FOOD INC. Documentar care denunta SISTEMUL ALIMENTAR INDUSTRIAL. Obezitate si diabet pentru profit corporatist (Video)

23-07-2016 1 minut Sublinieri

„Food, Inc.” este un film documentar după vizionarea căruia nu vom mai privi masa de zi cu zi la fel, în mod cert. Filmul denunță practicile sistemului alimentar industrializat din Statele Unite ale Americii (implementat cu tot mai mare avânt și în România) și efectele acestuia asupra mediului și sănătății oamenilor, asupra economiei și drepturilor muncitorilor.

Rezervele de hrană occidentale sunt controlate de o mână de corporații. Acestea, de cele mai multe ori, pun profitul mai presus de sănătatea consumatorului, prosperitatea fermierului sau siguranța muncitorului sau a mediului înconjurător. Avem pui cu pieptul enorm, cotlete de porc perfecte, soia rezistentă la erbicide, până și roșii care nu se strică, dar avem și noi tulpini de E-coli, o bacterie nocivă care îmbolnăvește 73.000 de americani în fiecare an. Suntem luați cu asalt de obezitate – mai ales copiii – și de o epidemie de diabet, care atacă îndeosebi adulții.


Categorii

1. DIVERSE, Alimentatia (E-uri aditivi cancerigeni), Corporatism, Razboiul impotriva sanatatii, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “FOOD INC. Documentar care denunta SISTEMUL ALIMENTAR INDUSTRIAL. Obezitate si diabet pentru profit corporatist (Video)

  1. Românii se află în „cea ma bună formă”, un procent de doar 9,4% dintre adulţi fiind obezi, urmaţi de italieni (10,7%), olandezi (13,3%), belgieni şi suedezi (14%), potrivit unui studiu Eurostat citat de Euronews. Aşadar, singura ţară din UE unde procentul adulţilor obezi este mai mic de 10% este România.

    De partea cealaltă, 26% dintre adulţii din Malta sunt obezi, fiind ţara cu cel mai ridicat procent din UE. Malta este considerate astfel cea mai „obeză” ţară europeană.

    Topul ţărilor europene cu cei mai mulţi adulţi obezi este continuat de ţările baltice precum Estonia şi Letonia (20.4% si 21,3%), Ungaria (21,2%) şi Marea Britanie (20.1%), în care mai mult de o cincime dintre adulţi sunt obezi.
    http://www.zf.ro/eveniment/romania-este-pe-primul-loc-in-topul-tarilor-europene-cu-cea-mai-scazuta-rata-a-obezitatii-de-partea-cealalta-cei-mai-obezi-europeni-sunt-maltezii-15845893
    http://www.business-review.eu/news/romania-the-eu-country-with-the-lowest-share-of-obese-adults-122337

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare