CUM A FOST POSIBIL ATENTATUL CU CAMIONUL DE PE COASTA DE AZUR, la ce au folosit “masurile sporite de securitate”? STAREA DE URGENTA EXISTA DOAR PENTRU A SE PRELUNGI NEDEFINIT? Delirul lui Hollande si cinismul premierului Valls dau intreaga masura a COMPLICITATII DIRECTE a autoritatilor la seria masacrelor “inevitabile”. De ce “lumea civilizata” nu doreste, de fapt, starpirea ISIS si CINE SUNT ADEVARATII “TERORISTI”? (si video)

17-07-2016 13 minute Sublinieri


Cum a fost posibil atentatul de la Nisa, care sunt cauzele, de ce nu se vrea starpirea ISIS? CRISTIAN TRONCOTA la Esential, cu Mircea Badea

Transcriere de la min. 7:46:

Cristian Troncota: Nu vreau sa complic mai mult analiza, dar eu am citit recent, am reusit sa parcurg cele 600 de pagini ale Memoriilor Doamnei Hillary Clinton. Domnia sa [spune] la un moment dat ca ideea crearii unui stat islamic, pentru a aduce un echilibru in Orientul Mijlociu, a fost plamadita in Biroul Oval. Acolo foarte multi experti, foarte multi geopoliticieni si-au exprimat punctul de vedere privind necesitatea crearii unui Stat Islamic. Nu ne da mai multe amanunte Doamna HC, poate daca va ajunge presedinte al SUA, va veni cu amanunte… [ironie]. Dar mie mi se pare stranie aceasta idee, coroborata si cu faptul ca, totusi, Statele Unite, nu reusesc sa puna capat Statului Islamic, ajutate si de Rusia.

Mircea Badea: Noi putem sa intram in istorie si sa ne amintim si de dictatorii din Irak si din Egipt, care, la un moment dat, au servit unor interese… dar eu vorbeam strict, strict despre actualitate. In acest moment, lumea civilizata are o problema pe care nu reuseste sa o rezolve. 

Cristian Troncota: Despre care “lume civilizata” vorbim, domnule Badea, pe cine considerati dumneavoastra “civilizati”? Vedeti, in urma razboiului din Irak, care a durat 12 ani, au fost 500.000 de victime civili. Asta dupa orice legislatie internationala se numeste crima contra umanitatii. Cine este civilizat si cine este barbar? Cine e teroristul si cine cel care suporta actele teroriste?”

***

  • Cotidianul:

Mohamed-Lahouaiej-Bouhlel-photos6Autorul atentatului comis în oraşul francez Nisa reuşise să ajungă în zonă minţind poliţia că transporta îngheţată şi a aşteptat multe ore în maşină pentru a putea ataca, afirmă surse citate de publicaţia britanică Express, scrie Mediafax.

Mohamed Lahouaiej Bouhlel, un francez de origine tunisiană în vârstă de 31 de ani, închiriase camionul cu două zile înainte şi ajunsese în centrul oraşului Nisa minţind poliţia că transporta îngheţată.

Poliţia ar fi permis staţionarea camionului pe Bulevardul Promenade des Anglais din Nisa, au declarat surse din cadrul autorităţilor franceze.

Carol Davis, un martor al atacului terorist de joi seară din Nisa, a spus pentru RT că forțele de securitate nu au acordat atenția necesară zonei în care a avut loc tragedia. În locul respectiv ar fi fost doar câțiva ofițeri care “doar se plimbau pe acolo, majoritatea timpului vorbind între ei”, scrie B1.ro.

“Deși sunt sub stare de urgență, nu pare a exista niciun fel de securitate” a spus martora, supărată pe lipsa prezenței poliției de la un eveniment organizat pe una din străzile importante din oraș, la care participau 1000 de persoane.

“Cu doar o zi în urmă, am plecat de pe plajă pentru că am crezut că oricine poate veni aici pentru a ne împușca” a completat ea, adaugând că localnicii sunt furioși din cauza modului în care sunt organizate forțele de ordine. “Vedem foarte puțină securitate aici, vedem foarte puțină armată, vedem câteva persoane cu arme automate, doar se plimbă prin zonă, fără a se uita atent, mai mult vorbind între ei”.

Acesta nu este primul incident în care forțele de securitate sunt acuzate că nu au făcut tot ce le-a stat în putință prentru a preveni evenimente tragice, avocatul unui tânăr ce a murit în atacul terorist de la sala de concerte Bataclan din Paris, a afirmat că autoritățile belgiene au permis teroriștilor să intre pe teritoriul francez din cauza sistemului de supraveghere și informații care nu și-a facăt datoria.

Preşedintele Consiliului regiunii franceze Provenţa-Alpi-Coasta de Azur, prim-adjunct al Primăriei de la Nisa şi fost primar al oraşului, îi scrisese președintelui Francois Hollande, cu o zi înainte de atac, pentru a transmite cerinţe ale forţelor de ordine în contextul antiterorist, transmite Le Figaro, citat de Mediafax în pagina electronică.

Christian Estrosi solicita, cu o zi îaninte de atentat, “un mare plan de urgenţă” pentru a-i proteja pe poliţiştii din Nisa şi pentru a le asigura acestora posibilitatea de intervenţie prin diferite mijloace.

Președinta Frontului Național din Franța, care se declară ”foarte furioasă” după atentatul de la Nisa, spune pentru Le Figaro: ”Nimic din ce am propus nu a fost aplicat. Ținând cont de noua natură a terorismului, care acum este un terorism de ocazie, adică fără structură ierarhică, prioritatea este să abordăm ideologia pe care se bazează terorismul. Iar în acest domeniu nu s-a făcut nimic, absolut nimic: nici restabilirea dublei pedepse (n.red. expulzarea din Franța a strainilor condamnați, după ispășirea pedepsei, prevedere abrogată la inițiativa lui Nicolas Sarkozy), nici pierderea cetățeniei franceze, nici închiderea moscheilor salafiste, nici disoluția Uniunii Organizațiilor Islamice din Franta, nici interdicții pentru anumite organizații. În realitate suntem în pragul războiului. Pentru moment suntem într-un război al cuvintelor. Ține de comunicare. Doliul național va ajunge, ca și starea de urgență, cu un doliu național permanent”. Marine Le Pen a acuzat guvernul ”că nu a vrut să ducă o luptă” împotriva fundamentalismului islamist. ”Acum gata, ajunge, trebuie acțiune”, a spus Le Pen.

Germania va înăspri controalele pe aeroporturi, precum și la punctele de trecere rutiere și feroviare la granița cu Franța după atentatul terorist de la Nisa, a informat vineri poliția federală germană, relatează Reuters, citată de Agerpres.

“În coordonare cu forțele de securitate franceze, poliția federală germană își înăsprește controalele în ceea ce privește traficul transfrontalier către Franța”, a precizat poliția într-un comunicat.

Pentru ziarele din Rusia, societatea franceză, și cea europeană în general, ar trebui să-și revizuiască principiile fundamentale și sa țină cont de toată amploarea amenințării teroriste din interior.

După atacul terorist de la Nisa de pe 14 iulie, Ministerul rus al Afacerilor Externe și-a exprimat tristețea pentru pierderea a 84 de vieți omenești, precum și pentru rănirea unui cetățean rus, scrie cotidianul Kommersant. Autoritățile de la Moscova nu au încă informații despre alți trei cetățeni ruși.

Mai multe ziare din Rusia a au reacționat la această tragedie. Într-o analiză publicată de Gazeta.ru, politologul Fiodor Lukianov încearcă să estimeze consecințele acestui atentat. Pentru el, ”israelizarea modului de viață sau subordonarea întregii societăți scopului de a menține securitatea sunt inevitabile. De altfel, Le Figaro citează un turist, evreu francez, care, în ciuda atentatului, decide să rămână în Nisa pentru vacanță și care spune: ”Trebuie ca francezii să se organizeze pentru o luptă permanentă. În Israel e așa tot timpul”.

Lukianov vorbește despre ”satisfacția absurdă” a celor 28 de lideri ai statelor NATO reuniți recent la Varșovia, unde au decis să trimită patru batalioane suplimentare pentru a contracara amenințarea rusă. Faptul că amenințarea din ce în ce mai mare vine din interior îi șocheaza si îi derutează pe europeni”.

Într-un editorial publicat de Kommersant, jurnalistl Maxim Iusin constată că până și măsurile cele mai dure de securitate nu-i pot ”opri pe războinicii jihadului odată ce aceștia au luat in colimator o țară”. Rusia are ”toleranță zero” cu privire la cetățenii radicalizați care au plecat în Siria sau Irak.

”Pentru moment, societatea franceză nu este pregătită pentru toleranța zero. Este prea generoasă și tolerantă cu cei care încearcă să o distrugă”, scrie ziaristul rus.

HOLLANDE_2734654bTrăim în plin absurd de Ionesco: Hollande a salutat curajul forțelor de securitate „toate mobilizate pentru ca acest foc de artificii să fie protejat” ???

Și unicul client al frizerului plătit cu 10.000 de euro / lună a continuat cu delirul:

„Forțele de securitate care s-au mobilizat să neutralizeze asasinul. Am încă în suflet acești tineri polițiști care au acționat pentru ca ucigașul să fie ucis și să se termine cu masacrul (…) Forțe de securitate total mobilizate, total angajate, ajunse la epuizare.”

Ce film a văzut caraghiosul ăsta? Așa a fost protejat focul de artificii de un singur ins, care a ținut în șah un oraș întreg? Și care i-a păcălit că livrează înghețată cu ditamai TIR-ul de 19 tone?

Pe 25 mai 2016, asadar in urma cu nici doua luni, Directorul general al DGSI (serviciul de informatii interne francez) declara in fata Parlamentului: “Noi, serviciile interne, suntem pe cale sa ne orientam resursele pentru supravegherea mai atenta a extremei drepte, care nu asteapta altceva decat confruntarea. Ma stiti ca am avut intotdeauna un limbaj direct; ei bine, va spun ca aceasta confruntare va avea loc. Inca un atentat sau doua si ea va veni. Ne revine sarcina sa anticipam si sa blocam miscarile acestor grupari (de extrema dreapta), care intentioneaza, intr-un moment sau altul, sa declanseze confruntari inter-comunitare.”

Asadar, pentru cine citeste atent declaratia sefului serviciilor interne franceze, o concluzie se detaseaza net: DGSI numara atentatele teroriste, pregatit fiind sa intervina contra “extremei drepte”, cand acesteia ii va ajunge cutitul la os si va avea o contra -reactie! Cei, foarte multi, care se intreaba uluiti, atat in Franta cat si in afara ei, cum a fost posibila succesiunea dezarmanta de atentate islamiste din ultimii ani, sa stie ca raspunsul le-a fost dat, intr-un limbaj direct, chiar de catre seful Serviciilor franceze.

http://www.assemblee-nationale.fr/14/cr-cdef/15-16/c1516047.asp

***

Pe 14 iulie, Francois Hollande, un nimeni care conduce Franta, a declarat presei: Ceea ce ne ameninta este avantul populismelor, dar nu ma voi lasa intimidat de aceste amenintari.”

Prin “avantul populismelor” care ameninta Franta, Hollande facea trimitere la actiunile si cresterea popularitatii asa zisei “extreme drepte”.

Tot pe 14 iulie, la Nisa, dupa ce frumoasele jocuri de artificii au luat sfarsit, un terorist islamist, alt terorist islamist, un franco -tunisian, a intrat cu un camion de mare tonaj pe “Promenada Englezilor”, celebrul bulevard al orasului. Dupa ce a facut o “partie” de 2 km. prin multimea adunata si a lasat in urma sa cel putin 84 de morti si mai multe zeci de raniti, a fost stopat de politie.

Iar Francois Hollande, guvernul si serviciile secrete vor face in continuare totul pentru a stopa ascensiunea populismului. Si francezii? Francezii, se stie: lumanari, coroane de flori, reculegere, concerte de pian stradale, nu ne este frica, toleranta, toleranta, toleranta, nu islamofobiei, nu rasismului.

***

Si acum, ca si dupa celelalte atentate islamiste soldate cu sute de morti si raniti, Francois Hollande i-a anuntat pe francezi ca “Franta este afectata si ingrozita de aceasta noua si monstruoasa tragedie.”

Si acum, ca si in trecutul apropiat, Hollande isi asigura poporul: “Vom continua sa-i lovim pe cei care ne ataca”. Decodificat pentru straini, francezii stiu despre ce este vorba, asta inseamna ca si alti nevinovati vor trebui sa moara in urmatoarele atentate. Sau, cum ar spune iar premierul Manuel Valls: “Trebuie sa ne obisnuim cu asta.”

Si acum, ca si in celelalte tragice ocazii, autoritatile si oamenii politici francezi, si-au exprimat indignarea, socul si durerea pe Twitter.

Si acum, mai mult ca sigur, francezii vor afla in zilele urmatoare ca teroristul islamist – la fel ca si toti ceilalti dinaintea lui – se afla “sub supravegherea” serviciilor secrete. Ba, de ce nu?, chiar a fost eliberat recent de justitia franceza. Ca toti ceilalti dinaintea lui.

Din noiembrie, Franta se afla in stare de urgenta. Acum, starea de urgenta, ce trebuia sa ia sfarsit pe 26 iulie, va fi prelungita cu inca 3 luni. Apoi, cu inca 3 luni…si tot asa. Pana cand Franta va fi salvata de cineva din afara! Dar cine se va mai oferi s-o faca de data asta?!

***

Manuel-VallsDupa atentatele de la Charlie Hebdo si Hyper Casher, Manuel Valls a varsat de la inaltimea functiei sale o galeata de apa rece peste capetele infierbantate ale francezilor, care isi dorea sa scape cat mai grabnic de terorismul islamic. Cunoscandu-se pe sine, si cunoscand foarte bine de ce este in stare si gasca din jurul lui, Valls le-a spus cu toata sinceritatea, ca lupta impotriva terorismului va mai dura cel putin o generatie, asa ca, vor nu vor, trebuie se obisnuiasca cu asta.

Afland ca mai au cel putin 20 de ani la dispozitie, islamistii – nederanjati de Servicile secrete care, potrivit propriului lor sef, si-au orientat resursele pentru supravegherea gruparilor de “extrema dreapta” – au pregatit si comis lantul de atentate care a insangerat Parisul in luna noiembrie. Asa a devenit cunoscut pe intreg mapamondul Bataclanul, in interiorul caruia islamistii au mitraliat zeci si zeci de oameni, in timp ce afara cativa politisti inarmati doar cu pistoale se rugau de soldatii operatiunii Sentinel, inarmati cu arme de asalt, sa-i ajute. Acestia, bine instruiti, stiind si ei ca proiectul anti-tero trebuie musai sa dureze zeci de ani, au refuzat pe buna dreptate sa se implice. Afland asta, membri Comisiei parlamentare de ancheta au ramas bouche bee. Si-au revenit din pumni cand au aflat, apoi, altele si mai si.

Dupa Bataclan, si dupa ce un alt islamist a ucis cu lovituri de cutit un politist si pe sotia acestuia, Manuel Valls a reamintit poporului francez ce conducatori are. Luind apararea serviciilor secrete, vizionarul premier a transmis tuturor o raza de liniste atunci cand a spus, pe 15 iunie: “Si alti nevinovati isi vor pierde viata in viitor”. Cinism? Numai un extremist de dreapta s-ar putea gandi la asa ceva!

Acum, dupa ce la Nisa tot un islamist a asfaltat cu carne de om vreo doi kilometri din Promenade des Anglais, Manuel Valls ar fi putut sa le dea, cu superioritate, una peste cioc gainilor franceze: “Ati vazut, ba, ca nu v-am mintit si ca am avut dreptate?” Nu a facut-o, dar a pus din nou mana pe galeata si a varsat-o repetand ce a spus dupa Charlie Hebdo: ca nu va parasiti locurile si ca lupta va dura o generatie, asa ca… ciugulit placut. Un domn!

***

BataclanGuvernul francez a ascuns pana acum adevarul asupra a ceea ce s-a intamplat in sala Bataclan in timpul atacului islamist care a dus la moartea a 89 de persoane. Comisia parlamentara de ancheta a aflat din marturiile politistilor ca multe dintre victime au fost torturate. Politistii au vazut imagini infioratoare: unele dintre victime aveau ochii scosi cu cutitul, barbati castrati cu organele genitale bagate in gura si femei cu organele genitale strapunse de lovituri de cutit. Jihadistii urmau sa scoata un film de propaganda. Parintele uneia dintre victime a fost informat la morga ca nu-si poate vedea fiul deoarece are ochii scosi si jumatate din fata i-a fost taiata cu cutitul.

In schimb, in apartamentul sau din inchisoarea Fleury-Merogis, Salah Abdeslam, unicul supravietuitor al comandourilor islamiste care au actionat atunci, o duce foarte bine: citeste Coranul, se uita la televizor, sau, in short si tricou, isi face exercitiile fizice intr-o fosta celula care a fost amenajata special in sala de sport.

nice-attack-16Şi terorismul e, în cele din urmă, doar o chestie de percepţie. Dacă un interes înalt poate fi servit de ipoteza că masacrul cutare e terorism organizat, chiar dacă nu e, atunci terorism va fi. Dacă un alt interes, la fel de semeţ, va cere, de exemplu, ca Mohammed Bouhlel să fie definit, în cele din urmă, doar ca „lup singuratic”, atunci lup singuratic va fi, iar cei 84 de morţi vor fi trataţi ca victime ale unei crime de drept comun şi-atît. Interesul semeţ no.2 ar putea aparţine, de pildă, serviciilor antitero franţuzeşti, cărora li se reproşează intens că sînt incapabile să prevină atentate din seria în care Nisa e numai cel mai recent.

De pildă, norvegianul Aders Breivik n-a fost definit drept terorist. Un dement metodic planifică şi apoi aruncă în aer o maşină capcană în perimetrul clădirilor guvernului, omorînd 8 oameni. Apoi împuşcă, bucată cu bucată, alţi 69, mulţi dintrei ei copii. Cu familie, cu vînzătorii din magazinele de unde a cumpărat cele trebuitoare, cu prieteni şi parteneri de delir, dementul putea fi transformat foarte uşor în organizaţie şi proiectat demonstrativ ca exemplar util pe fundalul pericolului crescînd al terorisimului ca principală ameninţare la adresa securităţii globale blabla. Guvernul de la Oslo n-a făcut-o. Poate pentru că Guvernul de la Oslo n-avea de democratizat nimic dincolo de graniţele regatului. Poate că e chiar validă teoria care spune că orice fapt devine aşa cum e definit fix din momentul în care e definit ca atare. Poate că primul pas în combaterea eficientă a terorismului ca principală ameninţare la adresa securităţii globale blabla ar fi să nu-l mai definim ca atare. Să-i tratăm efectele strict în limitele a ceea ce este în fond: crimă de drept comun. Chiar dacă asta e infinit mai puţin vandabil din punct de vedere economic şi politico-mediatic. Şi poate dacă ne demontăm ficţiunile care ni s-au tot montat în cap după 11 septembrie 2001, poate că, odată cu ele, vor dispărea măcar o parte din personajele distribuite în rolul inamicului atît de necesar tuturor cîrmuirilor din toate timpurile.

Ieri, de ziua Franţei, un terorist mic a intrat cu camionul în mulţime la Nice şi a creat premisele unei isterii în presă şi pe facebook. Isteria constă în lamentaţii ca: “puteam să fiu şi eu acolo”, “afară cu musulmanii din Europa”, “musulmanii nu pot fi asimilaţi”, ş.a.m.d. Undeva s-a făcut raţionamentul: asasinul era tunisian, deci musulman, deci terorist. Mă rog, nu e un raţionament, ci un reflex condiţionat, transmiteţi felicitările mele mass-mediei pentru dresaj, dar sigur aveţi şi voi partea voastră de contribuţie, că doar nu vă ţine televizorul legaţi la minte. A făcut şi şcoala ceva efort, atunci când v-a predat literatura absurdului, adică a lipsei cauzalităţii, a neconectivităţii, când în realitate nu există aşa ceva. Există doar nişte critici literari rataţi care n-au izbutit să vadă mizele autentice ale unei literaturi subtile, dar deloc absurde.

nato-1-jumboÎn 2011, pe când la conducere se afla Nicolas Sarkozy, Franţa a desfăşurat timp de opt luni o operaţiune militară în Libia. A fost un război de agresiune în toată regula, purtat după modelul invaziei din Iraq iniţiate de Bush tatăl şi fiul, şi anume vizând anihilarea reprezentanţilor statului, distrugerea infrastructurii şi instalarea haosului. Recent, Franţa a mai început o campanie şi în Mali, dar la scară mai redusă. În caz că nu ştiţi, astfel de războaie presupun moartea a zeci de mii, până la sute de mii şi milioane de civili. Nu sunt victime colaterale decât în limbajul de presă, adică în manipulare, în realitate fiecare război postmodern presupune omorârea de civili. Adică oameni ca şi noi, neînarmaţi, care merg la slujbă, se căsătoresc, fac copii, citesc cărţi şi visează. Vorbesc limbi diferite de limbile europene, au o altă religie dar, ca şi noi, respiră. Unii sunt mai bogaţi ca europenii, dar cei mai mulţi dintre ei se mulţumesc cu foarte puţin şi nu suferă din cauza asta, pentru că în cultura lor idolii consumismului nu sunt foarte puternici, iar bogăţiile orientalilor nu se confundă întotdeauna cu obiectele.

Atunci când ataci undeva pe glob, îţi asumi automat că cineva s-ar putea să vină şi să facă acelaşi lucru şi în ţara ta. Acesta e veacul şi acestea sunt posibilităţile tehnologice. Sigur că suntem pregătiţi să ne apărăm împotriva cuiva care ar încerca să arunce o bombă dintr-un avion, dar e ceva mai greu să lupţi cu un om care duce o bombă într-o geantă de voiaj. Un tanc ar fi rapid anihilat, dar un camion se poate oricând transforma într-un tanc, lucru care ne poate lua prin surprindere. Probabil că e înfiorător un civil care atacă alţi civili în Franţa, dar nu mai înfiorător ca tânărul sexy cu aer de metrosexual care urcă într-un avion supersonic Mirage şi aruncă o bombă de 5 tone peste un cartier populat din Tripoli.

Nu, nu există nicio problemă legată de islam. Enormitatea asta vi se spune pentru că sunteţi dispuşi s-o înghiţiţi pe nemestecate. Dacă ataci un tigru, vei fi sfâşiat la un moment dat de fiare, pentru că şi tigrul, ca şi omul, vrea să fie tratat cu respect. Nu tigritudinea este cea care duce la violenţă, ci faptul că te-ai dus cu gânduri mişeleşti acolo unde nu-ţi era locul. Dacă ai deschis un front împotriva ţărilor islamice pentru a obţine resursele lor naturale prin forţă, e o ipocrizie să spui că musulmanii te atacă pentru că sunt musulmani. Nu-mi spuneţi că islamul s-a răspândit cu sabia pentru că este ieftin clişeul şi uşor de combătut, trebuie doar să deschidem nişte cărţi de istorie. În Indonezia sunt 400 de milioane de musulmani, mai mult decât în toate ţările arabe la un loc, cercetaţi care armată islamică a ajuns în Indonezia. Dacă vi se pare prea departe, încercaţi să găsiţi o armată islamică în Africa Subsahariană. Cu păcăleala islamică vi se sugerează că nu răul pe care europenii l-au făcut în Orient ar fi problema, ci natura intimă a orientalului, incapabil să primească “civilizaţia” ce i se îndeasă cu forţa pe gât.

Vă rog eu mult să nu-mi aduceţi exemplul martirilor Brâncoveni în sprijinul tezei răspândirii islamului prin violenţă. Fiţi puţini atenţi şi recapitulaţi mental episodul: un sultan turc îl pune pe domnul Valahiei să aleagă între convertirea la islam şi moarte, iar domnul Valahiei, împreună cu feciorii lui, aleg moartea. Acest episod este cel mai bun argument ÎMPOTRIVA tezei răspândirii islamului prin violenţă. Ce-i atât de greu de priceput că acest eveniment singular s-a dovedit un eşec, admiţând că scopul convertirii ar fi existat aievea, şi n-ar fi fost mai mult decât o simplă clauză politicoasă comunicată unui condamnat pe care Înalta Poartă nu-l mai considera un vasal sigur.

De ceva vreme, li se reproşează musulmanilor din Europa că nu sunt “integraţi”. Păi, să vă zic o chestie, nici eu nu-s integrat. Refuz să mă închin zeilor consumismului, naţionalismului, tehnologiei, modernismului, democraţiei, relativismului, nihilismului, multiculturalismului. Refuz să mă integrez în aşa ceva ca să nu mă dezintegrez. Practic o religie orientală, mă închin Logosului întrupat şi-mi petrec vremea citind cărţi scrise, cele mai multe dintre ele, în urmă cu 1000-1500 de ani. Folosesc un computer cu inima cu care am folosit o căruţă, conduc un automobil la fel cum am folosit sapa, coasa şi grapa. Acestea sunt instrumente, păstrând anumite rezerve cât se poate de justificate, instrumentele nu mărturisesc nicio integrare.

De ce ar vrea un om religios să se integreze în Europa modernă? Adică, de ce ar vrea un credincios practicant, creştin sau musulman, să-şi abandoneze religia, tradiţia, limba sacră, civilizaţia din care provine şi care este toată în mintea lui, pentru că acolo e civilizaţia, şi să se transforma într-o pleavă indiferentă şi fără greutate, într-un european ateu şi modern? Cât de agresiv trebuie să fie cineva pentru a cere unui seamăn al său să se supună unei spălări pe creier, cu aerul că aceasta este soluţia? Cât de ignorant trebuie să fie cineva ca să se considere concomitent şi creştin şi modern, de ca şi cum Iisus, apostolii, sfinţii părinţi, ar fi fost altceva decât cei mai anti-moderni şi cei mai neintegraţi dintre oameni, ferment al revoltei autentice şi al non-conformismului înalt?

Aş vrea să văd, sunt un naiv, fireşte, aş vrea să văd că Franţa îşi va restarta relaţiile cu lumea islamică, în numele respectului faţă de celălalt. Aş vrea să-i văd condamnaţi pe George W. Bush şi pe Tony Blair, criminali de război care au orchestrat invazia şi distrugerea Iraqului. Aş vrea să văd că petrolul e pe bani, şi nu este obţinut cu preţul sângelui. Aş vrea… dar multe mai vreau! Şi oameni inteligenţi, informaţi, suspicioşi când li se bagă o prostie în cap, şi copii cuminţi, şi babe frumoase… Realitatea e că înţelepciunea cere timp şi e descurajantă, pe când prostia se rezolvă repede şi are multe şanse să fie definitivă.

La urma urmei, de ce ai crede că şi în altă cultură decât a ta există oameni, valori şi virtuţi? Nu-i mai comod să consideri că tu ai trecut testul de inteligenţă, născându-te pe continentul potrivit, cu religia über alles? Nu-i mai facil să crezi că rostul celorlalţi este să te admire pe tine, să te slujească pe tine, să-ţi servească cel mult drept decor când mergi tu să-ţi faci undeva un selfie exotic? Nu, nu sunt de acord cu erezia multiculturalismului. Nu cred că trebuie să-mi cer scuze în numele “crimelor făcute de omul alb”. Nu mă simt deloc agresor ştiindu-mă bărbat, european, alb şi creştin. N-am moştenit pe mâini sângele nimănui. Aş cădea în acelaşi simplism irelevant în care se complac şi cei care spun că “nu toţi musulmanii sunt terorişti, dar toţi teroriştii sunt musulmani”. Categoria numită “terorist” nu există pur şi simplu. Am căutat-o în textele sacre şi n-am dat de aşa ceva. Există doar oameni răi şi păcate grele. Iar tipii în costum şi cravată la gât fac mult mai mult rău decât nebunii care ajung la bombe artizanale sau transformă camioane în tancuri. Marii terorişti ai lumii n-au omorât cu mâinile lor pe nimeni, dar sunt maeştrii incontestabili ai haosului de azi.

Se starneste un vuiet, prin aer, sub forma unei intrebari, ori de cate ori aflam ca intr-o noua tragedie dementa au murit oameni nevinovati.

Intrebarea este ... “de ce nu si in Germania?”

Aflata la limita adevarului, putem considera intrebarea ca o figura de stil, un soi de hiperbola.

Raspunsul, tot la limita adevarului, poate fi formulat in acelasi stil … “pentru ca niciun om normal nu-si face nevoile in mijlocul propriei sufragerii si nici nu-si detoneaza propriul confort.

Vorbim despre teroristi, considerandu-i astfel pe cei care provoaca atentate sinucigase. Este o grava eroare care abate lupta impotriva terorismului, pe un drum lung, fara sfarsit. Aceia nu sunt teroristii, sunt “creierele spalate”, alese profesional, dupa criteriul “creier cat mai neted” care nu pot procesa mai mult de cateva clisee, bine sadite in cele cateva circomvolutiuni.

Teroristul nu-i tampit sa se sinucida. El face parte dintr-o retea tip fagure, cu buget propriu din care se indestuleaza, el si familia lui, are oarece autonomie dar nu multa si crede, in mica masura, in dogmele pe care le planteaza in “creierele spalate” si face parte dintr-un “proiect” amplu despre care stie doar atat cat este necesar.

Exista structuri informative care sunt pe urmele lor, chiar pe lantul piramidal dar exista o problema.

Problema o reprezinta alti dementi, de pe ambele tarmuri ale Oceanului care daca accepta ca razboiul rece s-a terminat iar cortina de fier trebuie sa cada pe o alta scena, nu cea politica, se tem ca vor muri de foame.

De aceea “creierele spalate” ajung si se detoneaza unde trebuie, iar teroristii traiesc linistiti alaturi si in mijlocul nostru.

13700008_1307892872556806_3410554583121319380_n


Categorii

America, Articolele saptamanii, Mircea Badea, Statul Islamic (ISIS), Teroarea "terorismului", Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

23 Commentarii la “CUM A FOST POSIBIL ATENTATUL CU CAMIONUL DE PE COASTA DE AZUR, la ce au folosit “masurile sporite de securitate”? STAREA DE URGENTA EXISTA DOAR PENTRU A SE PRELUNGI NEDEFINIT? Delirul lui Hollande si cinismul premierului Valls dau intreaga masura a COMPLICITATII DIRECTE a autoritatilor la seria masacrelor “inevitabile”. De ce “lumea civilizata” nu doreste, de fapt, starpirea ISIS si CINE SUNT ADEVARATII “TERORISTI”? (si video)

  1. A fost interesanta si discutia de pe Realitatea(cea de vineri seara).Domnul Cristian Diaconescu a scos ceva informatii din putul politicii externe.Desigur,aveam si un teoretician marxist in platou care ne ducea cu zaharelul pe parcursul intregii emisiuni.

  2. Chiar, de ce sa se integreze musulmanii?Buna intrebare…dar ce au cautat ei in Europa cea atat de diferita de ei si de ce n-au ramas in tarile lor, unde valorile lor sunt unanim impartasite?Daca vor altfel de viata, sa accepte atunci si alta societate, cladita pe cu totul alte valori.A, au primit tot ce se poate in aceste tari europene si apoi au inceput sa muste mana care i-a hranit????cat de corect pare asta?Suntem diferiti si in cazul in care vrem sa convietuim trebuie sa acceptam regulile altora, cui nu-i place sa stea acasa, in Tunisia, Maroc , Siria(cu razboi sau fara)…imi pare simplisim

  3. ” ”Trebuie ca francezii să se organizeze pentru o luptă permanentă. În Israel e așa tot timpul”. ”

    =) Pfff…rusii astia.Smecheri,ca deobicei. Nu vor ezita sa atraga atentia asupra miscarilor periculoase de extrema-dreapta . 🙂

    Da,da…ca in Israel.Adica sa fi atacat cu prastia?

  4. ” De aceea “creierele spalate” ajung si se detoneaza unde trebuie, iar teroristii traiesc linistiti alaturi si in mijlocul nostru. ”

    Hmmm…bine punctat.

  5. @admin

    “Radu Iliescu: Am cercetat degeaba, teroriştii nu există”

    Articolul a fost primis prost de crestinii nostri autohtoni .Chiar in majoritate.

  6. @ Emanuel:

    Nu ne mira.

  7. Mi se pare ciudat cum un camion a reusit sa zdrobeasca atatia oameni intr-o tara considerata inima UE si NATO.Nu cumva chiar aceste organizatii sunt complice adica sase amplifice si mai tare conflictul cu musulmanii?Am auzit la o stire pe RTV ca s-ar fi tras si focuri de arma asupra oamenilor de au rezultat atatia morti.Sa fie doar un act terorist, sau un inceput de razboi, ca tot se spune ca bate razboiul la usa?Sa fie intamplatoare si actiunea din Turcia, unde SUA a sarit imediat sa apere asa zisa democratie?

  8. Sunt de acord cu Radu Iliescu. Teroriștii sunt de două feluri, cei reali – adică aceia gen „haiduci”, și cei de azi, adică imaginari – cei pe care vor să ni-i inoculeze mai marii lumii. Cum săi găsești pe teroriști dacă nu sunt. E durere mare dacă lumea nu mai crede că există teroriști. Unii din asta „trăiesc”, cu asta se ocupă zi de zi pentru a-și atinge țelurile nebunești. Numai că teroriștii inventați nu sunt prinși vii, și aceasta pentru ca nu cumva să le scape la careva vreo „păsărică” și să deconspire totul. Minciuni, minciuni, și iarăși minciuni. Un coleg de serviciu, acum vreo șase ani în urmă mi-a zis: „ Colega, știi de ce nu-i prindem noi(în firma la care lucram) pe hoți? De ce, i-am răspuns eu cu această mică și firească întrebare ? Pentru că noi suntem hoții !” Am rămas uimit de răspunsul lui, și nu glumea. Răspunsul colegului meu se potrivește mănușă cu situația de față. Ce teroriști, de unde să-i ei dacă-s inventați? Culisele să trăiască (!!?), căci așa o duc bine păpușarii teroriștilor inventați. Ați văzut vreun terorist prins până acum? Chiar și la Revoluția din Decembrie 1989 din București, ați văzut pe vreunul prins? Păi cum să fie prinși, căci dacă se întâmplă așa ceva, le poate ieși „porumbelul” din gură când te aștepți mai puțin, și se duce tot aranjamentul de culise, cu tot cu Culise pe apa Sâmbetei. Teroriștii trebuie să existe doar în mintea „prostimii”, ca „prostimea” să nu poată zice nimic în fața măsurilor de urmărire a fiecărei persoane în parte și a renunțării la principiul de stat suveran. Cum să mai fii suveran când ai teroriști în interiorul tău ca stat? Sau vrei cumva să distrugi lumea? Noi suntem cei care apărăm lumea de teroriști, și trebuie să faceți ce vă spunem noi. (așa ne zic mai-marii planetei). Iată-ne ocupați fără un pic de luptă. După cum v-am spus, terorismul a devenit „mănușă” pentru unii. Cineva în comentariile de mai sus se întreba, pe bună dreptate, :Care sunt de fapt adevărații teroriști? DIVERSIONIȘTII, am putea spune. Oare greșim?

  9. George Șerban pune întrebarea : De ce nu… și în Germania? Bună întrebare. Pentru că la nivel înalt, se vede treaba că numai unii dintre șefii de stat, mai slabi se pare, acceptă ca în țara lor să aibă loc asemenea masacre. Merkel nu poate accepta așa ceva. Și între mai marii lumii există ierarhii. Cei mai mari dintre cei mari ai lumii impun unde trebuie să aibă loc evenimente șocante pentru lumea întreagă. Nu vedeți că germanii au și spus că vor lua măsuri mai aspre privind controlul la frontieră, chiar dacă la ei nu s-a întâmplat niciun eveniment. Întreg mapamondul, (eh, nu chiar întreg, căci Rusia, China, Iranul, Coreea de Nord, dar și alte țări, nu fac această „politică” a genocidului), dansează după cum „cântă” o mână de „șefi”, care nici ei nu cântă ce le place, ci ceea ce li se transmite. Guvernul Unic Mondial trebuie să se „nască”, conducerea unică a toată lumea trebuie să apară. De aceea se duc astfel de „lupte”. Iar mai marii se folosesc de principiul anticreștin: „Scopul scuză mijloacele”. Pentru acești diversioniști cei care au murit și care or să mai moară sacrificați în numele unei idei luciferice, nu sunt decât un număr, cum un număr doresc ei să fie fiecare om al planetei în parte. Aici s-a ajuns cu gândirea, dacă o mai putem numi, desigur, gândire. Este vremea lui PINOCCHIO !

  10. Pingback: Comportament dubios al autoritatilor si institutiilor de forta franceze. PROCURATURA A CERUT STERGEREA COMPLETA A INREGISTRARILOR CAMERELOR DE SUPRAVEGHERE CU MASACRUL DE LA NISA/ | Cuvântul Ortodox
  11. Pingback: Comportament dubios al autoritatilor si institutiilor de forta franceze. PROCURATURA A CERUT STERGEREA COMPLETA A INREGISTRARILOR CAMERELOR DE SUPRAVEGHERE CU MASACRUL DE LA NISA | Cuvântul Ortodox
  12. Cand clownii sunt la conducere, lumea se confrunta cu The Joker

    François Hollande passe pour un clown au journal de 20h sur TF1
    https://www.youtube.com/watch?v=_fHJXZhk5Ps

    Les meilleurs sketchs du clown Francois Hollande
    http://www.tagtele.com/videos/voir/146083/

    http://fr.king-buzz.com/video/89/francois-hollande-le-president-clown

    François Hollande le clown psychopathe
    http://www.actualite.co/83203/francois-hollande-le-clown-psychopathe.html

  13. Pingback: ATAC TERORIST IN BARCELONA. 13 morti si zeci de raniti, printre care si un român, dupa ce o DUBA a intrat in MULTIME/ Ca si in alte cazuri, principalul suspect ar fi fost cunoscut de politie/ Comunicatul Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei si Portugali
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare