EI INTRE EI… pe seama sacrificarii celor multi: “FRATIA INELELOR” BILDERBERGICE, imunitatea si impunitatea absolute ale MARILOR BANCHERI INTERNATIONALI, recompensarea eurocratilor “credinciosi”, IMINENTA CRIZA A ITALIEI si “proiectul de tara” al guvernatorului Isarescu: SA NU SE ATINGA NIMENI DE SEFIMEA BNR!

9-07-2016 7 minute Sublinieri

2013341_goldman-sachs-recrute-jose-manuel-barroso-web-tete-0211111894539

Banca americana de afaceri Goldman Sachs a anuntat vineri ca l-a angajat pe fostul presedinte al Comisiei Europene Jose Manuel Barroso pe postul de consilier, scrie AFP.

Portughezul va ocupa postul de presedinte ne-executiv al Goldman Sachs International, filiala internationala a grupului american cu sediul la Londra, si de consilier al Goldman Sachs, a precizat banca, intr-un comunicat.

“Jose Manuel ofera o analiza si o experienta imensa pentru Goldman Sachs si in special o intelegere profunda a Europei. Suntem nerabdatori sa lucram cu ei in conditiile in care continuam sa ne ajutam clientii sa evolueze in cadrul unui context economic si de piata incert si delicat”, au declarat Michael Sherwood si Richard Gnodde, directori generali ai Goldman Sachs International, citati in comunicat.

Premier al Portugaliei in perioada 2002 – 2004, Barroso a ocupat postul de presedinte al Comisiei Europene intre 2004 si 2014.

Decizia britanicilor de a parasi UE, luata la referendumul din 23 iunie, a provocat un acces de panica pe piete, investitorii temandu-se de consecintele Brexitului asupra economiei mondiale.

Marile banci americane, care au importante activitati in centrul financiar al Londrei, sunt ingrijorate de Brexit pentru accesul lor la piata unica europeana.

Principiul usii rotative functioneaza de minune: dl Manuel Barosso, fost presedinte al Comisiei Europene, este angajat de Goldman Sachs pentru a conduce strategia de iesire a bancii din criza provocata de consecintele Brexit. In sfarsit, omul isi primeste plata pentru serviciile prestate la datorie.

Goldman Sachs a fost entitatea platita de greci cu 1 mld de dolari pentru a maslui finantele publice in vederea trecerii la moneda euro. Pe atunci, Mario Draghi, un alt tehnocrat care va folosi curand usa rotativa, era sef la acelasi Goldman Sachs.

Grecia a fost principala problema financiara a Europei pe vremea finalului de mandat lui Barosso.

Italia va fi principala problema financiara pe vremea finalului de mandat al lui Draghi.

A se afla cine va castiga si din acesta noua criza.

*Informatia angajarii lui Barosso la Goldman Sachs apare in Financial Times.

jose-manuel-barroso

***

Credite neperformante de 320 de mld euro, datorie publica de 2 trilioane*. Potential bail-in (confiscarea depozitelor pentru salvarea bancilor, prima si a treia banca din sistem ca marime fiind in pozitiile cele mai precare) sau bail-out (salvarea acelorasi banci cu bani publici). In octombrie, referendum pentru modificarea Constitutiei. Premier care, ca si in cazul Brexit, a promis ca va demisiona daca rezultatul ii va fi defavorabil. Adica, un gambler politic. Banci in prag de faliment, cu consecinta activarii Mecanismului European de Stabilitate. Adica, un guvern conditionat de un lung to – do – list scris la Bruxelles, Berlin si, desigur, Frankfurt. Adica, f f independent de corporatiile financiare debitoare.

Nu, nu e vorba de Grecia.

E vorba de Italia, a 4-a economie a Europei.

Asta da risc sistemic sever!

Pentru a suporta mai usor socul, le recomand italienilor legea darii in plata. Sefimea lor bancara si politica va putea da vina pe o astfel de lege, facand populatia sa inghita ma usor hap-ul bail-in/out-ului, adica sa aiba impresia dubla ca pastila nu e amara si ca are efect. Ca de faliment bancar, nici vorba. Tot oamenii obisnuiti vor fi sacrificati.

*2 trilioane = 2.000.000.000.000 euro.

***

klaus-iohannis-mugur-isarescu-mediafax

Imi pare rau, dar nu ma pot abtine. Azi au fost niste discutii ce pareau interesante despre proiectul de tara pentru 2036. Pareau, pana cand a vorbit dl Isarescu. Desigur, a vorbit in stilul cu care ne-a obisnuit: partial soptit, partial in-inteligibil, asa cum ii sta bine unui cvasi-orator care se asteapta ca sala sa faca eforturi pentru a intelege ce spune.

Omul a spus ca orice proiect de tara tre sa tina cont de imperativul de a nu se atinge cineva de statutul BNR, asa cum niste initiative “populiste” recente isi propun. Ca cei care vor schimbarea acestui statut sunt anti-europeni. Desigur, stim la ce schimbare se refera dl Isarescu: aceea prin care se abroga norma care instituie o imunitate absoluta, civila si penala, a sefimii BNR. Implicit, orice proiect de tara trebuie sa pastreze aceasta imunitate, fara ea fiind nasol de tot.

Cu exceptia unei critici lesinate a unor masuri de relaxare fiscala promovate de Ponta anul trecut, dl Isarescu nu a venit cu alt proiect de tara decat imunitatea proprie. Ce-o fi cautat acolo?

PS Oricum : 2036? Pe bune? Pana atunci isi planifica dl Isarescu sa ramana Guvernator al BNR? E, unul, ziceam ca dupa enormul esec cu legea DIP, ar fi fost cazul de neshte demisii pe ici, pe colo, prin partile esentiale! […]

***

“Banca Centrală a Sloveniei a confirmat joi că guvernatorul Bostjan Jazbec este investigat de poliţie în ancheta care vizează posibile nereguli cu privire la restructurarea unei bănci în anul 2013, transmite Reuters.

Răspunzând unei întrebări adresate de Reuters, un purtător de cuvânt al Băncii Sloveniei a confirmat că Jazbec, care face parte din consiliul guvernatorilor BCE, este investigat de autorităţi”.

Cam ce avem noi aici?

Bostjan, spre deosebire de stim-noi-cine, nu are nici mandat pe viata, nici imunitate de raspundere penala. Timp de o luna, pana cand se va fi pus batista pe tambal, o sa fiu un suporter al autoritatilor judiciare slovene. Ca batista va fi pusa pe zisul tambal, e clar, intrucat :

“Mario Draghi a trimis depeşe urgente către Comisia Europeană şi Procurorul General al Sloveniei. “Protestez în mod formal faţă de confiscarea ilegală a informaţiilor BCE şi apelez la autorităţile slovene pentru remedierea acestei încălcări a legii”, [cf Wall Street Journal]; “datele sunt protejate de legile Uniunii Europene, care acordă imunitate specială BCE”.

Aha. Deci BCE e implicata si nu vrea sa aflam noi, vulgul, in ce mod e implicata. Ca altfel s-ar deschide o frumoasa cutie a Pandorei si, astfel, am putea afla ce s-a intamplat, de fapt, in Grecia, si ce se intampla exact in aceste momente in Italia. Ca si acolo a fost/este vorba de salvarea bancilor cu banii nostri.

De observat asa, in treacat, ca dl Draghi a fost foarte prompt atunci cand Mugur l-a rugat sa ii sara in ajutor in lupta sa pentru blocarea legii darii in plata. Vad ca acum acelasi domn Draghi, ca un bun si de oameni iubitor, ii ia apararea si lui Bostjan. Sunt bune si aceste fratii ale inelului la ceva. Doar ca in aceasta epopee, Lord Sauron e baiatul bun iar noi, europenii platitori de taxe si prea pretentiosi cu transparenta, suntem baietii rai.

Ah, imunitatea asta, ce usurare sa stii ca te bazezi pe ea cand ai atat de mult de ascuns. De aia e buna ca (singur) proiect de tara pe urmatorii 20 de ani.

Pentru mai multe amanunte, a se vedea: [articolul de mai jos]

mario-draghi-ecb

Când a fost vorba de încălcarea tratatelor europene pentru introducerea măsurilor extraordinare ale Băncii Centrale Europene, Mario Draghi nu a fost îngrijorat de subminarea unor principii fundamentale.

Dimpotrivă, a promis, în iulie 2012, că BCE va face totul pentru susţinerea monedei unice, iar apoi, cu ajutorul “dreptăţii” împărţite de Curtea Europeană de Justiţie, a redus la tăcere vocile critice.

Oare o dorinţă adevărată de păstrare a spiritului european nu ar fi trebuit reflectată într-o altfel de promisiune, cum ar fi “BCE va face totul pentru susţinerea euro, dar în limitele legii şi ale prevederilor tratatelor europene”?

Din păcate, nu se mai poate vorbi cu adevărat de un sistem legislativ european coerent de cel puţin câţiva ani. Valurile succesive ale crizei l-au înlocuit cu reglementări arbitrare, cu efecte imprevizibile, reglementări orientate, mai ales, către apărarea cu orice preţ a independenţei faţă de orice responsabilitate a băncilor centrale şi a iluziei solvabilităţii sistemului bancar european.

Pe lângă extinderea permanentă a programului de relaxare cantitativă şi ducerea unor dobânzi de politică monetară în teritoriul absurdului negativ, singura grijă a BCE a fost intervenţia rapidă pentru “apărarea” independenţei băncilor centrale din UE.

Aşa s-a întâmplat şi cu ocazia percheziţiilor derulate de Poliţia din Slovenia la sediile băncii centrale, de unde au fost preluate date necesare anchetării bailout-ului masiv al sistemului bancar din 2013, după cum scrie Reuters.

Într-un comunicat al Poliţiei se arată că “există motive întemeiate pentru suspectarea unor abuzuri din partea unor entităţi juridice în legătură cu evaluarea capitalului unei bănci salvate de stat în 2013”. Tot acolo se estimează că evaluarea “deficitară” a permis băncii să şteargă datoriile subordonate ale unor creditori, care au înregistrat pierderi cumulate de 257 de milioane de euro, după cum se arată într-un articol Bloomberg.

Agenţia de ştiri americană mai scrie că se aşteaptă opinia Curţii Europene de Justiţie în următoarele săptămâni, care va avea implicaţii majore nu doar pentru Slovenia, ci şi pentru întreaga Uniune Europeană.

“Dacă decizia Curţii Europene va arăta că deţinătorii datoriilor subordonate trebuie compensaţi, atunci se vor crea mai multe probleme pentru UE decât pentru Slovenia”, a declarat Saso Stanovnik, analist la Alta Invest în Ljubljana, pentru Bloomberg.

Oare nu este evident care va fi verdictul?

Odată informat despre “prigoana” care s-a abătut asupra guvernatorului Băncii Sloveniei, Mario Draghi a trimis depeşe urgente către Comisia Europeană şi Procurorul General al Sloveniei.

“Protestez în mod formal faţă de confiscarea ilegală a informaţiilor BCE şi apelez la autorităţile slovene pentru remedierea acestei încălcări a legii”, a scris preşedintele BCE, conform unui articol din Wall Street Journal, şi subliniază că datele sunt protejate de legile Uniunii Europene, care acordă imunitate specială BCE”.

Mario Draghi a mai avertizat că BCE va “explora căile posibile de acţiune în justiţie conform legilor din Slovenia“. O astfel de acţiune se va bucura, bineînţeles, de susţinerea necondiţionată a Curţii Europene de Justiţie.

Deşi posibilele abuzuri investigate în Slovenia au impus costuri masive creditorilor subordonaţi ai băncilor, dimensiunea acestora este nesemnificativă faţă de costurile impuse întregii societăţi, care s-a îndreptat către prăpastie pe fondul creşterii exponenţiale a creditării din deceniul trecut. Şi în Slovenia, banca centrală şi-a neglijat în mod grav atribuţiile de supraveghere şi reglementare ale sistemului bancar.

Ultimul raport de ţară al FMI arată că Slovenia a recapitalizat 6 bănci de stat în 2013 şi 2014, la un cost de circa 12% din PIB.

Credite neperformante cu o valoare nominală de circa 5 miliarde de euro au fost transferate de la 5 bănci către Bank Asset Management Company (BAMC), o instituţie independentă care trebuie să le valorifice până în 2022.

Procesul de restructurare al sistemului bancar este, însă, departe de finalizare. După cum se arată şi în ultimul raport asupra stabilităţii financiare de la Banca Sloveniei, creditul acordat companiilor nefinanciare a înregistrat o contracţie anuală de 10,2%, pe fondul unei grad masiv de îndatorare şi a întârzierilor în recunoaşterea creditelor neperformante.

“Salvarea” sistemului bancar a condus la creşterea explozivă a datoriei publice, aceasta ajungând până la 83,2% în 2015, de la 53,4% în 2012, conform datelor de la FMI, iar instituţia financiară internaţională estimează că indicatorul va reveni sub 60% din PIB în 2026.

În acelaşi timp au crescut accelerat şi dezechilibrele externe. Deficitul balanţei de plăţi a fost de 10,2% din PIB în 2015, în condiţiile unei creşteri neîntrerupte a deficitului comercial în ultimii 5 ani, de la 1,2% din PIB în 2011, până la 9,5% din PIB în 2015.

Dar se pare că nimic nu mai contează, nici măcar deteriorarea gravă a perspectivelor economice ale ţării, pentru că stabilitatea financiară a fost restaurată, după cum se precizează în raportul asupra stabilităţii financiare al băncii centrale de la Ljubljana.

Din nefericire, după cum evoluează situaţia sistemului bancar european, nici aparenţa stabilităţii financiare din Slovenia nu va mai fi menţinută prea mult timp.

Oare din această cauză se tem de lumină Mario Draghi şi alţi guvernatori ai băncilor centrale din Europa?

* Autorităţile de la Ljubljana confirmă anchetarea guvernatorului Băncii Centrale a Sloveniei

Banca Centrală a Sloveniei a confirmat joi că guvernatorul Bostjan Jazbec este investigat de poliţie în ancheta care vizează posibile nereguli cu privire la restructurarea unei bănci în anul 2013, transmite Reuters.

Răspunzând unei întrebări adresate de Reuters, un purtător de cuvânt al Băncii Sloveniei a confirmat că Jazbec, care face parte din consiliul guvernatorilor BCE, este investigat de autorităţi.

European Central Bank (ECB) President Mario Draghi waits to address the European Parliament's Economic and Monetary Affairs Committee in Brussels, Belgium, June 21, 2016. REUTERS/Francois Lenoir

European Central Bank (ECB) President Mario Draghi waits to address the European Parliament’s Economic and Monetary Affairs Committee in Brussels, Belgium, June 21, 2016. REUTERS/Francois Lenoir

Legaturi:

***


Categorii

Bancherii, bancile, BNR, abuzurile bancilor, Criza mondiala, Gheorghe Piperea, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “EI INTRE EI… pe seama sacrificarii celor multi: “FRATIA INELELOR” BILDERBERGICE, imunitatea si impunitatea absolute ale MARILOR BANCHERI INTERNATIONALI, recompensarea eurocratilor “credinciosi”, IMINENTA CRIZA A ITALIEI si “proiectul de tara” al guvernatorului Isarescu: SA NU SE ATINGA NIMENI DE SEFIMEA BNR!

  1. Are You Planning Your Retirement? Forget About It. You Won’t Survive To Experience It.
    Paul Craig Roberts

    http://www.silverbearcafe.com/private/07.16/forgetit.html

    se refera la ceea a ce spunea Putin nu demult:
    https://www.youtube.com/watch?v=8PgSX-WD96Q

  2. Pingback: TUPEUL OLIGARHILOR BNR INTRECE ORICE LIMITA. Veniturile uriase ale lui MUGUR ISARESCU si BONUSURILE angajatilor BNR din IMPRUMUTUL ONEROS LA FMI/ Bancile vor justitie obedienta si REEDUCAREA judecatorilor intru CAMATARIE/ Cum a salvat BNR bancile fraudand
  3. Pingback: NUCLEARA FINANCIARA AMORSATA GEOPOLITIC: CADE DEUTSCHE BANK? In timp ce Germania impunea austeritatea in UE, bancherii nemti se ocupau de MANIPULAREA PIETELOR si crearea de CONTURI FALSE | Cuvântul Ortodox
  4. Pingback: ESCROCHERIILE BANCHERILOR LUMII. Cine are curajul sa-i traga la raspundere? (VIDEO) | Cuvântul Ortodox
  5. Pingback: Ilie Serbanescu: VATAFII INTERNI PREGATESC O NOUA URGIE PENTRU ROMÂNI
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare