a UE adica UE a inceput negocierea si semnarea individual cu fiecare stat din asean a acordurilor de liber schimb:
    http://www.agerpres.ro/externe/2015/12/22/ue-si-filipine-au-lansat-negocierile-pentru-un-acord-de-liber-schimb-15-05-26
    http://risap.ro/ue-si-vietnam-la-un-pas-distanta-de-un-acord-de-liber-schimb/
    FTA dintre UE si SUA are o denumire care a devenit deja funesta, TTIP:
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Acordul_de_liber_schimb_%C3%AEntre_Uniunea_European%C4%83_%C8%99i_Statele_Unite
    Si de ce ar mai fi important ASEAN-ul…pe langa TTP semnat cu Sua anul trecut. Are toate sansele sa evolueze intr-o alianta impotriva Chinei:
    “For several years at the annual Shangri-La Dialogue conference of defense ministers, the United States and other major powers have pushed intently for a larger, shared security system that moves beyond the hub-and-spoke and the old, complex network of one-to-one relationships of the past.
    Washington’s urgency of wanting Asian nations to unite their defenses has a long way to go to overcome the reality of ancient animosities, but the U.S. is pushing hard and some Asian defense ministers are starting to become believers.”
    Publicly, Pentagon officials are pushing for the Association of Southeast Asian Nations, or ASEAN, to be included at the center of any future security arrangements for the region. Amy Searight, deputy assistant secretary of defense for South and South East Asia, said that the ASEAN Defense Ministers Meeting, or ADMM+, shows the region wants something more. “It’s moved from concept to reality in only 4 short years,” she said during a panel discussion about the future of a regional security structure. “There still are a lot of challenges in the region…these are all challenges that can’t be tackled alone.”
    http://www.defenseone.com/ideas/2014/05/still-long-way-asian-nato/85552/
    http://thediplomat.com/2014/04/is-an-asian-nato-possible/
    3 capcauni regionali: Rusia, Iran, China si 3 aliante militare regionale coordonate de SUA impotriva lor.
    Deci e nevoie de capcauni…postpone ww3.

  6. 1. Irak:
    probabil stiati deja:
    http://www.agerpres.ro/externe/2015/12/28/armata-irakiana-a-eliberat-orasul-ramadi-12-56-47
    felicitarile de rigoare pentru reusita:
    http://www.agerpres.ro/externe/2015/12/28/washingtonul-saluta-recucerirea-orasului-ramadi-de-catre-fortele-irakiene-kerry–22-12-03
    http://www.agerpres.ro/externe/2015/12/28/hollande-recucerirea-ramadi-cea-mai-importanta-victorie-in-lupta-impotriva-statului-islamic-19-50-33
    si finalul in Irak:
    http://www.agerpres.ro/externe/2015/12/29/armata-irakiana-are-nevoie-de-kurzi-pentru-a-ajuta-la-recucerirea-orasului-mosul-de-la-statul-islamic-ministru–14-35-13
    2. Siria:
    Straniu conflict. Relocari de jihadisti cu avionul si autobuzele:
    “Un acord inedit, care prevedea plecarea, sâmbătă, din trei cartiere din sudul Damascului a circa 4.000 de civili și jihadiști, care aparțin îndeosebi Statului Islamic și Frontului Al-Nosra, a fost suspendat, la o zi după moartea puternicului șef rebel Zahrane Allouche, care conducea miliția islamistă Jaich Al-Islam. ”
    http://www.agerpres.ro/externe/2015/12/28/siria-evacuarea-a-450-de-combatanti-si-civili-din-trei-localitati-dupa-un-acord-intre-regim-si-rebeli-11-22-54
    http://www.agerpres.ro/externe/2015/12/29/evacuarea-a-450-de-persoane-din-zone-asediate-in-siria-s-a-incheiat-surse–00-36-24
    http://www.agerpres.ro/externe/2015/12/28/luptatori-si-civili-evacuati-din-siria-in-liban-si-turcia-19-06-34
    3. Turcia si Arabia Saudita:
    http://www.agerpres.ro/externe/2015/12/29/turcia-erdogan-denunta-revendicarea-de-autonomie-a-partidului-kurd-drept-tradare–11-32-58
    http://www.agerpres.ro/externe/2015/12/28/arabia-saudita-aloca-peste-un-sfert-din-bugetul-pe-2016-cheltuielilor-militare-18-50-10
    http://www.agerpres.ro/externe/2015/12/29/kuweitul-a-decis-sa-trimita-trupe-la-sol-in-yemen-08-52-24

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare