NUCLEARA FINANCIARA AMORSATA GEOPOLITIC: CADE DEUTSCHE BANK? In timp ce Germania impunea austeritatea in UE, bancherii nemti se ocupau de MANIPULAREA PIETELOR si crearea de CONTURI FALSE

3-10-2016 10 minute Sublinieri

deutsche-bank-faliment

Nu este deloc, din nefericire, o discuţie teoretică. Ci una care se poartă, deja, la nivelul avertismentelor imediate.

Avertismente asupra consecinţelor fatale pe care le poate avea căderea unei bănci de mărimea şi importanţa celei germane, considerată bancă sistemică, ceea ce înseamnă că un eventual faliment s-ar repercuta instantaneu nu numai asupra întregului sector bancar german şi european, dar ar putea determina un tsunami de dimensiuni uriaşe care să scuture întreg sistemul bancar, financiar, economic şi social global.

Lucrurile au devenit într-atât de serioase încât, spre exemplu, colega mea Isabelle de Laminne de la secţia economică de la LE SOIR a scris deja un articol în care-i avertizează pe clienţii belgieni de la DEUTSCHE BANK că „în cazul în care se tem pentru viitorul băncii şi al economiilor lor, să nu lase mai mult de 100.000 euro de persoană şi per cont la această instituţie… şi persoanele care deţin creanţe sau acţiuni ale băncii trebuie să fie şi ele atente căci, într-o asemenea situaţie, ele nu sunt acoperite de niciun fel de garanţie”. Avertizând şi că, în acest moment, destinul băncii „este suspendat doar de un fir…în doar un an de zile, valoarea titlurilor DB au scăzut cu 50% din valoare şi, în acelaşi timp, este supusă unei amenzi colosale din partea autorităţilor americane”.

Însuşi şeful executiv de la DB, John Cryan, citat de Bloomberg, avertiza la începutul acestei luni că vor exista consecinţe fatale pentru deponenţi şi pentru schemele de pensii” .

Imposibil să existe dubii asupra solidităţii, credibilităţii şi respectabilităţii Deutsche Bank, spunea Wolfgang Schäuble, ministrul german de Finanţe pe 9 februarie, la Paris, cu ocazia celui de-al 48-lea Consiliu economic şi financiar franco german,iar Preşedintele de la Bundesbank, Jens Weidman adăuga: „Nu este posibil să avansezi pe drumul solidarităţii dacă nu avem soliditate la nivelul băncilor”. Perfect adevărat, în principiu, numai că – notează Romaric Godin de la ziarul La Tribune – exact în momentul respectiv, acţiunile primei bănci germane scădeau la cel mai jos nivel din istorie.

Miercuri în această săptămână, titlurile de asigurare CDS – asigurare contra falimentului – ale Deutsche Bank evaluau la aproape 20% riscul unui faliment în următorii 5 ani. Nivel demn de instituţiile bancare cele mai puţin recomandabile din sudul Europei”, scrie Godin.

În acest moment, cel puţin deocamdată, cancelarul Angela Merkel a spus că statul nu va acorda niciun fel de sprijin băncii germane care a fost, după cum ştiţi, condamnată de justiţia americană să plătească o amendă de 14 miliarde de euro pentru responsabilitatea pe care o are în cazul produselor „subprimes”. Reacţia pieţelor a fost imediată, astfel încât valoarea grupului DB pe bursă a scăzut la aproape jumătate faţă de începutul anului, adică la 14,7 miliarde Euro faţă de 31,2 miliarde Euro cât era la 31 decembrie 2015. Ceea ce înseamnă că valoarea amenzii americane este echivalentă, în acest moment, cu valoarea bursieră a întregului grup Deutsche Bank.

Există o problemă în imediat? Cu siguranţă. Chiar trei.

Prima este că evenimentele acestea pot declanşa, cel puţin, o criză de încredere a investitorilor care vor dori să stea un timp departe de epicentrul unei eventuale crize majore germane şi europene şi asta ar putea produce pe mai departe relativ rapid, o criză de lichidităţi. Adică dificultăţi de refinanţare a propriilor activităţi, aceasta fiind unul dintre elementele vitale pentru o mare bancă de tip sistemic.  

Între clienţii Deutsche Bank care şi-ar fi retras din plasamente se numără fonduri mari de hedging ca Citadel şi AQR Capital Management, a relatat Wall Street Journal, informaţie obţinută pe surse. Fondurile respective ar fi retras sume de mai multe miliarde de dolari, din cauza temerilor legate de stabilitatea financiară a băncii.

Trebuie subliniat că Deutsche Bank este principala casă de cliring în Europa. Cu un portofoliu de derivate de peste 60.000 de miliarde de dolari la Deutsche Bank, guvernul este total incapabil să înţeleagă cum să trateze această criză”, a spus David Buik, analist la Panmure Gordon & Co., într-o notă adresată clienţilor.

A doua problemă este una politică, extrem de serioasă şi care poate trimite unde de şoc cel puţin la nivelul întregii Europe. Este adevărat că doamna Angela Merkel a spus că statul nu va veni în sprijinul băncii dar, în caz de extremă urgenţă, va rezista presiunii enorme de pe piaţa internă şi de pe pieţele internaţionale? Dacă  totuşi va ceda, asta înseamnă, în mod direct, renunţarea la toate angajamentele europene care au fost făcute în perioada precedentei crize când multe state au fost acuzate că au risipit banii contribuabililor în încercarea de a salva bănci dovedite neviabile. Să nu uităm că Uniunea bancară europeană interzice acum, la modul cel mai ferm, susţinerea unei bănci cu probleme prin ajutoare directe de stat! Iar în acest context de enorme incertitudini, riscul de contagiune este foarte mare, în cercuri concentrice care să se întindă foarte rapid nu numai în economica germană, ci şi, în imediat, în economia europeană datorită interdependenţei sistemelor bancare de pe continentul nostru. Apoi, exact din acelaşi motiv, efectele distrugătoare se pot simţi în întreaga lume.

Atenţie deci la ceea ce FMI-ul spunea în al său Financial Sector Assessment Program:

Printre G-SIB (băncile sistemice de importanţă globală) Deutsche Bank apare drept cel mai important contributor net la riscurile sistemice, urmată de HSBC şi Credit Suisse”.

Remarca asta a venit după ce Federal Reserve a confirmat faptul că filialele din SUA ale Deutsche Bank şi Banco Santander (Spania) sunt singurele care, din grupul de 33 de bănci analizate, au picat la „testul de stres” care evalua tocmai capacitatea acestora de a face faţă în cazul unei noi crize financiare.

A treia problemă este că, în cazul producerii unui asemenea eveniment, trebuie luate în calcul eventuale dezechilibre sociale datorită generării unui val de panică la nivelul investitorilor dar şi al populaţiei. Cu consecinţe greu de estimat acum asupra vieţii politice şi economice germane. Dar, deja, este trimis un mesaj de urgenţă care vine într-un moment critic pentru UE, deoarece atât Franţa, cât şi Germania ar putea suferi dezechilibrări economice importante, situaţie în care „crizele sistemelor bancare proxime”, cele din Italia şi poate Spania şi Grecia, pot intra şi ele în linie dreaptă.

În acest context, nu rămâne decât să aşteptăm următoarele mişcări de piaţa germană şi, mai ales, să vedem ce va dori sau nu să sacrifice pentru menţinerea „culturii stabilităţii” de care Germania este atât de mândră. Dar dacă Deutsche Bank va fi în primejdie şi guvernul german nu va interveni, atunci ne putem aştepta, spun analiştii, la un scenariu tip Lehmann Brothers, banca americană lăsată să cadă de guvernul american, mişcare care a declanşat criza din 2008. Numai că, de data aceasta, spun unii analişti, efectul ar putea fi de cel puţin 4 ori mai mare… Să aşteptăm, deci, cu speranţa că este adevărată promisiunea reiterată în chip de mantra în ultimele zile de cei de la Deutsche Bank:

Nu avem nevoie de ajutor, ne putem descurca singuri!”.

Lucrurile sunt de-a dreptul serioase. Suntem în cel de-al doisprezecelea ceas şi toată lumea pare că doarme. Mulţi simt o transpiraţie rece pe şira spinării considerând că fiecare secundă care trece reprezintă un punct câştigat. Alţii, poate cei mai mulţi, cred că nu e nimic. Doar au fost atâtea accidente şi nu s-a întâmplat nimic, nu-i aşa?

Aş avea însă o întrebare. Câţi dintre cei care stăteau în Pripyat s-ar fi gândit că, la un moment-dat, într-o noapte nefastă, centrala de la Cernobîl va exploda? Vă spun eu: nu s-a gândit aproape nimeni niciodată. La fel suntem şi-acum. În anticamera unei explozii de proporţii menite a redefini spaţiile geopolitice ale lumii.

Probabil nu sunteţi străini de situaţia de la Deutsche Bank. Se tot vorbeşte de-o vreme, astfel încât subiectul riscă să se banalizeze. Însă, banalizându-se nu înseamnă că dispare. Sunt câteva chestiuni de-a dreptul jenante. În primul rând, Deutsche Bank o expunere de 42 tln. $ pe produse derivate. Raportându-ne la capitalul tier 1 ne rezultă că avem doar 0.0013$ capital pentru fiecare dolar de expunere pe produse derivate. Şi, atenţie, asta se întâmplă în condiţiile în care banca ar avea expunere în exclusivitate pe produse derivate.De-aceea, fiecare amendă pe care ar încasa-o, este mai usturătoare decât orice criză financiară, deoarece o trimite acasă la acţionari pentru completarea capitalului. Care acţionari sunt mai rupţi în fund ca niciodată şi incapabili să mai pună vreun eurocent în groapa nemţească cu flăcări. Şi, pentru că ne aflăm la capitolul cifre, ar mai fi de menţionat faptul că amenda primită de Deutsche Bank este doar cu puţin mai mică decât … valoarea de piaţă a băncii!

De fapt, problemele Deutsche Bank sunt în altă parte. Prinşi cu pantalonii în vine în Europa, americanii ripostează în faţa unui imperialism economico-politic german în creştere îngrijorătoare. Cei care până de curând erau căţeluşii ascultători ai hegemonului, s-au transformat în lupi de pradă care acţionează la adăpostul haitei europene. Aşa se face că, una dintre ultimele iniţiative discutate în cancelariile europene – aceea de creare a unei armate a Uniunii Europene – a provocat o nervozitate extremă peste Ocean. O armată europeană ar arunca în derizoriu NATO şi ar permite – sub umbrela aceleiași generoase construcţii europene – o strângere a relaţiilor Germania-Rusia. Adică fix a coşmarului american.

Deutsche Bank a făcut potlogăriile care au condus la criza din 2008 cu binecuvântarea SEC-ului. De altfel, denunţătorul care a dezvăluit anchetatorilor sursa putregaiului acuză o morişcă prin care oficiali de rang înalt ai Deutsche Bank ajungeau la SEC şi retur. Ca stâlp al globalizării, Deutshe Bank nu a lucrat de capul ei, ci sub supervizarea stăpânilor lumii. O lege nescrisă spune că uneltele cele mai bune sunt acelea care sunt folositoare chiar şi atunci când le distrugi. Deutshe Bank pare a fi o unealtă de acest tip, iar americanii vor profita din plin.

Suntem în plin război comercialo-politic între cele două maluri ale Atlanticului. Americanii se bazează pe o strategie simplă: şubrezesc coloana vertebrală a „maşinăriei germane”, iar Merkel trebuie să acţioneze. Cum? Cu bail-in? De neimaginat în Germania! Asemenea reţete radicale sunt rezervate doar periferiilor. Astfel încât rămâne clasica alternativă a bailout-ului. Statul împinge bani cu nemiluita în infernala maşinărie cu speranţa „că o trece durerea”. Va fi o măsură care va stârni nervozitatea în interiorul UE, în special în ţările care-au suferit (Grecia, Cipru,etc.) sau care suferă(Italia). Scandalul ar conduce la o degringoladă generalizată în care fiecare face ce-i trece prin cap, fără a respecta nicio regulă. Adică exact haosul de dinaintea furtunii.

Există însă şi-o variantă ceva mai elegantă. Commerzbank – celălalt colos bancar german sleit de puteri – a anunţat începerea unui amplu proces de restructurare care presupune concedierea a 20% din personal. O criză pe piaţa bancară ar putea determina autorităţile germane să facă un nou set de teste de stress pe care cei doi coloşi bancari să le pice. Astfel se deschid câteva posibilităţi interesante. S-ar putea forţa o fuziune a celor doi coloşi şi, întrucât statul va deveni acţionar la noua entitate, va putea acorda ajutor de stat, în conformitate deplină cu o reglementare europeană care permite acest gen de ajutoare.

Din câte ştiu, în weekend-ul care tocmai s-a încheiat, au avut loc doua întruniri secrete ale oficialilor germani de rang înalt pentru discutarea problemelor de pe piaţa bancară. Aflaţi în stadiul de negaţie, reprezentanţii lumii financiare au dat asigurări că totul e OK. Se pare că, încă odată, politicienii i-au crezut(sau joacă la cacealma). Altfel nu-mi explic de ce au dat drumul propagandei care susţine că Merkel este împotriva oricărui ajutor şi că, indiferent de consecinţe, băncile cu probleme trebuie să „se vindece” singure. Un lătrat evident către italieni.

Totul s-a petrecut pe fondul unui zvon favorabil, conform căruia Department of Justice ar fi redus amenda aplicată Deutsche Bank la 5.4 mld. $.Un zvon care a inversat violent cursul acţiunilor băncii şi, în acelaşi timp a mai dat un respiro pieţelor. Sunt însă două lucruri care sunt de neînţeles. Primul este acela că zvonul n-a fost confirmat de nimeni. DoJ n-a făcut niciun anunţ, astfel încât e posibil ca toată tevatură să nu fie decât o mişcare disperată a serviciilor secrete. Cel de-al doilea element de neînţeles este motivul pentru care acţiunile au luat-o din nou în sus. S-a schimbat cu ceva situaţia băncii? Cu foarte puţin şi neesențial deoarece adevăratele găuri sunt în altă parte.

Că lucrurile nu sunt limpezi o arată şi recenta inculpare a Deutsche Bank de către procuratura italiană sub acuzaţia de falsificare a conturilor băncii Monte dei Paschi şi de manipulare a pieţelor. E un alt scandal care riscă să se lase cu amenzi usturătoare.

Nici în Italia lucrurile nu sunt atât de limpezi. E posibil ca acţiunea procuraturii italiene să fie tot o parte a jocului geopolitic global.Adevărul e că Department of Justice nu poate cere băncii germane cele 14 miliarde de dolari. N-ar fi fair. Trebuie să se comporte similar cu toate băncile şi, date fiind precedentele, e posibil ca amenda să fie redusă undeva în jurul valorii de 6 mld. $. Însă presiunile pe bancă nu se vor opri. Inculparea din Italia este un exemplu tipic. Ştiţi, probabil, că procuratura italiană, alături de mai mulţi magistraţi de top de-acolo, este o coadă de topor a CIA. Dezvăluirile referitoare la „Mani Pulite” ne arată limpede că Italia este o ţară sub asediu american. Ceva similar României, numai că puţin mai discret. Aşa se face că, acţiunea procuraturii italiene care a obţinut şi avizul judecătorului se poate înscrie în acelaşi joc geopolitic. Iar acest proces este doar unul dintre cele peste 9000 în care se cere pedepsirea băncii nemţeşti şi se solicită despăgubiri babane.

De altfel, într-o scrisoare adresată angajaţilor, John Cryan acuza forţe din piaţă care vor să destabilizeze banca. Desigur, cea mai mare destabilizare vine din interior, din situaţiile contabile ale băncii. A fost însă o mişcare inteligentă care a atras de partea sa comunitatea germană de afaceri. Marii lideri ai business-ului german s-au declarat solidari cu banca. Însă nu-mi dau seama despre ce solidaritate este vorba în condiţiile în care, de frica unui bail-in, lichidităţile tot părăsesc banca germană. Dacă toată săptămâna trecută „fuga lichidităţilor” a fost calificată doar ca simplu zvon, iată că mai mulţi clienţi au reclamat că de-a lungul weekend-ului n-au avut avut acces la cash-ul din conturi. Banca susţine că e vorba de o problemă care ţine de infrastructura IT, însă câte „explicaţii” mai pot accepta clienţii?

Date fiind informaţiile, e clar că Deutsche Bank este centrul unui altfel de luptă. E chiar ironic. În timpul evenimentelor din Ucraina, SUA acuza Rusia că foloseşte strategii de război hibrid. Iată că SUA se dovedeşte maestră a combinaţiilor într-un război ciudat, atipic, dar deosebit de violent.

Poate că e timpul să ne întrebăm cât va mai dura jocul de-a şoarecele şi pisica. Vor prăbuşi într-adevăr autorităţile americane Deutsche Bank? Având în vedere că e un jucător de talie globală, care poate scufunda realmente sistemul financiar mondial, răspunsul ar fi nu. Însă, ca şi în cazul Lehman, factorii de decizie pot izola viitoarea victimă înainte de a-i da lovitura de graţie. Aşa s-a întâmplat şi cu Lehman, aşa se poate întâmpla şi cu Deutsche Bank. […]/ integral pe blogul Trenduri Economice

Procuratura din Milano a pus sub acuzare Deutsche Bank pentru crearea de conturi false si derivative prin care au fost ascunse pierderi de miliarde ale Monte dei Paschi di Sienna* in perioada 2008-2012. Cand toata lumea se chinuia sa iasa din belea, statele europene salvand mega-banci cu pretul a zeci de milioane de falimente personale, acesti baieti (nu prea) destepti se ocupau cu impachetarea in zeci de camasi suprapuse a miezului putred al cepei numita piata imobiliara italiana, mafiotica sau nu. Si asta o faceau corectii si parolistii nemti, aceiasi care cereau, in acea perioada, austeritate la sange europenilor sud-estici (iar mai nou ne impun cote obligatorii de imigranti).

Ridicol este ca, dupa un zvon (neconfirmat nici de autoritatile americane, nici de DB) cum ca amenda penala de 14 mld dolari ce urmeaza a fi impusa DB de americani s-ar fi redus la “doar” 5,6 mld dolari, investitorii au inceput sa redevina entuziasti, cumparand actiuni DB. Exact cum s-a intamplat si in cazul Volkswagen, dupa depistarea trucului IT cu care emisiile de noxe ale motorului VW diesel erau falsificate. Aceeasi parolisti si corecti, nemtii, i-au facut pe investitori sa creada ca daca amenda americanilor pentru pacalirea testelor de emisii de gaze poluante se va reduce de la un cuantum cu doua cifre la unul cu “doar” o cifra, totul va fi bine. Si VW este bine-mersi in prezent.

E clar : nu doar ca cei prea mari nu pot fi lasati sa falimenteze, dar lumea se simte bine cand e trasa in piept de cei prea mari. Ca sa nu mai vorbim de inchisoare – asta e pentru catei. Fiti siguri ca nimeni din tabara acuzatilor nu va plati, nici penal, nici civil, in procesul de la Milano. Doar noi, contribuabilii, din banii carora DB va fi salvata, orisicate mizerii se vor fi descoperit despre activitatea sa de creator si gestionar al unor derivative in valoare contabila de 45 de trilioane de euro (de 9 ori PIB-ul Germaniei, de trei ori PIB-ul SUA).

*Cea mai veche si, totodata, cea mai insolventa banca italiana.

Istoria asta, plina de ironii. Germania, aceasta Mama Omida dominatoare si aspra si rea, care nu permite nici unuia dintre elevii din clasa unde este diriginte sa iasa din strictul program teutonic, acum are fix aceleasi belele ca si loazele de corigenti.Anii trecuti se burzuluia la nasoii de mediteraneeni, la italieni si la greci, obligindu-i la grele chinuri fiscale si la sacrificii dureroase. Banci italiene si grecesti n-au putut fi salvate de catre statul lor, caci nemtzii au spus “Nicht! Verboten!”, desi in criza asta recenta au mai fost cazuri de scos bancile din bucluc cu mina contribuabililor.

Iata ca acum Deutsche Bank prezinta aceeasi buba, aceleasi umflaturi purulente care prefigureaza cuvintul “bum”, “bust”, “faliment”, aceasta ciuma a bancilor de care fuge toata lumea mai ceva ca de ciuma. Americanii, in marea lor marinimie geostrategica, au decis sa continue jocul de dat la gioale tit-for-tat din care a facut parte, la un moment dat, si dezvaluirea matrapazlicurilor tehnice Volkswagen pe care toata lumea le stia de 10 ani de zile, dar nu le zicea, ca nu da bine la industrie. Si acum Americanii s-au hotarit, la aproape 10 ani de la declansarea crizei, sa dea o amenda catastrofica de doar 14 miliarde euro catre Deutsche Bank, pentru practici neconforme cu valorile societatii occidentale din zona Wall Street.

Iar saraca Merkel, acuma, aceasta gospodina de fier, aceasta dominatrix teutona, aceasta fuhreritza de plush, acuma nu poate sa vina sa scoata banca din necaz, caci pe buna dreptate vor sari toate tarile Europei cu gura pe ea, ba si mai mult, vor sari cetatenii si contribuabilii nemti pe ea cu multe emotii negative, in prag de alegeri parlamentare la anul. Numai bine sa mute voturile catre euroscepticii de la AfD.

Economie? Ei, ash! Doar trosneala geostrategica. Democratie? Ei, ash! Doar lupta pentru putere. Reguli? Ei, ash! Doar vorbe pentru fraierii de cetateni de rangul doi, slugile care trebuie sa creada in povesti. Valori? Ei, ash! Doar trosneala. Sau, cum ii zice in literatura de specialitate, “anarhie pe baza de tancuri si portavioane” (daca nu ma credeti, cautati “realism relatii internationale”).

V-am spus ca intre istorie si isterie nu e diferenta decit de o litera?

*


Categorii

1. DIVERSE, Bancherii, bancile, BNR, abuzurile bancilor, Criza mondiala, Germania, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

23 Commentarii la “NUCLEARA FINANCIARA AMORSATA GEOPOLITIC: CADE DEUTSCHE BANK? In timp ce Germania impunea austeritatea in UE, bancherii nemti se ocupau de MANIPULAREA PIETELOR si crearea de CONTURI FALSE

  1. Mai sunt si alte banci mari cu un picior in groapa: UBS, Santander, RBS, amendata cu 1,1 miliarde dolari in SUA etc. Dar falitii au gasit solutia: inlocuirea bancnotelor cu bani virtuali, gen bitcoin, a caror valoare poate fluctua foarte mult, imbogatind pe cativa si saracind pe cei mai multi!

    Four of the world’s biggest banks have teamed up to develop a new form of digital cash that they believe will become an industry standard to clear and settle financial trades over blockchain, the technology underpinning bitcoin.

    UBS, the Swiss bank, pioneered the “utility settlement coin” and has now joined forces with Deutsche Bank, Santander and BNY Mellon — as well as the broker ICAP — to pitch the idea to central banks, aiming for its first commercial launch by early 2018.

    Blockchain technology is a complex set of algorithms that allows so-called cryptocurrencies — including bitcoin — to be traded and verified electronically over a network of computers without a central ledger.
    https://www.ft.com/content/1a962c16-6952-11e6-ae5b-a7cc5dd5a28c

    În iulie, “UniCredit” a încheiat negocierile cu “Santander”, cea mai mare bancă din zona euro, privind potenţiala fuziune a diviziilor lor de gestionare a activelor.
    http://www.bursa.ro/surse-unicredit-cauta-un-partener-strategic-pentru-divizia-sa-de-gestionare-a-activelor-306878&s=print&sr=articol&id_articol=306878.html

    UBS a înfiinţat cea mai mare zonă de trading din lume în Stamford, Connecticut, chiar înainte de criza financiară.
    Golirea zonei de tranzacţionare UBS este destul de dramatică.
    La începutul acestui an, un credit ipotecar de 156 de milioane de dolari pe cladirea UBS a fost transferat către o companie care gestionează împrumurile cu probleme.
    http://www.stirilekanald.ro/o-singura-imagine-este-suficienta-pentru-a-descrie-dezastrul-de-pe-wall-street–exista-zvonuri-care-spun-ca-situatia-se-va-inrautati_68646.html

  2. Ce este blockchain și cum va schimba tot ce știai despre bani

    Banca Centrală a Rusiei le va permite băncilor să folosească blockchain iar Depozitarul Central de la Moscova vrea să pornească la anul un sistem de vot electronic prin blockchain.

    Banca Centrală a Australiei a făcut la începutul acestui an o simulare de tranzacționare prin blockchain cu 10 dintre cele mai mari bănci ale lumii.

    Banca Centrală a Canadei testează tehnologia blockchain pentru un sistem de trimiteri de bani.

    Banca Centrală a Olandei, stat membru al zonei euro de altfel, menționează în raportul de anul acesta posibilitatea creării unei monede naționale paralele bazată pe bitcoin – i-a găsit chiar și un nume de lucru: DNBCoin.

    Banca Centrală Europeană, prin vocea unui membru al board-ului executiv răspunde că „adevărul e undeva la mijloc” la întrebarea dacă Distributed Ledger Technology (numele generic pentru blockchain) este „panaceu sau foc de paie”.

    Rezerva Federală a SUA este „optimistă” în privința blockchain și consideră că va duce la cea mai profundă transformare a sistemului financiar de după anii ’70, potrivit declarațiilor unuia dintre membri.
    http://riscograma.ro/9694/ce-este-blockchain-si-cum-va-schimba-tot-ce-stiai-despre-bani/

    Primiti cipul?

  3. 9 noiembrie, adica 9/11, va fi inca odata, o zi fatidica pentru Germania.

  4. Politicienii germani atacă: SUA poartă un război economic cu Berlinul

    După ce Departamentul Justiţiei din SUA a decis să amendeze cea mai mare bancă din Germania cu 14 miliarde de dolari, o suma suspect de asemănătoare cu amenda dată de Comisia Europeana companiei americane Apple, politicienii germani au luat poziţii de luptă.
    Şi nu este vorba doar de Duetsche Bank: la începutul acestui an Volkswagen a acceptat să plătească 16,45 miliarde de dolari pentru ca i-a înşelat pe clienţii americani în ce priveşte noxele motoarelor diesel.
    http://www.cotidianul.ro/politicienii-germani-ataca-sua-poarta-un-razboi-economic-cu-berlinul-288866/

    Ministrul german de Externe: Perioada actuala, mai periculoasa decat Razboiul Rece
    “Pericolul unei confruntari militare este unul considerabil”
    http://www.hotnews.ro/stiri-international-21340178-ministrul-german-externe-perioada-actuala-mai-periculoasa-decat-razboiul-rece.htm

    Nemtii s-au prajit cu avioanele de lupta englezesti pe care le-au cumparat.
    Aproape jumătate dintre aparatele Tornado, avioanele de luptă ale armatei germane , BLOCATE la sol. Probleme la etanşarea cockpitului
    În total, 39 din cele 85 de aparate pe care le deţine Bundeswehrul sunt afectate de această problemă. Defecţiunea afectează versiunile cele mai moderne ale avioanelor Tornado, ASST A3.
    http://www.stiripesurse.ro/avioanele-de-lupta-germane-blocate-la-sol-probleme-la-etansarea-cockpitului_1156325.html

    Franţa şi Germania vor utiliza în comun avioane de transport militare
    http://www.economica.net/franta-si-germania-vor-utiliza-in-comun-avioane-de-transport-militare_126389.html

  5. Pingback: ESCROCHERIILE BANCHERILOR LUMII. Cine are curajul sa-i traga la raspundere? (VIDEO) | Cuvântul Ortodox
  6. Explozii în Germania, la cea mai mare companie chimică din lume. BASF închide 14 unități
    http://www.digi24.ro/stiri/externe/explozie-la-o-uzina-chimica-din-germania-raniti-si-disparuti-590069

    Razboiul impotriva Germaniei se intensifica si inca nu este 9 noiembrie!

  7. Qatar si Arabia Saudita vor sa “investeasca” niste miliarde in Deutsche Bank, daca Merkel mai ia un rand de imigranti musulmani.
    http://www.deraktionaer.de/aktie/deutsche-bank–frische-milliarden-aus-saudi-arabien–281740.htm

  8. Deutsche Bank: Investitori din Orientul Mijlociu şi China pregătiţi să-şi majoreze participaţia
    Fondurile suverane din Qatar şi Abu Dhabi precum şi un investitor anonim din China ar fi dispuşi să îşi majoreze participaţia lor combinată la Deutsche Bank, de la 10% până la 25%.
    Deutsche Bank va trebui să concedieze încă 10.000 de angajaţi, pentru reduce costurile.
    http://www.capital.ro/deutsche-bank-investitori-din-orientul-mijlociu-si-china-pregati.html

    China, Germany kick off joint medical military exercise
    http://english.chinamil.com.cn/view/2016-10/20/content_7313937.htm

    China and Saudi Arabia: A New Alliance?
    http://thediplomat.com/2016/09/china-and-saudi-arabia-a-new-alliance/

    Did Saudi Arabia just side with China on the South China Sea?
    http://www.lowyinterpreter.org/post/2016/09/06/What-Saudi-Arabia-is-thinking-about-China-and-the-South-China-Sea.aspx

  9. Grecia vede lumina de la capătul tunelului: este trenul!
    Ţara a avut de îndeplinit 15 condiţii pe probleme precum vânzarea activelor statului şi “îmbunătăţirea guvernanţei băncii centrale”.
    http://www.zf.ro/business-international/grecia-vede-lumina-de-la-capatul-tunelului-creditorii-europeni-au-aprobat-o-noua-transa-de-imprumut-15791110

    Si acum cea mai cinica gluma a guvernului Tsipras: Greece may get financial boost from EU refugee crisis
    https://www.rt.com/business/363485-greece-eu-refugees-cash/

  10. In timp ce se scufunda si lasa la apa barcile de salvare, DB spune ca Draghi este de “partea intunecata”

    Deutsche Bank Thinks Draghi’s Gone Over to the “Dark Side …’
    http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-11-02/deutsche-bank-thinks-draghi-s-gone-over-to-the-dark-side

    Deutsche Bank on twitter: “ECB intervention: negative repercussions are becoming overwhelming”
    http://www.zerohedge.com/news/2016-11-02/deutsche-bank-accuses-ecb-creating-asset-bubbles-expropriating-savers-and-backdoor-s

  11. 9/11: Deutsche Bank se pregateste sa suspende tranzactiile daca Trump castiga in Pennsylvania si Michigan, primele state care raporteaza rezultatele alegerilor!

    For Deutsche Bank, This Is The “Brexit Panic” Signal In Today’s Election

    Morgan Stanley, JPMorgan and Goldman Sachs are bracing for potential tumult on financial markets after Tuesday’s U.S. election should Trump win.
    Brokerage Nomura said a Trump victory would likely lead to a more than 6% drop in Asian equities.
    Deutsche Bank – which likewise has a base case that Clinton will win – has advised its sales and trading team to immediately report to their trading desks should Trump wins Pennsylvania and Michigan. This means shortly after the polls in these two states close at 8pm, trading will be either promptly die down or will just be getting started.
    http://www.zerohedge.com/news/2016-11-08/deutsche-bank-brexit-panic-signal-todays-election

  12. Deutsche Bank, cea mai mare banca germana, a ramas fara bani si este pe marginea prapastiei.

    Deutsche Bank vinde acțiuni cu un discount de 35% pentru a atrage 8 miliarde de euro
    Deutsche Bank a înregistrat în ultimii doi ani pierderi nete de peste 8 miliarde de euro
    https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/financiar/deutsche-bank-vinde-actiuni-cu-un-discount-de-35-pentru-a-atrage-8-miliarde-de-euro-16849902

    Deutsche Bank AG slashed bonuses paid to staff by 80% last year after the German lender suffered its second consecutive full-year loss.
    https://www.wsj.com/articles/deutsche-bank-slashes-bonuses-after-hefty-loss-1489999263

    Merkel is naked!

  13. BCE pompeaza 814 miliarde euro pe luna ca sa tina Germania in viata!

    O mare cantitate din banii tipăriţi de BCE pentru a cumpăra obligaţiuni ajung în conturile bancare din Germania, deţinute deseori de investitorii străini, şi rămân acolo. În aceste condiţii, solicitările de plată ale Bundesbank în cadrul sistemului de plăţi Target 2 au atins un nivel record de 814 miliarde euro în luna februarie.
    În cel mai recent raport lunar al său, Bundesbank susţine că aceşti bani creaţi de BCE nu se îndreaptă spre alte părţi din zona euro, chiar dacă randamentul obligaţiunilor este mai mare acolo decât în Germania.
    http://www.capital.ro/bundesbank-banii-creati-de-bce-se-acumuleaza-in-germania.html

  14. BCE da alarma: Deutsche Bank se poate confrunta cu retrageri de 1,1 trilioane euro, ducand la prabusirea Germaniei si a sistemului bancar global
    https://www.express.co.uk/finance/city/947434/deutsche-bank-collapse-global-economy-impact-2008-financial-crash

  15. BCE a cerut Deutsche Bank să estimeze costurile unui “scenariu de criză” care implică şi lichidarea diviziei de investiţii a băncii
    Portofoliul de derivate financiare al băncii a crescut în 2017 până la o valoare noţională de 48,26 trilioane de euro, de la 42,9 trilioane în anul precedent, în timp ce valoarea netă de piaţă a rămas relativ neschimbată, la circa 20,2 miliarde de euro.
    http://www.bursa.ro/test-de-stres-suplimentar-pentru-cea-mai-mare-banca-din-germania-bce-a-cerut-deutsche-bank-sa-estimeze-costurile-unui-scenariu-de-criza-344911&s=print&sr=articol&id_articol=344911.html

    Conducerea Deutsche Bank este măturată de furtună: După înlocuirea CEO-ului John Cryan şi plecarea altui executiv de top, directorul operaţional al băncii, Kim Hammond, a intrat în vizorul board-ului
    In ciuda eforturilor pentru reducerea costurilor IT ale băncii, acestea au crescut în ultimul an de la 3,78 miliarde de euro la 3,8 miliarde de euro. Ea s-a apărat spunând că a redus aproape o treime din sistemele IT folosite de bancă şi a diminuat drastic dependenţa Deutsche de personal extern.
    http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/conducerea-deutsche-bank-este-maturata-de-furtuna-dupa-inlocuirea-ceo-ului-john-cryan-si-plecarea-altui-executiv-de-top-directorul-operational-al-bancii-a-intrat-in-vizorul-board-ului-17132382
    A redus aproape o treime din sistemele IT folosite de bancă dar costurile IT au crescut! O alta femeie de succes careia nu i se recunosc meritele.

  16. Problemele Deutsche Bank acutizeaza conflictul Germaniei cu axa Londra – Washington
    Aliatii Germaniei si Deutsche Bank: China si Qatar, dar SUA face presiuni asupra Qatarului

    Deutsche Bank will ‘sharply’ scale back its US presence and global equities trading
    https://www.cnbc.com/2018/05/23/deutsche-bank-will-scale-back-us-presence-report.html

    Deutsche Bank va concedia peste 10.000 de persoane şi se va retrage din aproape toate pieţele de acţiuni ale lumii
    https://www.antena3.ro/economic/banci/concedieri-in-masa-la-o-banca-puternica-mii-de-oameni-vor-fi-dati-afara-470432.html

    Deutsche Bank’s chairman will on Thursday face a vote of no-confidence, which could thrust Germany’s biggest bank into a period of even greater uncertainty
    UK investor Hermes on Tuesday joined the chorus of criticism, publicly saying that it was time for Deutsche to search for a successor for Mr Achleitner. Up to now at least he has enjoyed the support of Deutsche’s big strategic shareholders, particularly Chinese conglomerate HNA, two Qatari investment funds, and US investment firm Cerberus. But a fourth top shareholder, US asset manager BlackRock, is known to have been privately critical in recent weeks.
    Even the Qataris, historically very supportive of the chairman, spent last weekend seriously considering whether to vote in support of Achleitner.
    https://www.ft.com/content/fb2ba544-5dd9-11e8-9334-2218e7146b04

  17. Germania anunta razboi nuclear cu SUA: crearea unui sistem de plati al UE, independent de SUA, alternativ la SWIFT. Rusia are deja un astfel de sistem.
    Germany’s foreign minister Heiko Maas called for the creation of a new payments system independent of the US that would allow Brussels to be independent in its financial operations from Washington and as a means of rescuing the nuclear deal between Iran and the west. “Europe should not allow the US to act over our heads and at our expense. For that reason it’s essential that we strengthen European autonomy by establishing payment channels that are independent of the US, creating a European Monetary Fund and building up an independent Swift system”
    https://www.zerohedge.com/news/2018-08-21/germany-calls-global-payment-system-independent-us

  18. Europa trebuie să instituie sisteme de plăţi independente de Statele Unite dacă doreşte să salveze acordul nuclear dintre Iran şi principalele puteri, acord care a fost abandonat de preşedintele Donald Trump, a declarat ministrul german de Externe Heiko Maas.
    “De aceea este indispensabil să consolidăm autonomia europeană prin crearea de canale de plată independente de Statele Unite, de un Fond Monetar European şi de un sistem SWIFT independent”.
    http://www.mediafax.ro/externe/germania-indeamna-sistemul-de-plati-al-ue-sa-salveze-acordul-nuclear-cu-iran-fara-statele-unite-17457855

  19. Germania ar putea avea cel mai mare excedent comercial din lume în 2018, 299 de miliarde de dolari, la egalitate cu Japonia, urmate de Olanda, cu un surplus de 110 miliarde de dolari.
    China, unul dintre cei mai mari exportatori ai lumii, nu va mai ocupa un loc în rândul primelor trei ţări cu cele mai mari surplusuri comerciale.
    http://www.zf.ro/business-international/germania-ar-putea-avea-cel-mai-mare-excedent-comercial-din-lume-in-2018-17459618

  20. SUA pedepseste drastic Germania si Franta pentru ca au indraznit sa propuna o armata europeana: Deutsche Bank, Societe Generale si Renault-Nissan sunt in pragul colapsului!

    Deutsche Bank Shares Hit Record Low extending their YTD drop to 48% from their January highs.
    https://www.zerohedge.com/news/2018-11-20/deutsche-bank-shares-hit-record-low-massive-money-laundering-fears
    https://www.cnbc.com/2018/11/20/deutsche-bank-shares-hit-a-record-low-danske-scandal.html

    Societe Generale a fost amendată cu 1,3 miliarde de dolari pentru încălcarea regulilor privind sancțiunile
    https://financialintelligence.ro/societe-generale-a-fost-amendata-cu-13-miliarde-de-dolari-pentru-incalcarea-regulilor-privind-sanctiunile/

    https://economie.hotnews.ro/stiri-auto-22822818-carlos-ghosn-caderea-fulgeratoare-teorii-ale-consipratiei-lovituri-pericolul-puterii-fara-limite.htm

  21. Deutsche Bank in the News – Economic Collapse and the Petro Dollar
    https://www.youtube.com/watch?v=-RZm9TJPLg0

    (Patro)dolarul se prabuseste!
    Petrolul american a crescut cu 2,92 dolari/baril, la un maxim al zilei de 53,85 dolari, în creștere cu 5,7%.
    Țițeiul Brent a crescut cu 5,3%, sau cu 3,14 dolari, până la un maxim de 62,60 dolari barilul, cele mai recente tranzacții fiind realizate cu 61,60 dolari.
    https://www.stiripesurse.ro/armisti-iul-dintre-sua-i-china-un-prim-impact-negativ-pre-ul-petrolului-a-explodat_1308160.html

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare