RUSIA se pregateste de RAZBOIUL TOTAL cu SUA: interdictii asupra presei straine, VOSTOK 2014, cel mai mare EXERCITIU MILITAR din istoria Rusiei, si DIVIZIA “FELIX DZERJINSKI”/ Moscova ameninta cu intreruperea LIVRARII GAZELOR catre Europa, UNGARIA executa, suspendand livarile catre UCRAINA

26-09-2014 6 minute Sublinieri

vostok 2014

Incetarea focului in Donbas (regiunea din estul Ucrainei ce cuprinde Lugansk si Donetk) dintre Ucraina si fortele pro-ruse, anuntata inca de pe 5 septembrie, a fost intarita de acordurile aditionale de retragere a artileriei, a sistemelor de lansare a rachetelor si a altor echipamente grele de pe linia frontului. Al doilea acord a fost semnat pe 20 septembrie, la Minsk. Mass-media ruseasca controlata de stat a informat ca ambele parti din Donbas au inceput sa-si retraga armamentul greu de pe linia frontului ce se afla sub supravegherea observatorilor OSCE. Negocierile au continuat intre cele doua parti pe tema schimburilor de prizonieri si a amplasamentului trupelor pentru a indrepta, oarecum, linia de control din Donbas (Rossiyskaya Gazeta). Confruntarile locale, impuscaturile si bombardamentele au continuat in regiune, mai ales in Donetk, unde trupele ucrainene au respins toate incercarile facute de rebeli de a prelua controlul asupra aeroportului international din suburbiile vestice ale orasului. Totusi, presedintele Porosenko a declarat ca incetarea focului pe care a obtinut-o impreuna cu Putin este un succes: “Pe 24 septembrie a fost prima zi de reala incetare a focului – niciun solda ucrainean nu a mai murit. Traiasca Ucraina”! (Segodnya).

Luptele din Donbas au scazut in mod semnificativ – si, odata cu ele, amenintarea iminenta a unei escaladari printr-o implicare militara ruseasca directa. Totusi, pe 21 septembrie, strazile Moscovei au fost ocupate de mii de protestatari anti-razboi si anti-guvernamentali care au marsaluit cu steaguri rusesti si ucrainiene. Conform politiei, marsul a avut in jur de 5000 participanti. Organizatorii si observatorii independenti au sustinut un numar de zece ori mai mare – cam acelasi din timpul protestelor masive din 2011 si 2012 (Interfax). Numarul relativ mare de protestatari pro-Ucraina, anti-razboi si

Sursa: Moscow Times

Sursa: Moscow Times

anti-Putin ce au demonstrat in centrul Moscovei nu se potriveste cu punctele de vedere ale propagandei emise de mass-media controlata de stat. Stirile au raspandit povesti cu ura despre “fascistii sangerosi ucrainieni”, sprijiniti de stapanii lor din Washington, ce masacreaza civili inocenti din Donbas, in timp ce intreaga natiune ruseasca l-ar sprijini pe Putin impotriva Vestului ticalos. Astfel, mass-media controlata de stat a expediat marsul de protest recent descriindu-l ca un eveniment organizat de agenti ai SUA. Agentiile de presa rusesti au afirmat ca “tradatorii” au reusit sa adune doar o mana de cetateni indusi in eroare care se lamentau pentru absenta branzei frantuzesti si a somonului norvegian din supermarketuri din cauza interdictiilor impuse de Kremlin asupra importului de alimente (vesti.ru).

Duma se grabeste acum sa discute un proiect de lege inaintat de Kremlin care prevede reducerea mass-media detinute de straini in Rusia. Proiectul este discutat pe 26 septembrie, la mai putin de doua saptamani de cand a fost introdus (EDM). Noile reguli vor pedepsi mass-media detinuta de straini ce consta in posturi TV de divertisment si adaptari ale publicatiilor glossy pentru publicul rusesc ca Playboy, Vogue, GQ, Glamour, Tatler, Cosmopolitan, Harper’s Bazaar, Men’s Health si altele. Conform Sanoma Independent Media, un trust finlandez ce publica Cosmopolitan si ziare ca The Moscow Times si Vedomosti – mii de jurnalisti si alti lucratori din bransa isi vor pierde joburile daca legea e adoptata in forma actuala. In Duma, astfel de argumente nu au greutate: s-a anuntat ca revistele “glossy submineaza Federatia Rusa”, iar votul pentru aprobare a fost aproape unanim. Aparent, autoritatile considera ca mass-media de divertisment detinuta de straini poate sa se transforme, brusc, intr-un instrument de schimbare a regimului politic controlat de SUA (gazeta.ru).

Divizia motorizata speciala a Ministerului Internelor (OMSDON) a fost oficial redenumita dupa vechiul sau nume din perioada sovietica, “Felix Dzerjinsky” – un bolsevic polonez care a fondat KGB-ul, politia secreta a Rusiei. OMSDON sau “divizia Dzerjinski” se afla in suburbiile Moscovei si principala sa misiune este suprimarea armata a oricaror posibili dusmani – interni sau externi – ai Kremlinului din regiunea Moscovei. Dupa colapsul URSS, OMSDON si-a pierdut numele Dzerjinsky, o figura istorica ce este vazuta de multi rusi drept un criminal in masa. In aceasta saptamana, insa, OMSDON a redevenit “divizia Dzerjinsky”, in ciuda protestelor activistilor drepturilor omului (Ehko Moskvy).

soiguPentru a se pregati de amenintarea externa pusa de SUA, armata Rusiei desfasoara, in prezent, un exercitiu militar fara precedent in amploare, Vostok 2014, ce implica 155 000 oameni precum si mii de tancuri, avioane, nave si alt armament greu. Mii de rezervisti au fost chemati. Conform ministrului Apararii, generalul Serghei Soigu, Vostok 2014 este cel mai mare exercitiu militar din istoria tarii, mai mare chiar si decat cele din timpul Razboiului Rece. Apararea Rusiei Arctice a fost repetata si ea la acest exercitiu, conform lui Soigu, fortele ruse tragand focuri anti-aeriene si anti-navale dintr-o noua baza militara din Noua Siberie. Trupe paramilitare si marine au fost desfasurate in insula arctica Wrangel si pe tarmul Ciucotka pentru a respinge o invazie inamica (kremlin.ru).

Se poate argumentca ca Vostok 2014 este un exercitiu destinat exclusiv unui razboi cu SUA. Scenariul Vostok 2014 implica o putere straina numita “Missouria” (un nume pentru SUA) care provoaca o infruntare intre Rusia si o natiune asiatica nenumita (Japonia) pentru o disputa teritoriala (Insulele Kurile de Sud). In scenariu, “Missouria”, cu sprijin strain, foloseste acest conflict pentru a incepe o invazie a Rusiei. Fortele Armate Rusesti ce iau parte la Vostok 2014 au sarcina de a se apara de fortele aeriene si navale ale “Missouriei” (SUA), precum si de invazia dinspre Arctic spre Vladivostok. In scenariu, unitati inamice aeriene si de marina ar debarca si in Ciutotka, Kamceatka, Kurile, Sachalin si alte regiuni din jur. In timpul exercitiului, Rusia trebuie sa-si mobilizeze toate fortele disponibile pentru a contracara aceasta invazie miseleasca aer-ape-sol (Vzglad).

Retorica anti-occidentala si anti-americana domina in continuare canalele TV rusesti si mass-media controlata de stat. Aceasta retorica este urmata de actiuni de pregatire pentru lupta cu dusmanii externi condusi de SUA ce se presupune ca s-ar pregati sa atace Rusia si interesele sale de pe diferite fronturi. Simultan, Moscova crede care de infruntat un dusman intern: agentii occidentali si tradatorii ce pregatesc diversiuni si schimbarea regimului din interior. Aparent, armistitiul din Donbas este vazut la Kremlin ca fiind temporar – si unul care, esentialmente, este intre Moscova si Washington, ce duc un razboi prin proxy in Ucraina, ca in Vietnam sau Afganistan pe timpul Razboiului Rece. Acest armistitiu este instabil si poate inceta, fiind urmat, posibil, de escaladari si de un conflict generalizat ce poate implica intregul glob.

— Pavel Felgenhauer, traducere Cuvantul Ortodox

 • EvZ:

Moscova AMENINȚĂ statele membre UE cu întreruperea livrărilor în cazul revânzării gazului rusesc către Ucraina. Ungaria a SUSPENDAT deja livrările cu gaz

Ministrul rus al Energiei Aleksandr Novak a avertizat Europa împotriva oricărei revânzări a gazului rusesc către Ucraina. Declarațiile au fost făcute în aceeași zi în care se reiau negocierile dintre ruşi, ucraineni şi europeni pe tema livrărilor de gaz rusesc. “Contractele în vigoare nu prevăd exportul către o parte terţă. Sperăm că partenerii noştri europeni vor respecta acordurile pe care le-am încheiat”, a declarat ministrul într-un interviu acordat cotidianului german de afaceri Handelsblatt. “Doar acest lucru poate garanta continuarea livrărilor pentru consumatorii europeni”, a precizat el.

Discuţiile trilaterale urmăresc rezolvarea contenciosului între Kiev şi Moscova pe tema gazelor şi garantarea livrărilor către UE, care depinde în proporţie de 30 la sută de Rusia pentru aprovizionarea cu gaz, dintre care jumătate tranzitează Ucraina. Rusia a întrerupt la jumătatea lui iunie livrările de gaz către Ucraina, care a refuzat creşterea preţului impus de gigantul Gazprom în contextul crizei dintre Kiev şi Moscova, şi care a acumulat, potrivit Rusiei, o datorie de 5,3 miliarde de dolari.

“Suntem pregătiţi să nu cerem această plată imediat. Gruparea ucraineană Naftogaz trebuie să plătească imediat două miliarde de dolari, apoi putem restructura restul datoriei”, a adăugat Novak, potrivit  Mediafax./ […] integral pe evz.ro

Ungaria a suspendat livrările cu gaz spre Ucraina

Operatorul ungar de reţele de gazoducte FGSZ a anunţat joi că a suspendat pe termen nelimitat livrarea de gaze spre Ucraina din motive tehnice, o măsură “neaşteptată şi inexplicabilă” potrivit grupului public ucrainean Naftogaz, notează AFP.

Într-un comunicat transmis agenţiei ungare de presă MTI, operatorul public FGSZ a declarat de furnizarea de gaze către Ucraina a fost oprită “pe termen nelimitat joi la 16.00 GMT”. FGSZ a indicat că măsura a fost luată pentru a satisface cererea internă crescută de gaze naturale în Ungaria. “Utilizatorii reţelei ne-au semnalat că începând de /vineri/ 26 septembrie, cererea de import va creşte în mod semnificativ”, a declarat operatorul ungar.

Pentru a permite aprovizionarea crescută cu gaze în Ungaria, sunt necesare lucrări tehnice la postul de tranzit de gaze Beregdaróc, de la graniţa dintre Ungaria şi Ucraina, a adăugat FGSZ. Operatorul ungar a indicat că a furnizat zilnic 16,8 milioane de metri cubi de gaze Ucrainei din martie 2013. Acest volum, cu toate acestea, nu este garantat, întrucât nivelul livrărilor “depinde de condiţiile tehnice şi comerciale ale momentului”.

Seara târziu, grupul ucrainean Naftogaz, care are contracte cu companii din Europa de Vest pentru a importa gaze în Ucraina prin Ungaria, a confirmat că gazul a fost oprit. Naftogaz “regretă profund” decizia “neaşteptată şi inexplicabilă” a operatorului ungar, potrivit unui comunicat al grupului ucrainean trimis prin email.

Naftogaz cere FGSZ “să respecte obligaţiile contractuale şi legislaţia Uniunii Europene” ce reglementează fluxul de gaze între Ungaria şi Ucraina în ambele direcţii.

Potrivit grupului ucrainean, decizia ungară “vine împotriva principiilor fundamentale ale pieţei unice de energie a Uniunii Europene”.

Oprirea livrărilor din Ungaria intervine la doar câteva zile după o întâlnire la Budapesta între preşedintele gigantului de gaze rus Gazprom, Aleksei Miller, şi primul ministru ungar Viktor Orban, notează AFP., scrie Agerpres.ro.

Ministerul rus de Externe a utilizat pentru prima oară joi termenul de ‘Novorossia’, atribuit zonelor controlate de separatiştii proruşi în regiunile Lugansk şi Doneţk(din estul Ucrainei) într-un comunicat oficial, după cum a relatat agenţia de presă ucraineană Unian.

MAE al Rusiei utilizează pentru prima oară ‘Novorossia’ într-un comunicat oficial, dar fără ghilimele. Astfel, denumirea ‘Novorossia’ este menţionată într-un comunicat al MAE rus cu privire la discuţiile purtate de ministrul de externe Serghei Lavrov cu secretarul de stat american John Kerry, cu ocazia participării la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite.

În cadrul acestei întâlniri, potrivit diplomaţiei ruse, părţile au discutat ‘stabilirea unui dialog între autorităţile de la Kiev şi conducerea Novorossiei’, relevă publicaţia ucraineană Zerkalo nedeli.

‘Discuţiile s-au axat pe situaţia din Ucraina, în contextul eforturilor întreprinse pentru asigurarea unui armistiţiu durabil în sud-estul Ucrainei şi stabilirea unui dialog direct între autorităţile de la Kiev şi conducerea Novorossiei, în contextul punerii în aplicare a acordurilor de la Minsk, în baza iniţiativelor de pace ale preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin’, specifică acest comunicat.

Termenul Novorossia este folosit în mod deliberat şi fără ghilimele, remarcă în acest context publicaţia Zerkalo nedeli, potrivit căreia, înainte de întâlnirea cu Kerry, Lavrov a numit conflictul din estul Ucrainei drept unul exclusiv ucrainean.

Pentru prima oară, termenul Novorossia, în legătură cu regiunile separatiste rusofone din sud-estul Ucrainei, a fost utilizat de către preşedintele rus Vladimir Putin în luna aprilie, la nicio lună de la anexarea Crimeii de către Rusia. […]/ integral pe romaniatv.net

NOVORUSSIYA

*

*


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Rusia, SUA versus Rusia, Traduceri, Ucraina, Ungaria

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

49 Commentarii la “RUSIA se pregateste de RAZBOIUL TOTAL cu SUA: interdictii asupra presei straine, VOSTOK 2014, cel mai mare EXERCITIU MILITAR din istoria Rusiei, si DIVIZIA “FELIX DZERJINSKI”/ Moscova ameninta cu intreruperea LIVRARII GAZELOR catre Europa, UNGARIA executa, suspendand livarile catre UCRAINA

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. @CristinaM:
  @orice agent de influenta rus care citeste:

  (am trecut pe randuri diferite ca sa nu se confunde ca fiind o enumerare de itemi din aceeasi categorie, eu doar ma adresez celor care fie sunt rusi fie spun ca ii cunosc)

  Va rog, explicati-mi si mie cum se combina chestia asta cu Lenin si cocarda Sfantului Gheorghe. Au idee rusii despre ce e in capul lor, sau practic asta nu conteaza pentru ei, nu conteaza ce au in cap, important e sa fie adanci in suflet si mari in imparatie.

 2. A fost Stalin ortodox, dupa cum si Iuda a fost apostol…

 3. Cristina M
  Multumim pentru destainuirea facuta . Ce pelerinaj plin de folos ai avut ! Ferice de tine, te invidiez sa sti. Si te cred pe cuvant ca doar n-are rost sa minti pe internet. Te cred pentru ca te cheama Cristina M :))
  Dupa spusele tale , rezulta ca ai fost in pelerinaj la moastele sfantului Stalin. L-au canonizat deja in Rusia sau urmeaza ? Sa speram ca-l vom vedea si in calendarul ortodox rus (daca nu cumva chiar exista ). Daca a ingaduit oficierea slujbei e clar ca era ortodox.El a scapat de dureri si suferinta peste 20 de milioane de oameni deci a fost bun. Noi suntem rai ca nu I-am inteles.

 4. Pingback: Rogozin ameninta: RUSIA ISI VA “PROTEJA” CETATENII DIN TRANSNISTRIA/ Armata Rusiei nu ar ajunge in BUCURESTI chiar in doua zile/ PENTAGON: Rusia si China vor REMODELAREA ORDINII MONDIALE - Recomandari
 5. Pingback: Lectia ucraineana: DISOLUTIE STATALA SI PRABUSIREA ARMATEI/ De ce este FLANCUL ESTIC al NATO in pericol. MAREA NEAGRA SI STRAMTORILE: obiectivul primordial al RUSIEI - Recomandari
 6. Pingback: RUSIA VA DESEMNA EXPLICIT SUA SI NATO DREPT ADVERSARI IN NOUA DOCTRINA MILITARA?/ Ambasadorul Ucrainei la ONU: RUSIA PREGATESTE O INVAZIE IN ESTUL TARII/ Gagauzia: o noua TRANSNISTRIE SEPARATISTA instrumentata de Moscova impotriva MOLDOVEI? - Recomandari
 7. Pingback: CU UN PAS MAI APROAPE DE MARELE RAZBOI? Ron Paul, fost candidat la presedentia SUA: CONGRESUL AMERICAN “DECLARA RAZBOI” RUSIEI - Recomandari
 8. Pingback: Partea cu adevarat ingrijoratoare a NOII STRATEGII DE SECURITATE a RUSIEI. Kremlinul isi pregateste tara pentru eventualitatea unui RAZBOI NUCLEAR cu SUA. Exercitii masive civile, buncare nucleare reactivate, masti de gaze pentru populatie | Cuvântul Ort
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare