70 DE ANI DE LA MASACRUL DE LA FANTANA ALBA, “KATYN-UL ROMANESC” (VIDEO, “Punctul de intalnire”). Troita ridicata si sfintita astazi la Man. Putna in memoria miilor de romani nevinovati ucisi de sovietici

1-04-2011 46 secunde Sublinieri

 • 2.000- 3.000 persoane din Patrautii de Sus, Patrautii de Jos, Cupca, Corcesti, Suceveni in coloana pasnica purtand in fata un steag alb si insemne religioase s-au indreptat spre granita cu Romania.
 • In poiana Varnita, la 3 km de granita, au fost mitraliati de sovieticii ascunsi in padure.
 • Supravietuitorii au fost urmariti de cavalerie si spintecati cu sabiile.
 • Ranitii au fost legati de cozile cailor si tarati in in 5 gropi comune sapate dinainte unde au fost ingropati de vii: batrani, femei, copii, sugari.
 • Altii au fost arestati de NKVD-ul din Hliboca (Adancata), torturati si aruncati de vii intr-o groapa comuna din cimitirul evreiesc peste care s-a turnat var nestins, chiar daca unii mai miscau si mai respirau si chiar daca unii prunci mai scanceau la pieptul mamelor lor ucise….
 • Rusia şi Ucraina nu şi-au cerut niciodată scuze oficiale pentru masacrul de la Fântâna Albă

Vezi si:


Categorii

Basarabia, Documentare/ Reportaje, Inchisorile comuniste/ Crimele comunismului, Istorie, Manastirea Putna, Radu Tudor, Razboiul impotriva Romaniei, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

24 Commentarii la “70 DE ANI DE LA MASACRUL DE LA FANTANA ALBA, “KATYN-UL ROMANESC” (VIDEO, “Punctul de intalnire”). Troita ridicata si sfintita astazi la Man. Putna in memoria miilor de romani nevinovati ucisi de sovietici

 1. Cine isi uita trecutul este condamnat sa-l retraiasca…
  Spre rusinea mea nu am cunoscut aceasta pagina neagra a istoriei noastre.
  In Duminica Pastelui rusii omorau dorul de tara.Tot de Pasti americanii trimiteau sarbilor bombe cu dedicatie:”Paste fericit!”.

 2. Dureros.
  Dar nimic despre Odessa? Acolo nu doare nimic? Nu e nimic de comemorat? Prin pocainta? Nu sunt evreu ci ortodox care plang impietrirea inimii. Domnul ii cearta pe farisei pentru parintii lor care i-au ucis pe prooroci. Scuze asteptam?

 3. @George:

  Sunt demne de pocainta toate greselile trecutului, dar nu prin conditionari sau santaje ideologice se obtine ceva. Cand vii si incerci sa demonstrezi ca au existat zeci de mii de oameni ucisi trebuie sa ai probe solide, nu campanii finantate si filme documentare ”soc” care nu au nimic solid. Zecii de mii de oameni ucisi inseamna infrastructura, inseamna oameni care sa execute ordine, inseamna multe, care nu pot aparaea si nici disparea in neant. Refuzam sa credem ca suntem intr-atat de inconstienti incat sa nu stim, ca natie, ce fel de crime colective suntem in stare sa facem. Exista unele probe documentare care atesta ca maresalul Antonescu intr-adevar era adeptul unei asprimi exagerate fata de evrei, ordonand represiuni brutale, in Odessa, drept pedeapsa pentru diverse acte comise impotriva armatei romane. Insa aceste ordine se refereau la sute de oameni, nu la mii si nici la zeci de mii, iar din reactia celor din subordine transpare limpede ca represiunile nu erau executate in litera lor.

  Cum se explica atunci faptul ca nici macar sovieticii, in procesele lor care astazi sunt considerate de adepti acestor rafuieli ideologice peste ani drept procese anti-naziste sau de pedepsire a unor criminali de razboi, cum se face asadar ca nu au fost in stare sa aduca dovezi in sensul acuzatiilor de acest gen? Si cum se face ca in timp ce zecii de mii de evrei erau ucisi in Odessa in guvernul Antonescian se discuta despre cum sa se imbunatateasca conditiile de transport naval in care erau transportati evreii catre Palestina?

  Parerea noastra este ca tocmai aceasta ravna prosteasca de a acuza ideologic si de a vehicula cifre de victime care depasesc un grad de credibilitate blocheaza tocmai calea reconcilierii si a recunoasterii unor greseli ale trecutului. Este limpede ca au fost abuzuri, crime, atitudini care trebuiesc repudiate fata de evrei. Insa tocmai ca modul acesta revansard denota o mentalitate fariseica si razbunatoare, nicidecum o dorinta de impacare reala.

 4. Este extraordinar domnul Mircea Dogaru:sa lasam tenativele de reorganizare a mafiei si sa revenim la trecutul istoric… Asta apropo de dorinta lui Basescu de a consulta chipurile democratic partidele politice pt scoaterea in afara legii ca neconstitutionala(?) a Agentiei Nationale de Integritate.

  Bunicul meu preot in Hârtopu, judetul Orhei, a trecut granita catre Romania, in 1944, cu cei cinci copii, din care tatal meu era cel mai mic, avea doar 3 ani.Au pierdut una din copile pe drum,in asa conditii grele s-a petrecut aceasta ”repatriere” a basarabenilor.

  Nu-mi pot reveni din durere auzind cele spuse in aceasta emisiune a lui Radu Tudor…

  Astazi, departe de tzara pe care am iubit-o si-o iubesc, am prieteni bucovineni din Hertza, tineri ca si mine, care nu pricep de ce România i-a abandonat in ’40-’41. E greu sa le explic… e inexplicabil.

 5. George@

  De acord cu admin. Pana vom cunoaste intreg adevarul din toate punctele de vedere e bine sa incepem sa ne cunoastem istoria care ne-a fost ocultata , sa ne cinstim eroii si martirii, sa ne plangem mortii si sa ne rugam pentru ei.
  Urmariti si filmul “Odessa în flăcari (Cătuşe roşii) 1942”. Se poate vedea on line.
  In film se arata si fragmente din jurnalele de actualitati in care coloane uriase de refugiati basarabeni cautau in 1940 sa se salveze din fata pericolului de moarte al trupelor NKVD. Se stie ca fusesera descoperite la intrarea trupelor romane si doua uriase gropi comune, in care zaceau peste cincizeci de mii de morti, tarani romani, impuscati de NKVD.
  Asa cum arata un comentariu al acestui film “Peste acest ingrozitor macel, care a facut la vremea lui obiectul unei anchete a Crucii Rosii Internationale si a starnit un val de proteste impotriva atrocitatilor sovietice, s-a asternut o tacere deplina dupa 1944. Si, in timp ce Moscova a recunoscut, prin glasul lui Gorbaciov, ca NKVD-ul a fost asasinul celor 10.000 de ofiteri polonezi in padurea Katin, despre oribilul genocid basarabean inca nu se pomeneste nimic.”

 6. cititi despre Batalia de la Tiganca si despre eforturile unor parinti de la Man. Neamtului de a amenaja cimitirul si de a-i cinsti pe eroii nostri cazuti pentru eliberarea Basarabiei. Este foarte emotionant.
  Gasiti aici:
  http://romania-rusia.info/Romania1941.asp
  (ceva mai jos pe pagina respectiva)

 7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » “A FOST ODATA IN TRANSILVANIA”, documentar de Manuela Morar (2007). Cine uita trecutul este condamnat sa-l repete…
 8. Pingback: 71 de ani de la masacrul de la Fantana Alba « regăsirea frumosului pierdut…
 9. Pingback: IATA SUFERINTA! (I) Noi pagini tulburatoare din marturia lui NICOLAE ISTRATE, tanarul basarabean deportat fara vina in Siberia si patimitor pentru Hristos -
 10. Pingback: Staretul Man. Putna, arhim. Melchisedec Velnic: "SA NE AMINTIM IN FIECARE AN DE ROMANII UCISI LA FANTANA ALBA" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 11. Pingback: PARINTELE IUSTIN – “Cuvant cu putere multa” despre PERVERTIREA ROMÂNILOR: “Omul nostru se lasa mintit, cauta senzationalul, daca un lucru nu i se prezinta ca iesit din comun, umflat, mincinos, nici nu-l ia in seama” (VIDEO)
 12. Pingback: MASACRUL DE LA KATYN: SUA l-a acoperit pe STALIN, desi stia de CRIME - Recomandari
 13. Pingback: “Amintiri scaldate in sange” – “ROMANIA, TE IUBESC” despre MACELUL DE LA FANTANA ALBA si despre DEPORTARILE ROMANILOR BUCOVINENI (video) - Recomandari
 14. Pingback: Pomenirea românilor martiri din Bucovina de Nord ucisi in MASACRUL DE LA FANTANA ALBA la 1 aprilie 1941 (si VIDEO). Marturia exemplara a unei adolescente din Vicovu de Sus si strigatul filmat al Luciei Hossu Longin - Recomandari
 15. Admin
  Am doar o rugaminte la voi ca, macar la aceste articole de azi cu referire la masacrele miilor nostri de bunici si strabunici la Fantana Alba, sa limitati accesul trollingului filorus . Observ ca nu mai au chiar nici o retinere si rusine de a pangari aceste pagini AZI cu insinuari, acuze nefondate, minciuni, devierea subiectului , aroganta si o mare nesimtire. Chiar va rog din suflet, gata cu trollingul filorus macar la aceste articole de comemorare. Intelegeti va rog ca vorbim despre subiecte foarte sensibile. Va multumesc

 16. @ spartacus:

  Nu credem ca mai e cazul si mai ales aici nu vedem cine si cum ar putea sa incerce macar asa ceva. Nu inseamna insa acum ca daca esti impotriva politicilor americane trebuie automat sa fii si filo-rus.

 17. Pai sa-mi fie cu iertare, dar nu cred ca discutiile despre politicile americane ar avea ce sa caute la un astfel de articol. Nu politicile americane au ucis oameni nevinovati la Fantana Alba.
  Si nu politicile americane ne distrug pe noi ca popor, daca e sa vorbim despre situatia de dupa ’89 . Cred ca americanii habar nu au unde suntem noi situati pe harta. Ne-a distrus comunismul, neocomunismul de dupa ’89 transformat peste noapte in capitalism agresiv-canibalic si bineinteles, indiferenta noastra.
  Si eu sunt impotriva politicilor americane si UE de cand ele seamana izbitor de mult cu politicile sovietice si naziste.
  Ps : privitor la atentionarea cu trollingul – nu se intampla aici, din fericire. Se intampla pe alte situri si nimeni nu ia masuri. Era doar o atentionare preventiva,( in conditiile in care pe unii i-a apucat exact la acest articol grija de evreii din Odessa, cu deturnare de la tema ). Multam fain de intelegere.

 18. Pingback: “Au fost odata români”. Reportaj In Premiera despre CONTINUA PERSECUTIE a ROMÂNILOR din Ucraina (VIDEO) | Cuvântul Ortodox
 19. Pingback: Ambasada Rusiei MASACRUL DE LA FANTANA ALBA s-a intamplat din cauza SERVICIILOR SECRETE ROMÂNEȘTI
 20. Pingback: DECLARAȚIA DE UNIRE - Moment simbolic cu încărcătură istorică majoră la MĂNĂSTIREA PUTNA (video, text): "CEREM FERM tuturor românilor, Guvernului, Parlamentului și Președintelui României să facă tot ce este necesar pentru unirea Basara
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare