POLONIA, O NATIUNE DEMNA FATA CU DIKTATUL EUROPEAN: “Cine vrea să își păstreze atributele statalității, este imediat diabolizat de Sistem. Pentru că MARELE PLAN GLOBALIST NU SUPORTA ABATERI DE LA PROGRAM”. Martin Schulz acuza noul guvern conservator polonez de… LOVITURA DE STAT din cauza unor schimbari pro-nationale in structurile cheie

18-12-2015 7 minute Sublinieri

PRIMUL MINISTRU POLONEZ REACTIONEAZA DUR. Lech Walesa ameninta cu RAZBOI CIVIL si cu pâra la “strainatate”

d6cc721322d0a20e1790b58f6007f9ee_w590_h350

***

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a calificat luni drept ‘dramatică’ situaţia din Polonia, pe care a comparat-o cu ‘o lovitură de stat’, declaraţii criticate de guvernul polonez, care este acuzat de opoziţia de la Varşovia că reprezintă un pericol pentru democraţie.

‘Ceea ce se petrece în Polonia are caracterul unei lovituri de stat şi este dramatic. Vom discuta în detaliu (această situaţie) în Parlamentul European, în această săptămână sau mai târziu în timpul sesiunii din ianuarie’, a declarat social-democratul german Martin Schulz, potrivit AFP.

În urma acestor declaraţii, premierul polonez Beata Szydlo a afirmat că şeful legislativului european ar trebui să ceară scuze Poloniei.Astfel de declaraţii privind Polonia şi treburile ei – şi nu este pentru prima dată când declaraţiile preşedintelui Schulz iau acest ton şi acest caracter – sunt inacceptabile pentru mine’, a declarat şefa guvernului de la Varşovia. ‘Aştept ca domnul Martin Schulz nu numai să înceteze să facă astfel de declaraţii, ci şi să prezinte scuze Poloniei’, a insistat Beata Szydlo, conform aceleiaşi surse.

La rândul său, ministrul polonez de externe Witold Waszczykowski a calificat declaraţiile lui Martin Schulz ca fiind ”nefondate, nejustificate şi chiar scandaloase’.

Opoziţia poloneză acuză partidul Lege şi Justiţie (PiS, conservator), partid ce conduce guvernul în Polonia, de încercarea de a concentra toate puterile şi de a reprezenta astfel un pericol pentru democraţie.

Ultima polemică a fost legată de tentativele, îndoielnice din punct de vedere legal, ale celor două principale partide politice poloneze – Platforma Civică (PO, de centru), aflată la putere până la alegerile legislative din octombrie, şi PiS, la putere de o lună – de a aduce la Curtea Constituţională judecători apropiaţi poziţiilor lor. Anterior, premierul Szydlo i-a înlocuit pe şefii serviciilor de informaţii, iar PiS a anunţat o reformă în cadrul mass-mediei publice, acuzată de parţialitate, scrie agerpres.ro

  • Cotidianul:

După ce Martin Schulz a comparat situaţia din Polonia cu o “lovitură de stat”. Varşovia: Germania pune interesele sale înaintea securităţii Europei

La nici o lună de la preluarea puterii de către partidul Lege şi Justiţie al lui Jaroslaw Kaczynski, se încing spiritele în relaţia Polonia-Germania. Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz a comparat situaţia politică din Polonia cu o “lovitură de stat”, iar replica Varşoviei nu a întârziat să apară.

Vorbind la radoiul Deutschlandfunk, Schulz a criticat modul martin-schultz-610x300în care au înţeles cei din guvernul eurosceptic să preia controlul asupra instituţiilor statului. “Ceea ce se întâmplă în Polonia are caracteristicile unei lovituri de stat şi e dramatic. Merg pe principiul că vom discuta despre asta detaliat în această săptămână, în cadrul PE, sau cel târziu în sesiunea din ianuarie”, a spus Schulz.

Preşedintele PE a făcut aceste declaraţii după acuzaţii similare venite din partea Platformei Civice, fostul partid al actualului presedinte al Consiliului European, Donald Tusk, care a condus Polonia în ultimii opt ani.

b_szydlo_www625“Acest gen de comentarii – şi nu este pentru prima dată când preşedintele Schulz foloseşte tonul acesta – privind Polonia şi afacerile Poloniei sunt inacceptabile pentru mine”, a declarat noul premier al Poloniei, Beata Szydlo. “Astept ca domnul Martin Schulz să înceteze cu asemenea comentarii, dar şi să ceară scuze Poloniei”, a mai spus premierul de la Varsovia.

Ministrul polonez de Externe, Witold Waszczykowski, a calificat declaratiile lui Schulz drept “nefondate, nejustificate şi scandaloase”. Ministrul a răspuns şi acuzelor aduse de Germania cum că Polonia nu dă dovadă de solidaritate europeană când respinge cotele obligatorii de refugiaţi gândite de Berlin. “Când le-a permis Germania cetăţenilor polonezi să muncească în Germania, după ce am aderat la UE în 2004? După şapte ani. De ce atunci nu a vorbit nimeni despre lipsa de solidaritate?” Astăzi Germania primeşte un milion de sirieni, foarte bine, oameni de pe alt continent”, a spus ministrul pentru Berliner Zeitung, într-un interviu publicat marţi.

“Polonia a aderat la NATO în 1999, dar nici până astăzi Alianţa nu a trimis trupe în Europa Centrală. Motivul este că Germania este preocupată mai mult de relaţia sa cu Rusia decât de securitatea Europei Centrale şi de Est”. “Prin urmare îi întrebăm pe germani: unde este solidaritatea voastră faţă de partenerul cu care va învecinaţi?”

Toată această dispută în care se implică Bruxellesul a pornit de la decizia noii puteri de la Varşovia de a înlocui capii serviciului de informaţii al armatei, serviciului de informaţii externe şi a contraspionajului. În acelaşi timp, noua majoritate doreşte să numească cinci judecători la Curtea Constituţionala (sunt 15 în total) şi face demersuri în parlament pentru a anula numirea unor noi judecători constituţionali de fosta putere, cu doar câteva săptămâni înainte de a pierde alegerile. Ministrul de Externe polonez a precizat că unii dintre şefii serviciilor secrete deveniseră mult prea implicaţi politic şi erau un risc mai mare la adresa securităţii naţionale decât forţele străine.

Ce a provocat reacţia lui Martin Schulz ţine şi de orientarea extrem de conservatoare, eurosceptică şi anti-imigraţionistă a noului guvern de la Varşovia. “Când populiştii de dreapta au la dispoziţie argumentul ca forţe externe – alte ţări – încearcă să intervină în politica internă a ţării lor pentru a corecta lucrurile, aceasta le sporeşte popularitatea mai mult decât orice. Ar trebui să avem grijă la modul în care vom acţiona”, a spus Schulz.

Pentru partidul lui Jaroslaw Kaczynski, o formaţiune pro-americană şi un anti-rusă, însă eurosceptica, nu este vorba decat despre o “isterie”.Este o isterie de neînţeles creată de cercurile liberale”, a spus unul dintre europarlamentarii partidului Lege şi Justiţie.

140605144226-lech-walesa-story-topFostul președinte polonez, Lech Walesa, i-a avertizat pe conservatorii partidului Dreptate și Justiție (PiS), care au preluat puterea în urmă cu o lună, cu privire la riscul declanșării unui “război civil” în Polonia, potrivit unui interviu acordat televiziunii publice joi seara, citat de AFP, preluată de Agerpres.

Desigur, “trebuie schimbate unele lucruri. Conservatorii au dreptate în multe puncte. Dar nu în acest mod”, a declarat Walesa, laureat al premiului Nobel pentru Pace, referindu-se la ultimele legi promovate de noua majoritate parlamentară care urmăresc să schimbe funcționarea Tribunalului constituțional și componența acestuia.

“Reformele trebuie făcute în mod deschis și democratic. Și nu în mod brutal. Ei trebuie să-și schimbe acest fel de a proceda. Dacă nu o fac, îi avertizez, notați bine: aceasta se va termina printr-un război civil“, a spus el.

Lech Walesa a adăugat că va face “totul pentru ca așa ceva să nu se producă”.”Voi încerca să-i conving pe acești oameni. Sunt într-adevăr foștii mei colegi, nu aș vrea să iau poziție împotriva lor”, a declarat fostul președinte. În 1990, el îi avea drept consilieri, înainte de a se certa cu ei, pe Jaroslaw Kaczynski, actualul șef al PiS, și pe fratele său geamăn, Lech Kaczynski, decedat în accidentul avionului prezidențial în 2010, în Smolensk (Rusia).

“Începe să-mi fie rușine pentru această alegere democratică” a polonezilor, care l-au adus pe candidatul PiS Andrzej Duda la președinția țării în 24 mai și au dat partidului PiS majoritatea parlamentară prin alegerile legislative din 25 octombrie. “Nu voi evita să o spun străinătății”, a declarat el.

După o lună de la sosirea la putere a conservatorilor conduși de Jaroslaw Kaczynski, Polonia se află în plină criză politică din cauza numirii judecătorilor Tribunalului constituțional. Numirea de către PiS a cinci judecători aleși de el a suscitat un val de critici din partea opoziției, presei și a simplilor cetățeni.

Un proiect de lege al PiS, dezbătut în prezent în Parlament, modifică sensibil regulile de funcționare a Tribunalului constituțional, care are atribuția de a decide asupra constituționalității legilor.

Zeci de mii de manifestanți au defilat sâmbăta trecută la Varșovia pentru ‘a apăra democrația’ pe care o consideră amenințată de conservatorii populiști și eurosceptici ai lui Jaroslaw Kaczynski. În ziua următoare, susținătorii acestuia au manifestat și ei la Varșovia.

https://www.facebook.com/daniel.gheorghe.374549/posts/1656864967927486

In Polonia dreapta conservatoare, dreapta reala, nu caricatura romaneasca, a castigat alegerile generale. Oamenii s-au pus pe treaba, au inceput epurarea institutiilor publice de “tehnocratii” scoliti prin ONG urile lui Soros sau impusi de Bruxelles. Prima miscare corecta a fost trecerea in rezerva a sefilor serviciilor secrete, considerati toxici. Dupa ejacularea Ungurenilor au trecut pe aparatul de justitie, una din piesele importante ale angrenajului antinational, LiviileStanciu si Codrutele au picat testele de capacitate si integritate. Polonezii , mult mai catolici decat actorul principal de la Vatican si-au luat soarta in maini. A intervenit Troika, a scos lumea in strada acuzand: lovitura de stat, amenintari la independenta justitiei si a presei, demolarea democratiei. Primul ministru polonez, o femeie, l-a avertizat pe idiotul Martin Schulz. In Grecia, imediat dupa referendum, elita bruxeleza a blocat sistemul bancar anuland votul popular. In Polonia situatia e putin mai complicata, catolicii sunt mai greu de ingenunchiat decat ortodocsii si, pina se hotaraste Anglia sa paraseasca Colhozul European, Polonia ar putea sa sparga gheata. In Europa Unita, dreptul la libera exprimare este garantat doar cand reprezinta pozitiile (…) propagandei oficiale.

“Nu se vinde, domne. Nu se citeste, domne. Pe cine dracu interesează, domne?” Astea sînt răspunsurile standard auzite de mine, și nu o singură dată, de la șefi de publicații, de la directori de televiziuni, pînă și de la blogări cînd vine vorba despre “externe”. Sigur că nu-ți cumpără marfa nici dracu dacă o lași vîndută de politicieni apetisanți ca Geoană Mircea sau Diaconescu Cristian. De asemenea, marfa asta e sigur nevandabilă de la chireaci, cumpănași, chifi sau de alte cîteva, puține, avataruri la fel de fotogenice și talentate la scris ca nemaipomeniții prototipi.

De pildă, dacă în România s-ar mai face presă sau, Doamne ferește!, politică, trebuia să fi aflat demult poziționarea guvernului și a fiecărui partid politic autohton relevant față de evoluțiile și demersurile cabinetului de la Varșovia alcătuit din impetuoși conservativi conduși de doamna prim ministru Beata Szydlo. Dar, nu! De ce ne-ar interesa? Ce, polonezii sînt partenerii noștri în UE și NATO? E vreo criză explozivă în vecinătatea imediată, în Ucraina de exemplu, în care Polonia să vrea să joace o carte mare? La astea și la orice alte întrebări asemănătoare, răspunsul românesc e nu. Nu ne interesează, că cică nu se vinde. Sanchi! De fapt, e vorba despre același obișnuit cumul de incompetență cu indolență și talibanism politic năuc. Exemplu, tot din vecini: și pentru presă, și pentru mediile politice, și pentru opinia publică largă din România, Viktor Orban a fost un politician fie inexistent, fie potabil, ba chiar foarte util cîrmacului neaoș și susținătorilor săi în episodul referendumului estival din 2012. Deși în Ungaria lucrurile o luaseră razna cu mult înainte, cumpănașii, chifii etc nu primiseră încă verde la întunericirea tiranului, a bampirului, a dictatorului de la Budapesta. Iar opinia noastră publică, în același sens larg, de la stadiul de complet dezinteres a sărit direct la etapa de tăvălire furioasa, dar numai la aflarea grozavei vești că Orban plus Putin egal lăăv. Revenind la Polonia, texte ca acesta din Washington Post sau comentarii precum cel de la CNN al lui Fareed Zakaria despre “lovitura de stat în curs din Polonia” furnizează un bun instrument de evaluare a felului în care sîntem capabili să ne raportăm la ceea ce s-a petrecut în vara lui 2012 în România. Textele despre lovitura de stat a conservatorilor polonezi seamănă uluitor cu cele despre grozăvia apocaliptică a suspendării din funcție și a referendumului contra prezidentului românesc de acum trei ani și jumătate. Cu deosebirea că actorii din Polonia ar fi trebuit, teoretic, să fie partea bună a forței. Instantaneele astea au ceva din drăgălășenia zglobie al unor imaginare zugrăveli eroice, în care Palatul de Iarnă din Sankt Petersburg ar fi luat cu asalt nu de bolșevici, ci de rușii albi în toamna lui 1917. (Și ce bună ar fi fost o sănătoasă și sîngeroasă revoluție albă, nu-i așa, fetelor?) În fine, cel puțin mie mi s-ar părea interesant de știut cum percep și cum se poziționează față de evoluțiile de la Varșovia și partidele noastre mari, dar și Mișcarea popularului Băsescu. Precum și Mișcarea celor 10. Zece, cu tot cu conservativa Macovei Monica Luisa.

Dacă mai avea cineva îndoieli cum funcționează Sistemul, poate trage niște concluzii observând cazul Franței și al Poloniei.

În Franța, PSD-ul și PNL-ul lor, așa zisa stângă și dreapta, partidele neoliberale, și-au dat mâna ca să scoată din joc un partid din afară, e vorba de Frontul Național, pe care retorica mainstream globalistă îl spurcă zilnic că fiind de extremă dreapta. Am citit numeroase luări de poziție ale celei care îl conduce, Marine Le Pen, și așa ceva mi-a fost imposibil să găsesc.

Nu este o mișcare creștină, așa cum nici în UK Farage nu are nimic creștin în pozițiile sale. Au două direcții principale. Prima ar fi aceea că nu acceptă cedarea de suveranitate națională spre UE și critică birocrația de colhoz a acestei făcături obeze ce normează și capacele la wc și hidrogenul din apă. Excese care ajung pana la intimitatea persoanei, la modul în care trebuie să arate familia și cum trebuie crescuți copiii, ceea ce este aberant și arată tendințele totalitare ale sistemului.

Este criticat rolul de constrictor economic cu Germania la butoane (țară care deține de fapt moneda euro). Ce este asa de uimitor? S-a văzut asta limpede în cazul Greciei și a devoalat sistemul crunt antidemocratic din cadrul unui organism pe care nu-l alege nimeni, Comisia Europeană, chiar ministrul de finanțe Varoufakis.

De fapt, UE s-a grefat pe un proiect nazist și despre asta găsiți căutând cartea “Rădăcinile naziste ale Bruxelles UE” pe care o găsiți în limba română pe internet, gratuit. Rolul Germaniei în viziunea Washingtonului este acela că trebuie sa aducă la ascultare țările din UE.

A două direcție este tema migrației pe criterii economice, mai ales din fostele colonii. Aici este punctul de bătaie al stângii, care are un punct de vedere “umanist” și multiculturalist, chestiune care a castrat total energia națiunii. E drept că și Frontul Național (ca și UKIP-ul lui Farage) produc discursuri emfatice pentru galerie. Media mainstream însă îi marteleaza permanent, ca și “intelectualitatea critică”, GDS-ul globalist.

În fine, Polonia este denunțată de către Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, ca fiind un stat unde are loc “o lovitură de stat”. În fapt, Polonia este într-un proces de recuperare a statalității, la putere venind un partid conservator. Nu numai Schulz denunță presupusă “lovitură de stat”, dar și “ambasadele” și presa americană. Noi cunoaștem tiparul de la referendumul de demitere al lui Băsescu, cel care a fost pivotul central de colonizare a României, deci un personaj indispensabil Sistemului.

Cine iese din schemă prestabilită, cine vrea să își păstreze atributele statalității, este imediat diabolizat de Sistem.

Pentru că Marele Plan Globalist nu suportă abateri de la program. Ce iese din schemă nu este decât o… “lovitură de stat”.

1031773950


Categorii

1. DIVERSE, Articolele saptamanii, Iulian Capsali, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Polonia, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

20 Commentarii la “POLONIA, O NATIUNE DEMNA FATA CU DIKTATUL EUROPEAN: “Cine vrea să își păstreze atributele statalității, este imediat diabolizat de Sistem. Pentru că MARELE PLAN GLOBALIST NU SUPORTA ABATERI DE LA PROGRAM”. Martin Schulz acuza noul guvern conservator polonez de… LOVITURA DE STAT din cauza unor schimbari pro-nationale in structurile cheie

  1. Cateva elemente de care trebuie sa se tina cont in orice fel de evaluare a noului guvern conservator polonez.

    1) Anti-rusismul sau fervent, acum dublat de convingerea lui Kaczynski ca fratele sau a fost ucis deliberat de regimul Putin. (cat ne va ajuta pe toti o eventuala dorinta de razbunare, este de gandit.)

    2) Polonia nu se va indeparta de Vest, dimpotriva (tocmai ce au cerut arme nucleare de la NATO). Problema lor e cu Uniunea Europeana, mai exact cu Bruxelles. Noua conducere incearca sa castige o mai mare greutate in deciziile europene, nu neaparat sa dizolve UE.

    3) Polonia, sub vechea conducere, a fost un aliat apropiat al Germaniei. Nu va mai fi, ci chiar dimpotriva, cu noul guvern. Poate deveni un puternic pilon de presiune asupra Berlinului pe o serie de teme, de la refugiati la politici economice si politici externe (iar asta convine americanilor).

    De aici, probabil, se explica faptul ca Germania a fost mult mai vehementa si prompta fata de noul guvern polonez, asa cum NU a fost in cazul Ungariei, cu toate ca Orban facuse exact aceiasi pasi in privinta politicii interne: valori conservatoare in legislatie, sfarsitul politicii neoliberale (suparare cu FMI, cu bancile, cu corporatiile). Orban, insa, s-a pus rau cu americanii pentru ca extern a batut palma cu rusii, ceea ce nu se va intampla niciodata cu Polonia. Poate de aceea nu s-a auzit, pana acum, o voce critica a vestitului Departament de Stat al SUA, ceea ce nu inseamna neaparat ca nu va exista, la un moment dat.

    Sansele de supravietuire ale guvernului PiS depind de cat de multi dusmani isi vor face. Si lista e lunga:

    – a) prin conservatorism, dusmania lobby-urilor pro-LGBT, abortioniste, precum si a segmentelor corespunzatoare din diplomatia marilor puteri.

    – b) prin politicile economice alternative care vor pune capat neoliberalismului, dusmania bancilor, corporatiilor.

    – c) prin politica “de cadre”, dusmania structurilor de forta transnationale sau infiltrate (servicii secrete, masonerii).

    – d) prin politica externa, probabil dusmania Rusiei si a Germaniei.

    Prin pozitia sa geopolitica, prin pozitionarea conservatorilor polonezi si prin actualul context, prin faptul ca exista deja precedentul economic alternativ ungar, as spune ca singurul lucru care poate fi fatal noului guvern este punctul c). Un control intern detinut de o grupare neinfiltrata este cel mai mare pericol dintre toate pentru “sistem”. In acest sens, poate ca avertismentul lui Walesa are alt sens decat para la strainatate.

  2. Iata zona rosie de care se apropie, pare-se, noul guvern conservator si care-i va grabi sfarsitul. Au dat buzna intr-un birou de contra-informatii afiliat NATO pentru a prelua controlul asupra acestuia. NATO a comunicat, ulterior, ca afacerea e mai degraba interna, biroul nefiind organizational al lor…

    http://qz.com/577452/polands-new-government-raided-nato-counter-intelligence-offices-in-the-middle-of-the-night/

    Poland woke up today (Dec. 18) to news that officials from the country’s new right-wing government tried to enter NATO-affiliated counter-intelligence offices in Warsaw after midnight, using a copied key and accompanied by military police, in order to replace the head of the office.

    “Perhaps in the entire history of NATO it hasn’t happened that a member state attacked a NATO facility,” Tomasz Siemioniak, former minister of defense, currently member of the political opposition, told reporters. The opposition, as well as pundits and journalists, are concerned that the move is part of a campaign by the new Law and Justice government to staff official posts with people loyal to the party.
    Siemioniak called the night-time takeover an “absolute scandal.”

    NATO has cooled the alarmist atmosphere in Poland, saying that last night’s events were an internal matter, underlining that the center was not “accredited” by NATO, in response to Polish TV station TVN24. (link in Polish) The center is not a NATO organ, said the organization, but an “international research center” that works with it.

    Officials from the military counter-intelligence service and the ministry of defense arrived at 1:30 am at the temporary offices of NATO’s Counter-Intelligence Center of Excellence, a training hub for officers from Poland and Slovakia, leading Polish daily Gazeta Wyborcza reported (link in Polish). According to the now former head of the center, col. Krzysztof Dusza, they tried to access certain rooms in the building but because they were sealed, the military police refused to help them enter.

    According to a statement from the ministry of defense, the officials brought the new interim head of the center, col. Robert Bala, into the temporary offices. The ministry offered no explanation, but according to Witold Waszczykowski, the minister of foreign affairs, the Polish representatives at the center “lost access to classified material.” They “had to be replaced by new ones, who have this sort of access,” he told Polish radio.

    “Everything can be done according to the law, not under the cover of night, by breaking in the door,” said Siemioniak. “I want to apologize to Slovakia on behalf of Poland, because these are unprecedented events. We are quickly losing our credibility.”
    The new Law and Justice government likes to operate by night. Poland’s President Andrzej Duda, who hails from the party, took the pledges from newly appointed constitutional court justices in the middle of the night, while a bill to reform the court was presented at 10:30 pm.
    The newly proposed reform of the Constitutional Tribunal is at the centre of a massive political controversy. The new government is seeking to replace previous nominees to the court with its own candidates and change the way it functions, in a way that critics say will hinder its ability to swiftly and impartially review the legality of new laws. Fifty thousand people protested against the proposals last weekend, while the head of the EU parliament Martin Schulz said events in Poland “had the characteristics of a coup.”

  3. Tupeisti polonezii astia cu americanii in carca.Pot sa bag mana in foc ca ii au in spate pe baietii care scriu “eu” cu majuscula.

    Situatia Poloniei e interesanta.De urmarit.

  4. Sunt declaratii politice si manevre de politicieni. Nu e perioada interbelica. Unde mai pui ca Tusk e polonez iar in momentul cand a fost instalat in functie se stia ca vor veni conservatorii la putere in Polonia. Si vicepremierul pe probleme economice, Mateusz Morawiecki, e un bancher care nici macar nu reprezenta interesele capitalului autohton ci pe cele ale unui consortiu strain, cel mai mare de fapt din Europa, grupul Santander. Un tehnocrat cum s-ar zice.
    Toata lumea spune ca Orban e criticat, dar relatiile in el, Tusk si Juncker par extrem de joviale:
    “vine dictatorul”:
    https://www.youtube.com/watch?v=juFxBhDSK9s
    Orban a capatat si el niste avertismente verbale, macar asa de ochii lumii:
    http://www.agerpres.ro/externe/2015/12/16/parlamentul-european-isi-exprima-ingrijorarea-privind-statul-de-drept-in-ungaria-dar-fara-a-cere-sanctiuni-20-49-23
    Ungaria e de mult timp adapost pentru bazele americane si va gazdui de la anul o baza NATO similara cu cea din Romania. Eu n-as zice a batut palma cu rusii, ba din contra. Sa stii ca rusii declara NATO ca principala amenintare si cu toate acestea sa-ti faci o baza NATO inseamna ca ai deja cu totul si cu totul alte optiuni.
    “Since July 2001 Papa AB has been designated as a NATO reserve base. The initial cadre of the Heavy Airlift Wing arrived to Papa Air Base in October 2008 and the Wing officially stood up on 27 July 2009.

    Mission

    Build a multinational team capable of flexibly responding to strategic airlift taskings. Focus that integrated team on conducting all C-17 missions: air land, air refueling and air drop. Partner with our host base, NATO Airlift Management Programme (NAMP) and Boeing to shape a future that supports innovative expansion to a broader mission set.

    Population Served

    Papa Air Base has 1000 total personnel and family members from the nations Bulgaria, Estonia, Finland, Hungary, Lithuania, the Netherlands, Norway, Poland, Romania, Slovenia, Sweden, and the United States, as well as personnel from Boeing and their families.”

    https://rickrozoff.wordpress.com/2014/04/29/u-s-nato-strategic-airlift-base-in-hungary-used-for-deployments-to-poland-estonia-latvia-and-lithuania/
    https://en.wikipedia.org/wiki/Tasz%C3%A1r_Air_Base
    Papa Air Base, Taszár Air Base.
    si fortele terestre:
    https://www.rt.com/news/317995-nato-boost-troops-bases/
    follow the money:
    “Moreover, in a bid to re-assure markets and investors who are worried that the party’s expensive social promises could wreck Poland’s public finances and damage the business environment, Mrs Szydło appointed a number of figures who are seen as fiscally prudent and pro-business to senior roles within the government. The most notable of these is Mateusz Morawiecki, the highly respected chief executive of Bank Zachodni WBK bank, Poland’s third largest lender, who becomes deputy prime minister in charge of economic affairs”
    http://blogs.lse.ac.uk/europpblog/2015/11/30/how-will-polands-law-and-justice-party-govern/

  5. “3) Polonia, sub vechea conducere, a fost un aliat apropiat al Germaniei. Nu va mai fi, ci chiar dimpotriva, cu noul guvern. Poate deveni un puternic pilon de presiune asupra Berlinului pe o serie de teme, de la refugiati la politici economice si politici externe (iar asta convine americanilor). ”

    Punctul cel mai important.

    Sa fie oare Germania in curand eliberata din lesa americanoizilor si sa fie indepartata intr-un final de la conducerea UE ?Ca tot vorbeam de NATO si rolul ei coercitiv fata de Germania post-Hitler.

    Cat despre Polonia…datorii mai vechi ale fratilor anglicani si coloniilor lor independente .Asa se explica “miracolul” polonez.Sigur,pe langa alte fapte si statistici mai putin obscure.

    Cineva spunea ca ultima sansa a Romaniei e ca o mare natiune sa se intereseze de noi si sa ne vrea puternici si dezvoltati,astfel in cat sa gaseasca un partener solid(de preferabil popoare pozitionate mai vestic,in opinia unora,opinie care se vadeste a fi eronata total).Fa-te frate cu dracii pana treci puntea.Da,dar risti sa te frigi,cu toata Romania “normala” cu care ne-am fi procopsit.Moca nu primesti nimic.Credeti ca doar asa,pe “interesuri”,ne vom dezvolta? Niet.Pai nu asta patim de 25 de ani ? Iar singurul “beneficiu” obtinut au fost arestarile preventive…

  6. Centrele de excelenta sunt finantate de statele gazda si sunt un fel de mici birouri de spionaj si analiza strategica..
    Asa ca tipii erau in tot dreptul lor ca, in momentul in care demisul sef de spionaj refuza sa predea cladirea, sa intre peste el.

    “În 2010, România și-a asumat rolul de națiune gazdă pentru un Centru de excelență NATO, care se ocupă de analiza, culegerea informațiilor din surse umane. De altfel, structurile de informații ale Armatei Române sunt foarte apreciate pentru analizele și informațiile pe care le depun la Divizia de informații a NATO. Centrul NATO de la Oradea a venit chiar ca o încununare a activității pe care militarii de informații români le au și iată că, în cinci ani, a devenit o instituție NATO internațională foarte apreciată,’ a declarat ministrul Mircea Dușa.”
    http://www.agerpres.ro/politica/2015/07/29/mircea-dusa-centrul-de-excelenta-nato-din-oradea-o-institutie-internationala-foarte-apreciata-14-15-07
    “There are three different types of supporters for COEs: “Framework Nations”, “Sponsoring Nations” and “Contributing Nations”. Generally, a Framework Nation agrees to take on the responsibility of developing the concept and implementation of the COE. In addition, it agrees to provide physical space for the operation of the COE, as well as personnel to run the institution. Sponsoring Nations contribute financially to the COE and also provide personnel, whose salary they cover. Contributing Nations may provide financial support or some other service that is of use to the functioning of the COE.”
    http://www.act.nato.int/centres-of-excellence
    Centrele organizeaza si workshopuri in care se prezinta lucrari de catre tipi, de obicei din mediul academic, pe teme agreate de NATO.

  7. @enkidu:

    Nu ajunge sa numesti un om din sistemul corporatist ca sa fii de “incredere”. Ponta l-a numit pe Wesley Clark ca sa dea un semnal atat business-ului cat si americanilor si nu i-a folosit la nimic.

    De asemenea, nu cred ca e intamplator ca vocile cele mai critice sunt germane si nu cred ca sunt doar “politicianisme”, gargara.

    Asa cum spuneam, insa, cred ca guvernul PiS ar rezista cu toata agenda sa fara mari probleme, ci doar cu genul de urecheli europenesti, daca nu ar deveni suspect prin masurile sistematice de preluare a controlului intern prin “epurarea” institutiilor cheie sau “de forta”.

  8. “Polonezii , mult mai catolici decat actorul principal de la Vatican si-au luat soarta in maini. ”

    Mortala asta 🙂 .Autorul uita ca polonezii merg pe linia “sfintitului” Ion Paul II,care cu siguranta nu facea parte din marile concerne transnationale mai putin transparente.Mult mai catolic decat argentinianul .Fara dubii,DA .

    ” In Polonia situatia e putin mai complicata, catolicii sunt mai greu de ingenunchiat decat ortodocsii ”

    Sa le-o spui sarbilor…sa vezi scandal atunci.

    Asta sa o creada dansul ,indoctrinatul .Cu istoria invata de la batranei simpatici alde Djuvara,il cred.El uita ca polonezii au fost exemplul tipic de-a lungul istoriei de “ne facem frati cu dracul pana trecem puntea,si poate si dupa” .Cu un fund in caruta si cu celalalt in teleguta.Cu o parte o fac pe-a europenii(cu drepturile,UE,NATO,rachete anti-Rusia,catolici,iezuiti et company) si cu cealalta zic :”hai sa facem cum vrem noi” (sa fim independenti,prosperi,neatarnati bla bla bla).Da,asta-i spiritul de neatarnare polonez.Nu degeaba si-au luat sepe dupa cap de la cazaci ,si mai apoi de la rusi,plagandu-se ca rusii i-au asuprit.Zau?Cine te-a pus sa vi peste Moscova?A fost demult? Asa ti se pare tie polonezule,care gandesti acum cu jumatatea “hai cu UE si NATO ” .II aveai in spate pe vesnicul de pomenire papa,e adevarat si asta.El iti dadea puterea sa o faci pe-a fortosul cu ortodocsii.Acum iti faci trupe paramilitare.Prost esti …

    Am divagat p’aci.Dar cred ca unii fratii de-ai nostri ar trebui sa judece istoria drept,fara sa le planga de mila “fratilor” slavi papistasiti .Din partea lor numai ponoase am tras .Cu rusii am avut de furca doar dupa implementarea iluminismului prin vastele campii moscovite.Atunci domnitorii “iluminati” au gasit de cuvinta sa-si “traga” consilieri machiavelici ,sa se instruiasca si ei dupa moda occidentala.De “enlightenment” n-am scapat nici noi romanii…stim noi de ce.

  9. “Asa cum spuneam, insa, cred ca guvernul PiS ar rezista cu toata agenda sa fara mari probleme, ci doar cu genul de urecheli europenesti, daca nu ar deveni suspect prin masurile sistematice de preluare a controlului intern prin “epurarea” institutiilor cheie sau “de forta”. ”

    Pai asta inseamna “out” cu Polonia .Nu poti sa te atingi de servicii fara sa primesti o palma peste ceafa .Nu poti sa ii dai afara pe americanoizi asa ca ti se scoala tie si vrei “neatarnare” .Da ,se poate,dar …”out” din NATO si UE.Dosarul “Romania si referendumul” vorbeste de la sine.Si sa nu-mi serveasca nimeni gogomaniile cu “polonezii oameni mari,caractere nemaintalnite”.

    Altfel,daca presa va raporta in continuare “lovitura de stat din Polonia” si Polonia nu va fi sanctionata cu nimic,inseamna ca ziarele fac gargara de ochii lumii si ca de fapt greul serviciilor ” inteligente” au fost lasate in liniste si pace.Pacaleala ca sa beleasca analistul ocazional ochii prin ziarele on-line.

  10. Pai Mateusz Morawiecki e un tip din marea finanta mondiala, finanta care stim in ce relatie este cu centrele oculte de putere. Adica Santander …ce sa mai. Locul intai in eurozona si locul 43 in lume intr-un top al tuturor companiilor.
    Tipii din 2000 incoace sunt intr-o campanie sustinuta de achizitii pe intreg mapamondul si nu cred ca fara permisiuni cumperi de capul tau tot ce vrei. E ca si cum ai rasplati Spania pentru credinciosia ei.
    Iar seful filialei poloneze a Santander ajunge vicepremier pe probleme economice. Da-mi voie sa ma indoiesc de “neinfiltrarea” lor.
    PiS asta imi pare setat mai degraba pe legea lustratiei, anti-coruptie si ajutoare sociale decat pe repozitionari fata de Germania. Ei oricum stau in PE in zona euroscepticilor, langa Cameron, afiliere recunoscuta de Parlamentul European, asa ca sunt oarecum firesti schimburile de replici cu Schultz care au avut loc inca de atunci. Au semnat Declaraţia de la Reykjavík bazata pe declaratia de la Praga care spune ca:

    declară că integrarea europeană, ca model de pace și de reconciliere, a fost alegerea liberă a popoarelor Europei, care și-au asumat un angajament privind un viitor comun, și că Uniunea Europeană poartă o răspundere specială de a promova și a menține democrația, respectarea drepturilor omului și a statului de drept, nu numai în interiorul, ci și în afara Uniunii Europene;

    http://www.caleaeuropeana.ro/aecr-a-adoptat-declaratia-de-la-reykjavik/
    http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+TA+P6-TA-2009-0213+0+DOC+XML+V0//RO
    Si ei au mai guvernat odata, perioada cand s-au chinuit tare sa introduca o lege a lustratiei. Si tot atunci nu s-au facut remarcati prin atitudini de genul “sa amanam apocalipsa”. Pentru ei Biserica Catolica e o forta nationala. Nu sunt niste zeloti religiosi.
    E oarecum in firescul Europei de Est ca atunci cand vii la putere sa schimbi sefi dupa sefi si din cate vad nici un oficial din Bruxelles nu a comentat inca. Doar Schultz, dar el un politician..ca toti ceilalti. Nu vad ce ar fi asa suspect. Sefii serviciilor se schimba de cand lumea. Sunt servicii NATO acum. Ar fi reactionat americanii intr-un fel sau altul daca erau chestii deranjante dar Nuland vad ca e cu ochii pe Moscova.
    George Maior e schimbat dar acum e ambasador in SUA. Ce mare schema fu si asta? Asa si la polonezi.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Alliance_of_European_Conservatives_and_Reformists
    PiS e cu

  11. E bine macar ca are curajul de a infrunta un conducator al unui stat european care ne urecheaza…

    http://m.activenews.ro/stiri-politic/Ciolos-raspunde-cancelarului-Austriei-Romania-nu-accepta-amenintari-128022

  12. @ Mirela:

    Stai linistita, ca o sa le accepte fara cracnire. Doar mici jocuri de glezne diplomatice.

    http://www.antena3.ro/externe/germania-tari-juridic-frontiere-ue-330683.html

  13. Dincolo de toate calcule şi anticipările, se poate vedea limpede cam ce foc şi vâlvataie are pe dedesubt aceasta “democrație” , care este de la zi la zit tot mai radicală si mai… autoritara, (dictatoriala), cu cei mici.
    Trebuie sa dispara natiunile şi tot ce ține de aceasta… .
    Pai… atunci… ce mai rămâne democratic din “democrație”, daca un popor nu mai are nici o putere asupra… puterii care îl conduce?
    Ni se dictează totul. Ni se introduc forțat, cetațeni de peste tot, fara a ți se permite macar să te revolți, sa refuzi ce nu poti primi în propria-ți casa (țară).
    Se pare ca Polonia, are oameni curajoşi şi verticali. Daca felul în care fac aceasta va fi de folos Poloniei sau altcuiva, se va vedea.

    Problema, este că, la ora actuala, şi la situatia la care s-ajuns, primejdia interpretarilor (şi nu numai, ci şi a insinuarilor şi acuzațiilor cu ajungerea dupa gratii), este uriaşă. Pot fi acuzați de multe… (de care pot chiar fi vinovați sau pot fi complet nevinovați).
    S-a ajuns astazi (prin ce se lucreaza pe dedesubt), sa nu mai fii sigur de nimic, sa nu mai poți crede nimic pe de-a întregul…
    DEMONUL este lucratorul de capatâi şi maestru aici. El l-a decredibilizat (in Eva) şi pe Dumnezeu. (Nu ve-ți muri…, dimpotrivă… Ve-ți fi ca El…)
    Serviciile secrete… decredibilizeaza totul.
    Nu este primejdie mai mare, astazi, ca iesirea de sub control a acestei puteri ascunse, care declanşeaza razboaie civile… rasturnari de guverne, prabusiri şi crize economice… etc.
    Lumea se pare ca este condusa exact de aceste forțe, şi al treilea razboi mondial, este de multa vreme declanşat aici. Puțin, puțin şi focul subteran va rabufni la suprafața şi va cuprinde omenirea.

  14. http://epochtimes-romania.com/news/jurnalist-polonez-kaczy-ski-nu-este-viktor-orban-dar-va-copia-unele-din-politicile-sale-interviu—242014

    Hubert Koziel este jurnalist la publicaţiile poloneze “Rzeczpospolita”, “Parkiet” şi “Bloomberg Businessweek Poland”.

  15. https://www.facebook.com/daniel.gheorghe.374549/posts/1660819140865402

    De la Bruxelles, de unde vine comisarul Moș Gerilă să ne transmită ,,felicitări de sezon,,, avem încă o dovadă a logicii dictatoriale în care se zbat o serie de birocrați crescuți la umbra acomodării bolșevismului cu ,,economia de piață,,: se forțează prin presiuni uriașe oprirea legii prin care guvernul conservator din Polonia nu răstoarnă vreo ordine constituțională, ci pur și simplu dă voie pe cale legală Parlamentului să respingă prin vot decizii ale tribunalului constituțional polonez. Că pentru Comisia Europeană, democrația nu contează iar parlamentele naționale sunt desconsiderate, nu este un lucru nou, controlul se exercită prin personaje nealese și obediente ,,centrului,, . Ceea ce nu înțeleg acești oameni care populează culoarele insipide ale instituțiilor bruxelleze este faptul că democrația și libertatea sunt mai presus de interesele lor, oricât de mult ar dori ei să îngrădească națiunile est-europene în țarcuri reglementate de
    instituții sfinte ale birocrației postcreștine – ,,Curți,, , ,,mariCurți,, și ,,paraCurți,,!

  16. Pingback: RUSIA considera “in premiera” SUA o “AMENINTARE LA SECURITATEA NATIONALA”/ Tensiuni intre ARABIA SAUDITA si IRAN dupa EXECUTAREA unui cleric siit/ PROVOCAREA POLONEZA. Ministrul de externe conservator: VREM SA NE VINDECAM DE INDOCT
  17. Pingback: POLONIA – PUSA LA COLT DE COMISIA EUROPEANA DUPA PRECEDENTUL ROMÂNESC. Intre timp, Varsovia taxeaza BANCILE (Video) | Cuvântul Ortodox
  18. Pingback: Sir Julian Rose: “MARILE CORPORAȚII CONDUC, guvernele doar le urmează. Corporațiile, lanțurile de supermarketuri, guvernele și UE, toate fac parte dintr-un MARE CLUB. Și tot ceea ce vor să obțină sunt bogăție și putere. AVEȚI O ULTIMĂ
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare