Acum două săptămâni, când am încheiat slujba, erau la poartă cei veniți ca să ne testeze pe toți, fără a avea un ordin. Dar despre acestea voi vorbi altădată mai în amănunt, după ce vor veni acasă și ceilalți, cealaltă jumătate, că jumătate ne-am întors și toți suntem sănătoși. Niciunul nu am tușit. Niciunul nu am avut temperatură, nici cei de la spital, cu darul lui Dumnezeu, încă 15 care mai sunt acolo. Toți sunt asimptomatici, așa cum am declarat și am spus lucrul acesta de atâtea ori. Dar cei care sunt din mass-media aceasta lacomă și hulpavă după știri senzaționale, au făcut dintr-o ispită un mare tărăboi.
Articole din categoria: Manastirea Putna
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: „Din prima parte de relaxare nu va merge cu bisericile, cum nu merge nici cu restaurantele. În funcție de cum e evoluția primelor două săptămâni sau a primelor relaxări, putem să ne așteptăm la un 1 iunie sau 15 iunie, în funcție de cum evoluează. Ne gândim. Poți limita? Sau se poate duce cineva în biserică să îți spună: „Nu poți să stai decât la doi metri, nu te atingi de icoană” sau „Nu pupați aceeași icoană”? Sau ceva în genul ăsta. Sunt multe lucruri pe care lumea mă întreabă din punct de vedere medical: „Cum o vedeți?” N-o văd, distanțarea nu o putem lua așa.”
Și îi rog, din suflet, pe credincioșii din Bucovina: Nu vă pierdeți nădejdea! Cu noi este Dumnezeu, așa cum cântăm în Postul Mare! Se fac rugăciuni în toate mănăstirile și bisericile pentru voi! Chemați și voi în rugăciune pe Maica Domnului, pe toți sfinții și pe sfinții care ocrotesc Bucovina: Sfântul Voievod Ștefan, Sfinții Ierarhi Leontie și Iacob Putneanul, Sfinții Cuvioși Daniil Sihastru și Sila, Paisie și Natan. Ei vor mijloci pentru noi înaintea Domnului! Cu smerenie, dragoste și nădejde unul pe altul întărindu-ne, birui-va, încă o dată, Viața!
Hotnews: Starețul Mănăstirii Putna acuză ”maimuțăreala europeană” și amestecul ambasadelor: Mai este acest popor liber? Eu nu prea mai văd libertate Starețul Mănăstirii Putna, vorbește, într-un interviu preluat de basilica.ro, despre ”maimuțăreala europeană” care ar fi dus la decăderea societății românești și …
Rănile adânci și vechi nu se vindecă ușor. Dar această rană trebuie vindecată! Toți românii știm că, până la 1812, Prutul nu i-a despărțit pe frați. Prutul nu îi despărțea pe români de români, ci trecea prin mijlocul Moldovei și era apa „cea mai sprintenă și cea mai sănătoasă” a ei, după cum spune Dimitrie Cantemir.
Manastirea Putna: COMUNICAT DE PRESĂ. Accidentul tragic al tânărului Sebastian Lungu este folosit în mod tendențios La Mănăstirea Putna vin în perioada vacanței elevi la seminarii teologice și la alte licee și studenți la Teologie și la alte facultăți, care se …
Leru-i ler, leru-i ler și iar leru-i ler
Tu mă iartă doamne pentru câte-ți cer,
Dar în deznădejdea-n care suntem noi
Sfinții înșiși, Doamne, ar avea nevoi.
Și ți-ar face-n taină rugăciune ‘naltă,
Prin Pruncul din iesle și cea Preacurată
Leru-i Doamne ler și iar leru-i ler,
Vin colindătorii, dați drumul la cer.
În ultimii ani, credincioșii pe care îi păstoriți sunt cuprinși de drama unui război care a adus după sine multă vărsare de sânge, lacrimi și suferință. Credincioșii ortodocși din România au urmărit și urmăresc cu mare compasiune starea de mucenicie în care se află frații lor în Hristos din Patriarhia Antiohiei. Am aflat cu durere faptul că sunt foarte mulți locuitorii creștini și necreștini care și-au părăsit casele, și-au pierdut pe cei apropiați, le-au fost răpite persoane dragi, le-au fost distruse bunuri materiale, culturale și spirituale. Au fost distruse biserici și mănăstiri și mulți creștini, clerici și mireni din ținutul apostolic al Siriei pătimesc răstigniri de tot felul, mulți dintre ei pentru singur fapt că mărturisesc credința în Domnul Hristos.
9. PUTNA – 550 10-07-2016
La Putna, turiștii, îndeosebi tinerii, își completau cunoștințele de istorie și de religie; se învăța adevărata istorie a neamului nostru românesc.
Vizita președintelui de atunci la Putna a fost, prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu, „o descătușare sufletească”. „Dacă Ceaușescu a fost la Putna, nu mai are nimeni dreptul să ne mai urmărească și să ne ceară socoteală de ce mergem la biserică și la mănăstiri”, spuneau turiștii cu multă bucurie sufletească.
Zoe Ceaușescu, după vizita tatălui ei, a fost de trei ori la Putna, în vizită particulară. Găzduia la o familie în comuna Putna. Seara, când nu mai erau turiști în mănăstire, venea, intra în biserică, îngenunchea în fața mormântului lui Ștefan cel Mare câteva minute, săruta mormântul, săruta și icoanele din catapeteasma bisericii, săruta mâna părintelui ghid, mulțumindu-i, și pleca la gazda sa din Putna. Ea a cerut o carte cu litere chirilice, „pentru cultura ei”; părintele stareț Gherasim a priceput ce dorește în realitate; i-a dat un Ceaslov și o Psaltire.
După acestea, multe persoane din Comitetul Central veneau cu fiii și fiicele lor la Putna, în particular, și spuneau ghidului: „Să le vorbești ca un preot”.
Pana la urma, ce vrea acest film? Sa sugereze ca Moldova intreaga este altceva decat Romania, inclusiv prin ortodoxia sa, ce ar fi, chipurile, foarte legata de cea rusa? In cazul acesta, propaganda rusa este pe aceleasi coordonate cu propaganda partidei “hotnews”, care sustine, din motive contrarii, cam acelasi lucru. O suprapunere sinistra de viziuni si interese, o aplicare a tezelor huntingtoniene?
Întinderea acestui război va fi pe măsura acceptării relativismului. Oamenii care consideră că își sunt propria măsură și își apără modul de viață prin dogma „e interzis să interzici” îi vor înlătura din societate pe cei care consideră că unele lucruri nu sunt firești și nu trebuie acceptate ca normă publică. Statele care vor avea ca politică publică relativismul vor porni război cu cele care vor continua să admită credința în adevăruri absolute.
Comuniune Ortodoxa: Moaştele Sfântului Arsenie Capadocianul în România În data de 2 iulie 2015, la Mănăstirea Putna, odată cu hramul Sfântului Voievod Ştefan cel Mare, va avea loc un eveniment deosebit de important pentru spiritualitatea românească: donarea către Arhiepiscopia Sucevei …
Trebuie sa stim de unde venim. Prima sursa, izvorul vietii noastre este de la Dumnezeu. Cine nu reuseste sa-si inteleaga acest izvor, aceasta obarsie nu se va cunoaste niciodata pe sine. Al doilea element identitar profund e neamul in care ne nastem, si de abia al treilea familia, spune Parintele Dosoftei.
“Iepurașul este la fel ca Valentine’s Day și Halloween, o invenție venită din Occident care nu doar sfidează, dar jignește și intelectul omului, dar și inima lui și sentimentele lui religioase. Iepurașul este o invenție cu un caracter pronunțat comercial clar, care să știți că are corespondent în păgânism. Animalele, în general, erau un semn al renașterii naturii într-o viziune tabuistă, în care totul era sacralizat, dar la un nivel de-o energie panteistă și atunci, primăvara erau multe sărbători de renaștere a naturii și în cadrul acestor sărbători păgâne și iepurele avea un rol. El a fost reluat, reambalat într-un ambalaj strict comercial și, din păcate, cel mai grav, este oferit ca alternativă la sărbătoarea pascală. Noi la Sfintele Paști sărbătorim învierea lui Hristos”,
Ziarul Lumina (2013): „Doar cu Hristos înăuntrul tău poţi înţelege corect lucrurile“ Augustin Paunoiu
Antena3: Zota: Familia va fi consultată pentru donarea de organe, chiar dacă decedatul are opţiunea pe card Opţiunea pentru transplant de organe după moarte poate fi înscrisă pe cardul naţional de sănătate din timpul vieţii, dar oricum va fi întrebată …
Plus: BISERICA ESTE UNA, CEA ORTODOXA, DAR CE INSEAMNA SA FII CU ADEVARAT IN EA? Predica Parintelui Teofan de la Putna (audio) Doxologia: Evanghelia de la sărbătorile Maicii Domnului – Comentarii patristice Am venit, Măicuță, să te mai vedem… de …
(icoana de Mihai Coman) Ziarul Lumina: Despre credinţă, încredinţare şi pronie […] Cuvântul prorocului este puternic ca focul Slujirea profetică este un dar de la Dumnezeu, dar, în acelaşi timp, este expresia clară a faptului că, în purtarea Sa de …
Peste 1,8 milioane de euro din totalul de 4,9 milioane de euro din subventii agricole acordate bisericilor din toata tara in 2013 s-au dus catre manastirile si parohiile din judetul Suceava. Miercuri, procurorii DNA au inceput o ancheta despre posibile plati ilegale de subventii catre manastiri care de fapt nu desfasurau activitati agricole.
Credem că ne aflăm într-o stare de normalitate, într-o stare de sănătate optimă, raportându-ne la nişte standarde amăgitoare ale acestui veac grăbit şi dezordonat, a cărui realitate a lucrurilor şi ierarhie a priorităţilor este devastată de tot soiul de etalări moderne, nivelată aproape uniform de lipsa bunului-simţ şi proiectată tendenţios prin mass-media necreştină.
Nu mai petrecem afară de curţile împărăteşti, că am aflat Uşa.
Nu ne mai temem de săgeţile cele aprinse ale diavolului, că am aflat Izvorul.
Nu mai sântem în văduvie, că am aflat Mirele.
Nu ne temem de lup, că avem pe Păstorul cel bun, “că Eu, sunt Păstorul cel bun”.
Nu ne cutremurăm de tiranul, că stăruim aproape de Împărat.
“Nu sunt analist politic, dar e evident chiar și pentru mine că vremuri cu pace prea mult timp nu vor mai fi. Drept urmare, nu-mi rămâne decât să mă rog pentru poporul acesta secătuit de vlagă. Omul politic să aibă …
Doxologia: Protos. Hrisostom de la Putna: „Spovedania – declarații de dragoste, în esență, și vărsarea inimii în fața Celuilalt” „Noi va trebui să ne petrecem veșnicia alături de Hristos” “În calitate de duhovnic, mă întâlnesc de multe ori la Spovedanie …
Părintele Dosoftei de la Mănăstirea Putna despre provocările lumii actuale “Noi acum trăim din punct de vedere duhovnicesc ca şi cum am trăi într-un spaţiu, într-un loc unde este un cutremur continuu. Cutremurele ne sperie foarte tare dacă durează 7 …
Putna.ro: Mănăstirea Putna și-a câștigat definitiv vatra de 14 ha donată de Sfântul Ștefan cel Mare Obștea Mănăstirii Putna, în frunte cu Părintele Stareț, Arhimandrit Melchisedec Velnic, aduce la cunoștința tuturor că procesul cu Direcția de Finanțe Publice Suceava pentru proprietatea vetrei …
Mediafax: Mănăstirea Putna câştigă procesul în care Direcţia Finanţelor Publice Suceava contesta proprietatea asupra vetrei mănăstirii Mănăstirea Putna a câştigat procesul prin care DGFP Suceava, ca reprezentant al statului român, a contestat, în 2011, dreptul de proprietate asupra unei suprafeţe de …
Cât priveşte problema gazelor de şist, poate că fiecare român de bună-credinţă ar trebui să-şi pună întrebarea: de ce ar fi obligate ţările „sărace” din Estul Europei să accepte exploatarea gazelor de şist, câtă vreme Franţa şi Germania – motoarele Uniunii …
Video News: Explozii pentru gaze de sist la Manastirea Putna Călugării de la Mânăstirea Putna au fost nevoiţi să încheie un fel de armistiţiu cu o firmă care face cercetări geologice în zonă pentru exploatarea gazelor de şist, astfel încât …
Mai bine mai tarziu… va oferim acet buchet de predici de la praznicul Adormirii Maicii Domnului, de la Man. Putna: Cuvânt la privegherea praznicului Adormirii Maicii Domnului (PS Meletie al Hotinului, 14 august 2013) ***
“Chiar şi când se instaurează o dictatură, este tot o urmare a stării poporului… Este o iluzie să credem că va exista pace şi coeziune socială în aceste condiţii. Cât timp va exista această fărădelege, trăim în dizarmonie şi ură …
Mănăstirea Putna contestă avizul de mediu pentru SC Prospecțiuni SA București și folosirea a 15.000 de explozii cu dinamită pentru descoperirea gazelor de șist sursa: putna.ro Contestaţie aviz de mediu Către: Prefectura Judeţului Suceava, Prefect FLORIN SINESCU Ministerul Mediului – Departamentul …
napocanews: Exclusiv: Mănăstirea Putna spune Nu prospecţiunilor geologice pentru gazele de şist. O firmă infiltrează cu sulf hidrogenat apa freatică din jurul sfântului lăcaş (Video) Fără acordul Mănăstirii Putna, o firmă de prospecţiuni geologice desfăşoară explozii subterane controlate cu dinamită, …
Putna.ro: Comemorarea românilor uciși în masacrul de la Fântâna Albă Din 2011, ziua de 1 aprilie a devenit prin lege Ziua națională de cinstire a memoriei românilor victime ale masacrelor de la Fântâna Albă și din alte zone, ale deportărilor, ale foametei …
[Audio clip: view full post to listen] Cuvânt al Arhim. Melchisedec Velnic, Starețul Mănăstirii Putna, duminică, 20 ianuarie 2013 putna.ro: Mănăstirea Putna nevoită să deschidă procesul penal împotriva unor reprezentanți ai Tribunalului și ai Direcției de Finanțe Suceava Mănăstirea Putna a înaintat …
Putna.ro: Mănăstirea Putna la un pas de a-și pierde pământul dăruit de Ștefan cel Mare De mai bine de un an de zile Mănăstirea Putna este supusă unei presiuni insistente și continue din partea reprezentanților Direcției Generale a Finanțelor Publice Suceava, …