Un ziarist german pretinde ca a fost AGENT CIA, ca si multi alti “jurnalisti cumparati”, acuzand serviciul secret american de “PROVOCAREA UNUI RAZBOI MONDIAL” CU RUSIA/ Serghei Lavrov critica Curtea Constitutionala a MOLDOVEI

20-10-2014 10 minute Sublinieri

Cel mai faimos ziarist german a recunoscut că, timp de 17 ani, a fost omul Agenției Centrale de Informații. Udo Ulfkotte, care are în palmares zeci de premii internaționale, unul dintre cei mai importanți corespondenți externi ai ziarului german “Frankfurter Allgemeine” a dezvăluit că atât el cât și alți jurnaliști din Germania au lucrat în favoarea Casei Albe. De fapt, suntem o colonie, a concluzionat  Ulfkotte.

“Timp de 17 ani am fost plătit de CIA. Eu și alți zeci de jurnaliști am lucrat în favoarea Casei Albe, a afirmat celebrul ziarist într-o carte cu titlu elocvent ”Ziariști cumpărați”.

Ulfkotte povestește că în Europa și in Statele Unite, majoritatea companiilor de comunicare, așa numitele ”non-official cover”, lucrează pentru o agenție de informații. Cred că este, mai mult decât orice, cazul jurnaliștilor englezi pentru că au o legătură mai strânsă, dar și cazul ziariștilor israelieni și, desigur, al celor francezi. Al celor australieni, din Taiwan și Noua Zeelandă… sunt multe țări implicate”, afirmă Ulfkotte.

Site-ul italian informarexresistere.fr redă câteva dintre afirmațiile jurnalistului german.

5b869db9918fb42723ae870412eedfb92a6f5f05Nu este corect ceea ce am făcut până acum… boicotând și discreditând Rusia, pentru a ridica un zid în Europa. Nu este corect ce am scris eu și colegii mei. Noi am făcut să se intre în război, iar eu nu doresc război.

Am devenit cetățean de onoare american al statului Oklahoma…. De ce? Pentru că am scris pro americani. Am fost cumpărat de CIA, ca toți ceilalți.

Iranienii au fost gazați cu gaze chimice germane. Eu știam, aveam probe. Este inuman, criminal, iar eu am tăcut.

Nu sunt ziarist, sunt un agent al serviciilor americane de informații, chiar dacă CIA nu va admite niciodată.

Frankfurter Allgemeine nu scrie niciodată adevărul. Nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă aș fi scris un articol în favoarea lui Putin. Noi avem o informație pur americană. De fapt, suntem o colonie.

Știu ce se întâmplă dacă nu vreau să colaborez cu ei. De șase ori casa mea a fost precheziționată pentru că eram acuzat că aș fi dezvăluit secrete de stat.
Nu mă interesează ce se va întâmpla. Nu am copii.

Dacă mă vor băga în închisoare e ok, va fi bine câtă vreme va fi restabilit adevărul.

Dezvaluiri devastatoare ale unui fost ziarist de la Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), una dintre cele mai prestigioase publicatii nemtesti, capteaza in aceste zile atentia opiniei publice germane. Este vorba despre Udo Ulfkotte (foto), care, in cartea sa „Gekaufte Journalisten” („Jurnalisti cumparati”), publicata la 11 septembrie 2014, a avut curajul de a destainui publicului ca a fost mituit pentru a scrie articole de presa proamericane si de a devoala, in premiera, intregul mecanism prin care coruptia a pus stapanire pe mass-media germana.

Marturisirile sunt cu atat mai credibile cu cat ele apartin unui om din interior, aspect esential pentru corecta intelegere a faptelor cutremuratoare devoalate in cele 336 de pagini ale volumui catalogat best-seller: „Autorul a fost primit in reteaua organizatiilor americane de elita si i-a fost acordata, drept recompensa pentru relatari pozitive, chiar si o cetatenie de onoare in SUA”.

Este evident ca lucrurile petrecute in Germania, demascate de jurnalistul Udo Ulfkotte, pot fi intalnite si in alte state din Europa. Inclusiv la noi. Ceea ce ne determina sa ne intrebam: pe cand astfel de dezvaluiri si in Romania?

Lumeajustitiei.ro va prezinta in continuare o scurta descriere a lucrarii, apartinand Editurii Kopp. Asa cum reiese din prezentarea editorului, in timp ce dezvaluie campaniile mediatice pregatite in laboratoarele NATO si propagate in spatiul public german de jurnalisti cumparati, autorul isi face o riguroasa autocritica, care atinge apogeul atunci cand acesta isi exprima rusinea ca a lucrat timp de 17 ani pentru cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Prezentam integral traducerea scurtei descrieri care insoteste best-seller-ul “Jurnalisti cumparati”:

Jurnalistii ne manipuleaza in interesul celor puternici”

Aveti si dumneavoastra sentimentul ca sunteti adeseori manipulati si mintiti de presa? Daca da, insemna ca vi se intampla precum majoritatii germanilor. Pana acum, conta ca ‘teorie a conspiratiei’ faptul ca presa de top manipuleaza premeditat cetatenii, prin tehnici de propaganda. Acum, un ‘om din interior’ (insider) dezvaluie ce se intampla de fapt in culise.

Jurnalistul Udo Ulfkotte se rusineaza astazi pentru faptul ca a lucrat, timp de 17 ani, pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Inainte sa devoaleze retelele secrete ale Puterii, autorul isi face o temeinica autocritica. Apoi documenteaza, in premiera, cum a fost mituit pentru relatarile sale si cum s-a instapanit coruptia. In plus, dezvaluie de ce formatori de opinie fac relatari tendentioase si cum bratul extins al biroului de presa al NATO pregateste mediatic razboaiele. In acest context, autorul a fost primit in reteaua organizatiilor americane de elita si i-a fost acordata, drept recompensa pentru relatari pozitive, chiar si o cetatenie de onoare in SUA.

In aceasta carte aflati care jurnalisti sunt cooptati in organizatii de lobby si care sunt aceste organizatii. Autorul insira sute de nume si priveste si in culisele acelor organizatii care influenteaza presa germana propagandistic si unilateral, intre care: Podul Atlantic, Comisia Trilaterala, Fundatia Marshall din Germania, Consiliul American pentru Germania, Academia Americana, Institutul Aspen si Institutul pentru Politica Europeana. De asemenea, sunt dezvaluite implicatiile serviciilor secrete in activitatea organizatiilor de lobby, tehnicile de propaganda si formularele, prin care se pot accesa fonduri pentru proiecte de influentare tintita a opiniei publice in Germania.

Cand CIA dicteaza ce trebuie scris

Va puteti imagina ca lucratori ai serviciilor secrete compun texte, care apoi sunt publicate sub semnatura unor jurnalisti consacrati? Stiti care jurnalisti de la care ‘organe’ de presa au fost mituiti pentru materialele lor de presa? Si aveti vreo idee despre cum se acorda cele mai reputate distinctii pentru jurnalism? Practic, aceasta se intampla precum odinioara, in cazul titlurilor de ‘Erou al muncii socialiste’ din fosta RDG – este premiata munca de propaganda. De la jurnalist la propagandist nu este o distanta prea mare. Daca veti citi aceasta carte, veti citi ziarele noastre cu alti ochi, veti inchide mai des televizorul si veti sti mai bine ce sa credeti din ceea ce auziti la radio: aproape nimic! Pentru ca Ulfkotte ofera si informatiile penibile despre fiecare post, carui partid politic ii apartine si care jurnalisti sunt influentati si cum. La sfarsit devine limpede: diversitatea opiniilor este doar mimata. Caci ‘stirile’ sunt de cele mai multe ori curata spalare de creier“.

Cine este Udo Ulfkotte

UdoUlfkotteUdo Ulfkotte (44 ani), jurnalist si publicist german, a studiat drept si stiinte politice la Freiburg si Londra, unde i-a avut ca profesori pe criminologul elvetian Ruediger Herren si pe Dieter Oberndoerfer, fost consilier al Cancelariei lui Helmuth Kohl. A lucrat pentru departamentul de politica externa al cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung incepand cu 1986, pana la sfarsitul lui 2003. Printre domeniile de activitate de care s-a preocupat se numara managementul securitatii, spionajul economic, concurenta, dar si monitorizarea gruparilor teroriste islamice. In perioada 1986-1998, jurnalistul a calatorit in peste 60 de tari si chiar a trait in cateva state islamice (Irak, Iran, Afganistan, Arabia Saudita, Oman, Emiratele Arabe Unite, Egipt, Iordania). Ulfkotte a fost analist pentru tarile din bazinul mediteranean, Africa si Orientul Mijlociu, context in care a ajutat la dezvoltarea unui Ghid pentru Investitii in Orientul Apropiat, in cadrul Institutului FAZ.

Cariera publicistica cuprinde numeroase lucrari, avand ca tematica, printre altele, securitatea si spionajul industrial: “Heiliger Krieg in Europa” (“Jihadul in Europa”), “Der Krieg im Dunkeln. Die wahre Macht der Geheimdienste” (“Razboiul in intuneric. Adevarata putere a serviciilor secrete”), “Grenzenlos kriminell” (“Criminal fara limite”), “Marktplatz der Diebe” (“Piata de hoti”).

A contribuit la dezvoltarea revistei “Park Avenue”, a mai scris pentru “Capital” si pentru “Cicero” si a fost corespondent pentru agentia de stiri DDP. In prezent, fostul jurnalist FAZ ofera consultanta unor intreprinderi si este invitatul mai multor posturi de televiziune.

Ulfkotte este membru al “Marshall Memorial Fund” din SUA si fost membru al Fundatiei “Konrad Adenauer”.

Nota: traducerea apartine redactiei

*Cititi aici scurta descriere, in limba germana, a lucrarii „Jurnalisti cumparati”

Ulfkotte_udoDupă o activitate de 25 de ani ca jurnalist la “Frankfurter Allgemeine Zeitung”, Udo Ulfkotte s-a hotărât să recunoască faptul că în toată această perioadă a fost unul dintre oamenii CIA prin care se controlează media cu acoperire internaţională.

“Frankfurter Allgemeine Zeitung” este unul dintre cele mai mari ziare din Germania şi, asemenea tuturor reţelelor mass-media majore, a fost şi este controlat de CIA, a declarat fostul editorialist Udo Ulfkotte.

Într-o declaraţie pentru “Russia Today”, Udo Ulfkotte spune: “Am fost jurnalist timp de 25 de ani şi am fost educat să mint, să trădez şi să nu spun adevărul în public” (…) Am fost susținut de Agenţia Centrală de Informaţii (CIA)“. 

El relatează, conform “infoarmy.com”, că simpatiile sale proamericane au fost decisive în racolarea de către CIA, dar că s-a hotărât să spună adevărul despre mass-media centrală controlată (…) pentru că se teme de război în Europa: “Mass-media germană şi americană încearcă să aducă războiul pentru oamenii din Europa, prin războiul cu Rusia. Acesta este un punct fără întoarcere şi am de gând să mă ridic şi să spun … că nu este corect ceea ce am făcut în trecut, pentru a manipula oamenii, pentru a face propagandă împotriva Rusiei“.

Ulfkotte a spus că majoritatea jurnaliştilor din mass-media centrală din Statele Unite şi Europa sunt “aşa-numiţi neacoperiţi oficial”, care lucrează pentru o agenţie de informaţii: “Cred că este în special cazul jurnaliştilor britanici, pentru că cu ei au o relaţie mult mai strânsă. La fel au o relaţie specială cu jurnaliştii israelieni. Desigur, şi cu jurnaliştii francezi, cu jurnaliştii australienii, din Noua Zeelandă, sau din Taiwan, din alte multe ţări (…)“.

Antecedente ale controlului agenţiilor secrete asupra presei – “Operaţiunea Ulfk Mockingbird”

Controlul CIA asupra mass-media are o mare notorietate şi este mai bine documentat, deşi aşii genului au apărut la serviciile secrete britanice.

Începând din 1948, fostul avocat de pe Wall Street, Frank Wisner, ca director al Biroului de Proiecte Speciale (transformat ulterior într-o divizie a CIA), a iniţiat “Operaţiunea Mockingbird”, cu scopul de a folosi mass-media ca vehicul de propagandă pentru elita financiară. Wisner l-a numit pe Philip Graham de la “Washington Post” pentru a conduce operaţiunea şi a recruta jurnalişti. Au avut prioritate cei care au lucrat anterior pentru serviciile secrete militare în timpul celui de al Doilea Război Mondial. Iniţial sub o atentă, competentă şi cuprinzătoare supervizare a coordonatorului MI-6 pe continentul nord-american,William Stephenson.

Până la începutul anilor ’50, Wisner a preluat sub control jurnalişti de renume de la “New York Times”, “Newsweek”, “CBS” şi alte canale media cu acoperire globală (Deborah Davis, “Katharine Mare: Katharine Graham şi Washington Post”, Ed. Harcourt Brace Jovanovich (HBJ), 1979 ). Din 1953, operaţiunea a fost condusă de directorul CIA Allen Dulles şi cuprindea aproape fiecare organizaţie mare de ştiri, inclusiv “New York Times”, revistele “Time” şi “Life”, dar şi televiziuni de ştiri, în special “CBS News”, sub conducerea lui William Paley.În plus faţă de ziarele şi reţelele de ştiri de televiziune, CIA a controlat şi producţia de filme de la Hollywood. Ulterior, când documente ale CIA au devenit publice (accidental sau legal), s-a aflat şi de alte canale media controlate: “New York Herald Tribune”, “Saturday Evening Post”, “Scripps Howard”, “Hearst”, “Associated Press”, “United Press International”, “Sistemul de Radiodifuziune Reciprocă”, “Reuters” şi “Miami Herald”, după cum a publicat Carl Bernstein, jurnalistul care a declanşat Scandalul “Watergate”, urmat de demisia preşedintelui Richard Nixon.

Sunt dovezi stabilite oficial, care arată că reţeaua de propagandă a CIA “marele Wurlitzer”, cum a numit-o Wisner, a existat şi în 1970, când a fost dezvăluită de către “Comitetul Church” (The Church Committee was the United States Senate Select Committee to Study Governmental Operations with Respect to Intelligence Activities), precursorul Comisiei Speciale pentru Informaţii a Congresului SUA, condusă de senatorul democrat Frank Church.

Un raport al numitei Comisii a Congresului, din 1976, menţiona: “CIA cuprinde în prezent o reţea de mai multe sute de persoane străine din întreaga lume care oferă informaţii pentru CIA şi uneori încearcă să influenţeze opinia publică prin utilizarea de propagandă sub acoperire. Aceste persoane furnizează accesul direct pentru CIA, către un număr mare de ziare zilnice sau săptămânale, către zeci de servicii de presă şi agenţii de presă, posturi de radio şi de televiziune, edituri comerciale, precum şi alte instituţii mass-media străine”. 

CIA dirijează propaganda pentru un război catastrofal cu Rusia

Din mărturisirile editorialistului Udo Ulfkotte, determinate, potrivit propriilor afirmaţii, de teama de un război între Statele Unite, Europa şi Rusia, rezultă că “mass-media germană şi americană încearcă să aducă războiul pentru oamenii din Europa, prin războiul impotriva Rusiei (…) Acesta este un punct fără întoarcere, şi am de gând să mă ridic şi să spun … că nu este corect ceea ce am făcut în trecut, prin manipularea oamenilor, făcând propagandă împotriva Rusiei, iar ceea ce fac colegii mei nu este deloc corect pentru că ei sunt mituiţi să tradeze nu numai poporul german, ci şi celelalte popoare din Europa. (…) Mie îmi este foarte frică de un nou război în Europa, şi nu-mi doresc ca el să se întâmple, pentru că războiul nu vine de la sine, există întotdeauna oameni care împing spre război, iar acest lucru este facut nu numai de politicieni, ci şi de jurnalişti (…) Ne-am trădat cititorii, doar pentru a împinge spre război. (…) Eu nu mai doresc acest lucru. M-am săturat de această propagandă”.

Un gazetar care ţine la rigorile meseriei sale, dar, în aceeaşi măsură, şi orice avizat, cât de cât, în materie de contrainformaţii şi apărare faţă de dezinformare, nu neapărat cea ridicată la nivel de artă, nu poate să nu se întrebe cât este sinceritate şi cât este manopera specială în aceste dezvăluiri.

Pentru “Russsia Today”, dezvăluirile lui Udo Ulfkotte sunt venite la momentul oportun, fiindcă oferă un foarte bun prilej de a se reitera teme bine cunoscute din arsenalul diplomaţiei de forţă. La Moscova se spune mereu că “elita conducătoare, oligarhia financiară care se află în controlul Statelor Unite, războiul este un instrument personalizat pentru centralizarea şi menţinerea puterii şi de stabilire a unei noi ordini monetare mondiale. Tot ceea ce s-a întâmplat în Ucraina a fost ca să provoace Rusia (…) Rusia ştie ce se întâmplă şi se pregăteşte acum pentru inevitabil – războiul termonuclear. Ceea ce era de neconceput cu doar doi sau trei ani în urmă, Rusia ia acum în considerare o organizare pe scară largă din punct de vedere militar şi ia în considerare un posibil prim atac împotriva NATO şi SUA”.

Din scenariu şi regie nu se putea să lipsesca şi un general, un înalt oficial al Ministerului Apărării rus, care să pună concluzia şi să dea direcţia, generalul Yury Yakubov.

“În opinia mea, inamicul nostru principal este de fapt SUA şi blocul Nord-Atlantic (…) Rusia şi-a unit forţele de Apărare a Spaţiului Aerian cu cele terestre, pe mare şi forţele nucleare aeriene. În plus, este necesar să se conceapă condiţiile în care Rusia ar putea efectua un atac preventiv.”

Cum s-ar spune, q.e.d. – quod erat demonstrandum!

safe_image.php

Relaţiile ruso-americane au ajuns la cel mai scăzut nivel, a atras atenția ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, adăugând că  această stare va dura mult timp, informează AFP.

“Am coborât mult. Sper că această scădere a nivelului de cooperare a atins baza şi nu va merge mai jos. Pentru moment, acest proces avansează fără o nouă scădere, dar de asemenea fără o tentativă de ameliorare a relaţiilor”, a declarat şeful diplomaţiei ruse, susținând totuşi căacesta nu este un nou Război Rece”. Această perioadă de răcire a relaţiilor “va fi durabilă”, a precizat Lavrov, adăugând că “revizuirea de către americani a locului lor în lume (…) va necesita timp”.

Criza ucraineană a condus la o deteriorare a relaţiilor dintre Washington şi Moscova fără precedent de la destrămarea URSS în 1991.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a calificat luni drept “scandaloasă” decizia “judecătorilor români” de la Curtea Constituţională din Republica Moldova potrivit căreia orice orientare contrară celei europene “este a priori neconstituţională”.
“Autorităţile de la Chişinău încearcă să înainteze într-o direcţie nedemocratică. Un exemplu este decizia recentă a Curţii Constituţionale potrivit căreia orice partid care se opune integrării în Uniunea Europeană este neconstituţional. Am fost surprins când am citit această ştire”, a declarat Lavrov, adăugând că “aceasta este o decizie scandaloasă”, relatează RIA Novosti în pagina electronică, conform Mediafax.

“Şase din cei şapte membri ai Curţii Constituţionale din Moldova sunt cetăţeni ai României. Dacă relatările din presă sunt corecte, ei au decis că orice partid a cărui platformă nu cuprinde obiectivul final al aderării la UE este un partid anti-constituţional”, a mai spus Lavrov, la o lecţie deschisă în cadrul proiectului “Universitatea civilă”, organizată de partidul rusesc de guvernământ “Rusia Unită”, potrivit agenţiei Interfax, citată de Europa Liberă.

Potrivit deciziei din 9 octombrie publicate pe site-ul Curţii Constituţionale, “procesul de integrare europeană a Republicii Moldova nu numai corespunde identităţii constituţionale a Republicii Moldova, ci orice altă orientare contrară este a priori neconstituţională”.

Această decizie a fost luată cu ocazia hotărârii privind constituţionalitatea Acordului de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană. Curtea Constituţională a proclamat astfel “a priori neconstituţionale” toate celelalte orientări ideologice, înaintea alegerilor legislative considerate un referendum privind orientarea politicii externe a ţării, scria săptămâna trecută presa rusă.

La începutul acordului de reglementare a situației din Transnistria s-a stabilit că aceasta își va decide singură viitorul, în cazul în care Republica Moldova va adera la NATO, a declarat luni la Moscova ministrul rus de Externe. Serghei Lavrov nu s-a sfiit să amenințe deschis cu repetarea scenariului din Ucraina. 

„Când am inițiat procesul de negocieri 5+2, toți au fost de acord atunci că în cazul în care Republica Moldova își pierde suveranitatea sau își schimbă statutul din țară neutră în una afiliată la un bloc militar, transnistrenii au tot dreptul de a decide asupra propriului lor viitor’, a afirmat Serghei Lavrov.

În opinia șefului diplomației ruse, „conservarea suveranității Republicii Moldova și păstrarea independenței sale ridică unele probleme”, în contextul declarațiilor unor politicieni români care afirmă că reunificarea Republicii Moldova cu patria lor istorică este o chestiune de timp, iar unii lideri de la Chișinău au aproape același discurs, potrivit publicației ucrainene Evropeiskaia Pravda, citată de Agerpres.

Ministrul de Externe rus nu s-a sfiit să amenințe cu repetarea scenariului prin care Crimeea a fost ruptă de Ucraina și anexată: „Sper ca Uniunea Europeană să conştientizeze influenţa nefastă a repetării scenariului care a avut loc în Ucraina în Republica Moldova şi în Transnistria, iar planuri în acest sens există”, a afirmat ministrul rus.

În aprilie, Traian Băsescu avertiza că o integrare a Moldovei, având un conflict înghețat pe teritoriul său, nu este posibilă. Chiar dacă șeful statului a se referea la integrarea în UE, situația ar fi identică și pentru o aderare la NATO. Vineri, Traian Băsescu și Vladimir Putin au avut o întâlnire la Milano, cu ocazia summit-ului Asia – Europa, unde, potrivit unui comunicat al Kremlinului, cei doi au discutat despre „aspecte ale relației bilaterale”. Interesant este că partea română nu a confirmat întâlnirea.

Vladimir+Putin+Traian+Basescu+Leaders+Gather+iq3f8DBL5Esl


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, America, Articolele saptamanii, Basarabia, Germania, Rusia, Servicii secrete, SUA versus Rusia, Transnistria, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Un ziarist german pretinde ca a fost AGENT CIA, ca si multi alti “jurnalisti cumparati”, acuzand serviciul secret american de “PROVOCAREA UNUI RAZBOI MONDIAL” CU RUSIA/ Serghei Lavrov critica Curtea Constitutionala a MOLDOVEI

  1. Cat despre confesiunea lui Udo Ulfkotte – Tacere adanca pe toate canalele media-atat in presa noastra cat si in cea occidentala….

  2. Zice ca n-are copii si nu se teme. Deci riscul celor cu copii ar fi sa-i desfiinteze de la A la Z, cu tot neamul, sau doar ca ar ramane copiii fara salariul taticului sau al mamicii in timp ce sta unul din parinti la racoare? Asta cu puscaria e banc. O sa stea la mititica tot cam cat a stat Turcescu al nostru. Barem Turcescu nu lucra direct pentru straini.

  3. @stef:

    Din cate stim, a provenit din randurile conservatorilor crestini germani (catolic?), a fost anti-islamist fervent, pentru a se converti, apoi, la cauza si la religia islamica, pentru a se re-converti, in cele din urma, la crestinism (nu stim care crestinism).

  4. Pingback: PREGATIRI DE RAZBOI PE TOATE FRONTURILE. Miscarea Rusiei catre frontul Marii Negre - Recomandari
  5. Pingback: CU UN PAS MAI APROAPE DE MARELE RAZBOI? Ron Paul, fost candidat la presedentia SUA: CONGRESUL AMERICAN “DECLARA RAZBOI” RUSIEI - Recomandari
  6. Pingback: “INDEPENDENTA JUSTITIEI” nume de cod pentru lantul trofic al NOII PUTERI: SERVICII SECRETE si PROCURATURA. Invataminte ale scandalului din Germania ce a dus la demiterea PROCURORULUI GENERAL | Cuvântul Ortodox
  7. Pingback: Fost agent CIA despre operatiunea dezmenbrarii prin razboi civil a Iugoslaviei: AM MITUIT PARTIDE SI POLITICIENI SA CULTIVE URA. SCOPUL NOSTRU ERA SA VA FACEM SCLAVII NOSTRI! | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare