PROPUNEREA IPS IOAN SELEJAN din prima zi de Craciun de sprijinire a REFERENDUMULUI PRO-FAMILIE provoaca… “HALUCINATII” PRESEI ANTIORTODOXE si “tinerilor frumosi si liberi” de pe Facebook. MITROPOLITUL BANATULUI AVERTIZEAZA: “Grecia a fost îngenuncheată în sensul acesta săptămâna trecută” (VIDEO)

26-12-2015 2 minute Sublinieri

Ioan, Mitropolitul Banatului a anunţat, astăzi, la sfârşitul Slujbei de Crăciun pe care a oficiat-o în Catedrala Mitropolitană din Timişoara, lansarea unei iniţiative civice fără precedent. Reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române la Timișoara cere modificarea Constituţiei.

ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului a făcut un apel vineri, în timpul Slujbei de Crăciun, pentru strângerea de semnături care să aibă ca efect modificarea Constituției. Mitropolitul vrea ca princpala lege din România să specifice clar că familia este formată dintr-un bărbat şi o femeie, ca reacţie la faptul că, în tot mai multe state europene, au fost recunoscute famiile formate din persoane de acelaşi sex.

”Este o iniţiaţivă civică pe care fraţii noştrii care iubesc familia creştină ar dori să le-o prezinte celor care conduc destinele acestui neam şi să scrie acolo în Constituţie că familia creştină are la bază codul familiei din Sfânta Scriptură – familia este tocmită după rânduiala lui Dumnezeu – bărbat şi femeie.

De aceea, dacă veţi găsi tineri studenţi care o să vă roage să semnaţi, vă îndemn cu încredere pentru că, dacă nu mă înşel, nu ştiu dacă nu săptămâna trecută, nu ştiu dacă nu Grecia, a fost îngenunchiată în sensul acesta.

Suntem un popor cu mulţi mai mulţi credincioşi şi de aceea să-l rugăm pe Dumnezeu să păzească familia binecuvântată în faţa sfântului alter al neamului nostru. Aici aţi venit frăţiile voastre şi părinţii domniilor voastre – bărbat şi femeie”, a spus ÎPS Ioan, credincioşilor.

”Dumnezeu, prin întruparea sa şi prin înviere, ne-a arătat că nu doreşte ca pământul să fie cel mai mare cimitir antropologic din univers. Dumnezeu vrea ca acest pământ atât de minunat să fie locul bucuriei sale”, a mai arătat mitropolitul.

Nota noastra:

Neodihna spiritului #Colectiv s-a manifestat si in timpul Craciunului, prin reactii tipice fata de atitudinea luata de IPS Ioan Selejan – pana acum, altminteri, destul de apreciat la nivel popular in urma activitatii sale din Covasna si Harghita – in sprijinul initiativei Coalitiei pentru Familie de strangere a semnaturilor pentru referendumul de modificare a Constitutiei in sensul consolidarii familiei traditionale/normale. Este vorba despre:

Astfel, daca o parte a presei a redat stirea neutru,

Adevarul a dat un titlu mai degraba tendentios, accentuand componenta anti a demersului: Mitropolitul Banatului a anunţat că se strâng semnături pentru modificarea Constituţiei. Se doreşte împiedicarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex

Antena3.ro a ridicat potul, titrand, fara jena si fara frica de Dumnezeu, la numai cateva ore dupa ce le murise fulgerator o foarte tanara colega: Propunere halucinantă făcută chiar la slujba de Crăciun. Mitropolitul Banatului cere schimbarea Constituţiei

Romania TV a tinut isonul, folosind acelasi termen: Mesaj halucinant la slujba de Crăciun. Biserica cere SCHIMBAREA Constituţiei

Asadar, e mare soc, e halucinant ca un episcop al Bisericii sustine o initiativa de protejare a familiei, CHIAR de Craciun, daca va puteti inchipui! Este o prima reactie, ceva mai estompata fata de cum ar fi fost in mod obisnuit din cauza perioadei de “liber de Sarbatori”, care preveste genul de baraj si linsaj mediatic la care trebuie sa se astepte cei implicati in campania Coalitiei pentru Familie.

Atitudinea IPS Ioan a intrat, insa, si in gura tinerilor liberi si frumosi de pe Facebook. Pentru ei, mesajul este, nici mai mult, nici mai putin, decat un “scuipat” si ar confirma ca BOR e depasita de timpuri si bazata, auziti, pe “ura” si “dispret”. Pentru a ne fi dat, spre comparatie, exemplul bun al Papei Francisc cu mesajul sau de Craciun.

Sigur, tinerii liberi si frumosi nu au de unde sa stie ca chiar si acest Papa Francisc a indemnat slovenii sa voteze pentru familie in recentul referendum, adica a avut fix aceeasi atitudine pe fix aceeasi problematica si initiativa, acum doar cateva zile.

Sunt realmente …halucinante aceste reactii. Dar, cum spuneam, ele trebuie luate in calcul atat de catre cei care promoveaza campania, cat si de liderii Bisericii.

image-2010-03-15-7033410-41-ioan-selejan


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, IPS Ioan Selejan, Opinii, analize, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Revizuirea constitutiei

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

31 Commentarii la “PROPUNEREA IPS IOAN SELEJAN din prima zi de Craciun de sprijinire a REFERENDUMULUI PRO-FAMILIE provoaca… “HALUCINATII” PRESEI ANTIORTODOXE si “tinerilor frumosi si liberi” de pe Facebook. MITROPOLITUL BANATULUI AVERTIZEAZA: “Grecia a fost îngenuncheată în sensul acesta săptămâna trecută” (VIDEO)

  1. Foarte crestinesc gestul. Slava Domnului ca de Craciun avem ocazia sa marturisim. Eu am semnat deja. Nu degeaba a candidat la postul de Preafericit. Are aluat bun, ca sa nu zic “stofa”, de PF si intelepciunea de a citi vremurile. Daca stam sa dormim, nu mai ajungem la performanta slovenilor, care au combatut prin doua referendumuri aceasta ciuma politica.

  2. Am încredere deplină că nu vom fi mai prejos de sloveni (cinste lor) și că vom răspunde corespunzător şi vom semna suficient de multi pentru a demonstra că suntem majoritari cei normali şi că alături de noi e Dumnezeu. Sărbători binecuvântate tuturor !

  3. Unde trebuie semnat va rog

  4. Admin daca aveti idee unde sa semnez, faceti legatura va rog. Cu amandoua maini semnez

  5. @Gavril, Petru:

    Luati legatura cu cei de la Coalitia pentru Familie prin acest formular: http://coalitiapentrufamilie.ro/sustine-coalitia-pentru-familie/

    Este linkul care poate fi accesat si daca se face click pe logoul campaniei afisat de noi mai jos, la fiecare postare.

  6. admin
    Pai acolo la Coalitia Pt Familie…am semnat. am crezut ca e alta initiativa

  7. @Petru

    IPS Selejan a sustinut prin predica sa initiativa celor de la Coalitia pentru Familie.

  8. Sustin initiativa IPS Selejan referitoare la modificarea Constitutiei!

  9. Semnez pt familia normala: femeie si barbat

  10. Sa nu uitam ca aceasta generatia care uraste atat de mult BOR ,a studiat teilogia in scoala !Biserica trebuie sa isi asume si ea gresala de a fi procedat cu invatamantul teologic la fel cum au procedat si facultatile private ,adica conta cantitatea de studenti si nu calitatea .Asa ca absolventii de teologie odata ajunsi la catedra ,au reusit un astfel de rezultat !

  11. @anghel maria:

    Trebuie sa o faceti accesand linkul indicat mai sus, de fapt: http://coalitiapentrufamilie.ro/sustine-coalitia-pentru-familie/

    F important: semnaturile trebuie date olograf, exista o procedura de strangere a acestora pentru a fi valabile.

  12. Doamne, ajuta!
    la noi in parohie Parintele paroh a strans semnaturi cand a trecut pe la fiecare cu icoana Nasterii Domnului, poate ar fi o idee buna si pentru celelalte parohii, mai ales ca urmeaza inca o vizita pastorala !

  13. @Lazăr!
    Acuzația pe care unii oamenii o aduc Bisericii, Profesorilor de Teologie și Profesorilor de Religie, cum că REBELITATEA și OSTILITATEA pe care unii tinerii din România au început s-o manifeste la adresa Bisericii și a Ortodoxiei, ar fi consecința unei educații teologice și religioase ineficiente și ineficace pe care copii și tinerii din România o primesc în școală, este TOTAL neîntemeiată…! Și iată câteva argumente:
    Generația de tineri care a studiat Teologia NU URĂȘTE BISERICA, chiar dacă unii absolvenți de Teologie creștină, au o viață mai lumească, în ochii unor critici înrăiți ai BOR și nu se ridică la nivelul de “(super)moralitate”, sau “(hiper)moralitate”, pe care unii dintre români îl așteaptă de la Teologii Bisericii!
    Ca să înțelegem de ce nu este vinovată nici Educația Religioasă, și nici TEOLOGIA Creștină și mai ales ORTODOXĂ, care se predă în școlile din România, de NEcredința și de Imoralitatea în care au ALES ca să petreacă și trăiască unii oameni, și mai ales tineri, din țara asta, ar trebui să facem pe de-o parte o comparație și PARALELĂ, între Educația Religioasă care se face și se predă în școlile NONuniversitare și PREuniversitare din România și Educația CIVICĂ care se predă în aceste școli, iar pe de-altă parte o PARALELĂ între Educația TEOLOGICĂ UNIVERSITARĂ, care se predă în Academiile Teologice și Facultățile De Teologie Creștină din România și respectiv Educația UNIVERSITARĂ despre STAT, DREPT și SOCIETATE, pe care stundeții de la Facultățile de DREPT sau Științe Politice și Administrative, ori Sociologie, o dobândesc în cadrul Universităților laice din România.
    La Orele de EDUCAȚIE civică, copii învață noțiuni și date elementare despre societate, stat, legi, drepturi și obligații ale cetățenilor, organizare teritorial-administrativă a statului român etc, dar această educație NU se poate compara cu educația unversitară despre stat, drept și societate pe care o primesc studenții în Facultățile de drept, sociologie, științe politice sau administrative.
    În facultățile de drept, studneți învață CUM SĂ LUPTE ca viitori magistratați împotriva tuturor infracțiunilor care se comit în viața societății românești de către unii cetățeni români, care NU MAI SUNT vrednici de această NOBILĂ Calitate de CETĂȚEAN pe care o au, și învață de asemenea SĂ LUPTE inclusiv împotriva infracțiunilor de “dare de mită”, “primire de mită”, “trafic de influență”, “șantaj”…și NU se învață cum absolvenții de drept să devină CORUPȚI după ce au obținut și dobândit importante funcții în aparatul de stat, al statului român.

    La Orele de Religie, educația religioasă pe care o primesc copii în școlile prublice din România, este o educație creștină ELEMENTARĂ și minimală, LA NIVEL DE CATEHISM, despre Dumnezeul în Care trebuie să CREADĂ, și cum să se Închine Lui, despre ce este Biserica Lui, și cum să se poarte în Biserica Lui,
    Iar în Facultățile de Teologie tinerii stundeți, învață ABIA acolo ce este ADEVĂRATA Teologie Creștină în sensul propriu și real al cuvântului.

    Dar, așa cum NU pot fi acuzați Profesorii De Educație Civică, fiindcă unii dintre copii și mai ales adolescenții cărora le predau această disciplină, au ajuns să aibă o gândire anarhică, sau nihilistă la adresa statului și legilor României, și așa cum NU pot fi acuzați Profesorii de Drept, care predau la Facultățile de Drept din România, că ar fi “vinovați” moral (sau complici moral…) fiindcă unii dintre absolvenții facultăților de drept la care ei au predat și predau încă, și care au ajuns în funcții importante și magistraturi ale statului și au devenit în timp magistrați, sau funcționari sau demnitari de stat CORUPȚI,
    Ei bine TOT așa nu pot fi acuzați nici Profesorii obișnuiți de Religie Creștină, și nici Profesorii Universitari de Teologie Creștină, că ar fi chipurile vinovați și respoinsabili de faptul că unii dintre tinerii României au ajuns să aibă o gândire OSTILĂ la adresa Bisericii Ortodoxe Române!

    Prin Educația Religioasă pe care o primesc copii și adolescenții și tinerii din România, fie la Orele de Religie Creștină, fie în Facultățile de Teologie Creștină,tinerii sunt ÎNVĂȚAȚI, SFĂTUIȚI, ÎNDEMNAȚI, CONVINȘI, MOTIVAȚI și RESPȘONSABILIZAȚI ca să DEVINĂ și să FIE buni creștini în ssocietatea românească și oriunde în lume unde vor vrea ca să își trăiască viața și NICIDECUM nu sunt învățați ca să URASCĂ Biserica sau Creștinismul!

    Factorii care îi determină pe tineri și cu deosebire pe adolescenți, să devină rebeli, răzvrătiți, anarhiști, ba chiar nihiliști în gândire și în comportament, sunt MULTIPLI, și în nici un caz NU POT FI IMPUTAȚI Bisericii sau Educației Religioase!

    Așa că v-aș ruga, să vă reconsiderați opinia privitor la cine este cu adevărat VINOVAT de ura pe care unii tineri au început s-o aibă împotriva Bisericii și a Creștinismului!
    Patriarhul României a spus că OSTILITATEA la adresa Bisericii este COMANDATĂ și ÎNTREȚINUTĂ din afara granițelor României…,iar eu țin să-i dau întru totul dreptate Patriarhului românilor!
    Dumnezeu să aibă milă de noi toți!

  14. Sunt de acord cu propunerea Mitropolitului Banatului.sa dea Dumnezeu sa devina realitate.
    Amin.

  15. @ Lazăr!

    O mică continuare la ideile exprimate în comentariul precedent!

    Am uitat să mai fac o paralelă importantă în comentariul anterior…între educația ANTIcorupție pe care o primesc VIITORII Ofițeri și SUBOFIȚERI de Poliție și respectiv Profesorii de Religie și Teologie Creștină.
    Respectiv:
    La Academia de Poliție din BUCUREȘTI, sau la Școlile de Poliție de la BREAZA și CÂMPINA, viitorii Ofițeri de Poliție ai României, de la “Arma DREPT”, și viitorii SUBofițeri de Poliție, din cadrul Poliției Române, sunt educați cum să lupte PE TOATE PLANURILE și în modul cel mai eficient și eficace posibil, cu orice infracțiune DE CORUPȚIE care se comite pe teritoriul României.
    Și cu toate aceste NU SUNT PUȚINE cazurile când MULȚI dintre Polițiștii României, și mai ales mulți dintre SUBofițerii de Poliție ai Poliției Românea, sunt chiar ei CORUPȚI, ba mai mult decât atât sunt chiar verigi importante în grupuri infracționale care comit (cu ajutorul lor) atât infracțiuni economice, cât și de altă natură pe teritoriul statului român!
    Și atunci cine este vinovată de PERVERTIREA MORALĂ și PROFESIONALĂ a acestor “oameni ai legii”, care trebuiau chiar ei să lupte împotriva “FĂRĂDELEGII”?? Oare Educația UNIVERSITARĂ juridică pe care au primit-o în Școlile de Poliție? Oare Legea pe care trebuiau s-o apere?, Oare cetățenii pe care trebuiau să-i protejeze? Oare Codul Deontologic pe care trebuiau să-l respecte?
    Sau este vinovată INSTITUȚIA PUBLICĂ și STATALĂ a Poliției pentru că are asemenea oameni în rândurile sale??
    NICIDECUM! și CU NICI UN PREȚ! Așa cum nu este vinovată Pădurea cea VERDE și frumoasă, că are uscături în ea…!
    În cadrul Poliției Române, există oameni (cu deosebire OFIȚERI), care sunt de o INTEGRITATE MORALĂ, CORECTITUDINE, ONOARE și CINSTE, cum numai un militar adevărat poate ca s-o aibă!
    Acesștia sunt Polițiști cu MAJUSCULĂ…! Și-i mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a fost dat ca să cunosc personal asftfel de oameni minunați!
    Ei bine tot așa în Școlile din România și în Facultățile de Teologie, din România și în rândurile CLERICILOR din cadrul BOR, de pe întreg cuprinsul Patriarhiei Române, EXISTĂ Teologi, Profesori de Religie și PREOȚI adevărați și AUTENTICI, care DREPT ÎNVAȚĂ Cuvântul Adevărului!
    Nu Teologia Creștină este vinovată de OSTILITATEA care s-a pornit împotriva Bisericii, ci TAINA ÎNȘELĂCIUNII și a AMĂGIRII care se lucrează cu putere în lume ca să-i arunce în înșelare, BLASFEMIE și mai ales APOSTAZIE pe mulți oameni, și chiar pe mulți români…!
    Iar de această LUCRARE de AMĂGIRE care se duce și se desfășoară și derulează în lume, NU SE FACE VINOVATĂ NICIDECUM Biserca, și nici Teologia Ei, și nici Păstorii și Teologii Ei, ci DUȘMANII EI!
    Dumnezeu să aibă milă de noi toți cu al Său Har și a Sa Iubire De Oameni, totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor Amin!

  16. ,,..de aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va uni cu FEMEIA sa si vor fi amandoi un trup.,,Propunerea este valida si familia crestina trebuie sustinuta.In rest toti suntem pacatosi,…..si Domnul a iertat multe….dar cu toate astea este momentul cand crestinii trebuie sa fie si luptatori.

  17. @Vela Gheorghe
    Biserica se face de vina cand nu amendeaza alunecarile ecumeniste, care atrag urgia asupra multora, sau apucaturile neconforme cu traditia bisericeasca. Ma rog Domnului sa ni se restituie Boboteaza, sa nu mai vina cu aghiasma preotii pe la casa omului, dupa ce in prealabil au lipit bilete pe care scrie ca vin cu Boboteaza si noi suntem la zile bune inainte de Boboteaza. Mi se pare o blasfemie, o stricare a traditiei si sper ca Dumnezeu si Sfantul Ioan Botezatorul sa nu lase si la anul sa se intample ceea ce se intampla de ani buni in Timisoara in unele parohii. Am intrebat indirect in Muntele Athos, iar raspunsul a fost: aveti episcop. Avem si Mitropolit, dar mi-e teama ca inca nu a luat la cunostinta ceea ce unii preoti din alte zone numesc aceasta aberatie obicei din Banat si nu indraznesc sa sa comenteze. Nu mi-e clar cine a indraznit sa scuipe pe o traditie milenara, si nu inteleg de ce nu se iau masuri. Traditia Bobotezei nu e de ieri, de alaltaieri. Daca aghiasma mare e jumatate de impartasanie si se da celor opriti de la impartasanie, ce valoare mai are daca se poate stropi cu ea la fel ca si cu aghiasma mica?
    In caz ca citeste Fane ce am scris: nu m-am smintit frate Fane, constat cu tristete.

    @ Vela Gheorghe
    Cand inca lucram la Universitatea de Vest, participam la admitere alaturi de cei de la Teologie, care apartineau de Facultatea de Litere. M-am simtit descumpanita, cel putin, cand am auzit cum dracuie preotii care lucrau la “dulapuri”, adica pazeam si distribuiam corectorilor lucrarile. Cred ca totusi trebuie putin control. La fel cu duhul ecumenist. Platim la gramada, daca nu stim sa ne detasam. Ideea e sa identificam aceste scapari si sa le marturisim, luandu-l ca exemplu pe Sfantul Sofronie de la Cioara. Am avut si o studenta, si mai tarziu prietena, profa de reli care, in inocenta ei, nu stia ce e aia sodomie si a venit sa ma intrebe daca finuta ei, care fusese baptista, dar trecuse la ortodocsi, ar putea avea contact anal.

  18. Pingback: Tot mai multi preoti se implica in sustinerea initiativa de REVIZUIRE A CONSTITUTIEI pentru PROTEJAREA FAMILIEI. Campania ar putea fi discutata in sedinta SINODULUI BOR din ianuarie 2016 (Video) | Cuvântul Ortodox
  19. IPS Ioan Selejan numele Dvs este scris in ceruri!

  20. Pingback: Stanga neostalinista reactioneaza fata de referendumul pro-familie. O asociatie pro-LGBT “CONDAMNA” implicarea BOR in “ORGANIZAREA LAICA” a statului român | Cuvântul Ortodox
  21. Sunt intru totul de acord cu Mitropolitul Banatului. Doamne ajuta sadevina realitate.

  22. Pingback: Pentru inceput bun in vremuri rele. Ganduri despre cele ce au fost si cele ce vor veni | Cuvântul Ortodox
  23. Pingback: PATRIARHUL DANIEL despre ”efortul Bisericii de a APARA FAMILIA NATURALA, TRADITIONALA”/ Scurte observatii privind reflectarea mediatica a campaniei Coalitiei pentru Familie | Cuvântul Ortodox
  24. Pingback: CAMPANIA PENTRU MODIFICAREA CONSTITUTIEI IN SPRIJINUL FAMILIEI. Cate semnaturi s-au strans?/ “MAREA MIZA” a “cruciadei” anti-referendum si anti-BOR/ VASILICA DANILET, justitiarul DNA, respinge FAMILIA NORMALA. “Sunt tari in c
  25. Pingback: CAMPANIA PENTRU MODIFICAREA CONSTITUTIEI IN SPRIJINUL FAMILIEI. Cate semnaturi s-au strans?/ “MAREA MIZA” a “cruciadei” anti-referendum si anti-BOR/ VASILICA DANILET, justitiarul DNA, respinge FAMILIA NORMALA, APROBA ZOOFILIA si AD
  26. Pingback: CAMPANIA PENTRU MODIFICAREA CONSTITUTIEI IN SPRIJINUL FAMILIEI. Cate semnaturi s-au strans?/ “MAREA MIZA” a “cruciadei” anti-referendum si anti-BOR/ VASILICA DANILET, justitiarul DNA, respinge FAMILIA NORMALA si aproba ADOPTIILE GA
  27. Pingback: STRATEGIA GRUPARILOR HOMOSEXUALISTE FATA CU SUSTINATORII FAMILIEI: manipulare, stigmatizare si… Ambasade/ Cum va trece proiectul de furcile caudine ale CCR? | Cuvântul Ortodox
  28. Pingback: Mihai Gheorghiu, reprezentantul Coalitiei pentru Familie: SUNTEM CU TOTII INTR-O SITUATIE FOARTE GRAVA, IN CARE MINORITATI AGRESIVE, LIPSITE DE LEGITIMITATE DEMOCRATICA, ISI IMPUN AGENDA IDEOLOGICA STATULUI. Spectrul “teocratiei atee” instaura
  29. Pingback: Sinodul Bisericii Ortodoxe Române SPRIJINA INITIATIVA de revizuire a Constitutiei initiata de COALITIA PENTRU FAMILIE/ Important: ACTIVISTII LGBT VOR CAUTA SA BLOCHEZE INITIATIVA IN PARLAMENT SI LA CURTEA CONSTITUTIONALA. Ce trebuie sa constientizam? | C
  30. Pingback: In groapa cu lei. Reactii din Biserica pe temele momentului (I). Pr. Constantin Sturzu despre “CLERICALIZAREA” subiectului revizuirii CONSTITUTIEI: “Ce urmează dacă nu vrem să tăcem, ne veţi arunca în „temniţa obştească”, ne
  31. Pingback: COALITIA PENTRU FAMILIE a strans 825.000 SEMNATURI (Video). Conferinta Coalitiei – OCULTATA STRATEGIC de MARILE TRUSTURI MEDIATICE SI TELEVIZIUNI | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare