CAMPANIA ANTI-BOR SI … ANTI-PATRIARH A TRUSTULUI “MEDIAPRO” prin siteul GANDUL. Mesajele manipulatorii din imnul “NE FACEM AUZITI”, cantat de “Vunk si ai nostri”

26-09-2014 5 minute Sublinieri

vreau-3Captura videoclip “Ne facem auziti”

UPDATE: In urma preluarii postarii de fata de cateva siteuri ale mass-mediei online “centrale”, cum ar fi ziare.com sau pagina in romana a yahoo.com, remarcam un debit apreciabil de comentatori anti-BOR pe siteul nostru. Toti repeta aceeasi placa a anticlericalismului care are drept pretext “afacerile” Bisericii. Despre acest subiect s-au adus indeajuns de multe raspunsuri pentru cine e interesat, in mod real, sa le afle (cateva se pot afla aici, aici, aici; dezinformarile pe tema au fost demontate aici). O precizare care trebuie facuta e urmatoarea: autorul analizei videoclipului “Ne facem auziti” este Mihai Somanescu si a fost publicata pe site-ul activenews.ro. Siteul nostru, cuvantul-ortodox.ro, doar a preluat, prin citare, de la sursa mentionata analiza respectiva care, prin urmare, nu ne apartine, dar al carei continut il impartasim, fireste. In orice caz, propriile noastre analize pe genul de propaganda anti-romaneasca desfasurata de Gandul.info pot fi accesate la sectiunea de referinte a prezentei postari.

Un cântec extrem de ciudat s-a lansat acum câteva zile de către casa de discuri MediaPro Music. Este vorba despre “Ne facem auziţi”, o melodie cântată de trupa Vunk alături de câţiva invitaţi: Roman (Zdob şi Zdub), Aylin, Alina Eremia, Nicole Cherry, Gabriel Cotabiță, Loredana, Mihai Georgescu (Bere Gratis), Sişu.

De ce spun ciudat? Pentru că se doreşte un manifest de luptă, dar este plin de mesaje şi simboluri care vin în contradicţie unele cu altele şi care mă duc cu gândul spre o tentativă masivă de manipulare.

Vocea celor care “se fac auziţi” se îndreaptă, în mod evident şi primordial împotriva Bisericii Ortodoxe, considerată desacralizată, unde “părinţii” (adică preoţii) au “dat afara din biserica toti sfinţii”, iar “crucea lor”, deci în opoziţie cu crucea noastră, a celor care cântăm, “înseamnă doar semnul plus”. Plus care înseamnă profit. Deci, pentru purtătorii mesajului, Biserica actuală este un loc al profitului, fără nimic sfânt, cu o cruce a lor. În opoziţie cu “crucea noastră”, a celor care cântăm.

Iată mesajul pe care o parte a presie se chinuie să-l transmită de atâţia ani, transpus în doar patru versuri. Nu e o întâmplare că acest cântec a fost lansat chiar pe Gandul.info, publicaţie cunoscută pentru atitudinea sa anti-BOR.

vreau-1

Captura videoclip “Ne facem auziti”

Apoi la ţintă este luată Armata. Dacă în cazul BOR, atacul este frontal şi perpetuu, referinţa la Armată nu pare să aibă nicio explicaţie. Cu toate lipsurile ei, Armata nu a fost ţinta campaniilor de presă, precum BOR, rămând constantă în ceea ce priveşte percepţia pe care o are în popor. Şi cu toate astea, de ce este vinovată Armata Română că In loc de linişte asteptăm război”? Referinţa la situaţia din Ucraina e evidentă. Întrebarea de final Dar cine ne mai apără pe noi? este evident, una retorică, pentru reflexul automat este să spui nimeni”. Nu pot să nu mă întreb: cui foloseşte popularizarea, printre tineri, a ideii că Armata Română este incapabilă?

Urmează apoi două strofe despre politicieni, dar nu au o destinaţie concretă, ci doar un profil şters, care i s-ar potrivi mai degrabă unui activist de partid, mărunt sau funcţionarului şpăgar. Urmează apoi o referinţă la strămoşi, care pare complet ruptă din context. Pentru că imediat, în timp ce Sişu vorbeşte de rugăciune, apare imaginea Patriarhului Daniel cu un trafalet în mână, care gesticulează precum bişniţarii care cer bani.

Iată şi sensul “crucii lor”. Cu alte cuvinte, Biserica “oficială” este o instituţie a profitului, a banilor, în timp ce noi, luptătorii, profunzii, ştim ce înseamnă adevărata credinţa. Referinţa anterioară la strămoşi se transformă într-o farsă, deoarece, pentru a-l cita pe unul dintre cei mai eminenţi dintre ei, “Biserica Ortodoxă este mama neamului românesc”.

Simbolul acestor “noi” este pumnul strâns ridicat, pe fond albastru. Nu pot trece peste faptul că pumnul strâns ridicat este un vechi simbol comunist, adus la noi în ţară de Ana Pauker & Co, dar care este publicitat cu mândrie de către capitalistul Cornel Ilie, care mai demult voia “o ţară ca afară”, iar acum este imaginea gigantului din industria cosmetică, Avon.

vreau-4

Captura ActiveNews

O altă apariţie ciudată este cea a Loredanei Groza, îmbrăcată şi tunsă ca un băiat. Să fie o referinţă la homosexuali, pe care i-a sprijinit făţiş în ultimii ani, inclusiv prin participarea la o parodie de “nuntă”, tot la Pro? Iată ce spunea, deunăzi, chiar împricinata despre proiect: e un cântec cu un mesaj foarte puternic, special, şi mi-ar plăcea ca radiourile şi posturile de televiziunile să-l aprecieze şi să valorifice acest mesaj de care societatea, de fapt noi oamenii, pentru că nu cred în societăţi, cred în oameni în primul rând, avem nevoie.”

Recapitulare: adunat sub un steag albastru şi un simbol comunist stilizat, un grup de oameni lansează un cântec “cu mesaj puternic, special” în care este luată la ţintă în principal, BOR şi prin care bântuie un personaj ce pare să aibă probleme cu identitatea de gen. Toţi aceştia “nu se dau bătuţi” şi vor să se facă auziţi.

Întrebare: fiind în plină campanie electorală, ştiind ce mesaje şi simboluri au adoptat principalii candidaţi la preşedinţie, cu cine credeţi că ar vota sau nu, creatorii şi purtătorii acestui mesaj?

În legătură cu materialele de presă despre presupusele afaceri ale Bisericii cu cantinele din cimitire difuzate în aceste zile de Ştirile ProTv, Biroul de Presă al Patriarhiei Române face următoarele precizări:

După ştirea despre lipsa autorizaţiei de funcţionare de la cantina din cimitirul Andronache, după cum de altfel a fost anunţat public în ziua de 24 septembrie 2014, Arhiepiscopia Bucureştilor va sancţiona pe cei vinovaţi.

În aceeaşi zi, jurnalistul Adriana Stere de la Ştirile ProTv a vizitat mai multe biserici şi mănăstiri, manifestându-se cu aroganţă în relaţia cu personalul bisericesc întâlnit, o atitudine a sa mai veche pentru care Arhiepiscopia Bucureştilor a exprimat o poziţie publică intitulată Reacţie nepotrivită la o purtare necuviincioasă în ziua de 17 noiembrie 2011.

Materialul realizat de doamna Adriana Stere şi prezentat la Ştirile ProTv în seara zilei de 24 septembrie 2014 conţine o serie de dezinformări care denotă lipsa de obiectivitate şi dorinţa sa evidentă de denigrare a Bisericii, fără a se interesa de numărul celor care sunt ajutaţi de Biserică.

1. Astfel, la centrul social-cultural Sfântul Calinic de la Cernica, situat în incinta cimitirului de la mănăstirea Cernica nu pot fi organizate mese de parastas, deoarece acesta este într-un amplu proces de renovare început în primăvara acestui an. Însă, doamna Adriana Stere evită să menţioneze această realitate şi prezintă imagini filmate cu camera ascunsă în altă locaţie făcând confuzie deliberată cu sala de mese fără bucătărie de la cimitirul parohiei Cernica din judeţul Ilfov. În plus, doamna Adriana Stere a încercat să convingă autorităţile de sănătate publică să se implice în propriul demers jurnalistic şi chiar să sugereze declaraţii ameninţătoare la adresa Bisericii din partea acestora.

2. La parohia bisericii Sfântul Dumitru – Colentina a fost construit un centru social-medical-educaţional şi o capelă mortuară, fără cantină pentru parastase, nu cum a dezinformat doamna Adriana Stere;

3. La parohia bisericii Iancu Nou-Bălăneanu funcţionează un centru social-educaţional şi există o capelă mortuară, dar fără cantină pentru parastase, nu cum din nou a dezinformat reporterul ProTv;

Este regretabil faptul că jurnalistul ProTv nu s-a adresat reprezentanţilor celor două parohii pentru a primi informaţii corecte cu privire la centrele sociale şi capelele mortuare, pentru a vedea câţi săraci, şomeri, elevi şi bătrâni sunt ajutaţi cu o masă caldă de mănăstiri şi parohii, ci a preferat să intervieveze cu camera ascunsă persoane neautorizate, care, în necunoştinţă de cauză, au declarat probabil ceea ce li s-a sugerat de către reporterul ProTv.

vreau-2

Captura videoclip “Ne facem auziti”

În acest context, reamintim faptul că în trecut Patriarhia Română a dat publicităţii mai multe drepturi la replică referitoare la diferite ştiri tendenţioase realizate de doamna Adriana Stere pentru Ştirile ProTv şi a anunţat conducerea departamentului de Ştiri în legătură cu prestaţia sa jurnalistică penibilă. Din nefericire, nu a fost primit nici un răspuns şi nici nu au fost luate măsuri pentru remedierea celor semnalate.

În consecinţă, în urmă cu câteva luni, Biroul de Presă al Patriarhiei Române a informat oficial pe redactorul şef al departamentului social al ştirilor ProTv că a anulat acreditarea doamnei Adriana Stere pe lângă Patriarhia Română pentru lipsa de corectitudine şi abateri sistematice de la deontologia profesională. Vizibil nemulţumită de această decizie, doamna Adriana Stere şi-a permis să transmită ameninţări voalate purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române.

Biserica noastră cooperează cu jurnaliştii obiectivi şi profesionişti (aşa cum sunt majoritatea celor din departamentul de ştiri ProTv) şi îşi rezervă dreptul de a refuza colaborarea cu acei reprezentanţi media care nu urmăresc informarea corectă a publicului telespectator, ci convingeri şi interese individuale.

De aceea, Patriarhia Română solicită conducerii departamentului de ştiri ProTv să revină la prezentarea obiectivă şi informarea corectă a publicului telespectator despre activitatea Bisericii, o îndatorire elementară a oricărei instituţii media.

Oricum, ne-am bucura dacă ProTv ar ajuta săracii din bani proprii mai mult decât o face Biserica.


Categorii

Articolele saptamanii, Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Patriarhul Daniel, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva Romaniei, Video

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

73 Commentarii la “CAMPANIA ANTI-BOR SI … ANTI-PATRIARH A TRUSTULUI “MEDIAPRO” prin siteul GANDUL. Mesajele manipulatorii din imnul “NE FACEM AUZITI”, cantat de “Vunk si ai nostri”

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Aceasta ura este alimentata si de multa, foarte multa prostie si ignoranta. Acuzatia ca cei care cred in Dumnezeu si Biserica ar fi criminali e de-a dreptul schizoida, n-are niciun suport logic de niciun fel. Cum sa acuzi de intentii violente si criminalitate, precum fanaticii teroristi islamisti, pe cei care respecta invatatura Bisericii care ne indeamna la iubire fata de aproapele si la jertfirea de sine, chiar si la IUBIRE FATA DE DUSMANI, pentru a ne mantui? Asta este si esenta crestinismului, iubirea fata de toti. Atata lucru nu catadicsesc acesti contestatari ai Bisericii sa il inteleaga. Daca ai niste valori in care crezi cu tarie (aceleasi cu valorile morale dupa care s-a ghidat societatea de doua mii de ani), aceasta nu te face terorist fanatic, ci doar statornic in credinta. Biserica invata, arata calea, dar nu obliga pe nimeni la nimic.

  2. se pare că trebuie să intervin pentru că nu poci ca să mă hodicnesc din pricina urletelor și a imprecațiilor ce se aud din acest subsol.
    Inițial am crezut că mi-a invadat pivnița o leghiune de șobolani înfometați care se încaieră pre pradă…

    @RomeoB

    Sişu vedeta care promoveaza consumul de droguri:

    Poliţiştii sunt uimiţi de perseverenţa cu care care acest recidivist îşi repetă greşelile. „Sişu e de departe cel mai prost traficant de droguri pe care l-am văzut vreodată” spune agentul de poliţie care l-a arestat pe Tudor Sişu. „Ştia că a fost prins de atâtea ori cu droguri asupra lui… a făcut de două ori puşcărie pentru trafic de droguri… Cât de prost să fii ca să te apuci iar de trafic de droguri?” 30 mai 2013

    http://www.audvoci.ro/actualitate/stire-de-ultima-ora-tudor-sisu-a-fost-arestat-din-nou-pentru-trafic-de-droguri.html

    Băiete, ușor cu pianul pe scări, rogu-te!

    Șișu nu promovează nici măcar un cui, if you know whatta I mean, în schimb matale promovezi superficialitatea și stupiditatea.
    Ia-te de mană cu @Emrys, vă asemănați, amândoi auziți voci și repetați ca papagalii ce vă spun aistea.
    ¿ıɔsıdɐɔ ˙ǝɯnןb ɹɐp ǝןıqɐɹɔǝxǝ ǝɹds ǝʇsɐoɹd ˙ǝɯnןb ǝp ǝʇıs un ǝ oɹ˙ıɔoʌpnɐ :ɐןɐɹoɯ

    @aiacuceapa

    voinicilor, vitejii lu’ tata, esteți bine, măh, răcoritu-v-ați? mai am loc în pivniță, facem o șezătoare.

    @Marius, Maria, Vlad și restul de discari

    Acu, vă văz intelectuali de-ai lui Pleșu & Liiceanu da’mi permit o vorbă a mult mai puțin celebrului Florin Piersică: sunteți geniali, genialilor, va iubesc!

    Inchei însă, citându-l pe Socrates, feblețea mea de pe vremea când dădeam cu picioru’ ‘n filosofie asa cum alții observ că calcă cu el în străchini, cu aceeași plăcere ca în vremurile de glorie ale rockului: “Frumusețea vine întotdeauna prima. Victoria este doar un aspect secundar. Tot ceea ce contează este bucuria.
    Sunt sigur că exact la fel stau lucrurile și în cazul vostru, ‘telectualilor: superficialitatea, întotdeauna prima. Realitatea e doar un aspect secundar. Tot ceea ce contează este satisfacția flegmei.

    @stelian

    pentru că tot vorbeam de fotbal mai sus, trebuie să remarc că aveți un control bun al balonului, mult mai bun decât al unor vajnici aruncători ai ciocanului de pe aici sau de pe aiurea. Oare să ne fi făcut junioratul pe același maidane?
    In fine, maidanul contează mai puțin, am însă o vagă tendință să fiu de acord cu cele ce subliniați în comentariile domniei voastre dar mă pristoiesc aci ca nu cumva să-l stârnesc pe domnul avocat Vela, carele, odată plecat pe contraatac, nu se mai oprește pană etapa viitoare.

    But still, și luminile rampei îs un drog iar MediaPro-ul, așa cum sunt convins că știți, e un dealer de calibru.
    If you dance with the Devil, you will get burnt, some may say.

  3. În anul 2013, în eparhiile Bisericii Ortodoxe Române funcţionau
    784 de instituţii şi servicii sociale, dintre care:

    – 141 cantine sociale şi brutării;
    – 50 instituţii medicale şi farmacii;
    – 75 centre de zi pentru copii;
    – 68 centre educaţionale;
    – 15 centre de zi pentru vârstnici;
    – 47 centre rezidenţiale pentru vârstnici;
    – 11 centre comunitare;
    – 35 centre de tip familial;
    – 38 grădiniţe sociale şi after-school;
    – 13 locuinţe protejate;
    – 130 centre de informare, consiliere şi resurse;
    – 2 instituţii de învăţământ pentru adulţi;
    – 18 centre de urgenţă (pentru persoane fără adăpost, victime ale violenţei domestice şi ale traficului de persoane);
    – 13 campusuri de tabără şi alte 128 de instituţii sociale cu specific diferit.

    Sursa: Mediafax

  4. Personal, nu sunt nici pentru o parte dar nici pentru cealalta, am rude care sunt preoti, am intalnit oameni deosebiti care isi duc viata in jurul bisericii, dar am vazut si partea cealalta a povestii- prin lucruri marunte facute de diversi reprezentanti ai BOR care pot crea repulsie unora.

    Consider astfel ca ambele parti au lucruri de imbunatatit, chiar daca gradina e mare si chiar daca partea media e agresiva.

  5. Niste chestii interesante gasite intamplator, pe net:

    Udrea weenie vs Macovei wi-fi 😀

  6. Sisu Tudor
    acum 4 ore · editat
    As fi ipocrit sa spun ca imi doresc o schmbare si totusi sa nu sustin pe nimeni altcineva care si-o doreste si sa nu iau parte la nici o incercare de constientizare facuta chiar si de artisti din alte genuri.Asa s-a nascut piesa “ne facem auziti”,care chiar daca nu e in tonalitatea melodiilor mele obisnuite(nici nu putea fi,sunt doar invitat) m-a convins prin decenta versurilor.Asadar am acceptat sa reprezint brigada mea pe acest manifest.Toate bune si frumoase pana aici,doar ca partea video din pacate s-a transformat intr-un atac la adresa IPS Daniel,Patriarhul Romaniei.De ce ma deranjeaza asta?pt ca intr-o familie daca tatal tau cam trage la masea nu il faci de ras in tot orasu’ ci incerci sa ii atragi atentia in particular,In aceasta idee cred ca un cadru,doua ar fi fost suficente pt a arata dezaprobarea pt acea constructie fara rost sau pt dezinteresul adminstratie bisericesti fata de niste adevaruri….nu uitati,Dumnezeu lucreaza cu rabdare si prin toti oamenii,nu trebuie sa ii judecam,ci mai degraba sa ii compatimim si sa NE compatimim pt ca nimeni nu e bun,Toti incercam.Drumurile strambe induse sau impuse se indreapta prin rugaciune si credinta,nu prin ironie si ura.Va doresc o zi si o viata minunata.Sisu Tudor.

    https://www.facebook.com/SisuTudor?fref=ts

  7. Sindromul fratelui fiului rispitor

  8. Frate Alin, facusi curat in batatura! Ma uitam si eu la meciul (destul de echilibrat) Stelian vs Gheorghe, ca si vad poarta data de perete si cu admin, Mirela, Ioan si ceilalti incercand sa tina piept iuresului. Zic deci ca bine-i ca turnasi nitica apa rece.

    Dupa ce m-am frecat la ochi sa mi se duca fumul de la petardele aruncate pe aici, oprite la timp de fratele admin, cred cumva ca si Stelian si Gheorghe au dreptate. Cred doar ca fratele Gheorghe nu intelege ca fratele Stelian isi apara prietenul, care a intrat in ce nu trebuia (cel mai probabil si pentru ca e mai de curand venit in sanul Bisericii si inca are nevoie de indrumare), pe capul caruia se pare ca a stat ca sa-l convinga sa faca ce trebuia facut, dupa cum se vede mai sus in ultima postare a lui Stelian. Cred ca ar trebui sa avem mai multa intelegere si dragoste catre cei care s-au luptat cu un demon teribil ca cel al drogurilor. Iar in ultima vreme muzica rap din Romania pare sa devina o pepiniera de credinciosi. Stelian (daca nu ma insel asupra persoanei) este deja un exemplu bun, din cate stiu, sper sa devina si Sisu. Doamne, ajuta!

  9. “Sa iubim mult Biserica

    Pentru a pastra unitatea dintre noi trebuie sa facem ascultare de biserica, de episcopii ei. Ascultand de Biserica, ascultam de Hristos Insusi. Hristos voieste sa fim o turma, cu un pastor.
    Sa ne doara pentru Biserica. Sa o iubim mult. Sa nu ingaduim a fi judecati reprezentatii ei. In Sfantul Munte duhul pe care l-am invatat a fost cel ortodox, adanc, sfant, tacut, fara dezbinari, fara certuri si judecati. Sa nu-i credem pe cei ce judeca cele sfinte. Si chiar de am vedea cu ochii nostri vreun lucru rau savarsit de un sfintit slujitor, sa nu o credem, sa nu ne gandim la asta, nici sa o trasmitem mai departe. Acelasi lucru este valabil si pentru madularele laice ale Bisericii, pentru fiecare om. Toti suntem Biserica. Cei ce judeca Biserica pentru greselile reprezentantilor ei, chipurile pentru a ajuta la indreptare, fac o mare greseala. Acestia nu iubesc Biserica. Si, fireste, nici pe Hristos. Iubim Biserica atunci cand imbratisam fiecare madular al ei si facem tot ceea ce face Hristos. Ne jertfim, priveghem, facem totul ca si Acela, Cel care “ocarand fiind, nu raspundea cu ocara; suferind, nu ameninta” (I Petru 2, 23).” – Ne vorbeste parintele Porfirie.

  10. @stelian
    Am vazut si la “sursa”, inclusiv comentariile…
    Respect pt Sisu!
    Doamne ajuta, dragi frati intru Hristos!

  11. Am si eu ceva de spus: NU stiu ce atata zarva cu melodia facuta de Vunk, din pacate arata realitatea din tara! E absurd sa ne prefacem ca nu vedem sau ca nu stim ce se intampla cu biserica si cu SISTEMUL Ortodox din Romania!!!! Ce atata ca loveste in biserica, ce atata ca loveste in Patriarhul Daniel, ce atata incercati sa scoateti in evidenta ca biserica din Romania este Sfanta!!!! Aiurea, incercati sa tintiti in populatia care inca mai crede ca biserica din Romania face minuni, astfel incat sa aveti si voi niste pareri pro nu numai contra! Sunt atatea cazuri in care biserica din Romania a fost si este si va mai fi implicata in tot felul de cazuri de furturi, de inselaciune, de abuzuri sexuale, de minciuni, afaceri ilegale de mii si mii de euro, si culmea TOT biserica astepta POMANA de la populatie!! In esenta este o afacere, cum am citit mai sus, ca este un institut de stat, DA de “stat” si productiv de bani!!!
    Nu inteleg de ce faceti analiza pe text, faceti presupuneri, ca loveste in armata, ca loveste in Romania, aiurea, majoritatea ideeilor se duc intr-adevar catre un punct, catre biserica din RO. Sincer nu e vb ca sunt sau nu credincios, sau ca ma duc la biserica sau nu, dar sincer sunt atatea probleme cu bisericile in Romania si cu oamenii care apartin de biserica si care conduc acest siste, de fapt asta e problema. In esenta credinta este de mii de ani, insa oamenii se tot schimba, iar gustul banului este inevitabi !!! Mereu va scoateti cand mai apare la tv un reportaj cum ca “biserica” etse anchetata ca a fost decoperit ca facea afaceri ilegale, ca vinde cumpara ca primeste bani sub toate felurile, spagi si etc, ca sunt presupuneri si si ca nu e adevarat si nu se fac comentarii, si uite asa se da uitarii si apoi iar si iar, si tot asa biserica face bani!!! Toata lumea stie ca sa ai un loc de veci trebuie sa platesti bani grei, ca sa il cumperi!!!! Ca apoi platesti in continuare sa nu il strice si sa vada biserica ca te ocupi de loc, ca sa nu il revanda!!! Asta este dezgustator, sincer!!!!

    Biserica am si eu 2 intrebari :

    1) Daca Adam si Eva au avut 2 fii- Cain si Abel, mai departe ce s-a intamplat ? Am intrebat la o biserica si nu a stiut sa imi spuna raspunsul!

    2) Daca biserica este un institut de stat, de ce mai CERE BANI DE LA OAMENI PENTRU CREDINTA ? Credinta putem avea si fara sa platim, nu ?

  12. @Costi:

    Esti un alt exemplu al ravagiilor pe care le face ignoranta agresiva. Spui, cu tot dragul, niste prostii… infernale si fara noima.

    1. Biserica NU este institutie de stat! Biserica NU face bani din banii tai si NU este intretinuta din bani publici! Astea sunt date oficiale, le gasesti la Institutul de Statistica, la Guvern, la darile de seama ale Patriarhiei.

    2. In cazul acelor FINANTARI pe care, UNEORI, guvernul le directioneaza catre BOR, mai Costi mai, afla si tu ca te afli intr-o tara cu o covarsitoare majoritate de ortodocsi in ea, care ortodocsi, absolut intamplator, sunt PLATITORI DE TAXE! Asa ca bugetul Romaniei nu sta in banii ignorantilor ca tine si ca alti atei de pripas, ci in banii unei majoritati de credinciosi ai BOR. Asta daca tor vorbim de BANI.

    2 (1). Insa chiar si aceste finantari sunt FOARTE MICI comparativ cu alte finantari alocate de stat diferitelor proiecte publice, cum ar fi …construirea de stadioane.

    3. Reportaje despre cat de rai sunt oamenii in general si ce dezastre produc sa stii ca poti face toata ziua si apoi sa o iei de la capat. Asta inseamna ca trebuie sa elimini toti oamenii, pentru ca o parte din ei sunt rai, sau trebuie sa extrapolezi relele faptuite de o minoritate la intreaga umanitate? Unde ti-e logica? Da, exista si “popi” care-si tradeaza vocatia, “functia”. Si? Exista presedinti de stat care fac acelasi lucru, parlamentari, judecatori, medici, profesori, patroni, jurnalisti, IT-isti, mai baiete, gasesti in FIECARE categorie sociala si in FIECARE institutie oameni care fac abuzuri si marsavii. Dar nu s-a gandit nimeni sa desfiinteze institutiile respective sau categoriile sociale respective pentru acele cazuri!

    4. Cu Adam si Eva – mai citeste si tu Biblia, capitolul Facerii si mai citeste si niste explicatii ale acestui capitol. Exista, atat Bibilia, cat si explicatiile (talcuirile) de vreo doua mii de ani. Avand in vedere ca vorbim despre un subiect pe care trebuia deja sa-l stii fie si pe post de cultura generala, asta arata, inca odata, ignoranta crasa dar… si fudula.

  13. Nu sunt un ateu asta sa fie clar, nici contra biserici nu sunt.
    Sunt botezat ortodox si am o ruda preot dar nu mai am incredere in slujitorii Domnului de nici o culoare.
    Ei au facut din religie o afacere de a scoate cat mai multi bani si desi multora nu le place ce apare in clip este 99.99% adevarat.
    Ruda mea ce este preot a ajuns intro parohie doar dupa ce a “donat” 20.000 euro la Alba Iulia la cererea celor sus pusi.
    Deci repet cred in Dumnezeu dar nu cred in biserica ortodoxa romana care este un paravan la ……
    PS Stiu ca nu o sa apara pe site comentariul dar trebuia sa scriu ca nu m-am putut aptine.
    PSS poate primesc si un mail de la administrator.

  14. @Costi:

    Daca vrei sa fii publicat, citeste linkurile de mai sus pe subiectele mentionate de tine. la toate s-au dat DEJA raspunsuri, inclusiv cu statistici incluse.

  15. @S. Aurel:

    Daca cineva devine profesor de mate prin spaga, inseamna ca nu mai crezi in matematica si nici in institutia Facultatilor? Ce logica pe lumea asta iti spune ca un caz anuleaza o credinta si o Biserica?

  16. Pe langa cele spuse deja, ceea ce nu cunosc multi din cei care contesta Biserica, considerand-o compromisa (si deci nedemna de incredere), este

    1. faptul ca indiferent de pacatele preotilor, harul lui Dumnezeu lucreaza prin acestia, asa este voia lui Dumnezeu, Cel care a intemeiat Biserica Sa (de la Cincizecime incoace, incepand cu Sfintii Apostoli), pentru ca oamenii sa se poata mantui prin Biserica (cu acest scop a si fost intemeiata). Voia lui Dumnezeu si lucrarea Harului Sau nu se poate anula prin pacatele unora sau altora, fie ei clerici sau ierarhi din Biserica. Lucrarea Harului lui Dumnezeu prin Sfintelor Taine ale Bisericii se face chiar si prin preoti spagari, corupti, betivi, turnatori etc.. Altfel ar insemna ca diavolul sa fie mai puternic decat Dumnezeu (prin ispitele asupra clericilor, in care cad unii dintre acestia).

    2. NU TOTI PREOTII SUNT ASA, exista si preoti si ierarhi care slujesc cu vrednicie Biserica, si care isi fac misiunea de preot pentru care s-au dedicat.

    3. mare parte din cei care contestata Bisericii fac o mare confuzie. Biserica nu este acelasi lucru cu multimea clericilor, functionarilor si ierarhilor din BOR sau alte biserici ortodoxe, ci Biserica este reprezentata, formata din toti cei care cred in Hristos si sunt botezati ortodox, si care participa la slujbele tinute in biserici, mireni si laici deopotriva.

    4. Hristos a spus ca nimeni nu poate avea viata vesnica daca nu manaca Trupul si Sangele Sau, adica Sfanta Impartasanie care se da la slujbele de Liturghie, cand painea si vinul se preschimba prin lucrarea Harului in aceste Sfinte Daruri. La fel, dezlegarea pacatelor se face numai prin Taina Sfintei Spovedanii, la preot, caci Domnul a lasat sa fie asa atunci cand a spus Apostolilor Sai ca le va da aceasta putere: “carora le veti ierta pacatele, iertate vor fi, si carora le veti tine, tinute vor fi”.

    Nimeni nu poate lua iertare si dezlegare de pacate de la Dumnezeu, decat prin Spovedanie la preot, aceasta fiind o etapa esentiala in pocainta pe care o face omul, recunoasterea si marturisirea pacatelor sale catre un duhovnic, slujitor al Bisericii. Asadar, ambele se fac prin preoti, si prin urmare, cine nu voieste Biserica, o neaga sau se desparte de aceasta, nu va putea avea sansa vietii vesnice.

    In concluzie, NIMENI NU SE POATE MANTUI DECAT IN BISERICA. (Restul e can-can…)

    @Costi,

    Adam si Eva au avut mai multi fii si fice, nu doar pe Abel si Cain, ei au fost doar primii nascuti. La inceput era permisa insotirea intre frati, pentru inmultirea neamului. Scrie din primul capitol din Vechiul Testeament, dupa intamplarea cu Cain si Abel, in Geneza, cap.5:

    “3. Adam a trait doua sute treizeci de ani si atunci i s-a nascut un fiu dupa asemanarea sa si, dupa chipul sau si i-a pus numele Set.
    4. Zilele pe care le-a trait Adam dupa nasterea lui Set au fost sapte sute de ani si i s-au nascut fii si fiice.
    5. Iar de toate, zilele vietii lui Adam au fost noua sute treizeci de ani si apoi a murit.
    6. Set a trait doua sute cinci ani si i s-a nascut Enos.
    7. Dupa nasterea lui Enos, Set a mai trait sapte sute sapte ani, si i s-au nascut fii si fiice.
    8. Iar de toate, zilele lui Set au fost noua sute doisprezece ani si apoi a murit.
    9. Enos a trait o suta nouazeci de ani si atunci i s-a nascut Cainan.
    10. Dupa nasterea lui Cainan, Enos a mai trait sapte sute cincisprezece ani si i s-au nascut fii si fiice.”

  17. @ Costi

    ” Daca Adam si Eva au avut 2 fii- Cain si Abel, mai departe ce s-a intamplat ? Am intrebat la o biserica si nu a stiut sa imi spuna raspunsul! ”

    Adam si Eva au avut multi copii,fii si fiice.

    ” Zilele pe care le-a trăit Adam după naşterea lui Set au fost şapte sute de ani şi i s-au născut fii şi fiice.
    Iar de toate, zilele vieţii lui Adam au fost nouă sute treizeci de ani şi apoi a murit.” ( Facerea cap 5 )

    Pentru cei care critica Biserica si pe slujitorii ei,i-as intreba,cind merg la doctori sa se opereze…dau spaga ? Sau daca nu dau,se intereseaza mai intii sa vada daca doctorii beau prea mult,sau au amante,sau joaca pocker…iar daca da,sa refuze operatia si vindecarea ?

    Bine ar fi ca Biserica si slujitorii ei sa fie oameni cumsecade ( multi sint ) dar mai este o vorba: Cica duhovnicii ( preotii ) sint dupa chipul enoriasilor.

    Apoi sa nu vezi ca in intreaga lume,se duce o politica de aliniere a bisericilor la politicile de desfrinare ale elitelor,de stricare a oamenilor,de impatimire a lor,pentru ca astfel nu ies bani pe de o parte,iar pe de alta numai asa pot fi facuti sa-l doreasca si primeasca pe antihrist,orb sau ateu sa fii si sa nu vezi.

  18. Catre hulitorii Bisericii Lui Hristos:

    Va rog nu mai confundati Sfintenia Bisericii lui Hristos cu slujitorii ei si cu membrii ei care pot fi mai mult sau mai putin corupti precum si dumniile voastre. Ei sint vecinii vostri, fiii vostri, parintii vostri, matusile si unchii vostri. Uitati-va in oglinda intii. Si inainte sa ridicati piatra, contemplati la propriile pacate. Loviti DECIT DACA sinteti fara de pacat. Iar daca vreti preoti si ierarhi sfinti, nasteti-i voi.

    Sa va ierte Dumnezeu ca nu stiti ce vorbiti! Va asezati in fata televizorului si il lasati sa gindeasca pentru voi. Dumnezeu are rabdare si dragoste infinita atit pentru ei cit si pentru voi si noi toti, si ne asteapta sa ne caim pentru propriile pacate si sa ne intoarcem la El. Luati aminte la sfintii inchisorilor din care au ramas inca citiva in viata. Ei INCA cinstesc Sfinta Biserica, nu arunca cu laturi in ea. Ei au inteles ce este Biserica. Domnul sa ne ierte si sa ne mintuiasca pentru halul in care am ajuns!

  19. Degeaba ne apucam sa explicam lucruri banale unora ce pur si simplu NU VOR sa inteleaga, pentru ca de fapt ei au un CUI impotriva Bisericii, fiind, de fapt niste dusmani ai Bisericii. Altceva se intampla cu cineva care greseste, judeca gresit, in pripa, apoi se intoarce la gandul sau si parca are un dubiu, apucandu-se, totusi, sa cerceteze, pana nu e prea tarziu – cu unul ca acesta ai ce discuta, dar cu cel care “stie el” mai bine, aceasta “stiinta” venindu-I de fapt din URA fata de Biserica, nu prea…

    Niciunul din cei care-si ridica glasul impotriva Bisericii si a preotilor nu ia in calcul faptul ca Biserica nu este o institutie lumeasca, pamanteasca, ci una cereasca. Biserica nu este a unuia sau a altuia, ci a Lui Hristos, El este Capul Bisericii si asta nu o spunem influentati, manipulate de nu stiu ce conducator al Bisericii, care ar dori sa-si asigure “adepti”, ci Hristos este cel care ne cheama la Biserica si ne tine acolo prin realitatea Sfintelor Taine si a harului care ni se transmite si noua, credinciosilor – este ceva tainic, ce nu poate fi descris in cuvinte, aceasta transformare care se produce in interiorul nostru in momentul in care VREM sa-l cunoastem pe Hristos.

    „Pacatul”, aceasta notiune invechita pentru omul „modern” – adica secularizat, ateu, sau nu neaparat ateu, ci doar anti-Biserica in general, caci el considera ca nu trebuie sa intri intr-o cladire ca sa te poti ruga, iar „popii” manipuleaza si cer bani pentru rugaciuni – este ceva inexistent sau cel mult redus la nivel de morala. Dar ce fel de morala este aceea, care nu are un punct de reper absolut si care respinge realitatea ideii ca acel Absolut nu a ramas undeva, suspendat, nu este interpretabil, nu este nici un ansamblu de notiuni abstracte, ci este o Persoana, si El S-a si infatisat noua, oamenilor, ca sa fim convinsi de realitatea existentei lui si a lasat dupa El o adevarata institutie al Carei conducator este, din Ceruri… Astfel, cum sa vorbesti despre pacat, cuiva care nu stie ca Hristos, Dumnezeu, este o persoana, nu un concept, o impresie a vreunui ganditor din vechime, care ne-a fost lasata pana azi? Ce poate fi pacatul, in lipsa Lui Hristos – Dumnezeu si Om?

    Cum te convingi astazi ca Hristos este o persoana? Roaga-te si ai sa vezi, vorbeste-i sincer, cheama-l si ai sa te convingi ca nu vorbesti singur. Asta daca intr-adevar il cauti pe Hristos, Adevarul desavarsit, Unicul si totodata cel mai mare Adevar din istoria lumii. Pentru cine nu se roaga, cel care nu vrea sa se convinga pe el insusi ca nu greseste, pentru cel care crede doar in „adevarul” lui, Biserica nu are sens decat pentru a manipula pe cei slabi si neinformati iar pacatul este o inventie a popilor, viata sfarsindu-se undeva in neant… Acesta este un om fara nadejde, care nu cunoaste scopul vietii sale, este un om trist in inima sa pentru ca nu are suport in vesnicie, dezradacinat, dezorientat. Dar mandru nevoie mare…

  20. Analiza textului, analiza pe care o preluati de la alt site, este in mare masura corecta. Insailari de semianalfabet, idei confuze, exprimari penibile. Ei se vor ridica si se vor tot ridica, nu este clar pentru ce, nu e clar despre care armata e vorba (ca a noastra nu mai face decit inrolari voluntare) …
    Unde nu aveti dreptate este acolo unde credeti ca acest cintec face parte dintr-o campanie anti-ortodoxie, anti BOR si anti-“prea fericitul”, campanie care ar avea oarecare impact. Domnilor, campanie, in sensul amintit anterior, mai eficienta decit facce BOR, nu se poate imagina. Intoleranta exacerbata fata de alte credinte, lipsa de respect pentru libertatea de gindire si de opinie, trufie nemasurata in imbracaminte, giuvaieruri si posesiuni seculare, sistem de taxare a serviciilor religioase ce aduce aminte de practici mafiote, matrapazlicuri de tot felul… Toate astea le vedem cu totii, chiar daca sunt destui pentru care cuvintul unui preot le anesteiaza complet neuronii.

  21. @cititor:

    Daca ai mai citi in dreapta si stanga ai vedea ca nu suntem sustinatori neconditionati si necritici ai ierarhilor si preotilor – adica ai oamenilor din Biserica.

    Domnilor, campanie, in sensul amintit anterior, mai eficienta decit facce BOR, nu se poate imagina.

    Putem fi de acord cu asta, da. Nu BOR, insa, caci Biserica e altceva decat cei vizibili care se folosesc de ea intr-un mod rusinos sau condamnabil pentru ei.

    Intoleranta exacerbata fata de alte credinte, lipsa de respect pentru libertatea de gindire si de opinie,

    Fara fidelitate fata de adevar, nu doar ca nu mai exista Biserica, ci chiar nimic nu mai poate exista pe lume. A tine la Adevar nu inseamna la intoleranta. E de respins atitudinea rauvoitoare fata de ceilalti, insa asta e altceva. Ingaduinta si bunavointa fata de toti oamenii, indiferent de origine sociala, etnie, religie, dar respect fata de Adevar. Libertatea de exprimare… pe asta de unde ai scos-o?

    trufie nemasurata in imbracaminte, giuvaieruri si posesiuni seculare

    Acele vesminte au rostul lor ritualic. Au fost, sunt si vor fi ierarhi cu viata sfanta care au un trai foarte simplu si modest dar care, la slujbe, isi pun acele vesminte pentru ca au noima lor. Deci nici aici nu suntem de acord.

    Posesiuni, giuvaieruri – asta e de balta. Comunism pe proprietatea altora, suna a invidie fata de ”luxul” altora.

    sistem de taxare a serviciilor religioase ce aduce aminte de practici mafiote

    Fals. Sistemul de taxare este foarte clar si transparent, pentru orice trebuie sa se elibere chitanta, si tarifele sunt relative, in sensul in care cine nu are bani trebuie sa beneficieze de ele gratuit. Mafiotismul apare acolo unde exista …mafioti deghizati in haine de preoti. Din pacate, sunt si astfel de cazuri, insa asta nu justifica nici extrapolarea, nici concluzia gresita despre regulile existente.

    Toate astea le vedem cu totii, chiar daca sunt destui pentru care cuvintul unui preot le anesteiaza complet neuronii.

    Neuronii tai s-ar bucura sa se mai aeriseasca si ei. Deschide fereastra mintii si mai scoate din imbacseala ideilor comune si false despre Biserica.

  22. @ admin

    Cred ca cititorul este de alta credinta decit noi,parca scria Isus,si daca este protestanta atunci s-ar explica aversiunea ei impotriva Bisericii.Este o fata inteligenta insa,parca si-a pus cindva poza sa…poate nu este intimplator pe acest site,in sensul bun al cuvintului.Daca ma insel si nu mai tin bine minte ( o iau si eu pe urmele lui Biden ) imi cer iertare.

  23. @Sherlock:

    Cred ca faci o confuzie.

  24. @cititor,

    Referitor la taxe, din ce vrei sa se descurce bisericile, de unde sa ia bani pentru plata utilitatilor (apa, energie electrica, incalzire), pentru salariile angajatilor, (ca trebuie sa traiasca si ei din ceva), pentru AJUTORAREA FAMILIILOR NEVOIASE – caci si aceasta face preotul sau parohul unei biserici. Sigur, dau si enoriasii bani dar nu se strang suficienti bani de aici (mai ales in aceste vremuri de criza economica). Si apoi este si firesc sa platesti, daca ai, pentru un serviciu pe care cineva ti-l face, de unde pretentia asta de a primi totul de-a moca? Insasi Dumnezeu in Vechiul Testament a poruncit (prin revelatie, lui Moise) ca sa dea fiecare 10% din castigurile lor preotilor de la Templu care slujeau, ceea ce a ramas cunoscut sub numele de “zeciuiala”. In ziua de azi nu mai cere nimeni zeciuiala din castigul fiecaruia, taxele care se cer pentru slujbe (taxe minime oricum, si doar pt cei care si le pot permite) se dau la botez, cununie, inmormantare (evenimente ce nu se intampla zilnic).

    Iar referitor la imbracaminte (si giuvaieruri), se face o mare confuzie. Acestea la care te referi nu este o “imbracaminte” a preotilor si ierarhilor de zi cu zi, ci sunt vesminte (odajdii) care se poarta exclusiv la oficierea slujbelor religioase, pentru ca asa e traditia inca din vremea Vechiului Testament (tot din porunca dumnezeiasca). Ele sunt pretioase ca infatisare si se imbraca in semn de cinstire a lui Dumnezeu, pentru ca slujbele se fac inaintea lui Dumnezeu, atunci preotul se adreseaza in rugaciune Mirelui Ceresc, lui Dumnezeu. Tu cand te duci la nunta, te duci imbracat in trening si adidasi?

  25. Pingback: ASUR vrea sa puna CURTEA DE CONTURI pe BISERICA/ RELIGIE SAU ETICA?/ Scade increderea in BOR?/ PATRIARHUL DANIEL – desfiintat pe motive de campanie electorala - Recomandari
  26. Pingback: HRISTOS SI PĂSTORII – Pastorala de Craciun a PS SEBASTIAN, Episcopul Slatinei, despre asaltul anticlericalist din zilele noastre si despre denigrarea si marginalizarea Bisericii din pricina caderilor unor slujitori | Cuvântul Ortodox
  27. Pingback: “De ce oare talharii se aduna imprejurul Bisericii si o batjocoresc?” PENTRU CA NU NE MAI DOARE SI NU MAI APARAM BISERICA ATUNCI CAND ESTE TERFELITA, “pentru ca nu ne mai identificam cu ai nostri“ (PREDICA AUDIO) | Cuvântul Ortodo
  28. Pingback: “De ce oare talharii se aduna imprejurul Bisericii si o batjocoresc?” PENTRU CA NU NE MAI DOARE SI NU MAI APARAM BISERICA ATUNCI CAND ESTE TERFELITA, “pentru ca nu ne mai identificam cu ai nostri” (PREDICA AUDIO) | Cuvântul Ortodo
  29. Pingback: MANIPULARE PRIN MUZICĂ. România sub asediu (2) – Ţara mea de dor
  30. Pingback: ”SMERENIA” META-FARISEILOR. Trupa Taxi si o pleiada de vedete de lux au pornit o …cruciada ANTI-CATEDRALA. Anticlericalism si ateism pentru tinerii frumosi si liberi | Cuvântul Ortodox
  31. Pingback: ”SMERENIA” META-FARISEILOR. Trupa Taxi si o pleiada de vedete de lux au pornit o …cruciada ANTI-CATEDRALA. Anticlericalism pentru tinerii frumosi si liberi. REACTII la “virusul (UPDATE) | Cuvântul Ortodox
  32. Pingback: ”SMERENIA” META-FARISEILOR. Trupa Taxi si o pleiada de vedete de lux au pornit o …cruciada ANTI-CATEDRALA ORTODOXA. Anticlericalism pentru tinerii frumosi si liberi. REACTII la “virusul” lemnului si spatiilor mici (UPDATE) | Cuvântu
  33. Pingback: ”SMERENIA” META-FARISEILOR. Trupa Taxi si o pleiada de vedete de lux au pornit o …cruciada ANTI-CATEDRALA ORTODOXA. Anticlericalism pentru tinerii frumosi si liberi. REACTII la “virusul” perfid al lemnului si spatiilor mici. GRIGORE
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare